3340
-
krisztajo #1536 Köszi, ez nagy segítség volt! -
#1535 Játsz tovább... -
krisztajo #1534 Köszönöm újra a sok tanácsot.
Sikerült összeszednem mindent a Küklopszhoz és már meg is építettem (nagyon durva).
Bár a mozgékonysága miatt a Csikó nekem jobban bejön.
De gondolom a végére úgy is a Küklopsz kell, a Csikót nagyon gyorsan szétkapják még fullra fejlesztve is.
A Lépegetőt hogyan lehet megszerezni?
Eljutottam a találkozási pontra elolvastam a PDA-t, de új küldetést nem kaptam és a rádió is hallgat.
Ilyenkor mi van?
-
Desert #1533 Keltető Enzimhez, a Gombafából kell vágni, ami a Mushroom forest biomeban van. Az Aurora közelében pl.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sanya200 #1532 Sima gombamagot hol találok? Szárazföldön?A tengerben csak savas/mélytengeri gombát találtam.Vadászhatom össze az összetevőket, a fele megvan már. -
waldaran #1531 A csikó-nak a mobilitása azért elég sokat nyom a latba. Gyors, és könnyen irányatható. De nincs fúrókar és csáklya. Ellenben van szonár. Valamit valamiért. -
Desert #1530 Azért a Lépegetőt ne mond már tetű lassúnak, ugrálva kell vele haladni, egy csáklyázó karral. -
#1529 ha a csikóhal is le tudna menni 900 méter alá, felesleges lenne a Küklopsz... amikor már megvan minden modul tervrajza, akkor becuccolni a küklopszba a lépegetőt, meg pár matit ami már lent nincs és csak akkor kell feljönni mikor már majdnem vége a játéknak, így nincs értelme nagyon a csikóhal 900+ mélyre merülésre. a Lépegető is jól halad, ha megvan a jetpack fejlesztés rajta. És mivel egyszerre csak 1 jármű dokkolható a Küklopszba így csak a lépegetőt érdemes levinni mert az kelleni fog odalent...
A Ghost Leviatán miatt nem tudom mit aggódnak ennyien :D bekapcsolni a pajzsot és akkor nem tud sebezni, lent meg ha úgyis ott a bázis 900m-en akkor feltöltöd az akksit és már kitart addig mire vége a játéknak (legalábbis én csak 1szer töltöttem). a láva kastélyhoz meg nem kell teljesen levinni a Küklopszot és akkor nem szedik szét, oda már elég a lépegető is bőven.
A kaját meg nem vágom mi a probléma elkapni 1-2 halat, ennyi erővel akkor el kell kezdeni normálon és akkor nem kell kaja meg víz, szerintem meg nyugodtan fogyhatna jobban is... -
waldaran #1528 Ha valami épület vagy tárgy nem jó helyen van akkor szét kell bomtani. Ha szétbontod akkor visszakapod amibe került. számítógépchip, kenőanyag stb. Ráviszed az élőhelyépítőt és nyomod a "Q"-t. majd ha eltünt egyszerűen magasabbra építed. Ugyanígy lehet a fabrikátort, ládákat, mindent amit az építővel raktá valahova.
Csak legyen annyi szabad hely a táskában, hogy elférjenek az alkatrészek.
A legjobb kaja a sigenten a dinnye. a gumófa sok vizet ad. A lámpás gyümölcs is elég jl adja a vizet. Ez mind ültethető kaspóba. a fákból 1 darab a dinnyéből 4.
Nekem 3 dinnye és 1-1 fa van a cyclopson. 1 dinnye 4 magot ad. 3-at megeszek egyet szétvágok, és újra ültetem. Soha nem fogyok ki kajából.
Halakra a legjobb a gravicsapda. De jó ha gyűjtögetsz akkor is. Magához rántja a mészkő, pala stb kinövéseket.
A sea treader-ek után igencsak jó segítség.
Lementem 900 méter környékére nikkelért. ( lett is rengeteg, meg a kén is. ) Kaptam egy rádióadást. az alienek csipogtak valamit és furcsa karakterek volt a szövegben. Ez most bug, vagy így lett megcsinálva? Fogom valamikor érteni mint mondanak ha sándékosan ilyen?
Most hogy megvan a 1300-as fejlesztés kell sok ólom és titán, hogy a nagy fához egy fullos bázist csináljak. :)
A lénycsapda az hasznos a ghost leviatan ellen? mert ott átmenni a cyclops-al szenvedés lesz.
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2018.02.04. 15:40:04 -
sanya200 #1527 A szigeten szerezhetsz dinnyemagot meg van gumófa én azt ültettem.A küklopszon is van vagy 7-8 gumófa.Ételt és vizet is ad nem túl sokat de 6-7 kajálás elég belőle.Azért is ültettem többet hogy ne foggyon el,mindig csak egyet-egyet vágok kb mindegyikből,így nem kell újraültetni.Halakra több módon lehet vadászni,van a gravitációs csapda vagy mi kidobod és egy csomó halat összevonz csak össze kell szedni,vagy a húzófegyverrel is magadhoz ránthatod őket.Én mondjuk nem szívesen ölöm meg őket de muszáj,főleg az elején.Engem az zavar hogy a csikóhal max 900 méterig jó,pedig nagyon jó kis felderítő meg gyors,el lehet illanni a leviathan elől,jók a fényszórói meg a 3D szonár,kár hogy lejjebb már nem lehet menni vele.A küklopsz bazi nagy,feltűnő,tetű lassú és 3D szonár nélkül semmit nem látni kb ha sötétebb helyen vagy.A lépegető meg a tengerfenéken jó csak az is tetű lassú meg macera vele a közlekedés, az tényleg csak kb arra jó hogy tudj bányászni.Én csináltam egy bázist annál a szép nagy fánál 900 méteren,kicsit feljebb raktam a szárazdokkot így a csikóhal is ottvan ,közeli felderítésre jó. -
krisztajo #1526 Köszönöm szépen a válaszokat.
A sokadik alkalomra véletlenül esett annyi amennyi kellett.
Azóta nagy előrelépést tettem, voltam az elhagyott Degasi bázison, meglett az energia cella töltő, módosító állomás és a víztisztító tervrajza is.
Úgyhogy felépítettem a szárazdokkot és maxra fejlesztettem a Csikóhalat.
Bár elkövettem egy hibát, alacsonyra építettem, a Csikóval beférek de nem tudom mi lesz később.
Ha nem elég magas az alján a hely azon lehet valahogy változtatni?
Viszont a Küklopszból még hiányoznak részeim és a Lépegetőhöz egyáltalán nincs semmim.
Most hogy a vízgond megoldódott már csak a kajára kéne valami.
Eléggé uncsi mindig halra vadászni, az ételautomatában lévő chipsek meg szinte semmi sem érnek?
Erre nincs valami más megoldás?
Most próbálok tovább keresgélni a tervrajzok után, a 19-es mentőkabint felfedeztem, de egy ideje más rádióadást nem kaptam. -
yossarianHUN #1525 Elég sokszor látni 3-4 cserkészőt, akik roncsdarabokkal a szájukban hülyéskednek, ilyenkor csak nézd át körülöttük a medret, és tuti fogsz találni elszórva legalább 2-3 fogat. Persze nem fogják jó néven venni, de ha jól csinálod, már árkon-bokron túl leszel, mire megpróbálják leharapni a fejed :) -
Elgrecco #1524 Cserkészők nekem sem úgy dobják mint youtubon :-) Van aki soha nem akar dobni. Menj és keress ilyenkor másikat, vagy mégjobb ha rögtön 3-4en vannak egy helyen. Másik megoldás: irányító szoba --> cserkészőfog scennelés.
Nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy a csikóhalon megjelent egy "mentőkabin ikon" az mit jelent?
Üdv -
sanya200 #1523 Nem lehet szétszedni a nem használt dolgokat,a buvárruhát,régi oxigéntartály..stb most lejutottam 1200 méterig ott a tüzet okádó leviathán de megszívtam mert véletlenül csináltam egy javító modult és oda lett az egyetlen javítóeszközöm, csinálni meg nem tudok mert nincs barlangi kénem.Sose kellett szinte így nem hoztam de a modult meg nem tudom szétszedni.És akkor támad is a köcsög de nem tudom javítani a hajót így -
krisztajo #1522 Köszi, megtaláltam.
Most a Cserkésző foggal vagyok bajban.
Láttam már olyanokat amik épp fémet esznek és én is dobtam nekik, de fog nem esett egyiktől sem.
Ilyenkor mi van, ez valami bug? -
Desert #1521 Aurora mellett van a 4-es a vízfelszínen. A hetes kb azzal egy vonalban lehet, ott van egy nagyobb roncs mellett. -
krisztajo #1520 Egy kis segítség kérnék, eddig mindet megtaláltam, de ez kifogott rajtam.
Meg kellene találnom a 7. mentőkabint, de a négyestől írják amit már ugyancsak nem találok, gondolom már elsüllyedt.
Hogyan lehet azokat a koordinátákat elhozni a játékban amit mindenhol látok?
-
Zozo76 #1519 most nezem hogy xbox-on a verzioszam: 1.0.0.23 -
waldaran #1518 A textúra hibákat a halál oldaja meg. Párszor már belefutottam hogy nincs roncs, csak egy nagy fekete valami, nincs domborzat, nappali világosság 300méter mélyen. Nekem eddig csak a fulladásos halál oldotta meg. Hiába töltöttem be újra.
Fontos:
Üres táska.
Biztonsági mentés a mentések mappáról ( átmásolni egy másik helyre ) Sajna volt hogy bedöglött a komplett mentésem.
Jótanács:
menteni kell kb 20-30 percenként.
Amúgy ha úgy nézzük egész szépen össze lett hozva a végére. Más AAA kategóriás játékok is produkálnak ilyeneket. Sőt tudok sokkal bosszantóbbakról is. ( és azok 20k forint ez pedg 6k forint. ha még annyi. )
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2018.02.03. 16:09:51 -
sata75 #1517 save and load megoldja -
sanya200 #1516 Azért még javíthattak volna rajta mielőtt kiadják.Visszamentem a szárazföldre hogy szedek még pár ilyen dinnyemagot mert egy sincs,erre eltűnt minden az épületek is a fák is egy db textúra az egész... -
Zozo76 #1515 mar en is szivesen nekiugranek ujra, csak nem tudom mennyivel all "hatrebb" a jatek xbox-on a pc-hez kepest... lehet a sztori mod csak 1.0-tol van? anno megszopatott a jatek, mikor egy frissites utan mar nem lehetett folytatni a jatekot, csak elolrol. azota nem mertem ujra elkezdeni. -
hapi #1514 Az a nagy hal olyan mint egy bálna, sok úszik a piros füves biom környékén, azt hiszem táblahátnak fordították a magyarok. -
Ironman2 #1513 az a táblahát ami a játék elején is van az aurora fele,nem? kettő is lebeg a vízben -
hapi #1512 Minden scriptelve van, szal ha eljutsz bizonyos helyre és megtörténik veled bizonyos valami csak akkor fertőződsz tovább.
Néhány tipp:
- maradj közel a falhoz, tárgyakhoz, roncsokhoz a nagy leviatanok nem tudnak hozzád férni mert túl nagyok.(de legalább is nehezen)
-Táblahátakon mindig van érc :) (50 óra játék után jöttem rá...)
-minden új dolgot scanelj és vegyél fel belőle 1 darabot legalább, akkor is ha nem kell épp
- mindig legyen nálad elem, kaja és pia
- a bázisod legalább 3 biom közös határára tedd és akkor mindened meglesz mindig
- a küklopsz kibír 2-3 támadást minden leviatantól páncél erősítés nélkül is, addigra meg már a területén kívül kell legyél -
waldaran #1511 "a megerősített búvárruha elvileg itt 940 -198 593"
Gyakorlatilag is. Nemrég szedtem össze, mert az még hiányzott.
Ahogy elnézem ez a betegség nem időhöz van kötve. 58. napon volt az utolsó hangüzenetem. Most kb a 65.-70. nap között lehetek. Éd még egy deka zöld folt sincs a kezemen. Szerintem ha lemegyünk a lost riverhez akkor jön ki. Eddig csak a bejáratáig jutottam. Az a fránya ghost leviatan megállított. Van meghívó, nincs meghívó. Viszont a reapert nem láttam még. Vagyis egyszer de nagyjából 100 méterre lehetett alattam. -
Desert #1510 Persze, mert van ugyanúgy nagy darab belőle, mint az Aurorán meg csupán a karja, ha utóbbit szkennelgetik abból kell 20. -
#1509 A nagyobb roncsokban az a baj, hogy 20 darabot ír hogy szkennelni kellene, amíg az Aurórában elég 3 vagy 4 már nem emlékszem :) de a lényeg, hogy ott 1 helyen megvan az egész. -
Desert #1508 Meg a nagyobb roncsokban is találni belőle, de a leggyorsabb az Aurorán. -
#1507 az 500m mélyen lévő elhagyott bázison van a nagy akvárium ott kell szkennelni.
A fűfal a szigeten van ahol a nagy szobát szkennelted le (középen ahol a kültéri veteményes és a dinnye van, bent a nagy szobában amit szkenneltél és volt bent egy lila tábla is)
a megerősített búvárruha elvileg itt 940 -198 593 vagy -787 -208 -713 itt lesz.
Lehet hétvégén végig tolom megint :D
shaba23: Az Aurórán.
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.02.02. 19:07:14 -
#1506 Ahogy elnézem, minden megvan a lépegetőhöz, kivéve maga a lépegető áll 2/20-on :( Merre találom hozzá a darabokat? -
sanya200 #1505 Valaki megtalálta a játékautót? 7-es mentőkabin? :) -
runner78 #1504 Na. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a mélytengeri ruha, megvan.Aurorában volt
De nem tudom legyártani, azt írja ismeretlen anyag.
Ugyanez van a nagy akváriumnál is, meg a fűfalnál.
Gondolom valamit nem vettem fel, vagy nem szkennelted be.
Valami ötlet?
Utoljára szerkesztette: runner78, 2018.02.02. 18:23:15 -
sanya200 #1503 Szép is lenne ha pl 100 nap alatt megmurdálsz :D de így azért nem túl valószerű :D -
Desert #1502 Nincs időkorlátozás. -
Wolkov #1501 Üdv! Ha már elkaptam azt a "zöldkórságot", akkor mennyi időm van hátra? (Hány nap után pusztulok meg?) Kb. a 37. napon vagyok és a gépeimet még nem pimpeltem fel. -
sanya200 #1500 Ha a színegyensúlyt filmszerűre állítod akkor sötétebb lesz,meg van hozzá mod is ezzel szebb/sötétebb egy kicsit :)
shader mod
Vannak gondok a motorral azért először a küklpszal olyan szinten belementem a textúrába hogy nem tudtam kiszedni se.
Csináltam egy ilyen kisebb bázist :)
1-2 mod van hozzá.De itt meg egy mentési hiba miatt eltűnt a nővényzet mellőle pedig szép helyre raktam meg volt bőven folyadék,azok a kék labda mezők mellé raktam 300m-re az aurorától 200m mélyen :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Lehet bármilyen képet belerakni a játékba,a képkeretbe ezzel a moddal :)
A képeket elég bemásolni ide
"Subnautica\SNAppData\SavedGames\slot0000\screenshots"
databank mod
Később gondolom lesz szebb grafikai mod is hozzá :)
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2018.02.02. 15:48:49 -
Ironman2 #1499 Welcome to Unity!!
Ez az Unity engine sajátossága úgylátszik! Más játékokban is szenvedünk vele! Azt nem értem miért nem Unreal4 alá csinálták meg!!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.02.02. 15:20:09 -
Kalinka #1498 Felesleges ennyi mindent építeni kezdésnek. Leraksz egy csövet, rá egy zsilipet, meg a tetejére egy napelemet és kész is az ideiglenes bázis. A belsejébe meg lehet rakni falra rakható szekrényeket 6db tuti elfér de lehet 8 is az bőven elég.
Más. HC módban az aurórán kiestem a pixelekből, majd hosszas szenvedés után vissza jutottam a normál világba de eltűnt sok textúra és a víz is. Újra lehet tölteni vhogy vagy kuka az egész játék....mivel itt csak egy mentés van amivel játszik az ember épp? -
Desert #1497 Gyorsabb lenne egy napelemet tenni a csövek tetejére.
Ezt a légpumpát szerintem pont fordítva kell alkalmazni a kicsi forgó a vízfelszínen úszik, majd a csöveken keresztül juttatja le a levegőt.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.02.02. 12:42:27