6762
  • Blum
    Ami ingyen van?
    Na mesélj :)
  • bon
    Nem kell torrentezni, létezik még más jobb letöltési lehetőség is.
  • MerlinW
    Nem a windowsnak van baja a torrenttel. A torrent trackereknek van baja a Windows 10-el.
  • Bal0924
    Nálam igen.
  • Borg
    Egyáltalán semmi baja nincs a torrentezéstől a win10-nek.
  • Bal0924
    Nem lehet átverni a win10-et?
    Úgy futtatni egy programot mintha nem futna :D

Mi van akkor ha kikapcsolom/letiltom a p2psvc és a p2pimsvc szolgáltatásokat?
    A 10-et tuti hogy az zavarja ha fut a torrent kliens.

Hálózatban töltöttem a gépemről, és akkor nem volt probléma.
  • Mixe3y
    Ehhez annyit, hogy 3 ehhez kapcsolódó kulcs is van registryben, ezekkel érdemes játszani:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc978604.aspx

https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc978614.aspx

https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc978624.aspx
  • Probatbicol
    Az tényleg vicces kicsit, hogy kb. a win 7 korszak második felétől néha alig lehet leállítani a gépet, mert "ez és ez a program megakadályozza a leállást", de a frissítés miatt egy pillanat alatt újraindít akkor is ha 15 program fut közben párhuzamosan...
  • bardocz
    Nem az én gépemen dolgoztam, emiatt az üzenetközpontot sem néztem, nem érdekelnek mások mailjei. De azért gondolnám, hogy van annyi esze egy oprendszernek, hogy ha egy órája 100% a processzorhasználat, akkor legalább rákérdez, hogy jó-e most, vagy inkább később. A saját gépemen viszont ezt be fogom állítani, köszi. Mondjuk az ilyet még nem csinált egyszer sem.
  • MerlinW
    - run -> gpedit.msc
    - Computer Configuration -> Administrative Templates All Settings -> Configure Automatic Updates
    - Enabled bepipál, "5. Allow local admin to choose setting" kiválaszt (ha a Disabled-et választod, akkor keresni sem keresi automatikusan a frissítéseket)

Ezután a Windows update beállításokban megjelenik a "Check for updates but let me choose whether to download and install them." opció, azaz a régi módi.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.12.10. 09:16:14
  • Borg
    Talán kicsit oda kéne figyelned rá miket üzen neked a windows, ugye. Mert bizony ütemezheted a frissítéseket, amint installra készen állnak, feldobja neked az üzenetközpontban jobb alul, hogy a szokásos éjjeli időpontban, vagy máskor szeretnéd újraindítani.
  • bardocz
    Tovább tart ez a kibaszott frissítés, mint egy új rendszer felrakása.
  • bardocz
    Ki a kurvaisten találta ki, hogy a gép újraindulhat frissíteni csakúgy munka közben, amikor egy órája számol már és a végén tart? Ráadásul amilyen tempóban halad ez a szar el fog tartani vagy két óráig.
  • Venapo
    Vezérlőpultban futtattam a hibaelhárítást, de a windows nem tudta automatikusan észlelni a hálózat proxybeállításait.
  • bon
    Vezérlőpult\hibaelhárítást próbáltad már futtatni?
  • Venapo
    Gépházban a proxy beállításoknál megnéztem, ott semmi nincs bekapcsolva. Szerintem IE11 nem megy, azért nincs ott semmi kapcsolat.
    Az IE11 beállításainál azt írja ki, hogy van internet kapcsolat, belépés a böngészőbe feliratra klikkelek, akkor viszont nincs kapcsolat.
  • Venapo
    Gépházban a proxy beállításoknál megnéztem, ott semmi nincs bekapcsolva. Szerintem IE11 nem megy, azért nincs ott semmi kapcsolat.
  • bon
    IE11 megy? Nincs proxy bekapcsolva?
  • Venapo
    Windows 7 op. rendszert frissítettem Windows 10-re. Sok újdonsággal kellett megismerkednem. Azonban van egy rendellenesség, aminek az okára még nem sikerült rájönnöm. Microsoft Edge megnyitásánál nincs hálózati elérhetőség. Ezen kívül mindenhol van hálózati kapcsolat pl.: skype, facebook, google crome böngészőből indítva minden webhely elérhető. Mindezt rendszergazda felhasználói fiók használatánál tapasztaltam. Meglepetésem még nagyobb volt, amikor „Más felhasználó Fiókból” megnyitva viszont a Microsoft Edge minden funkciójából indítva van hálózati kapcsolat, tehát minden webhely elérhető. Ezek szerint nem illesztő driver probléma van, sejtésem szerint valami beállítási hiba. Windows 7-ben leginkább az Internet Explorer böngészőt használtam, és az utóbbi időben a számítógép indítása után felugrott egy ablak „Runtime error” stb. felirattal. Különösebben nem foglalkoztam vele, mert szándékomban állt frissíteni Windows 10-re.
    Segítségeteket kérem a működési probléma megszüntetésében.
  • bon
    Megjöttek a december havi frissítések jó telepítést!
  • bon
    Mappa jogosultság rendben van?
  • bardocz
    Köszi, kirpbóálom.
  • bajgunar
    Vezérlőpult / Felhaszn. fiókok / Felhaszn. fiók felügyelet beállításainak módosítása --> legalulra lehúzod a csúszkát. Ennyi.
  • bajgunar
    Tök mind 1. Iso-t szed le az update is. Csak auto frissíti op-ot kérdés nélkül. Míg magad szeded le az iso-t, akkor tudsz választani, h totál op reinstall vagy csak win frissítés. (frissítésnél a végeredmény ua lesz; megjelenik egy windows.old mappa )
  • aru
    Hardverapro.hu-n nézz körül ott többen is árulnak. Érdemes olyantól venni akitől postán vagy személyesen megkapod a matricákat, mert nyilvánvaló, hogy úgy jogtiszta.
  • torok6
    Én a windows 10 TH2-re gondoltam hogy nem jött meg nekem
  • bardocz
    Ha én vagyok az egyetlen felhasználó a gépen, akkor hol kéne beállítanom, hogy ne kérjen minden szarra admin engedélyt? Amikor a letöltés mappából törléshez adminengedélyt kér, az már kicsit sok.
  • f3lhasznaloinev
    http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
    Utoljára szerkesztette: f3lhasznaloinev, 2015.12.08. 12:57:05
  • torok6
    Sziasztok egy olyan probléma lenne hogy az én windows 10-re nem jött az új frissítés még pedig minden eredeti hol tudnám azt letölteni?
  • Felgolos
    Itt nézz küröl!
  • bajgunar
    Egészségetekre!
  • gabo91
    Köszönöm, sikerült!
  • TomBond
    Azt hittem csak nálam nem települ. Köszi a megoldást! :-)
  • bajgunar
    Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\jelszókérés ébredéskor ezt kikapcsolod.
    futtatásba: netplwiz és itt meg kiveszed a pipát.
    És többet nem kér semmi bejelentkezési jelszót.
    Windows.old mappát meg ezen lehetőségek közül valamelyikkel törlöd:
    Leggyorsabb, ha parancssorba (rendszergazdaként indított) bemásolod:
    RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old

• gabo91
    Köszönöm, zen már túlvagyok, ez sem segített.
    Viszont bejelentkeztem a microsoft fiókba így megszűnt ez a probléma. (Telepítésnél online fiókal léptem be, és csak később lett a helyi fiók....)

Ez viszont újabb kérdést vet fel: ennél a fióknál hogy tudnám megoldani, hogy indításnál ne kérjen jelszót? Oké jelszó helyett választható a pinkód, de olyan megoldást nem találtam hogy ne kérjen....

Még egy kérdésem lenne. Létrehozott nekem egy windows old mappát. Ez lehet a frissítés következménye? (tiszta telepítéssel raktam fel a win10-et) Illetve hogy ezt eltakaríthatom e?

• kirol
    Köszi!!!
  • Piko888
    köszi, de ilyent hol tudok venni és mennyiért?
  • bajgunar
    A legújabb frissítéssel (KB3122947) netán problémátok van ( Error 0x80070643 ) s nem települ, akkor parancssorból (cmd) futtassátok rendszergazdai jogokkal! a következő parancssort:
    dism /online /add-package /packagepath:C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\c4a1b8896ce9fbfea96c1ee6890d52a5\windows10.0-kb3122947-x64.cab
    És már települni is fog, csak parancssorból.
  • bon
    Nem kell.
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell hozzá fiók, local fiókkal lépek be és mindig aktiválja.