128
Craft the world
-
Tibbbor #88 Basszus, de jól néz ki!Hogy-hogy erről nem hallottam még?!Vajon milyen gép kell majd hozzá?
Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet! -
Tibbor írtad hogy tetszik a Dragon Age és amiatt vennél gépet.
Akkor erre nézz rá
Sword Coast Legends -
twi452 #86 igen, megnéztem kíváncsiságból és 20 körül vannak a memóriák... látszik én még akkor raktam össze a gépet amikor épp a memória árak meredeken mentek lefelé azóta nem is érdekelt mi a helyzet és most igencsak meglepődtem, bár tudom manapság már semmin sem szabad meglepődni
esős pályán lehet csinálni barlang tavat könnyen úgy hogy ásol fölé egy kocka széles járatot, fent meg lépcsőzetes tányér alakú kürtőt
az szépen összeszedi a vizet és lecsorog bele a tóba :)
-
A jelenlegi árak indokolatlanok a technikai fejlődést ha nézzük.
Másfél évente a prociknak duplázódni kellene emiatt az áruknak feleződnie minimum.
Olyan ez mint Blue Ray technológia, már rég a DVD 100 forint körüli árába kellene lennie.
Ehelyett valaki ott felejtette az árát és nem is terjedt el annyira.
Nézd meg az Nvidea SHELD-jét egy tablet ami andoidon direct x 12 t meg a legfrisebb open glt is tudja Tegra K1 el és olyan 80 ezer körül jön majd be.
Ez lenne a reális ára ma egy középkategóriás pcnek, ami mellesleg a minimál bér is középfokon. -
Tibbbor #84 Semmi bajom az Ati kártyákkal, egyszerűen úgy hozta a sors, hogy az első komolyabb kártyám is már nVIDIA volt és mivel soha semmi bajom nem volt a márkával(kivéve, hogy rendszeresen újítani kellett őket), kitartottam mellette. Most is a szívem szakad meg, ha le kell cserélnem a GeForce 9800 GT-met(1 G VRAM), mert nagyon jól teljesít és csupán az egyre gyakoribb DX11 követelmény indokolja a cseréjét. 
Amúgy én maximum magamtól kérhettem volna karácsonyra új konfigot, mivel én vagyok a kereső, de egy az egyben leadom páromnak a fizut. Lelkiismeret furdalásom lenne, hogy ő mennyi energiát fordít a takarékoskodásra, én meg elszórom egy pillanat alatt, amit ő félretett. De reménykedem, hogy apránként összejön majd, mint eddig is.
A jetihájat nálam megeszik a törpök, a sárkánytojásról fogalmam sincs, de ha lesz, megírom.
twi452: biztos vannak ennél olcsóbb modulok is, én csak kiragadtam egy átlagárat. Ami a röhej, hogy tavaly óta tényleg mindenki bukott 5-10 ezer forintot, aki arra várt, hátha csökkennek az árak?
-
Vannak ilyen írások sokfelé mint EZ
Hogyan építsünk PCt egy ps4 árából ami most olyan 120 körül van
Ki ezt mond ki azt de mikor összeszámolom én is kb ennél az árnál hagyom abba :) Áhh reménytelen.
Karácsonyra kellett volna az I5 alaplappal valahogy kisajtolni aztán valahogy másik karácsonyra meg videókártyát vagy szülinapra ettől közelebb sose jutottam a dologhoz.
Látom te Nvidea párti vagy, én ati tudom AMD de nekem az marad mindig is ati :)
Eddig mindig a referenciakártyánál döntöttem Xezer 850 mert azt nagyon nem szeretem mikor tud valamit a kártya csak letiltják hardware-sen. Az olyan pocséklás a szememben, olyan mintha vennél egy lamborginit de csak 3 milióért 120 al mehetnél vele :)
i5 50 + alaplap 25+ 280 65 ezer itt mindig abahagyom a számolást és amikor írják hogy idén jönnek ki a 350 esek amiben 4 szer annyi renderelőegység van akkor eldurran az agyam hogy már eleve 70 ért is csak egy technikailag elmaradott videókártyát tudnék venni :)))
Ami meg a barlangot illeti én kiköveztem a csepkövek alatt de nekem sose lett benne víz, sőt ha kimered a barlangi tavakat már abba sem újra. De vannak jó nagy tavak is abból jó adag vizet lehet kimerni, ha még rájössz mire jó a jeti háj a WARD meg a sárkánytojás az még érdekelne mert piszkál mit hagyhattam ki.
-
twi452 #82 az szép.. rendesen elszálltak a memória árak akkor :)
most direkt megnéztem, én 2 éve 11-ért vettem a 8 gigás kingston ddr3-at igaz csak 1333-as de hát akkor is fele annyi -
Tibbbor #81 Off: Tegnap összeadtam, mennyibe is fájna egy gépfejlesztés: Ge Force 750 Ti GTX 2 G VRAM-al, i54460 proci, új alaplap 20-25 e körül, 8 giga RAM 22 körül...szóval úgy 130 körül. Viszont ezen megmozdulna még a Witcher 3 is..., a francba, de nehéz dönteni. Várjunk, amíg tovább drágulnak az alkatrészek, vagy beleugrik az ember és évekig nincs gondja a játékokkal.(Én speciel 7 éve rakattam össze a mostani konfigomat közel hasonló összegért, bár abba még a Coolmaster ház is benne volt.) -
Tibbbor #80 Nem rossz! :)
Tegnap épp a föld alatti halastavamat készítettem el.Háát..., ha nincs az a YouTube video, sose jöttem volna rá, hogy készíteni kell kőből egy medencét, majd jeget hordani bele 2 kocka magasságig és akkor egyszer csak lesznek benne halak...
-
Na igen én se szeretem a PVP-t még a Guild warsot is gépi karakter segédekkel vittem, csak mondjuk az mindig dilemma hogy mint itt is a AI nagyon buta , jó lenne egy emberi ellenfél ha nem okozna túl nagy kárt, de sajnos PVPkbe meg nagyot okoz, mert még ha meghalok és messzebb feléledek de nem vesztek el semmit az nem lenne akkora gáz de ha 20 30 órányi játékot elvesztek más miatt az már nekem nem fér bele.
Itt egy egyszerű trükkel 0 támadást kapnál, egyik oldalon építs egy nagy falat, másik oldalra semmit csak áss le a láváig a teleport alatt.
AI kalkulál és csak ott támad ahol kisebb az ellenállás vagyis ahol nincs fal és belepotyog mindenki a lávába.
Ezt egy ember nem nyelné be. -
Tibbbor #78 A Rust videókat én is néztem, de ki nem próbálnám! Elég volt nekem anno a WoW-ban, amikor PvP területen ránk támadtak a magas szintűek és folyamatosan lenyomtak. Csak úgy, a hecc kedvéért... Én egy játékban alapvetően szórakozni szeretnék, nem pedig rettegni a cuccaimért. -
Igen ez érdekes, de ez már a cheat kategória nálam. Ez mindig is de főleg ugye RPG-kben volt probléma ahol az emberek sokkal keményebb morális szabályokkal játszanak hogy ha találsz egy programhibát azt kihasználhatod e.
A buta AI-t viszont ki lehet használni, nem tehetek róla hogy okosabb vagyok nála :)
Tehát hogy létrát építettem a ház két oldalára és a jobb oldaliak balra átmentek a bal oldaliak jobbra és ott megtorpantak az belefért :)
Amúgy SG-n eléggé jellemző hogy a játék lefutása után a részvevőkkel elindul egy OFF topikozás tök másról.
Ami szerintem nem baj mert ha értelmes a téma miért ne. Egyik indított rpg s fórumomon pl androidos emulátorokról beszélgettek de még modik is :)
Most az egyik youtube csatornán Rust videókat nézegetek tengerszámra, hihetetlenek az emberek PVP-be, mint a megvadult állatok, ha módjuk van rá hogy kraftoljanak vagy rátámadjanak a másikra akkor egy baltáért megöli inkább a másikat mint hogy lehajolna a földre az összetevőkért...
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.12. 14:43:07 -
Tibbbor #76 Ezt az injector programot én is olvastam annak kapcsán, hogy 2 maggal is futtatható a Dragon Age: Inquisitor, de amikor megnéztem erről egy YouTube videót, letettem róla.Kiábrándítóan ronda volt a látvány.
Tudom, hogy már nem játszol a Craft the world-el(én a jeges pályát csinálom), de van egy trükk, amivel veszteség nélkül megúszható a csontiroham(tippeknél olvastam és működik)!
Lényeg, hogy támadás esetén rá kell klikkelni az éppen támadott faldarabra(ez egy kicsit reszket az ütésektől), ilyenkor ez kivilágosodik, majd újabb klikk, ettől megint eredeti színű lesz és eltűnik a csákány ikon is róla.És ami a legfontosabb, ez a két klikkelés RESZETELI A SÉRÜLÉSEKET! Ezt folyamatosan csinálni kell ostrom közben, amíg el nem jön a hajnal és el nem tűnik az ellenség.Egyetlen falrészt sem kell újra építeni!Közben persze a törpök legyenek a kunyhóban(letiltva a kunyhó elhagyását!). Ennyi!
Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2015.02.12. 11:11:00 -
Van egy olyan progi az injektor ami a core 2 duós procisoknak segítség abból a szempontból hogy a 2 magba bepumpálja a 4 mag adatát.
Magyarán nem lesz gyorsabb de a játék szempontjából 4 magnak látja és elindul vele.
Engem ebben csak az zavar hogy orosz. Donyeck után meg a kémkedési bortányaik után nem vagyok benne biztos hogy procin átmenő adatokat nem küldi el valahova :) De ha te csak játékra használod és nem félsz hogy az egyik mag kiég akkor megpróbálhatod.
Max kis vörös zászló fog lebegni a proci fölött:))))
-
Tibbbor #74 Úgy látom, ugyanott keresgélünk. 
Én egy GTX750Ti 2GB GDDR5 OC árát követem már hónapok óta, de sajnos lemaradtam a tavaly júliusi mélypontról, amikor 35-36 ezer körül mozgott, most épp 43 ezernél tart.
A régi alaplapba valóban nem érdemes új procit venni, mert nem hajtaná ki az új VGA-t, plusz az abba vehető legerősebb CPU is kevés lenne az új játékokhoz.Nem beszélve arról, hogy az enyémbe max 4 giga RAM fér, amennyi most is van benne, szóval előbb-utóbb lépnem kell.Főleg azért, mert a Dragon Age és a Witcher eddigi részeit mind megvettem, nem szeretném, ha hiányos maradna a sorozat. A Witchernél látottak alapján még értem is a nagy gépigényt, de a korábban említett Tropico 5 és a Cities Skylines-nál már kevésbé. -
Igen lehetne venni 4 magosat 775 foglalatba csak most kiadok 20 ezret és teljesítményben vagyok ugyanott, meg ezeket a R7 240 250 amd videókártyákat se vennék hiába hogy direcx 12 es de most maradjon ugyanaz a teljesítményen az 5 éves kártyámmal?
Ha már az ember upgradel akkor eggyel nagyobbra kell.
Csakhogy annyira nagy a forint romlása hogy egy éve is majdnem ugyanugy 50 ezer volt a 4 magos i5
Most fél éve van a polcon iponon (bejelölés megvételre félretéve ) egy 280 az amd kártya akkori árba 57 ezer most 70 ezerért megy :)
Beeírtam hogy ha lemegy 50 re ára kapjak emilt de azóta se küldik :) -
Tibbbor #72 Pont erről írtam ma a Cities Skylines topikba! Hetek óta várom a játékot, erre ma bejelentik, hogy március 10-én végre jön, aztán megnézem a Steam-en a minimum gépigényt...DX11 kell majd neki!Szép nem?A többi oldalon még most is olyan gépigény szerepel, amit simán teljesít a konfigom, erre ez a játék is ugrott. Ott volt a Tropico 5, annak is kell a DX11, holott semmivel se tud többet grafikailag a 4. résznél. A Dragon Age 3 sem sokban különbözik a Skyrim-tól, az utóbbi mégis gyönyörűen fut a gépemen, az előbbi viszont 2 maggal el se indul...És még sorolhatnám.
Igazad van, piaci fogás az egész.De inkább lemondok pár játékról, mert másra kell a pénz, főleg, hogy egyetlen kereső vagyok.Azért egy új alaplappal és egy i5 4460-assal már régóta kacérkodom, a VGA majd később, egyelőre tökéletesen elégedett vagyok a GeForce 9800 GT-vel(1 giga VRAM). -
I3 at kér ? Akkor az nekem is bukta :) a core 2 duó 8600 al.
Sajnos az Intel lefizeti a játékokat hogy ne induljanak rajta el a 2 magos procikkal játékok.
Far cry , Dying Light, Dragon age, most néztem már a Lex.Mortis se indul .
Videókártyákkal is ugyanez a helyzet sokszor tök indokolatlanul
64 bites WIndows , direct X 11 videókártya meg 4 mag nélkül már sokmindenen fekete képernyő fogadja az ember.
Fogyasztói társadalom, hát igen csak egy 4 magos I5 proci 50 ezer ft alsó hangon, egy ajánlott gépet ha összeraksz az 250 ezerbe megáll
miközben egy ps4 meg 120 ért a tied.
Most a Rust -ot videókkal szemezgetek, de az csak szerveren fut ahogy látom egy PVP lootolós kraftolós cucc, csak a PVP be az a baj ha van a szerveren 5 idióta akkor legyilkolja a kezdőket és túl sok sikertelenség ér egy idő után és abbahagyod.
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.11. 11:44:48 -
lammaer #70 Az explorersben van LAN opció? -
Tibbbor #69 Kicsit összezavarodtam, mivel a Craft the World topikjában beszélgetünk a Planet Explorers-ről. 
Szóval, hogy tisztázzuk: a Craft the World-ből az 1.00 verzióval játszom, a Planet Explorers-el pedig sajnos nem tudok játszani, mivel minimum i3-as procit kér, nekem pedig Core2 Duo E7200-am van.A többi paraméter rendben lenne, de ez hiányzik...
-
Ó még 0.9-es sincs :)
Ezt találtam legfrisebbnek
Game Version: v.0.831 -
Ahogy én itt látom ennek van egy multis része meg egy story mód.
Tibbor ugye abból már nem a 0.9 es verziót szedted le?:)
Engem ez grafikájában meg a zenében arra a régi játékra emlékeztet az Outcast-ra amibe Shadereket használtak most újították fel.
Nincs most kickass lenyomták , nem tudom megnézni mi belőle a legfrisebb verzió.
-
Megvettem. -
Tibbbor #65 Tegnap este az itt olvasottak után én is néztem videókat és nagyon megtetszett.Az ingyen letölthető demó verzióval játszol? -
100+ órám van már benne és nekem egyáltalán nem alpha állapotúnak tünik, olyan mértékü szabadságot egy ilyen tipusú játékban sem találsz mint ott, arról már nem is beszélve, hogy gyakorlatilag csak a fantáziádon mulik milyen tárgyakat készitesz magadnak / érdemes nézegetni videókat, hogy már miket alkotak / -
lammaer #63 Persze az elején nehéz a tél, de kis rutinnal már gyerekjáték (ha van "melegítő" köved akkor simán nem fagysz meg, esténként meg tűzrakás és a kő feltöltése). A nyár a RoG kiegészitőben sztem SOKKAL durvább :D
A planet explorers nekem is a radaron van, de ahogy nézegettem még alfa állapotú, az olyat bottal se piszkálom meg :) -
Jónak néz ki ez a planet explorer is ez orosz cucc nem ? de még ez is csak alfa.
Most a The long dark-t néztem ki hangulatos kis cucc ez is.
-
Tibbbor #61 Kiderült, miért nem tudok farmot építeni.Az csak a legújabb frissítésben van benne...
-
Planet Explorers-t ajánlom megunhatatlan, szvsz. -
Igen :) A robotig eljutottam szikrázik az esőben :) Jópofa de a telet sose éltem túl benne...
Ott szoktam rá a Csontinak a Játék videóira, mert azért ismeretlenül abba belépni elég komoly dolog
Csak ott nem áll meg a kraftolás közben az idő. Meg azért 1-2 élettel elég kemény télen az élet ott.
A This war of mine és a The Forest is remek ebben a lootolós, kraftolós témában ( forest még bétában van.)
Ebben az Indie kategóriában egészen érdekes alkotások jönnek ki. -
lammaer #58 Don't starve-t próbáltad már?
Na az igazi túlélős - építgetős - felfedezős játék, van benne kihívás és tartalom is rendesen, plusz nem annyira repetitív mint itt (egy pály ajó sokáig eltart, nem kell újra feltalálni dolgokat).
-
Igen be kell menni a föld alá nem foglalkozni vele kint mi van. Eleje picit nehéz míg nincs vas meg szén.
Na én megcsináltam a Normált. A Hard annyival másabb hogy vannak új lények alig van pár pálmafa.
Meg vannak piramisok amik mellett nem működik a varázslat és van valami agyagedény a belsejükben.
Egyelőre nincs lelkierőm folytatni mert ugyanaz a fejlődésfa van megint. Még a fakorszakot se tudom hogy vészelném át mert 10 fa volt az egész nagy térképen :)
Neked kellemes játékot körülnézek csonti oldalán valami új BlockBuster játékért ... Elég lapos most a játékpiac de nekem nagyon megtetszett ez a túlélős építgetős stílus. -
Tibbbor #56 A kristályokat mindig bányásztam, a varázslatokhoz nekem sem kell semmi, kizárólaf varázspontba kerül a használatuk.
A falikonnal klikkelgetést eddig csak a minta megváltoztatásához használtam(tető-, oldal- ill. sarokrész, valamint telefal, de azt nem tudtam, hogy belső négyzetet is tudok vele változtatni.Kösz a tippet!
A jeges pálya azért kicsit már szivatósabb, épp hogy kiástam az első shelteremet, már akkora hullám érkezett, hogy nem tudtam veszteség nélkül megúszni. Közben keresgélem a vasat, szenet, hogy komolyabb cuccokat is csinálhassak végre. -
Megnéztem érdekes, igaz hogy már a szén mintájával álmodtam álmomban :)
Én ebből azt nem értem hogy nálam a varázslatokat nem kell megcsinálni.
Nálad komponensekbe kerül ? Nálam csak varázspontba.
Kész a fejlődés fám mégse találok két föld alatti helyet, sok a fake hely az iránytű varázslattal.
Ezt pl nem tudtam hogy micsoda:
szóval véletlenszerű kristályt dob , hát ezeket én eddig vettem boltba :)
Falat úgy cserélsz hogy a fal ikonjával kell ráklikkelni , külön a kőfaléval meg a téglafaléval.
Akkor átalakíthatod, így bele lehet menni a falakba nem kell teleport se hogy kijuss,
és mindig át kell állítani telefalra akkor tudsz téglát közvetlenül cserélni különben kiüti
(tehát a kőfal ikonjával addig klikkelni amíg telefal és akkor téglafal ikonnal)
csak mielőtt jön az ellenség ne felejtsd el visszaalakítani :) -
Tibbbor #54 Ezt most találtam:
Kézikönyv képekkel(!) -
Tibbbor #53 Kösz a farmos segítsége!
A falcserés dolog engem is érdekelne. Titok vagy egyszer megosztod velünk?
-
Amúgy a jetiből szalonna lesz de az fogalmam nincs mire jó mert megenni nem eszik. -
Épp most mondtad el :))))))
A Farmból .
Megcsinálsz 4-5 kerítést föld alatt (föld anyagon, 2 kocka magasságban kivájva) akkor kijelzi a kis házikót majd kiraksz csapdát a felszínre de nem ölöd leha elfogta a csapda az állatot ! hanem elfogod , rányomsz állatra és a menüből kiválasztod "cache the farm" vagy valami hasonló (nem a kard ikon ) akkor beviszi a kis barit a karámba majd ha lesz ollód akkor ráklikk a birkára és megnyírod.
Nem vágod le ! Ha több ollód van akkor egyszerre több birka jelölhető ki. Ez kell a kötélhez.
Az állatok bizonyos időn belül újra nyírhatók és szaporodnak is, búza is gyorsan nő a föld alatt, föld fölött meg semennyire mert elfagy.
A vízen kívül a Berryes (bogyók)a legnehezebben beszerezhető, (ezt sajnos nem lehet ültetni) ez azért gond mert ez meg a festékek így a festmények alapanyaga is kajákon kívül.
Fát is lehet valahogy a föld alatt növelni mert ha kivágod a talajszint alatt picivel a háttért betör a fa gyökerét próbáltam elültetni azt nem lehet, de ezzel vigyázni kell mert ha lyukas a háttér bejöhet más is, messzebb a bázistól.
Szóval fát nekem nem sikerült de lehet csak azért mert túl mélyre akartam.
Nem a kőfalnál arra céloztam ha mondjuk 5 kocka széles, belülről tudod e hogy cseréld ki a belső hármat bontás nélkül, mert ugye akkor a külső téglát is le kell bontani.
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.08. 21:53:31 -
Tibbbor #50 A kőfal átépítésnél nem arra célzol, hogy külön-külön lehet cserélni a hátsó és az első falrészt? Én már az első pályán is így csináltam.
Kösz az íjász tippet, majd figyelembe veszem!
Viszont ez a farmerkedés(birka és csirketartás) már az első pályán is elérhető volt?Mert én végignéztem a tech fát, de nem találtam ilyet.
A havas pályán honnan lesz gyapjúm? Leöltem egy kisebb jetit, de az nem adott. -
Az íjász meg a varázsló az elején olyan 50 szintig gyenge, elfut igen és meszebbről lő kb 3 kocka. Viszont nagyobb szinten 3 íjat lő egyszerre és ajtók védelménél meg a nagy lovagoknál felértékelődik a szerepe mert nem kell odaszaladnia, nem kell létrán lemennie sok idő mire felfejlődnek a kardosok és egyenként érnek oda ami az elsőket nagy veszélybe sodorja de ha van 2 íjász 2 varázsló akkor már 5 en támadnak egyszerre az első kardos megérkezésekor is.
Igen a bolt vétel engem is zavar, most elértem a komfort 100% ot azt hittem valami történik de semmi, 12 ember fölé nem megy a létszám.
Ha jól sejtem ez csak a gyorsabb populáció jövéshez kell ha elhal valaki.
Még mindig találok benne új dolgokat.
Most pl arra jöttem rá amit előzőbe nem tudtam hogy hogy kell egy megépített kőfalat átépíteni téglafalra úgy hogy nem bontod le.
Merthogy a szélét átépíted de a közepe eddig kő maradt.
Megfejtését küldje be fórumunkba :)
Már a fejlődés fa végén vagyok de nem találom a teleport tekercseket .
Van az a varázslat aminél van iránytű azt követve találtam egy föld alatti szállást bihoderrel de tekercs nem volt. Második szinten már nem mindenhol van lovag ahol van földalatti épület.