5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hont
    Én úgy tudom, hogy nem működik... Mivel csak a telepítést alakították át a P3D hez. Elvileg az 1.4v be benne lesz az is!
    Személy szerint az HLP ben lévő tornyok éjszakai világítása miatt könyörgök hónapok óta, de semmi...
    pl LHBP City texturákban lévő adótornyok sem világítanak. Valaki igazán meghekkelhetné...:D
  • Clidey
    Nem tudom, ez most a saját érved volt, vagy valami elvakult PMDG rajongótól olvastad valami fórumon, esetleg egy ofisül PMDG válasz volt-e, de szerintem ez eléggé gyenge lábakon álló magyarázat egy izomból elb*szott 3D kokpitre. A B777-nél nincs sok infó? A B747-nél és a még meg sem jelent v3-nál nincs sok infó? Érdekes, azoknál mégis el tudták találni az arányokat...
  • Nyiri
    Erre valaki válaszolna érdemben? Tudom hogy szoktak LHSim srácok ide írni. Elég lenne annyi, hogy: Nincs docking rendszer, nem mozognak a csápok vagy van docking rendszer, mozognak a csápok :D
  • Nyiri
    Ez igaz, de okkal van így. Az emberek nagy része 1 monitoron nyomja és sok infót kell besűríteni.
  • Clidey
    Textúrailag valóban nem. De arányaiban teljesen irreális. Ez tény.
  • Nyiri
    Most nem azért, de szerintem a PMDG cockpit nem ronda.
  • mijki
    Köszönöm szépen :))
  • Hont
    Egyet értek!
    A cocpit az hányinger!
    Lehet láma kérdés, de 21:9 kijelzővel se jobb a dolog? Nagyon agyalok azon a kijelzőn, amit Solt Linkelt !
    Kíváncsi lennék ott hogy alakulna...
  • Hypo #1785
    :)))) vicc ennyi pénzt kerni persze sokat melóztak rajta ezzel nincs semmi gond de azért mert a fejlesztess 6 évre nyúlt velünk fizettetik,ráadásul akármennyire is valósághű ilyen komplex rendszert p3d vagy fsx ben fejleszteni majd ha 64bit lesz addig tök hiábavaló, hacsak az ember nem azt mondja magában hogy p3d vagy fsx egy flightsim nem scenery vagy envoriment szimulator, mert akkor mindent low ra raksz csak a rendszerek érdekelnek és így lehet megúszod a leszállás előtti VAS gondot. Mondjuk PMDG azzal hogy P3D re kulon meg kell venni se lett annyira szimpatikus :) de azért az NGX ara meg az amit ha jól működik és jelenleg jól működik megéri. Bár a cockpit-tól hányok de hát ez van
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.01.21. 09:05:07
  • Hont
    Szia!
    Üdv az oldalon!
    Neked a 59.95$ cucc kell!
  • mijki
    Sziasztok :)
    Most bukkantam rá erre a gyöngyszemre és azt szeretném kérdezni, hogy ezt a játékot hogy lehet megvenni/kipróbálni? Mert megnéztem a Prepar3D honlapját és kicsit a Licenszek között elvesztettem a fonalat.
    Válaszotokat előre is köszönöm. :))

Üdvözlettel,
    mijki
  • Nyiri
    Egyáltalán tudja ezt a LHSim LHBP? A texturák között van ilyan ami a dokkoló rendszerre van, de nekem soha nem megy
  • Clidey
    Hát akkor erre csak azt tudom mondani hogy: ajaj...

Magyarán: aki mindezeket nem cselekszi meg, és megy nyavajogni a supporthoz ha valami nem jó nála, az instant el lesz hajtva mint a magzatvíz!
  • alert
    Nekem sem :/
  • alert
    De ez a vásárlás előtti kötelezően elfogadandó szöveg, hogy extrém komplex szimuláció és kapcsolj le minden szart, vedd vissza a grafikát, de még az Orbx Vectort is kapcsold ki, és csak akkor kattints ha felfogtad és megértetted, különben jönnek a memória elfogyások, nem túl bíztató.
  • Nyiri
    LHSim LHBP-nél a kapuknál működnek a dokkoló feliratok? Nekem nem. Jetway sem.
  • alert
    Na kíváncsi vagyok :)
  • eyecandy
    Megjött A320
  • Hont
    Srácok!
    A Nap nálam még mindig egy kalap szar,már ami a méretét illeti! Olyan mintha a sarkkörön lennék és a nap csak egy ilyen kis zseblámpa méretű valami...
    Valahol volt még az FS9 hez egy csomag ami nagyon tetszett, de nem találom egyenlőre...
    Ha valaki bele futna egy szép kis napocskába az legyen szíves megosztani!
  • Hont
    Szia Peti!
    Nem bántam meg a beruházást, de igazi kihívás szépen repülni vele...
    Egyenlőre a FSUIPC próbálom hozzá belőni, de nem sok sikerrel! Az NG beállításaival töröm zúzom a legnagyobb odafigyeléssel is!
    Szóval FSPass egyenlőre felejtős lenne, mert hamar csődbe futna a cég! Ami a navigációt illeti azzal nincs gondom, csak tényleg jól kell megtervezni az útvonalat aztán elrepül ez bárhova.:)
    Ami tény, hogy ez a gép nem való kezdők kezébe az biztos, mert hamar el megy a kedvük...
  • Hont
    Köszönöm szépen, már használom is Öket!
  • Hypo #1772
    :)
  • eyecandy
    Ma repültem egy EDDF - EHAM utat (EDDF volt még a másik nagy OOM dobó) meg se rezzent
  • Hypo #1770
    :) a lényeg hogy neked segitett, szoval segitek a forditasban ha kell de valahogy a leiras szerintem annyira egyszeru es el van jo ltalava felek a forditas csak megbonyolitja
  • eyecandy
    Én úgy vágtam bele, hogy minden mindegy mivel 20 másodpercnél többet nem tudtam EHAM on tölteni OOM miatt. Nekem bejött, de tényleg azt látom, hogy mindenkinél más az eredmény
  • Hypo #1768
    mit kellene ezen leforditani a tobbsege hogy megtalalja P3d ban vagy nvidia driverben igy is ugy is angol:) Szerintem annyira step bny step leiras siman megerti aki messze nem beszel igy. A baj hogy csomo dolgot csoportositott benne High end Medium OP stb azokat leforditod csak jobban megyavar szerintem ez a struktura igy azert ertheto de persze segitek igazabol ez a lényeg:
    Used Acronyms: HE - High end PC, ME - Medium end PC, LE - Low end PC

Follow Instructions:

BIOS

Disable Hyper Threading (i7 processors only)
    Enable XMP (Advanced users, set true memory speed)

Windows

Unpark CPU cores (multi cores CPUs only)

https://docs.google.com/document/d/1kh6XzPDxacZmr0H1N57RZ0fsZ9lpGPEZiHhM1lsbvU4/edit?usp=sharing

Open Power Options

Set power plan to High Performance
    Press on Change Advanced Power Settings

Expand PCI Express
    Set Link State Power management to off
    Reboot

NVCP - NVIDIA Control Panel (or NVIDIA Inspector)

Go to Manage 3D Settings

Select Program Settings (P3D profile)

Turn off Shader Cache
    *OP* Turn on VSync Adaptive
    *OP* Turn on Triple Buffering
    Apply

*OP* FPS limiter (if you use NVIDIA Inspector, skip first bullet)

Download RivaTuner

http://www.guru3d.com/files-get/rtss-rivatuner-statistics-server-download,12.html

Set FPS limiter (P3D profile)

The limit should be equal to your monitor refresh rate. For example, someone with 60hz monitor, should set FPS limit to 60 FPS.
    Start by setting FPS limit to equal your monitor refresh rate and check results.
    If your PC is not capable of reaching FPS equal to your monitor refresh rate, then you should set FPS limit to half of your monitor refresh rate (if monitor is 60hz then set 30 FPS)

In that case use VSync “half refresh rate” option in NVCP.

Yes, I know many says half refresh rate does not work with P3D, however, I tried and did see changes. Try and see for yourself.

For some, applying FPS limiter worsen the experience, try the options above and see for yourself what is better for your PC.

*OP* Monitor refresh rate fix (Added on Jan 16th, 2017)

The following section will benefit you the most only if last section (FPS limiter) is also applied.
    Check your current monitor refresh rate

https://www.vsynctester.com/detect.html

As you might find, the refresh rate is not as accurate as what the manufacturer suggest. For example, 60Hz monitors will probably show ~59.888Hz. In that case, we want to force monitor refresh rate to be exactly 60.000Hz or at least closer to 60.000Hz than 59.888Hz. In order to do that, please follow the next steps:

Know your current monitor resolution and refresh rate
    Download CRU (Custom Resolution Utility)

https://www.monitortests.com/cru-1.3.zip

Run CRU.exe
    Open the following screenshot and use it as referece

https://docs.google.com/document/d/16bIw3RuBlV3MpgktnJsJlDPbVMjw2HDAJmxa_CWRlW0/edit?usp=sharing

Select your active monitor from the drop down list
    Delete all under Detailed Resolutions section
    Add new under Detailed Resolution section
    Select in timing drop down list, Automatic - LCD reduced
    Set your monitor resolution (should be set already)

For example 1920x1080

Active horizental 1920
    Active vertical 1080

Edit Refresh Rate to your monitor refresh rate (as manufacturer suggest) - DO NOT ENTER HIGHER REFRESH RATE THAN WHAT YOUR SCREEN ACTUALLY SUPPORT - THIS WILL RESULT IN MONITOR OVERCLOCKING AND MIGHT CAUSE DAMAGE.

If 240hz, write 240.000 Hz
    If 120hz, write 120.000 Hz
    If 60hz, write 60.000 Hz
    if 30hz, write 30.000 Hz

Press OK
    Press OK
    Reboot
    Check your current monitor refresh rate

https://www.vsynctester.com/detect.html

Your monitor refresh rate should be more accurate at this point.

P3D cfg file (I recommend adding ONLY those two)

Add AffinityMask under [JOBSCHEDULER]

https://docs.google.com/document/d/1KGagJ3y0MvBkhbHW2c4Mhs1gMmwLFxTrYY89T6x48LE/edit?usp=sharing

Add FIBER_FRAME_TIME_FRACTION under [MAIN]

Pick and test a value between 0.1 and 0.33 (do not use 0.01), keep in mind, the faster CPU and Hard Drive, the lower the value

High value will use more resources for loading scenery
    Low value will use less resources for loading scenery

P3D Settings

Graphics

Turn off VSync
    Uncheck Triple Buffering
    Set frame limiter to Unlimited
    Wide screen users

Check Wide-view Aspect Ratio

Lighting

Do not go over High for Shadows

Scenery

Do not go over High for Water and Bathymetry
    Autogen vegeration / buildings density

HE set Extremely Dense
    ME set Very Dense
    LE set Normal

Traffic

HE set sliders low to mid position
    ME set All off
    LE set All off

After P3D launch (repeat on every launch)

Open Task Manager
    Right click on P3D
    Select Go to details
    Right click on P3D
    Set priority to High
    Do Not Touch Set Affinity
    *OP* Run RivaTuner OR NVIDIAinspector (only if FPS limit was set)
  • Clidey
    Hát igen. Pont ez tart vissza engem is mindig az ilyen szintű belebuherálásoktól. Ha már nagyon elegem van, inkább a grafikát húzom picit lejjebb, vagy megpróbálom elviselni egy-egy reptéren az alacsonyabb fps-t.
    De a legtöbb helyen elfogadhatóan teljesít a P3D, így annyira nem is zaklat az ügy.
  • Hypo #1766
    de amig nem lesz 64 bit addig azert...
  • Hypo #1765
    na örülok bar a tobbsege mar ismert de azert jo hogy igy ossze szedte egybe bar azert ovakodnek mindegyik hasznalatatol egyszerre :) a Park Core dolog jo de megoldhato mashogy is, HT off szinten bar ott nem egyseges van akinek + van akinek - a tapasztalata. De akkor nalad betalált és ez a lényeg. Vsync is erdekes bar itt van kulonbseg fsx es p3d kozott a 1/2 refresh rate nek nem az a lenyege hogy felezi az fpst persze ez a kovetkezmenye :) de ott mashogy muxik a sync mint a sima vsyncnel, ehhez meg jon hogy ha GSYNCET hasznalsz mert a vga-d tamogatja akkor megint mas ertek lesz a jo. Egy nekem azert erdekes hogy P3d ben meg mindig vban barmi nemu haszna is a FIBER bejegyzesnek cfg-ben plane affinity val egyuitt.
  • Hont
    Ez nagyon jó kis összefoglaló!
    Valami englisül jól beszélő kolléga nem fordítaná le...? Legyen szíves valaki és akkor fel tennénk ide GYIK-ok közé!
  • eyecandy
    EKCH 60fps
  • eyecandy
    Na én csináltam egy próbát ezzel mert a karira kapott EHAM egy perc után elszállt OOM-mel és max 13 fps-t produkált. Most 30 körüli fps 60% UT2 traffic és AS2016 overcast. mellett
  • Hont
  • Hypo #1760
    nice:))
  • Clidey
    A Wizzair megérkezett Ausztráliába!

• Clidey
    Nekem anno a 757 nagy kedvencem volt, sokat repültem vele. Igaz, nem volt teljesen bugmentes, de még a tűréshatáron belül volt.
  • Clidey
    Szerintem egy ilyen Kányával hatványokkal jobban élvezik a repülést, mint egy Airbus vagy Boeing tipusú légijárművel...
  • Clidey
    Szép cucc, egyetlen hibája csak ez a 3 monitoros megoldás. Ha már 40k-t ráköltött, egy projektor igazán beleférhetett volna...
  • Matth3w
    azthiszem Alert ezekre gondolt.
    V-One Gauge for B737-200/Adv with Call-outs
    én ezt használom régóta.
  • alert
    Jókat fogsz vele repkedni! Az elmúlt 1 évben bele toltam jó néhány órát és meg vagyok elégedve. Vannak bugok, de abszolút jól tudtam érezni magam már csak az oldschool feeling miatt is. Érdemes letölteni és bekonfigolni hozzá egy ingyenes gau-t (majd megnézem mi a neve pontosan), az egy kis cetlire felírja neked a felszálló és leszálló teljesítmény beállítást és a sebességeket az aktuális súlyhoz és nem utolsó sorban automatikusan tekeri a speed bugokat. Fmc persze nincs ezért az útvonal tervezésnél oda kell figyelni, hogy valamilyen adó legyen a közelben, ha nem VFR-t repülsz. Ha IFR megközelítést csinálsz alaposan végig kell gondolni előtte, hogy mit hova tekersz kijelző híján :)) de élvezetes és kihívás.