83
  • Irasidus
    #83
    Annyi okos hozzászólás van itt, pedig néhány kattintással kideríthető milyen műszereket vitt magával... Természetesen van a Kínai szondán HD kamera, méghozzá sztereo képeket készítő, meg egy panorámakészítő. De a leszállás során a jelátvitel másra kellet, és ilyenkor a navigációs kamerákat használják, amivel gyorsan képet kaphatnak (nem, hogy örülnétek ennek). Csak várni kell és jönnek a képek. A legtöbb kommmentelő szerintem nem nagyon fényképezett még életében komolyabb géppel, csak gagyi X megapixeles fényképezőgéppel, és hát ég és föld a kettő!
  • Atyuska
    #82
    Azért nem adtak HD videofelvételt, mert a UPC szervere épp ismét leállt.. :-)
  • Tower Guard
    #81
    Hehe! :D Lehet! :)))
  • sonajdoba
    #80
    lehet ül ott egy kicsi kínai, kicsi mobillal, kicsi kamerával, kicsi kepét keszit.

    "occo nagyon occo"
  • sonajdoba
    #79
    éljenek a Kemerás' Mobilok :P:P:P
  • Tower Guard
    #78
    Ebben teljesen igazad van. Én is nevetségesnek tartom, hogy egyszerűen nem lehet szebb minőségű képeket készíteni? Nem is kell hogy hd legyen de ne olyan legyen mintha egy 1 megapixeles telóval készült volna.
  • sonajdoba
    #77
    "hd felvételeket ne nagyon várj amíg nem visszatérős a küldetés."

    nem igazan értem amit írtál. a nagy állományokat én is gondoltam, hogy esetleg amiatt, de nem tudom. attól meg lehetne valami jó felvétl. ha meg nem is HáDé valamikor rég 10-éve azokkal a szar szappantartótokkal is tudtak normális kepéket készíteni.
  • Marteen21
    #76
    Valószínűleg a korlátozott feltöltési sebesség miatt, hd felvételeket ne nagyon várj amíg nem visszatérős a küldetés. :)
  • sonajdoba
    #75
    én csak azt nem értem, hogy ha mar több milliárdost rab***nak egy ilyen programra miért nem tudnak egy jó minőségű kamerát meg fényképezőgépet rátenni.

    10-evvel ezelőtt is csináltak ilyen kepét azóta sem változott semmi.

    nem ertem
  • asgh
    #74
    Ha trollkodsz, legalább az értelem látszatára figyelhetnél. Ha bármi gázos lett volna a videón, már tízezrek postolnák szerte a világban. Itt a szokásos szerzői jogi baromságról van szó.
  • duke
    #73
    "Ezt a videót a felhasználó eltávolította. "

    Azert nem kicsit gyanus, hogy a video nem erheto el. Biztos belelogott egy lampa a felvetelbe, vagy egyebb problema adodott a studioban, ezert inkabb toroltek.
  • AZUL
    #72
  • BladeW
    #71
    Én pl többet kattintok a tudományos hírekre, mióta trollbarlang lett. Jajj majd elfelejtettem!
  • Richard Donkies
    #70
  • Szefmester
    #69
    Felesleges bármit is idézni, mert amikor mi kérjük az idézeted ("hogy más topikokban már leírtam") akkor hirtelen eltűnsz pár órára, és néhány tucat hsz. után folytatod mintha mi sem történt volna.
    Az pedig hogy valaki azt feltételezi azaz "hiszi" hogy te ezt vagy azt gondolod, teljesen jogosan teszi, lévén olyan orbitális baromságokat állítottál már hogy azt egy vicclap is megirigyelné!

    A holdraszállás összeesküvést pedig már tucatnyi alkalommal döntötték meg. A legegyszerűbb dolog, van ott egy tükör. Villants rá egy lézert, mérd le az időt ami idő alatt visszatér a sugár a detektorodba és számold ki milyen messze van.. jah és mivel visszatért a tükörről, elgondolkozhatsz azon hogy is került oda.
  • torreadorz
    #68
    Elég lenne ha csak az accot blokkolják. Biztos van neki pár, de ha 1 hét alatt kidobják 5x egy idő után biztos fárasztónak találná újra regelni és keresne egy másik fórumot.

    Megjegyzem ez az sg-nek is az érdeke lenne, mert ha elszaporodnak az ilyenek, akkor egy idő után viszont a normálisak fogják ignorálni az oldalt. Aztán oda lesz a reklámbevétel, vagy legalábbis szkópot kell váltani mert az ilyen ricsi féléknek jobb lehetnek az ezoterika jóslásos reklámok :)
  • AZUL
    #67
    ráadásul lehet egypár embernek ugyaz az ip címe... többek között akár az övé is...
  • Lucy in the Sky
    #66
    Sajna nem pár km-re, ez a forrás itt 400-at saccol, az nagyon sok...
    Pedig jó lett volna ha összehoznak egy randit, baromi érdekes lenne képeken látni, hogy mi történik a technikánkkal a Holdon közel 50 év alatt. Oké, nyilván nem sok, csak a por lepi, de mégiscsak az első igazi régészeti lelet volna odafönt.
  • BRAT
    #65
    Dinamikus IP-je van szinte mindenkinek. Minden csatlakozáskor újat kapunk bazz.
  • teddybear
    #64
    Na igen. Tényleg teljesítmény, hogy sikerült tönkretennie a tudományos rovat blogját. Pszichopaták körében dicsekedhet vele. Rendkívüli teljesítmény. Ha meg törlik ezt a nicknevét nem baj, mert van még másik neki, nem is egy. Majd visszaeszi a fene megint, csak másik néven.
    IP-címen kéne kitiltani. Az kicsit tovább tartaná vissza, de az sem sokáig.
  • Cifka1seggfej2
    #63
    cifka miklós egy fasszopó köcsög, molnika meg a segge nyalója
  • keembo
    #62
    Richard Donkies a házban. Azért védelmére szóljon, hogy próbál okos lenni úgy, hogy nem mond szinte semmit és azt is 2 smiley közé teszi. Egy nagyon kedves úriemberről van szó, becsüljük meg (mielőtt kitörlik a regjét)!
  • metaxx
    #61
    Csang'o elszabadul :P :D
  • Richard Donkies
    #60
    "Mert te azt feltételezed, hogy a holdon mások a fizikai törvények."


    Na, már megint csak a hitedet vetíted ki rám.

    Soha nem mondtam olyat, ami akár csak sugallta volna is ezt.
    (Tessék idézni, ha másként gondolod)

    Vagy összekeversz valakivel, vagy a szokásos lejárató céllal megírt szöveg.
  • BRAT
    #59
  • torreadorz
    #58
    Mivel itt senki sem Isten hogy mindent tudjon, ezért nyilvánvalóan mindenki hisz valamiben.

    Azonban van egy másik szó amit sajnos a te fajtád nem ismer (gyanítom a felmenőid sem ismerték így már érthető a létrejöttöd), azt pedig úgy hívják hogy valószínűség ami viszont matematikailag jól definiálható.

    És innentől kezdve óriási különbség van két hit között. Persze nem kell elhinnéd ezt sem, szóval gyakorlati óraként javaslom tarts a fejedhez egy pisztolyt és kezdj el orosz rulettet játszani egy 6 lövetű pisztollyal. A tudomány álláspontja szerint egy a hathoz az esélye hogy fejbe lövöd magad, kezd el írogatni egy lapra aztán gyere vissza ha a te hited megcáfolta....
  • Vol Jin
    #56
    Igen, egy szélhámos úgy csinált, mintha eladhatta volna a holdi telkeket, és volt olyan balek, aki fizetett neki a semmire. Semmilyen jogalapja nincs az állítólagos telekvásárlásokra.
  • BM
    #55
    Elmentek ráírni a Holdra is, hogy Made In China...már a holdfény se lesz a régi :D :D
  • BRAT
    #54
    Egy időben lehetett venni Hold-telket. Hírességek vettek, asszem 50000$-ba fájt.
    Fennáll-e a birtokháborítás és a garázdaság esete a kitaj holdkomp landolási helyénél?
  • kvp
    #53
    Par erdekesseg azert kiderult a neten megjelent cikkekbol. A leszalloegyseg viszonylag egyszeru, szinte egy az egyben a regi apollo felepiteset koveti, ami azt jelenti, hogy konnyen modosithato minta visszahozashoz egy felszallo egyseggel, tovabba arra mar csak az utasfulke kell, hogy embert is szallithasson. A geologiai radar a leszallas modosult helye miatt kevesbe lesz hasznos, mivel a merheto melysegben valoszinuleg csak kihult lava lesz, viszont a Hold anyaga itt a felszin kozeleben van, tehat konnyebb lesz kiasni.

    A nasa most ha minden jol megy keszit par fotot a leszallas helyerol es megnezzuk mit latunk rajta. Egyebkent a kinaiak egy par kilometerre vannak a lunokhod 1-tol, szoval ha a rover birja akkor a kuldetes tudomanyos resze utan akar oda is mehetnenek megnezni. Kb. akkorat tevedtek a leszallasnak mint a szovjetek, mindket kuldetes a sinus iridum-ba indult es a mare imbriumban landolt. Az apollo 15 leszallasi helye sajnos pont a krater atellenes vegeben van, szoval jo messze.

    ps: Mit talalnak majd a Holdon az amerikaiak ha visszaternek oda? A leszallohely mellett ki lesz irva, hogy 'Csang'e kinai etterme'.
  • Oliwaw
    #52
    Ezentúl aki anyádat említi, vagy a hisz szót használja, dobjon be 100 forintot a perselybe (nem abba).
  • Tsol
    #51
    Az egyik tudatlanságon alapszik, a másik meg tapasztalaton. Ez a különbség. További szép estét.
  • gforce9
    #50
    Nem, nem helyes válasz. Mert te azt feltételezed, hogy a holdon mások a fizikai törvények. Csak úgy hasraütve. Holott erre semmi sem utal. Sőt, arra utal minden megfigyelés, hogy ott is ugyanazok a törvények. Ha te azt hiszed, hogy ott mások a fizikai törvények, az a szíved joga. Mindenesetre józan ember nem hisz ilyesmiben. Ha pedig ugyanazok a törvények, akkor a csilagok nem látszanak. Azért azt döntsük már el, te azt vitatod, hogy ott mások a fizikai törvények? Tényleg ezt vitatod? Mert akkor nincs értelme a párbeszédnek.
  • Richard Donkies
    #49
    Minden hitnek van valami alapja.
    Konkrét bizonyíték hiányában a hívő nem tudja megállapítani, hogy téves-e.
    Ahogy te sem azt, hogy bárki hisz e itt abban, hogy a Holdon nappal látszanak e a csillagok.
    Tehát a helyes válasz az, hogy a te hited és a másik hite között nincs semmi különbség.
  • gforce9
    #48
    A megfigyelés a bizonyítás. Ha mindketten ugyanazt figyeljük meg, annak van alapja. Ha a levegőbe dumálunk, annak nincs.
  • Richard Donkies
    #47
    Látom nem értettél meg.

    Te hiszel valamit, valaki hisz valami mást.
    Egyikőtök sem tudja bizonyítani, mivel csak hisztek.
    Mi a különbség?
  • gforce9
    #46
    A különbség az, hogy egy józan ember, ha belegondol a puszta hétköznapi szabadszemes megfigyeléseibe, rájön, hogy nagy fényszennyezésnél, nem látszanak a csillagok. Másrészt, belegondol abba, hogy világméretű átverésnél nem a csillagokról fognak elfelejtkezni. Ha ebb valaki nem gondol bele akkor a vakhit vezérli. Ennyire egyszerű.
  • Richard Donkies
    #45
    "De ez a csilagok láthatósága valóban egy elterjedt tévképzet, amiben szerintem itt is van aki hisz."

    Tehát te azt hiszed, hogy van aki azt hiszi.

    Mi a különbség a két hit között?
  • gforce9
    #44
    Nem rád írtam, az nyilvánvaló volt :) De ez a csilagok láthatósága valóban egy elterjedt tévképzet, amiben szerintem itt is van aki hisz.
  • WoodrowWilson
    #43
    Most komolyan a nem látszódó csillagokon fogunk pörögni, amikor tök egyértelmű volt az irónia az első hozzászólásban? Legalább addig ne kelljen a konteós marhaságokkal foglalkozni, amíg valamelyik indoktrinált elő nem jön vele igaziból.