146
Sid Meier’s Alpha Centauri 2
  • Botond #65
    Nekem két dolog hiányzik az UIról, amik amúgy lehet benne vannak, csak én vagyok béna, és nem találom, az egyik az idő. Ilyen játékoknál csak még egy kör módon simán beleszalad a tervezetthez képest plusz 2-3 óra is, jó lenne egy óra az UIra. A másik meg ami alap funkció volt civ5ben, hogy a spéci nyersanyagok külön kis bubiban jelenjenek meg a térkép azok részéhez nyilazva ahol vannak. Ez így az elején amikor még hosszas térképolvasással tudom csak eldönteni, hogy az spéci nem spéci vagy mivan, addig jól jönne.

Engem az első meccsen amúgy megvertek, mint a kétfenekű dobot. Civ2 óta minden játékban a terjedjünk mint a kolera taktikával indítok, na ez már a civ5ben sem működött (morál miatt), és itt sem (health miatt). Szóval a játék egy állandó küzdelemmé alakult a healthé, a fejlesztés is annak volt alárendelve, ebből két problémám adódott. Eleinte a bogarak halomra ölték az egységeim, de aztán a kerítéssel kizártam őket, viszont a computer fejlesztés teljesen elkerülte a figyelmem, mire a kémes részre terelődött volna a figyelmem, addigra már hipp hopp a fővárosom 5 csodával együtt frakciót váltott. :D Van ebben mélység, tanulni kell ezt még asszem. :)
  • yesname #64
    Hát most nem tudom ezt mivel kapcsolatban írtad. :)
    Ha az EL-lel hát ízlések és pofonok. Nekem valahogy nem adja a hangulatot (egyelőre?).
    Ha BE UI miatt, akkor máshogy látjuk. Mindenesetre a játékosok szinte 100%-a erősen elégedetlenkedik miatta kevés kivételtől eltekintve és szépen le is írják sokan mi a gond vele. Én csupán azért nem tettem meg részletesen, mert emiatt nem érzem szükségét.
    Egyébként ahogy írtam maga a játék és a változtatások nagyon tetszenek, de majd a DLC-vel lesz finom igazán és a jelenlegi hiányos, kényelmetlen, egésszé össze nem álló UI is lehúzza. De csak az UI miatt nem bántam meg, hogy megvettem és lesz benn sok órám.
  • Zenszkij
    nagyon sarkosan fogalmazom, de ez a véleményed, szerintem nincs igazad, ez meg az én véleményem
  • yesname #62
    Jó hülyén oldották meg ezt a statisztikát. Eszembe nem jutott volna sosem ott keresni. :D Köszi!
    A Civ5 UI-ja azért fényévekkel jobb. Itt semmi sem ott van ahol lennie kéne logikailag, a szokott gombok helye is változik képernyőnként. Nem áll kézre egy csomó minden -> felesleges kattintások hegye. Shortcutok nincsenek zárójelben oda írva mindenhez. Infó hiányzik, gyenge. Például az egységekkel kapcsolatos dolgokat keveslem. Vagy ha van, akkor be kell mászni feleslegesen menükbe . Tooltip 1 seces késleltetéssel jön fel, nem állítható az idő stb. stb. stb.
    Nem részletezem, mert aki játszik vele tudja mi van. :)
    Most 2,5-3 órát játszottam az Endless Legend-del. A UI fenomenális, de azért van ott is hiányosság és keresgélni kell dolgokat, de itt ez a szokatlanság és nem a logikátlanság miatt van. A tempója lassú, a stratégiai nézetek tökéletesek. A pálya design és grafika szép, de tényleg zavaros és átláthatatlan. A zene tökéletes, de valahogy a játéknak nincs hangulata. Pedig nagyon szeretem a fantasyt a sci-fi-vel karöltve, de mégsem adja annyira.
    Egész végig a Civ5 és a BE járt a fejemben, hogy vissza kéne vágni nekik. :D Szóval azt hiszem abból egyelőre ennyi volt. Ha leült a BE láz visszatérek még hozzá. :)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.26. 18:08:40
  • zorrobomber
    Főmenüben Other menüpont, View Replays, vagy valami hasonló. A UI nem tökéletes, de a Civ 5 közel állt hozzá, ez pedig annak a toldozott-foldozott utánérzése, így szerintem a rossztól is távol van.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.26. 17:36:09
  • yesname #60
    Rohadt életbe 25 órás menet végén kiírja nekem, hogy más nyert. De semmi end game statisztika és semmi infó, hogy miért is stb. Ez nagyon gáz.
    Amúgy a játék változatosságot biztosít és jó, de ezt inkább extensionként olyan áron kellett volna kiadni. Igaz, ha a Blizzardot nézem, akkor még mindig jobb. :)
    Az UI az amit nagyon, de azt viszont nagyon-nagyon elrontották. A legrosszabbak közé tartozik amivel találkoztam. Infóhiányos, kényelmetlen, logikátlan. Emiatt főleg és a visszalépések miatt (egységek száma, end game képernyő és egyéb lehetőségek) 6/10 pont nálam (-2 az UI :D ). Hiába nagyon szórakoztató a magja és lehet sok órát beleölni.
    Majd javítják, kell a DLC-re is valami, hogy legyen miből enniük. ;) De az UI szinte teljes átdolgozást igényelne...
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.26. 15:08:00
  • silverchain
    Nagyon jó kis játék, bár a régi civilizációk helyett itt a 3 Affinitás vívja harcát, jó újrajátszhatóságot teremtve. Viszont az egységek számát én is kevésnek tartom. Talán majd kiegészítővel hoznak be többet is.
  • Zenszkij
    Legnehezebb fokozaton próbálta már valaki? Mik a tapasztalatok?
  • nyirog
    valaki mutatna videót h milyen ez az Exoplanets Map Pack?
  • LSSAHPAUL
    Nekem meg intró után örökké kezdőképernyő marad. 1 perc bámulás után ha nyomok egy alt-tab-ot utána már látom a fekete menüpontos képernyőt, kibírom, csak azért írom le mert látom másnak is furcsa gondjai vannak.
    A gém játszható, érdekes hogy az őslakosság szervezetten próbál ellencsapást végrehajtani, előszőr távoli egységek utána meg a semmiből gyorsegységekkel az én 1 egységemet. Tetszik :) egy pillanatra olyan érzés fogott el mintha az avatarban lennék a gonosz emberiség :)
  • ShaiHulud
    azert mert amikor inditod beall 24p-re vagyis 24 hz-re valt (legalabbis nekem a tv-t) es emiatt full szaggat. de ha bemesz optionsba es atrakod 1920x1080x60hz-rol 59hz-re. es utana azt mondod neki hogy ne tartsa meg, akkor mar visszall jol 60hz-re. sajnos minden inditasnal el kell ezt jatszani.
  • Zenszkij
    szerintem is nagyon kiforrott, habár eddig még csak alacsony fokozaton próbálkoztam, bele kell tanulni
  • Andriska86
    Az Endless Legendben szerintem nem állt össze a látvány egységes egésszé, főleg amikor már sok minden volt a pályán.
    Ez viszont baromi jól néz ki, nekem nagyon tetszik :)
    Az egész felület is kiforrottabb és átláthatóbb.
  • b-type
    ...háát. Ezzel most nem tudok egyetérteni, az Endless Legend qva jól működik, csak nekem kicsit hangulattalan szvsz.
    A Beyond Earth meg fura, az egyik játékomnál olyan érzésem volt mintha csak én léteznék a planétán, az összes 'szörny' nálam sertepeltélt, egyéb nációknál meg semmi, ..nem gáz fejlődött a ranger-m,..aztán jött 3 'giliszta' és szétfúrta a várost, egy darabig csak ott fúrogattak, aztán egyszer csak beléptek és szétfúrták a bányáimat...meg mindent, 10-t sebzett rajta a városom, minden körben szétfúrtak egy fejlesztést, és hárman voltak...kezdtem egy új játékot.
    Az Endless Legend-ben is kemény az AI, néha nagyon is, de ott egyenlő arányban támadnak engem és más nációkat.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.10.24. 18:28:44
  • Nos
    akkor szerencsém van, nálam tökéleletesen fut kimaxolva
  • yesname #50
    Próbálnám, ha működne az 1080p :D:D:D Ahogy olvasom elég keményen elrontották a dolgot, lázong a nép rendesen. Remélem mihamarabb jön a patch, mert ez így nagyon kényelmetlen.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.24. 17:49:57
  • Nos
    Azt hiszem ez teljesen szubjektív. A legfontosabb átültethető mechanismusok, amik a CivV kiegekben megjelentek itt is megvannak szerintem. Az Endless Legendsnél lényegesen kiforottabb, kiegyensúlyozottabb, hisz a CivV motor van alatta. Gyakorlatilag egy nagyon profi CivV overhaul.
    Ki kell próbálni. az első egyensúlyjavító patchek úgyis cask akkor jönnek ki, ha már látszik, hogy a legnagyobb tömegnek mi nem tetszik. Egy ilyen összetett rendszernél szerintem ez rendben van.
  • Botond #48
    #45 kb jól leírja amit én is gondolok, de eredetileg is ennyire számítottam, szóval azért a kötelező pár száz óra bele fog pörögni, és nem kényszerből, hanem élvezetből, de akkor is csak a skinek vannak lecserélve, a techek átnevezve, meg a unitok meg az országok is és ennyi. Pont annyi bolondítás és egyedi szabály van benne, mint bármelyik másik civ5 scenarioban.
  • yesname #47
    A vanilla Civ5-höz is jobb? Én a sci-fi téma miatt rendeltem meg, mert kéne egy kis változatosság, de ha nincs meg az a hangulat akkor lehet inkább Endless Legend-ezni kéne. Ott viszont az a bajom, hogy nincs mágia. Egy fantasy világ mágia nélkül... D
  • zorrobomber
    Ez azért kicsit erős kijelentés, te sem gondoltad szerintem komolyan.
  • Nos
    200. kör:
    Nem lett rossz, kb erre számítottam. Nekem a CivV hangulata jobban bejött.
    Egy játék alatt elég nehéz kiismerni a techtreet, de már azért egy elég jelentős részét kikutattam.
    Az AI egyelőre nem nagyon számít, pedig már sok idő eltelt. Számomra olyan, mintha nem is lenne. Egy két háború kirobbant, de részemről olyan, mintha másik bolygón lennék, pedig van két közvetlen szomszédom is. Néha odatoltak pár egységet, én is odatoltam, erre hadüzenet nélkül hazamentek.
    Szerencsére vannak küldetések, amikkel önmagában is elszórakozik az ember.
    Szóval hozza a várt szinvonalat, egy méltó tagja a sorozatnak, de én ezt most valahogy mégis félreteszem.

Egyelőre a CivV szerintem sokkal job, de majd az első nagy kieg után meglátjuk.
  • GaborST
    egy kérdés nálam szaggat a grafika mint a dög szinte játszhatatlan mi lehet a gond?
    friss driverek fent vannak, directx-ből a legfrissebb, a visual c++ ból is az összes

a gép:

vga: xfx nvidia geforce gtx 260 896mb
  • Botond #43
    Ha jól tudom, akkor az 5. rész most ingyenes (lesz) a hétvégén a steamen, szerintem azt szedd le és nézd meg hogy tetszik. Ez a beyond earth tök ugyanaz, csak mások az ikonok, meg pár dolog át van nevezve.
  • Meridius
    Melyik Civilization játékot ajánlanátok egy abszolút kezdőnek?
  • Zenszkij
    2 órát toltam a játékba. Igen jóra sikerült. A mérete nem meglepő, valamivel egyszerűbb, mint az alap civ, viszont nehézségben felveszi a versenyt. Szerintem érdemes beruházni rá, eddig nagyon jól szórakoztam. Rettenetesen jól összerakták, nincs rommá bonyolítva, vérbeli stratégáknak kötelező.
  • Zenszkij
    mármint, h kint van
  • zorrobomber
  • Zenszkij
    dőzs dőzs, ez jó hír :D
  • gallardo
    Kint van a wirágbolti verzió, de meglepően csak 2,67 GB.
  • yesname #36
    Kódot vettem csak az UnlimitedGameStore.com-on. Nekem a doboz szokott hiányozni, csak a helyet foglalja.
  • Zenszkij
    hol vetted ?
  • yesname #34
    Értékelések:
    IGN: 7.9 / 10
    Polygon: 9.0 / 10
    PCWorld: 4.5 / 5
    Gamerankx: 10 / 10
    Joystiq: 4 / 5

"Polished, complete Civilization experience"

Jó lesz ez. Mai bevásárlásba be is került reggel. :)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.23. 15:01:18
  • zorrobomber
    Viszont tegnap már át lehetett venni, de kihagytam, mert nincs a beígért fémdoboz.
  • yesname #32
    Azt írnak amit akarnak mivel ünnep lesz. :)
  • Khabbas
    Cdgalaxis azt írja már raktáron.
  • MrStokes
    Jogos, elneztem egy nappal, sorry :D
  • Zenszkij
    én pénteket tudok, az a hivatalos
  • MrStokes
    Jovo het csutortokon meg is fogjak tenni.
  • LSSAHPAUL
    Lassan már kiadhatnák.
  • Carmang
    http://gamepod.hu/hir/bemutaton_a_sid_meier_s_civilization_beyond_earth.html