5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• alert
    Átszúrtad? :D
  • Hypo #1510
  • Clidey

• Clidey

• bazccka
    mklink /j "C:\Program Files (x86)\Lockheed Martin\Prepar3D v3\ORBX" "D:\ORBX"
    sikerült ;)
  • Clidey
    Aki használja: megjelent a PTA v2.0 teljes P3D támogatással!
  • Clidey
  • Papirzacsi
    AI reload?
  • Hont
    LOWW -on vagyok és a 29 -es és a 11-es pálya is aktív...:) :)
    Van ám kavarodás taxizás közben...:D
    Na mi van ilyenkor? A wind meg csak fúj mind állat...
  • Papirzacsi
    Szinte pályairányú. 11-13 csomós oldalsézl komponenssel.
  • Nyiri
    Ma elég sok kilinccsel előre leszállás lesz:
    LHBP 020730Z 29032G44KT 9999 SCT032 08/01 Q1005 NOSIG
  • alert
    Ez a megoldás. Évekkel ezelőtt futottam ebbe bele és megoldotta.
  • bazccka
    igen, az mklink /j. Ezt próbáltam ki először. :( Pedig jó lenne valami megoldás, mert már 70Gb-ra duzzadt az az orbx mappa
  • alert
    Ha csak átmásolod a mappát, akkor a legtöbb program és kiegészítő meghülyül, mert nem tudják hova tűnt az alapértelmezett mappa. Magyarul nem tudom hogy van, de van lehetőség ún. "symbolic link"-et létrehozni bármelyik mappára. Ez annyit tesz, hogy fizikailag áthelyezed a mappát bárhova, de lesz egy parancsikon szerű link az eredeti helyén, szóval minden program ami keresi az eredetit, az meg fogja találni a linken keresztül az új helyen. Ezt a linket parancssorból is létre lehet hozni, de erre fejből nem emlékszem. Léteznek erre mindenféle kis applikációk általában pénzért vesztegetik, de tuti van ingyenes megoldás is.
  • Hypo #1497
    nem az marad igy latod pontossan melyik core-t hasznalja és a maradékra pakolgatsz van avsimen forum én is azt bongeszem
  • bazccka
    mi a megoldás, ha a C:\-n van a P3D mappa, de ott nincs annyi hely, hogy az ORBX mappát a mindenféle tartalmával tároljam, ezért átmásoltam egy másik meghajtóra, de az ftx central ettől hibaüzenettel elszáll, szóval valsz. nem látja az ORBX mappát. magyarul hogyan lehet megoldani, hogy különböző meghajtón legyen maga a főprogram, és a content?
  • Hont
    De akkor a cfg-ből törölni kell az AM bejegyzést nem?
  • Hypo #1494
    ezzel az a jó hogy real timeba tudod mikozbe megy fsx hatha eljon hol a bibi
  • Hont
    Érdekes dolog ez az AffinityMask!
    Nálam a HT tiltva van és a kalkulátor szerinti AM62 vel van a legmagasabb FPS-m, de ha át írom 63-ra, akkor a leg simább, de kb 5-10 FPS-l kevesebb van!
    Megmagyarázhatatlan, de ez van!
  • Hypo #1492
    Ja próbálgatom, igazából affinity berakva cfg-be és ezzel az as2016 meg mas cuccokat pakolgatok próba:))
  • Hont
    Igen, egyenlőre marad, igazából meg vagyok vele elégedve!
    Te próbáltad már ezt a progit amit az FSX topikban említettél?
    Process Lasso
  • Hypo #1490
    i see:))) nem rossz a 4930 az a 4,5Ghz karpotol minden mast hidd el
  • Hont
    Nem, sajna nem az én vidim , csak megtetszett és gondoltam megmutatom Nektek is!
    Én még Ivy 4930k val tolom 4.5GHz-n egyenlőre, mert lassan nálam is eljön a platform váltás, de egyenlőre gyűjteni kell...
  • Hypo #1488
    Szép volt Maestro a repulés a taj minden:) Grat, FRAPS? vagy valami más? 6700K jól muzsikál mi? húzod amugy vagy alapon? azok siman mennek Air hutesen is 4.2 kornyeket. Jo smooth flight volt gondolom 30 fps konstans volt:)
  • Hont
    GYEREKEK!
    MA 3 ÉVES A FÓRUM!
    ISTEN ÉLTESSEN BENNÜNKET ÉS KÍVÁNOK MINDENKINEK NAGYON SOK JÓ FEL ÉS LESZÁLLÁST!
    ÖRÜLÖK, HOGY MEGISMERTELEK BENNETEKET ÉS REMÉLEM MÉG SOK IDŐT TÖLTÜNK EGYÜTT!
    BÁRKINEK BÁRMI ÖTLETE VAGY FELVETÉSE VAN, BÁTRAN SZÓLJON!
    ÜDV : Hont
  • Hont
  • alert
    Kösz már ez is sokat segített. Akkor majd talán a hatodik peccs után letöltöm.
  • Clidey
    Ja, privim olvastad?
  • Clidey
    Tudom hogy ezzel még adós vagyok, csak úgy voltam vele, hogy mostmár megvárom az XPL11 rilízt, és inkább arról írok.
    Hát az meg megjelent, kipróbáltam...és hát...gyakorlatilag a játszhatatlanság határát súrolja, annyi az fps-em - és nem hinném hogy az i7+GTX660 annyira kevés lenne hardverileg hozzá.

Szóval inkább várok még, hátha kiadnak hozzá valami peccset, vagy a végleges majd elfogadhatóan fut. Addig jegelem a témát legnagyobb sajnálatomra.
    Elöljáróban annyit tapasztaltam, hogy részemről szó sincs a kategórikus XPL11-re váltásról, hisz ez a verzió sem hozta azokat a lényeges újításokat, amik - nálam legalábbis - előfeltételei lennének a P3D leváltásának.
    A felhők továbbra is a gagyisztikusság netovábbját képviselik - nem is értem, ez hogyhogy nem zavarja Austinék szemét??? Az AI úgy ahogy van egy vicc, gyakorlatilag még most sem létezik XPL-ben - ami szintén erőteljesen ciki így lassan 2017-ben. Amit adtak helyette, az gyakorlatilag már eddig is elérhető volt, sőt, még jobb is, mint a most belerakott. Mert ez a kiszolgálós apronos marhaság ami most az egyik főcíme lett a v11-nek gyakorlatilag egy szemcukor semmi egyéb - pláne, hogy a sofőröket kifelejtették belőlük, így meglehetősen gagyin néznek ki ezek a járművek. Ez sem zavarta Austinék szemét... LOL...
    ATC-ről sem beszélhetünk - nélkülöz mindenféle realitást, és a hangja is bosszantóan-idegesítően gépi - bármelyik FS-é nagyságrendekkel jobb!
    Egyedül a menürendszer az, ami végre használható(bb) lett, ezt el kell ismerni - de ennek már rohadtul ideje volt, sőt, már sokkal előbb kellett volna szvsz.

Röviden ennyi eddig a tapasztalatom. Hatalmas csalódás. Ennek így ebben a formájában semmiképp nem adtam volna 11-es verziószámot, legfeljebbis egy v10.6 vagy 10.7-et érdemelt volna.
    Aki meg vált a P3D-ről, azt csak sajnálni tudom - szerintem hamar vissza fog térni szép csendesen P3D-re, mikor megunja hogy senki sincs rajta kívül az égen. Azon az égen, ahol ezek az ultragagyisztikus felhők gomolyognak. :)
  • alert
    Tibcsi lett valami azzal az Xplane beszámolóval? :D egyértelműen bugos a 11, de azok akiknek viszont működik, nincs FPS bug sem, normálisan tudják futtatni, azok mind az egekbe magasztalják. Hogy "a P3D-nek leáldozott", "xplane a jövő", és ők már le is törlik, sőt FB-n és a fórumokon nem csak egy-két, hanem kifejezetten sok olyan hozzászólást olvasni, akik 500-1500 eurókat öltek P3D kiegészítőkbe és ennek ellenére maradnak az X Plane 11-nél a P3D pedig kuka. Na mi az igazság?
  • Hypo #1481
    :)) a reptereknél 2 fele kedvezmeny van a regionoknal egy. NA kezd teljes lenni :)))
  • alert
    Az orbxdirect.com-on az összes november előtt megjelent Orbx cuccból szóval majdnem az összesből 35% kedvezmény van január 1-ig, ha valaki akar ünnepekre vásárolgatni.
  • Hypo #1479
  • alert
    Az pont jó azzal le lehet szállni :)
  • Papirzacsi
    Itt pedig egy videó a végéről. Csak az a kár, hogy csak a legkitartóbb 1 tucat FPS maradt velem a végéig. :-)
  • Papirzacsi
    Nézegetni....
    GCLA - LGSK - BIKF - LIMJ - OMAA - LDDU
  • Matth3w
    Sziasztok

szeretnék kérni tőletek némi nemű megerősítést illetve pro kontra érveket. eddig fsx :SE-t használtam, de úgyérzem ezt már már "kinőttem" és szeretnék váltani (félre értés ne essék szeretem az fs-t de valljuk be igen igen eljárt felette az idő) ezért a választásom a P3D illetve a most megjelenő/megjelent Xplane 11 között van. sokat olvastam xplane talán realiszikusabb flight modell-t tartalmaz, illetve arra is egyre több jó minőségú repülőt/ repteret készítenek. P3D-vel kapcsolatban is leginkább ami foglalkoztat az a licens, ha megveszem akkor egyszerre csak egy gépre lehet telepíteni illetve minden alkalommal, ha hardware csere van akkor előbb uninstall aztán megint feltepeíteni, hogy ne legyen probléma?! igazából elég típus hű vagyok 737 illetve 747 mind a kettőből a PMDG-t használom viszont mind a kettő csak fsx alá van megvéve, lehet esetleg telepíteni?
    illetve ( páran most csukják be a szemüket) ha virágbolti verziót használok egy egy reptérből /repülőből próbaképpen akkor bármi nemű tíltás érkezhet P3D- részéről?

köszönöm válaszotokat
    üdv.

• UncleBrian
    Köszönöm.
  • alert
    Az fsx nélkül is létrehozhatod a registry bejegyzést. Keress arra a neten, hogy "FSX registry entry" és meglátod, hogy hol és milyen kulcsokat kell létrehozni.
  • UncleBrian
    Hát köszönöm szépen a válaszodat.
    Az a baj, hogy előrelátó voltam amikor ezeket scenery-ket vettem (ezért vettem a két platformra is jókat), de nem gondoltam, hogy majd nem lesz jó a P3D-re. :(
    Az exe-fájl átnevezéssel nem oldhatóak meg azok telepítők amiket próbáltam. A "registry trükk" szintén nem megoldható, mert nincs FSX-em és így nincs is mit átírnom, hogy azt higgye a telepítő........vagy lehet csinálni anélkül is útvonalat?
    Utoljára szerkesztette: UncleBrian, 2016.11.26. 09:17:53