5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hont
    Nálam múltkor az elemeléssel volt ugyan itt baj ! :D
    Én a fő futóra szedtem össze egy két pályavégzár lámpát...
    Pedig majd 2 kilométer hosszú, de feltankolva, megrakva nehéz feltépni róla a vasat...
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.12.14. 10:28:21
  • Nyiri
    Azért az orrfutó összeszedett pár lámpát :)
  • Hypo #1590
    :) szép
  • Nyiri
    Elég fasza színek. Az árnyékok a cockpitban sem rosszak.
  • Papirzacsi
    Egy kis kedvcsináló képsorozat. Chicago Midway - Jackson Hole

Lehet többet kéne lapozgatni az operation manualt, így éppen csak megúsztam. Fene se emlékezett már rá, hogy itt ilyen rövid a pálya :-)

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2016.12.13. 23:26:41
  • Clidey
    Pár perce jelent meg Németországban...
  • Clidey
    Naugye...
  • Hont
    Egyébként pont egy ilyen FAQ kellett volna nekünk is! (Ill én ilyenre gondoltam...)
  • Hont
    Ott én is jelen vagyok, de nem emlékszek, hogy láttam volna, de már keresem is...
    Köszönöm!
    Meg is találtam!
    Sok cucc van ott!
    Lehet mazsolázni...
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.12.13. 19:35:12
  • Clidey
    A Fézbuk P3D csoportjában van fent 'Epic Sun Mod' néven.
  • Hypo #1582
  • Hont
    Na ez melyik csomagban van?
  • Clidey
    Supportálom!
  • Clidey
    Hát, szerintem ingyenes változatúban is van hasonlóan szép napocska...

• Hypo #1578
    :) Duke es Lancair most a fav a Kodiak mellett :))
  • Papirzacsi
    Ha számít a sebesség, akkor a Commancee is uncsi lesz, bár sokkal gyorsabb, mint a kesznák. :-)
  • Hypo #1576
    csak halkan igaz nem p3d egyenlore de ott is szepen muzsikál sót azt mondják még jobb is, szóval aki még nem tette és van rá lehetősége Realair Legacy V2-t probalja ki és ha van GTN750 F1 tol akkor azzal egyut maga a csoda. Duke es Turbine Duke utan a mostani favorit, bar a2a comancee-t mg kirpobalnam de a c172/182 juk egy unalom, jo de semmi tobb.
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.12.13. 08:22:45
  • Hypo #1575
    szépek
  • Hont
    Lassan jönnek az első tesztek!
    Nekem a napocska tetszik...:)
  • Hont
    Ezek brutális képek!
    Lassan itt az ideje kicsit frissíteni a FAQ!
    Mi lenne a véleményetek, ha megosztanánk a legsikeresebb beállításokat ill kiegészítőket?
  • Papirzacsi
    Az elmúlt napok próbálkozásai, pozitív és negatív tapasztalatai képekbe sűrítve a P3D-ből. még jó, hogy ennyi féle módon el lehet kúrni a shadereket. :-D

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2016.12.12. 22:29:28
  • Clidey
    Én megvárom mit akar Murphy...
  • Clidey
    Nagyon szép repcsi! Szerintem a ámerikás émbörök úgy fogják venni mint a czukrot! Olyan ez nekik, mint nekünk a Li-2...
  • Clidey
    Igen, emlékszem! Azok a régi szép idők...!
  • Hont
    Ezt próbálta már valaki?
  • Hypo #1567
    :))))))))))))))))))))))))))))) mondjuk en is zuhantam sokat V.4_Dongo-ként.

Más: azt hiszem meg van mi lesz a kovetkezo repcsi....majdnem sirtam:)
  • Nyiri
    Igen. És egyszer egy borsszóróval sikerült elsőre agyonlőnöm a pilótád. Vagy zacsiét. Nem tudom. Mindhárman pislogtunk hogy ezt mégis hogy :D
  • Clidey
    Hehe...érdekes ez a Release Notes...mindjárt az első sora...
  • Clidey
    Én még emlékszem az IL-2-ben lefelé húzott fekete füstcsíkodra is...
  • Nyiri
    Egy hónap múlva indul az utasmóló építése Ferihegyen
    Ha lesz 1.5 év múlva LHSim. Patchben megkapjuk vagy már az DLC? :D
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.09. 17:08:29
  • Nyiri
    A köszönőlistában a nevek mind ismerősek voltak és mindegyikkel taliztam meg kezeltem nem egyszer. Sőt repültünk együtt éjszakánként hajnalokig világkerülő utakat.
  • Clidey
    Haj haj...azok a régi szép FS Klubos idők! Hol voltak akkor még a fórumok, meg a Fécbúk! Levlista!
    Emléksző Zacsi?

Ruczival nemrég dumáltam, Ő is áttette székhelyét Angolországba, mert teli lett a törpje a honi helyzettel...meg tudom érteni.
  • Hypo #1560
    gratula
  • Papirzacsi
    Véleményem szerint az önszopatás mintapéldája az, hogy valakik FS alapon akarnak FNPT II szintű szimulátort összehozni. Mindegy, az utat már kitaposták... :-)
  • Nyiri
    Gratula nekik.

"Az a nagy durranás, hogy mindezt a default a321-es viszi az FSX alatt ;] Csak picit szebb skin van ráhúzva, meg van egy vödörnyi vakkapcsoló :D"

Ez igaz? Vagy csak poén
  • Hont
    Szeretném megosztani számotokra a Prohardver FS forumáról Cypresss forumtársunk mai szenzációs bejegyzését!
    Gratulálunk Nekik ehhez a remek projekthez!
    "Sziasztok,
    Valószínűleg senki nem fog annyira lelkesedni a mondandóm után, mint én, de azért leírom mert jó érzés megosztani veletek. :K
    Szóval, több mint kilenc hónap szervezés és rettenetes mennyiségű munka után múlt héten két teljes napot nálunk töltött a közlekedési hatóság két embere és pontot tettek egy közel egy éves szopórolleres utazásra, aminek az eredménye röviden annyi lett, hogy (I)az Airbus hivatalos jogosítással rendelkezik multicrew és multiengine oktatáshoz.(/I) Ezzel Európában egyedüliek vagyunk a privát tulajdonban lévő repülőgép szimközpontok közül. :DD :C
    A szimulátor típusa hivatalos megfogalmazás szerint Large Generic Jet (Based on Airbus). Ha bárkit is érdekel, hogy minek kell megfelelnie egy üzemeltetőnek, akkor azt [ITT] találja. [ITT] pedig a szimulátorra vonatkozó követelmény rendszer található. Mi FNPT II-MCC típusú szimulátort csináltunk a buszból. Unalmas és bonyolult olvasmány, csak azért linkeltem be, hogy lássátok, mekkora méretű rollerre ültünk fel egy éve. :U
    Nem szeretném nagyon részletezni, hogy hány ébren töltött éjszaka, mennyi munkaóra, programozás, finomhangolás és pénz van a projektben, a lényeg, hogy úgy gondoljuk abszolút megérte. Hiszen innentől kezdve az ATO-k (Approved Training Organisations), érthetőbben hivatalos oktatószervezetek, akik a légitársaságoknak képeznek pilótákat, már most hangosan döngetik az ajtónkat, hogy mikor küldhetik az első csoportot hozzánk. Ez persze felvett némi szervezési kérdést is, de erről később.
    És most az érzelmes rész: a repszimes karrierem 2000-ben kezdődött, abban az időben évente átlagosan 20-26 hetet utaztam, egy idő után baromira untam magam repülés közben, ezért el kezdtem figyelni, hogy mi történik a beszállás előtt/után, a kigurulás során, felszálláskor vajon mit csinálnak a pilóták, stb, stb.
    Egy idő után pedig úgy gondoltam, hogy ha máshogy nem, legalább szoftveres formában kipróbálhassam, hogy milyen érzés nagy gépet vezetni. Az FS-klubbal és az FS 2000-rel kezdődött minden, de valójában a FS2002-ben mélyedtem el igazán. Aztán ebből alakultak ki az olyan vadhajtások, mint a spotterkedés, bedolgozás a PMDG-nek, a kanadai [FDS] meglátogatása tapasztalatszerzés és kapcsolatépítés céljából, 747 TRC anyag lefordítása, IVAP manual összeállítás, 24 órás rekordkísérlet, Origo cikkek és végül 15 év után jutottam el odáig, hogy a pilóták oktatásában is szerepet vállalhatunk/vállalhatok (igaz kis szerepet, de ez akkor is baromi felemelő érzés).
    Mindezt azonban biztosan nem értem volna el azok nélkül, akiktől rengetek inputot, pozitív és negatív visszajelzést, észrevételt kaptam; nélkületek. Ezek összessége juttatott el oda, ahol jelenleg vagyok. Ez alatt az idő alatt nagyon sok jó emberrel ismerkedtem meg, akiktől sok támogatást, pozitív energiákat kaptam. Van köztük külföldi is, de az igazán fontos emberek mindegyike magyar és mai napig jó barátomnak tekintem őket. Közülük szeretnék kiemelni néhányat:
    Rucz Gabi (Ruczi) : nélkül sehol nem lennék, nem jutottam volna el a PMDG-hez és közel sem lennék annyira mélyen benne ebben a szimes témában, ha Ő nincs. Jelenleg külföldön él, nagyon-nagyon hiányzik. :(((
    Somodi Sanyi (Soma): talán tőle kaptam a legtöbb pozitív energiát, és azt hiszem az egyetlen ember, akinél soha egyetlen percre sem éreztem irigységet, rosszindulatot, csak támogatást és pozitív hozzáállást.
    Kis Kálmán ex Malév főpilóta: az Ő motivációja, útmutatása nélkül soha nem kezdek el komolyabban foglalkozni a nagygépes világgal, maradok a szimben is VFR vonalon.
    Kósa Gergely (IVAO magyar szekció alapítója): az a tapasztalat amit felhalmozódott bennem, jelentős részben tőle kaptam. A leg-leg-legsegítőkészebb ember akivel valaha találkoztam és többet tud mindannyiunknál, legyen szó szimulátorról, valós vagy virtuális repülésről.
    Nagy Károly (Korcsiii): az Ő hozzászólásai mutatták meg, hogy miként kell és lehet röviden és érthetően átadni mindazt a tudást másoknak, ami itt összegyűlt és hogy nem szabad türelmetlenül közelíteni semmilyen kérdéshez, amit itt kapunk, hiszen egyikünk sem úgy született, hogy tudta volna bármelyik kérdésre a helyes választ.
    Még nagyon sok nevet sorolhatnék fel, de nincs rá elég hely. A lényeg, hogy köszönöm nektek, hogy végigkísértetek ezen az úton és ilyen-olyan módon, de hozzájárultatok ahhoz, aminek a Pilots és ezen belül az Airbus jogosítása lett az eredménye.
    :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R
    Most pedig visszatérve a gyakorlati dolgokhoz, némi kitekintés a jövőre: Mivel az Airbus-szal már megszereztük a kellő rutint, erősen gondolkodunk rajta, hogy nekiugrunk a Cessnával is a jogosítási folyamatnak, ez elvileg már újjgyakorlat lenne, de még nem döntöttük el véglegesen, elsősorban azért, mert nem tudjuk, hogy fogjuk tudni optimálisan összeszervezni a sima fizetős repüléseket a trainingekkel.
    A busz esetében jelenleg is elég nehéz összehangolni a normál fizetős vendégek kiszolgálását és a növendékjelöltek oktatását. Hétvégén már most is kvázi 24-ben megy a busz, az ATO-k megjelenésével ez valószínű 7/24 lesz. Ezért felmerült hogy külön választanánk a normál vendégek kiszolgálását, és azokat, akik repülőgépet szeretnének vezetni és megtanulnák a multicrew és multiengine standardokat, előírásokat. A hogyant még nem tudom megmondani, sokféle lehetőséget látunk (többek között egy másik Airbus építése is szóba került), de még korai lenne bármit is mondani.
    Nos röviden ennyi lenne, remélem nem untátok magatokat halálra olvasás közben. :DDD"

Cypresss
  • Framsen
    És azt ki lehet lőni? Emlékszem még W7 alatt volt olyan funkció, hogy egyes programok indulásakor le lehetett tiltani "valamit" és akkor az asztal is leegyszerűsödött és megbutult a kinézet, azt már jól látom, hogy kivették opcióként?
  • Hypo #1555
    szerintem lehet az aero kavar be...nehéz dolog megértem a frusztrációd...
  • Framsen
    Nem, sőt sima ablakos módban is akkor teljesen oké (legalább is így visszagondolva nem rémlik, hogy úgy is kifagyott volna valaha), nem is lenne gond, csak ha mondjuk online repülsz, elengedhetetlen néha átkattintani más alkalmazásra.
  • Hypo #1553
    :) az jut eszembe amikor ilyen netes tarsekeron a csajszi profilja szoc real butorok elott pucsit a legtobb posztja angyalokrol szerelmrol szol es csodalkozik ha azt irjak neki meg b+ lak, hát kérem ha felkinálkozik.....ű
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.12.08. 11:20:07