3340
-
lonvard #1456 Az öltözékhez le van írva, hogy gyakorlatilag mindenféle körülmények közt használható, szóval nyugodtan bele lehet élni magunkat, hogy ez valami hi-tech kompressziós ruha is, és ezért nem kell keszonozni. -
lammaer #1455 Ja, azt közben meg is fulladnál mert elfogy az oxigén.
Nincs abban sztem semmi fura hogy bizonyos a játék nem 100%ban szimulálja a valóságot - hogy ne menjen a játszhatóság rovására. Őszintén szólva ki akarna 3 napot ülni egytúlnyomsos tartályban mielőtt lemerül 300 méter mélyre... -
Desert #1454 Itt egy kép a lábformáról.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Ironman2 #1453 Na ez a gravitációs csali nagyon hasznos kütyü.Csak bedobom ahol sok kis hal van,és már gyüjthetem is be őket.Amióta megvan a nagy palackom,már sokat tudok a vizben lenni.Egyébként fura hogy nincs dekompresszió a játékban.vagy legalábbis idáig csak úgy simán fel lehet jönni 100 méteres mélységből is.Aki látta már a 47 méter mélyen c.filmet,ott nyavalyogtak a dekompresszióért már 20 méterrel visszafele is.Mondjuk kicsit unalmas lenne ha meg megkéne állni várakozni visszafele.DD Az inkább már szimuláció jellegű dolog. -
Desert #1452 Tegnap kezdtem ismét újra immár sokadjára :) -
lonvard #1451 Nem zöld korall, hanem a sárga korallcsövek csapdosása. -
Ironman2 #1450 Nekem az tetszik hogy nem mindig kell feljönnöm,mert ráülök arra a lila bigyóra ami buborékokat ad,és veszem a levegőt a viz alatt.Viszont a barlangi kamikaze szarok már az őrületbe visznek,három olyan és vége az életemnek.Igaz a ként onnan adják.Sikló már megvan avval egy kicsit könnyebb kijönni a helyzetből. -
#1449 só + vmi zöld korall -> hipó -> 2 víz. Nem érdemes a fehér halat keresgélni emiatt. -
krisztajo #1448 Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor haladok tovább a játékban és meglátom hogy alakulnak a dolgok.
Egyébként nekem is nagyon tetszik a játék.
Az elején kicsit féltem attól hogy monotonitásba fullad egy idő után, de eddig amikor ellaposodott volna mindig történt valami, ami új lendületet adott. Egyedül a hólyaghal vadászat uncsi kicsi, hiszen én még nem tudok másból vizet nyerni. -
Desert #1447 Szia!
Elsőnek az Aurórától visszafelé lesz az egyik párafelhő ott a sziget oda elúszhatsz. Kézi szkenner legyen nálad, meg kés, úszótalp amivel kicsit gyorsabban tudsz úszni.
Vagy ha megvan az elemes sikló, akkor azzal még gyorsabb a haladás :)
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.31. 11:47:26 -
lonvard #1446 Egyébként a játék első pár órájában csak annyiban van értelme szerintem építkezni, hogy legyen hova pakolni a gyűjtögetett nyersanyagot meg eszközöket. A játék sem támogatja az elején az építkezést, mert a lakómodul részét előbb fel kell fedezni, és az olyan helyeken van, amiket egy új játékos nem fog megtalálni több óra alatt sem. Tehát én az elejére egy egymás mögé pakolt 2-3 csövet javaslok építeni, aminek a falaira ráépítesz tárolóegységeket, és aztán csak raktárnak használod. Rá fog vezetni a játék a lakómodul megtalálására is. Én például úgy haladok előre ahogy a játék engedi, nem keresem addig a lakómodult amíg nem akar rávezetni, és ebből az lett, hogy a szárazdokkot találtam meg hamarabb, és most 1 szárazdokk a raktáram és lakómodulom is.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.01.31. 10:33:20 -
lonvard #1445 Nekem alfa állapotban év játéka volt ez. Két évvel ezelőtt. Na jó meg tavaly is. :D
kriszta: nem tudsz nagyon rossz döntést hozni, akármit is csinálsz, tehát ne agyald túl a dolgot. Keresgélj a fabrikátorban az eszközök közt, nézd végig a lehetőségeket, és megtalálod azt a dolgot amivel építeni lehet, aztán ha a sekély vízbe építesz a mentőkabin környékén az teljesen oké, napelemet pakolsz mellé és ennyi.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.01.31. 10:16:30 -
krisztajo #1444 Sziasztok!
Én még csak nem rég kezdtem el a játékot, tudom, hogy csak a felszínt kapargatom.
A második mentőkabinos vészjelzésnél tartok és alig van még néhány cuccom.
A kérdésem az lenne, hogy mikor lehet majd bázist építeni és hogyan?
És hová érdemes, a mentőkabin környékére vagy teljesen máshová?
Gondoltam a hajóroncsnál lesz a végjáték és azért építeném ide, de lehet hogy totál rossz ez feltételezés.
Próbáltam hsz-eket olvasni ezzel kapcsolatban, de elvesztem a sok, de jóval később fontos infó között. -
hapi #1443 Sikerült végig játszanom. Ez a játék lenyűgöző. Olyan atmoszférája van, hogy csak tátottam a számat mint egy kisgyerek. A felfedezés itt tényleg új szintre lépett, van is mit felfedezni hasznos is és érdekes is, na meg kell is. Nem is javítanék benne semmit inkább kérem a subnautica 2-őt most rögtön :) -
#1442 Mondjuk az fura, hogy a sok tech kütyü mellett semmi sem tud térképet "rajzolni"
A felszedhető, de nem működő cuccok kuka, vagy meg lehet valahogy javítani? vagy csak dekoráció?
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2018.01.30. 21:14:24 -
waldaran #1441 -
Desert #1440 Többet találtam ott egynél. Menj át az Aurora mögötti roncshoz 200 méternél mélyebben találhatsz még kart. -
waldaran #1439 Horror-nak sem utolsó ez a game. Visszajöttem az első bázisra elemet, cellát tölteni. Beparkoltam a safe és a hínár zóna közé a nagy döggel. Teszek, veszek és folyamatosan hallom mintha valami ütné a gépet.Közben meg recseg ropog a kasztnyi. Lemegyek a szárazdokkba és akkor látom hogy a levegőt eregető korall fölé sikerült pontosan állni. És a felszálló buborékok nekicsapódtak az alváznak. A lebegő szigeteknél pedig a kis halak és azok csontcápák, vagy mi a fenék akarták állandó jeleggel odébb lökdösni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lebegő szigeteken a nagy roncs-ban 3 databox. mind a 3 ugyanazt adta. Tűzoltó rendszer a cyclops-ra.Az összes kar a lépegetőhöz ott van. Kivéve a fúró, mert abból csak 1 darab. Mélységesen fel vagyok mérgesedve. Pont ami a legjobban kellene. -
#1438 időközben meglett a 3as mélységi modul és a lézervágó is :)
-
Desert #1437 A sziget alatt 200 méter mélység körül van egy lábra hasonlító forma ott az egyik ilyen szentély mellette pár méterre egy roncs. (Aurora találkozási pont ha bekapcsolod 500 méter kb a távolság.)
Megváltozott a Lava Castle környezete is.
Van kianit is eddig csak bányászható volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
waldaran #1436 Akkor wiki. Reméltem lesz valami rádióadás indőnkét hogy a mittomén merre keresd és majd ott lesz.
Fog menni. 3 fejlesztési szint van. -
Desert #1435 Csikóhal 900 méterig jó, ha megcsinálod hozzá a mélység modult. -
#1434 Lézervágóm még nincs, tengeralattjáróm már van, bár túl böszme :( Gondolom a kicsi nem fog 300m-től lejjebb menni -
Desert #1433 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egy másodlagos kapu.
Az idegen helyekhez nincs külön üzenet. Wiki alapján odatalálsz. -
waldaran #1432 A mozis mód nekem be van lőve. És tényleg nagyon sötét. Sőt a blood kelp zónában az éjsötét azal a kevéske pislákoló fénnyel ami a növényekből jön vegyül a sok kisérteties hanggal. Főleg a pókféleségek és a rákok. Para de nagyon.
Túl a 30. napon a játékon belüli szerint. Megjött a 2-es kabin rádiója. Ott meglett zSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. De azóta eltelt már pár nap és nem jön újabb adás. Fog majd még jönni, vagy innentől teljesen magamra vagyok hagyva? Eddig ugyen mentem a kordinátákra és úgy fedeztem fel a dolgokat.eyszemű mélység fejlesztéseSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a gombaerdőben találtam egy teleport kaput. de ott nem tudtam semmit csinálni.
Most ezeket az idegen helyeket mi alapján találjam meg? lesz majd erről valami kis kapaszkodó üzzenet? -
#1431 Ahol a kúszószőlő nő ott elég sokat találni falon illetve bent a barlangokban.
Tervezek majd hamarosan egy újabb végigjátszást úgy, hogy a mozis mód (szín) be van kapcsolva, úgy elég durván sötét van a mélyebb helyeken :D -
Desert #1430 Legtöbbet az Aurora környékén a Grassy Plateaus biome (vörös növényzetes területen) találsz a falakon.
Vagy Kelp forrest hőforrások közelében is van.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.30. 17:17:28 -
lammaer #1429 Nincs szignifikánsan mélyebben, csak menj távolabb. -
Ironman2 #1428 Sajnos nem találtam ott ahol kezdek,lehet még arrébb kell menni,bár másik irányba már irdatlan mélység van. -
Desert #1427 Homokkő kinövésben.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.30. 16:00:23 -
Ironman2 #1426 Ólom hol a fenében van? Már csak egy kéne a sugárvédő ruhához,fene tudja hol találtam a másikat.Barlangok falán nincs az biztos -
#1425 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én úgy csináltam, hogy a Küklopszot teleraktam kis tároló szekrénnyel ültettem bele dinnyét meg gumófát illetve pár dolgot felhalmoztam ami már lentebb kisebb mennyiségben található. pl vízhez só + korall(vagy éppen egyből fehérítőt tettem el) illetve táblakorall savgomba stb.
Lépegetőt be a Küklopszba aztán irány lefele. kb majdnem mindent ki lehet bányászni lefele menet így csináltam kb 800 méteren is egy bázist mielőtt tovább mentem volna a láva zónába. És már csak akkor jöttem fel mikor már vége volt a játéknak. Tetszik hogy lazán elélhetünk a Küklopszban is, persze azért csináltam + bázist lent a hangulat végett + töltöttem az energia cellát és így megépíthettem az atomreaktort is :) (a szonár a + pajzs amikor leviatán mellett megyünk el eléggé zabálja a cellákat :) )
Persze mielőtt nekiindultam megszereztem minden fontos fejlesztést a lépegetőhöz illetve a Küklopszhoz
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.01.30. 15:54:20 -
waldaran #1424 A gomba nem sebez ha vagdosom. Legalábbis nem vettem észre.
Megvan a lépegető is végre.
900 méter a max minden járműnek jelenleg. A Blood Kelp zónánál hagytam abba a fejlfedezést. Érdemes innentől már a lépegetővel menni? Vagy a csikó egyenlőre jobb? Sajnos csak a motorhatékonyság van meg. Kénének hozzá a karok. Meg már kianit és nikkel a célzott érc. -
#1423 Akkor elnézést mostanában nem próbáltam,
régen a zselénövényt csak beletette a veteményesbe és ugyanúgy ki is lehetett egyből szedni.
A savgombánál meg ha késsel szétütötted akkor szétment és sebzett is :) lehet azóta már változtattak rajta, de igazából zselénövényből nem kell olyan nagyon sok és Blood Kelp zone körül ahogy megy lefele az ember nagyon sok van belőle a gomba pedig még több a kezdő helynél is (már ha erről a gombáról van szó), a mélytengeri gomba is szintén Blood Kelp zoneban van bőven.
Vérolajat viszont megéri ültetni mert sokat foglal az inventoryba ha máshonnan kell hozni :)
Én mindig ültetek a veteményesbe és az akváriumba is a kúszószőlővel együtt :) -
waldaran #1422 De ha késsel ütlegeled akkor a zselénövény 3 magot ad. 1 ütés 1 mag. A gomba pedig 4 vagy 5 magot 1 ütésre. És így már termeszthető mind a kettő. -
#1421 A vérolaj az leszedést követően visszanő egy idő után mint pl a Kúszószőlő is.
Viszont a zselénövény és a gomba csak 1/1 bele kerül a ládába mint tároló eszköz és ugyanannyit tudsz visszavenni mint amit beletettél így kb egy szekrénybe is teheted. -
waldaran #1420 Írj a fejlesztőknek hogy essenek neki a problémának.
Ez jó, hogy állandó termés. Még ha vissza is kell jönni időnként a mentőkapszulához :) Már csak a többi nyersanyag ami kicsit hiányos és jöhetnek a fejlesztések + a robot. -
#1419 Ha egyszer elülteted nem kell újra (legalábbis nekem egyszer sem kellett még) csak terem. -
runner78 #1418 "Simán", TV-n nézve megy a motor indítása.
VR-ben sajnos nem lehet ezekre rákattintani.
Csak a "Tengeralattjáró indítása" és a "kilépés" megy, a balra lévő motor és a jobbra lévő többi gombot nem lehet megnyomni...
Itt írja valaki ezt a problémát:
https://forums.unknownworlds.com/discussion/153832/bug-cant-interact-with-cyclops-controls-in-vr-xbox1-wireless-controller-2459105
Ha jól értem valami központosított nézet vagy mi a baja. Hogy valósan nem is ott vannak a gombok?
Nem tudom lesz e erre megoldás...
Utoljára szerkesztette: runner78, 2018.01.30. 12:18:21 -
waldaran #1417 Egy kis segítség kellene.
Elkezdtem termeszteni néhány fontosabb növénykét. ( gomba, zselénövény, blood ) Hoyan működik a szüretelés? Folyamatosan visszaterem vagy időnként újra kell ültetni? Ez inkább a vérolajat érinti. Előre is köszi
Akkor is eszi az áramot ha kikapcsolt motorral megy a belső világítás, és fabrikátorral szétbontasz 3 fémet majd összerakod plasztacélnak. Közben kérsz 2 csésze kávét. Igaz csak 1% de érdemes figyelni rá főleg ha szarul állasz cellákkal. De legalább gyorsan újra lehet tölteni a csikóval a szárazdokkban.