2979
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Hunor1
    most találtam az első kincses térképemet (tehát nem vettem ) Valami állat hogy milyen helyekre rakták :) most ebben az a gáz hogy szinte mindent meg akarok nézni , hátha találok megint ! :))

ja ha már térképek. gondolom véges számúak . mi van ha az összeset megtalálom/megveszem ? van valami jutalma ennek ? csak mert egyet (amit már kiástam) ezekből eladtam .
    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.03.01. 16:27:44
  • PiszkosFred
    Hajra! De maradjunk annyiban - nem akarok spoilert irni -, hogy a pialasnak (is) vannak "erdekes" kovetkezmenyei :D
  • Zozo0122 #1369
    Ajj de sokat rosszalkodtok :D Végig lehet ezt úgy tolni, hogy lehetőleg ne kerüljek börtönbe? Én lehet teljesen kihagynám a tolvajkodást, mindent becsületesen szereznék meg, csak közben innék mint az állat meg nőznék, és nagy pofával ugatnék a nemesekkel :D Kb. Geralt karakter lenne, akitől tartanak, de tisztelik és fel se merül a neve lopásoknál. Megoldható?
  • Árnyvadász
    Igazság szerint nem is töltöttem volna vissza az állást, de miután vagy 30 percet mászkáltam alig látva valamit és akkor még nagyon új volt a játék és szerettem volna végre gyönyörködni a grafikában, meg eléggé frusztráló volt így bármit is csinálni (harc, felfedezés, sötétben tájékozódás) muszáj volt visszatölteni. Tudod mikor végül a játék egy picit végre elengedte a kezem és kijöhettem a szabadba a zárt terekből és kicsit a saját utamat járni, na pont akkor jött be ez az alapos verés. De hát ez is tipikus, a játékot ezért is szeretjük annyira. :)

Végül jól tettem, mert vagy még legalább fél órányi gyalogos út várt rám. Ekkor még nem lehetett sem lóval, sem gyors utazással megoldani a dolgot. Persze később is történtek érdekes dolgok, de azért próbálok vigyázni magamra.
  • PiszkosFred
    De kar, hogy reload 1.0 lett! Zsenialis a tortenet, es pont ezek azok a szituaciok (szamomra legalabbis), amelyek jelentik az igazi kihivast, a megoldando feladatot (ezert is jatszok mindent ironman/mentes nelkul, ha van ilyen opcio). Mert annal nincs nagyobb gyozelem, hogy ha le tudod venni magadrol a hirtelen negyszer is feloltott szopoalarcot :)
  • Árnyvadász
    Ez a Molnár engem is jól megszívatott. Tőle tanulhattam zsebmetszést, így hát elmentünk egy nem annyira szem előtt lévő helyre és lopni próbáltam tőle. A tőrét kellett volna, de annyira nem ment, hogy egyáltalán nem. :)

Aztán mikor már végre meglett volna, mert tizenkettedik próbálkozásra csak ráéreztem és klappolt az időzítés is, a hülyéje elkezdett menekülni és bepanaszolni a városi őröknél, hogy tolvaj vagyok. Eddig ANYÁD 1.0

Na de ez csak a kezdet. Mikor a városba be akartam menni, mert éppen arra volt dolgom, szóval a küldetés épp oda mutatott letartoztattak. Ekkor jött az ANYÁD 2.0, mert előtte még jól meg is vertek, ugyanis én nem voltam hajlandó megadni magam.

Persze jött a börtön, majd a jó kis értékcsökkenése a képességeknek és mivel úgy össze voltam verve, még cserébe tiszta vérbe láttam mindent. ANYÁD 3.0 fázis.

Én mielőtt rendbe raktam volna magam, bevállaltam egy fontos küldetést (gondoltam közbe majd elintézem, hogy lássak is valamit és ne legyek félholt), na de aközben meg nem lehetett se aludni, se olyat csinálni ami miatt ez rendbe jött volna. Igazából itt jött volna az ANYÁD 4.0, de helyette egy RELOAD 1.0 lett, sok órát a levesbe dobva.

Egy kis tipikus történet a játék elejéről még. :)
  • PiszkosFred
    Nagybatyja, nem apja :)

Ami az SSD-t illeti, bizony, sokat segit, szinte kotelezo most mar, majdhogynem alapkovetelmeny az ekkora jatekoknal.
  • Kurfürst
    Lólopással csak óvatosan. Loptam egyet, kutya se vette észre és vidáman elkocogtam vele a Molnárhoz és előtte leparkoltam vele. Molni vidáman kitanított a zsebmetszés fortélyaira és felajánlotta, hogy átveszi a lopott szajrét bármikor. Mondom szuper.

Nyeregbe is pattantam lopott lovamra hogy lopnivaló után nézzek, na de ezt a Molnár is látta és eltörhetett benne valami, talán bűnös életével is számot vetett és megszólalt végre a lelkiismerete, lényeg hogy eszét vesztve sikoltozott hogy tolvaj és szaladt az őrökhöz.

Sajnos apósjelöltemet se lenyilazni, sem lekardozni nem tudtam, így elmerengtem azon, hogy az utolsó berúgás előtt még minden jó volt (reload).
  • Kurfürst
    Tedd SSD-re a programot (ha van a gépben) nálam az megoldotta a több másodperces leállásokat.
  • Hunor1
    szerencsémre én nem találkoztam ezzel a laggal ! :)
    Ryzen5 4 magos procim van és soha nem ment 30fps alá ! :) (igaz 60 fölé sem...)
    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.03.01. 13:09:50
  • PiszkosFred
  • pett3rson
    ez a progi itt van linkelve a topikban?
  • PiszkosFred
    Az 1-2 masodperces mikro lagokat (ha arrol beszelsz) a cpu es magjainak teljesitmenye okozza. Kulon mag szamol egy-egy dolgot a motor eseteben - es tobbek kozott emiatt van egy, amely folyamatosan 90-100% korul mozog, amig a tobbi esetben 5-10%-on. Viszotn zsufoltabb helyeken a tobbi mag is elkezd dolgozni, a teljesitmeny felugrik 90-100%-ra es ekkor jon a mikro lag.

Egy korabban linkelt proci limitalo progival ez nemileg megoldhato, meg ha meg nem is szunteti a hibat, de ha lekorlatozod max. 98%-ra mag kihasznaltsagat, akkor csak docogni fog a jatek zsufolt helyeken, de nem all meg 1-2 secre.

Tobben irtak mar, hogy win7-rol win10-re valtva ez a stuttering megszunt, vagy minimalis lett (nalam nem javult semmit, viszont a cpu limit progival folyamatosan es elvezhetoen fut Rattayban is).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.01. 12:56:24
  • Hunor1
    na bazz, én meg megöltem, mert el akart futni ! :)
  • pett3rson
    Nekem is hasonlóak a beállításaim. Időnként van, hogy megáll és tölt pár másodpercet, de logikát még nem találtam benne, mert hol a susnyásban, hol meg egy vár szobájában csinálta...gondolom az objektumokat töltögette, ami kicsit zavaró volt. párbajban még nem csinált ilyet szerencsére.
  • PiszkosFred
    Hat, ezek random esemenyek, es
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    en mar tobbszor is osszefutottam a sraccal (vagy hasonlo lovaggal). Megszakitom a gyorsutazast ilyenkor, de nem beszelek vele (nem is kezdek bele a parbeszedbe) hanem moge settenkedek, elkapom es viszem is a kaba testet a susnyasba. A cuccait koszonom neki szepen. Mivel nem olom meg, es nem is kezdek bele az eventbe a parbeszeddel (amelynek a vege vagy az, hogy kiallok vele parbajozni, vagy nem), igy elo szokott bukkani a lovag maskor is, ismet csak talpig vasban, mintha mi sem tortent volna :)

...en pedig ilyenkor mar azt szamolom, mekkora kiterot kell tennem "zsebemben" a panceljaval es fegyverevel.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.03.01. 12:43:41
  • DevLupius
    Én mindent maxra toltam, átlag 50-60 FPS, a városban néhol leesik 30 környékére, de előfordul, hogy pár pillanatra leesik 15-re is.
    Indítástól nagyjából 30 másodper alatt tölti be a játékot, a kilépés 1 másodperc.
  • pett3rson
    Annyi még érdekelne, hogy ha beszélek egy falusival, akinek annyi szerepe van, hogy hogy vagy és mit gondolsz a kialakult helyzetről, magyarán elmondja mit is gondol az életről, de ennyi, több opció nincs, azzal érdemes foglalkozni? ez növeli a beszéd-készséget?
    vagy csak azok ahol lehet választani hogy meggyőzés vagy harc vagy más mellett választok? (aminél van jel, azokra gondolok)
  • Hunor1
    miért? ilyen tali többször is van ? :)
  • Voltan
    Eléggé hasonló gépünk van, úgyhogy megkérdezném, hogy te milyen beállításokon játszol, és hogy megy?
    Meg azt, hogy mondjuk Rattay-ban mennyire szokott leesni az FPS?
  • PiszkosFred
    Ismeros, en atirtam a nyelvi faljban a lovag megnevezeset "biztos beveteli forrasra" :D

Nem reszleteznem, hogy miert...
  • Hunor1
    mondjuk én úgy játszom hogy akkor pakolok a lóba ha ott van velem, legfeljebb füttyentek neki :)

volt egy vicces találkozásom egy botcsinálta lovaggal egy kegyhelynél . gyors utazás módban jelzi a program hogy utazó van az úton. ok megnézem. egy dadogós fiatal srác áll az úton -jó páncélban - és arra kér hogy párbajozzak vele . az anyja küldte ki az útra hogy gyakoroljon :))
  • DevLupius
    Mondjuk az azért elég gáz, hogy egyből át tudok rakni mindent a lóba legyen az akárhol is.
    Esettanulmány, bemegyek egy fegyvertárba, felnyomok egy ládát és a tartalmát kipakolás után azonnal teleportálom a határban legelésző lovamba. Ez két dologra jó, az első, hogy nem leszek túlsúlyos, hiszen a lovam fog megszakadni valahol, a második, hogy sohasem kaphatnak el lopott tárgyal mert ahogy rohan az őr testüreg motozásra, már át is teleportáltam mindent a lóba.
    Szoktam is gondolkodni, mi lenne ha egyszer valaki belenézne a lovamba :)
    Ezt javítani kéne, hogy csak akkor lehessen a lóba pakolni, ha ott van melletted.

A falusiak azt sem szeretik amikor keresztüllovagolok rajtuk, az őrség ezt is nehezményezni szokta. Pénzt én sem tudok adni nekik.

• Hunor1
    lavírozom, bűnözök persze csak nem túl gyakran, és akkor sem vesznek észre .
  • PiszkosFred
    Hat, banditakent vagy ketes hirnevvel meg folyamatosan megallitanak az orok es ha talalnak nalad vmit, akkor viszik is :)
  • Hunor1
    esetleg annyiban van hatása hogy ha időben kell valamely misszióra odaérkezzél, de te épp böriben vagy akkor lekésed, bukod a küldit . de szerintem ez csak a side questekre lehet hatással .
  • pett3rson
    amúgy a viselkedésünknek van hatása a későbbi küldetésekre? előfordul olyan, hogy nem kapok meg egy küldit, mert nem jó a hírem? Nem tudok most konkrét példát, mert a legeslegelején vagyok még, csak érdekel, hogy mennyire interaktív a környezet. itt még annyira nem sok minden van, a csatáról, meg a naaaagy seregről tudtam beszélgetni, hogy mennyire befostunk, de mást eddig nem nagyon mondanak.
  • Hunor1
    koldusnak én is akarnék, de eddig csak pofázni lehetett velük ( Rattayban) , nem volt olyan opció hogy alamizsna .
  • Hunor1
    azért hívnak lovagnak mert előkelő páncélt hordasz .
  • pett3rson
    menj már, ez komoly? ilyen is van benne?
  • Terawatt
    Ha elkapnak az őrök és rendezed a számlád javul a repu. Egyébként meg koldusnak szoktam adni pénzt, pici borravalót adok az árusnak, őröknél hagyod, hogy átnézzenek és hasonlók.

Tip: ha a lovad táskájában van a lopott cucc nem veszik el tőled ha minden igaz.

Toronyba aludt az őr, leloptam róla mindent és pár nap után alsógatyóban járőrözött. Egy kardot kapott, hogy azért mégse legyen fegyvertelen. Kemény idők voltak ezek én mondok néktek... Simán megszégyenítik amiért nem vigyázott az egyenruhára :D
  • DevLupius
    Én is hiányoltam a medvéket és farkasokat, de sajnos ezek el lettek kaszálva mert felborították volna a játék ökológiai rendszert.
    Így maradt az, hogy a nemesek kedvtelésből levadászták őket és kipusztultak.
    Igaz, hogy az erdőt járva néha lehet farkas vonyítást hallani, de azok rejtőzködve élnek és nem lehet megtalálni őket.

Kérdés...
    Jól látom ha javítom a cuccaimat akkor romlik minőségük?
    Tegnap szert tettem egy 73-as kardra, ami javítás után 63-as lett, eddig nem tűnt fel mert két hadseregre való felszerelést gyűjtöttem, így ha valami tönkremegy az kuka, bolond lennék javításra költeni, igaz vannak bónuszok amik adnak előnyöket, ha magam javítok, de ezeket éppen úgy nem használom mint a löttyöket amit főzni lehet.

Hogy lehet a lakosság reputációját felvinni?
    Most ott tartok, hogy üdvözöllek Henry lovag, leköpnek és elfutnak a másik megyébe :)
    Az furcsa, hogy lovagnak szólít már mindenki, miközben legnagyobb tolvaj gazfickó vagyok akit a föld a hátán hordott :)

És még 1 kérdés...
    A hóhéros küldinél az írnokkal kéne beszélnem, de annak valami betegsége lehet mert az mindig alszik, ha felkeltem azonnal rohan az őrséghez. Mi a megoldás? Gondoltam kiszedem belőle, de a gégemetszés nem segített mert akkor bukom a küldit.

Loptam lovakat én is, elrejtettem őket, de egy idő után eltűnnek, eladni nem lehet őket, viszont a városőrség egy idő után beidéz egy prosztata masszázsra a lopás miatt, gondolom beszélt a ló :)

Talán több mint 100 órám van a játékba, egy kifagyástól eltekintve nem találkoztam játékmenetet befolyásoló hibával.

• Malakai
    Hát akkor nem mászkálsz odakint eleget, elég sok a nyúl, őz, vaddisznó. Szarvas is van tudtommal, azt még nem láttam.
    Egyebekről nem tudok, ami hiányzik azért a helyszínt figyelembe véve azért némi medve, farkas, róka, bölény, jávorszarvas...
    De lehet van ezek közül is valami, csak még nem találkoztam vele.
  • Ironman2
    Azért egy vadállatvilágot belerakhattak volna.Háztájiakon kívül semmi állat a mezőkön,és erdőben.
  • Hunor1
    kérdés: Ha lovat lopunk , azt is el tudjuk adni a molnárnál ? vagy el tudjuk dugni valahová, és később "leesik " róla a lopott cucc jelzés ?
  • Hunor1
    lehet akkor nincs is? de...valóban szükséges ez ? vagy csak szeretnéd látni a lovadon ?

• AnuluWork #1335
    Fejarmor oké, de body? Még a google sem segít. :(
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.28. 22:56:33
  • Hunor1
    ja ? mert nyergeket, lótakarókat láttam. esetleg rabolni valakitől?
  • AnuluWork #1333
    Ott nincs.
  • Hunor1
    nem tudom volt-e már ?
    KCD Wiki oldal :
    KCD WIKI