146
Sid Meier’s Alpha Centauri 2
-
#106 Ez hiba, a visszatöltéstől függetlenül. ..vagy most arról van szó, hogy ebben a játékban nem szabad visszatölteni egy korábbi mentést??! Mert ilyet sehol nem olvastam. ...de nem is hallottam még ilyen játékról.
Nagy kedvenceim a körökre osztott játékok, de még nem hallottam olyan érvet, hogy az AI hibája azért nem hiba, mert nem éri visszatölteni a játék egy korábbi állását.
De ahogy írtam ez a visszatöltéstől független, mert az AI ezek szerint simán felrúg egy ilyen paktumot, ..csak persze senki nem hülye hogy az AI-t segítse. Az én esetemben már a kíváncsiság volt hogy bepróbáltam, hogy most az AI mennyire kőbe vésett elhatározása a támadás, ....ha támadni akar, akkor ne kössön megállapodást...., az összes pénzét odaadta annak akivel háborúzni akar, és üres zsebbel lépett háborúba.
Jó döntés lett volna, ha nem hajlandó elfogadni a körönkénti fizetést, hiszen a következő körben felrúg minden megállapodást azzal hogy megtámad.
Ennyi.
-
#105 az a gondom hogy az ikonok mind a négy szélén félig kilognak a képből
monitor 24' fullhd 1920-as
geforce 650ti
mit kell beállítani hogy az ikonok bent legyenek teljesen
a civ5-el nincs ilyen gondom -
#104 Játék szempontjából nem gáz, viszont a hibát nem rónám fel, mert nem normál use case. Néha én is töltöttem vissza civ 5-ben, amikor pont úgy állt be mellém a 29ezer fős seregével, hogy nem láttam egyiket se, aztán 1 kör alatt belép az összessel a városom mellé ami ellen kb. 2 kör alatt fel tudok készülni de a blitzkrieg ellen tehetetlen lennék azzal az 1 várossal. -
#103 Ez az a játék ahol az 1-2 körre visszamenő (nem állandó) töltögetés annyi nem gáz szerintem. Ha az egész stratégiát (építkezés, fejlesztése stb.) elrontod akkor a végén úgy is buksz. :) -
#102 ?
Sztem nem. De ez nem vitatéma mivel semmi köze a problémához. . ..max annyi hogy később, vagy soha nem derül ki hogy az AI képes ekkora logikátlanságra. -
#101 A visszatöltögetés is elég gáz :) -
#100 kis kritika az AI-nak:
200. körben hadat üzen nekem az egyik szomszédos birodalom, mert gyengének érzett,.. és mindjárt lenyúlta pár munkagépem...sajnáltam így visszatöltöttem a 199. kört.
Kötöttem egy üzleti megállapodást, remélve hogy ezzel elodázom a támadást, amíg felkészülök így-úgy. Nyersanyagot cseréltünk 30 napig.
200. körben megtámadott mégis.
oké,...visszatöltöm megint a 199. kört, kötök vele egy olyan üzletet, hogy az összes 'készpénzét' 1090 'aranyat' elcseréltem körönként 40 aranyért. 30 körig.
Megkaptam a pénzét, vettem is pár katonai egységet.
200. körben megtámadott, és ezzel persze bukta körönkénti 40 aranyamat...
Elég gáz.
A támadását levertem, részben a saját pénzén. -
#99 Above And Beyond: Rediscovering Alpha Centauri -
#98 Nyilván amiatt van, mert a teljes játékban mindannyiunknak működik. -
HyperManiac #97 Úgy látszik megkapom, és az út karbantartásáért is levonja:
Íme
És Itt sem mutatja hogy linkelve vannak. -
HyperManiac #96 Azt nem néztem, ez csak demo amúgy. De amikor összekötöttem, kiírta hogy connect established. Mégsincs ikon a városnál. A demo miatt lenne? -
ShaiHulud #95 es energyt megkapod azert? vidd egeret fel az energiadra ott irja hogy mennyit kapsz a connected varosokbol. -
HyperManiac #94 Manoel és Santo Adriao is össze van kötve a Citadel-el, és mégsem jelzi egyiknél sem.
Kép
Utoljára szerkesztette: HyperManiac, 2014.10.27. 23:35:28 -
HyperManiac #93 Pedig össze vannak kötve a városok, látszanak az utak. -
ShaiHulud #91 pl ezen is latszik: ne a fovarost nezd hanem a hozzakotott masik varost.
http://i.imgur.com/NGeHa4L.jpg -
HyperManiac #90 Most néztem a demó (egyelőre csak az van), de sajnos nincs semmilyen 3 pötty a routed városoknál. Nálad van? Képet plz. -
ShaiHulud #89 de lehet tenyleg van valami bug: http://www.reddit.com/r/civ/comments/2k6i2r/i_have_315_turns_in_and_only_have_3_cities/
itt is irjak hogy nem novelte parnak, amugy belegondolva lehte nekem is votl ami ugy tunt hogy nem novelte, de lehet pont volt growth vagy valami.. nem figyeltem ennyire. -
ShaiHulud #88 nekem novekedik. nem az van hogy kozben no a populaciod is es/vagy lesz tobb varosod? mert azok meg negativ healthet adnak.
economic kepernyon lathato hogy mibol kapsz + -t es mibol kapsz - -t. jobbra lent a menusor melett egy plusz ikonnal erheto el az economic screen.
-
szalasz87 #87 Az miért van hogy hiába építem a + health-et adó épületeket (asszem gene smellter) nem növekszik a health szint marad -3-ban. A buildingsből +19 health van és nem növekedik..... Köszönöm -
#86 Szerintem sem átlátható, ezen is csúsztam el az első körben, de szerintem is inkább előnye ez, mint hátránya, mégse csak egy simán átnevezett/átskinezett civ5 ez. -
#85 Ugyanaz a három kis pötty van a város neve alatt, ha össze van kötve a fővárossal ami a civ5ben is van a név alatt középen. -
#84 Már csak az a kérdés, hogy ez mekkora mértékű kritika, mert a civ 5 egy elég jól sikerült játék :)
Btw, ez az ikon nekem sose tűnt fel, ránéztem a térképre és láttam hogy megy ott út, vagy nem...
Az hogy a tech tree átláthatatlan, hát oké, lehet... de pont ez a jó benne, hogy új dolgokat kell megtanulni, 200 óra múlva már ismerni fogom, mint a tenyeremet :) -
HyperManiac #83 zavaró az is, hogy nem látom a város neve mellett ikonban hogy van-e hozzá út építve. A Civ5-ben ez megvolt, és a tech tree is átláthatatlan. Eddig rosszabb mint a civ5. -
#82 Beyond Earth kivágott vallások
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Old Earth Requires 25 Faith, Creates a Creed (Pantheon equivalent?)
Holistic Health +1 Health to Clinic
Honor the Past +1 Culture to Old Earth Relic
Spread the Word +1 Faith and Culture to Network
Go Forth and Multiply Cities grow 10% faster
Sabbath +1 Production in cities with a population greater than or equal to 3
Chosen People +1 Faith and Energy to Defense Perimeter
Divine Watchmaker +1 Science to Fabrication Yard
Post-Animism +2 Faith to Alien Preserve
Crusade+1 Faith and Production to Rocket Battery
Purification +1 Faith and Energy to Water Plant
Sacred Text +1 Culture to Laboratory
Work Ethic +1 Production and Energy to Depot
Charity +1 Health per city with a population greater than or equal to 6
Love thy Neighbor Units heal for +30% in friendly territory
Philosopher King +2 Culture and Science to HQ
Promised Land -15% culture cost for territory growth
Normal Requires 60 Faith Xenomorph Preservation
Allows purchase of Xeno Preserves with faith Sky Temples
Allows purchase of Sky Temples with faith Biotic Consciousness
Allows purchase of Biotic Nodes with faith Salvation through Work
+1 Production to Manufactories, Academies, and Citadels
Cornucopia
+1 Food to Algae, Chitin, and Coral
Blessed Extraction
+1 Production to Copper, Gold, and Silica
Subsuming Ritual
+1 Culture to Resilin, Fiber, and Fruit
Pious Craftsman
+1 Production and Energy to Petroleum and Titanium
Whispering Depths
+2 Faith and Culture to Geothermal Energy
Primal Link
+2 Food and Energy to Biomass
Vermillion Mirror
+2 Production and Energy to Firaxite
Skybound Wisdom
+2 Science and Energy to Float Stone
Flowers of Eden
+1 Culture to Forests
Eternal Flow
+2 Health for each city near a river
The Staring Abyss
+1 Health per Canyon
Dogmatic Requires 100 Faith, Creates a Dogma (Religion names?)
Church of the Void
Eden's Light
The Cosmic Wheel
Hands of the First
The Mystic Flow
Chorus of Man
Deus Ex Machina
The Shepherds
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.27. 11:12:42 -
#81 Vagy csak simán békén hagyod őket :) -
#80 Város védelemmel meg lehet ölni de nem a legelején :), hanem mire kifejleszted, ha elég közel jön, mármint szép lassan kb 10 körig ha lehet lőni akkor jó.
Engem ami zavar az hogy nem tudom melyik frakció kié, hol van, stb mert csak egy rohadt ikon van ami majdnem ugyanolyan mint az összes többi, így általában ha beszélni akarok valakivel legalább 4 embert felhívók mire megtalálom azt akivel beszélni szerettem volna. Kipróbálom ezt a késleltetés 0-át de szerintem pl egy egységre nem vonatkozik. Ja meg a város.. ha ráviszem a kurzort még nem tudom hogy kié, ott a rohadt ikon, mindig bele kell kattintani, és van úgy hogy emiatt látnom kell annak a pofáját akire pont haragszok :p -
Zenszkij #79 vannak alien fészkek a közelben, azt kell leaprítani, ahogy voltak barbár falvak is, a férgeket nehéz megölni, a játék elején kvázi lehetetlen
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.27. 00:07:33 -
HyperManiac #78 férget* -
HyperManiac #77 Na kipróbáltam a demot, nem rossz. De fura hogy a város mellett egymás után jelennek meg az idegenek. ha megölök 3-at, jön helyette. Nem fogynak el? Azt hittem olyanok mint a Civ5-ben a barbárok. Azt a nagy fárget hogy lehet elpusztítani, egy ütésből megöl bármit és van belőle a bázisom körül 3. -
szalasz87 #76 Az meg mégis miért van hogy hiába építem a + health-et adó épületeket (asszem gene smellter) nem növekszik a health szint marad -3-ban. A buildingsből +19 health van és nem növekedik... Vagy úgy van kitalálva hogy 4 városnál véletlenül se lehet több nekem.... Köszönöm -
#75 Háhá. Ha az Options-ban a Map info delay-t nullára állítjátok, akkor a tooltip a mezőről és mindenről azonnal megjelenik. Én hülye, hogy eddig ki se próbáltam, mert azt hittem ha nulla, azzal ki van kapcsolva. :D:D:D De mondom, most megnézem mi lesz, ha... My bad.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.26. 21:15:52 -
Zenszkij #74 igen változik, érdekes kis mapok vannak, most egy ilyen fagyott világon tolom -
#73 Van 100 körös demó! -
#72 kurva jó játék, nagyon tetszik, van olyan jó mint az eszmei elődje az alpha centauri, meg ahogy elnéztem nehezebb mint a V. rész, eddig még nem sikerült nyerni, hiábra pörgetem vissza autómentésből, vhogy nyer a gép, szóval nehéz, de ez így jó, lehet rajta töprengeni, mercury nehézségen nyomom azt hiszem.
Más: parancsikonba mit kell beírni h elindításnál átugorja a logókat és az intro videót is, szóval jó lenne egyből a főmenübe érkezni, vagy legalább oda ahol kattintani kell egyet
Az előrendelői DLC-ről van valakinek tapasztalata? Az érdekelne h milyenek a pályák kinézetben és hogy tényleg változik e a napszak! -
#71 Mivel semmit nem olvastam utána, plusz a tippeket is gondosan kinyomtam, így elsőre menetben a második nehézségi szintet néztem ki. Másodikra már egyel feljebb veszek és így haladok tovább, amíg kiismerem a cuccot. Igazándiból a fejlesztésben vesztem el, azt azért el kellene olvasni, hogy mi mivel van összefüggésben. :) -
#70 a Civ 4-ben volt állatható menüből, hogy kirakja-e az órát. Az 5-ben sem értettem miért vették ki. -
#69 A Shift+R és Shift+Y billentyűket a resource-ra és a hozamra írtam. Kicsit kapkodok, bocs. :) -
#68 Ja és órához van mod. -
#67 A mezőkre felugró tooltip buborékok léteznek, de 1 seces a késleltetés. Ez az egyik baja az UI-nak. :) Az órára van megoldás: Alt+Tab, asztali óra. ;) Egyébként Shift+Y és Shift+R.
De lehet Workshopból letölteni modot, ami tesz felülre a játékon belül egy órát.
A mélysége nagyon jó a BE-nek és sok-sok lehetőség van benne taktikázni. Mire építed a fejlődést, hogy akarsz nyerni stb.
Az EL-t kipróbáltam a 25 órás menet után és miközben az Endless Legend-del játszottam egész végig a BE-n járt az eszem, mert annak sokkal nagyobb hangulata van és jobbak, mélyebbek a lehetőségek. Na meg bosszút akarok állni a szemét gépen, hogy megvert az első játékban. :D
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.26. 19:52:39 -
#66 A yield és resource ikonokat jobb oldalt fent a minimap melletti szemre kattintva tudod kapcsolgatni. Milyen nehézségen toltad le? Nekem Harmony affinityvel semmi gondom nem volt se a bogarakkal(konkrétan egy se támadott meg), se a health-el :)
Egyébként meg magamhoz képest sokat terjeszkedtem, small map-en volt vagy 6 városom, legutóbbi civ 5 mentésben large mapen volt 4 :)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.26. 19:51:23