51
  • teddybear
    Ennek csak az mond ellent, hogy bár a Vénusznál a Nap közelsége miatt jóval erősebb a napszél hatása, mégis sokkal sűrűbb a légköre. Sokkal sűrűbb, mint például a Földé, pedig egyrészt a Föld is messzebb kering, és a Vénusznak sincs számottevő mágneses mezeje.
  • Pares
    A jelenlegi elméletek szerint a ritka marsi atmoszférának a mágneses mező gyengesége, az alacsonyabb gravitáció vagy egy nagyobb objektum becsapódása is okai lehetnek. Az is lehet, hogy mindhárom egyszerre.
  • Kryon
    Én is úgy tudom. A gravitáció meg tudná tartani, de a napszél elfújja mágneses mező nélkül (évmilliárdok alatt).
  • Tsol
    Én úgy tudom, hogy a gyenge mágneses mező miatt ritka a légkör.
  • Angelus1991ster
    Ha sűrűbb lenne a légköre a Marsnak, akkor hasonló vagy ritkább lenne az élet, mint itthon. Kérdésem: a marsi gravitáció sűrűbb lékört is megtudna tartani?
  • Pares
    Nem semmi. A Marson +20 és -125 Celsius fok közt ingadozhat a hőmérséklet évszakoktól, napszaktól és pozíciótól függően, itt meg -93,2 fokot mértek (itt és a wikipédián -94,7-et említenek)... Érdekes, hogy az Antarktiszon is előfordulhatnak ilyen marsi hőmérsékletek, jelentősen sűrűbb légkörben és jóval közelebb a Naphoz.
  • halgatyó
    1. em akármilyen anyagú cipőtalp kellhet oda.

2. Akkor ott csapdába esik a CO2!
  • Szefmester
    Akkor már csak egy kérdésem maradt...

Tényleg ennyire friss hírekkel kedveskednek nekünk?
  • Zombee
    Ehhez is 27 év kellett, hogy megdöntse az előzőt. Az abszolút rekordok azért ritkábban dőlnek meg, mint a napi meg területi csúcsok, ez a meleg és hideg rekordokra éppúgy érvényes.
  • JimKirk
    Igen.
  • god25
    Ez 3 éves adat. Azóta ez a csúcs?