1496
-
#723 Jelentem, a futás és vezetés közbeni fps droppot, nem sikerült az Ubinak az 1.4ben javítani, legalábbis nálam :/ -
#722 39mb-os patch, azthittem lesz vagy 2GB :D -
mester1987 #721 Ezt a Ubisoftnak.
Könnyű, gyors és egyszerű! -
#720 Igen de ő linkelte, nem azt mondtam hogy ő írta. :) -
Borg #719 Mi az hogy grebber hozzászólásából? Ez egy PH cikk, ami tegnap jelent meg... -
#718 Másnál is van olyan, hogy mit tudom én, gépjármű fedélzeti gépfegyverről lelőve állatokat, azok eltűnnek miután leszállok a platóról és fel akarnám venni a bőröket? -
#717 Tegyük hozzá, az ott szereplő gépigény az Ubisoft oldaláról van másolva, tehát nem légből kapott adat:) -
#716 De nemám, ezekután jobban odafigyel majd mindenki, de a legegyszerűbb egyszer leváltani a gépet egy gamer-pc-re hogy utána ne legyen gond egy darabig és ne kelljen aggódni a minimum miatt nem? :) -
Ironman2 #715 Szerintem senki nem vette komolyan a minimum gépigényt,ahol már eleve 4 magos procit irnak:
http://gepigeny.hu/games.php?id=2294 -
#714 Amúgy tök igazad van. -
#713 Arról nem beszélve, hogy kb 7 éve lehet elérhető áron négymagos procikat venni, az elmúlt 4-5 évben pedig már csak az irodai procikban van 2 mag. Tudom én jól, hogy pénztárca, de ezek az időintervallumok konkrétan évszázadoknak felelnek meg informatikai időszámítás tekintetében. Több fícsőrt, fejlődést akar mindenki a játékok terén, hát kell alájuk vas is. Meg persze a technikai fejlődést is terelgetni kell előre, akár szükséges, akár nem. -
#712 Azt leírtuk többen egy hete, itt viszont másról is szó van, lesz peccs ezek alapján, de csak azért hogy kidobjon egy figyelmeztető üzenetet. :D -
Evoluti0N #711 Szerintem elég lett volna annyit leírnod, hogy nem megy 2 magos procival a játék. :D -
#710 Erről már szó volt természetesen de nem így és tudtuk. -
#709 Idézet Grebber hsz-ból (érdemes mindenkinek beleolvasnia!):
"Lassan vége a kétmagos CPU-knak a játékos PC-kben?
Az ígéreteknek megfelelően megérkeztek az első PC-s játékok, amelyek rosszul működnek két processzormagon.
Az év első felében már több kiadó és gyártó is figyelmeztette a játékosokat, hogy az év végén érkezhet pár olyan játék, amelyek kétmagos processzoron egyszerűen meg sem moccannak. Már az év közepén is láthattunk olyan példákat, amelyek esetében a kétmagos processzorokkal nem volt jó az élmény, de az év vége ebből a szempontból már kíméletlen, és többek között a Far Cry 4 az esélyt sem adja meg ezeknek a konfigurációknak.
Az Ubisoft üdvöskéjével kapcsolatban többen panaszkodnak, hogy a program egyszerűen nem fut kétmagos processzorokon, ezen belül is a kétmagos Pentium megoldásokon (a többség ezeket használja), amelyek egyébként még mindig rendkívül népszerűek a kasszáknál. Erre vonatkozóan ráadásul egy üzenet sem figyelmezteti a felhasználót, vagyis a program funkcionálisan elindul, de egy fekete képernyőnél már nem jut tovább, ahonnan kényszerűen be kell zárni az alkalmazást, vagy rosszabb esetben a reset segítségét kell kérni.
A Far Cry 4 kapcsán megtudtuk, hogy ez nem tervezett működés. Az Ubisoft ugyan hivatalosan nem támogatja a két maggal, illetve pontosabban két szállal rendelkező processzorokat, tehát az önmagában nem meglepetés, hogy a program nem fut, de legalbb egy figyelmeztetőablaknak kellene felugrania, amely közli a felhasználóval, hogy az adott számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek.
Eddig jut a Far Cry 4 kétmagos processzoron
Black Screen
Eddig jut a Far Cry 4 kétmagos processzoron
Úgy tudjuk, hogy a fekete képernyő azért következik be, mert a Far Cry 4 minimum két processzormagot inicializál magának, ráadásul nem logikus módon, hogy az első processzormagot kisajátíthassa a grafikus meghajtó. Ezt azonban kétmagos processzoron nem tudja megoldani, mert már a harmadik dedikált mag inicializálása is gondba ütközik. Ennek megfelelően nem történik visszaigazolás, vagyis marad a fekete képernyő. Erre később érkezni fog egy javítás, de ettől a kétmagos processzorokon nem lesz majd futtatható a játék. Információink szerint még ha meg is oldanák a működést, a felkínált élmény akkor is nagyon rossz lenne.
Hasonló cipőben jár a Dragon Age: Inquisition is, amely szintén elindul kétmagos processzoron, de DirectX 11/11.1-es módban véletlenszerűen kilép és lefagy, illetve akár másodpercekig tartó akadások keletkezhetnek. A Mantle mód sem kínál komoly áttörést, bár ezzel leképzővel a programösszeomlások és fagyások, illetve a másodpercekig tartó akadások teljesen eltűnnek, de ettől még az átlagos futtatási sebesség nem lesz az egekben.
Természetesen nem kell csodálkozni ezen a váltáson, hiszen ahogy az egymagos processzorok támogatása is megszűnt, úgy a kétmagosok is erre a sorsra fognak jutni. Az idei év csupán egy ízelítő volt, és 2015-ben egyre több olyan játék születik majd, amelyek nagyon rosszul, vagy egyáltalán nem futnak kétmagos CPU-n. Ezt érdemes tehát észben tartani, és a játékra szánt PC-ket legalább egy négymagos processzorral felszerelni." -
#708 1.4-es patchet letöltötte már a Uplay? Steamen olvasom, hogy végre kiadták, de Uplay-en semmi nyoma. -
#707 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez gyors volt. -
ratgab #706 Én nem vettem észre a Mip-től csúnyább lenne, mondjuk engem nem szoktak zavarni az ilyen dolgok. Viszont gördülékenyebben fut ez szemmel látható, szóval nálam további javításokig marad ez a verzió. -
Federation #705 DisableLoadingMip0="0"
A GPUMax értéket is próbáltam, de az nem szüntette meg a szaggatást, viszont azzal nem láttam grafika butítást. A MiP az viszont látványosan ront az összképen. Menj közel falakhoz, fák törzséhez, karakterekhez és low textúrát látsz, amin szerintem még shader sincsen. Aztán így lehet akár Ultra a részletesség és még futhat akadás mentesen is, de az valójában nem ultra lesz, inkább ultra gagyi.
Nvidia kártyákon, mondjuk egy 760, 770, már nem gond a high, very high és bár ott is van stutter, sőt 980 GTX-en is van, de sajnos amd oldalról ezt most nagyon beszoptuk. Mindenesetre én örülök neki, hogy közepes beállítással normálisan tudok vele játszani. A többit meg később meglátjuk. Persze lehet mire ezt javítják, addigra már végig is viszem. Szóval jó lenne azért, ha előbb. -
#704 A MiP melyik érték pontosan kiírva?
A GPUMaxBufferedFrames=1 csökkent a textúrák minőségén vajon? Mert ezt sokan javasolták a korábbiakban, de arról nem volt szó, hogy ez a grafika rovására menne. -
Federation #703 Nálam medium beállítás az amivel játszható a játék értelmes sebességgel. Akadások is nagyon ritkán jönnek elő. A játék alapból high-ra rakja a grafikát, de úgy durva szaggatások vannak. Ez főleg vezetés közben érződik, de gyaloglás és futás közben is előfordul. Szerencsére közepes beállításokkal is jól néz ki a játék, de remélem az újabb javítások és egy jobb vga driver azért segít abban, hogy high és very high között tudjam futtatni. R9270X 2GB van a gépben most és a 14.11.2. béta driver.
Ha átírom a MiP értéket, akkor tényleg megszűnnek az akadások, de cserébe elég ocsmány textúrák lesznek és még így sem annyira folyamatos, mintha nem írnám át és közepesen lenne a grafika. Nekem ez vált be. Próbáltam minden átírást és egyebet, de a legjobban így fut. Megvan a folyamatos 50-60 fps szemre és vezetni is szépen lehet.
Utoljára szerkesztette: Federation, 2014.11.24. 19:36:02 -
ratgab #702 Úgy néz ki a MiP beállítás 0-ról 1-re átírása tényleg sokat segít az akadozáson. Így már élvezhető a játék! -
#701 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Halli semmi harag, az intézkedéssel, csak hogy tudd, ez járt nekem is.
De kérek még 1 szívességet ha már a moderátorok meg lettek szólítva ezügyben, hogy látom folytatják ketten a sértegetést, húzzatok pls egy vonalat. Köszke. :) -
#700 Jah, a flémelést, személyeskedést most lehet befejezni, mert ötösével fogom osztani a büntipontokat. -
#699 Egyébként nem értem, hogy valaki hogy vehet védelmébe egy játékot olyan szinten, hogy képes magára venni minden negatív kritikát és személyes sértésnek veszi azokat. Én elfogadnám, hogy ízlések és pofonok.... én pl. tuti nem rágnék be, ha a kedvenc játékaim bármelyikét elkezdenék minősíteni akár okkal, vagy ok nélkül is. A kritikát mindenkitől meg kell hallgatni. És tény hogy mindkét oldalnak megvan a maga igaza. De csak amiatt mert egy játékról azt állítja valaki, hogy fos és emiatt sértő hangnemben reagálni az elég érdekes. -
#698 Én bottal sem nyúlnék CoD-hoz, de még ehhez sem, ettől függetlenül nem vagyok vak. Valszeg nem azért az egyik legnagyobb cím lassan 10 éve a CoD, mert olyan szar. Neked, nekem nem tetszik. Ennyi, van ilyen. Ettől még nem lesz valami szar. -
mikromanus #697 Csőjátékos csőlátással. Tipikus CoD-os. Ja, nem is. Ez egyéni jelleg. :) -
#696 Gépjármű alá szorult áldozat loot-olását elősegítő új feature:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Fernandooo #695 Ez az alreg dolog nálad valami kényszeres ügy? -
#694 Látom moderátorokhoz ment panasz.
Vállalom bármi legyen is, igen 2 tróger alreget jó érzés volt a hozzájuk méltó módon komunikálni.
1-ben tévedsz, sokan ismernek a személyeskedésnek ponthogy ellene vagyok, az már a végső fázis.
2 alreg aki láthatóan úgy lépett be a FC4 témába hogy a cod fika volt az első kommentjük a topikban, velem ellentétben.
Semmit és sehogy nem bánok, amiket csináltam. Sőtt örülök hogy így tettem. -
mikromanus #693 Semmi válasz csak személyeskedés. Szokásos minőségi tartalom a kollégától. No comment. -
#692 Még jó hogy nem törlödnek a hsz-ok 60-al ezelőttről sem.
És ezt sokan nem tudják. :) -
Fernandooo #691 Nekem ott nincs semmi érdekeltségem. A srác feszíti a témát, én már leírtam, hogy ebben a topicban felejtse már el a szarját. De hát ő ilyen, na... -
#690 Bocs de nem.
Mivel ezzel vége a cod témának. Részemről nem ironizálás volt, nem kell keresni mögöttes szándékot, télleg korrekt a közlési és hozzáállási mod. Csak ennyit akartam írni. :) -
ratgab #689 Nem mennétek innen mindketten a CoD topikba? Kezd murva unalmas lenni! -
Fernandooo #688 :DDDDD -
#687 Kifelejtetted azt, hogy szerinted... -
#686 "A multija viszont szerintem gyerekes, a 12-16 éves korosztálynak való. Akkor már inkább BF..."
Te tökéletesen normálisan állsz a dolgokhoz, ott van hogy szerinted, ez korrekt, senki nem vitathatja, szubjektív egyéni meglátás.
Csak nem idevaló és nem felel meg a valóságnak. -
Fernandooo #685 DarkSector bohócnak:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudod? :D Az szép. És milyen tények alapján tudtod te ezt? Mert neked ez a változat tetszik? Na, nyomás fürcsizni öcsike. :D
On:
Amúgy az előbb jött a Steamen valami frissítés, 33 mega, ez lenne az 1.4? Eléggé soványkának tűnik, kizárt, hogy egy ekkora tapasszal megoldottak volna mindent. -
#684 Nem gondolom, hanem TUDOM.
Na szevasz.