5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#1913 poti lesz az - ami amugy egy fos, ha nem sikerul a kontakt spray max egy masikbol tudsz belerakni de az se örök.... -
#1912 Kicsit tartok a teljes jojkar szétszedésétől, mert ha eseteleg valamit rosszul csinálok akkor már az egész kuka lesz, így még úgy ahogy meg vagyok mert másra tettem az X tengelyt. Plusz még kormány pedálra is ki tudom tenni. Bár jó lenne ha újra a régi lenne a szerkezet :) -
#1911 A potméterre egy kis kontakt spray megoldás lehet, de akár az egyik kábel forrasztása is elengedhetett (nem tökéletes az érintkezés), és emiatt ugrálhat össze-vissza. -
Sziasztok! Saitek X52-es jojom Rudderje (x tengely) megadta magát, esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Ugrál össze-vissza, használhatatlan. Megoldásként olyat találtam, hogy szétszedni és egy alkatrészt kipucolni de hátha valakinek több tapasztalata van :) -
#1909 Ha van lehetőséged rá hogy kivitelezd, szerintem egy "donataionware" megoldással, (amivel önkéntes alapon, csupán az általad végzet munkát támogatják,) nem sérted senki jogait. -
#1908 Úgy hogy a MyTraffic saját modelleket használ. Azért is olyan rondák szerintem...
Ingyenes dolgoknál anyagi kárt természetesen nem okozol, de erkölcsit attól még okozhatsz. Gondolom te sem örülnél annak, ha valaki a tudtod nélkül belebarmolna a scenerydbe, majd kiadná a saját neve alatt - noha esetleg az eredeti szerzőt - azaz téged - feltüntetne a readme-ben.
Én is szedettem már le a moderátorokkal olyan munkámat, amibe olyan elképesztő igénytelenséggel barmolt bele egy kölök (kb. MS Paint színvonal, vagy még az se), hogy az nem volt méltó az én eredeti munkámhoz. Ez még nem is lett volna akkora baj, hisz csak magát égeti vele, de mellékelte a komplett eredeti fájljaimat is hozzá, nem csak textúrákat, hanem mindent, a readme-ből meg ki is felejtett.
Szóval tényleg nagyon dícséretes amit próbálsz/próbáltál tenni - csak ezt maximum privátban, vagy "sötét útvonalakon", ott is csak teljesen ingyenesen tudod terjeszteni szerintem. -
#1907 :) -
#1906 A jogi problémák elkerülése érdekében ingyenesen megosztom (remélem elnyeri tetszésetek):
-
#1905 Szóval nem egyszerű. Valószínűleg lehetetlen legálisan készíteni egy mindenki által egyszerűen telepíthető AI csomagot. -
#1904 Sajnos úgy a telepítést egy földi halandó nem tudja elvégezni. A MyTraffic pl. hogyan oldotta meg a jogi problémát. Szívem szerint nulláról készíteném el a modelleket is, de ahhoz egy emberöltő is kevés lenne. Régen az FS2004 LHGY scenery készítése is komoly meló volt, pedig az jóval egyszerűbb. A felhasznált modellek és festések ingyenesen elérhetőek, tehát anyagi kárt nem okozok senkinek. A festéseket is mind átalakítottam DDS formátumba, így már ezt sem tudnám a telepítőhöz mellékelni, pedig ez is egy nagyon lényeges javítás.
-
#1903 Ahh, te vagy a 2 dolláros srác?
Szerintem egyetlen egy dolgot tudsz tenni: csak az általad(!) generált bgl fájlokat adod közre, majd egy detailed readme-ben elmeséled, mit honnan kell még letöltenie az egyszeri halandónak, hogy használni tudja a művedet. Akkor nyugodt szívvel kérheted péjpalin a 2 dollárodat, hisz a te munkád van benne.
Minden egyéb dolog, amit mellékelsz a csomagodban, és nincs rá engedélyed az eredeti szerzőtől, az illegál. Sajnos(?) ez van.
Ebbe "bukott" bele az ICEAi is...pedig a szándék az nemes volt, és értékelendő is, csak a közreadásnak vannak ilyen jogi árnyoldalai. -
#1902 Sziasztok! Lenne egy kérdésem: hogyan lehetne legalizálni egy olyan AI csomagot, ami több száz modellt és több ezer festést tartalmaz. Lehetetlen mindenkitől engedélyt kérni, illetve valószínűleg az 50% nem is adná meg. Léteznek nagy nevű AI csomagok, pl. Mytraffic és valószínűleg ők sem tudtak minden engedélyt beszerezni mégis nagy összegekért árusítják és még nagyon nem is optimalizáltak semmit. -
#1901 Köszönöm szépen a megerősítést! -
ToMy_ #1900 A monitorral kapcsolatban +1 a részemről.
2 napja van egy ilyen az asztalomon, azóta keresem az államat a padlón. Iszonyat sokat hozzátesz az "ottvagyok" érzéshez, FSX-ben, Asseto Corsaban, Arma3-ban egyaránt. A Freesync-jét én ugyanúgy nem tudom kihasználni, mert nekem is NV kártyám van, de a 144-ig szabadon állítható refresh rate is bőven elég. -
Solt #1899 Igazán nincs mit! ;) -
#1898 Értem!
Köszönöm a véleményed!
Valószínű ezt fogom tenni! -
Solt #1897 Maga a FreeSync/G-Sync nagyon jó dolog, főleg olyan program esetében ahol a fix 60 FPS elérése komoly feladat, szóval mondhatnám úgy is, hogy repszimekhez kötelező! :) Amit kinéztél monitor az kirívóan jó ár/érték aránnyal rendelkezik, de ugye a lényeget csak AMD kártyával tudnád kihasználni. Mivel ennyiért képtelenség hasonló paraméterekkel rendelkező G-Sync monitort találni, ezért én a helyedben elengedném az NV kezét, megvenném a szóban forgó monitort, majd váltanék a következő generációs AMD-re.
Én is ezt fogom majd tenni, de egyelőre az Oculus kiürítette a kasszát! :) -
#1896 Kezdem átlátni ezt a Free/G dogot!
Ami a gáz, hogy ezért az extráért nem biztos, hogy hajlandó lennék +200eFt adni...Nem nagyon látom, hogy megtérülne az a plusz pénz, de aki meg akar győzni annak szívesen hagyom magam. :D
300 kiló körül már projektort is kapok...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.02.11. 08:08:50 -
#1895 Kellett neki taposni koppig, mert hamar elfogyott az oldalkormány. :-)
-
#1894 Pontosan. -
Solt #1893 Nem akarom elvenni a kedvedet, de egy 980Ti mellé ez nem igazán jó választás. A FreeSync / G-Sync lényege pont az, hogy a monitor frissítési frekvenciáját igazítja az FPS számhoz, ergo adott értékeken belül nincs képtörésed, nem akadozik a kép, stb. Na most ez a monitor FreeSync-s, amit az NV nem támogat (pedig csak 1.2a-s DP kimenet kéne a VGA-ra), tehát pont a lényegét nem fogod tudni kihasználni. -
#1892 Igen, az van tervbe véve...
Szóval akkor azt mondod, hogy ezzel nem járok rosszul...
Most pl tegnap valamit elcseszegettem a mostani beállításoknál, mert egyes betük pl p,o,r 0 olyan, mintha pirosak lennének.
A kurzor is egyik pillanatban piros, a következőben meg kék...
Driver hiba lehet? -
#1891 oazisba veszed? Ott nagyon rendesek előre szólsz telefon vagy facebook chaten kipakoljak rákötik gépre GTA V volt legutóbb ki tudod próbálni bekalibráljak ha kéred és válaszolnak minden kérdésedre értenek hozzá
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.10. 18:23:58 -
#1890 Köszi!
Így már kicsit világosabb! Képtelen vagyok követni a technikát...
Egyébként szerintem ez lesz a befutó! :D
LG
-
#1889 Nem igaz, tudod hazsnalni csak a freesync adta lehetosegek maximumat nem tudod kiahsznalni ennyi de attol meg siman mukodik ha Nvidia kartyad van ami szamit lehetoleg ne HDMI legyen hanem display portos annyi hogy freesynces monitornal csak fixed refresh rateket tudsz hasznalni- sajnos a ket ceg ket kulon utat valasztott:
itt egy kicsit bovebb leiras a kulonbsegekrol. :
"...It does the same thing as Nvidia's own gsync.
You can have tearing at any frame rate(but it last for a shorter time when running higher refresh rates.). The page tear is a result of a frame being drawn and then replaced without fully being displayed. It leads to a part of the screen being ahead of another part of the screen. If a frame is ready half way though a screen refresh it will be drawn anyway(well what can be displayed).
The way to fix this has been vsync. vsync(vertical synchronization) tells the video card only to send out full frames at the same rate as the monitor displays images(60/120/144/ect times a second). It is important to know that vsync is not the same as frame rate limiting. You can run a 60hz screen with a 60hz frame cap and still have frames out of sync with the screen refresh.
Vsync is not without its own drawbacks. It adds some input delay. If your frame rate falls under your screens refresh rate, many times the frame rate will get cut to half the screens refresh rate and each frame will be displayed 2 times in a row. This is to keep things in line with the screen since 58frames can not be displayed every second on a 60hz screen. An option called triple buffer can fix this issue at the cost of added input delay.
This extra input delay is the reason why many gamers will run vsync off. Your inputs respond as fast as they can. Some game engines do not get along well with vsync as well.
The stuttering issue can happen when a frame is displayed 2 or more times to keep things in sync. You will see this as a very short pause.
How do we get rid of most of these issues?
Variable refresh(Gsync, active/freesync). Traditional monitors have a fixed refresh rate when in operation. If you switch refresh rates you will notice your screen may blank out for a second while the change happens. Variable refresh rate screens can adjust refresh rates on the fly(when in a variable mode).
With this variable refresh rate option, the monitor matches the video cards frame rate and timing instead of the video card trying to match the monitor. This means that as frame rates rise and fall the monitor follows. This keeps input delay lower(under some circumstances) removes the page tear effect since only full frames are shown and can give smoother playback.
The downside to this is that Nvidia and AMD took different paths. Nvidia uses a special video scaler in the monitor(something they developed) while AMD took the activesync route. Activesync is now a optional part of the displayport standard(AMD calls it freesync because it does not need a special scaler like gsync) so anyone can develop a scaler that uses it. The big downside is that is is unlikely that Nvidia is going to support activesync any time soon.
Some early activesync screens have issues with the screens overdrive(used to make LCD's change images faster and reduce ghosting) when in variable mode. This is something Nvidia did not seem have because they got to adjust there own hardware to deal with it. This lead to some problems on early freesync monitors(loosing or greatly reducing overdrive in variable mode).
Too much overdrive can be an issue too, but all monitors deal with it differently..." -
#1888 Figyeljetek egy picit!
Hallottatok arról, hogy AMD ill NVidia optimalizált monitor....?
Ma beszéltem valakivel, aki felhívta a figyelmem, hogy a FreeSync monitorokat csak az AMD ill a GSync meg az Nvidia támogatja!
Tehát szerinte egy Freesync monitor nem fog tökéletesen működni a GTX980ti-vel...
-
szabeszka #1887 Mindenkinek ajánlom ezt a szimulátor-központot.Kicsiknek és nagyoknak is. Jártam itt és zseniális, nagyon rendes kiszolgáló személyzettel.
http://www.highfly.hu/kezdolap -
#1886 Esetleg valakinek valami tipp erre, hogy miért van árnyékban LOWW?
-
#1885 -
#1884 Más filozófia a kettó, ami a belteret illeti az egy masik tortenet, Ugye Ryanair fullra pakolta a 738-at ergo a labter ott a legkisebb Wizzair airbuson kevesebb sor van ezert sokkal jobb a labter meg akar a 9-12-19-24 sorok kozt is. Ugyan ez igaz a z easyjetre bar naluk szerintem inkabb a ryanaires approach van ebbol a szempontbol a wizzair adja a legjobb belso teret. Ryanair tavaly kezdte el a regi 738 asok belso tereinek atalakitasat, mar sok gep DUB-LONDON utakon es mas nagyobb routeokon mar az uj belsovel jelentkezik.
EZ a Skyinterioir
Az uj MAX gepeken amik csak ha jol emlekszem 2018 tol erkeznek ott már a full ledes uj belso ter lesz valami ilyen
MEg egy érdekes Ryanairnel most mar a legtobb 738 ban ott a bal oldalon a TABLET tarto az ablaknal ipadek tesztelve programok is az EFB cucc amit hasznalnak ugyan az mint amit a Lufthansa hasznal . Eleinte még a weather resz nem mukodott mindig mar ami az aktualis weathert illeti kicsit kesobbi reportokat kaptak de mara mar az is muxik.
Egyebkent a 738 egy igaslo bár a régebbi darabok felett azért eljart picit az ido ami a koltseghatekony uzemeltetest magassag tavolsag sebesseg dolgot illeti.. de igen a BOEING filozofia ezeken nagyon tetszetos az uj gepeken mar nagyon pici a ket gep kozotti kulonbseg
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.09. 09:06:42 -
Nyiri #1883 Az elmúlt héten sikerült végre Boeing géppel repülni. Mióta szimulátorozom nálam egyértelmű hogy a Boeing a nyerő az Airbussal szemben. Ha a Tupoljevet nem említjük :D Az Airbus cockpitot nem bírom megszokni. Számomra sokkal jobban bejön egy Boeing cucc. A szarv az meg a másik. Tetszik hogy együtt él a cockpit a géppel. Trimkerék, egyéb. Tartottam tőle, hogy csalódni fogok de nem volt gond. Sokkal kényelmesebb mint az Airbus. A lábtér össze sem hasonlítható. Eddig Wizzair, EasyJet és most Ryanair volt terítéken és egyik sem a kényelméről híres, de most a 738 meglepően jó volt. A másik pedig a hang. Engem mindig is zavart az Airbus búgócsiga hangja. Az a fütyölés amit magas fordulaton csinál nagyon zavar. 14 kerületben ott lakom ahol a gépek nagyrészt elrepülnek ha 13-as irány van. Még nem is látom a gépet már tudom hogy Airbus. Ez a 738 nagyon csendes volt. Tetszett.
Oké, lehet hogy elfogult vagyok, de tényleg ez a tapasztalatom. -
Nyiri #1882 A modulokat elfelejtettem, köszi. De remélem azért ez nem jár azzal hogy mindent újra meg kell venni :D Bár ez a Sim community. Biztos meg kell venni -
nibron #1881 hát pont a simconnectet használó alkalmazásokkal nem lesz "akkora" probléma, ugyanis ez egy szabványos interface, tök mindegy, hogy ki hívja meg és honnan meg, hogy aki hívja 32 bites vagy 64-es. az interface-eknek ez az egyik lényege. a közvetlenül beépülő modulokkal lesz probléma, ilyen pl. az lhsim lhbp_objectplacer.dll-je, az fsuipc és a pmdg összes interface dll-je.
van egy érzésem, hogy rengeteg pénzt el kell majd költenünk, de ebben a műfajban ennyi kiegészítőhöz már nagyon járna a 64 bit.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.02.08. 23:53:00 -
nibron #1880 ha már orbx, vegyük példának az objectflow.dll-t. ez az állomány futtatható kódokat tartalmaz, azokon belül is memória allokációs függvényeket hív. na már most az rohadtul nem mindegy, hogy ezek a hívó függvények tudnak-e mit kezdeni egy 64 bites memóriacímmel vagy sem. és ez csak egy példa. rengeteg a különbség egy 32 és 64 bites futtatható kód között. már regiszterszinten is. nem csak az alkalmazásnak kell tudnia, hanem a benne futó összes modulnak is, mert ezek teszik ki az alkalmazást magát. ezért kell majd mindenkinek megcsinálnia. -
#1879 Hát ha csak azt nézem, hogy 64 bites program, akkor biztosan új lesz a simconnect, és ha az új lesz, akkor minden azt használó addon mehet a kukába, amíg nem lesz újabb verziója. Szerintem. -
Nyiri #1878 Én vagyok hülye hogy nem értem, hogy a kiegészítőknek mi köze ahhoz hogy 64 vagy 32 bites a cucc? A program ami használja olja meg hogy hogy tölti meg a modelleket meg a képeket. -
nibron #1877 hát lhbp-omdb útvonalon a vas-ból ~14%-ot szórt el ~5.5 óra alatt, a végén 86%-on állt a foglaltság, és akkor már elég rendesen vesztette az fps-t. tegnap megnéztem mégegyszer, kb. ugyanaz. először azt hittem távolság függvénye a dolog, de már nem léptem ki, hanem bennmaradtam handling-elni. és álló helyzetben is szórja a memóriát. alap p3d, csak orbx global-ok vannak rajta (vector nélkül asszem), meg lhsim-es lhbp, dubai is csak az alap. időjárás kikapcsolva, atc nélkül. feltételezem, hogy egy hosszabb úttal vagy több addonnal már probléma lenne. azért is néztem meg, mert a doksijában irogatnak róla olyan "pmdg stílusban". kipróbáltam másik géppel ugyanazt, azzal jó.
a crash opciót meg ki kell egyelőre kapcsolni, mert sima gurulón bármikor kresselhet a gép. a hajtóműgondolák külön életet élnek a szárnyaktól, vicces amikor az egyik jobbra ugrik a másik meg balra. ha "összefejelnek", vagy a talajba akkor pedig crash. szóval jelen pillanatban elég blőd.
amúgy a cockpitnél én sem tudtam eldönteni, hogy ez most tetszik-e vagy sem, a műszerek funkciói elég jók, de a vc "háttere" olyan 10 évvel ezelőtti szinten mozog. mint ahogy hont is írta, nekem is talán a 737-es fülkéje tetszik a legjobban a pmdg munkák közül (jó tudom, hogy torz). lehet, hogy ez a hígfos szín sokat ront a megítélésen:).
szóval az ilyen rögtön szembejövős hibákat kiadás előtt illett volna eltüntetni. -
#1876 Hát felőlem szivárogjon ahogy csak akar, csak ne CTD-zzen...
Senki sem tesztelte még le az alantiakat? -
#1875 P3Dv4 már 64bites lesz valószínű! Az ORBX már dolgozik a kiegészítőkön...
cikk -
nibron #1874 ebben a projektben még van mit javítani. pl. olyan memóriaszivárgás van benne, hogy ihaj. nem is értem miért adták ki így, ezt azért illett volna javítani.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.02.07. 09:03:50