Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen prcid van és hány monitorod?
(Nekem egy i7 3770k simán, és 3 db TFT)
Hont
Raktam egy tiszta P3Dv3.1-t!
Semmi nincs fent, csak PMDG 737 + FlyTampa LOWW v2.7.
A földön 30-35 az FPS, FL180 meg 35-38.
A laggolás most is meg van, fent is lent is...A default Bonanzaval 50-70 az FPS és ott is megvan a mikrolag!
Hypo
GTX980 TI es GTX 970 ezekben gondolkodhatsz 😊 http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-980-Ti-vs-GeForce-GTX-970

Hont
Kaptam egy nagyon jó ajánlatot egy GW GTX 980 Ti -re ! Szóba jött még egy Asus GTX 780 Ti és GTX 970 !
Az a baj, hogy nekem 15 éve nincs Nvidia karim és egyáltalán nem is követtem a fejlesztéseiket. Most próbálok utána olvasni, de olyan mintha japánul lenne írva...
Szerintetek?
Hypo
😊 hét igen de még javithato a dolog😊 igen az 5820K az azert elég kellemes😊

Hont
Kecsegtető a 6700K órajele, de valószínű, hogy én a 5820k irányába mozdulnék el, bár a mostani 3820-ra egy rossz gondolatom se lehet!
Nagyon stabil, remek CPU! Életem egyik legjobb választása volt!
Egyébként valóban, nálam a böngészőn kívül, csak az FS9 és a P3D van a gépen! Semmi másra nem használom. Nem is értem, hogy miért gondolkodtam ATI vga-ba!
Talán azért, mert az ATI gyártott először Drivert a P3D figyelembevételével még a P3Dv2 kihozatalakor...Kicsit talán elkapkodtam!<#falbav>
Hypo
kb olyan mint amikor egy front end developer Chromera fejleszt és a weboldal IE alatt szetesik😊) Ha csak a szimulator a lenyeg akkor Csak is Intel+Nvidia cvombo a nyero. amugy 6700K se rossz opcio es legalabb future proof

Hont
Egy használt D5 van bent 18eFt volt és makulátlan állapotban, teljesen némán és 1-2 fokozaton megy az 5 fokozatból! Per pillanat a CPU 60c' alatt meg áll, úgy hogy a 8db ház venti indítási feszültségen néma csendben 600 körüli fordulaton teker, Aida-val terhelve is. Nekem nagyon bejött a vizezés, bátran ajánlom mindenkinek!
Vissza térve a VGA-ra: Most egy R9 290 DCII van bent, azt akarjuk lecserélni egy GTX 9xx-re.
Nem a 970-t egy 980-ra,
Igen itt lenne a platform váltás ideje, de a CPU-k még baromi drágák. Már én is nézegetem a DDR4 lapokat.😊
Amin csodálkozok, hogy BenchMark és a többi tesztprogram simán hozza azokat a pontokat, amiket tudnia kellene az R9 nek, de a P3D-t nem bírom belőni vele. 😞

Hypo
szep is ez😊 remeljuk a vizpumpa kitart evekig mert ott egy szakadas es....... ne is gondoljunk ra😊
Asus azert nem riossz gyerekek persze gigabyte se de azert nem hinnem az lenne a fo gond. a 980GTX meg szerintem ha akad 970GTX en akkor 980 an is fog mert nem az a gond😊 rambol is max 16GB viszont jo idozitesel az tobbet tesz hozza mint 32gb sima ddr4 ram szar idozitesel.

5820K+GTX970+16GB DDR4 minosegi es jo SSD meg egy jo kondikkal ellatott tap es nem lesz gond😊

Hont
Á dehogy, ez csak a látszat...
Nem dohányzok, nem iszok, a gyerekeim is lassan felnőnek. Nem járok szórakozni, nyaralni... Nekem ez a kikapcsolódás!
Szóval lehet az R9 piacra kerül és teszek még hozzá aztán hosszú idő után jön egy zöd kari!
(persze csak is használt...Én 90% ban csak használt alkatrészeket veszek!)
Ami a lapot illeti! Eddig én is Gigabyte párti voltam, de az Asus Gene nagyon bejött és ezért próbáltam meg az Extreme-t. Eddig nem csalódtam!
Azt leszámítva, hogy a Chip hűtő egyszer csak maxon elkezdett tekerni és nem lehetett szabályozni, ezért kapott egy kis vizet és most néma!<#eplus2>
Pl a házat én építettem. Igaz, hogy 6-7 hónap alatt készült el, de lassan a végére érek! Már csak a hátsó kábelmenedzsment van vissza.
Már írtam is Cole-nak a PH-n és vissza is jelzett, hogy küldhetem a VGA keres egy GTX-t helyette...<#awink>
Itt egy nem túl jó kép a félkész szörnyről:
Jól el vagy eresztve.😊 Akkor már legalább egy 980-as.😊 Asust ha már az alaplap is az. Bár én nagyon nem favorizálom őket. Gigabyte-ot szoktam venni alaplapból és videokártyából. De előtte azért a ramot pótolni kellene, hogy meglegyen a 4db.
Most nem akarlak idegesíteni, de a 3.1-et felraktam a régi gépemre (i7-2600 4.1ghz-en, gtx560ti 1 gb rammal, 16gb 1600mhz ram), és felraktam az orbx-okat, KJAC-on teszteltem repcsi b60 jó sok felhővel. Földön és alacsonyan 30-50fps, magasabban 40-70fps. Nem igazán akadozik. Mondjuk meg kellett érte dolgozni. Nézegettem a netet hangolás ügyben, az a véleményem, hogy nagyon sokan nem tudják beállítani a gépüket.
Hont
Nézegetem ezeket a Zöd kártyákat...
Azt nem értem, hogy ott miért olyan alacsony a memoria sávszél? Az ATI kariknál átlag 512bit az Nvidiáknál max 256bit? Viszont a memoria sebesség 7GHz az ATIk-nál meg 5Ghz környékén van...
Mit célozzak meg a 290 helyett?
turbo az, csak rosszul dobozolták be.😊 öntenek bele plusz spirituszt oszt pörög mint a mifene.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.19. 21:02:51
Hont
Kidörrentőről jöttél rá?<#awink><#awink>
Hont
Én se rámolom tele...Pár hely van amerre járok és annyi!
Azt azért írtam, mert azt hittem elfelejtetted linkelni a képet, mert nálam semmi nem jelent meg, de már ott a kép! <#worship>
Hypo
😊)))

Clidey
Hát, nem szokásom telirámolni a P3D-t minden szirrel-szarral, csak amit rendszeresen használok is. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Csakhogy ez nem Turbine Duke, ez Piston Duke! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Lehet gyengélkedett a postimage szervere. Nálam most látszik épp. 😊

Hont
De! Így tökéletes!!!
Köszi!
Framsen
Így belinkelve se jó ? (Tibi Library-ja)
http://s12.postimg.org/oajqzhjpn/p3d_scenery_order.jpg
Utoljára szerkesztette: Framsen, 2016.01.19. 14:27:05

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hypo
én repultem fsx alatt nagyon jo kis gep

Hont
Nálam most Chrom van fent, de van egy szüz IE is, de ott se jelenik meg...
Másik böngésző? Én rókát használom
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.19. 10:00:20
Hont
Na nálam akkor se jelenik meg...<#dumcsi>
nálam is úgy volt, leürítettem az internet cachet és megjelent.
Hont
Nálad megjelenik Tibi Library-ja?
Nálam nem látszik, csak ennyi:
"Az enyém így néz ki:"
<#confused>
Nem igazán csípom a turbo-s gépeket, de a benzines duke a kedvenc kisgépem. RealAir elég pöpecül dolgozik.
Köszi! Ez így érthetőbb. Mondjuk a honlapjukon elmagyarázhatnák a koncepciójukat, ne csak a letöltött doksikból kelljen kibogarászni, hogy mit kell az embernek megvennie és a hogyan telepítse fel. Az globalvector engem is gondolkodóba ejtett, de aztán láttam, hogy működik, külön kösz a library listáért.<#worship>
Hont
A Real Air-tól próbálta már valaki a Turbine Duke V2-t?
Nagyon jónak tűnik!
Hont
Az FTX central-t én is használom, de miután a helyére húzkodom a sceneryket elmentem Ő kiírja, hogy minden telepítve, de a sorrend megint az lesz, ami legelőször volt! A Vektor lemegy a Library legaljára...
Azt hiszem uninstal lesz!
Hypo
De ne az fsx scenery reszevel csinalt az ORBX os cuccokat ott az a sajat FTX central progijuk abban van INSERTION POINT az point arra van hogy elintezze az orbx sceneryk sorrendjet es hova szursz be uj sceneryket. hivatalos forumon van szep kepes leirasa

Hont
<#wow1>
Ilyen üres...
<#merges2>
Clidey
Az enyém így néz ki:

Hont
Ez így mind szép és jó, de tegyetek legyetek szívesek fel egy képet a Scenery Library -ről! Nekem még mindig nem világos... Pl nekem a Vektor majdnem legalul van és hiába rakom feljebb mindig lemászik! Most is alulról a harmadik...<#falbav>
exTrem
Ez nagyon jó kis összegzés, nekem se volt vili mindig, hogy melyik kiegészítő pontosan mit is változtat 😊

Clidey
Ez eleinte nekem is egy kicsit homályos volt. De talán ez segít:

A vectort megvettem régebben magamnak, plusz pár repteret köztük ybcs és ybas. Eddig csak felszórtam, de most kicsit gondban vagyok ezzel a géppel. Repi vagy demo vagy mittomén gép lesz és inkább szépnek kell lennie, mint jónak.😊 Ezért is kell elkövetnem mindent, hogy egy adott reptér környéke atomul nézzen ki.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.16. 18:03:30
Hont
Nem vagy egyedül ezzel a kérdéssel! 😊
Nekem is egy homályos rész ez is!
Én úgy tudom, hogy legalul van a Orbx Base, aztán Global, majd Vektor és utána OpenLC Europa valamint ÉszakAmerika, Gondolom, ha Alaszkát gondoltad, szerintem az alá is kell valami...
Azt viszont tudom, hogy a Orbx FTX Trees HD az működik és elég jól néz ki.
Ebben szerintem Hypo a profi! Remélem jár erre ma, mert akkor kifaggatjuk! 😊
Azon a gépen az édeskevés. Azt én a régi gtx560-assal bármikor produkálom.

Végre azért én is bejöttem a csőbe: megbíztak, hogy csináljak egy szim gépet. Úgy gondoltam, a p3d 3.1-et rakom fel orbx-al. Igen ám de én annyira nem vágom az orbx-et. Mit kell és milyen sorrendben felrakni, hogy egyrészt legyen egy szép európai alap, Aztán alaszkai alap + pár reptér, és a végén AU alap + pár reptér? Ezek külön vannak (mármint a területek), vagy valamilyen módon függnek egymástól?
Hont
Basszus,az lemaradt.
25 és 35 között ugrál.
fps-t berakhattad volna. tisztára olyan mintha egy régi videokariról futna.
Hont
Azt is kipróbáltam, de semmit nem vettem észre. Se jó, se rossz irányban nincs változás...
Elég, ha az aszfaltot figyeled.
Hont
Természetesen mindig újra indítás követi...
Amikor a HardTess-t kapcsolgattad, átállítás után újraindítottad a p3d-t és úgy ellenőrizted ugye? Monitor nem játszik, de akár be is kapcsohatod a vsync-et és akkor már a tripple buffered-et is.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.16. 07:28:20
Hont
Na én már nem értek semmit!
Az ég világon semmit nem csináltam, de most egyenletes 98-100% megy a GPU! A CPU viszont csak 60-70%-on.
Viszont az akadozás ugyan úgy meg van!
A kijelző (ami per pillanat egy 32" LCD ami fullHD megy és elvileg 60Hz a frissítése, nem létezik, hogy valahogy nem passzol illesztés terén a VGA-hoz? A lap az biztos, hogy rendbe van, mert kb 2 hónapja cseréltem le egy Asus Rampage Gene-ről és azzal is ez volt a helyzet.
Az AffMass:85 és ilyen a grafikon:
Jó. A HardTess ki-be kapcsolásának az volt a lényege, hogy megtudjuk van-e változás a két mód között. Amikor ki van kapcsolva akkor olyan FSX-es, tehát több feladatot ad a procinak. És kevésbé használja a GPUt. Viszont az alaplap-vga között az adatforgalom kb. ugyanaz. És úgy látszi ezzel van a baj. Beszéltem ma egyik kollégámmal, ő mondta, hogy ezeket próbáld ki. Namost ha mindkét esetben ugyanúgy rossz, akkor buszprobléma van. Ez lehet kontakthiba, vagy elmelegedett valami az alaplapon vagy a vga-n. De lehet bios probléma is, akkor ha pl. a pcie busz órajelét lehet állítani, és túl magas értéken van. Nézd meg a bios-t hogy találsz-e ilyet (az OC key-ben is), aztán nézd meg, hogy rendesen bent van-e a kártya a helyén, vedd ki, keress port-piszkot-kenyérmorzsát-elefántot, esetleg pucold meg tiszta alkolhollal, az aljzatot pedig fújd ki.
Hont
Az nálam alapon OFF.ra van állítva.
ugyanúgy fésű? kapcsold ki a fxaa-t. ugyanott van. próbáld ki mindkét állásában a HardTess-nek
Hont
Nem, sajnos semmit nem javult ezzel sem.