Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Megnéztem. Sajnos nálam sincsenek bevezető fények. <#szomoru1>
Ellenben meglepett, mennyire fps friendly a cucc! Először azt hittem nem telepítettem rendesen és a default reptérre csinálom az eprócsot! <#zavart1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
INTEL+NVIDIA GTX 970-980+SSD lehetoleg 2db egy op rendszer egy szim+16GB RAM boven eleg+jo minosegi TAP azon ne sporolj

Robertoo21
Szia,

elnézést a késői válaszért!

Jelenleg :
AMD Athlon II X4 631 Quad core 2.60 GHZ
Ram : 4 gb
Vid. kártya : ASUS EAH5670 series 1 gb

Tervezem egy "teljesen új" gép összeállítását, és akkor már P3D-re optimalizálva, inkább fókuszálva 😊

-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!

Hont
Szia!
Mik a géped adatai?
A kiegészítők nagyjából ugyan azok, mint FSX-nél...
Robertoo21
Sziasztok!
több száz FSX-vel repült óra után és kemény munkával szerzett spórolással belevágnék a P3D vásárlásába és használatába.
Főleg 737-vel repülök IFR utakat, de néha jól esik a 172-vel VFR-t repülni. Lennének kérdéseim :
- A FAQ-ban található "ajánlott rendszerkövetelmények" ha rendelkezésemre állnak, akkor meg tudom teremteni a finombeállításokon kívül lenti képek alapját (#975-976-985)? Főleg PMDG-vel repülnék, ASN-vel. Ha nem akkor milyen konfig-ot ajánlotok?
- Vásárlás hogy történik? (felmegyek az oldalra, reggelek....)
- látom több verzió is létezik. Vásárlás után mindig ingyen lehet updatelni, vagy azt is meg kell vásárolni?

Tudom, hogy mindenkinek más a stílusa, de az alap scenery vs. fsx scenery között ténylegesen ég és föld, vagy mit érdemes még telepíteni hozzá?
Repülési élmény az alappal?
Teljes világtérkép a rendelkezésemre áll? (úgy mint fsx-nél)

Ne haragudjatok a kérdésekért, de egy ilyen méretű beruházás esetén szeretnék 110%-ra menni.
Köszönöm szépen a válaszokat, előre is.
üdv.:

Robi

-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!

Hont
Dehogy értem félre...
Ne viccelj már! Hisz barátok vagyunk nem? Adunk a másik véleményére és többnyire meg is fogadjuk azt!<#dumcsi><#dumcsi>
JA! Egyébként ez már REX textura lenne, de még van rajta mit alakítani, de mostanság inkább repülők és leszarom, hogy nem az igaz, majd szépen lassan össze áll!
Az FS9 is két év után lett számomra elfogadható! Lehet ennek is kell jó pár hónap!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.16. 14:47:12
Hypo
ja persze es felre ne erts tok szep kepek, csak repultem arra joparszor es messze nem ezt latja a z ember fentrol😊) de ez szebb szoval😊)

Hont
Azok nem felhők...!
Az chemtrail! Nem látod...?<#nyes>
Clidey
Ezek is szép képek, de sajnos a másodikon már erőteljesen látszik, hogy még a v3.1-nek is milyen gagyi a felhő és/vagy időjárás templétje. Azok a csíkok...illúziórombolók. Ilyen magasszintű párhuzamos felhősávokat az időjárásvadász fotóművészek fotóznak száz évente egyszer!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Köszi!😉
Ezek mondjuk kora reggeli színek!
Kenesén a Soós hegyen lakok és az egész keleti medencét látom, főleg ilyenkor télen...
A Balaton pont ezért a világ egyik legszebb tava, mert minden nap mást mutat!
Én imádok itt lakni!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.16. 13:46:39
Hypo
szép nagyon, mondjuk en még ilyen szineket a balaton felett nem lattam de az nem von le semmit a csodas kepekbol, de nyari idoben eleg pocsolya kinezete van a zold minden arnyalataban, vagy nem latni a melegtol a végét😊 hidegebb idoben meg a talaj elenkebb a viz marad a valami spenot szeru😊
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.02.16. 13:22:26

Hont
Köszi!<#worship>
Ma is a Balaton körül voltam:

Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.15. 20:44:56
Clidey
Na ez egy brutál jó kép! <#worship><#eljen><#taps>

jaja, nálam is volt vmi hasonló, de akkor egy bug-os gép lett beállítva kezdésnek, ezért halál volt azonnal. magyarul a p3d-t nem tudtam elindítani. aztán cfg delete is .....
Hont
Meg van a megoldás!
A C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájlt kidobtam!
Csinált egy újat és aztán be kellett olvastatni a sceneryket!
Most öröm van!
Azért kiváncsi lennék,mi cseszte össze...
Hont
Sajkodi öből! <#buck>
Hont
Nekem is fent van, de nem az a gond, hogy nincsenek konvertálva a texturák, hanem bemásolom a P3D Addons mappába, majd a libraryval kikerestetem, beállítom a sorrendet, elmentem, de nem mentődik el...Amikor újra megnyitom a library-t, hült helye az előbb elmentett cuccnak...
Közben vissza vittem a C172-t Bécsbe, nehogy aggódjon a tulaj...<#nyes><#nyes>

Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.13. 15:48:38
Nekem sokkal simább a prepar v3, ha fent van az FSX Steam valahol a gépen. Az LHSim freeware cuccok pl az fsx-ből van átvezetveés töéletesen működik. Sőt, az Opus Weather-t is így lehet használni, legalábbis nálam....
Hont
Nem tudom...Csak azokat tudom bevinni, amik be is írják magukat!
Most az bosszant, hogy az LHSim cuccokat se tudom addig használni, amíg nem jövök rá, hogy mi a gond!
Pedig azért a Hu VFR-hez legalább az L.P. jó lenne...<#whatever>
#979 Jó kis kereplő nem?
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.13. 11:44:50
Clidey
<#wow1>
Nem lett valamitől írásvédett a fájl vagy a könyvtár?

Clidey
36

Clidey
Hogyne ismernénk a kis Brave-et! <#awink>
Sőt, van neki egy tesója is!

Hont
Csak az ORBX cuccok vannak fent egyenlőre.
(Base,LC euro, Vektor + HD trees )
FTX HD Trees van rajta? Milyen textúra/mesh csomagot használsz?
Hont
Ez meg már Balatonalmádi...
Hont
Ma megelőlegeztem a tavaszt a Bakonynak! <#vigyor><#vigyor>
Hont
Hogy a rákba tudom javítani a Libraryt?
Valami szét cseszte valószínű és most hiába mutatok meg neki egy elérési utat és mentem el, betöltésben még se jön elő és a Libraryból is eltűnik...<#violent>
Piper 25 vagy 36 ?
Hont
Értem!
Nem hiányzik...?
Ismeritek ezt a kis dögöt?
[HUN]FaTaL
Olvasom a topicot, de szimulátorozni nincs időm 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

Hont
Szia Ádám!
Mi van Veled? Hogy vagy? Rég hallottunk felőled!
Köszi az infót, én is így gondolta!
[HUN]FaTaL
Ha megfordítod a betűjeleket, akkor jó lesz (csak esetleg a többi cucc bolondul meg, ami azon a meghajtón van).

http://goo.gl/gd6Zi5

Hont
Költöztetnem kell a P3D egy nagyobb meghajtóra,mert kihízta a helyét...!
Szerintetek át tudom az egészet egybe másolással helyezni? Persze a meghajtót utána átnevezem a mostani névre...
Clidey
<#eljen><#worship><#law>

Clidey
Na hát akkor tényleg nem értem, nálad miért csak 63% a memória foglaltság. Nekem ugyan ezek vannak feltelepítve. Az OpusFSI-t a tesztkor direkt nem futtattam, sőt, felhőzet sem volt... Nem értem...

Hont
Elkezdtem össze szedni azokat a dolgokat, amik fontosak lehetnek mindenkinek...
Hogy ne kelljen elszúrni egy csomó időt a keresésekkel csináltam egy lapot "GyIK" néven ide a menübe!
Ha van olyan dolog, ami szerintetek jó ha nem kallódik el, akkor jelezzétek és berakjuk!
Hont
Nincs. Csak FS9, de az se hibátlan! Ott is 40FPS a max és 3D ben az is akadozik!
A P3D-nél a gépválasztó ablakban forgó aktuális gép is darabosan forog!<#help><#wilting>
Hypo
figyu fsx ed van fent tiszta? azon mit produkál a konfig?

Hont
Orbx Base, ORBX LC Eur, ORBX Vektor, LHBP, és semmi más!
Clidey
Ó, nagyon köszi!
Esetleg a körülményekről lehet tudni valamit? Milyen scenery-k futnak épp, milyen további add-onok (REX cuccok pl.)?

Hont
JAj!
Ezzel meg még én is tartozok, de teljesen kiment a fejemből...<#szomoru1>
Clidey
Közben csak nem hagyott nyugodni ez a VAS-probléma. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy hiába van valakinek egy high-end cucca 96,4GB memóriával meg 49,2GB-os videokártyával, nem tud egy rendes eprócsot megcsinálni LHBP-re ha egyidejűleg ORBX cuccok is telepítve vannak.
Az lenne a normális, ha tele lenne a net segélykérő hozzászólásokkal minden FS-el foglalkozó fórumon.
Böngészgettem az utóbbi napokban sokat e témában, és azt tapasztaltam, hogy gyakorlatilag elenyésző számú júzernek van ehhez hasonló problémája. Ezt rendesen furcsállom...
Viszont szörfözéseim közepette a sok semmitmondó hozzászólás közt ráakadtam a gyöngyszemre! Az egyik fórumozó megosztotta ezt a linket, hátha tud segíteni vele a topiktársának. Hogy neki segített-e, az nem derült ki a hozzászólásokból, de én tettem egy próbát. És láss csodát! Működik! Eltűnt a vindóz csilingelése, a hibaüzi dobálása és a P3D asztalra kidobása!
Először az Aerosoft A320-al próbálkoztam Stockholm repterén, ahol korábban már betöltődés után egyből sipítozni kezdett a vindóz a háttérben. Ezúttal viszont tökre kussban maradt. Ezen felbuzdulva emeltem a tétet. A csilingelésbiztos LOWW-LHBP az NGX-el. Megérkezvén a 31R-ra, az én legnagyobb megelégedésemre a vindóz ismét kussolt mélyen. Végül előhúztam ingujjamból az aduászt: LOWW-LHBP a PMDG777-el, mely szinte minden esetben csilingelős-P3D elhalást eredményezett a fájnelen. Hát...tádáááám! Semmi csiling, semmi cétédé! Vígan lebegtettem a betonra, s az apron-on sem volt CTD-közeli helyzet, vígan forgathattam a kamerát kívül-belül!

Juhéjj!! Problem solved!!

Szóval akinek hasonló gondja akad a jövőben, melegen ajánlom a fenti link használatát! (Érdekes amúgy, hogy eddig az ide járók között sem volt senkinek itt ilyen problémája - legalábbis nem tette szóvá itt e topikon...)

Hont
Ezen a frekvencia kérdésen én is agyaltam!
De akkor a készített vidónak "másnál" akadás mentesnek kellene lenni. Nem?
Az nem a képről készül, hanem a VGA kimenetről, vagy rosszul gondolom?
RAM gond nem lehet? Az időzítés 9-10-9-27.
Esetleg nem néznétek rá hátha ott nem ok valami?
Hypo
hát amig 16x van nem gond mivel lefelé kompatibilis és nem hiszem hogy ez okozza nálad a gondot. ellenben a monitor felbontas HZ talan de nem nagyon kene annak se max a viuzalis minosegen latszani nem a sebessegen

Hont
Annak van jelentősége, hogy a PCi-e v2 vagy v3?
Elvileg a R4E lap az tudja a v3-mat. A GTX980TI is.
Ellenben a GPU-Z meg ezt írja:
Hypo
en mondjuk mindent full screenben jatszom nem ablakban ergo nalam semmi meretezes nincs a nativ felbontason jatszom 1920x1080 60HZ

Hypo
amint hazaérek meglesem nalam

Hont
Na akkor itt én némi fogalomzavarban szenvedek...(Lehet hogy öregszek és hülyülök, vagy mindig ilyen hülye voltam, csak eddig nem vettem észre...)
Most meg egy ilyen ablakkal találkoztam a controlpanelen:
Hypo
hat nativ felbontas vagy semmi egy lcd-n minden ami mas az szarabb, De komolyan nem tudom mi lehet a gond, mert masok kisebb hardveren is P3D videokon szep grafika es semmi microlag....

Hont
Sajnos nálam nincs olyan...😞
#946 Egyébként végig csináltam ezt amit Hypo ajánlott!
Annyit értem el, hogy a felbontásom most 1862x1048 lett! A kép össze húzása végett! Persze a P3D is ide van állítva, de nem lett jobb!
Most a HT be van kapcsolva és az AM=255. Talán még ez a legjobb . Ha 84 re rakom, akkor a cpu csak 50%-on megy a vga meg 25%.
Így van 30-40 FPS-m, bár néha leesik 22-26 közé.
A microlag megmaradt...
Ja! Miért nem tudok kettős keresztet írni? Valami megváltoztatta azt a billentyű parancsot és most egy szerkesztő kereszt és egy szöveg menű jelenik meg...<#merges2><#merges2>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.08. 08:05:58