Civilization: Beyond Earth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem lett rossz, kb erre számítottam. Nekem a CivV hangulata jobban bejött.
Egy játék alatt elég nehéz kiismerni a techtreet, de már azért egy elég jelentős részét kikutattam.
Az AI egyelőre nem nagyon számít, pedig már sok idő eltelt. Számomra olyan, mintha nem is lenne. Egy két háború kirobbant, de részemről olyan, mintha másik bolygón lennék, pedig van két közvetlen szomszédom is. Néha odatoltak pár egységet, én is odatoltam, erre hadüzenet nélkül hazamentek.
Szerencsére vannak küldetések, amikkel önmagában is elszórakozik az ember.
Szóval hozza a várt szinvonalat, egy méltó tagja a sorozatnak, de én ezt most valahogy mégis félreteszem.
Egyelőre a CivV szerintem sokkal job, de majd az első nagy kieg után meglátjuk.
friss driverek fent vannak, directx-ből a legfrissebb, a visual c++ ból is az összes
a gép:
vga: xfx nvidia geforce gtx 260 896mb
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
IGN: 7.9 / 10
Polygon: 9.0 / 10
PCWorld: 4.5 / 5
Gamerankx: 10 / 10
Joystiq: 4 / 5
"Polished, complete Civilization experience"
Jó lesz ez. Mai bevásárlásba be is került reggel. 😊
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.23. 15:01:18
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Star Wars: The Old Republic, Friaar Operative; Hidden Beks Asrock Z68 EXTREME 4, i7 2600k @4 , 16GB Geil Black Dragon kit, AMD Sapphire 6870
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Szerintem ilyen múlttal, ahogy írják is, lesz kitekintés az AC-re, de az eddigi Civ-változásokat rakják bele.
Hoznak bele újításokat, de nem térnek el a fõvonaluktól, nem lesz benne mikromenedzsment gazdasági/hadügyi vonalon, a harc marad szimulált, a fejlesztések nagyobb léptékûek, mint pl. más sci-fi 4xben (lézer1, lézer2, plazma1, plazma2...). Nem tartom kizártnak egyedi egységek terén a hõsök/középvezetõk használatát egyedi képességekkel sem.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Viszont arról is tudnak, hogy vannak, akik másképp gondolják (itt vagy például te), és mint játékgyártók az õ igényeiket is megpróbálják kielégíteni - ennek egyik módja a modok támogatása, a másik pedig pl. a Beyond Earth, vagy régebben az Alpha Centauri vagy a Civilization II: Test of Time.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Na ez az amit nem értek meg soha! Mármint miért nem lehet merésznek lenni és csinálni jövõbeni egységeket úgy igazán? Nagyjából el lehet képzelni milyen lesz a jövõ, milyen egységek és találmányok lesznek majd. Nem értem, hogy a Sid Meier miért nem mer egy komolyat lépni a jövõt illetõen? Az ötödik részbõl is pont ezt hiányolom. Igen az már scifi lenne, de csak a történelemre hivatkozni hülyeség. Eleve olyan civilizációkkal játszhatunk amelyek kihaltak vagy olyan földrajzi térképen ami nincs is. Nem értem, hogy miért kell leragadni ezen a téren ennyire.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A Civnél - ahogy a lenti cikkben is írják - köti õket a valódi történelem, nem nagyon lehet szabadon szórakozni. Ott van Leonardo Da Vinci "harckocsi" ötlete, de mivel igazából soha nem került hadrendbe, így nem lehet belõle sorozatban gyártható egységet csinálni (csodaként egyedi, megismételhetetlen egységként érdekes lett volna, ez egy olyan ziccer, amit még nem használtak ki). Az 5-ben is van néhány olyasmi, amivel már táncolnak a határon. A jövõ ilyen szempontból üres lap, lehet rá rajzolni.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Pl. Riflmanból a találmányos segítésgével egyre erõsebb és erõsebbet lehessen upgradelni / gyártani.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami jelentõsen más volt:
- A fejlesztéseknél alapból "doktrínák" voltak, tehát nem a Lézerágyút fejlesztetted, hanem "katonai jellegû" fejlesztésekre áldoztál (volt több doktrína, lehetett egyet, többet kijelölni ezek közül) - ez kikapcsolható volt, de jobb móka így.
- Az egységek modulárisak voltak - tehát volt "hordozó" (ember, többféle kerekes jármû, hajó, repülõ), volt "fegyver", "páncél", "energiahordozó" és "extra modul", és ezekbõl lehetett egységtípusokat összelegózni, majd azokat gyártani.
- Az államforma helyett szintén nézetek vannak, pozitív és negatív hatásokkal. Pl. gazdasági nézetek között (nem pontos adatok, csak jellegében) van szabad piac (plusz 2 energia, mínusz 1 termelékenység), erõs központosítás (plusz 2 termelékenység, plusz 1 rosszkedv), és még néhány. Ugyanígy van katonai nézet, kapcsolat a "természettel", és még néhány, tehát sokkal rugalmasabban lehet a nép mûködését befolyásolni.
- "Terep" van - nem csak talajtípusok, hanem konkrétan a 2 dimenziós háló hullámzott, és ebbõl adódó lehetõségek voltak a térképen.
- Barbárok helyett a bolygó natív, pszichikailag aktív életformája volt jelen, ami állandó ellenállást jelent, amíg ki nem irtod az utadból vagy össze nem barátkozol vele. Hatékony szövetséges és komoly ellenfél is lehetett.
- A kiegészítõben befut a bolygóra egy idegen faj, saját technológiával, egymás elleni komoly háborúban, jaj annak, aki a tûzvonalak közé kerül.
A többi - városok alapítása, tereprendezés, sereggyártás, pofozkodás, fejlesztés, diplomácia - a szokásos.
Én is értékeltem számtlan újítást a a CtP-ben, de valahogy sosem fogott meg. Pl. a hadsereges harcrendszer az istennek sem mûködött. Röhögtem, amikor asszem muskétások és ágyúk szedték szét a lépegetõmet, mert többen voltak.
A "diplomacy unti" akármik jópofák voltak, de semmilyen komoly eredményt nem tudtam velük elérni. Mondjuk az a corporationokre is igat volt a késõbbi civ-ben. A vallást is egy idõ után teljesen hanyagoltam.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gameinformer cikk
A CTP-ben a közmunka pontokat imádtam, az egy nagyon eltalált ötlet volt.
UI: A Call to Power elsõ és második része volt eddig a legjobb. Vicces, hogy nem is õ csinálta de fényévekkel több ötlet volt benne mint az eredeti civekben.
Nagyon jól összerakott játék lett az AC, sok újdonságot hozott, érdekes lehetõségekkel, jó sztorival (a Bolygó megismerése, a frakciók egymáshoz viszonyulása). Pár dollárért általában meg lehet kapni pl. gog-on, ha nem vagy rosszul az alacsony felbontástól, akkor el lehet vele lenni még ma is.