Biztonságpolitika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#fogmosas>#fogmosas>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
közben putyint megint átakarják operálni, a hitleri hasonlatok után most vörös szarvakat és 3 ágú szigonyt akarnak rá aggatni.
csunya rossz putyin
<#ejnye1>#ejnye1>
isis nem szarral játszik, Irak után Szíriára akarnak rámozdulni.
<#gun>#gun>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Azt már eddig is megetették a nyugati közvéleménnyel, hogy Ukrajnában dicsõséges forradalom volt, az EU zászlókat lengetõk a "jók", és ez ilyen egyszerû. Most már az is ilyen egyszerû lesz, hogy szakadárok elleni offenzíva "terroristaellenes akció".
Szóval a "cui prodest" elve Ukrajnára kéne mutasson, ha nem is õk lõtték le a gépet, aligha bánták magukban, hogy megtörtént, inkább pezsgõt bontottak zárt körben Porosenkóék. Ennek érdekében lazán vehették a harci zóna feletti légtér lezárását, konkrétan le sem zárták 9700 (vagy mennyi) méter felett.
Azonban tényleg úgy néz ki, ezt az oroszok (szakadárok) lõtték le, ukrán katonai szállítógépnek hitték. Hogy miért nem számítottak arra polgári légiforgalomra, az rejtély. Lehet, hogy õk úgy tudták, lezárták a légteret? Esetleg nem repkedett arrafelé más polgári gép addig?
Az elmúlt hetekben a szakadárok lelõttek egy csomó gépet, és ezt, ha én tudom, akkor tudhatta a gép kapitánya (légiirányító, rep társaság stb.) is. Szerintem leszedték a szakadárok, és ez egy háborúban így mûködik.
Ebben mindenki saros..
\"one shot one kill..\"
Mi a faxert nem lehet(ett) a tortenetet demokratikusan rendezni..? Szavazzanak, h fuggetlenseget akarnak, vagy sem..(Ha a nyugaton--pl.Skocia-- lehet, akkor ezen a videken is..)
Az egesz verontast el lehetett volna kerulni, ha a "demokracia" gumifogalmat komolyan vennek..
Az ukran nacionalista kormany ugyanolyan felelos ebben, ha hagyjak elszakadni azokat akik kulon akarnak elni, akkor nincs ez az egesz..
\"one shot one kill..\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nem hiszem, h a szeparatistaknak van olyan legvedelmi eszkozuk amivel FL250-re lehet lovoldozni(Ott mar kb ezen a szinten repult a madarka)..Sztrela/Igla ehhez keves..(Bar nem tudom milyen AA cuccaik vannak..Az ukranoknak mar volt hasonlo "lelovesuk" regebben..)
\"one shot one kill..\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
hagyjuk már ezeket a végletekben való gondolkodást.
/ON
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Lehet, hogy vannak akik igényt nyújtottak be, de ez semmit sem jelent.
A szovjet hatalom több mint harminckétezer hektár földet vett el a tulajdonosoktól, vagyis a mai Ukrajna területének több mint 52%-át. Európai szabályok szerint ezt az egész földet vissza kell adni a korábbi tulajdonosoknak vagy azok örököseinek. És nem minden ilyen személy ukrán állampolgár. A legnagyobb étvágya a lengyelek van (1939 elõtt Volyn, Rivne, Lviv és Ivano-Frankivsk megye Lengyelország része volt). Magyarországnak komoly igényei vannak a Kárpátalján levõ ingatlanokra. Románok összeállítják azon házak és telkek listáját, amelyeket Észak-Bukovinában és részben Odesszában az egykori Dél-Besszarábiában örököltek, amely 1940-ben került a Szovjetunióhoz.
<#gun>#gun>
Számomra az jön ki a dolgokból, hogy a SZU felbomlását követõen egyfajta vegyes összetételû államalakulat maradt meg, amit elneveztek Ukrajnának az "alapítói".
De, hogy ezzel a 46-47 millió emberrel mi történt/történik azt nem tudom megmondani. Sokak is biztos, hogy elmenekültek keletrõl, aki csak tehette mondjuk az oroszokhoz.
Magam még nem tudtam járni ezekben az országokban, de szerintem a gazdasági helyzete Ukrajnának és Oroszországnak nem annyira eltérõ. Pontosabban az életszínvonal tekintetében. Ukrajnában tudtommal ott van a kontinens legértékesebb földje, amit a mezõgazdászok csernoziom talajtípusnak neveznek. Ezt tanultam régen középsuliban is.
Oszt most még ez a csõhálózat csak rátesz egy lapáttal a dologra, amit ott folyhat.
Na most itt van Ukrajna amely jóval fontosabb Oroszo.-nak, mint Grúzia, az Ukrajna feletti befolyás nélkül Oroszország nem nagyhatalom többé, egész egyszerûen. Kelet-Ukrajna évszázadok óta az orosz birodalom része volt, gyakorlatilag orosz földnek számított, az elvesztése olyan az oroszok számára, mint nekünk volt Trianon. Ahogy egy magyarnak 100 éve elképzelhetetlen volt, hogy Pozsony, Kassa vagy Kolozsvár ne legyen magyar, egy orosznak is az, hogy Donyeck, Harkov, Luganszk stb. ne legyen orosz többé. Meg persze a Krím. Amikor az ukrán állam határait a SZU-n belül meghúzták, ez nem volt szempont (sõt ugye Hruscsov a Krímet is "odaajándékozta" Ukrajnának 1954-ben, azelõtt az sosem volt ukrán semmilyen értelemben).
Mellesleg egyáltalán az a fogalom, hogy ukrán, a 19.sz.-ig nem is létezett, ahogy pl. a szlovák sem. Ukrán államiságnak nem volt történelmi elõzménye (ellentétben mondjuk az orosszal, lengyellel, magyarral stb. voltak kozákok, meg még korábban a Kijevi Rusz, ami a nevébõl is kiderül, rusz vagyis orosz fejedelemség volt), elõször az I. vh.-ban a németek hoztak létre "független" Ukrajnát az oroszoktól elfoglalt területeken.
Magam ebben a témában csak egy laikus vagyok, aki inkább figyeli csak az eseményeket, de szeretném megosztani nézõpontomat ezzel az ukrán dologgal is kapcsolatosan.
Két részre bontva a dolgot.
Magam már évek óta foglalkozom hobbiból ezzel, hogy figyelem itt-ott kicsit az országokat és azok belügyeit. Mi van ott és esetleg mi változhat meg benne. Hát idáig az közös ezekben a dolgokban, hogy a mai "gyors" világban bármi megváltozhat. Hiába gondolja azt az ember, hogy ez "kõbe" van vésve. Még sincs. 😄
Magam nagyon sok dolgot olvasgattam a történelemrõl, de számomra azaz igazság, hogy a történelem szálai túlságosan hosszúak és szövevényesek ahhoz, hogy bármilyen ténylegesen igaz/korrekt álláspontot fellehessen vonultatni velük kapcsolatban, ami nem nagyon mentes az elfogultságtól.
Magam csak egy nagyon egyszerû nézõpont halmazt kívánok most itt megosztani egyrészt. Van most tegyük fel két eltérõ nézõpont. Idáig nagyon könnyû a képlet. Most itt a két nézõpont vagy nekimegy egymásnak, vagy elfogadják egymás létét és élnek tovább békében.
No, de hogy picit érdekesebbé tegyem a figurát. Felbukkan egy harmadik nézõpont is, ami által már bonyolódik a képlet. Na most itt már sokkal több lehetõség van, hogy mit lehet tennie a három félnek. Itt is már bejöhet egy olyan dolog, amit itt most csak nevezzünk összejátszásnak. Magam ezt most így hívom.
Ez a három fél már nagyobb méretekben képes gondolkodni, ha összefog. Vagy esetleg kiütik az egyiket és a másik kettõ marad csak nyeregben.
Vagy csak egy maradhat elven. De már olyan dolog, amivel találkoztam a történelem folyamán nem egyszer. Ez pedig sajnos jellemzõ a mai világban is kissé.
Ha viszont van már egy negyedik személy is a képletben. Na innentõl már a fantáziátokra bízom ezt az egészet, mert nagyon más és más dolog jöhet ki eredményként a képletbõl, hogy négy fél esetén mik lehetségesek.
Aztán már lehet a végtelenségig fokozni ezt...
No, de leszakadóm a témáról és átállnék Ukrajnára.
Szerintem Ukrajna egy olyan dolog, ami a szélsõséges nézetek felvonultatása nélkül megtekintve nagyon hasonlít egy ilyen két oldalú keveredésre, amibe persze mások harmadik felekként is beleszólnak.
Ilyen itt az orosz-amerikai ellentét. Na most szerintem ott elsõsorban a nyersanyagokért folyik egyfajta "harc". Magam mondjuk idáig elfogulatlanul azt mondom, hogy nem lesz ebbõl világra kiterjedõ dolog. Hanem szigorúan Ukrajna határain belül maradhat csak a dolog.
Ti errõl, hogy vélekedtek?
Köszönöm a figyelmet!
<#banplz>#banplz>
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”