2014 lehet az eddigi legforróbb év

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez az "idén van a rohttúúú legmelegebb ém ám!" tipusú baromságok állandóan elõjönnek. Két fontos jellemzõjük van:

1.) Ahhoz viszonyítva, hogy semmit sem tudunk tenni ellene, elképesztõ gyakorisággal nyomják az arcunkba. Hasonlítsuk össze ezt a gyakoriságot sokkal fontosabb hétköznapi problémák megjelenésének gyakoriságával és tálalásának hangnemével, sajtóbeli EGYHANGÚSÁGÁVAL.
Ez szemet szúr és elgondolkodtat. Sajnos nem mindenkit.

2.) Mindenki csak a saját szûk környezetében tudja ellenõrizni. Az én szûk környezetemben eddig bizony elég hûvös volt.
Erre jönnek a dumevál: "de bezzeg Kínában meg az USA-ban most fõnek az emberek..." vagy ilyesmi.
Aztán valaki közli: az ÁTLAG az egész Földre bizony emelkedett.
Tudjuk ellenõrizni?
NEM!

3.) Erre a globális felmelegedés riogatásra egy egész iparág épül.
ÉRDEKEK. Ez aztán marha hihetõvé teszi az egészet... aha.

Egy gondolkodó ember a SAJÁT TAPASZTALATAINAK hisz elsõsorban.
A saját tapasztalatom pedig elsõsorban az, hogy a globális felmelegedés hantára NEM AZ IPAR SZERKEZETÉNEK ÁTALAKÍTÁSÁNAK SZÁNDÉKA ÉPÜL RÁ, HANEM AZ "ÉLJÜNK MÉG SZEGÉNYEBBEN" TIPUSÚ ALJAS BÜDÖS RONGY HÁTSÓ SZÁNDÉKOK! A középosztályok további lecsúsztatása, pontosabban hogy ennek az önkéntességét fokozzák.
Aki úgy gondolja, hogy nagy a meleg, és ezért õ a hibás, csak másszon vissza a fára. Mutasson "jó példát", hátha kedvet kapunk hozzá.
Elmehetnek a jó büdös... melegbe
Jó ez igaz, de nekünk volt egy másik vitánk ami még most is folyik itt:
http://sg.hu/listazas.php3?id=1403522986
Szóval én részben arra reagáltam. Azt hogy a média mennyire hazug és manipulatív nekem nem kell bemutatni.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

Amúgy legalább annyi hasznom volt az egészbõl, hogy a kínai esõcsinálásra rábukkantam, nem is tudtam, hogy ekkora volumenben csinálják.
Én többször is jeleztem, hogy nem értek hozzá, csak kérdést tettem fel :) És felsoroltam néhány befolyásoló okot. Amik !szerintem! befolyásoló okok. Erre jön a kollega és elküld általános iskolába tanulni. Én választ nagyon szívesen fogadok, mert érdekelnek ezek a dolgok. De nyilván csak olyantól fogadom el a választ, aki szemmel láthatólag képben van és nem ír olyat, hogy: "Melyik szélrendszer fúj Kínából Szibéria, vagy Moszkva felé?" Mert ebbõl rögtön látszott, hogy nincs képben. A normális magyarázatokat el szoktam fogadni, mert mindig tanul az ember, de a ilyen lekezelõ stílusnál, fõleg ha nem ért hozzá, nekem is elgurul a gyógyszer, fõleg, hogy tekintve tegnap este néhány sör legurult munka után :)
Hiba nélkül sikerült összehasonlítanotok a csernobili reaktortûz nehéz atomjainak kiszóródását a globális CO2 kipöffnek az atmoszférához sokkal jobban ragaszkodó (nem leülepedõ) részecskéihez. Meg a koszos szénerõmûvek országában egyre jellemzõbb szmog napsugárzást visszaverõ hatását is remekül felhasználhatjátok olyan, a tudományos módszert semmibe vevõ kijelentések megalapozásához, hogy ott bezzeg hidegebb van, tehát ezmegaz. A legkomolyabb facepalm díj azért jár, hogy két alapvetõen értelmes, a tényekkel tisztában lévõ entitás reszeli itt a fingot. Csak nem a megélhetési politika színpadára tévedtem?
Az meg egy másik kérdés, hogy a Monszun mekkora hatást fejt ki kelet-oroszországra de én nem értek a szélrendszerekhez.
Nézd a távol-keleti térségben idén hûvösebb van, mint az átlag ez Oroszország egyetlen Kína ipari központjaihoz közel esõ körzet, ahol melegebb van most az nyugat-szibéria meg az Uráltól nyugatra esõ térség az meg annyi, mint ide New-York lassan....ezért írok Moszkvát meg Szibériát, mert ott van melegebb szerinted Kína miatt.
Értetted?
Moszkváról te beszéltél meg Szibériáról nem én. Én globálisan oroszországról beszéltem. :) Alakul ez :)

Mindjárt kitalálod azt is, hogy én fújtam a passzátszelet :)
Olyat már láttam, de olyat nem, hogy a másik megyébe, mert Moszkva továbbra sincs szomszédságában egyik Kínai nagyvárosnak sem.
Ugye olyat se láttál még, hogy a szomszéd égette az avart és minden füstöt feléd vitt a szél, õ meg vígan elvolt a tûz mellett, ugye? :) Egyre viccesebb vagy. :)
B+ még mindig azt látom, hogy a Chernobili szennyezés ahogy távolodunk a kiindulási ponttól egyre gyengébb.

Így makoghatsz a felsõ légkörhöz, de a saját példád mutatja, hogy mennyire fals a példád, hogy hát Kína miatt van Oroszországban meleg.
Te meg azt nem érted meg, hogy igen, befolyásoló lehet és igen távolabb, mert ahhoz is idõ kell hogy a felsõlégkört elérje a szennyezés. De te aztán ezekkel nagyon képben vagy, mint a szelekkel. Köszönöm hasznos mondataid, okosabb nem lettem tõle, ellenben jót mulattam azon, hogy én nem jártam ki az iskolát, de te nem tudsz semmit a szélrendszerekrõl. Nyugodtan verheted magad a dolgon. Egyszerûen komolytalan az egész reagálásod módja, így még akkor se érdekelne, ha igazad lenne, de szemmel láthatólag tárgyi tévedéseid vannak itt is és a másik topicban is.
Ugye így logikus, hogy Európa kapta mivel az van a közelben meg persze Nyugat-Ukrajna, nem oroszország......
Faszért égeted magadat már így mondom.

Chernobil közelebb van Magyarországhoz, mint Oroszországhoz. Közelebb van Berlinhez, mint Moszkvához.

Az erõmû körzete van lezárva a szennyezés miatt nem Balassagyarmat.
Egyébként nem akarok megmagyarázi semmit. Én kérdést tettem fel. És nem, nem hozzád. És az !orosz! helyzetrõl, nem kínáról vagy indiáról. És még én okoskodok... pff....
http://www.civiljutub.hu/uploads/thumbs/p33v3k7abodza8mc.jpg

Oroszország alig kapott belõle. Lényegében európa kapta mindet szétterítve.
Mert elég hihetetlen, hogy a légszennyezés majd 10K kilóméterre fogja kifejteni a leginkább a hõmérsékleti hatását nem a keletkezési helyén.

Nézd felhoztad Chernobilt, hogy a szennyezést mennyire széthordta a szél ami igaz, de mégse Liszabonban fejtette ki igazán a hatását hanem a keletkezési helyén és távolodva egyre csökkent.
Szerintem logikusan így kellene lennie a légszennyezésnek is és így is van.

Így teljesen sánta a magyarázatod, hogy hát de Kína miatt van Oroszországban meleg mert ott szennyezik az eget.
mondjuk kína idõjárásába ez is beleszólhat:

http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/50_milliard_tonna_mesterseges_esot_termel_evente_kina/2354821/
Klimatológus sem vagyok ezért kérdeztem! És én !csak! az orosz felmelegedésrõl beszéltem. Alatta ott van India és Kína, a szél felfelé viszi a cuccot, modd már meg miért hülye kérdés ez?
Az elsõ kérdésedre megkaptad a választ ajánlom a 29-est.

A 43-asban feltett kérdésre várom a választ.
Jóvan akkó a Kínai szennyezés nem érezteti a hõmérsékletre gyakorolt hatását se Kínában, se a közeli Japánban, Vietnamban, se Üzbegisztánban, csak 10K km-re Moszkvában?
Amúgymeg én az elején egy kérdést tettem fel, esetleg hátha lesz, aki az ázsiai idõjárásban otthon van. A kérdést nem hozzád intéztem, mert te szemmel láthatóan nem tudsz még a monszun által kiváltott légköri mozgásokról sem, ami a gyanúmat alátámasztja ugyan, ugyanúgy ahogy a kanadai felmérés, de mint mondtam, nem vagyok meteorológus.
Látom a nyilakat. Erre még rájön ez:

http://termtud.akg.hu/okt/9/azsia/monszun2.gif

De persze kínábó orosz föld felé sosem fúj szél. Tudom tudom menjek vissza általános iskolába. :)
Mondjuk a cikk is pont nem a kínai légszennyezés szétterülésérõl szól hanem az Indiaiéról elolvasva most már, csak a zseni újságíró úgy érezte jó lesz beszúrni oda Peking képét is, mert az már majdnem India.
Nézd már a nyilakat a Sanghaji szennyezés például sohasem jut el Moszkva magasságába mondjuk azok alapján.
Ott a link.
Melyik szélrendszer fúj Kínából Szibéria, vagy Moszkva felé?
http://index.hu/tudomany/2010/03/29/azsia_beszennyezi_a_vilagot/

Szélrendszer.

Érdekes, hogy kínából indián és az arab félszigeten át kanyarodik vissza orosz területek felé.
Jólenne visszavennél magadból. Ugyanis csernobil porát is többezer kilóméterre vitte a szél. Úgylátom még nem láttál kontinenst átszelõ felhõket. A hsz-ed meg ha nem így van indokold meg, mert ez így csak kb. 0 amit mondtál.
Még észak Mandzsúriába Harbinon kívül nincs ipari központ.... a többi nagyváros meg elég messze van a határtól......

Földrajz általános iskola 7. osztály ez meg.
Moszkva alatt például ott van Kína?
Már megint okos vagy.
Nem vagyok meteorológus, de Kína ott van alatt és ontja a szennyezést. Esetleg nem szólhat bele az orosz idõjárási adatokba is?
Kihagytam az elsõ hsz-ben lévõ felsorolásból? Mind1 ez akkor is benne a top 5 legmelegebb évben minimum, mert csak.
NEXUS6
Valaki vette a fáradtságot, hogy megnézze a cikkbe beszúrt ábràt? Csak mert elég érdekes ám!
A májusi hõmérséklet ny-Európa, é-Amerika, India, Kína jelentõs részén csökkent. Beza! Érdekes mi? Gyak 1980-2010 évek átlagáboz képest 14 májusa hûvösebb volt.

Ha ez általánosabb trend, akkor ez pl azt jelentheti, hogy az emberi tevékenység következtében levegõbe kerülõ aeroszolok helyi szinten épp hogy lehûlést okoznak. Az Oroszoknál ebben az idõszakban állt le az ipar, na most ott volt a legnagyobb felmelegedés 2014-ben a korábbi átlaghoz képest. Ari,mi?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A cikk címe az, hogy "2014 lehet az eddigi legmelegebb év" ezzel azt sugallja hú B+ bizony ez lesz talán minden idõk legmelegebb éve pedig azt még gondolom te is tudod, hogy csak a homo sapiens idejét figyelembe véve is ez kurvára nem igaz, de most már mindent kinézek belõled.

Tudod az a baj az ilyen szalagcímekkel mint a 2000 környékén megjelent olyan cikkekel, hogy "10 éven belül víz alatt lesz Hollandia" aztán 2014-re köszöni jól van, így az ilyen "tudományos cikkek" komolytalanná tesznek és elbagatelizálnak egy létezõ problémát, mert az átlag ember egy idõ után már kurvára nem fog hinni nekik, ha ilyenekkel jönnek, hogy 10 éven belül minmeghalunk aztán nem történik semmi.

Ezt már te is fel tudod fogni????
Molnibalage
Ki írta, hogy biztos...? A lehet szó ott van a cikk elején. Komolyan mondom bazdmeg inkább áramot vezetnél, mint kommenetek be az sg rendszerébe...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Meg az alap tézisem az volt, hogy miért írnak olyan címeket, hogy ez lesz minden idõk legmelegebb éve júnisban, de idézek magamtól 2. hsz:

"Így, hogy minden idõk 10 legmelegebb évérõl írsz nem lesz igazad a dinoszauruszok korában majdnem 7 fokkal melegebb volt az átlag, de a 12. században is megteremt Skandináviában a szõlõ most pedig nem mert egyenlõre még fázik.

Mondjuk az utolsó 100 évre vonatkoztatva igazad lehet."

De miért is fognád fel?
ok ismertem ettõl már aztán biztos is, hogy a 2014-es év lesz a legmelegebb mi?

kicsit sem ingadozik az utolsó években sem?
Molnibalage
Ha magadtól nem találsz, akkor kellõen hülye vagy, de lásd kivel van dologd...

Tessék.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem érted te szerencsétlen, hogy felfogtam hogy az egész éves átlaghõmérséklet számít így kértem tõled az utolsó 100 év átlaghõmérsékletérõl az adatokat, erre te berakod egy meleg nap hõtérképét amivel aztán faszán be is bizonyítod, hogy bizony magas az átlaghõmérséklet mi?

Hányszor kell elmondani/feltenni egy egyszerû kérdést/kérést, hogy fel is fogd?
Fasza példája vagy annak aki hiába olvas mocskos sokat attól még idióta marad.
Molnibalage
Melyik részét nem fogod fel te égetnivaló idióta, hogy az egész éves átlaghõmérséklet számít...? Hány éves vagy bazdmeg...? 18? Szégyen, hogy ennyi idõsen ennyire hülye vagy...

Pont ezt mondom amit te csak mocskosul nem bírják megérteni, bennem is biztos ott van persze a hiba, hogy nem jön át.
Azért van igazság abban amit mond:
1, eléggé szenzációhajhász a dolog. Emlékszem tavaly a dunai árvízkor a média már nem bírt mit mondani csak hogy ez nagyobb lesz mint a tavalyi elõtti "évszázad árvize". Talán nem kéne minden évben beharangozni az évszázad akármilyét hanem csak az évszázad vége felé levonni a tanulságot...

2, tavaly májusban az összes média beharangozta hogy nem lesz nyár. Érdemes rákeresni a google-ben erre. Aztán utánna majdnem kiszáradt a Tisza meg két hónapig 40 fokban aszalódtunk. De õk már májusban tudni vélték hogy elmarad a nyár mert márciusban havazott. Aztán az egyik legmelegebb nyár volt...

3, és végül, ez a globális felmelegedés jól hangzik, csak épp kb. az elmúlt 50 év alapján irányadó. azt meg elfelejtik hogy mondjuk kétezer éve a rómaiak korában némileg jóval melegebb volt... Ráadásul ez is csak olyan mint a tenoristák. Mindenhol ott van, bármit rá lehet fogni.
Meleg van? Globális felmelegedés
Hideg van? Az is Globális felmelegedés mer' csak
Fúj a szél, vihar van? Globális felmelegedés
Esik az esõ, árvíz van? Globális felmelegedés (a 150 évvel ezelõtti árvizi hajós meg csak kitaláció...)

Ha egy kiragadott nap helyett belinkelnéd az elmúlt 100 év júniusi átlaghõmérsékletét akkor hitelesebb lenne.

Most szerintem még te is felfogd, hogy ennyi erõvel simán belinkelheti bárki egy hideg júliusi nap hõtérképét bizonyítva ezzel, hogy itt a jégkorszak.
Ó te szerencsétlen senki sem mondja, hogy nincs felmelegedés. Azt vitatom, hogy miért írnak ilyen hülyeségeket, hogy minden idõk legmelegebb éve lesz már júniusban, ja azért mert többen kattintanak.
Molnibalage
Ez a tél volt az egyik legemelegebb mióta mérik a hõmérsékeletet kis hazánkban. Olyan röhejesen enyhe volt, hogy egész télen 1,5 hét volt összevissza, amikor nem jártma bringával. Februárban meg napokg +10 fok felett volt a napi csúcs és bõven pozitív volt az átlaghõmérésklet.

Egyet még le is metettem.

Azt nem nem igaz, hogy nem fogod fel, hogy a bolygó áltaghõmérséklete nõtt. Az sg egyik legnagyobb idiótájva vagy bazdmeg...

Jól van, jól. Ettõl függetlenül hiába jössz a rekordjaiddal, szart sem jelentenek. A világ minden részén mérik a hõmérsékletet, napi 24 órán keresztül.
Nem a kiugró értékektõl van melegedés vagy lehûlés.
Jó példa erre a tavalyi nyár is. Meleg rekord volt itt-ott, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a napi legalacsonyabb hõmérsékletekben is emelkedés van.
Vagyis éjszaka kevésbé hûl le a levegõ. Ez meg is látszik például a növényeken is: régen nyáron minden hajnalban volt harmat. Mostanság ez nem mindig jellemzõ, sokszor hetekig nincs.

Fel nem foghatom, hogyan lehet kardoskodni amellett, hogy nincs felmelegedést, amikor kimérték és kiátlagolva van felmelegedés. Ezen hogyafrancba lehet vitázni?
Nem tûnt fel mert bár hó nem esett de fagy az volt.

Nézd vissza az idõjárási adatokat öt perc sincs.
Pontosan ugyanabban az idõpontban amikor a kedves USA segge befagyott Európában nem volt fagy. Egyáltalán. Ez nem tûnt fel?