6762
  • Blum
    Win10-ből csak Home és Pro verzió van. Professional felett Pro verzióra frissít, alatta Home-ot kapsz.
    Amúgy én is a clean installt javasolnám.
  • darkSectorxxx #2312
    Elég érdekes, meg hallottam hogy csak a meglévő verzióra képes frissíteni a rendszer, ha win 7 ultimate akkor abból win10 ultimate lesz.

De én utálom a barkácsolást, úgysem végleges szóval feldobhatnál alapon egy win 10-et ugyanottvagy, sőt előrébb, erre a 4-5 hónapra nem látom értelmét.

Igazából szó szerint semmi értelme upgrade-elni, max azoknak akik nem értenek a telepítéshez, vagy fontor hogy a rendszer dolgait, progikat ne kelljen babrálni.
  • CroftManor
    "De ő egy teljesen kopasz Windowst frissít, a tiéd pedig ettől messze van"
    Ezt úgy mégis miből gondolod? Irtam lejjebb, hogy vasárnap telepítettem újra a win 7-et, cirka 3 napja. Amin gyakorlatilag csak a monitor meg a VGA driver van fent. Akkor az enyém már nem számit teljesen kopasz windowsnak?
  • Mixe3y
    De ő egy teljesen kopasz Windowst frissít, a tiéd pedig ettől messze van. A frissítések keresésekor (bár csak tippelek) szerintem a teljes rendszert végigscanneli, minden telepített driverrel és programmal együtt és mindegyikhez keres Windows 10 upgradelt verziót, ellenőrzi a kompatibilitásukat, etc.
    Simán el tudom képzelni, hogy ez órákon keresztül tart.
  • CroftManor
    Nézz bele ebbe a videóba Ezt a részt nem lehet kihagyni.
    Itt is van getting updates rész, de legalább neki talál is frissítéseket kb 2 perc alatt.
  • CroftManor
    Lol dehát én nem kerestetek! Én a win 10 frissítést csinálnám éppen, de ez van kiírva, láthatod a képen. Nem is értem, hogy miért akar frissítéseket keresni, amikor még fel sincs rakva a win 10. Sztem csak utána kéne frissítéseket keresnie, nekem úgy lenne logikus :/
    Utoljára szerkesztette: CroftManor, 2015.12.15. 23:31:26
  • bon
    Ne kerestess frissítést, majd ha fent van a Windows 10 utána felrakod.
  • darkSectorxxx #2306
    Lolka.
    Az kemény ha ez friss rendszer. Hát max egy próba ha nem megy újraindítés után akkor esetleg egy win8.1 telepítóvel...
    Vírusirtót mondjuk én nem szoktam használni, csak éppen néha ha kell, akkor leszedek valamit, tísztítok és uninstall. :)
    Szóval vírusírtóknak a hatásaira nem tudok mit mondani, de szerintem nincs köze hozzá.

Amúgy win 10-nél érdekes a frissítés ha már itt vagyunk, ott nincsen Update a vezérlőpultban nem lehet kikapcsolni, csak olyan van a gépházba hogy automatán indítsa újra a gépet vagy majd te manuálisan és mikor akarok manuálisan frissíteni akkor is mintha maga feje után menne, érdekes rá van erőszakolva a már a rendszerre minden.

Ellenben ennek a warez mizériának semmi jelét nem látom, már rég nem warezolok anynit mint régen csak hébe hóba, de eddig semmit nem törlt vagy tiltott a win, sem szoftvert sem játékot....office, photoshop meg ilyenek.

Amúgy elsőre win8 mellett akartam megmaradni, nekem bejött, de ez a win 10 is nagyon fasza, minden tök jó benne hamar megszokható.stb
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.12.15. 23:01:28
  • CroftManor
    Pedig emiatt újra raktam a 7-et, hogy szinte üresen frissitsen 10-re. Csak a nagyon szükséges monitor és VGA drivert tettem fel rá meg az Eset-et. Lehet, hogy a vírusirtó fogja vissza?
  • darkSectorxxx #2304
    Nem vagyok benne biztos lehet rosszul néztem, de nálam is voltak kisebb érdekes dolgok, én egészen egyszerűen letöröltem a rendszert, feltettem újonnan egy win8.1-et és arról frissítettem, most már igaz rendes win10 telepitő van fent, de régen a régi rendszerrel nekem sem nagyon szerette frissíteni....hogy miért nem tudom, lehet a régi rendszer frisítései, vagy hogy éppen milyen verzió stb...

Én amugy a helyedben megpróbálnám leállítani és újraindítani, mert nem szabadna ennyit töltenie, hacsaknem a neteddel van gond, az egész frissítés nálam még 30 perc sem volt, szóval érdekes ez a sok óra töltögetés....
    De lehet win7 miatt más nálad.
  • CroftManor
    Sziasztok
    Szeretném a win 7-et frissíteni win 10-re, de már másodjára futok neki és megint ugyanott akad meg a folyamat, mint elsőre.
    Kép
    Már lassan 2 órája ez van kiírva, de még mindig 0% a frissítések keresése. Ez igy normális, vagy vmi gebasz van?
  • darkSectorxxx #2302
    Ez ide illik. :D

• darkSectorxxx #2301
    vagyis a crome sok dolgot nem merevlemezre ír és vissza hanem ramokra magyarul és kíméli a winyót ha jól értelmeztem. :)
    végülis nem para, hibákat nem vettem észre.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.12.15. 20:49:52
  • Mixe3y
    a nem használt memória gyakorlatilag elpazarolt memória
    Tehát az, hogy a chrome 200 megabyte-tal több memóriát használ el futáshoz, mint mondjuk az ff, az nem rossz a gépednek, sőt. Mindaddig, amíg nem fogysz ki a memóriából és kezd el swapelni a gép, addig kifejezetten jó, mert annyival kevesebb adatot kell olvasnia merevlemezről (ami viszont baromi lassú művelet, pláne notebooknál, 5400-as fordulatszámú lemezzel).
    Manapság a legtöbb géplassulást inkább a lassú merevlemez, esetleg proci okozza, nem pedig a memória hiánya.
  • Mixe3y
    Egyesével bármelyikre rákeresve megtalálhatod a választ, hogy melyik mire jó és miért van a gépeden.

Komolyan, olyan dolgokat kérdezel folyamatosan, amiket 3 másodperc megkeresni magadnak google-ben.
  • Bal0924
    Miért lát ennyit?
    Csak a realtek-et kéne látnia...
  • darkSectorxxx #2297
    Ja így értem hogy frissítetted a régiből. :D
    Nekem is volt, de a gépcsere miatt most rendes win10 telepitő.
  • Jim Morrison
    Azóta alvóba tettem a gépet, bekapcsoláskor kaptam egy kék halált, majd újrainduláskor ment egy scan és repair a C meghajtóra

de most jó...^^
    én ezt a gépet ha jól emlékszem frissítettem nem pedig nulláról telepítettem, így az előző windows fájljait, meg talán a múltkori nagyobb win10 update hátramaradt fájljait törölte.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.14. 20:44:44
  • darkSectorxxx #2295
    Ez oks, de miket töröl?
    Mert érted miaz hogy régi rendszerfájlok? :D
    Frissítéseket követően szemetelődik a rendszer? :)

Én már nem merek ilyenekt, régen valami install barom fájlokat kipucoltam és pl asszem nem lehetett eltávolítani progikat meg nem tudom még milyen gondok jöttek.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.12.14. 17:49:41
  • Jim Morrison
    start menü: disk cleaner, delete system files - previous windows version, stb.
    disk cleaner magyarul talán valami meghajtó tisztító néven van fent.
  • darkSectorxxx #2293
    ja de miaz hogy előző fájlokat meg ilyenek?
  • Jim Morrison
    kicsit takarítottam a gépemen, letöröltem előző windows meg miegyéb fájlokat, és kíváncsiságból megnéztem most mennyit eszik a windows (tudom, pedig csak fájlokat töröltem). Az eredmény meglepő, így üresjáraton már csak 2.1 et a tegnap 2.5 helyett.ne kérdezd miért.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.14. 17:27:07
  • GaBika6
    Hi!
    Windows7-en tökéletesen működött a FreeTrack nevű progi, de Winfos10-el egyszerűen nem indul. Kompatibilitást is próbáltam, de semmi változás. A sart gomb szürke marad. Olyan mintha nem ismerné fel rendesen a wii controler-t, de látja csak nem bírom működésre bírni! Valaki tudna benne segíteni? THX!
  • darkSectorxxx #2290
    Akkor náladis :) firefox nem tetszik annyira.

Szegény nagyi. :)
    És most mit veszel neki?
  • benőmenő
    Nekem notin a 4GB-ból olyan 2,3-at evett üzemszerű használattal eddig. Most, hogy a Chrome-ot lecseréltem Firefoxra már csak 1,8-1,9.
    Nagyinál csak 2GB van a gépbe és nagyon meglátszik. Ha nem csak kéthetente kapcsolná be, akkor már tudnám mit vegyek neki karácsonyra. :)
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.12.14. 08:53:50
  • desigo
    Unified Remote programot használ valaki?
    8.1-en még hibátlanul működött de 10-esen nem megy.
    Telefonon látja és menteni is tudja a PCt de nem irányít semmit.
  • darkSectorxxx #2287
    :D
  • Jim Morrison
    az alkalmazások olyanok mint a gyerekek... rendesen etetni kell őket, hogy nagyra nőjjenek
  • darkSectorxxx #2285
    Hallod megy youtube, steam, viber, google chrome, feladatkezelő, vezérlőpult, msi afterburner + riva, onedrive, windows def.
    és fogyaszt most 3.4 GB-ot. :D És még csak nem is játszok. :D

Chrome kb 500 megát eszik. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.12.13. 20:39:43
  • Jim Morrison
    figyelj, ha már a windows elindul az már fél siker :D
    am ja, nekem is van elég, úgyhogy nem igazán zavar mennyit eszik. egye csak :D
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.13. 20:36:19
  • darkSectorxxx #2283
    Ja ne tudom lehet hogy ez normális, nekem van vgülis 8gb.

csak furcsa a feladatkezelőben nincs ennyi futó cucc, lehet a háttérben csinál valamiket? :)
    Nem piszkálom mert ram van elég, de durva, legalább látnám mire használja, de nem látszik sehol.

Végülis:

Processzor:
    1 GHz-es vagy gyorsabb processzor vagy SoC
    RAM:
    1 gigabájt (GB) 32 bites rendszerhez vagy 2 GB 64 bites rendszerhez
    Merevlemez-terület:
    16 GB 32 bites operációs rendszerhez, 20 GB 64 bites operációs rendszerhez
    Videokártya:
    DirectX 9-kompatibilis vagy újabb, WDDM 1.0 illesztőprogrammal
    Képernyő:
    800 x 600

Egy cikkben is írták végülis.

"A PC-s Windows 10 kerül fókuszba tehát, ami egyébként szinte minden gépen el fog döcögni. 32 bites Win 10 esetében 1 GB, 64 bitesnél 2 GB RAM a rendszer minimális memóriaigénye."

Csak ezek szerint ez a minimális kizárólag maximum a rendszer indulására elég. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.12.13. 20:33:57
  • Jim Morrison
    megnéztem, tényleg 2.5-2.6GB ramot eszik.
    Nagyon nem látom mi lenne normális (1.7?), de valaki azt írta, hogy clean install megoldotta a dolgot... csak nem tudom mennyi lett neki.
  • darkSectorxxx #2281
    hogy lehet hogy 2.5gb ramot zabál a win10?
  • bon
    Miért nem költözöl át másik fiókba?
  • bon
    http letöltés, jobb és gyorsabb, persze letöltő menedzserrel. Eszembe nem jutna törrenten tölteni le, ha van http, ftp letöltési lehetőség.
  • Venapo
    Sajnos nem boldogultam a hibaelhárítással, így kénytelen vagyok a Google Crome böngészőt használni. Ha mégis fontos, akkor a "Másik felhasználói fiók"-ból indítom az IE11 böngészőt. Sajnos kifogott rajtam, pedig lehet, hogy valami egyszerű banális beállítási hiba. Frissítés előtt WIN 7-en mindig az IE-t használtam, közvetlenül a WIN 10-re frissítés után viszont már nem működött.
  • MerlinW
    Ezt most úgy írod, mintha a nem lenne legit torrent. Egyébként nagy adatmennyiség esetén nincs jobb/egyszerűbb/gyorsabb a torrentnél.
  • bon
    Extrém minimalista :)
  • Jim Morrison
    Jó az új design :)
  • bon
    Én nem írtam, hogy ingyen.