6762
  • [HUN]FaTaL
    Nálam tv is van és semmi baja :)
  • jatiking
    Nálam nincs ilyen probléma,utorrent és filmezek is közben.
  • Bal0924
    Ha nem akarsz megválni a torrent klienstől.
    Én most tesztelem, hogy akkor is akad-e, mikor bekapcsolom a kompatibilitást, win7. (Eddig 1órája megy és semmi, de még nem 100%os a teszt)

Akinek ez bevált írjon!
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.10.03. 23:19:42
  • Panzeradler #1830
    Tixati, nekem ez vált be eddig.
  • Bal0924
    qbittorrent használok.
    Már nem csinálja. (látványosan nem. Mintha észrevennék 1-1mircopillanatot, de lehet hogy csak beleképzelem.)
    A utorrent összes verziója csinálja, nem tudom miért.

Lehet tényleg igaz, hogy Win10 alatt ne torrent-ez, csak gond van.
    De még keresem a tökéletes torrent klienset. (lehet csak várni kell a win10 sp-ra :) )
  • Borg18754
    Úgy tűnik tényleg ez okozta, elég volt kilépni a Bittorentből és nyugodtan tudtam filmet nézni.
    Köszönöm!
  • Borg18754
    Ha ki szeretném próbálni hogy ez okozza, akkor mindenképp törölni kell vagy elég ha kilépek belőle és esetleg a feladatkezelőben is kilövöm ha magától nem áll le?
  • bon
    Bal0924-nke hasonló gondja volt és az utorrent legújabb verziója volt a hibás.
  • Borg18754
    Ez a program is okozhat ilyet?
    Amúgy ha jól tudom ugyanaz a cég írja mindkettőt.
  • Borg18754
    BitTorrent van rajta
  • bon
    Utorrent nincs a gépen?
  • Borg18754
    Ma megint néztem filmet, és sajnos a hangkártya driver frissítése sem oldotta meg teljesen a problámát, sokkal ritkábban és rövidebb időre jelentkezik a fagyás de sajnos nem tűnt el teljesen. Letöröltem a VGA drivert és felraktam a win8.1-eshez szánt változatát de az sajnos még csak nem is működik, sem normál telepítéssel sem win8-as kompatibilitási móddal telepítve.

A windows update frissítéseit nem lehet valahogy letörölni? Néhány frissítés után romlott csak el, előtte jó volt minden.
    Utoljára szerkesztette: Borg18754, 2015.10.03. 18:47:05
  • Krisz866
    Sziasztok. Megoldható,hogy a rendszer naponta ne egyszer hanem többszőr is keressen frissítéseket? Beépített védelem miatt kérdem.Köszi
  • bajgunar
    Azok az alap kis progik azok tényleg jók. De egy-egy "komolyabb" ....
  • bardocz
    Nekem is a realtek honlapjáról kellett leszednem, hiába csak win8.1-es volt ott a legfrissebb, vagy win8, azzal már jó.
  • bon
    Szerintem pl. a Posta, naptár, távoli asztal, onenote alkalmazások jók.
  • bon
    Nem jött ki még a nagy frissítés csomag, csak egy összevont frissítés csomag jelent meg mostanában.
  • bon
    Nem tud kutakodni a gépeden, és nem is akar. gyújt (küldi a rendszer) információkat ennyi. Nem kell izgulni emiatt, Számtalan program és cég csinál ilyet, pl. google, AVG
  • Borg18754
    Úgy tűnik hogy a hangkártya driver okozta...
    Az alap driverrel is rossz volt ami alapból a winben van és azzal is amit az update töltött le legfrissebbként.
    Ezért letöröltem, letöltöttem a Realtek honlapjáról a legfrissebbet, és most jó. Még nem néztem meg egy teljes filmet, csak 20 percet belőle de eddig még nem volt semmi gond pedig legalább 2-3 fagyásnak kellett volna lennie ennyi idő alatt.
  • bajgunar
    Media Player Classic Home Cinema -t raktad fel? Azzal is ezt csinálja?
    Kizártnak tartom... Mindenféle Codec, csodakütyü, kiegészítés nélkül, hibátlanul, akadásmentesen kéne hogy vigyen mindenféle file kiterjesztést! (akár mkv, mov, mp4, avi-k, etc.etc...)
    Áruházból letöltögetett alkalmazásokat szvsz nem ajánlok egyet se. Úgy sz@r mind, ahogy van...
    Még Windws Phone-ra is. :( Nah jó, 1-2 akad ami jó. De az meg ritka, mint a fehér holló.
    Én pl totál tiltottam áruházat, sőt! uninstalláltam is minden alkalmazást, s ki is léptem belőle, el se indítom. ;)
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.10.02. 19:04:32
  • Borg18754
    Amúgy BS Playernél, Windows Media playernél, is ugyanúgy csinálja.
  • Borg18754
    AMD kártyám van, nem találtam benne ilyen beállítást. Csak olyat amivel 55 FPS-re lehet korlátozni a max képkockát. Nincs mellette pipa.
  • Borg18754
    Magától letöltött és felrakatott velem egyet.
    És hála az új áttekinthetetlen install/uninstall app-nak már a verziószámot sem írja hogy melyik van fent..
    A régi típusút el lehet rajta érni? Egyszer már sikerült csak nem emlékszek hogyan.
  • sertrex
    A Geforce Experience-ben be van kapcsolva az FPS számláló? Mert nekem például az szokott hasonló hibát produkálni. Zoomplayert használok filmezéshez.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.10.02. 17:57:33
  • bardocz
    Hangkártya driver? Nekem az segített hasonló problémánál.
  • Borg18754
    Nincs vagy nem volt valakinek olyan problémája hogy videók nézésekor néhány percenként 1 másodpercre lefagy a kép, és a hang is serceg az alatt az egy másodperc alatt? Miután felraktam a win10-et nem volt ilyen gondom aztán néhány napnyi használat után jött csak elő, ha jól emlékszek az után lett ilyen miután kijött a nagy win10 frissítés csomag vagy mi.
    Már kezd nagyon idegesíteni hogy nem tudok nuygodtan megnézni egy filmet mert 5 percenként ezt csinálja.
    VGA driverből a legfrissebb van fent win10-hez. Nemtudom hogy töröljem e és tegyem fel a win8.1-eshez kiadott legfrissebbet? Vagy mi okozhatja ezt?
    Utoljára szerkesztette: Borg18754, 2015.10.02. 17:47:08
  • plu604
    Kizárt dolognak tartom hogy csak úgy felébreszthetnék.
    Nem mellesleg ha nem vagy pedofil/drogdíler/fegyvernepper/terrorista/etc, akkor a kutyát nem fogja érdekelni hogy mi van a gépeden.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    és nem, a warezolt játékok/programok miatt sem fognak vádat emelni ellened :)
  • bajgunar
    Rejtsd már el a kamera programját (driver-ét) a Show or Hide Updates progival.
    Többet nem akarja majd frissíteni a kamera programját. Ha eddig (a régebbi driverrel) működött, ez meg kiakasztja a rendszert. Rejtsd el a frissítés listájáról, s többet nemhogy nem keres rá frissítést, de nem is fog telepíteni hozzá semmit.

Win 10 -re mennyira igaz az, hogy a Microsoft kutakodhat a gépeden? Akár kikapcsolt (vagy talán alvó?) állapotból is felébresztheti a gépet, stb... Ugyanis ez állt a tesztverzió (-ban, s annak) leírásában. Elvileg ezt az adatgyüjtő modult már nem tartalmazza a végleges.
    Igaz ez? Vagy akár bekapcsolt állapotban, net eléréssel, simán szétnézhetnek a gépen? Vagy akár fel is ébreszthetik a gépet?
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.10.02. 14:42:04
  • darkSectorxxx #1805
    Húha akkor ez esetben télleg necces. :)
    Sebaj addigra lesz tört változat. :)
  • sertrex
    Köszi. :)

Közben a MS áruház chaten beszéltem valakivel és azt mondta, hogy a vinyócsere, már beletartozik a fő HW ID megváltoztatásába, mintha alaplapot vagy egyéb fő alkatrészt cserélnék, tehát az ingyenes fríssítés csak úgy lesz újra érvényes, ha előbb az aktivált Win 8.1-emet telepítem és arra frissítem a 10-et. Ezt eljátszhatom jövő júliusig, amíg tart az ingyenes 10-re frissítés. Szóval bele kell húznom, mert gépet is akarok upgrédelni, win 10-ért meg nem igazán akarok fizetni. :DD

Akkor most jöhet egy hosszadalmas telepítgetés. :(
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.10.02. 10:22:50
  • darkSectorxxx #1803
    Hát én torrentről töltöttem le valami 2015-öst. :)
    Kicsi. Egy cd-re kiirtam és vigyázok rá mint a szemem fényére.

Kb feleakkorára csinálja a backup-ot a progi mint a rendszer.
    Egy kb 40-50 gb-os rendszer nekem 20-25 gb.
    Fogtam egy kicsi régi vinyót, 40 vagy 80gb-ost azt dugom be ott a backup fájl és ennyi. :)

Mert ugye a backup nem lehet ugyanazon vinyn mint a rendszer.
    :)

Ha bármi van írj nyugodtan ;)
  • sertrex
    Az Acronis free trial verziója is alkalmas erre?
  • darkSectorxxx #1801
    Nm nekem alapfelszereltség az acronis.

Játékok. Progik ha bekavarnak stb azonnal recovery és probléma megoldva.

Ja meg ha sok idő eltelik, recovery.
    Mindent felfrissítek, stb. És megint backup.

Pár éve nem kellett rendszert telepítenem.
    Sok beállítás meg kutyafüle.
    Chrome meg szépen szinkronizál mindent, könyvjelzők, jelszavak. Stb.

Baromi kényelmes. :D
  • sertrex
    Ja, értem. Köszi. :)
  • darkSectorxxx #1799
    Persze ezt a backup-ot amúgy azért érdemes megcsinálni, hogy később ha virus van vagy szar a rendszer 8 perc alatt visszaállíthstsz mindent.

Ja bocs.
    Helyesbítek.
    Win7 lemez mégsem jó, mert annak 150 mb a boot része.

Szóval win8 vagy 8.1.
  • darkSectorxxx #1798
    Nem lényeg..
    Win7 telepítő is jó.

Az a lényeg hogy a telepítő lemez kreál egy boot patríciót, 350 mb, amit másképpen nem tudsz manuálisan. Ennyi, akár installálást sem kell megvárni ha nem akarod.

Ahogy rányomsz a telepítés gombra létrejön ez a kis boot rész.

Ennyi akár resetelhetsz is.
    A recovery-vel lepucolja a fájlokat és ráhelyezi a win 10-et....

:)
  • sertrex
    Köszi.
    Mondjuk a Win 8 óta már alaphelyzetbe állítottam a Win 10-et vagyis már nyomokban sincs fent a Win 8. Ez nem gond? Vagy akkor is telepítsem előtte win 8-at?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.10.02. 09:21:18
  • sertrex
    Köszi. :)
  • darkSectorxxx #1795
    Van az az Acronis 2015.

Csinálj egy backup-ot.
    Másik vinyon telepitsd fel win8-at, ez azért kell hogy a telepítő megpatricionálja a hdd-t.
    Majd utána ahogy kész a nyers telepítés vissza Acronis és recovery....

Garantáltan milliméterre visszakapod ugyanazt a rendszert szőröstül,bőröstül.....

;)

Rossz esetben 1 óra, míg újra mindent megcsinálni letölteni, beállítani sokkal több és én sem szeretem.
    Nekem régen azt mondták hogy nem lehet visszaghost-olni ha megváltozik a vinyó patríciója.

Hát lehet, így ahogy leírtam. :)
  • Borg
    Tegnap felvettem a kapcsolatot chaten a M$ supporttal... be is jelentkezett távoli eléréssel Rajesh indiából, hogy megoldja a gondomat. A gondok akkor kezdődtek, amikor meglátta, hogy magyarul van minden :D Azt az izzadást... egy szaros command promptot nem tudott elindítani...
    A végén annyiban maradtunk, hogy a jegyzettömbömbe becopyzott egy 20km hosszú leírást arról, hogy cmd-ből hogyan kell a windows updatet resetelni :D Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy szeretném e végigcsinálni a kb 97db parancsból álló hercehurcát...

A gond annyi, hogy a windows update szerint frissítés érhető el a M$ HD 3000 kamerámhoz. Amelyhez amúgy support page szerint egyáltalán nincs is win10 driver. De eddig tökéletesen működött mégis. Na szóval ezt az általa vélt frissítést nem tudja felrakni, mert a kis töltő karika csak a végtelenségig pörög és nem történik semmi. Emiatt aztán más frissítésekkel se halad tovább egy hete.

Bár lehet, hogy igazából szerencsém van, és emiatt többé nem kell frissítenem a windowst :)