Subnautica
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De oké, mondjuk egy szigonypuska beleférne.
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.28. 09:52:14
Nem próbáltam még nagyobbak ellen, de szerintem nem működik. A stalker és a homoki ellen jó. Meg azok a bálna félék amik felhőt hagynak maguk után. De egy rák? vagy egy warper?
Egyébként tök jó lenne ha lenne valami random veszély, meg mondjuk vihar. Viiiihart akarok!!!!
Végtelenül egyszerű a lényeg élete: mindegyiknek van egy élőhelye, ahol megtalálhatók ,ezeken a helyeken úszkálnak, de támadni csak akkor szoktak, ha közel mész hozzájuk.Pl a Reaper is ilyen. Látom, nincs messze, de az nem jön közelebb, csak ha mellé megyek, hál'Istennek nem vadászik ránk.
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.27. 11:00:56
Ennek értelmében (biztonsági mentés előtte) ki kell törölni a \\Subnautica\SNAppdate\Savedgames\Slotxxxx (attól függ,melyik mentésed)\CompiledOctreesCache és CellsCache könyvtárakat kell törölni, illetve ezek tartalmát.
Mondjuk ez azt eredményezi, hogy "sajnos" a nyersanyagok újragenerálódnak, de a területek betöltése gyorsabb lesz.
Ha meg az Osiris-re gondolsz, költözzünk át vele a saját topikjába, mert én kezdtem el itt beszélni róla, nem akarom, hogy offtopic legyek.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.09.26. 08:34:47
Meg kéne újra néznem milyen a Subnautica, de a múltkor is annyit frissített, hogy elegem lett a várakozásból 😊
De ahogy nézem, a régi hibák, amiket már ezerszer kijavítottak, újra előjöttek.
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Az irányítás, mozgás nem változott, legalábbis én nem vettem észre, minden nagyon sima és jó.
A játék mindig is szép volt, vagy az én szemem öreg, vagy csak apróbb változtatások voltak.
hehe ebben a végigjátszásban még a küklopszot sem csináltam meg😊 Elég volt a tengerimoly és a prawn.
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.21. 23:05:13
Más: valami elbaszottul gyönyörű lett a játék érzésre. Ti nem vettetek észre változást? Gyorsabb is lett, meg minden szebb. Pl. ahogy a küklopsz félig kilóg a vízből, és ahogy az üvegablakon bebámulunk kívülről, hát én lepetéztem.
Roncsokba meg a seamoth-ról úszkálgattam be,bőven elég volt a 220?(asszem) sec.
Még olyan is volt, hogy a grand reef elhagyott bázis felfedezése közben(fél palacknál) valami megette a kis tengeralattjárót(azt vettem észre, hogy sötét lett), szerencsére a lábamat nem teszem ki a seaglide nélkül😊 Kb. 20 sec volt még a palackban amikor felértem.Ettől baromi izgalmas ez a játék😊
Roncsok közelében lévő valamelyik ládában lesz. (#676)
Cukihal:
Szerintem van, aranyos, feldobja a hangulatot.
Ennek az "arihalnak" van értelme? Mivel eléggé húzós helyeken találtam tojást, mire oda eljutok már gépesítve vagyok, és nem igazán tud velem úszkálni.
A látvány még mindig fantasztikus, ez az a játék, ahol csak szeretek céltalanul úszkálni.....
Apropó talált valaki stillsuitot? A vízvisszaforgatós fajtát, mivel 20 óra alatt nem sikerült ráakadni.
Alig várom, hogy végleges legyen, de most megy a polcra.
Ha már van moonpoolod, akkor a minimalista bázis az szerintem egy moonpool, és kész. Elég hely van tárolóknak, ágynak, mindennek, olyan mintha egy garázsban tolná az ember. 😄
- az Aurora izzó orra ami félig a víz alatt van szinte mindenhonnan látszik. mind1 hogy vízben vagy feleete vagyok. lementem a zselégombákhoz is a bázist kicsit áttúrni. onnan barlang falán kersztül is látszódott.
- zselégomba barlangban minden egyes fordulással ( tengely körül ) újra betöltött a terület. Akad mint a veszedelem ott lenn.
- a csikóhal irányítása sem az igazi, nagyon hamar fordul emiatt szinte mindennek nekimegy.
- a rádióüzeneteknek nem mindnek van hangja
- a 3-as vagy 4-es lifepod fele találtam egy barlangot aminek a bejáratánál volt egy Mesmer. nah abból kiszabadulni kész gyötrelem.
Bőven van még mit javítani. főleg a szkennelhető tárgyakon. Most találtam olyanokat amiket reggel nem. Egymás melett cargo dobozban a sikló és a lézervágó. reggel csak 1 doboz a siklóval volt ott. ( értem én hogy random generált bizonyos szinten, de hát... )
- lifepod 17 környékén is vannak csúnya dolgok. lépegettő darab, fúrókar, moonpool darabok. de mindenből csak 1. Eddig ha jól emlékszem viszonylag közel voltak a darabkák egymáshoz. nem a térkép két végén. Sőt a lépegetőt csak az aurorából lehet megszerezni.
Kiszórakoztam magam, a játék még mindig csodásan néz ki ( csak látványra sajna ), de végleg lepihen amíg meg nem jelenik.
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2017.09.18. 19:20:14
Majd ha megjelent belevetem magam,de addig is csak olvasgatok itt merre halad a játék 😄
még youtube videót se nézek róla 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.18. 15:02:43
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
( de ha már a szigetre megyek, mert ugye oda is el kell menni, akkor beszkennelem a szobát is )
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.18. 11:46:13
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Most direkt pihentetem, hadd legyenek már készen.
Cuki halat a laboratóriumban találod asszem. Ami jó mélyen van az Auróra orrától nem messze.
Ha nehéznek találod a játékot, ez túlélő játék. Könnyű nem lehet, mert akkor nem túlélő játék lenne.
február elején játszottam utoljára vele érdemlegesen.
Új játék szabad módban. Nem experimentalban.
- 20 perc után teljes mértékben megszűnik a hang
- nagyon szét lettek szórva a tervrajzok darabjai. ( pl lézervágót is 3 egymástól messze lévő helyről kellett szkennelni )
- homokcápa, cserkésző, robbantóhal között úszkálva rám se bagóztak ( persze nem baj, de nem így vannak kitalálva )
- a területek betöltését még mindig nem sikerült megoldani. Volt hogy már 10-20 métert is beúsztam mire megjelent a domborzat. Ha jobban belegondolok ez rosszabb lett mint év elején volt.
- a tárgyakat, nyersanyagokat nem mindig akarja felvenni, csak ha körbeúszok rajta.
- oxigén figyelmeztetés 30 majd 10 sec-nél ok hang és szöveggel is. 15 perc játék után csak a 10 sec maradt. De ott sics már hang csak a szöveges a képernyőn.
De legalább a hud tetszik. 😊 + az itemek kinézete is egész pofásra sikerült
Az a "cukihal" merre fele van? kíváncsi lettem volna rá, de nem találkoztam vele. Ellenben 2 új tojást láttam amit eddig nem, de nem szedtem fel.
DE a legroszabb még mindig az hogy akárhányszor kezdem újra nem tudok többcélú bungalót építeni, mert NINCS. Ameddig el nem megyek a szigetre és be nem szkennelem addig nincs. Csövekben kell lakni 😞 Mióta megvettem azóta hiányzik a kezdő tervrajzok közül.
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2017.09.18. 08:35:02
Nagyon gondolkodom rajta, hogy megint kezdek új játékot, bár örülnék, ha lassan befejeznék és lenne értelme az egésznek 😊
Az Osiris is nagyon szuper játék lesz, nem bántam meg, hogy megvettem. 16 órát toltam bele singlebe, de még kellene bele pár frissítés, hogy még jobb legyen.
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Tehát mind a két bázishoz megadja a koordinátát már.
Ui.:ja, ezt desertre reagáltam 😄
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.16. 22:13:57
Hamar kikeltek.
#1134 (Hunter of Deer)
A narancsereklye(tábla) vízalatti bázisának helye ami új, a többit a wiki alapján találom meg én is ha nagyon nem megy másként. 1130-ban írtam is.
Pl. Új játékot indítva a Lépegető fúrókarját alig találtam meg, a kettő darabot mindössze eddig a Grand Reef magasabban fekvő nagy roncsban jól eldugva.
Eddig körbe volt vele szórva, a csáklyázó kart meg BloodKelpnél lévő roncsban csak.
Most megyek wiki szerint a dunes roncshoz.
Van már fejlődés rádióüzenetek terén, hogy elvezessen olyan fontosabb helyekre, ahova mondjuk egy kezdő el sem jutna ha nem néz róla videót ?
Nagyon sok helyre én is csak úgy jutottam el, hogy videókat néztem róla, vagy a Subnautica wikit megnéztem 😊 már nagyon várom hogy kész legyen és kapjunk majd egy kerek történetet.
Nekem még csak 70 órám van benne.
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2017.09.16. 20:00:15
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.16. 10:43:55
Azér a küklopszot nagyon szeretem. Azt be lehet úgy rendezni, hogy kárpótoljon az összes bázisos bénázásért. Kompakt, nincsenek fölös terek, és teljesen önállóvá lehet tenni némi alagsorba ültetett dinnyével. 😄 Bázist tulajdonképpen most csak a moonpool miatt építek. Kifejlesztem benne amit kell, aztán felszámolom.
Elenben ahogy látom semmi érdemleges javítás. Újabb szünet indul.