113
-
gforce9 #73 Ja igen, mintha nem így lenne minden erőforrássl, amiből nyugaton hiány van.
Hippi szöveg? A hippik a békét hirdették, ha nem tudnád :) Nem kellene ezt erőltetni, mert mindig kibukik valami. -
sempronius18 #72 Tipikus agymosott hippi szöveg...... -
gforce9 #71 "Ha pedig sikerülne valahogy visszatérni az 1750 előtti klimatikus állapothoz (ami Európában gyak az un Kis-jégkorszakot jelenti), az egyértelműen emberek 10-100 millióinak pusztulásával járna a gyenge mezőgazdasági termések miatt. "
Akkor az történne, hoyg a nyugati tőke odamenne afrikába, ha kell katonai módon is, ócsóért termeltetne kaját, az afrikaiak kapnának annyit hogy ki legyen szúrva a szemük, a nyugat meg élne ugyanúgy. -
#70 A statisztikák önmagukban nem elégségesek a rendszer valós dinamikájának a feltárására. A klimatizmus alap tantétele, hogy 1750, az ipari forradalom óta az emberiség lélekszáma folyamatosan növekszik, ehhez hozzáillesztik, hogy a klíma hőmérséklete globálisan trendszerűen emelkedik, a következtetésük pedig az, hogy a túlszaporodó gonosz emberiség tönkrebaxssza a klímát, a bolygót.
Leegyszerűsítve.
De fordítsuk meg az előre feltételezett ok-okozati láncot! Nem megkérdőjelezve azt a statisztikai "tényt", hogy az emberiség lélekszáma és hőmérséklet is emelkedik.
Ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy vajon nem azért van több ember, mert az optimálisabb (gyak melegebb) klíma miatt jobbak a mezőgazdasági eredmények, a több ember termékekkel való ellátásához pedig a céhes, manufakturális termelésről át kellett térni az iparszerű termelési módra?
Ilyen értelemben, a klíma változása melegedése nem következménye az iparosodásnak, hanem oka!!!
Ha pedig sikerülne valahogy visszatérni az 1750 előtti klimatikus állapothoz (ami Európában gyak az un Kis-jégkorszakot jelenti), az egyértelműen emberek 10-100 millióinak pusztulásával járna a gyenge mezőgazdasági termések miatt. -
Lucy in the Sky #69 Tehát az érvelésed két sziklaszilárd alapja, hogy
- a globális adatszolgáltatás legalábbis manipulált, és minden klímatudós hülye, mert senki nem talál benne tényszerű csúsztatást, képtelenek írni egy tanulmányt, hogy itt és itt kozmetikázták az adatokat azok a korrupt gecik, és hogy
- az évtizedek óta szép monoton növekvő globális átlaghőmérsékleti görbe csak egy humbug, mindenkit megvettek, vagy minden hőmérő felfelé csal.
És közben a középosztály életszínvonalát félted, a hagyományosan pazarló életmódot, ahol bőven lenne lehetőség spórolni a veszendőbe menő energián komolyabb kényelmetlenségek nélkül. Nyugodj meg, a csórók még jobban fognak szívni, nekik a sokkal kevesebből kell majd arányaiban sokkal többet elengedni. "ALJAS BÜDÖS RONGY HÁTSÓ SZÁNDÉKOK!" - nézz magadba, koma. -
torreadorz #68 Mert régen hogy ment az időjárás errefelé? Mert pl. ha felmész az időképre most, akkor azt látod hogy az átlag 20 fok, a legmelegebb 30 fok.
Felette meg hogy napi max 38.9 fok, 1950 pécs.
Szóval olyannyira más az időjárás hogy 64 évvel ezelőtt majdnem 10 fokkal volt melegebb mit ma... De melegszik ám az idő...
Persze lehet jönni hogy de akkor meg "soha nem látott hideg" van, csak mellette ott van hogy napi min rekord 2002, 2.4 fok. Szóval hidegebb van mint 60 éve, de melegebb mint 12 éve :D
Meg amikor olyat olvasni hogy megdölt a 100 éves melegrekord, akkor elgondolkozok hogy az nem azt jelenti ám hogy k.rva meleg van ma. Hanem hogy már 100 évvel ezelőtt is k.rva meleg volt... Csak a legtöbb ember eddig nem jut el gondolkodásban, hogy a 100 éves melegrekord csak úgy dölhet meg ha már akkor is tetü meleg volt. Ja hogy akkor még nem volt ennyi co2 a levegőben? Hát izé... -
gforce9 #67 Gondolom elmentél minden év minden napján a föld minden pontjára, hogy személyesen megtapasztald, hogy hazudnak :) -
ostoros #66 De tudjuk ellenőrizni. Szépen összesíteni kell az adatokat az egész világról, és akkor egyértelmű. -
Moha Mahnian #65 Éghajlat-változás, és melegedés egyaránt van. Lehet, hogy túl fiatal vagy, de 25-30 évvel ezelőtt még másképp ment errefelé az időjárás!
Pl. a tavasz beköltözött január hónapba, hogy utána február legyen az év leghidegebb hónapja. Aztán, mikor kienged a fagy, máris itt a nyár... Ami évről évre melegebb, kivéve, ha épp nagyon zuhésra alakul.
Szóval, akárkinek is érdeke, hogy benyaljuk a globális felmelegedést, hát én megettem. Érzem a bőrömön... -
halgatyó #64 A gépelési hibák értelemszerűen javítandók. -
halgatyó #63 Ez az "idén van a rohttúúú legmelegebb ém ám!" tipusú baromságok állandóan előjönnek. Két fontos jellemzőjük van:
1.) Ahhoz viszonyítva, hogy semmit sem tudunk tenni ellene, elképesztő gyakorisággal nyomják az arcunkba. Hasonlítsuk össze ezt a gyakoriságot sokkal fontosabb hétköznapi problémák megjelenésének gyakoriságával és tálalásának hangnemével, sajtóbeli EGYHANGÚSÁGÁVAL.
Ez szemet szúr és elgondolkodtat. Sajnos nem mindenkit.
2.) Mindenki csak a saját szűk környezetében tudja ellenőrizni. Az én szűk környezetemben eddig bizony elég hűvös volt.
Erre jönnek a dumevál: "de bezzeg Kínában meg az USA-ban most főnek az emberek..." vagy ilyesmi.
Aztán valaki közli: az ÁTLAG az egész Földre bizony emelkedett.
Tudjuk ellenőrizni?
NEM!
3.) Erre a globális felmelegedés riogatásra egy egész iparág épül.
ÉRDEKEK. Ez aztán marha hihetővé teszi az egészet... aha.
Egy gondolkodó ember a SAJÁT TAPASZTALATAINAK hisz elsősorban.
A saját tapasztalatom pedig elsősorban az, hogy a globális felmelegedés hantára NEM AZ IPAR SZERKEZETÉNEK ÁTALAKÍTÁSÁNAK SZÁNDÉKA ÉPÜL RÁ, HANEM AZ "ÉLJÜNK MÉG SZEGÉNYEBBEN" TIPUSÚ ALJAS BÜDÖS RONGY HÁTSÓ SZÁNDÉKOK! A középosztályok további lecsúsztatása, pontosabban hogy ennek az önkéntességét fokozzák.
Aki úgy gondolja, hogy nagy a meleg, és ezért ő a hibás, csak másszon vissza a fára. Mutasson "jó példát", hátha kedvet kapunk hozzá.
Elmehetnek a jó büdös... melegbe -
ostoros #62 Jó ez igaz, de nekünk volt egy másik vitánk ami még most is folyik itt:
http://sg.hu/listazas.php3?id=1403522986
Szóval én részben arra reagáltam. Azt hogy a média mennyire hazug és manipulatív nekem nem kell bemutatni. -
gforce9 #61 Amúgy legalább annyi hasznom volt az egészből, hogy a kínai esőcsinálásra rábukkantam, nem is tudtam, hogy ekkora volumenben csinálják. -
gforce9 #60 Én többször is jeleztem, hogy nem értek hozzá, csak kérdést tettem fel :) És felsoroltam néhány befolyásoló okot. Amik !szerintem! befolyásoló okok. Erre jön a kollega és elküld általános iskolába tanulni. Én választ nagyon szívesen fogadok, mert érdekelnek ezek a dolgok. De nyilván csak olyantól fogadom el a választ, aki szemmel láthatólag képben van és nem ír olyat, hogy: "Melyik szélrendszer fúj Kínából Szibéria, vagy Moszkva felé?" Mert ebből rögtön látszott, hogy nincs képben. A normális magyarázatokat el szoktam fogadni, mert mindig tanul az ember, de a ilyen lekezelő stílusnál, főleg ha nem ért hozzá, nekem is elgurul a gyógyszer, főleg, hogy tekintve tegnap este néhány sör legurult munka után :) -
Lucy in the Sky #59 Hiba nélkül sikerült összehasonlítanotok a csernobili reaktortűz nehéz atomjainak kiszóródását a globális CO2 kipöffnek az atmoszférához sokkal jobban ragaszkodó (nem leülepedő) részecskéihez. Meg a koszos szénerőművek országában egyre jellemzőbb szmog napsugárzást visszaverő hatását is remekül felhasználhatjátok olyan, a tudományos módszert semmibe vevő kijelentések megalapozásához, hogy ott bezzeg hidegebb van, tehát ezmegaz. A legkomolyabb facepalm díj azért jár, hogy két alapvetően értelmes, a tényekkel tisztában lévő entitás reszeli itt a fingot. Csak nem a megélhetési politika színpadára tévedtem? -
sempronius18 #58 Az meg egy másik kérdés, hogy a Monszun mekkora hatást fejt ki kelet-oroszországra de én nem értek a szélrendszerekhez. -
sempronius18 #57 Nézd a távol-keleti térségben idén hűvösebb van, mint az átlag ez Oroszország egyetlen Kína ipari központjaihoz közel eső körzet, ahol melegebb van most az nyugat-szibéria meg az Uráltól nyugatra eső térség az meg annyi, mint ide New-York lassan....ezért írok Moszkvát meg Szibériát, mert ott van melegebb szerinted Kína miatt.
Értetted? -
gforce9 #56 Moszkváról te beszéltél meg Szibériáról nem én. Én globálisan oroszországról beszéltem. :) Alakul ez :)
Mindjárt kitalálod azt is, hogy én fújtam a passzátszelet :) -
sempronius18 #55 Olyat már láttam, de olyat nem, hogy a másik megyébe, mert Moszkva továbbra sincs szomszédságában egyik Kínai nagyvárosnak sem. -
gforce9 #54 Ugye olyat se láttál még, hogy a szomszéd égette az avart és minden füstöt feléd vitt a szél, ő meg vígan elvolt a tűz mellett, ugye? :) Egyre viccesebb vagy. :) -
sempronius18 #53 B+ még mindig azt látom, hogy a Chernobili szennyezés ahogy távolodunk a kiindulási ponttól egyre gyengébb.
Így makoghatsz a felső légkörhöz, de a saját példád mutatja, hogy mennyire fals a példád, hogy hát Kína miatt van Oroszországban meleg. -
gforce9 #52 Te meg azt nem érted meg, hogy igen, befolyásoló lehet és igen távolabb, mert ahhoz is idő kell hogy a felsőlégkört elérje a szennyezés. De te aztán ezekkel nagyon képben vagy, mint a szelekkel. Köszönöm hasznos mondataid, okosabb nem lettem tőle, ellenben jót mulattam azon, hogy én nem jártam ki az iskolát, de te nem tudsz semmit a szélrendszerekről. Nyugodtan verheted magad a dolgon. Egyszerűen komolytalan az egész reagálásod módja, így még akkor se érdekelne, ha igazad lenne, de szemmel láthatólag tárgyi tévedéseid vannak itt is és a másik topicban is. -
sempronius18 #51 Ugye így logikus, hogy Európa kapta mivel az van a közelben meg persze Nyugat-Ukrajna, nem oroszország...... -
sempronius18 #50 Faszért égeted magadat már így mondom.
Chernobil közelebb van Magyarországhoz, mint Oroszországhoz. Közelebb van Berlinhez, mint Moszkvához.
Az erőmű körzete van lezárva a szennyezés miatt nem Balassagyarmat. -
gforce9 #49 Egyébként nem akarok megmagyarázi semmit. Én kérdést tettem fel. És nem, nem hozzád. És az !orosz! helyzetről, nem kínáról vagy indiáról. És még én okoskodok... pff.... -
gforce9 #48 http://www.civiljutub.hu/uploads/thumbs/p33v3k7abodza8mc.jpg
Oroszország alig kapott belőle. Lényegében európa kapta mindet szétterítve. -
sempronius18 #47 Mert elég hihetetlen, hogy a légszennyezés majd 10K kilóméterre fogja kifejteni a leginkább a hőmérsékleti hatását nem a keletkezési helyén.
Nézd felhoztad Chernobilt, hogy a szennyezést mennyire széthordta a szél ami igaz, de mégse Liszabonban fejtette ki igazán a hatását hanem a keletkezési helyén és távolodva egyre csökkent.
Szerintem logikusan így kellene lennie a légszennyezésnek is és így is van.
Így teljesen sánta a magyarázatod, hogy hát de Kína miatt van Oroszországban meleg mert ott szennyezik az eget. -
gforce9 #46 mondjuk kína időjárásába ez is beleszólhat:
http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/50_milliard_tonna_mesterseges_esot_termel_evente_kina/2354821/ -
gforce9 #45 Klimatológus sem vagyok ezért kérdeztem! És én !csak! az orosz felmelegedésről beszéltem. Alatta ott van India és Kína, a szél felfelé viszi a cuccot, modd már meg miért hülye kérdés ez? -
sempronius18 #44 Az első kérdésedre megkaptad a választ ajánlom a 29-est.
A 43-asban feltett kérdésre várom a választ. -
sempronius18 #43 Jóvan akkó a Kínai szennyezés nem érezteti a hőmérsékletre gyakorolt hatását se Kínában, se a közeli Japánban, Vietnamban, se Üzbegisztánban, csak 10K km-re Moszkvában? -
gforce9 #42 Amúgymeg én az elején egy kérdést tettem fel, esetleg hátha lesz, aki az ázsiai időjárásban otthon van. A kérdést nem hozzád intéztem, mert te szemmel láthatóan nem tudsz még a monszun által kiváltott légköri mozgásokról sem, ami a gyanúmat alátámasztja ugyan, ugyanúgy ahogy a kanadai felmérés, de mint mondtam, nem vagyok meteorológus. -
gforce9 #41 Látom a nyilakat. Erre még rájön ez:
http://termtud.akg.hu/okt/9/azsia/monszun2.gif
De persze kínábó orosz föld felé sosem fúj szél. Tudom tudom menjek vissza általános iskolába. :) -
sempronius18 #40 Mondjuk a cikk is pont nem a kínai légszennyezés szétterüléséről szól hanem az Indiaiéról elolvasva most már, csak a zseni újságíró úgy érezte jó lesz beszúrni oda Peking képét is, mert az már majdnem India. -
sempronius18 #39 Nézd már a nyilakat a Sanghaji szennyezés például sohasem jut el Moszkva magasságába mondjuk azok alapján. -
gforce9 #38 Ott a link. -
sempronius18 #37 Melyik szélrendszer fúj Kínából Szibéria, vagy Moszkva felé? -
gforce9 #36 http://index.hu/tudomany/2010/03/29/azsia_beszennyezi_a_vilagot/
Szélrendszer.
Érdekes, hogy kínából indián és az arab félszigeten át kanyarodik vissza orosz területek felé. -
gforce9 #35 Jólenne visszavennél magadból. Ugyanis csernobil porát is többezer kilóméterre vitte a szél. Úgylátom még nem láttál kontinenst átszelő felhőket. A hsz-ed meg ha nem így van indokold meg, mert ez így csak kb. 0 amit mondtál. -
sempronius18 #34 Még észak Mandzsúriába Harbinon kívül nincs ipari központ.... a többi nagyváros meg elég messze van a határtól......
Földrajz általános iskola 7. osztály ez meg.