1573

11788072641442253059

Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify

Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.

• Vincentcloud
    Basszus ennyiszer használni a "gyerekek" szót, ez már fájdalnas
  • Rocco27
    Gulya látom gyorsan tanulsz az Adminodtól, szerintem itt nem nagyon kéne ezt erőltetned.
  • Rocco27
    Várjatok hozok popcornt!

@Killer: Gulya (még!) nem vádolt meg heli hívással, mert az Anarchoid volt, aki később belátta, hogy hülyeséget beszélt, amikor gyakran látott a környékemen Airdroppot az agusztusi wipe után pár napig. Gergő, Killer és jómagam is a reptér mellett laktunk, a környékre is dobott random és hordó is gyakran dobott pár napig amíg nem nerfelték.

@Mindenki:
    A videó lényegi részéből minden látni csak azt nem, hogy az Admin gyilkos csapat okot adna a kickre/banra. Kb. 1:25-től kezdődik. LOL
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.30. 21:30:44
  • Kill3r14
    Itt a bizonyíték ezen nincs mit megmagyarázni:)
  • Kill3r14
    Te miről beszélsz? Úgy gondolom hogy semmi olyat nem mondtam amibe egy rendes igazi normális admin beleköthet! Csupán annyit mondtam amikor ájult volt voice chat - ben hogy kicsit lehetne nagyobb tisztelettel azokra akiknek több a tapasztalata a játékban! Erre a live ban már mondta is " nagyobb tisztelettel?" Bumm kaptuk a kicket mindannyian és csak így sikerült lelőnie.... hogy töltötte vissza a server fájlokat.
  • jameska17
    ja szokásom nyalni az admint mert nélküle nem megy xd hát köszi ezt nem kellet volna gulya
    Utoljára szerkesztette: jameska17, 2016.09.30. 20:22:51
  • Kill3r14
    Jézusom annyira szánalmas a brigádod Gulya tegnap feloldották a bannunkat ugyan de ma megint bannoltak mert lelőttök az admint Jézusom ez milyen szánalmas már kickelt és úgy tudott megölni vissza se érek és kapjuk a bann-t Jamessal meg a Streamedbe elhordassz minket mindennek felnőtt ember létedre olyan ostoba vagy hogy az hihetetlen nem tudsz veszíteni? Meg anyázol a Live-ban ember legalább az emberek látják hogy mennyire ostoba vagy.
  • PeeTeR

• Kill3r14
    Sziasztok csak annyit szeretnék mondani ahogy elhordták @Gulya és a haverjai roccot addolós heli hívos adminnak stb felmentünk ketten Jameslával arra a szerverre ahol Gulya és a társai játszanak HUN RR Gamin ahol 100x szorzó van és idézte Gulya hogy idegenbe nem menne nekünk hát ahoz képest csak ti haltatok meg eddig IDEGENBE! lelőttük az adminokat és kickeltek meg bannoltak minket hát gratulálok és még roccot hordjátok le... kb 2 éve ismerem azóta vele játszok és még ilyet egyszer sem láttam. A másik dolog meg hogy az admin az RR gaming-en magának hívja a helit amit lelőni nembír ígyse úgyse. + még elhor az admin hogy mi ott senkik nem vagyunk akkor lőjön le Admin nélkül:) és itt a bizonyíték is a bannról
  • lammaer
    Level rendszerben nekem (!) az nem tetszett, hogy nagyon kevés és monoton lehetőség van csak az XP szerzésre. Vagy vághatok fát orrvérzésig, vagy kergessek medvéket vagy verjem szét a hordókat az út mentén/meg a nevezetes helyeken. Ez igy nagyon uncsi...

Nem ismerem a másik rendszert, de ha jól értem ott meg a random döntöte el hogy ki mit tanulhat/talál meg, az azért sztem még rosszabb lenne (legalábbis a szólósoknak, de elképzelem hogy a csapatmunkát meg elősegíthette).
    A mostani rendszer szerintem értelmesebb/kiszámíthatóbb, csak legyen több/változatos lehetőség Xp szerzésre.
  • undY1ng #1396
    Igy mar ertem. Koszi! :)
  • Rocco27
    Akit boostolni akarnak annak a nyersanyagából kraftolt eszközökkel termelnek/dolgoznak, így az illető a sokkal több XP-t tud összegyűjteni mint nélküle.
    Az új tervezőasztal úgy működik mint régen, a különbség, hogy most már nem véglegesen tanulod be, hanem 5 db. tervrazot kapsz a kikutatott itemből. 1 tervrajzból 1 darab item kraftolható, persze a kért alapanyag megléte mellett.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.24. 19:45:56
  • undY1ng #1394
    Pontosan hogy boostolnak fel egy illetot? Tovabba ez az uj research table h mukodik?
  • Rocco27
    Nekem tetszik a LVL rendszer, de az XP Share-t ki kellene venni, mert így a csapatok egy embert felboostolnak aki hamar kinyit minden fontosat. Ez Iadieláskor is zavaró, mert a lopott cuccnak tulajdonosa van és nem mindenki akar más által termelt fát használni...
    A jelenlegi BP rendszer nem feltétlen rossz, bár nagyon megkönnyíti a játékot. Lehet ritkítani kellene és véglegesen betanulni, vagy puzzle szerűen kirakni és véglegesen betanulni, de mindenképpen csökkenteni a dobott kész tervrajzok darabszámát.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.24. 14:27:12
  • undY1ng #1392
    Ha majd kiveszik ezt a lvl upos rendszert, amit ugye mondtak hogy nem igazan jott be senkinek(bar nekem nincs bajom vele), azutan hogy lesz? Csak ne az a regi sz*r bp-s rendszer legyen..
  • Rocco27
    Frissítés jött ki!

Link: Devblog 128

A változási naplóból kiemelve a legfontosabb:

"Building privilege is also checked at the construction placement position"

Végre javítva az építkezési jog figyelése, mert mostantól már nem csak a testedet figyeli, hanem az lehelyezett objektum pozícióját is!
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.22. 20:00:52
  • Rocco27
    Dedikált szerver cserén esek át a következő napokban, így a Rust is új helyre fog átköltözni. Mivel a jelenlegi most ki van halva, ezért ezt végleg leállítom. Ha szükség lesz rá, akkor az új helyen fogunk új szervert indítani teljes wipe-al.

Jelenleg sem küzdöttünk lagg (egyes emberek net problémái nem tartoznak ide...) problémával és elégedetten használtuk a Rust-hoz az elmúlt több mint egy évben. Még a 60 Hz-es tickrate mellett is, de ezután még erősebb Xenon processzor fog rendelkezésemre állni. Mindenkinek köszönjük az együtt töltött időt, rengetegen megfordultak és játszottak velünk.

Kis érdekesség akit érdekelnek a technikai dolgok: a gyári alap tickrate az 30. A 60 kétszer gyorsabb kommunikációt engedélyez a szerver és kliens között. Ez sokkal több CPU-t is igényel, ezért a szerverek többségénél ilyet nem engedhetnek meg. Ha pedig van lehetőség az adott hostingnál, akkor megfizethetetlenül drága lesz a bérelt játékszerver. A Counter Strike-sok ismerhetik a tickratek közötti különbséget, bár ott nincs akkora anyagi vonzata, mint egy túlélőjátéknak. Az alapszervereknek is teljesen más erőforrás igényük van...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.17. 15:03:22
  • Rocco27
    Frissítés jött ki!

Link: Devblog 127

• Tirion
    tisztázva
  • Rocco27
    Amúgy igen, a heli leszedése a lootolás csúcsa és nem könnyű elkapni. Felkészülés, szerencse és esetleg támogatás is kell hozzá. Korábban sok rakétát, C4-et, lőszert, fegyvert és hozzá alkatrészt dobott. Ha kiütötted a heli roncsot, még egy kevés nyersanyagot is kaptál (HQ és normál metal).
    Jelenleg ez nerfelve lett valamelyik frissítésben, durván farmolták a nagycsapatok minden szerveren, farmolni sem volt szükséges többé csákánnyal azoknak...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.13. 09:22:36
  • Rocco27
    A Redalin csapata vagy ahogy dusTyyKiNG hívta őket a Noob3 team így szedi a helit: RUST ➤ Helikopter leszedés - Extra. rész Ennek a videónak nagy viszhangja volt a játékosok körében akiket ismerek...

Feltételezem olyanoknak készült a videó, akik szenvednek a leszedésével.

Bocs ha félreértettelek.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.12. 23:21:23
  • Tirion
    arra céloztam,hogy egy vak hülye AI-t anyám is leszed....,de ha ez a RUST csúcsa akkor én kérek elnézést
    Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.09.12. 20:56:12
  • Rocco27
    Itt van magyarul is: GameStar Facebook - Rust eltűnhet az XP rendszer
  • Ironman2
    Lehet mégis kiveszik az Xp rendszert a jövőben.
  • Rocco27
    Mivel szedje le Eokával?

Helit leszedi néhányszor AK-val, az dob egy MG-t, majd azzal folytatja időt és lőszert és spórolva...
    Én is így csinálnám és minden pro így csinálja.

@Killer: dobj fel egy videót arról is, hogyan kell leszedni AK-val a helit a hitetleneknek!
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.12. 10:07:28
  • Tirion
    már elnézést,de megfeleő nyersanyagokkal nem valami nagy szám amit láttunk
  • Kill3r14
    Üdv a Noob 1,2,3 Team-nek ezt ajánlom figyelmükbe: How to take down the Heli in the Rust like a Pro
    Utoljára szerkesztette: Kill3r14, 2016.09.11. 17:32:19
  • jameska17
    Dusty barátom irt a noob-1/2/3 team-nak és nem lehet róluk hallani!!!
  • jameska17
    Nem értelek mert te noob vagy/vagytok akkor már az admin addol??vagy mi és akkor mivan ha killer velem van és mi helizünk csak akkor miért ne lenne elég c4 ::?, meg ilyen szar házat nem épithettél volna de az már a te bajod!!!
    Utoljára szerkesztette: jameska17, 2016.09.10. 09:54:39
  • dusTyyKiNG
    Naaaa végre kommentálhatok már én is. Figyelem! A következő sorok gyenge idegzetűeknek nem ajánlott!

Muszáj vagyok már valami okosat is ide írni a sok szeméthez, ezt (-csak információ képpen-) vegyétek úgy, hogy játszottam Rocco ellen és Killer ellen is, sőt volt hogy az egész szeró összefogott ellenem. Már jó pár wipeot megéltem ezen a szerón, de még egyszer se lett kiraidelve a házam, pedig abban aztán volt anyag bőven. Vajon miért nem addolt Rocco akkor cuccot a raideléshez? Ja, mert nem szokása. Ezzel az addolós témát le is zártam.
    A következő sorokban 3 csapatról fogok írni: A noob1 team (Gulyáék) noob2 team (Evo és Király Csabika) és végül a noob3 team (Redalinék).
    Ja, a kérdés jogos, kinek is képzelem magam, hogy itt simán lenoobozok mindenkit. Csak hívjatok a Királynak ;) *,*
    Noob1 team. Mit is akarnak olyanok a szerón, akik 2, ismétlem KÉT héttel wipe után jönnek fel, és még a szutykos code lockot se zárják le? Könyörgöm még robbantani se kell az olyan házat. Igen, igen továbbépítettétek, és? A szekrények űberfosul voltak lerakva, mert be lehett építkezni az udvarba, onnan meg nyitottátok az ajtót, azt a pár robbanószert tényleg nem volt nehéz összefarmolni arra a kis házra 4en három hét alatt. Noob1 team, aki puha az kiszáll :)

Noob2 team. Evoékat hálisten' nem ismerem rendesen, de párszor összefuttam velük a mapon, esélyük nem volt PVP-ben, nem beszélve arról hogy a saját szememmel láttam hogy rakétázza őket porrá a heli. És a ház? Ki lehet annyira noob már komolyan, hogy xy órányi játék után a szikla tetejére építkezik, könyörgöm, az a ház kb mint egy ajtó nélküli putri. Ezen el kellene gondolkoznotok .......

Noob3 team. Na a Redalinék. Erről csak tényleg röviden: 0 tapasztalat, a barátai sajnos nem ütik meg a 15öt se, se lőni, se építeni nem tudnak, mert az összes házuk youtubról van (na meg a helitower is). Szivesen adok Redalinnak pár tippet ehhez a játékhoz, mert ezzel a csapattal, soha nem fognak előrébb jutni a játékban.

Csabikának üzenem még, hogy kb 3 nap alatt összeszedek annyi c4et, hogy kiraidelem vele a fél szervert 2,5óránként jár a heli, ezt már nevetve rutinból lesolozom. A házak 95%-a youtubról van, elég utánakeresni és easy raid ;)
    Óó a barátlista, Killer és Rocco is az ismerősöm, kiraideltem mindkettőt, na és? Erről szól a játék, túlélték, és még most is együtt szoktunk kockulni.

Itt az ideje belátni mind3 noob teamnek, hogy egyszerűen noobok. Nem szégyen, rengeteg 'Noobs welcome' szeró van már, épp az ilyeneknek, mint ti.

dusTyyKiNG voltam, köszipuszi <3

• Tirion
    milyen modokat használtok??
  • Rocco27
    Passz, nem követem őket. Az játékosok jönnek-mennek, van hogy egy 150 ferőhelyes szerver ami éjjel nappal teli van, WIPE után kihal...sokszor láttam ilyet.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.09. 14:51:49
  • undY1ng #1373
    Amúgy mi történt a EU/UK Rustopia-val? Emlékszem anno ott kezdtem a "pályafutásom" és akkor még 200 slotos volt, de mindig fullon, aztán felemelték 300-350-re és egy ideig szintén maxon volt, de mostanra már kihalt.. :D
  • Rocco27
    Haha, olvasva a fórumot sokan panaszkodnak, hogy túl sötét az éjszaka, feleslegesen dolgoznak annyit a grafikán, mivel éjjel nem látni belöle semmit, stb.

A sok looser gamma király most nem tud jampiskodni!
  • Rocco27
    Bocsi, a modot elfelejtettem frissíteni, az én hibám. Korrigálva.

A 3X vagy még ennél is több Gather-t és a modos szerverért épp EVO és Kiralcs könyörgött, erre ők azok akik rögtön behisztiznek, mert volt aki éjjel nappal tolta és 3 óránként lőtte a helit, majd kirobbantotta a most kihalt szerveren játszok közül az egyik bázist. Természetes dolog, mit kezdjen vele ha már összefarmolta időt nem sajnálva...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.09. 08:39:58
  • AnarchoiD
    Valszeg a frissites zavar be a prluginoknak azert allt vissza az 1x es gather
  • vear
    Hali! Szerintem ebben az egészben csak egy hiba lett elkövetve. Mégpedig hogy Killer-hez túl közel építkeztél. Sejtettem rögtön a játék elején, hogy ebből problémátok lesz. Ki kell kalkuláld, hogy mennyi játéktapasztalatod van, illetve mennyi időt tudsz a játékra szánni, és aszerint kell hozzáállni a játékhoz és építkezéshez. Feltételezem Killer megunta hogy a sok robbanószeren üljön, és elhasználta az anyagot az első házon ami közelében volt.

A gathering most megint egyszeres, ez szándékosan van? Meg modok se mennek. Egyébként én jobban preferáltam az 1x gatheringet. 3x gathernél már agyon kevés játékkal össze lehet annyi anyagot gyűjteni, hogy effektíven lehessen raidelni. A házak védelmét viszont nem lehet a végtelenségig fokozni. Ez nem lenne gond egy olyan szerveren, ahol sokan játszanak, sok a raider és sok a célpont is.
  • Rocco27
    Frissítés jött ki!

Link: Devblog 126

• AngerH
    Rocco gondolkodtam és valóban addoltál:)Voltak eventek emlékszel amikor épitettél arénát és küzdött mindenki megadott fegyverekkel zárt térben.Bár a játéktérbe senki nem vitt ki semmit:) Csak hogy javítsam magam.Bár ezzel szerintem nincs semmi gond.
    Utoljára szerkesztette: AngerH, 2016.09.08. 19:04:30
  • Rocco27
    Még egy helit se spawnoltatok le, pedig TS-en sokan könyörögnek érte, mert lőni akarják. Ha engednék nekik, még több lootra szert tennének, az erősebbek pedig hamarabb kirektelnének benneteket is!

Ez az állítólagos Killer mesélte dolog mindaddig félrevezetés és rágalmazás, míg konkrét bizonyítékod nincs. De persze mondani bárki bármit mondhat, csíptem már fülön Killert én is, hogy lódított.
    De tételezzük fel addoltam, mi nem mindig voltunk szövetségben, sokszor játszottam solot is. Fura mod akkor téged nem zavart, de most szóvá teszed mikor egy általam ismert játákos csúnyán kirektel benneteket egy szorzós modos szerveren, ahol gyerekjáték nagymennyiségben farmolni és rögtön belekeversz engem is mikor nem is játszom fent.

Én ha soloban tolom még Killertől is tartok , mert volt már mikor hátba támadt, mint titeket most. Ha addoltam volna bármikor is magunknak, tudna róla és nem játszana nálam. Elég logikus. A tied számomra nem állja meg a helyét, vagy hazudsz vagy valaki a szádba adja a szavakat, szerintem EVO az, te meg hiszel neki bármit mond.

Amit a negatív kampányolók szavaiból le lehet szűrni, hogy mindenkinek igaza van aki megvádol valakit valamivel, csak a megvádoltnak nem lehet igaza, de még joga sem pláne ha érvekkel próbál megbuktatni állításokat.
    Remélem te is és a többi is megtapasztalja milyen az ha egy Admin szándékosan előnyt farag a jogaiból. Én talákoztam már vele sokszor és lustákkal, hanyag munkát végző Adminnal is az elmúlt 16 év alatt.

Adminként a munkámhoz természetesen megengedhetek magamnak bátmit ami szükséges a munkám elvégzésehez, de csak úgy, hogy az lehetőleg ne legyen hatással a normál játékra.
    Ha megvádolnak valakit csalással, hogy felment pl. a tetőmre tuti csal és bannojam, akkor ahelyett hogy ész nélkül bannolnám megvizsgálom az ügyet és ha kiderül hogy pl. fel tudott jutni, akkor nem bannolom az ártatlant. Megjegyzem Redalin néhány csapattársa erre kapott rá mikor addolással gyanusított, idegen helyen Adminként végeztem a munkám kedves Gulya, utólag kiderült az anyázás volt inkább a gond, amit megbeszéltek a TS-en fent levők egynás között.
    Korábban ha megkértek, hogy saját háznál bontsak/robbantsak mentem vagy építettem arénát nektek, hogy legyen hol játszani. Ez nem keverendő össze a saját játékommal amit túlélőként játszom egyedül vagy társaságban!

Én tudok érvelni minden felhozott vádra.
    A legkönnyebb vádaskodni és rombolni, de azokat bizonyítani is tudni kell. Jelen állás szerint minden vád megbukna egy képzeletbeli bíróságon.

Fatalság bolondság.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.08. 11:45:00