Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ellenben meglepett, mennyire fps friendly a cucc! Először azt hittem nem telepítettem rendesen és a default reptérre csinálom az eprócsot! <#zavart1>#zavart1>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
elnézést a késői válaszért!
Jelenleg :
AMD Athlon II X4 631 Quad core 2.60 GHZ
Ram : 4 gb
Vid. kártya : ASUS EAH5670 series 1 gb
Tervezem egy "teljesen új" gép összeállítását, és akkor már P3D-re optimalizálva, inkább fókuszálva 😊
-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!
több száz FSX-vel repült óra után és kemény munkával szerzett spórolással belevágnék a P3D vásárlásába és használatába.
Főleg 737-vel repülök IFR utakat, de néha jól esik a 172-vel VFR-t repülni. Lennének kérdéseim :
- A FAQ-ban található "ajánlott rendszerkövetelmények" ha rendelkezésemre állnak, akkor meg tudom teremteni a finombeállításokon kívül lenti képek alapját (#975-976-985)? Főleg PMDG-vel repülnék, ASN-vel. Ha nem akkor milyen konfig-ot ajánlotok?
- Vásárlás hogy történik? (felmegyek az oldalra, reggelek....)
- látom több verzió is létezik. Vásárlás után mindig ingyen lehet updatelni, vagy azt is meg kell vásárolni?
Tudom, hogy mindenkinek más a stílusa, de az alap scenery vs. fsx scenery között ténylegesen ég és föld, vagy mit érdemes még telepíteni hozzá?
Repülési élmény az alappal?
Teljes világtérkép a rendelkezésemre áll? (úgy mint fsx-nél)
Ne haragudjatok a kérdésekért, de egy ilyen méretű beruházás esetén szeretnék 110%-ra menni.
Köszönöm szépen a válaszokat, előre is.
üdv.:
Robi
-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!
Ne viccelj már! Hisz barátok vagyunk nem? Adunk a másik véleményére és többnyire meg is fogadjuk azt!<#dumcsi>#dumcsi><#dumcsi>#dumcsi>
JA! Egyébként ez már REX textura lenne, de még van rajta mit alakítani, de mostanság inkább repülők és leszarom, hogy nem az igaz, majd szépen lassan össze áll!
Az FS9 is két év után lett számomra elfogadható! Lehet ennek is kell jó pár hónap!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.16. 14:47:12
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ezek mondjuk kora reggeli színek!
Kenesén a Soós hegyen lakok és az egész keleti medencét látom, főleg ilyenkor télen...
A Balaton pont ezért a világ egyik legszebb tava, mert minden nap mást mutat!
Én imádok itt lakni!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.16. 13:46:39
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.02.16. 13:22:26
Ma is a Balaton körül voltam:

Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.15. 20:44:56
A C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájlt kidobtam!
Csinált egy újat és aztán be kellett olvastatni a sceneryket!
Most öröm van!
Azért kiváncsi lennék,mi cseszte össze...
Közben vissza vittem a C172-t Bécsbe, nehogy aggódjon a tulaj...<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.13. 15:48:38
Most az bosszant, hogy az LHSim cuccokat se tudom addig használni, amíg nem jövök rá, hogy mi a gond!
Pedig azért a Hu VFR-hez legalább az L.P. jó lenne...<#whatever>#whatever>
#979 Jó kis kereplő nem?
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.13. 11:44:50
Nem lett valamitől írásvédett a fájl vagy a könyvtár?
Sőt, van neki egy tesója is!

Valami szét cseszte valószínű és most hiába mutatok meg neki egy elérési utat és mentem el, betöltésben még se jön elő és a Libraryból is eltűnik...<#violent>#violent>
http://goo.gl/gd6Zi5
Szerintetek át tudom az egészet egybe másolással helyezni? Persze a meghajtót utána átnevezem a mostani névre...
Hogy ne kelljen elszúrni egy csomó időt a keresésekkel csináltam egy lapot "GyIK" néven ide a menübe!
Ha van olyan dolog, ami szerintetek jó ha nem kallódik el, akkor jelezzétek és berakjuk!
A P3D-nél a gépválasztó ablakban forgó aktuális gép is darabosan forog!<#help>#help><#wilting>#wilting>
Esetleg a körülményekről lehet tudni valamit? Milyen scenery-k futnak épp, milyen további add-onok (REX cuccok pl.)?
Az lenne a normális, ha tele lenne a net segélykérő hozzászólásokkal minden FS-el foglalkozó fórumon.
Böngészgettem az utóbbi napokban sokat e témában, és azt tapasztaltam, hogy gyakorlatilag elenyésző számú júzernek van ehhez hasonló problémája. Ezt rendesen furcsállom...
Viszont szörfözéseim közepette a sok semmitmondó hozzászólás közt ráakadtam a gyöngyszemre! Az egyik fórumozó megosztotta ezt a linket, hátha tud segíteni vele a topiktársának. Hogy neki segített-e, az nem derült ki a hozzászólásokból, de én tettem egy próbát. És láss csodát! Működik! Eltűnt a vindóz csilingelése, a hibaüzi dobálása és a P3D asztalra kidobása!
Először az Aerosoft A320-al próbálkoztam Stockholm repterén, ahol korábban már betöltődés után egyből sipítozni kezdett a vindóz a háttérben. Ezúttal viszont tökre kussban maradt. Ezen felbuzdulva emeltem a tétet. A csilingelésbiztos LOWW-LHBP az NGX-el. Megérkezvén a 31R-ra, az én legnagyobb megelégedésemre a vindóz ismét kussolt mélyen. Végül előhúztam ingujjamból az aduászt: LOWW-LHBP a PMDG777-el, mely szinte minden esetben csilingelős-P3D elhalást eredményezett a fájnelen. Hát...tádáááám! Semmi csiling, semmi cétédé! Vígan lebegtettem a betonra, s az apron-on sem volt CTD-közeli helyzet, vígan forgathattam a kamerát kívül-belül!
Juhéjj!! Problem solved!!
Szóval akinek hasonló gondja akad a jövőben, melegen ajánlom a fenti link használatát! (Érdekes amúgy, hogy eddig az ide járók között sem volt senkinek itt ilyen problémája - legalábbis nem tette szóvá itt e topikon...)
De akkor a készített vidónak "másnál" akadás mentesnek kellene lenni. Nem?
Az nem a képről készül, hanem a VGA kimenetről, vagy rosszul gondolom?
RAM gond nem lehet? Az időzítés 9-10-9-27.
Esetleg nem néznétek rá hátha ott nem ok valami?

Elvileg a R4E lap az tudja a v3-mat. A GTX980TI is.
Ellenben a GPU-Z meg ezt írja:

Most meg egy ilyen ablakkal találkoztam a controlpanelen:

#946 Egyébként végig csináltam ezt amit Hypo ajánlott!
Annyit értem el, hogy a felbontásom most 1862x1048 lett! A kép össze húzása végett! Persze a P3D is ide van állítva, de nem lett jobb!
Most a HT be van kapcsolva és az AM=255. Talán még ez a legjobb . Ha 84 re rakom, akkor a cpu csak 50%-on megy a vga meg 25%.
Így van 30-40 FPS-m, bár néha leesik 22-26 közé.
A microlag megmaradt...
Ja! Miért nem tudok kettős keresztet írni? Valami megváltoztatta azt a billentyű parancsot és most egy szerkesztő kereszt és egy szöveg menű jelenik meg...<#merges2>#merges2><#merges2>#merges2>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.08. 08:05:58