6762
  • [HUN]FaTaL
    Bootolj be egy linux live cd-vel.
  • grebber
    Fingom sincs mi van:(

Az usbnél alapból UEFI a neve a windowsoswos usbnek bármibe állitom legacy /uefi ugyanaz a szöveg.Neten találtam fain leirást hogy kell panacssorból atrakni gpt-re de erre meg hibát dobott.
    Feladtam ,holnap inkább leviszem boltba csinálják meg mert más rendszerem nincs amiről megtudnám
  • [HUN]FaTaL
    Vagy GPT-re partícionálod, vagy a biost átrakod legacy módba. UEFI-n amúgy sem működnek a régi DOS/MBR partíciós táblák, így valószíűleg a többi lemezed is GPT-re kéne konvertálni, ami adatvesztéssel jár, úgyhogy jobban jársz a legacy móddal. Egyébként sincs semmi egetrengető különbség.
  • k0trapali #1870
    Ha már egyszer volt a gépeden Win10, úgy, hogy eredeti Windows-ról frissítettél- mivel úgy ingyenes - akkor most már akármikor felrakhatod újra és nem kell termékkulcs, mert az alaplaphoz köti a Windows az aktiválást.
  • Bal0924
    A tálcán lévő "HUN" nyelvi beállítást hogyan lehet eltüntetni?
    Windows telepítéskor eltüntettem onnan, de már elfelejtettem hogyan csináltam. Most valahogy előjött és nem tudom eltüntetni.
  • grebber
    Telepíteném a windows 10-et,de ezt irja az SSD-re:

A windows nem telepíthető erre a lemezre.A kijelölt lemez MBR partícíós táblát tartalmaz.Az EFI alapú rendszerekben a windows csak a GPT lemezekre telepíthető.

Most mit kell ilyenkor?
  • Doog
    Mert eredetileg a gépen Windows 8.1 volt, így nincs Windows 10-es telepítőm kulcsom akármi is kell hozzá.
    Csak úgy frissítettem le a Windows 8.1-et, Windows 10-re.
    Így Windows 8.1-es Recovery-m van pendrivon. Szóval ha csinálok egy rendszervisszaállítást a Pendrival akkor ugye a Windows 8.1-et kapom vissza. És utána újra tudok frissíteni Windows 10-re?

Most lehet én vagyok a hülye.!?

Kicsit zöldfülű vagyok én, más megoldásokkal kapcsolatban.
    Utoljára szerkesztette: Doog, 2015.10.12. 16:19:50
  • bon
    Nem is fogja elfogadni, kötelező az első alkalommal a frissítés (kivétel ha van Windows 10-es kulcsod). Amúgy én megpróbálnám a Windows 7-et újrarakni, majd rögtön a telepítés után frissíteném Windows 10-re.
  • bon
    Nekem alapból átlátszó a tálcám valamennyi gépen. Amúgy jobb gomb az asztalon személyre szabás színek menü.
  • Evogordon
    nekem ezzel annyi bajom volt h ugye a talcan felugrott a windows 10 ikon amire ranyomva automatikusan elkezdte frissiteni a windows 7-emet windows10re de megmagyarazhatatlan okok miatt 40%nal elakadt mindig a frissites es ki kellett nyomnom a gepet aztan vissza allt a wondows 7. Szoval ugy gondoltam hogy letoltom internetrol a windows 10-et manualisan feltelepitem magamnak de igy mar nem fogadja el a win7 kulcsomat es nincs is aktivalva.
  • simonl #1863
    Sziasztok, hogyan tudok átlátszó tálcát kreálni?
    Sikerült már valakinek?
    Köszönöm a válaszokat.
  • bon
    Minek frissíteni? Csinálsz egy tiszta Windows 10 telepítést és már kész is vagy.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2015.10.11. 15:43:30
  • bon
    Első Windows 10 telepítés esetén Frissíteni kell korábbi rendszerről újra. Utána már lehet tisztán telepíteni és kulcsot se kell megadni.
  • bon
    link
  • Doog
    Hali!
    Nekem egy kérdésem lenne. Van egy Windows 8.1-es gépem amivel csináltam egy Rendszer visszaállító pendrive-ot, majd lefrissítettem Windows 10-re.
    Namármost, ha gyári beállításokat csinálok, és boot-olok Pendrive-ról akkor gondolom eltűnik a Windows 10.
    Van lehetőségem újra frissíteni Windows 10-re, vagy erre tudtok valami megoldást?
    Gondolom ha csinálok megint egy rendszer visszaállító pendrive-ot Windows 10-el akkor se megyek semmire.
  • aikon16601
    Ha már frissítettél 7-es vagy 8-asról 10-re, akkor nem kell neki kulcs, aktiválódik! Ha nem frissítettél akkor KMSpico!
    http://www.microsoft.com/hu-hu/windows/windows-10-faq
  • Bal0924
    Én is próbálkoztam, de nem kell. hagyd üresen.
    Ha már rajta volt a gépen a win10, akkor nemgond a kód hiány.
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.10.10. 08:57:50
  • Evogordon
    Hello
    Letoltottem a win10et feltelepitettem aztan be irnam aktivalashoz a windows 7-em kodjat de nem fogadja el. Mit lehet most tenni?
    Koszonom!
  • Solten
    "Győződjön meg róla, hogy van
    -Internetkapcsolata (használata díjköteles lehet)"

Hehhe aranyos.
  • kyg
    Sziasztok. HP PSC2400 nyomtató van telepítve, nyomtat rendesen, de ha szkennelni akarok ki írja hogy WIA illesztőprogram szükséges.
    Honnan lehet leszedni? én sehol nem találok.
  • MauroN
    Valaki nem találkozott azzal a ?hibával? hogy h abe van állítva hogy a háttérképhez igazodjon a Windows téma színe, akkor rossz színt emel ki? Nekem tegnap egész nap szürkét rakott be, pedig a képen a barnás vörös dominált. Ma meg már azt állította be.
  • bardocz
    Control panelben is rá lehet keresni a frissítésekre nem? Nekem onnan rögtön frissítette, ikon meg se jelent.
  • Bal0924
    Windows 10 Letöltés
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.10.07. 19:04:41
  • Igazember
    hol? neten nem találtam
  • bon
    Miért nem telepíted kézzel? Van ilyen célra kiadott program is.
  • Igazember
    Üdv!

Nálam még mindig a kis ablak mutatja a Windows 10 beszerzését! Kezdek egy kicsit türelmetlen lenne, pláne, hogy a 8.1es windows finoman szólva elég sűrűn lefagy, szeretné már frissíteni! Nem tudja valaki, hogy legkésőbb mikorra lehet már letölteni? Köszi. (természetesen eredeti a windowsom)
  • bon
    OTP megy, amúgy én is arra szavazok, hogy kell.
  • bajgunar
    Kell! Netbank-hoz meg mindeképp (anélkül nem is megy az oldal asszem).
  • simonl #1845
    Sziasztok srácok, kell még manapság JAVA -t telepíteni ? Otthoni gép, Chrome böngésző, max. az OTP Netbankot használom...

Köszönöm a hozzáértő válaszokat.
  • zooleeh
    De igen :The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
    even ID 41 task category 63
    local id 1033
  • bon
    Eseménynapló nem ír semmit?
  • bon
    1. wifi driver telepít vagy frissít.
    2. óra job alsó sarokba ott van a tálcán. Hivatalosan kirakni az asztalra nem lehet. Nem hivatalos módszer lehet, hogy van.
  • zooleeh
    Hello .Random ujraindul a gep mikor youtube videokat nezek ,jatekoknal semmi probjema nincs :( oszegugliztam ma mindent ,es nem talaktam megoldast a bajra .. mi okozhatja ?
  • makao007
    Sziasztok !

Sajnos két problémám lenne:

1, Hogy kell win 10ánél a wifit beállítani hogy újra működjön mert a telepítés után nem megy.

2, Hogy lehet az asztalra kirakni az óra és az időjárást?

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.
  • Bal0924
    Változó valamikor 1óra után se, de valamikor 10percen belül 2x is. (Amúgy nekem: C:win E:utorrent, letöltött és van még 1 meghajtó csak letöltésekhez [1SSD és 2HDD])

De mióta qbittorrent-et használok nem tapasztaltam. De a qbit nem nekem való, próbálkozom még a utorrenttel.
    Ha semmi nem válik be, akkor marad a qbit.
  • Borg18754
    Neked milyen gyakran jelentkezik ez a probléma filemzés+torrentezés közben? Nekem kb 5-10 percenként.
  • Borg18754
    Nálam is külön meghajtón van.. C-n van a win meg a programok, E-n (másik vinyó) meg a torrent letöltés mappa
  • Bal0924
    Nekem nem.

Valamit csak a torrent oldalakon találni.
  • bon
    Kíváncsiságból, akinek torrent kliens baja volt annak azonos meghajtón van a rendszer és a torrent letöltés mappája?
  • bon
    Nem kell torentezni.