60
Strategic Planetary Defence Simulator
-
twi452 #20 én a gránátot szoktam használni kábításra :)
volt már, hogy fal szélén fedezékben voltam és be akartam dobni 2 alien nyakába és látszólag nem is volt akadálya a dolognak..
viszont a jól képzett katonám belevágta a falba maga mellett és leesett a lábánál :)
mondom ez jó lesz.. -1
felrobbant, kiírta h resisted, mondom király biztos az új "wolf" páncél miatt ellenáll a gáznak úgyhogy hagytam is fedezékben a tagot
következő körben a gáztól összeesett :D -
lammaer #19 "illetve ami rendszeres, hogy a kábítóbot használata után hiába marad mozgáspontom, nem enged lépni"
Nem lehet hogy fordítva fogja az embered azt a kábító botot? :D -
#18 bugokról nem ejtettem szót.. nem vészes a helyzet, de azért akad.. egy-két alkalommal "beragadtak" katonáim, térdelni és felállni, forogni, lőni tudtak, de továbbmenni nem.. és nem azért, mert lett volna kapcsolva a mozgáspont-spórolás lövésre.. sőt, próbáltam azt is variálgatni, hátha utána enged lépni, de nem... viszont a köv körben újra engedett mozogni..
illetve ami rendszeres, hogy a kábítóbot használata után hiába marad mozgáspontom, nem enged lépni -
#17 köszi, én nem jöttem rá, lehet ezért lőttek bénán :D
-
#16 Köszi a beszámolót, pluszt adtam érte! :D Remélem, egyszer készül hozzá honosítás is! :) -
twi452 #15 nálam az ui-val egy nagy gond volt az elején földi harc közben
kerestem hol lehet állítani, hogy milyen lövést adjon le a katona
ha már be lehet állítani, hogy mennyi tp-t tartson meg ugye akkor csak ki lehet itt is választani, hogy manuálisan milyen lövést adjon le
ugye ikonja csak egy sima lövésnek van és a sorozatnak
szóval ha rárakod a cursort az ellenfélre és célkereszté alakul akkor egérgörgővel lehet változtatni :)
és ezt nem jelöli csak ott látod, hogy több tp-be kerül és nagyobb lesz a találati százalék
nekem már van egy elég tökös sniper legényem vele sikerült kb 40 kockáról 90%-os célzott lövést leadni, azért az elég baba :)
"tankot" előreküldtem mert az bírja a lövést a sniperrel meg szépen lekaptam a rohadékot ténylegesen messziről :) -
#14 noh, játszogattam a játékkal, összefoglalnám az eddigi véleményem, csak hogy legyen élet a topikban, meg legyen miért leminuszolni (:
játszottam az eredeti X-Com 1/2/3-mal, az UFO:ET-vel és az új X-Com-mal is
(illetve az After-széria első részével valamennyit, de azt nem keverném ide..)
Grafika általánosságban:
- alapvetően nem rossz, érdekes ez a képregényes (vagy minek fogalmazzam) képvilág
- de zavar, hogy az X-Com 3-hoz hasonlóan picik a figurák
- persze anyagi okoknál fogva is az új X-Com az etalon, de számomra valahogy az UFO:ET is szebbnek tűnt, pedig az 7 éves játék, és szintén kis költségvetésű
Geoscape :
- a térkép tetszik, az se baj, hogy nem földgömb, csak nem értem, hogy miért kellett bele a SZU..
- lehet én vagyok a hülye meg a vak, de mire a "Build New Base"-t kiszúrtam... lehetett volna valami látványosabb ikonja vagy nem tom..
- hogy a vadászgépeket lehet irányítgatni, az nekem szimpatikus, és gyors harc is van, hogy a szoti ellenféllel ne tököljön az ember...
Base Management :
- ez egész jó lett, max itt a rotate-et betenném görgőre is
Research / Workshop :
- egyszerű, letisztult, egész használható
- tetszik, hogy nem kell minden szirszart külön kikutatni (pl az idegen hullát) illetve bizonyos fejlesztésnél (medpack - advanced medpack) nem kell egyesével lecserélni, automatikusan lecserélődik)
Soldier Equipment / Barracks:
- szerintem ezt simán össze is lehetett volna vonni, a Barracks-ot minimális esetben használom
- EQ-s rész oké, sok dolog elérhető egy helyen, a Role-hoz rendelt felszerelés kifejezetten tetszik, csak azt nem értem, ha a fegyvernél működik, hogy pl a puskára ráhúzom a lézerpuskát akkor lecseréli, miért nem működik ugyan ez a tölténnyel...
- ami nem tetszik, vagy legalábbis nem jöttem rá a trükkjére, hogy a katonák sorrendjét mi módon lehetne változtatni
Vehicle Eq:
- Erre nem tudok mit mondani, sose szerettem a járműveket, mert nem fejlődnek (jut eszembe, ennyi erővel a vadászgép-pilóták is fejlődhetnének...), nem is építettem ilyet
Aircraft Eq:
- A vadászgéprész egyszerű, használható, korrektnek tűnik ennyi játék után
- Pirospont azért, mert a szállítóhajón beállítható, hogy ki hol áll
Xenopedia:
- egész jó, az al-kutatásokat automatikusan kinyitja-becsukja, ami kényelmes, max a betűméretet érzem én picinek, meresztgetnem kell a szemeim
Harc:
- szállítóból oldalt is ki lehet szállni, nem csak hátul a rámpán, az kifejezetten tetszik
- autosave van, bár csak 1 (nem emlékszem már, mely körökre osztott játékban használt ciklikusan 3 különböző automentést, nah, azt nagyon bírtam.. tán a HoMM3 volt..)
- Quicksave nincs ? :( :( :(
- úgy még nem nyertem, hogy elfoglaltam az UFO-t és tartottam 5 körig, de tetszetős, hogy nem feltétlen kell felforgatni az egész pályát az idegenek után, hanem ilyen módon is lehet győzedelmeskedni...
- megadható, hogy ne engedje elhasználni az összes mozgáspontot, ami jó, viszont ha shiftet nyomva mégis lemozgom a maradékot, akkor elfelejti és állítható be újra.. továbbá harcról harcra sem jegyzi meg.. de hogy nem adható meg, hogy a lövés mellett a féltérdelésre is legyen ideje, az különösen fájó pont
- miért nincs se zoom, se térkép harc közben ? :( se rotate.. volt, hogy percekig nem szúrtam ki, hová is tűnt a fal mögött az idegen, akire elvileg rálátott a katonám...
- gránátdobás költsége horribilis.. most oké, hogy a gépágyút két kézzel kell fogni, és mellette macerás a dolog, de egy puskával a lövés bár két kezes, viszont egy kézzel el lehet engedni addig, hogy az ember lekapja az övéről a gránátot és eldobja.. így nem igazán használom őket... de a nehéz gépágyú is sok pont, gyakorlatilag abban a körben nem is tud mozogni, amelyben lőni akar..
- viszont a találati esély, az kiakasztó.. 4-5 mezőnél távolabbról még a sniperrel sincs reális esély eltalálni az ellenfelet.. de olyan is volt, hogy közvetlen közelre, gugolva volt 70% sörétessel... de még így is a legjobb taktikának az jött be, hogy lerohanni az ellenfelet, minél közelebb jutni hozzá és agyonlőni..(az új X-Com meg a ló túloldalára esett át.. ott sokszor 90%-os találati esélyt írt, de ugyanúgy mellélőtt...)
egyelőre ennyi...
-
#13 koszi sracok az otleteket, majd kiprobalom :)
+fav -
#12 -a foldi csatanal kotelezo "odaugrania" a kepernyonek a katonahoz?
úgy vettem észre, ha számmal jelölöm ki a katonát, és nem görgővel váltogatok köztük vagy a fejére kattintok, akkor nem ugrik oda.. -
Micsu #11 tessék hátha segít eldönteni kell e vagy sem -
#10 Jövő ilyenkor, a nyári akcióban szerintem én beruházok rá. :) -
Lammer-nek válaszolva (UFO2:ET topik)
-az idokozbeni esemenyekhez, hogy tudok "odamenni"??? lehet bena vagyok, de mondjuk ami kozel lenne tortenes a bazishoz, oda "kiszallnek"
(frekvencia zavarok stb.)
ezen én is filóztam, tán idővel lesz valami "fejlesztés" ami után rá lehet mozdulni a témára.. gondolom azt jelzi, hogy merre van gyanús, idegenekre jellemző jelenlét...
-nincs autofight legicsatanal? (ha mar szivatnak normalon is) :)
de van, még azt is ki szokta írni, hogy hány % esélyem van a nyerésre... -
twi452 #8 Úgy kész van a játék, hogy van benne utolsó küldetés szóval végigjátszható.
Hogy esetleg még raknak-e bele valamit vagy mi lesz.. passz :) -
#7 Na ez a másik, amiért nem veszem meg. Még. Vélhetőleg bugos, mint állt. Egyáltalán bele került minden tartalom, amit akartak vagy még most is félkész? -
twi452 #6 ez már csak így megy :)
sokszor nálam is 1-1 földi csata napokig eltart irl :)
de legalább jönnek szépen a javítások hozzá -
#5 Én régi rajongó vagyok, de nálam bőven rezeg a léc. Mondjuk ez főleg időhiány miatt van, annyi más mindent csinálok. -
twi452 #4 nem olyan csilivili viszont sokkal több van benne mint a nagy "gyári" remake-ben :)
a régi rajongók biztos megveszik szerintem -
#3 A X-COM remake után ennen sok esélye sajon nincs, csak a nagyon ősfanok, vagy még azok sem veszik meg. -
#2 Videó egy UFO elfogásról:
(Köszi Lammer a linket! :) )
-
#1 Sziasztok!
Ez a játék egy újabb X-Com remake, ami elég ígéretesnek tűnik, hiszen a fejlesztők igyekeztek az eredetihez leginkább hasonlító stílusú játékot készíteni.
Hivatalos oldal: www.xenonauts.com
Galéria
A játék a Steam-en is elérhető.