6764
-
Akkor nekem érdemes lenne emiatt visszaváltani 8-ra? Arra még készült driver a VGA-hoz. Létezik, hogy akkor emiatt nem tudtam az AC Chronicles India játékot teljes képernyőn futtatni?
Utoljára szerkesztette: CroftManor, 2016.07.03. 19:20:01 -
Nem támogatott kártyák (2007-es típusok)
"NOTE: ATI Radeon™ HD 4000/ATI Mobility Radeon™ HD 4000, ATI Radeon™ HD 3000/ATI Mobility Radeon™ HD 3000, and ATI Radeon™ HD 2000/ATI Mobility Radeon™ HD 2000 Series Graphics reached peak performance optimization on October, 2013. No additional driver releases are planned for these products." -
Mééééég széééééép. :D -
Léteik olyan, hogy win 10-hez nincs a VGA-hoz driver? Kép
-
úgy látszik a kék halál örök :D -
Ironman2 #3111 
Windows feature -
10 ezer dollárt kapott a Microsofttól egy Goldstein a kéretlen Windows 10-telepítés miatt . -
Jonesy73 #3109 Üdvözletem, lenne egy olyan problémám, hogy a minap win7x64-ről frissítettem win10-re. Minden rendben van, egy valamit kivéve: az asztalon lévő parancsikonok egyáltalán nem mozdíthatóak el az eddig szokásos módon (bal egérgomb nyomvatartása mellett az egérhúzásra csak egy áthúzott kör jelenik meg, a parancsikon nem moccan). Hol és hogyan tudnám elérni, hogy ez az egyszerű művelet elvégezhető legyen? Létrehozni és törölni tudom a parancsikonokat, megmoccantani az istennek sem... -
Borg #3108 Mindegy, kiderült hogy úgy 4897db windowsupdate, és további 128 áruházas app állt sorba frissités letöltéshez (minden figyelmeztetés nélkül), és valamiért ez okozta, hogy nem mentek a youtube videók. Persze-persze, ebben semmi logika nincs, de miután hagytam a gépet 2.5 órán keresztül updatelni, most újra jó minden... -
Borg #3107 Olyannal találkozott már valaki, hogy a youtube videókat nem játssza le semmi se?
Nincs hibaüzenet, csak fekete marad a kép, és teker a végtelenségig. De nem is cacheli őket, nem megy az előtöltés csík se.
Se Edgeben, se Firefoxban, se Chromeban. Vimeo viszont megy pl. Meg igazából minden más is. Ugyanazon a wifin más eszközzel viszont megy. Szóval ezért gyanakszok arra, hogy valami abban a win10-ben van elkúródva... ami gyakorlatilag egy új dell laptop, és pár napja még jó volt. -
Nálam is rengeteg bsod volt, asus hangkártya drivert írták sok helyen, de aztán mint kiderült az egyik ramom meghibásodott.
/persze nem tudom nálad mi a hiba, de énis a windowst szidtam - nem az volt a probléma:) -
Jude666 #3105 Megnéztem az eseménynaplóban is.
Szinte mindig event 41 kernel power hiba van
Lehet egy nagyobb tápba kéne ruházni? -
A bibi Nálad lesz. Megjelenés előtt frissítettem az utolsó insider buildre, azóta semmi hiba. Semmi kékhalál, semmi fagyás. :/ -
Frissítettem, mert sajnos kellett. 5 évig nem volt semmi problémám, most egy napon belül 2 kékhalál W10-el. Jó rendszer... -
Jude666 #3102 Hmmmm, a gpu-m egyből kizárnám, annak a hőmérsékletét látom egy appal, valószínűleg akkor a memória lesz a bibi.
Esetleg ismersz valami programot amivel lecsekkolhatnám a hőfokát? -
Igen, okozhat. Elsősorban a memória és GPU túlmelegedés. CPU/Táp egyéb túlmelegedése általában kikapcsolással jár.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.06.24. 14:10:08 -
Jude666 #3100 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e túlmelegedés fagyást? Gondolok én arra, amikor a képernyő egyszer csak megfagy, nem tudod irányítani a kurzort, viszont a gép nem indul újra, tehát nekem kell hosszan nyomnom a power gombot, hogy újrainduljon.
Előre is köszi
Utoljára szerkesztette: Jude666, 2016.06.24. 01:09:42 -
ACE #3099 Nem, nem arra kell várni, hanem hogy a hálózat "összeszinkronizáljon" vagy nem tudom. Olyankor is csinálja amikor épp megy a letöltés a vinyóra, tehát nem kell felpörögnie. -
Miért ne létezne? -
vezérlőpult / energiagazdálkodási lehetőségek / séma beállításainak módosítása / speciális energiabeállítási beállítások módosítása / merevlemez / merevlemez kikapcsolása ---> Soha -ra teszed.
Akkor a gépre csatlakoztatott másodlagos merevlemezt nem állítja le az itt megadható tétlenségi idő után. Tehát amelyik gépben van, azon Soha -ra teszed, s akkor nem fog kikapcsolni a másodlagos merevlemez soha. Így ha rácsatlakozol hálózaton keresztül, egyből látni fogod, nem kell megvárni, míg felpörög (betölt).
Gondolom ezt szeretnéd elérni.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.06.20. 18:34:51 -
ACE #3096 Valaki tud valamilyen megoldást arra, hogy amennyiben adott napon, vagy windows-ba belépve, altatásból felélesztve a gépet, amikor egy hálózati meghajtót megnyitok, akkor mindig csomó időt "gondolkodik", mire bejön az adott hálózati meghajtó. Nem lehet ezt valahogy automatizálni, hogy azonnal elérhető legyen, mindjárt élesztéskor felállítsa a kapcsolatot, és amikor szükség van rá azonnal lássam? -
Köszi, kipróbálom! -
Borg #3094 Igen, TC-ben van ilyen másolásnál: Minden nagyobb méretűt másol. -
Sziasztok!
Légyszi adjatok valami ötletet a következő probléma megoldásához (elnézést ha másik topicba passzol inkább). Adott két mappa, mindkettőben azonos nevű fájlok, több ezer. Mindegyik egyforma nevű fájl-párból csak a kisebb méretűt akarom megtartani. Be lehet állítani valamilyen szűrést/keresést, ami kijelöli nekem csak a kisebb vagy csak a nagyobb méretű fájlt? Esetleg ha egymásba másolom a két fájl-listát, meg lehet adni olyan felülírási feltételt, hogy teljesüljün a célom? Talán a Total Commander tud ilyet? Köszi a segítséget. -
Ugye milyen szép? :D -
hw vagy driverhiba, esetleg túlmelegedés esetén persze. -
sziasztok ma kaptam egy kék halált win 10 alatt.. ilyen létezik? :DD -
Esetleg nézd meg a laptop gyártójánál, néha olyan szinten eltérnek a referencia modelltől hogy csak a saját készítésű driverrel hajlandó tökéletesen működni. -
Bal0924 #3088 Ha ingyen osztogatnák, se kellene egy olyan sz*r. -
Solt #3087 Szerintem lassan gondolkozz el egy konzolon. :) -
Bal0924 #3086 A legfrissebb van fenn.
Csináljak én drivert?
Létezik annál is frissebb, mint az Nvidia oldalán lehet találni?
Vadonatúj a laptop.
Előtte meg a win10 keresett rá drivert. Mikor csinálta először, akkor kerestem az nvidia oldalán rá drivert.
Direkt a laptopban lévő vga-ra kerestem rá. és azt tettem fel. (nem egyszer csináltam.) -
Dehogy haldoklik, sima vga driver gond. Nem egyszer futottam már bele ilyenbe, saját és munkahelyi gépnél, mind üzemel évek óta. Simán időnként elrontanak valamit, majd a következő változatban javítják. Legutóbb az előző insider build-ben találkoztam ilyennel. egyszer csak jött egy új driver és azóta nem fordul elő a hiba, -
vga driver gond, frissíteni kell. -
Vagy kezd haldoklani a vga kártya (esetek ~90%-ában igen), vagy nem megfelelő (stabil) a driver. (újabb van feltelepítve, mint amit az oldalon felajánl ahoz a vga-hoz, vagy pedig beta.). Lehet h nem pont ahoz valót használsz. Ezt próbálhatod régebbi driver-el, hogy ott is kiírja -e. Ha igen, akkor sanszos h hardveres hiba.
Akkor próbálkozhatsz azzal, hogy kiszeded a vga-t. Kifújod a slot-ot, megtisztítod alkohollal a vga csatoló felületét majd visszarakod. Ha ekkor is kiírja, akkor az valszeg kezdi megadni magát. Átnézheted rajta a kondikat, nem -e kezd "púposodni" valamelyik. Ekkor néha még pár kondi cseréjével orvosolható ideig-óráig a hiba. De ha már vmi ellenállás vagy ic esetleg gpu, akkor azt már nehézkesebb javítani. De HA garis, akkor add le és cseréltesd ki! -
Lenne még egy (három) kérdésem: ha Microsoft fiókom beállításszinkronizálása be van állítva, akkor a Kezdőképernyő csempe elrendezést, csoportosítást is szinkronizálja? tehát Ha én Windows 8.1-ről a Windows 10-be bejelentkezek, akkor ugyanez a elrendezés fog fogadni a startmenüben, a tiszta telepítés esetén is?
Vagy lehet hogy ez csak a frissítésnél tud érvényes lenni? (ha igen) -
Bal0924 #3081 Ez van.
Pech-es vagyok.
Amúgy nem csak én tapasztalok ilyet.
"A win10 tökéletes" csak 10ből 3gépnél gond van.
Jut eszembe.
Van egy laptop, Lenovo Nvidia videókártyával. (napra kész driverekkel)
Időnként kiírja hogy összeomlott a videókártya, Majd helyreállt
Mitől lehet?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.06.16. 23:34:36 -
Értem. Nos, erről is hallottam h tiszta telepítéskor a win8.1 kulcsot is elfogadja, csak jól lenne biztosra utánajárnom. Mert akár inkább az azonnali tiszta telepítést választanám... (persze a frissítésnél is, utána tiszta telepítést csinálni, mint ahogy leírtam alább is)
A telepítés előtt ahol megadjuk, már ott is lehet tudni az érvényességét az elfogadásához?
Mellesleg, ha nem sikerülne, vagyis ha látom hogy nem fogadja el, akkor ezesetben windows 8.1-et teszem újra (megfelelő particionálással) és így már mehet a frissités és aztán w10 tiszta install (miután megtörtént az online aktiválás persze.) -
Vicc, hogy csak TE szenvedsz ennyit ilyen videó belassulásokkal, meg ezzel-azzal. Ergo a Win10-el.
Nálam se (és még másnál se) tapasztaltam ilyen jellegű problémát. Nem vágom mi lehet ott a probléma.
De az tuti, h nem a Win hibája. -
A nem kompatibilis programot jelezni fogja a telepítés elején, ISO készíthető és arról indítható is a frissítés.
1. 8gb nem lesz elég, az csak a letöltés és egyéb ideiglenes fájlokhoz kell, a telepítéshez sokkal több kb 20gb ha jól emlékszem.A frissítés folyamata miatt az old mappa elég nagy is lehet. pl. Paragon Partícion Manager progival átméretezhető a partíció. A windows telepítő nem képes rá, csak törléssel.
2. Nem kell folyamatos internet elérés, én volt, hogy anélkül telepítettem a már korábban letöltőt iso-t. Pppoe kapcsolatra megoldás egy router, olcsón kapni már. Amúgy beállítható a pppoe a telepítés után.
3. frissítés közben túl sok állításra nincs lehetőség, de utána testre szabható.
4. visszaállni csak frissítésnél lehet, tiszta telepítés esetén csak újra rakod a korábbi rendszert és kész. a helyfoglalást jól tippeled, simán lehet 40-50gb.
Amúgy én frissítés után csinálnék egy tiszta telepítést. Sőt alapból is lehet tisztán telepíteni, (elfogadja a windows 7, 8.1 kulcsókat) de én még nem próbáltam.
-
Attól még ssd-d van tarthat sokáig a frissítés, mert nem mindig a meghajtón dolgozik, hanem pl. memóriában.