Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ifly nekem FS9 es FSX en is sokkal megbizhatobb volt semmi gond nem volt vele azt leszamitva hogy azert eleg csunyácska de hát valamit valamiért😊
NGX az mar erdekes volt egybol felzabalta a rendszert😊 de azert pl a felszalléas sokkal hihetobb ( az is messze a valosagtol) az ngx-el mint ifly-al. az mint a tegla ugy repul.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.01.28. 08:53:58
Nálatok működik a PÜ visszajelzés?
Nálam csak ha belemegyek a levelező mappába csak akkor látom az új PÜ-ket...😞
Megint vissza kell szoknunk, hogy a topik felületén írunk egymásnak...<#violent>#violent>
De NGXhez adalék. Bent a melóhelyi gépen, ami viszonylag új az NGX nem bírja 20 percnél tovább. Ahogy megy az fs és történnek a nézetváltások, egyre többminden marad le a gépről nézetváltáskor, míg egyszercsak ki nem rak a desktopra egy bájos hibüzenet közben. Pedig az irodai gépem és a te géped emlékeim szerint elég közel van hardware szempontjából.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
De mindezen dolgok ellenére még így is sokkal jobb cucc, mint az FSX valaha is volt. 😊
Igazából az alant részletezett problémám sem igazán probléma, mert nekem nem okoz gondot ha LHBP helyett mondjuk Varsóba kell mennem. majd megyek LHBP-re másik géppel, és kész. 😊
Csak a dolgok háttere, a miértje az, ami érdekel. 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ennek érdekében a felhőzetet kikapcsoltam (clear sky) lévén az meglehetősen randomize cucc, ahogy Te is mondod. Ellenben a reptér, talaj textúrák nem változnak, nem változhatnak. Az AI forgalom is +/- pár MB textúra különbséggel ugyan az volt, mert a repülések is ugyan abban az időpontban hajtódtak végre.
Tehát azt hiszem kijelenthetjük, hogy textúrailag közel megegyező adatot kellett kezelnie a P3D-nek minden esetben. Viszont útvonalról megérkezéskor 90-93% volt a memória foglaltság mint írtam, P3D újraindítás után, egyből a célreptérre kirakva magam pedig csak 73%...
Ebből én azt a következtetést tudom levonni, hogy
1. vagy valami úton-módon a NGX rámolja teli a memóriát
2. vagy útvonal repülés közben a felesleges textúrák nem ürülnek a memóriából - ez akkor P3D hülyeség.
Bár e fentieknek némileg ellentmond az a tény, hogy kipróbáltam azt is, hogy szimulátor friss indítás után clear sky mellett megnéztem a memóriafoglaltságot, ami 73%-ot mutatott, majd csak egyszerűen rányomtam egy building storms időjárást, és akkor is megnéztem a foglaltságot. Arra számítottam, hogy az jelentősen megnő. Jól körbeforogtam spot view-ban is, hogy lássam mindenhol van felhőzet. Aztán jött a döbbenet: akárhogy forogtam, a memóriafoglalás továbbra is 73%-on maradt!
Az NGX-el kapcsolatban a tapasztalatom az, hogy valószinűleg elég erőteljesen hardkódolták a röpcsit - tehát nem egy "egyszerű" 3DSmax modell némi textúrával meg pár xml gauval - ugyanis míg a többi picit is igényesebb addonnál megfigyelhető, hogy spot és VC nézet váltáskor a szimulátor újratölti-újrarajzolja az egész cockpitet (CaptainSim főleg!), addig a NGX esetében spot-ról vc-re váltáskor gyakorlatilag csak "visszavillan" a cockpit, semmi textúratöltögetés, kopasz poligon nincs egy pillanatra sem. Ezt mondjuk határozottan szeretem a PMDG-éknél.
Valamit még akartam csak közben elvesztem a gondolataimban... 😄 Na majd ha eszembe jut leírom... 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Kár, hogy az iFLY nem mozgolódik ezen a fronton...
VGA-ban van előre lépés! Úgy néz ki, hogy a mostani R9 290 re rá kell dobnom egy 100-ast és kapok egy vadi új GTX980Ti-t!
Remélem azzal jobb lesz a helyzet!
Talán nem véletlen, hogy ORBX-éknál nincs egy deka téli privjú kép sem erről a reptérről... <#hehe>#hehe>
Kipróbáltam ezt a projectFLY cuccot is, bár újdonságot nem tudtam meg belőle, de igazolást nyert a feltételezés.
Közben a Te gondolatmeneted továbbfűzve, arra gondoltam, hogy akkor ilyen alapon gyakorlatilag mindenkinek hasonló problémával kellene szembesülnie aki PMDG 777 - LHsim LHBP-t használ... Akinek kevesebb a rendszermemóriája, annak azért, akinek meg több, annak meg a Windows/P3D hülyesége miatt.
Érdemes volna kipróbálni az itteni topiktagoknak, náluk mit mutat ez a dolog vajon?
További érdekes megfigyelésem, hogy ha LOWW-ről indulok, ott 79-82% alapból a memóriahasználat, mire LHBP-re érkezem, felkúszik 90-92-re a reptér előtt 10-15NM-re, majd a final-en még 1-2%-al feljebb, és elkezd a Windows csilingelni, a projectFLY meg riasztani. Bár most legutóbb nem halt be a P3D, le tudtam szállni nagy csilingelések közepette, gondoltam tovább feszítem a húrt, és eltaxizom vissza a SkyCourt elé. Mire odaértem, a csilingelés abbamaradt, a memóriahasználat pedig visszament 90%-ra... De a külső nézeti textúrákat már nem tudta betölteni a gépre teljes egészében, csak az orr-részre. A sceneryből viszont nem hiányzott semmi.
Viszont! Ha újraindítom az egész P3D cuccot, és eleve LHBP-re teszem ki magam a 777-el, csak 72%-os lesz a memória foglaltsága! <#guluszem1>#guluszem1> Magyarán repülés közben nem űriti a felesleget vagy a 777 vagy a P3D vagy a Windows... Gyakorlatilag e tekintetben nincs két egyforma repülés, például legutóbb az NGX már nem is csilingelt...
Aztán lerepültem ugyan ezt az utat az AS A321-el is, az sem csilingelt - bár nem is olyan bonyolultságú cucc mint a 777, ez tény.
Közben konzultáltam egy haverral is süllyedés ügyben, aki eléggé kompetens, régebben a Malévnél volt NG-n, most meg az Etihad-nál 777-en, szóval adok a szavára 😊 és szerinte is valami elkefélés lehet az NGX-nél e tekintetben. Azt mondta, természetesen szoktak spoilert használni, de nem 10 útvonalból 10x.
Idézem:
"Hat attol fugg, milyen a profil, meg hogy fúj a szél. Az tény (és minden Boeing ilyen, legalabbis az a ketto amit eletemben repultem), hogy VNAV PTHban probalja tartani a kiszamitott path-t a kiszamitott sebivel. De ha nem sikerul, akkor a path az elso! Mi ebbe rendszeresen belefutunk itt az Abu Dhabi TMA belepopontoknal (BOXAK, NOBTO). Nyithatjuk a spdbrk-t, kulonben nem lassit le 250re. Megprobal de nem tud <#smile>#smile>"
Szóval, bugos a cucc, leszögezhetjük. De lendülök át rajta, míg (sajnos) a sötét oldalról vagyok kénytelen beszerezni a portékát. <#szomoru1>#szomoru1>
A taxizásos dologban is tökre egyet értünk, e tekintetben a 777 valóban sokkal jobb! Azzal élvezet még gurulni is! <#vigyor0>#vigyor0>
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.24. 00:27:04
Süllyedésről: A nagyobb vasakon süllyedéskor eleve használni szokták a spoilert, főleg hátszélben. A ngx-nél talán kicsit elmérték a dolgot, de nem olyan vészes, én kifejezetten szeretem így. Ami viszont igencsak idegesít az ,hogy taxizáskor a throttle-t kicsit megpöccinted és gurul mint állat. 777-esnél ez is tök jól meg lett csinálva, odafigyeltek többek között arra is, hogy a gépnek van súlya. Még az aszimetrikus tolóerőszabályozás is tök jól működik.
Azért pörög a hajtómű mert a biztonságos működéséhez adott mennyiségű levegő kell. Minél közelebb vagy a tengerszinthez, és/vagy minél optimálisabb az idő annál kisebb ez a minimum. Ha repülési magasságon leáll a hajtómű, akkor ott ugye elvileg nem lehet újraindítani, mert a felpörgetéshez nincs akkora levegőmennyiség és az apu-t sem lehet elindítani a ritka és hideg levegő miatt, tehát le kell süllyedni és ott kell apu-val vagy anélkül elindítani. A legfrissebb pmdg777-esnél az elektronikus vészhelyzeti checklistben szerintem már így van benne.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.23. 23:11:18
De szerintem ez nem élsimítási probléma, hisz a szárnykilépő meg tök jó. Itt valami textúra-formátum bibi lehet inkább szvsz.
Ezt az Ausztriát akarom most kipróbálni, és ha bejön, akkor át teszem a székhelyem LOWW-ra, amíg LHSim nem csinálja meg a telepítőket...😞
Legutóbb a Meigs Field-et néztem...na hát ORBX-éknél is vannak azért anomáliák... <#vigyor2>#vigyor2>
Ez pediglen itten a Fertő tó volna, ORBX módra... <#circling>#circling>

Itt meg egyértelműen az van, amit Te is mondtál, hogy a tolóerő nem megy vissza alapra,(azért gondolom,hogy nem mi rontunk valamit, mert amennyiben A/P nélkül repülünk, akkor is meg van ez a jelenség) hanem 30-32%-on marad, az meg elég a gyorsuláshoz, de mindjárt hívom a Krauth-ot, hátha mond valami jó irányt, amin elindulhatunk...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.01.23. 14:59:37
Bár a 777 gyakorlatilag majdnem ugyan az a rendszer, ugyanúgy programozom fel repülés előtt mint az NGX-et, és érdekes módon az tökéletesen tartja a descent path-on a sebességet. Szóval nem kizárt hogy én bénázok el valamit, itt meg még reklámozom is... <#vigyor>#vigyor>
Ezt a fűrészfogazást meg mindjárt megnézem.
Aztán finálon már láttam, hogy ebből 31R semmi esetre sem lesz, gondoltam sebaj, megyünk 31L-re...
Aztán mint kiderült oda se, ill kisebb segítséggel! Ugyan is 31L küszöbtől kb 1000 méterre értünk volna földet az ILS segítségével.
Így bele kellett nyúlnom és leválasztani az A/P. Szóval vannak itt is érdekes dolgok!
<#rinya>#rinya>
Előtte már hallani lehetett a tipikus windows hibaüzenet-csilingelést a háttérben. Most ilyenkor a video- vagy a rendszermemória fogyott vajon el? Az előbbiből 2 az utóbbiból meg 8GB van... A grafikai beállításokhoz sem nyúltam régóta, videokártya driver sem frissült, és eddig nem volt ilyen problémám. Teszteltem PMDG 737-777-el LOWW-LHBP útvonalon, az előbbivel még le bírtam szállni nagy csilingelések közepette, a 777-el már - mint ahogy a képen is látható - már a final-en meghalt a P3D. <#szomoru1>#szomoru1>
Ha pl. default Párizs reptérről megyek a 777-el FlyTampa LOWW-re, ott semmi probléma, minden vajsima...
Hja, és mikor a 737-el érkeztem LHBP-re, a 31L ILS valahova a 13R küszöbére vitt volna... <#wilting>#wilting> Eddig ilyen hibám se volt... Most akkor WTF? Várjak egy újabb, még stabilabb szimulátorra?!
Honnan tudod? <#nyes>#nyes>
Amúgy nem látni semmit a képeden mert kicsi a felbontása. Legalábbis én nem látok semmit. <#pardon1>#pardon1>
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.01.23. 11:35:18
Utoljára szerkesztette: Framsen, 2016.01.22. 14:34:17
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Num Lock be van kapcsolva, és a joy leválasztása sem segít😞
Utoljára szerkesztette: Framsen, 2016.01.21. 23:04:52
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Egyébként friss telepítés az FSX, a Win az régebbi.
Amennyibe nem kapcsolom be a FPS limitert így PMDG vel LOWW -on full grafikával 25-35 FPS van!
A limitert beállítom mondjuk 20 ra, akkor az FPS leesik 14-17 közé...Aztán kikapcsolva, megint 30 körülire vissza áll!
Próbálkozzak külső limiterrel?
anno nekem is volt vele gondom, elég könnyen meg lehetett oldani. télleg vmelyik beállítás, de nem emlékszem rá. feltelepítve pedig nincs. nem a kontrollok között azt tudom, vannak neki saját konfig fájlok, ilyen pl. hogy a throttle egy tengelyen legyen vagy kettőn. asszem azóta már csináltak hozzá konfigolót is. vagy egy külső segédprogram, vagy pedig a jobb oldali cdu-n lehet ezeket állítani. a leírásban biztos benne van.
Mostanában inkább a 777-re vagyok ráállva. Történt ugyanis, hogy az éveleji nagy CS akciókor megvettem a 777-et. Repülgettem vele, tesztelgettem... aztán gondoltam, összehasonlítom a PMDG hasonló termékével. Hát meg kell mondjam, örülök, hogy csak 3200 pénzembe fájt ez a 777. Nem is ér többet. na jó, persze többet ér, hisz csak a modellezés és textúrázás már gigantikus meló lehetett rajta, de akkor is... Tudásilag szinte 0, bug bug hátán... ráadásul szinte milliméterre ugyan annyi fps-t produkál, mint a nála fényévekkel összetettebb PMDG 777.
Gondoltam is rá, hogy jó fiú leszek, és megveszem a PMDG cuccát...aztán lekoppantam a Shop-juk ajtajáról, mikor megláttam a 40e forintos árát! <#merges2>#merges2> Na hát azért ennyit sajnos nem áll módomban kiadni egy kiegért, szóval rászórom a hamut a fejemre - én bizony e tekintetben maradok a sötét oldalon.
Amúgy pedig tényleg fergeteges a cucc, tényleg működik benne minden az utolsó kapcsolóig bezárólag! Sőt! Még olyan "apróságokra" is figyeltek, hogy... történt minap LIRA-n, hogy a fullra megbuggyantott TNT Cargo 777-nek rövid volt a pálya, én meg roppant szakmaiatlan módon koppig hasrahúztam V1 előtt kicsivel, és vártam a történést. Nagy nehezen elszívódott a vas, tán még egy pár falevél is maradt a futóművön, de légbe kerültem! Mikor teszem rá a robotra a gépet, látom ám a középső képernyő felső részén szép sárga bötűkkel hogy "TAIL STRIKE", és hozzá párban az alsó képernyőn meg is jelent az ide vonatkozó checklist... Na mondom fasza! <#zavart1>#zavart1>
Hol van ettől a CS 777...fasorba sem...

Elnézést, félig off lesz, de sehol nem tudnak segíteni, remélem Ti igen😊
FSX-SE, Aerosoft A320. A rudder nem jó: jobbra csak remeg az oldalkormány ha a Num Entert nyomom, balra meg az FMCU panel ugrik elő mikor a Num nullát nyomom.Az orrfutó sem fordul. Így első ránézésre is van még olyan billentyű ami nem működik...
Szerintetek?
Elírtam!<#worship>#worship>
Kostolgatjuk egymást a PMDG 737-l...
Mit is mondjak! Pár óra ismerkedés után nekem a következő dolgok amik furcsák...
Pl nem kopik a sebi megközelítésnél... Speedbrake nélkül ellebeg a világ végéig púpra pakolva...
A/P be is vannak furcsaságok... A fények szépek, a texturák is tetszenek, a torzságot leszámítva!
A kapcsolók kezelése kicsit furcsa. (Gondolok itt a jobb klik, bal klikk re)
Külseje rendben van. FPS-re vannak sokkal rosszabb gépek is!
Eddig két iskolakört nyomtam majd most megyek egy LOWW-LHBP-t aztán meglátjuk.
Számomra összességében kellemes csalódás. Kár, hogy iFLY-nál nagy a csend, így lehet megkurvulok!