128
Craft the world
  • Tibbbor
    A vonat kész lett, de egy apróság miatt először nem akarták használni: egyetlen helyen ki kellett még töltenem a leghátsó falat a pálya mellett földdel...
    A tűzesszenciára közben rájöttem.Ha legyártok párat, mindaddig tud a varázslóm időnként tűzlabdázni, amíg el nem fogy.Ti használtok íjászt?Én inkább kardot adtam neki, mert ha rárontottak, akkor folyton menekült, ráadásul állandóan elfogyott a jobb fajta nyílvessző.
    Kísérleteztem azzal is, hátha be lehet olvasztani a vas és acélfegyvereket fémrúddá, mert nagyon kevés a vasam, de az nem ment. Tényleg: a boltban ugye csak vásárolni lehet, eladni nem?Tele vagyok fölösleges cuccokkal, aminek semmi hasznát nem veszem, közben egyesével keresem már a vasércet.
  • sárkánylovag
    Nagyon nehéz kis vasutat építeni leteszed a sínt és ráteszed a csillét :)
    Én agyaggal elegyengetem a talajt mindenhol nem csak a csillénél
    mert sokkal gyorsabbak ha nem ugrabugrálnak összevissza
    Oda érdemes rakni ahol majd a lift vég lesz mert akkor egyből átszállnak csillejáratra :)
    Persze kronológiailag előbb jön a csille és később a lift ezért kicsit nehezebb belőni.
    De kb a legalsó vörös agyag réteg teteje.
    Én se tudom mi az a tűz lötty, én nem tettem be senkinek viszont néha látom tűzlabdát lőni a varázslóimat én se értem az összefüggést.
    Az a varázsrekesz az durva minél magasabb a varázsló szinted annál többet ad hozzá. 60 körül felviszi 80 ra !
    Így második szinten már sokkal erősebbek a lovagok püfölöm őket egy darabig.
    Ugye hogy jó a fal árok kombó ? Végülis bármilyen geometriai forma jó ami megzavarja a gyenge szörny AI-t.
    Most azt találtam ki hogy építettem a várfaltól 2 kockára egy létrát felfelé és fent egy vascsapóajtóval lezárom, így a fele lent marad a másik fele meg mászik fel de felfelé nem tudnak annyian ütni véges hogy a létrára mennyien férnek.
    Nem nagyon szabad kiásni máshol a felszinre, már a búzát és a farmot is levittem a föld alá simán nől a búza csak földréteget kell alátenni.
    Arra is most jöttem rá hogy a farmon a birkákat meg lehet nyírni , én eddig mindig megöltem őket :) de legalább szaporodnak
    Egyszer kiütötték a farm talaját a szörnyek vagy 100 kék kiscsirke szaladgált a bázisomon :)
  • Tibbbor
    Tegnap egész jól megúsztam, csak egy fagyásom volt. És egész jól bevált, hogy építettem egy falat a keleti portál megjelenési helye elé. Mire eljutottak a földalatti házam felső faláig, megvirradt.
    Azóta megvan a következő tekercs is, az már simább harc volt silver armorban és silver kardokkal. Most csillepályát kellene építenem, de még nem egészen tiszta, hogy kell azt, plusz eléggé kuszán fúrtam szét a pályát és nem találok értelmes helyet a vonatnak.
    Kérdés: a Fire eszenciát(valahogy így hívják) hogy kell használni, hogy a mage tűzlabdákat tudjon lőni? Nekem nincs semmiféle ital rekesze a mage-eknek.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2015.02.07. 13:55:45
  • sárkánylovag
    Most hogy mondtad neked kiadozik nekem is elkezdett.
    Érdekes hogy 50 óráig semmi nem volt.
    Ez egy fórumon terjedő vírus lehet :)
    ahhoz van köze hogy amikor megállnak harc közben nem találnak útvonalat ki be kapcsolgatom a hazahívó jelet mert akkor észheztérnek.
    Igaz kiakad a program :)
  • Tibbbor
    Ez van...
  • sárkánylovag
    Eggyel több ok a Verziószám frissítésre.
    De aki Mazoista azon nem lehet segíteni ;)
  • Tibbbor
    Én meg a mage-ek italrekeszét nem vettem észre...:)
    Aranyam és mithrilem már nekem is van(de még csak nyers ércként) és nem is volt olyan mélyen, szerencsére.Viszont a csilleépítésig még nem jutottam el a tech-fán.
    Egyelőre a mithril rúd gyártást szeretném elsajátítani, mert kell a portál darabhoz. Sajnos nincs mindig elég időm a játékra, tegnap is rengeteg időt vesztettem a sorozatos fagyásokkal. Na meg nem sietek sehová...
  • sárkánylovag
    Annyi segítség van a dologban hogy a teleport a mély rétegben a tekercsek meg a közép és mély rétegben vannak.
    Ezt a mana potion dolgot én se tudtam :) A varázslóknak van egy varázsital rekesz (élet és mana potin van benne) ha azt beteszed neki jelentősen nő a MAGE én a boltban csak Mage és warrior tudást veszek, minden törpének adok warrior tudást egyből elején mert akkor az nő.
    A fémeknél is megvan ez a féle tagoltság szén vas alap közép réteg, mitril arany közép alsó réteg.
    Én mikor elértem a mély réteget azonnal építettem egy csillét végig így mire az ezüst arany mitril korszakhoz értem már be tudtam robbanni mert rudakban ott állt az anyag.
    Sárkánytojás meg a láván, oda én végig padlót építek lentre az azért is jó mert ha találkozok sárkánnyal nem esik be a lávába ami kiesik a sárkányból. De pl a sárkánytojásra nem jöttem rá mire jó. A nagyszemű beholdernek a szeme egy varázsitalba kell.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.06. 10:23:11
  • Tibbbor
    Na, végül is lenyomtam elsőre veszteség nélkül a nagy kardos csontit és megszereztem a teleport első tekercsét.
    12 törpöm volt steel armorban, leástam a szoba mellé a falig, utána teleport a folyosóra, az egyik törppel átvágattam a falat, majd a "trombitás" varázslat a csonti mellé és harc.Persze nyomtam a healing potiont a sérültekre és végül nyertem. Csak most jöttem rá, hogy ha a mannaitalt adom valamelyik törpnek, akkor visszatöltődik a mannapontom. Eddig azt hittem, az a mage-nek kell... :)
    Jó tippnek tűnik a teleportot körbeépíteni, hogy nehezebben tudjanak támadni, de úgy vettem észre, néha változik a teleport megjelenési helye, majd kipróbálom.
    Sajnos a legutóbbi támadásnál mindig lefagyott a játék, mikor az egyik csonti beesett a házamba, már azt hittem, ennyi volt a pálya, kezdhetem újra, de vagy negyedszerre végre ment tovább.
    Már megvan a második teleportos csonti szobája is, most arra készülök...Van még ásnivalóm, ha ez csak a második!
  • sárkánylovag
    Igen :)
    Nem szoktam káromkodni de itt előfordul mikor meglátom hogy egyedül bemászik az óriás lovag barlangjába egy beesett földért.
    Meg sokszor késik le a teleportot és végig akar jönni a térképen.
    De mikor egyedül akar szembeszállni a 100 csontvázzal és mondom neki mindenki a várba , így lefagy a tudata mert az AI nem találja a hazavezető utat , ott áll egy helybe amíg agyon püfölik.
    AI hiba az is mikor látom jön a roham és mondom neki feküdjön le aludni ő még elmegy a istenháta mögé mert már elindult és az istenért nem hallgat rám.
    Tényleg nem sok értelme van az összes csapdának ahogy Tibbor mondja egy erős várfal vagy agy furcsa geometriai alakzat ami a buta csontváz AI -t becsapja sokszorosan többet ér.
    magas tornyot szoktam építeni ami kifele áll így mikor feljönnek a fejük felett is van szikla, meg beásom azt a helyet mi fölött szokott jönni a teleport így egyből 10 csonti kell hogy kijöjjenek a gödörből, meg 10 a várfalnál már 20 al kevesebb. A teszlatornyot bárhol van szétverik.
    Nem tudom lesz e lelki erőm majd a sivataghoz mert ugyanaz a fejlődési rendszer újra és újra , elég unalmasan hangzik.
    Mehetett volna a fejlődésfa tovább akár valamiféle ciberpunk világig is.
    Meg ahogy Te is mondod a 3. hosszú pálya már gondolkodtam hogy középrétegben egy vasút mindkét irányba és arről ágaznak le az ásás erek ezt csak úgy tudom elképzelni.
    Videón láttam hogy a nagy szemű biholder vagy mi is rohamoz már de 40 óra játékidővel még nem találkoztam vele rohamban.
    Meg kicsit zavart hogy mikor átjövünk a teleporton minden összegyűjtött mitryll cucc elveszik inkább lettek volna erősebb lények és maradt volna a ruha...
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.05. 22:58:24
  • wedge31
    Jó kis addiktiv játék a steam szerint már 80 órát beletettem...
    Amit viszont lehetetlen megszokni az a törpök AI programozása néha olyan helyekre elmásznak egy kis darab földért ahol biztos meghalnak majd föleg ez akkor zavaró ha már van egy tucat törpöd és egyenként kell menedzselni öket mert egyébbként tök felesleges helyekre is elkolbászolnak.
  • sárkánylovag
    Akkor te rájöttél :) Nekem elég komoly törést okozott a fejlődésemben sajna.
    Én elég nehezen találtam meg a barlangi tavakat. 1.0.006 verzióban nincs felszinen tó, csak jég, meg sok Jeti :)
    A pálya szélén ugyan van tenger de abból nem szedhető víz.
  • wedge31
    Mióta kijött a legújabb patch nem játszottam de elötte volt a havas pályán is tó meg hal és horgászat is, persze csak a föld alatt, ahol a havat is meg tudod olvasztani.
    A sivatagi pálya fárasztobb lesz mert elég nagy terület és mire megtalálod a az összes portál darabot az nem rövid idö.
  • sárkánylovag
    A szén az nagyon macerás, ha nem találsz eleget leállnak a fejlesztéseid.
    Felesleges még a páncélos lovaghoz bemenned. Amúgy nem olyan erősek mint amilyennek látszanak én nagyon paráztam tőlük, mivel nincs mentés a játékban végülis ez egy survivor játék akár a tömeges kihalás is benne van. Először öt emebrrel mentem be kipusztult a populációm :) Még szerencse hogy ez a legelején volt inkább újrakezdtem.
    De ha csak egyedül van lenyomod a vaskarddal is.
    Keresd meg jó lent a portált ahhoz kell majd onnan a lovagoktól 5 tekercs (leírása a portál részeinek) legyártod és az a teleport a következő szintre.
    A Második pályán tudod mi a legnehezebb ? Tök alap dolog,
    A VÍZ
    mivel -20 van nincsenek tavak, nincs eső nincs víz !!! nincs horgászat, nincsenek halak. az agyaghoz és a ételekhez is víz kell. Húúú mire rájöttem hogy lehet vizet szerezni leizzadtam :)
    Van jég , van hó de nem tudod felolvasztani a kondérba mert hogy teszed bele ? A víz anyagnak nincs elkészítési módja...
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.05. 19:56:19
  • Tibbbor
    Kösz a segítséget, de már maradok a réginél, legfeljebb a craftolás macerásabb lesz. Most jutottam oda, hogy végre sikerült olyan falat építenem, amivel elvannak a szörnyek és nem kell bevonnom a törpöket a védekezésbe.
    Amúgy szerintem totális káosz a Health és a Mana potion használata, képtelenség kiválasztani a megfelelő törpöt, akinek adni szeretnék, úgyhogy próba szerencse alapon csinálom.
    Találtam egy sárkányt és messzebbb tőle egy nagy páncélos csontit, most ellenük készülök, csak még legyártom a jobb páncélokat. Emellett vasat és szenet keresgélek...
  • sárkánylovag
    A korrektség kedvéért megnéztem
    Verzió: 1.0.006.
  • sárkánylovag
    Nem feltétlenül.
    Bár nem olvastam a javítás leírását de ha mint programozó kérdezel túl sok nulla van a 6 os előtt kettő vagy három nem emlékszem.
    De ez arra utal hogy kisjavítások történtek ami nem szokta a mentett állást érinteni.
    Ha nem a Steam-en frissítesz :) akkor mindenképpen megér egy próbát
    Elteszed a mentett állást felrakod az a 6 osat vagy épp a legfrissebbet, azt max ha nem jó visszarakod régit és semmi nem változik.
    Ezt steamon nem tudod eljátszani.
    Mindenesetre bármennyire is jó játék ez ha nem lenne benne az ujra kraftolás gomb én tuti nem játszanék vele túl mazoistának tartom úgy.
    Hú véget ért a fejlődés fám de még nagyon messze a pálya vége. Most olyan helyre kellene belefúrnom amiben van 2 sárkány a lovag és egy olyan nagyszemű beholderszerűség. Ó jajj...
  • Tibbbor
    Látod, ezt nem tudtam. A gond csak a verziószámmal van, merthogy ha frissíteném az enyémet, nem hiszem, hogy utána futna... (Azt hiszem, érthető, miért?)
  • sárkánylovag
    Persze :)
    Csak a tárgyra mész és ha már kraftoltad akkor a kraft gombot megnyomva csinálja is.
    1.006 Verzió
    Ha meg a kart meghúzod 10 et vagy 20 at csinál egyszerre.
    Na lenyomtam azt a nagy lovagot
    a játék célja nem is az hogy végigvidd a fejlődés fát hanem hogy 5 teleportot megtalálj a föld alatt és ha mind megvan mész a következő szintre.
    A pálya alján láva van ott vannak a sárkányok meg a sárkánytojások, az a baj megölöm a sárkányt és a sok pénz belepotyog a lávába :(
  • Tibbbor
    Ezt hogy érted?
    MINDENT CSAK EGYSZER KELL MEGKRAFTOLNI megőrülnék ha mindent újra és újra be kellene állítani ha újra kell.
    Valamiről lemaradtam, van erre módszer, hogy ne kelljen folyton behúzogatni a hozzávalókat?Mondjuk nekem a v1.00 verzió van meg...
  • sárkánylovag
    Csinálj inkább egyel több ágyat , meg nehogy elfelejts kinyitni az ajtót,nekem néha kint maradnak aztán próbálnak olyan kacifántos úton hazajönni hogy csuhajj :)
  • sárkánylovag
    Hogy érted melyik pályán ? ::)
    Easy az az első gondolom, de nem roham függő hanem mélyen vannak a föld alatt. Két kis hülye törp beleásot és ott küzdött vele hát vicces volt. Gyorsan tettem szörny warningos táblákat, már kettő barlangba is belefúrtam, ebbe a tekintetbe nagyon hasonlít a játék a Dungeon Masterre még imp varázslat is van... Nagyon komolyan ki kell benne alakítani a tárnákat mert ha nem úgy belassulnak mire feljönnek hogy na
    ez a Manapont meg nagyon lassan tölt vissza.
    Most az ezüstnél tartok most kezdem érteni a játékot. De hát ez most durvult be most a 11 emberemre kb 100 ellenség jön a portálból.
    Hiába állítok ilyen nyilas lövőket nem ér semmit, a csapdák se sokat. Most a 11 emberemből 2 meghalt belátom hogy valamit változtatnom kell.
    Ezt így nem fogom bírni. Ki kellene alakítani a kis csille vonatot is a föld alatt, a védelmet is valami extra durvára és az szén és ezüst előállítása is hatalmas teher meg közben fejlődni is kellene bútorzatban hogy menjen a szint felfele... HUHH
    mÉG JÓ HOGY MINDENT CSAK EGYSZER KELL MEGKRAFTOLNI megőrülnék ha mindent újra és újra be kellene állítani ha újra kell.
    Csináltam MANA potiont de nem tudom elnyomni se berakni a magus packjába tudjátok hogy kell használni hogy nőljön a mana ?
    Most azon gondolkozom csinálok egy hatalmas nagy medencét ott ahol a portál ki szokott jönni azt a hegyet már úgyis elbontottam ami ott volt alatta :) iszonyat mennyi anyag kell a díszítőelemekhez a házba meg a föld alá.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.02. 22:28:16
  • Tibbbor
    Te melyik pályán találkoztál ezekkel a lovagokkal, én még csak az elsőnél járok.
    Egyébként másnál is előfordult, hogy valamelyik törp nem találja az ágyát?Pedig mindegyiknek saját ágya van, ez biztos csak AI hiba lehet.
  • sárkánylovag
    Igen a faszénre rájöttem végülis kár hogy infója nem jelzi milyen a föld alatt
    Most Lab-ot nem tudok csinálni van forge-m mégsem engedi.
    Kicsit a tárgyak infója hiányos a játékban.
    JAJ azokat a nagy lovagokat le tudtátok ti nyomni a föld alatT?
    Hatalmas kardjuk van és tűzlabdát lőnek 2 emberemet kinyírta azóta kerülöm őket.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.02. 15:04:07
  • twi452
    ilyen fekete csíkok :)
    de ha meglesz a recept akkor fából is tudsz majd csinálni ha jól emlékszem :)
  • sárkánylovag
    Na megtaláltam kőre kellett építeni felülről
    Az a legnagyobb bajom a játékban hogy szénre kellene lelnem
    de azt alig találok a föld alatt
    az meg mindenhez kell acélhoz sütéshez
    Teljesen visszafog hogy nem találok szenet
    egyáltalán hogy néz az ki mert nem írja ki a kockák anyagát ha ráklikkelek a föld alatt
  • sárkánylovag
    Sziasztok most fedeztem fel magamnak ezt a remek játékot.
    Két kérdésem lenne.
    Létezik e hozzá magyarítás bármilyen szinten ?
    Másik meg hogy nem sikerül Forge-t Kohót építenem valami miatt nem engedi van tippetek ?
  • Tibbbor
    Na, a 3. generációs ágyak végre dobtak kicsit a százalékon, már "besárgult" a totem karikája!
  • twi452
    pl erősebb falakkal építed meg az erődöt :)
    már ha kőre cseréled is javít a dolgon aztán le lehet téglafalra cserélni és persze a hátteret is
  • Tibbbor
    A komfort fokozatot hogy lehet növelni?Már lecseréltem az ágyakat, tettem be boros hordót, könyvespolcot, székeket, de még mindig csak 16-17 % körül mozog. Sőt, néha csökken!Az mitől van?
  • wedge31
    Itt vannak a szakértök.
  • Jude666
    Üdv!
    Vállalkoznék a játék lefordítására, ha valaki lenne kedves elmagyarázná, hogy pontosan milyen programok kellenek hozzá stb. Ez lenne az első ilyen projektem.
  • lammaer
    A comfort level az mitől függ és mire jó?
  • lammaer
    Köszi, közben gugliztam de láttam ez másoknak is egy problémás terület viszont a devek valamiért nagyon ragaszkodnak ehhez a drag n drophoz...
  • twi452
    annyi gyorsítás van benne hogy ha behúzol egy anyagot és duplán kattintasz rá akkor abból a fajtából a többit is beteszi addig amíg szomszédos kockán van
    tehát amíg összekapcsolódnak addig az összeset berakja, ha megtörés van akkor csak egyet rak le ugyanabból az egyik szomszédos üres helyre

plusz még ha többet akarsz gyártani egyszerre akkor ott van egy kis kapcsoló amivel 10-et meg talán 50-et lehet beállítani
  • lammaer
    Közben kijött ez is.

Van valami kényelmesebb módja a craftolásnak azon kívül hogy állandóan a helyére kell húzkodni az alapanyagokat? Kb 1 órányi játék után nagyon idegesített hogy egy egyszerű csákány legyártásához 2 fát meg 2 követ kell drag n droppal huzigálni a mátrixban....
  • twi452
    új update

azért fejlődget szépen, ebben is jó dolgok kerültek
    végre az fog dolgozni a munkaállomáson akinek van képzettsége rá nem az aki ráér és közel van :D
  • AnarchoiD
    En toltam vele tobb kort is, ez az egyik sok oras jatekombol kiragadott jelenet .. sajnos magas jatekido utan unalmassa valik (felbassza az embert a torpek/AI butasaga ;) )

hozzatennem, terratiat rovidebb ido utan untam meg ;) starbound utolag jobban bejott annal
  • Lumania
    Első pályát végig játszottam.
    Az alap ötlet tetszett, hogy nem én termelem ki az alapanyagokat és gyártom le a szükséges tárgyakat (mint pl. Terraria) csak parancsot adok, hogy mit csináljanak.
    Második körbe már nem neveztem be. A fejlődést és a játék menetet nagyon egyirányúnak láttam ahhoz, hogy elölről kezdjem az egészet.
    Mivel még alfa állapotban van, egy második menetre hagyom dolgozni a fejlesztőket.
  • PeeTeR
    +1 do it