5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#1471 Még annyi, hogy ha több megvásárolt cuccod van, akkor a kiadók oldalát nézd meg vagy a fórumukat, mert sok mindenhez kiadtak új verziót új telepítővel vagy P3D kompatibilitással. Amikor átvered az FsX-es telepítőt, hogy a P3D alá települjön fel elképzelhető, hogy nem mindent a megfelelő helyre másol, mert a P3D új mappa szerkezetet kapott. Ebben az esetben ezt kézzel kell korrigálni illetve hozzá adni egyes dolgokat a scenery library-hez, de ez már egy hosszabb kifejtős téma. -
#1470 Magát a telepítést meg lehet oldani, de nem véletlen sajnos, hogy a telepítő nem találja a játékot, mert a régi scenery-k nagy többsége nem kompatibilis a P3D-vel sőt még a P3D v1 v2 és v3 verziók között sem minden az. Ha a telepítőben tudsz megadni útvonalat, akkor a P3D mappáját add meg. Ha nem fogadja el, akkor ideiglenesen nevezd át a Prepar3D.exe fájlt FSX.exe-re hogy azt higgye ott a program (vagy csak simán hozz ott létre egy kamu fsx.exe-t). Ha igy sem megy, akkor a windows registry-ben kell átírni az FSX elérési útvonalát a P3D mappájára és úgy már menni fog. A Mega Airport Budapest nem kompatibilis a P3D-vel, a város egyáltalán nem, de a reptér úgy ahogy működhet. Azokkal a scenery-kel, amit nem a P3D-hez készítettek vagy szerencséd lesz vagy nem. Ha mázlid van, akkor megjelenik és max egy-két épület vagy fa rossz helyen van vagy csillog villog, rosszabb esetben nincsenek éjszaka fények vagy az éjjeli megvilágításnál drasztikusan akadozni kezd, legrosszabb esetben egy csomó minden nem jekenik meg vagy hegyek nőnek a scenery közepén. Ha valami működik, de éjjel nincsenek fények, ahhoz a németek készítettek fix fájlokat szinte az összes Aerosoft termék esetében szóval az megoldható. FS9-es sceneryk esetében van a legkisebb esély a kompatibilitásra. -
UncleBrian #1469 Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy miként tudnám telepíteni az FS9/FSX kompatibilis scenery-ket P3D v3 -ra.
Nem volt sosem FSX-em, elég nagy ugrás FS9-ről, de nagyon tetszik a P3D.
Olvasom már napok óta a fórumot és más külföldi oldalakat, de nem jutottam előrébb egy hangya-fingnyit sem.
Már a telepítés kezdetén kiírja (pld: Mega Airport Budapest X), hogy nem található a mappa ill. a játék.
Köszönöm előre is a válaszotokat. üdv -
#1468 :) p3d hez se olcso na de majd xplane 11 :)))))))) -
#1467 ASN SP5 van fent, azt valahogy nem érzékeli, megpróbálom megnézni a simconnect és egyéb finomságokat, mi a helyzet.
Nem tudom mi a különbség ASN és AS2016 között....ha nem megy az ASN akkor semmi különbség nem lesz, mert AS2016 is a megvásárolt termékek közé fog kerülni, de akkor ASCA-val :) -
#1466 Tudtommal az ASN működik a legújabb P3D-vel is, ha telepíted hozzá a hotfixeket. De azért utána kell nézni mielőtt megveszed.
Az AS2016-nak pedig igazából akkor van jelentősége, ha megveszed hozzá a Cloud Artot is, mert akkor tudja dinamikusan menet közben cserélgetni a textúra csomagokat. Különben csak egy wx engine. Igaz a jobbik fajta. -
Nyiri #1465 FS hez minden drága :) -
#1464 Szerintem még így is nagyon drága a cloud arttal együtt. Még kubai vásárlóként is. :-D -
Nyiri #1463 És most akciós is -
#1462 szvsz AS2016 sokkal jobb eloremutatobb mint ASN soft cloudal egyutt meg szinte tokeletes persze van akinek a texturak nem jonnek be annyira -
#1461 háát...akkor meggyőztél :)
Amúgy a v3 és feljebb lévő verziókhoz mindenképpen AS2016 kell? Nem tud kommunikálni az ASN-vel?
Utoljára szerkesztette: Robertoo21, 2016.11.24. 15:19:50 -
#1460 en a helyedben AS2016 ot vennem sokkal jobb mint a REX, rex max a texturak miatt erdemes amugy szerintem a weather resze mindig is egy fos volt. -
#1459 Sziasztok,
REX4 is képes arra, amire az ASN? Állítgatás nélkül állítja be a valós idejű időjárást, vagy nekem kellene állítgatnom a paramétereket?
Ettől függően vásárolnék (REX4 WEATHER ARCHITECT vagy ACTIVE SKY 2016 )
Köszi a válaszokat, előre is -
#1458 szép képek... lassan bekerul az uj ssd es akkor raugrom mar erre a p3d re:) bar ngx et kicsit dragalom ketszer megvenni.... -
#1457 Ez lemaradt! Szili01-nek ajánlom a képeket! Elvileg ez ilyen, ha nálad nem így néz ki, akkor ott valami nem ok!
-
#1456 Mentem egy iskola kört EDDF körül.
-
#1455 Leért...:)
Az lett a vége...
-
Fantasy18 #1454 kárhogy üzemanyagot nem ír hogy mennyi van még benne :D azért elég messziről jött ahhoz hogy csak a balaton felett körözzön 3000 ren... nekem úgy tűnik hogy budapest felé ment csak valamiért elterelték majd ott balatonnál várakozik valamire
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.11.21. 16:47:40 -
#1453 De ha így folytatják, akkor fürdés is lesz...:)
Csak ne a kertembe essen le, most lett kész az új járdám...:D -
Fantasy18 #1452 ez a wizz gép mit csinál? és nem is alacsonyan van...
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.11.21. 16:30:58 -
#1451 sightseeing tour.... -
#1450 Na ez mi?
?????
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.11.21. 16:06:42 -
#1449 :) szépek a képek -
Fantasy18 #1448 PTA val jobb lett a helyzet köszönöm :) LOD ot manuálisan felvittem a CFG be 12000 re és az is segített
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.11.20. 18:42:35 -
#1447 Ezt még nem használtam, na de majd most! Vagyis majd! :) -
#1446 Igen, így van. Jelen pillanatban legjobb erre ugye a PTA. :) -
#1445 Nem tudsz, ez nem cfg kérdése.
Ha csinálsz egy adott helyszínen egy képet hogy ott nálad mennyi házat jelenít meg, akkor esetleg összehasonlításképpen teszek fel egy képet én is ugyan arról a helyről, nálam mennyi autogen van. Lehet benned van a hiba, nem is az FS-ben... :D
(Shift+Z-vel írasd ki a bal felső sarokba a koordinátákat.) -
#1444 Arra most nincs ötletem, hogy miért csak ennyit jelentít meg, de valamilyen beállítás kérdése. A világos épületek pedig a HDR effekt miatt vannak. Ez videókàrtya, monitor, stb függő. A beállításoknál lehet valamilyen szinten kézzel is állítgatni a HDR-t, de elég kezdetlegesen. Át lehet írni néhány dolgot kézzel a cfg-ben és a shader fájlokban, ez picit időigényes és komplikáltnak tűnhet, de ITT egy leírás. Aki eddig megcsinálta az dícsérte, hogy végre sötét lett az éjszaka és a nappal sem égeti ki a szemed. Ennél jobb dolgokat is el lehet érni, ha shader módosító dll-eket töltesz le, amikhez millió témát lehet beszerezni, de hogy kinek mi tetszik az sok-sok próbálgatás eredménye. Mindenesetre a színvilágot, a virtual cockpit megvilágítást és a tájat is baromira fel tudja dobni szerintem. Néhány fps-t veszítesz ezzel is persze. Reshade-re keress, ingyenes.
Utoljára szerkesztette: alert, 2016.11.19. 21:06:35 -
Fantasy18 #1443 és tudok ezen az autogenen módosítani esetleg cfg be? ha igen kb mennyire érdemes? amúgy mindenhol ennyi házat jelenít meg :(
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.11.19. 19:43:56 -
#1442 Akkor meg csak egy dolog lehet: az adott helyszínen épp olyan az autogen, hogy oda annyi házat tesz ki. :)
Tudtommal nincs olyan add-on ami a default házakat lecseréli. -
Fantasy18 #1441 maxon van a Level of detail radius azért nem értem. gépem is megvan hozzá szerintem i7 6700k, 16gb 3000mhz ddr4 es ram, gtx970. szóval nem értem miért ilyen ronda... amúgy van valami scenery ami lecseréli a házakat? -
#1440 Érdekes!
Most ismerkedünk! Én a tolóerő szabályzást nem bírom érezni ezeken a propis gépeken...:(
Ezért gyorsan mentem egy kört B737-l... Az a kedvenc!
Az idő is kezdett kiderülni, szóval az a helyzet, hogy szép ez a környék is...
-
#1439 A időjárás kellemetlen. Na és a bringa? -
#1438 A házakkal nem tudsz mit kezdeni. Sajnos a default objektumok közül elég soknak van ez a hibája. Együtt kell vele élni.
Az objektumok megjelenítési távolságát pedig a Settings menüben a Scenery fülön bal oldalt felül a 'Level of detail radius' csúszkával tudod állítani, cserébe némi fps esésért. -
#1437 Elég kellemetlen időt fogtam ki LOWI-n...
-
Fantasy18 #1436 sziasztok ez nekem miért néz ki így? nemrég kezdtem a p3d t. jelenleg csak az ORBX base van fent. mit kéne configolnom hogy a házak ne világítsanak így? valamint távolabb is jelenitsen meg házakat?
-
#1435 nice -
#1434 Az ilyen olnine stuffok a magamfajtának jók elsősorban, akinek nincs sok ideje repülésre, így nem akar szöszmötölni még az útvonal baszkurálásával is még, csak beírja honnan-hová milyen magasan, a többit meg mondja meg a kisokos.
Apropó. Ma végre megérkeztem Varsóba (nem lőttek tarkóba ), európa-kerülő túrám utolsó repterére. Innen már csak Ferihegy jön majd. 2013. március 20-án indultam ugyan innen, még FS9 alatt, iFly 737-700-al... Hááát...nem kapkodtam el...
-
#1433 Videokártya, vagy annak a drivere, vagy textúra formátum hiba, vagy P3D beállítási hiba, vagy modellezési hiba...vagy...vagy...vagy...
Bár a legutóbbira kicsi az esély, mert én is használom a scenery-t és én nem tapasztaltam ilyen hibát. -
#1432 :) igen legtobb esetben azt hasznalom enis csak VA flightnal jjo neha a simbrief