59
-
idebudanemoda #59 csak vodkát! -
scarabeus86 #58 Életemben kétszer ittam energiaitalt, akkor is csak azért mert megkínáltak. Első alkalommal bombát, másodjára red bullt. Mindkétszer álmosság és melankólikus érzés fogott el utána, szóval belőlem épp az ellenkező hatást váltja ki. Ezért nem fogok én többet soha ilyet inni. Ha sok a meló és nincs idő pihenni, akkor jöhet a jó erős angol tejes tea, kávézni sem szoktam soha. -
Irasidus #57 Egy tininek nincs felelősségérzete, ezért sem büntettető, hiába írod rá: káros! annál inkább issza (gondolom azért te is lázadtál). Természetesen mindig vannak kivételek, és a nevelésnek nagyon nagy szerepe van, ezzel egyet értek! Sőt a szülők felelősséggel tartozik a gyerekéért (büntetőjogilag is), de mégiscsak egyének vagyunk, egyéni döntéseket hozunk, és a szülő nem tud ott lenni mindig. És sajnos a többségi család ilyen. Az ember és főleg a társdalom egy kicsit bonyolultabb mint ahogy itt kommunikálod. -
Plusz ha a gyerek emiatt hal bele az nagy reszben a szulo felelossege. -
Rairjak a dobozra, hogy nagy merteku fogyasztasa karos, stb.
Ennel tobbet nemtudnak tenni.
Vagy vigyek le a koffeint 2 mg/100 ml-re?
Es igen siman mondanam a gyerekemnek, hogy nem ep elmeju.
Egyebkent is ez nevelesi problema, ha a szulo nemtudja nevelni a gyereket, arrol nem az energia ital vagy a gyartoja, vagy az allam tehet. -
Irasidus #54 Igen a kávé és a dohány is függőséget okoz, és mértéktelen fogyasztása káros. De ugye most az energiaitalokról van szó, és arról a szokásról, hogy napi több dobozzal, szinte víz helyett fogyasztják a fiatalok? A probléma azzal meg nincs megoldva, hogy aki hülye haljon meg, ezzel csak a társadalmat rombolod, és teret engedsz a hülyeségnek. A társdalom nem így működik, és hidd el egy olyan társadalomnak te sem örülnél hiába hangoztatod ez itt most. Összetettebb a probléma, ami prevenciót kíván, és nem azt, hogy hagyjuk a másikat meghalni, csak mert nem tudta, hogy ez lesz a következménye, vagy csak mert tinédzser és lázad... (Egyébként ha te gyereked kerülne emiatt bajba, nyilván nem azt mondanád neki, hogy hülye vagy, igaz?) -
A kave meg kilos kiszerelesben, a dohany meg kartonnal.
Nagy mennyisegben ezek is karosak.
Ha meg valaki liter szamra issza udito helyett, az megerdemli ha belehal. -
WoodrowWilson #52 Ennek a listának az átlaga is csak 40 mg körül van. Az átlag vásárló nem fog 75+ mg-os energiaitallal találkozni, csak az, aki direkt erre megy rá. Értem, hogy mit mondasz, csak felhívom a figyelmet, hogy túldramatizálod a helyzetet, és fals adatokat közölsz.
Attól, hogy literes kiszerelésben lehet venni, nem kell meginni az egészet egyszerre. Vagy te a kétliteres ásványvizet egy húzásra iszod? -
Irasidus #51 Ja és még egy dolog, az energialatok 500 ml kiszerelésben is kaphatók, megy egy literesben is - így a 32 mg/100ml nagyon nem stimmel. -
Irasidus #50 Tájékozódj, és próbáld meg felfogni a mondatom értelmét: a világ nem csak Magyarországból áll, a neten akármit vehetsz. De, ha csak itthonról beszélsz, itt a gond leginkább azzal van, ha rendszeresen, napi több dobozzal, szinte víz helyett fogyasztják. Mond csak érted te amit írok?
Link -
WoodrowWilson #49 Csipszadó előtt is 32 volt a normál, 75 még akkor se fog kijönni, ha nem súlyozod az eladott mennyiségekkel. -
Irasidus #48 Egyrészt nem csak Magyarországból áll a világ, másrészt nem mindegyiket vitték le, elég a neten körülnézni... -
WoodrowWilson #47 Miről beszélsz? 32 mg alatt van az átlag, mivel a csipszadó miatt sokan levitték ez alá is. A Red Bull, Monster, Hell 32-es, Hellből a strong változat is csak 38, Bomba és más teszkógazdaságos szintű cuccok meg 16-osak szoktak lenni. Szóval nagyon nem 75 körül. -
Irasidus #46 Változó mennyi koffein tartalmazhatnak, a RedBull-ban "csak" 32 mg/100ml. Van olyan is amiben 350 mg/100ml! Ezért célszerű átlagolni, ha úgy általában energiaitalról beszélünk. Az átlag kb. 75 milligramm koffein. Önmagában egy energiaital koffeintartalma elsőre nem tűnik vészesnek, gond leginkább azzal van, ha rendszeresen, napi több dobozzal, szinte víz helyett fogyasztják. -
Shiny Copperpot #45 Szerintem is sokkal veszélyesebb a dehidratációs hatás (főleg alkohollal fogyasztva), mint a stimuláns. Aki meg azt állítja, hogy a tea és a kávé hatása megegyezik, az még legalább az egyiket nem fogyasztotta. Teljesen más a két stimuláns hatásmechanizmusa, főleg azért mert más vegyületeket tartalmaz a "mix". Pl. a teától nem lehet dehidratálódni, viszont széteszi az emésztőrendszeredet a csersav.
A vizsgákra készüléssel nekem az volt a tapasztalatom, hogy még ha semmit sem tudok, akkor is jobban megéri a vizsga előtti estén rendesen kialudni magam. Legalábbis nekem az utolsó éjszakáról nem nagyon maradt meg soha semmi, amit a fejembe próbáltam tömni. :) De ha más megoldás nincs, én továbbra is azt javaslom, hogy szerezzen be az ember koffeintablettát a gyógyszertárban, és azt vegyen be 3-5 deci vízzel. Az pontos és megfelelően hatásos adag (1 tabletta 100mg), és nem tartalmaz más pszichoaktív anyagot. -
Shiny Copperpot #44 Tehát az energiaital, a maga max. 32mg/100ml-jével a löttykávé alja. -
Irasidus #43 Mondjuk ez kávéja, és adagja válogatja, de (ez már mások lemérték):
kávé - 40-80 mg/100ml
sima presszókávé - 77 mg/100ml
dupla presszókávé - 50-175 mg/100ml
instant kávé - 30-50 mg/100ml
Nagy koffeinadag (kb. 300 mg fölött) kézremegést, vértolulást, szívtáji nyomást okoz, a neten találtam 350 mg is (igaz az boltban nem kapható, de megrendelhető, és azt hiszem nem tiltott). -
Matolcsy György kiűzi a taurint az országból
Nem veszélyesebb az
energiaital a kávénál -
Ez hulyeseg.
Annyi van 250 ml-ben mint egy csesze espresso kaveban.
Viszont valamivel tobb a cukortartalma, de ezekbol is van cukormentes.
A taurin helyett meg mast hasznalnak a chips ado miatt. Mondjuk ez az energia italok koffein mennyiseget is leszabalyozta.
Plusz van olyan ami termeszetes anyagok felhasznalasaval keszul pl. Watt Natura -
Egyszer zh elott abszintot ittam.
3-masra vizsgaztam, ugy hogy nem keszultem a zhra. :DDD -
Irasidus #39 Neked most a szád büdös, vagy steril vagy? Sóból tényleg többet eszik az átlag magyar ember, de tudtommal senki nem kötelezi erre... Tudtad, hogy a répa és csirke eredetileg nem sósan terem/születik? Csak nem kéne agyonsózni. ;) Te mindent elhiszel amit a neten olvasol? -
http://idokjelei.hu/2012/06/a-fogkrembe-kevert-fluoridot-a-ii-vilaghaboruban-meg-a-rabok-sterilizalasara-es-megszeliditesere-hasznaltak/
A Konyhasó mint lakossággyérítés
http://www.youtube.com/watch?v=9R03_qOi3V4 -
ostoros #37 Velem is ugyanez volt. Semmi szellemi frissességet nem adott, csak balfaszkodás volt, nem tanulás, amit a hatása alatt csináltam. -
culas25hc #36 A Zöld Tea meg a kávé akkor jó, ha az ember fenn akar maradni hajnali 1-ig és hatkor kel fel. De ha hajnali 3-ig kell tanulnom, és 6-kor kelnem, és ez megy 3 napon át, akkor semmit sem ér a tea meg a kávé.
Nyilván ez totál kikészíti a szervezetet, de félévente 3-4 alkalommal adódik ilyen, sajnos ilyenkor be kell vállalni. Cserébe utána másfél hónapig rá sem nézek energia italra.
Szerintem mikor valaki buliban, kocsmába, szomjúság ellen is azt issza, azzal van a baj. -
Irasidus #35 Az energia italban is koffein van, csak 5 kávénak megfelelő egy adagban. -
thsanyi5 #34 Azoknak akik a kávét ajánlgatják energiaital helyett:
Nemrég a kávéról is jelentek meg hasonló kutatások, melyek azt bizonygatják, hogy valójában a kávé lassítja az agyműködést. Lehet, hogy ébren tart, de nesze neked ZH elé kávét inni. Kevésbé fogsz tudni gondolkodni mintha álmos lettél volna :D
Nem tudom elhiggyem-e ezen kutatások bármelyikét. Én nagyon ritkán iszom bármelyiket. De ha igen akkor is csak az íze miatt. Elég jól bírom saját magamat ébren tartani ha kell még akkor is ha 4 órát aludtam és 20 órája vagyok ébren. Kávé nélkül. Nyomj pár fekvőtámaszt, vegyél pár jó nagy levegőt. Rövid távon az is segít. Meg legyen annyi eszed, hogy alszol eleget vizsga vagy munka előtt és nem minden nap úgy élsz mint egy zombi. 1-1 alkalom megint más, de sokan mindennapos jelleggel napi 5 kávéval maradnak csak ébren. Ezt nem tudom normális dologként kezelni. Akkor ott valami komoly alvásprobléma van. -
Cleawer #33 Off:
A filteres teák többnyire eléggé gyengék, de legalább drágák. Helyette ajánlom a szálas teákat, teljesen más ízvilág. Macerásabb de hangulatosabb is (: -
37lz55 #32 a kutatásokat a Ferrari szponzorálta -
Kíváncsi lennék, hogy egy jó faggyús marhapörkölt, vagy egy kiadós velőspacal ebéd után mit tudnának kimutatni?
Ettől függetlenül nem kell(ene) ipari szemetet inni és enni! -
Szefmester #30 Van belőle 1,5 literes is. Nem kávézom, és elképesztően ritkán iszom ilyen löttyöket (főképp a borzalmas ízük miatt). De amikor utoljára ittam akkor elég tetemes mennyiséget kellett magamba dönteni hogy elkerüljem az alvást. A gond ellenben itt jött be. Ugyanis bár elaludnom nem sikerült, agyban kb alvó üzemmódba léptem. Kitágult pupillákkal, dübögő szívveréssel ültem az ágyon mint egy zombi, szinte minden összetettebb gondolat nélkül. És persze mikor el tudtam aludni akkor alig 3 óra múlva ébredtem fel frissesség érzésével hogy ali pár órával később (mikor tényleg elmúlt a hatása ennek a szarnak) ko szinten bealudjak ülve és maradjak úgy közel 14 órán át, bepótolva az alváshiányt. -
KopaszIsten #29 Hm. Szerintem te írtad bele a wikipediába, hogy ne legyen igazam. :D
Mindenesetre érdekes. Úgy látszik ma is tanultam valamit. :)
De a tea (főleg a zöld) akkor is egészségesebb a kávénál. :P :D -
A ciszteinben tiol csoport van, nem szulfon. De mindkét funkciós csoport kéntartalmú, ez igaz. -
Cat #27 Számomra megdöbbentő volt, amikor láttam hogy van ezekből az energiaitalokból literes kiszerelés is. Elképesztő mennyi mesterséges cucc lehet benne, és van sajnos, aki meg is veszi. -
Vol Jin #26 "A teában nincs koffein, abban ugyanis tein van. (a tea hatóanyaga)"
Na akkor sasold meg a wikipedián, hogy mi a tein és mi a koffein. Tök ugyanaz a molekula. Csak amikor először kimutatták bennük, akkor nem volt olyan technika, amivel a teljes atomszerkezetük feltárható lett volna, így azt hitték, hogy két különböző anyag, így úgy nevezték el szegényt, hogy amit a teában találtak az tein, amit a kávéban az koffein, és fogalmuk sem volt, hogy a kettő azonos. -
Vol Jin #25 Jé, lejárt a négy felkiáltójelem. :-)
Akkor megint elküldhetek valakit a búsba úgy, hogy csak korlátozva leszek, nem kitiltva. :-) -
Vol Jin #24 A cisztein is fehérjeépítő aminosav és van benne kén. Fejből nem ismerem az összeset, mert nem vagyok biokémikus. :-) A taurinban is van, csak nem fehérjeépítő. Írtam is, hogy aminoszulfátsav, és kiemeltem a kéntartalmát. Nem nagyon tudnék mondani más fehérjeépítő ként tartalmazó aminosavat. Az rémlik, hogy ritkák, és ezért csoportosítják külön. Csak azért írtam, mert Tetsuo nem gondolja aminosavnak a taurint, pedig az. Talán az kavart be nála, hogy kéntartalmú. -
ostoros #23 Ez így van. A másik ilyen alapanyag, amit a szervezet megtévesztésére használnak, a cukor. Ma már szinte mindenbe bekerül, még akár virslibe és egyéb húsjellegű készítményekbe. Az egésszel pont az a baj, hogy az ipari hulladékot, ami igazából talán az állatoknak való, szépen megízesítik, és máris milyen finom.
Én pedig kezdek rászokni, hogy nem is igazán eszek kész ételeket, hanem csak is az alapokat. Aztán már otthon én magam elkészítem, ha kell. -
ostoros #22 Hát nem tudom. Statisztikailag nem túl előnyös, de az is igaz, hogy az ilyen cuccok az anyagcsere gyorsítására mennek rá, gyakorlatilag azon keresztül hatnak.
A pajzsmirigy pedig pont az anyagcsere szabályozásáért felelős.
Szóval lehet, hogy ő genetikailag érzékenyebb volt, de ettől még könnyen lehet, hogy valóban megterheli a pajzsmirigyet ez a sok szar. -
KopaszIsten #21 "Nyugodtan lecserélhetnénk az "energiaital" szót kávéra/teára/kólára ebben a cikkben és a neten fellelhető testvéreiben."
A teában nincs koffein, abban ugyanis tein van. (a tea hatóanyaga) A többiben koffein több-kevesebb mértékben, tehát a tea kakukktojás. A tea elvileg egészséges, a többi nem annyira... (A tea nem pörgeti fel annyira a szívet (így hallottam), viszont hosszabb ideig tart a hatása a kávénál, ezért sokkal egészségesebb az előbbi. 1 pohár tea (1 filterből készítve) hatásosabb, mint egy csésze kávé...) -
Erre mondják azt, hogy statisztikailag értelmezhetetlen. Ez így 0. Ennyi erővel kiválasztok bármilyen hatást és ráfogom arra, hogy attól rákos.