9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
ManoNegra #5692 Aszadnak arra kell összpontosítania, aki az általa felügyelt területek szomszédságában van, ez pedig az al Nuszra és az FSA. Ha az ISIS lenne az, akkor nyilván elsősorban azokat aprítaná. Ami késik nem múlik, de egyelőre annak is örülnie kell, hogy sikerült - orosz segítséggel - megfordítania a háború menetét. Nem tudom amúgy, hogy mitől elfogadhatóbb bárki számára az al Nuszra, mint az ISIS?
Egyébként az ISIS elleni titkosszolgálati együttműködésre a nyugatnak nem elsősorban a közel-keleti övezetben van szüksége, hanem az onnan Nyugat-Európába beszivárgók ellen. -
Papichulo #5691 hiszen hajlamosak együttműködni a szíriai titkosszolgálattal az Iszlám Állam (IS) elleni harcban. Ilyen együttműködés eddig elképzelhetetlennek látszott.
Mar csak ezert is:
"Assad does not see ISIS as his primary problem, the businessman says. “The regime fears the Free Syrian Army and the Nusra Front, not ISIS. They [the FSA and Nusra] state their goal is to remove the President. But ISIS doesn’t say that. They have never directly threatened Damascus.” As the businessman notes, the strikes on ISIS targets are minimal. “If the regime were serious about getting rid of ISIS, they would have bombed Raqqa by now. Instead they bomb other cities, where the FSA is strong.” (Why Bashar Assad Won’t Fight ISIS) -
Papichulo #5690 Az egy jó kifogás, hogy téged nem érdekel a kuruc.info
Az oldal szelsoseges, a forrasai megbizhatatlanok es nyiltan hazudnak.
más magyar oldalon meg nem hozzák le a hírt
Melybol te - feltetelezem - azt a kovetkeztetest vonod le, hogy akkor biztos igaz, mivel mashol megprobaljak elhallgatni. Holott valoszinuleg csak akkora kamu vagy annyira bizonytalan (es most nem errol a konkret hirrol beszelek), hogy ertelmes medium nem foglalkozik vele. -
ManoNegra #5689 Akkor tehát továbbra is felhatalmazás nélkül akarod megszabni, ki mit linkelhet vagy írhat? :-) -
#5688 Megint: Az egy jó kifogás, hogy téged nem érdekel a kuruc.info, más magyar oldalon meg nem hozzák le a hírt ugye, ergo az esemény meg sem történt - a te világnézeted szerint.
Mint írtam számtalanszor, a kuruc stílusa nekem sem tetszik és olvasnék mást, linkelnék efféléket az Origóról vagy a MAZSIHISZ oldaláról is akár, ha ők írnának róla; de pont az ő torzított valóságú, dezinformáló cikkeik miatt jött létre a kuruc.info.
És ez sajnos igaz, akárhogy is terelsz:
"Látható, hogy itt sem szólt semmit Izrael intézményes fajgyűlöletéről, amit a fősodratú sajtó úgy tálal, mint példás demokrácia. Ha ezt a tömegmédiát ezekután cionista jelzővel illetjük, ő az, aki elsőnek kikel magából."
-
ManoNegra #5687 Titkosszolgálatok háborúja Szíriában
A két héttel ezelőtt Szíriával kapcsolatban elfogadott ENSZ-határozat ugyan nem érinti Bassár el-Aszad elnök sorsát, mind több jel utal azonban arra, hogy a rendteremtés során nagyon nehéz lesz kihagyni a jelenlegi damaszkuszi kormányerőket. Az európai titkosszolgálatok esetében például jelentős stratégiaváltás történhet, hiszen hajlamosak együttműködni a szíriai titkosszolgálattal az Iszlám Állam (IS) elleni harcban. Ilyen együttműködés eddig elképzelhetetlennek látszott. -
Papichulo #5686 akkor nem állok az utadba.
Megnyugtatlak, hogy pillanatnyilag nincsenek ilyen ambicioim... ;) -
Papichulo #5685 Papichulóról már írtam, mi mozgatja (és hogy kell fogadni)
Te vagy az aki az orosz modszerrel elve kizarolag csak vadaskodsz, de ala semmit sem tamasztasz. A legszanalmasabb az amikor ilyen modon szemelyeskedsz, mivel ezek ellen vedekezni nagyon nehez... nem mintha engem a legkisebb mertekeben is erdekelne, hogy te mit gondolsz rolam. Termeszetesen nekem is megvan a velemenyem rolad, de jelentos kulonbseg, hogy en a mondandodat probalom cafolni, nem pedig a szemelyedet tamadni, mivel ez a kulturalt vitamod. Sajnos erre itt sokan keptelenek...
Látható, hogy itt sem szólt semmit Izrael intézményes fajgyűlöletéről
Ab ovo nem olvasom el a kuruc.info forrasokat, mivel mint mar mondtam egy hazug es gusztustalan oldalnak tartom. A hazugsagot raadasul mar tenyszeruen bizonyitottam is. En sem jovok Fox News vagy John McCain anyagokkal. Persze mastol ilyen merteku forraskritikat en nem tudok elvarni.
Ezekutan meg a komolytalansag eldonteset rabizom az esetlegesen fuggetlen olvasokra... -
Papichulo #5684 nem illetnek minket alaptalan vádakkal
"Pénteken az orosz külügyminisztérium egy széles körben eddig ismeretlen, neonácikhoz köthető magyar nyelvű portálra, a Hídfő.net-re hivatkozva azzal vádolta meg Magyarországot, hogy az uniós fegyverexport szabályait megsértve, egy közvetítőn keresztül T-72-es tankokat szállít Ukrajnának. A Külügyminisztérium gyorsan közleményt adott ki, amelyben a "leghatározottabban cáfolta" azt, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába." (forras)
Az oroszok ossze-vissza hazudoznak es aktivan bomlasztjak az europai tarsadalmi rendet. Ha ez szamodra nem ok az aggodalomra, akkor nem ertem, hogy peldaul mi a gondod a USA-vel vagy Israellel. Meg a legdurvabb konteok szerint is ok is csak ezt csinaljak, annyi kulonbseggel, hogy az oroszok hasonlo tevekenysegere boven van bizonyitek is. -
ManoNegra #5683 Gondolom te biztosan ram szavaznal
Nekem nincs szükségem különbejáratú cenzorra, úgyhogy én tartózkodnék, de ha a többiek ilyen mazochisták (amit kétlek), akkor nem állok az utadba. -
ManoNegra #5682 A török elnök szerint hatékony volt Hitler elnöki rendszere
Erdogan szeretné megváltoztatni az alkotmányt úgy, hogy az államfő legyen a végrehajtói hatalom feje, hasonlóan az amerikai, az orosz vagy a francia politikai rendszerhez.
Egy újságíró azt kérdezte tőle, amikor az elnök csütörtök este hazaérkezett szaúd-arábiai látogatásáról, hogy szerinte lehetséges-e a végrehajtói elnöki rendszer úgy, hogy közben fennmarad az állam központosított jellege. Erdogan azt válaszolta:
"Erre már voltak példák a világon. Láthatja, ha megnézi a hitleri Németországot. De voltak későbbi példák is több más országban"
... -
#5681 Papichulóról már írtam, mi mozgatja (és hogy kell fogadni): #5564
Látható, hogy itt sem szólt semmit Izrael intézményes fajgyűlöletéről, amit a fősodratú sajtó úgy tálal, mint példás demokrácia. Ha ezt a tömegmédiát ezekután cionista jelzővel illetjük, ő az, aki elsőnek kikel magából.
Komolytalan az egész figura. :-)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.01.01. 22:54:09 -
Solt #5680 Az orosz kisebbség nem élvez média fölényt nálunk, és nem illetnek minket alaptalan vádakkal rendszeresen, valamint nem alkalmaznak kettős mércét velünk szemben. Tehát nekünk ilyen témákban semmi dolgunk az oroszokkal, ergo idekeverni őket maximum maszatolásnak, terelésnek jó. -
#5679 Igen. -
Papichulo #5678 a zsidók országában komoly fajgyűlölet van jelen állami, intézményi szinten is.
Az oroszok orszagaban szintugy. Arrol is irnak a kuruc.info-n? Arrol is linkeltel mar barmit? Azon is szoktal lamentalni? Gondoltam... -
#5677 Szerintem az is biztonságpolitikai kérdés, hogy a zsidók országában komoly fajgyűlölet van jelen állami, intézményi szinten is.
Csak egy példa a millió közül. (Gázát most nem is említve.)
Így bizonyos kockázatot jelent minden izraeli állampolgárságú, vagy az országhoz valahogy kötődő politikus, vállalati vezető, közszereplő stb. felelős személy. A cionizmus támogatása is magában hordoz egyfajta fajgyűlöletet, valójában az alapja is egy felsőbbrendűség, mint a náci Thule Társaságnak árja felfogása. -
Papichulo #5676 Ennyi erővel feltehetnéd azt a kérdést is, hogy az atv/haaretz miért ad teret egy ilyen hírnek.
Vagy, hogy peldaul hogyan kerult az altalad linkelt cikkbe az izraeli titkosszolgalat, amikor ilyenrol sehol mashol meg csak szo sincs. Amugy ahogy olvasom az ember elegge el tud szallni. Tamogatja peldaul a hazassagi minimum korhatar teljes eltorleset es volt, hogy az osszes templom felperzseleset is jo otletnek tartotta...
Szavaztasd meg a topik népét hogy házigazda akarsz lenni
Gondolom te biztosan ram szavaznal :) -
#5675 BUEK minden kedves forumtarsnak! -
ManoNegra #5674 Ennyi erővel feltehetnéd azt a kérdést is, hogy az atv/haaretz miért ad teret egy ilyen hírnek.
Kicsit sok itt már az önjelölt témafelelősből. Szavaztasd meg a topik népét hogy házigazda akarsz lenni, és akkor törölhted a nemtetsző tartalmakat. -
#5673 Itt nem arról volt szó, hogy amit a főmufti mond, az biztos igaz, hanem hogy ilyet mond egy kiemelten prominens személy egy amerikabarát országban. Csak úgy érdekességképpen. -
Papichulo #5672 Oszinten! Minek linkelsz egy akkora baromsagot, amit meg te magad sem hiszel el? Ez tenyleg a vicc topicba valo hir lett volna. Es ezzel az a baj, hogy emiatt sokan masok is ugy erzik, hogy minden kontroll nelkul linkelhetik a szelsoseges konteokat/orosz hulyesegeket es az egesz "A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései" temakor egy NWO klonna valik. -
ManoNegra #5671 A szaúdi vallási vezető véleménye előbb idevaló, mint a te állandó hisztériarohamaid. Azt hiszem ez nyilvánvaló.
A hírtopik mellett még bezártak vagy húszat mióta itt vagyok, mégsem vergődök miatta. Kell-e még részleteznem, vagy leszállsz a témáról?
Ha nem kötöttél volna belém, már rég elsüllyedt volna az a dolog.
Arra pedig megkérlek, hogy ha hozzám szólsz, akkor ne többesszámban tedd, mert ha írok valamit, az az én személyes véleményem, nem beszélem meg mással mit lehet és mit nem. Veled ellentétben pedig másnak sem tiltom meg, hogy kifejtse a véleményét, még akkor sem, ha nem tartozik szorosan a topik témájához.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.12.31. 20:49:53 -
Saintgerman #5670 .. a bárban meg a frájerokat várják... ha nem megy a biznic, akkor inkább fáradj át egy másikba, de ha olyan rusnya lennél, hogy a férfiak már bottal sem piszkálnak meg, akkor se itt rontsd a levegőt.. -
kissssss #5669 itt nem arról van szó hogy ki mit parancsolgat hanem arról hogy tartani kellene magatokat a topik témájához, tudod minden topiknak megvan a maga funkciója, haditechnika topikban fegyverekről beszélnek, az űrkutatás topikban pedig a legújabb felfedezésekről, és így tovább.... talán ha nem csesztétek volna szét a hír topikot akkor most nem tartanánk itt, de természetesen már ott se tudtatok a bőrötökbe férni(topikrongálás fogalma rémlik?) a modik meg rövidre zárták.
de ugye mióta a mod topik átalakult popcorn topiká már ezt se érdemes jelenteni mert az ember képébe röhögnek, így kénytelen a hétköznapi user a kezébe venni a dolgokat és rendreutasítani a többieket.
kell még ennél jobban is szájba rágni?
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.12.31. 20:34:52 -
ManoNegra #5668 Nézd, én egyszer sem parancsoltam rád, hogy mit írhatsz/linkelhetsz ide, te ellenben már többször is. Például az #5664 ben is elmondod, hogy a migránsokról linkelhetek "szakértői véleményt". Kivéve dec 24-én, mert az tilos.
Szóval úgy érzed, hogy neked itt cenzúráznod kell. -
kissssss #5667 látom sikerült a lényeget "megérteni". -
ManoNegra #5666 Tehát akkor te vagy a cenzor. -
#5665 Bevándorlómentes Új Évet Kívánok! -
kissssss #5664 ezt a kérdést akkor én is feltehetném hogy mi köze van ennek a "hírnek" biztonság és védelempolitikához?
mert ha mondjuk a migránsokról és a velük együtt beszivárgó terrorista vészéjről linkelnél valami szakértői elemzést... akkor azt mondanám igen ez bizony témába vág erről érdemes beszélni, de mikor látunk utoljára ilyet tőled?
én legalább berakok néhanapján egy két érdekes cikket a kitekintőről ahol ki is fejtik a cikkírók hogy mi miért történik.
(tudom fáj hogy a konteo topikot átrakták a saját fórumba de az ilyen színvonalú hírek és cikkek inkább oda valók mint ide) -
#5663 Beletrafáltál, hiszen az EU-t megalapítása óta a kazár migránsok irányítják. ;-) -
ManoNegra #5662 Nem tudom miért érzed feljogosítva magad arra, hogy megszabd, mit linkelhetek. Tőled eddig érdemi információt itt egy-két kivételtől eltekintve nem olvastam, rendreutasítást annál többet.
Te valami moderátor vagy itt? Vagy a cenzort tisztelhetjük benned? -
Solt #5661 Egy pillanatra tételezzük fel, hogy a hír igaz. Te most komolyan ezektől a forrásoktól várod ennek a bizonyítását? "atv.hu / Haaretz"
Ez a hír ezektől a forrásoktól így ebben a formában pont arra jó, hogy nevetségessé tegyék ezt a felvetést, és pont ez az ami érdekessé teszi. Ha ez a hír valami szélsőjobbos oldalon jelenik meg, részemről pont akkor fogadnám gyanakodva...
Egyébként meg, ha nem tetszenek a linkelt infók, akkor a jobb felső sarokban van az a kis szürke csillag, kattints rá!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.12.31. 15:32:58 -
kissssss #5660 mert most mégis mit lehetne erre mondani? egy vallási vezető beböfög egy ekkora baromságot hogy valójában izrael vezeti ezt az egész "iszlámállam" nevű bűnbandát... mindezt mindenféle bizonyíték nélkül.
ennyi erővel most én is előhúzhatnám a farzsebemből hogy az eu-t meg a migránsok fogják irányítani 15éven belül....
inkább te hagyjál engem békén ezekkel a hülyeségeknek a linkelgetésével. -
ManoNegra #5659 Na hagyjál békén! -
kissssss #5658 bocs.... de ez még mindig nem a konteo topik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Saintgerman #5657 Annyi esze van még a zsidó katonának is, hogy nem megy idegen frontra golyófogónak... Hát még Netán Jahúúnak...
Megtanulták már ezek az idők során, hogy hogyan kell elvégeztetni a piszkos munkát másokkal, úgy, hogy ők maguk profitáljanak belőle... -
Solt #5656 Akkor már kihalt volna az emberiség... -
ManoNegra #5655 Példátlan Fenyegetés Thomas P. M. Bartnett-től
Barnett a geopolitika sakktábláján négy szabad áramlás (flow) beindítását és haderejű biztosítását tartja az Egyesült Államok hegemóniájának megőrzése és kiépítése céljából elengedhetetlennek. Ezeknek a folyamatoknak a globalizáció széles áradatában „akadály- és súrlódásmentesen” kell egyesülniük. Elsőként a bevándorlótömegek szabad áramlásának szükségességére hívja fel Barnett a Pentagon vezérkarának figyelmét – miközben arról álmodozik, hogy az évi másfél millió fős Európába áramoltatott tömeg homogén népességet fog eredményezni, amely szétzilálja majd a nemzetállamok önazonosságát. Egy mesterségesen kialakított, kreol bőrű közösség átlagembere rendelkezhetne annyi értelemmel, hogy dolgozni tud, legyen azonban annyira együgyű, hogy a politikai irányítással szemben semmiféle ellenállást nem tanúsít. Mindehhez hozzáfűzi még a szakértő, hogy az áramlást nem szabad akadályoznia senkinek és semminek: se kormánynak, se intézménynek. Ilyen irányú akciók az Egyesült Államok létérdekét sértenék, vagyis el kell intézni szószólóikat, méghozzá hamar: „Meg kell őket gyilkolni.” („And when they threaten violence against global order, I say: Kill them.” Blueprint for Action, 282. oldal.) -
DantesHUN #5654 Mindenki zsidó. -
ManoNegra #5653 Azt minden további nélkül elhiszem, hogy a háttérben ott van a Moszad és a CIA, ahogy a török titkosszolgálat is. De ott vannak a szaudiak és a közel-keleti szunnita országok pénze és akarata is. Hogy az ISIS izraeli katonákból állna? Az elég valószínűtlen.