Az energiaital hatása egy óra után kimutatható
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ennel tobbet nemtudnak tenni.
Vagy vigyek le a koffeint 2 mg/100 ml-re?
Es igen siman mondanam a gyerekemnek, hogy nem ep elmeju.
Egyebkent is ez nevelesi problema, ha a szulo nemtudja nevelni a gyereket, arrol nem az energia ital vagy a gyartoja, vagy az allam tehet.
Nagy mennyisegben ezek is karosak.
Ha meg valaki liter szamra issza udito helyett, az megerdemli ha belehal.
Attól, hogy literes kiszerelésben lehet venni, nem kell meginni az egészet egyszerre. Vagy te a kétliteres ásványvizet egy húzásra iszod?
Link
A vizsgákra készüléssel nekem az volt a tapasztalatom, hogy még ha semmit sem tudok, akkor is jobban megéri a vizsga elõtti estén rendesen kialudni magam. Legalábbis nekem az utolsó éjszakáról nem nagyon maradt meg soha semmi, amit a fejembe próbáltam tömni. :) De ha más megoldás nincs, én továbbra is azt javaslom, hogy szerezzen be az ember koffeintablettát a gyógyszertárban, és azt vegyen be 3-5 deci vízzel. Az pontos és megfelelõen hatásos adag (1 tabletta 100mg), és nem tartalmaz más pszichoaktív anyagot.
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
kávé - 40-80 mg/100ml
sima presszókávé - 77 mg/100ml
dupla presszókávé - 50-175 mg/100ml
instant kávé - 30-50 mg/100ml
Nagy koffeinadag (kb. 300 mg fölött) kézremegést, vértolulást, szívtáji nyomást okoz, a neten találtam 350 mg is (igaz az boltban nem kapható, de megrendelhetõ, és azt hiszem nem tiltott).
Annyi van 250 ml-ben mint egy csesze espresso kaveban.
Viszont valamivel tobb a cukortartalma, de ezekbol is van cukormentes.
A taurin helyett meg mast hasznalnak a chips ado miatt. Mondjuk ez az energia italok koffein mennyiseget is leszabalyozta.
Plusz van olyan ami termeszetes anyagok felhasznalasaval keszul pl. Watt Natura
3-masra vizsgaztam, ugy hogy nem keszultem a zhra. :DDD
A Konyhasó mint lakossággyérítés
http://www.youtube.com/watch?v=9R03_qOi3V4
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Nyilván ez totál kikészíti a szervezetet, de félévente 3-4 alkalommal adódik ilyen, sajnos ilyenkor be kell vállalni. Cserébe utána másfél hónapig rá sem nézek energia italra.
Szerintem mikor valaki buliban, kocsmába, szomjúság ellen is azt issza, azzal van a baj.
Nemrég a kávéról is jelentek meg hasonló kutatások, melyek azt bizonygatják, hogy valójában a kávé lassítja az agymûködést. Lehet, hogy ébren tart, de nesze neked ZH elé kávét inni. Kevésbé fogsz tudni gondolkodni mintha álmos lettél volna :D
Nem tudom elhiggyem-e ezen kutatások bármelyikét. Én nagyon ritkán iszom bármelyiket. De ha igen akkor is csak az íze miatt. Elég jól bírom saját magamat ébren tartani ha kell még akkor is ha 4 órát aludtam és 20 órája vagyok ébren. Kávé nélkül. Nyomj pár fekvõtámaszt, vegyél pár jó nagy levegõt. Rövid távon az is segít. Meg legyen annyi eszed, hogy alszol eleget vizsga vagy munka elõtt és nem minden nap úgy élsz mint egy zombi. 1-1 alkalom megint más, de sokan mindennapos jelleggel napi 5 kávéval maradnak csak ébren. Ezt nem tudom normális dologként kezelni. Akkor ott valami komoly alvásprobléma van.
A filteres teák többnyire eléggé gyengék, de legalább drágák. Helyette ajánlom a szálas teákat, teljesen más ízvilág. Macerásabb de hangulatosabb is (:
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Ettõl függetlenül nem kell(ene) ipari szemetet inni és enni!
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Mindenesetre érdekes. Úgy látszik ma is tanultam valamit. :)
De a tea (fõleg a zöld) akkor is egészségesebb a kávénál. :P :D
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Na akkor sasold meg a wikipedián, hogy mi a tein és mi a koffein. Tök ugyanaz a molekula. Csak amikor elõször kimutatták bennük, akkor nem volt olyan technika, amivel a teljes atomszerkezetük feltárható lett volna, így azt hitték, hogy két különbözõ anyag, így úgy nevezték el szegényt, hogy amit a teában találtak az tein, amit a kávéban az koffein, és fogalmuk sem volt, hogy a kettõ azonos.
Akkor megint elküldhetek valakit a búsba úgy, hogy csak korlátozva leszek, nem kitiltva. :-)
Én pedig kezdek rászokni, hogy nem is igazán eszek kész ételeket, hanem csak is az alapokat. Aztán már otthon én magam elkészítem, ha kell.
A pajzsmirigy pedig pont az anyagcsere szabályozásáért felelõs.
Szóval lehet, hogy õ genetikailag érzékenyebb volt, de ettõl még könnyen lehet, hogy valóban megterheli a pajzsmirigyet ez a sok szar.
A teában nincs koffein, abban ugyanis tein van. (a tea hatóanyaga) A többiben koffein több-kevesebb mértékben, tehát a tea kakukktojás. A tea elvileg egészséges, a többi nem annyira... (A tea nem pörgeti fel annyira a szívet (így hallottam), viszont hosszabb ideig tart a hatása a kávénál, ezért sokkal egészségesebb az elõbbi. 1 pohár tea (1 filterbõl készítve) hatásosabb, mint egy csésze kávé...)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De az. Aminoszulfátsav vagy mifene lenne, de nem fehérjeépítõ. Csoportosítják az aminosavakat is több kritérium szerint, a fene se tudja már miként, és ez egy ilyen külön csoportosításba esik. Van benne kén is, (mondjuk fehérjeépítõben is van olyan szerintem, ha jól emlékszem), de ez nem fehérjeépítõ. Mind a 20-t tudja fejbõl az, aki biokémikus! :-)
Egyébként engem az akaszt ki, amikor szörnyûlködnek emberek a nátrium-glutamáton, mert benne van a Vegetában, meg minden ételízesítõben, chipsben, kajában. És olyan szörnyû neve van, hogy nátrium-glutamát. Úristen, veszélyesebb, mint az atombomba, gondolja a polgár. Pedig csal a glutaminsav nátriumsója. A glutamin pedig fehérjeépítõ aminosav. A szervezetünk is elõállítja. Fontos is a fehérje egy szervezetnek, ezért a nyelvünk sós, édes, savanyú, keserû ízlelõbimbói mellett van egy ötödik, kevésbé ismert az, ami az aminosavakat érzékeli. És nem is zónásan, mint a négy alapíznél, hanem a nyelv egész felületén. Ez a nátrium-glutamát úgy került be az élelmiszeriparba, hogy a japánok hagyományosan a kajához adták. Persze nem kémiailag állították elõ, hanem kiszedték a tengerbõl valami alga vagy moszat elfogyasztásával. Észrevették, hogy kiszárítva finomabb lesz tõle a kaja. Naná, hiszen az aminosavakat észleli a nyelvünk, és jelez, hogy ezt kell enni. Még nem ismerek embert, aki ne szeretné a paradicsomot. Az tele van olyan anyaggal, ami szintén ezeket az ízlelõbimbókat stimulálja. Ha jól tudom, más molekula váltja ki a hatást, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy az élelmiszeripar felfedezte, hogy amibe nátrium-glutamátot rakunk, akkor is finomnak tartjuk, ha tulajdonképpen szar lenne egyébként. Nem is káros, fehérjeépítõ, jó alapanyag más aminosavak szintéziséhez a sejtjeinkben, és energiaforrás is a szervezetnek. Gondolom a taurin is hasonló okokból finom. A frutti cukorkának volt hasonló íze, ami gyerekkorom kedvence volt. Bár a taurin nem fehérjeépítõ, ezért csalóka a szervezetnek.
A mai embert kismillo rakkelto anyag veszi korul, de persze te tetten erted az energia italban.
Ellenben rászokott az energiaitalra. Nem a drágára hanem ezekre a 90-150 Ft-os akkusav szintûekre. Elpofáztuk neki 2356x, hogy nem kéne. Napi kettõt simán le szokott nyomni.
Pár hónapja pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak nála, mivel vészesen elkezdett fogyni.
Semmit nem akarok ezzel mondani, csak leírtam. Peace.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/
Évi 4-5 valóban belefér, de sajnos látok embereket(gyerekeket!) napi rendszerességgel 2-3 dobozokat fogyasztani, ami viszont rendkívül egészségtelen.