5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Nyiri
    Sima instagram picsa aki mutogatja magát. Gondolom pucsítós és terpesztős képek nélkül nincs élet.
  • Hont
    Akarom érezni azt az unalmat...:)
  • Hypo #1550
    masodik kör után már unnád......:))))
  • Hont
    Vele szívesen holdingolnék akár órákon keresztül is! (csak a kero legyen elég...)
  • Hypo #1548
    egy kérdés ha nem lepkedsz mas alkalmazasokba csak siman full screenben fut p3d akkor is csinalja?
  • alert
    Nem tudom én azt nem használom ilyesmire. Régebben még a memtest volt a divat.
  • Framsen
    Igen az van fenn, de én gyanítom, hogy szoftveres a hiba, ugyan is pont egy mai bejegyzés p3d fórumon:
    "Flightsim keeps shutting down with no warning or not responding notice"
    És sokat googleztam és lehet találni azért még az enyémhez hasonló hibákat, de mindegyik vagy lezáratlan vagy betudják 3rd party addon hibának, na majd talán ez a mai megválaszolásra kerül, aztán lehet nála meg tök másról van szó.

Nem futott egy órát a teszt, de lefuttathatom. Be is pipálhatok aidában mindent, hogy ellenőrizze, de ha talál valamit akkor készít valami log filet róla vagy hogyan értékeli ki?
  • alert
    Mennyit ment a memória teszt? 1 órát legalább kell futtatni, hogy 95% bizonyosággal rá lehessen mondani, hogy jó. Esetleg a videókártya adja meg magát? Arra is kellene komolyabb memória és terheléses teszteket futtatni, hogy tuti nem hibázik-e. Ha minden jó, akkor valószínű, hogy valamelyik addon megeszi a P3D memóriát, esetleg a vga driver. Próbáltad a legújabbal, ami tegnapelőtt jelent meg?
  • Framsen
    Windows 10 en használom és pont ezért amiket leírtál, W8 kuka, W7 lassabb és kevesebb fps. Lehet rászánom majd magam és csinálok ismét egy reinstallt de mivel legutóbb sem hozott megoldást ezért egyenlőre tanácstalan vagyok.
  • alert
    Nem emlékszem milyen Windowson használod, de a Win 7 egy opció lehet, mert az XP elavult, a Win 8 meg okádék. Személy szerint a Win 10-et ajánlom. Nálam rengeteg apró idegesítő bugra megoldás volt, stabil és jobban fut a P3D (is), mint a 7 alatt, egy-két fps-t is a Win 10 javára írok. Csak hogy egy nem P3D példát is említsek kevesen tudják, hogy Win 10-alatt ha DX10 módban futtatod az FSX-et és használod a dx10 fixet, akkor nem cseszi el a látványt (egy-két apró bugot leszámítva), viszont az out of memory és a kifagyás hibák jelentős részét kiiktattad.
  • Framsen
    Próbáltam, de nem reagál semmire. :(
  • Nyiri
    Ilyenkor próbálj meg egy olyat, hogy P3D ablak aktiv és nyomsz egy ALT+ENTER-t. Ilyenkor átvált full képernyőre vagy ha abban vagy akkor ablakba. Ha nem fagy le és van hangja és nincs hibaüzenet akkor csak a windows ablak managere szórakozik veled.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.07. 16:18:36
  • Framsen
    Hát sajnos nem jártam sikerrel. Első repülés alatt 2 órát ment a sim és minden oké volt, tudtam váltogatni is pl. böngészőre. De sajnos második kísérlet alatt már nem jött neki össze. Történt ugyan is, hogy egy óvatlan pillanatban másik ablakra váltottam, valamit megnéztem, majd vissza és befagyva találtam, csak hangja volt. Feladatkezelő-Folyamatok alatt nem írt semmi szokatlant, viszont Részletek fülön az volt, hogy nem válaszol. Vártam 5 percet, hibaüzenet nem született, így bezártam. Lehet Windows 7 el kéne próbálkozni? Vagy teljesen más a ludas?
  • bazccka
    nagyjából már tudom, mire számítok, de holnap írok róla pár sort... ;)
  • Clidey
  • Clidey
    Majd várjuk a részletes beszámolód, képekkel teletűzdelve!
  • Hypo #1536
  • bazccka
    a kérdés okafogyottá vált, miáltal már töltöm lefelé...
  • Papirzacsi
    Vagy jobb klikk a képernyőn, és a megjelenő menüből becsukható, de azt csak a lúzerek és a P3D fészbukcsoportban videót posztolók használják. :-D
    Ja nem, ez utóbbi egy részhalmaza az előzőnek.
  • Nyiri
    Köszi
  • Clidey

Hát persze! Tartsd hosszan nyomva a bal Alt billentyűt!
  • Nyiri
    Ki lehet kapcsolni a felső menüsort a p3d-ben? Elsőre nincs nekem sem. De amint egyszer használom megjelenik és soha többet nem tűnik el.
  • Clidey
    Hát nem tudom, engem mindig is zavart mindennemű szükségtelen információ a képernyőn (menüsor, csetablak, ablak kerete, stb.)...
  • Framsen
    Köszönöm a válaszokat. Próbálgatni fogom fullscreenben is, hátha jó. Pár repülés biztos kell, mert ablakos módban sem jön elő feltétlenül mindig a hiba. :)
  • Nyiri
    P3D faszán megy full screenben és gond nélkül megy a task váltás. PDF -re meg hasznád a PDF kneeboard plugint. P3D-ben belül tudsz pdf-t nézni hiba nélkül
  • Hypo #1527
    I see és full screen-nel elo jon a gond?
  • bazccka
    Van valaki, aki megvette az Aerofly Fs 2-t? Tudom, hogy még early access, de úgy amúgy megéri?
  • Framsen
    Nem használom fullscreenben soha, ablakosban van. Meg van mellette nyitva mondjuk 1 pdf meg böngésző és van, hogy átkattintok fél perc múlva már nincs meg P3D. Most próbálok ezt azt kikapcsolni, hátha... :/
  • Hypo #1524
    akkor fullscreenbe hasznalod majd alt tab al kilepsz a desktopra? neha ez okoz gondot win 10 alatt aero val "...If you aren't using undocked windows, and you don't have lots of other applications windows open, it may not make much of a difference one way or the other. We generally recommend having it on, but there are some cases where it may be better to have it off. Starting in windows 8, it is on by default and cannot be disabled. The main difference is that when Aero is turned on, your GPU is used for compositing OS windows. In Prepar3D v1, having Aero off and using the transparent ATC window would cut FPS in half for some users because the operating system had to read back the 3d scene in order to layer the ATC window on top. On the other hand, having GPU resources for OS tasks uses video ram, so in some cases, it works out better to turn it off..."
  • Framsen
    Most már percek óta megy a teszt, nincsen hiba.
    Vannak P3D fórumon ehhez hasonló hibák, de megoldást sajnos ott se írnak
    http://www.prepar3d.net/forum/viewtopic.php?f=6312&p=145988
    http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6312&t=122809
    http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?t=122384
  • Hont
    Igen, a stability tesztben van RAM-ra vonatkozó lehetőség is!
    Nálam is minden rendben volt, atomstabilnak tűnt a cucc , de mikor P3D vagy RAR alkalmazást indítottam, akkor volt, hogy egyszerűen kilépet, volt hogy a Win is befagyott!
    A tesztnél 10 másodperc után előjött!
    Aztán egyesével kezdtem vizsgálni és mikor a hibás modul jött azzal már a Win se indult el...
  • Framsen
    Azért nem gondoltam hardveres hibára, mert minden más jól működik, de egy próbát megér. Mit nézzek meg Aida64 alatt ? Vagy stability testre gondoltál ?
  • Hont
    Szia!
    Szerintem nem kizárt, hogy RAM hiba!
    Én tavasszal kínlódtam ugyan így!
    Próbálnék egy Aida64-et!
  • Framsen
    Sziasztok, elnézést ha már volt a kérdés, de egyszerűen nem találok rá gyógyszert...

Szóval az a probléma, hogy a Prepar3D hibaüzenet nélkül hajlamos kifagyni, majd kilépni. Például átváltok Pdf-re chartokat nézni vagy böngészőre, majd azt veszem észre, nincs a tálcán, bezáródott Prepar3D. Szoktam keresni az okát Eseménynaplóban, AppCrashVeiw el, de semmit nem ír, mintha én zártam volna be. Másik eshetőség, hogy nem záródik be, hanem befagyva találom amikor visszakattintok rá majd úgy is marad, vártam már, hogy kiírjon valamit, de semmi. Nem válaszol, majd 30 perc után inkább bezártam. Hibaüzenet ismételten semmi, naplózva nincs.
    Ami fontos, hogy teljesen friss Windows telepítés után is produkálta, verziószámtól (3.2/3.3/3.4) teljesen függetlenül. Nem tudok mit csinálni vele, minden fórumon ahol ilyesmit találok kb. szinte hülyének állítják be az embert és biztosak benne, hogy 3rd party program vagy addon okozhatja és hogy nézzük eventmanagert, avagy Avsim CTD Guide-ben kereshetjük a hibát. Szerintem szó sincs CTD ről, mert az nem így néz ki. Én inkább gyanakodnék Windows 10-re vagy akár Nvidia, visual studio,stb hibára, de fogalmam sincs, hogy pontosan azon belül mi lehet ez, mert semmi másnál nem tapasztaltam ilyet. Esetleg ha mégis valaki hallott már erről, akár más program kapcsán annak nagyon megköszönném, ha segítene, mert az őrületbe kerget. :)
  • Clidey
    A kisebbik is megérkezett

• Clidey
    Pedig egyszerű: hiányzik a link végéről a 'g' betű! ..."08137.jpg"
  • Hont
    Bár a PTA ról nincs említés, de az egyéb beállítások ITT találhatóak!
  • Hont
    Na igen, pont ezt a képet akartam linkelni...
    Nem sikerült javítanom, aztán meg el is felejtettem újra felrakni!
    Köszi szépen!
    Egyébként erre én is kiváncsi lennék..
  • Clidey
    Hogy mit csináltam?
  • Clidey
    Igazság szerint az esti képek nekem annyira nem tetszenek; az ég színe szerintem picit unrealisztik. A nappaliak már sokkal jobbak. Bár még egy pici PTA-tuning ráférne...
    Engedelmeddel, a linked helyesen:

Na, ennek a képnek a PTA-settingsére kiváncsi lennék...