Az energiaital hatása egy óra után kimutatható

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Természetesen minden aminosav mérgezo, ha óriási mennyiségben kerul elfogyasztásra, de az is baj lehet, ha csak az arányaik eltérnek egy adott értéktol.
Mellékesen pedig, néhány muszklimagazin híresztelése ellenére, a taurin nem aminosav. ;)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Akkor meg végképp vicc az egész, az egy aminosav.
Végülis teljesen mindegy, kár ezen rágódni, aki nem iszik ilyen szart, az nem iszik. Én is összesen jó, ha 4-5 dobozt megiszok egy év alatt. Egy-egy ZH vagy vizsga elõtt belefér, ha fáradt vagyok és nincs idõm kávét fõzni.

wraithLord
A legtöbbjében taurin is van, és itt most - ha jól emlékszem - a taurin hatásáról van szó.
Ez a kutatás nevetséges ahogy van, tele van az internet ezzel a demagóg faszsággal.

Az energiaitalok legfõbb stimuláns 'hatóanyaga, összetevõje' a koffein. Az energiatialok pedig nem mások mint koffeines vízek, vitaminokkal, ócska mûízû aromákkal, édesítõszerrel és cukorral dúsítva. Esetleg a mesterséges színezék, ill. aroma lehetne kifogásolni való.

Ha az ember rendszeresen kávét vedel - amiben márpedig koffein van -, az ugyanilyen hatással van az emberi szervezetre, szívre és annak mûködésére. Nyugodtan lecserélhetnénk az "energiaital" szót kávéra/teára/kólára ebben a cikkben és a neten fellelhetõ testvéreiben.

Arról meg, hogy kórházba jut a sok ostoba barom, az csakis maguknak köszönhetõ. Energiaitalt inni alkohollal, fõleg buli közben nagy divat lett. Szépen dehidratálják magukat a srácok, mert ugye ásványvízre már nincs pénz a vodka-redbull mellett. Ezek után meg csodálkoznak, hogy valamelyik ügyeleten kötnek ki, miután pluszban még szét is okádják a belüket valamelyik Combinon éjszaka.
Ez igaz arra is, aki sportolás közben issza úgy, hogy közben nem gondoskodik megnövelt folyadékbevitelrõl - jelen esetben nem még egy energiaitalra gondolok.

Arra ott a zöld tea. Jóval erõsebb hatása van, mint egy kávénak és még egészséges is. Aki utálja a teákat az is inkább igyon egy jó minõségû kávét, mint energiaitalt.

De az is lehet, hogy csak egyszerûen ébren kell maradni, mert dolga van.
aki a valós veszélyek ellenére is égéségre káros terméket fogyaszt csak saját magát minõsíti.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Az igaz, hogy az embert nem fogja visszatartani, fõleg nem a fiatalokat akik elég öntörvényûek.

De azért nem árt, ha tudja az ember, hogy milyen kockázatot vállal egy teljesen felesleges hóbortért. Annak ellenére, hogy nem sikerült bizonyítani tudományosan, a kockázat továbbra is fennáll, az életével játszik aki rendszeresen iszik ilyet: magas vérnyomás, szívroham és így tovább...

Te, aki ritkán iszol az ízéért, nem vagy veszélyben. (szerintem)

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

wraithLord
Mikor tartotta vissza az embert bármi is attól, ami szokása, de egészségtelen. Nem hinném, hogy egy kis balkamramûködésbeli elváltozás bárkit is zavarna, mikor egyesek Darth Vaderré bagózzák magukat, ha egy kicsit gyorsabban kell gyalogolni, már kifulladnak... mégsem zavarja õket.

Én speciel csak az íze miatt szoktam energiaitalt inni. Csinálják rossz ízûre, és akkor majd nem iszom. De nem hinném, hogy ez bárkinek is érdeke lenne. (magamat leszámítva persze)
← ElőzőOldal 2 / 2