Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Ma sem bírtam otthon maradni...
Pécs és környéke. Ez a Free Mesh baromira bejön. Sokkal szebbek még a dombok is!
Clidey
Igen, jó hír, de az még jobb volna, ha tudnám, mi okozta...<#nemtudom>
A többire: nos, nincs új a nap alatt - történt ilyen már a való életben is... <#nevetes1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Azért nem hagyott nyugodni és még is neki futottam még egyszer ennek a LOWW-(LOWI) LOWS útnak!<#eplus2>

Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.12. 20:34:06
Hont
Azért ez a TAmpa LOWW nagyon el lett találva!
Jól van optimalizálva és a textúrák is nagyon szépek!
Hont
Na ez tényleg jó hír!
Nagyon jók a képek!<#eljen><#taps>
Én ma LOWW - LOWS- útvonalat akartam repülni... Gondoltam nem tervezek útvonalat, hanem össze kötöm a SID-STAR-t és kész!
Persze mire minden betöltöttem, feltöltöttem és beírtam az utvonalat, eltelt jó pár perc. (Közben telefonom is volt, a fiam is csesztetett)
Lényeg a lényeg, hogy a FMC-be már LOWI-t írtam érkezésre! De akkor fel se tűnt!
Jó felhős út volt és nem is nagyon nézelődtem, meg közben böngészőt is csesztettem + telefon hegyek.
Aztán STAR pont környékén kezdett gyanús lenni a helyzet! Elkezdtem süllyedni, aztán bejelentkeztem! Még itt se tűnt fel, hogy azt mondja Innsbruck! Aztán mikor 08-t benyögte, ez már több mint gyanús volt! De nem érdekelt különösen! Azért mikor kiértem a baromi alacsony felhőből a hegyek között akkor esett le, hogy basszus én nem is ide indultam...<#mf1>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.12. 17:48:24
Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey

Clidey
Na szóval. Még mindig lövésem sincs róla, mi volt a baj, de az imént elAztékoztam Wiennába, onnan meg visszaAirbusoztam Ferihegyre, mindezt egy azon session-ben, és minden a legnagyobb rendben volt! Se windóz csilingelés, se textúra homályosodás! <#hawaii><#eljen>

Odafelé:

Visszafelé:

Amúgy ezzel az Aztékkal megint beletaláltak a közepibe Alabeóék...ritkán ugyan, de néha sikerül nekik egy-egy jó cuccot releasélni. Ez a kis Azték egész kellemesre sikeredett. Megtartom. <#bee1>

Hont
Tényleg #879 hsz-ben Clidey-nek volt hasonló gondja.
A hibát közben kijavítottam, eltűnt a vízifolt.... egy fórum segített:
"If you have FTX Global Vector installed open the configuration tool/water textures and disable frozen surface, that should effect a cure."
Hont
Dobjál screent!
Sziasztok! Nem tudjátok hogyan lehet kiírtani a folyóvizek egyes szakaszain található fekete textúrákat?
Clidey
Az FTX biztos nem, mert 20-ra lapot húztam: minden előzőleg felrakott scenery-t visszapakoltam a P3D alá, a scenery.cfg-ben, és így volt hibátlan a működés. Igaz, még csak egy rövid útvonalat repültem, szóval még bármi lehet....

Hont
Jó képek...
Nálam is javult valamit a helyzet, de még nem tökéletes.
Szerintem az FTX lesz a ludas.
Dunakanyar környékén jártam.

Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.10. 12:15:04
Hypo
<#taps>

Clidey
Megjavult! <#buck>

Hont
Korcsii javaslatára, most ezzel a két bejegyzéssel kísérletezek...Valamit talán javult a helyzet!
"MAX_TEXTURE_DATA, TEXTURE_BANDWIDTH_MUL"
Hont
Na erre az ATC-re varjatok gombot...Kicsit furcsa volt a taxi utak megnevezése. Ilyeneket eddig LOWW-n nem kaptam. A7,EX12,L,EX10,M,EX9,TL40,
Gondoltam ránézek "Progressive Taxi"-ra.<#merges2><#merges2>
Na most akkor ezzel mit kezdjek?<#mf2><#mf2>
Clidey
Pár napja, tán egy hete. Az összes P3D alá rakott cuccom viszont sokkal öregebb mint ez a jelenség. Szóval nemtom mivan... <#confused><#nemtudom>

Hont
Csak azt nem értem, hogy mi váltotta ki?
Nálad mikor jelentkezett először?
Clidey
Hát igen...a szürke hétköznapjaim... <#bee1>

Clidey
Hát az azért elég gáz lenne ha csak ez a megoldás létezne...
Az azonban elgondolkodtató, hogy nálad v3.1 fut, nálam meg v2.5 - és ugyan az a hibajelenség van mindkettőnknél...

Hypo

Hont
Igen, de ezt pár napja vettem észre először, pedig Magyarországot és Ausztriát berepültem VFR-be keresztbe kasul...
Semmi újat nem telepítettem, semmit nem állítottam! Végre kezdett össze állni, most meg jön ez.<#violent>
Hypo
😊 kicsit olyan mint FSX ben a refresh scenery gomb amit approach elott erdemes volt nyomkodni😊)))

Hont
Szóval!
Cypresss a másik topikban mondott valamit, amit érdemes kipróbálni...
Azt mondta, hogy nyomjunk egy Pause-t és várjunk 1-2 percet!
Valóban vissza töltődik minden!
Már csak a megoldás kell rá!
Hypo
szép kép grat, olyan levettek a szaturaciot tipusu nem csunya az biztos, bar tudom en mindenbe belekotok de az egnek jobban all ez mint a talajnak. De faxa sracok😊

Hont
Itt az új frissítés!
v3.2
Hont
Csináltam egy videót! Kb 1 perc után már szinte semmi autogent nem tölt be...
Hont
Hogy keressük meg a hibát?
Eddig én is bármennyit VFR-eztem soha ilyen nem volt...
Sőt! Volt olyan is, hogy reggel elindítottam egy FL120-on egy B736 és 5 óra múlva simán minden gond nélkül repült és töltött mindent hibátlanul...
Semmi mást nem telepítettem! 😞
Clidey
Nyugi, nem a traffik csinálja.
Nálam is pár napja kezdte el csinálni. Aztán meghalt az FSUIPC-m, melyet alant ecseteltem, akkor ugye borult az összes cfg meg ini, a scenery-cfg-n kívül semmi mást nem raktam újra, minden ment a lecsóba, és hagytam hogy a P3D intézze magának, ha akarja. Azóta még nem próbáltam hogy továbbra is csinálja-e, bár nem lennék meglepve, ha nem.

Hont
Ajjaj...!
Az ég az gyönyörű, de mi a szart csináljunk ezzel a hibával!
Nálam is ilyen, de csak az elmúlt pár nap óta...
Mostanában nem telepítettem semmit. Csak a Traffikot...<#wow1><#wow1>
Clidey
Üdv a klubban! <#hehe><#zavart1>

berczy
Helló urak!

Nagyon feszít mostanság egy gépújrahúzás. Az lenne az óriási kérdésem, hogy mennyire érdemes P3D-vel folytatni a szimes pályafutást, mennyit nyernék vele? Tudni kell, hogy nem volt szenvedés az X, nagyon kevés CTD, teljesen használható volt.
Ezzel a géppel nyomulok: i7 920 D0 2.66@4,2GHz, 6 GB RAM, GTX760 vga. Nem mai gép, de az X-et nagyon szépen viszi, hub reptereknél van gondja kicsit, ha be van kapcsolva az AI.

Szóval szerintetek érdemes lenne váltani, és P3D-vel folytatn a szimezést?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Nálam is jelentkezett egy újabb gond...
Lehet hogy eddig is volt, de nem vettem észre, bár baromi randa.
Nem tölti be a textúrákat! Ill nem frissíti!
Miről beszélek? Pl Vegyünk egy elmentett szituációt!
Gyönyörűen betölt mindent! Egészen addig, amíg el nem éred a betöltés pillanatában még látszódó rész határát!
Autogent egyáltalán nem tölt, vagy csak hébe hóba és textúrát meg baromi rossz minőségben!
Aztán kimész a menübe valamit állítasz (Pl scenery részleteséget) ilyenkor újra tölt mindent és megint minden betöltődik! Aztán ahogy tovább megy a gép, megint elfogy a textúra és nem töltődik újra!
Esetleg tippek?
Clidey
Egy újabb érdekes tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. <#crazya>

Történt a minap, hogy szerettem volna egy szokásos EPWA-LHBP-t repülni a PMDG777-el. A P3D indítása után, rendszer inicializálás közben egyszercsak dobott egy CTD-t. Mondom WTF?! <#guluszem1>
Nosza windóz restart, P3D újraindít. Az eredmény megint egy vaskos CTD. Na basszus, megint lehet hibakeresni... Mivel az utóbbi időben semmi új cuccot nem raktam a szimulátor alá, így ötletem se volt, hol kezdjem a hibakeresést. Így első körben a repcsit akartam kizárni, ezért egy újabb teljes rendszer restart után default Maule, LHBP-n. CTD. Megint restart. Default Maule, default LFPG. CTD. Na, szóval akkor nem add-on okozza.
Na de akkor mi?
Már kezdtem ott tartani, hogy le van tojva az egész, újrarakom az egész P3D-t...de valahogy nehezen szántam rá magam, mert már olyan jól be volt lőve minden...most mindezt újrarakni...háááát...
Így egy utolsó mentő gondolattól vezérelve elballagtam a C meghajtó összes P3D-vel kapcsolatos könyvtárába, és elmúvoltam onnan azokat a fájlokat, amelyeknek a dátuma aznapi volt. Legyen az cfg, ini, xml, bármi. Majd P3D indít.
Hoppsz! Nincs CTD! <#bee1>
Na, akkor mostmár csak azt a fájlt kellene megtalálni, ami a hibát okozza. És itt közrejátszott a mázlifaktor is mint Filpo testvéreknél a Görög hajóján <#zavart1> ugyanis kb. harmadik próbálkozásra eltaláltam, hogy a dll.xml okozza a bajt. Igen ám, de abba van pár bejegyzés, vajon melyik? Hát, nem volt mit tenni, xml megnyit, egy bejegyzés kitöröl, P3D indít, megvizsgál, van-e CTD. Első körben még mindig a PMDG-re gyanakodtam, de szerencsére hamar beigazolódott hogy nem ő a ludas. Hanem a Matyi. <#idiota>
Szóval szumma-szummárum, kiderült, hogy a FSUIPC-m fosta el magát. Ha az a bejegyzés szerepel a xml-ben, betöltődés után pár másodperc, és dobja a P3D a kötelező CTD-t.
Most épp ott tartok hogy azon vajúdom, telepítsem-e újra a FSUIPC-t vagy hagyjam a francba? <#nemtudom><#rolleyes><#falbav><#fejvakaras><#nyes>

Tanulság: nem szabad hirtelen ötlettől vezérelve letúrni mindent a francba. Egy fél óra/óra hibakereséssel sok munkát spórolhatunk meg magunknak!

Hont
Nincs ötletetek az ATC-nek miért nincs hangja? A tex mező megjelenik, de hang az se neki, se nekem semmi...<#confused>
Clidey
Váljék egészségedre! <#circling>

Hont
Köszönöm szépen!
Tökéletesen működik!<#worship>
Clidey
Ez is egy szép kép, csak kár hogy kicsit belerondít a P3D idióta weather engine-je azokkal a bogyó felhőkkel. <#rinya>
Két napja kiváncsiságból visszaraktam a FSX:SE-t, és aláraktam ugyan azt a REX4 setup-ot, amit a P3D-ben is használok. Hát az eredmény ég és föld! És ezúttal nem a P3D javára! Az FSX-ben se híre se hamva ezeknek a bogyó felhőknek, fényévekkel szebb és realisztikusabb a megjelenés ugyan azokkal a textúrákkal. Nem is értem, mi a p.csáért kellett a Lockheed-éknek belebarmolniuk ebbe?! <#nemtudom>
AI trafik ügyében talán próbáld ezt a csomit. Van benne béta állapotú Wizz 2016 tél, meg ASL Hungary forgalom is. <#hawaii> Hamar töltsd le, mert nemsoká törlöm, lévén még igazából nem publikus, csak a itteni topiklakókkal osztom meg. Szóval lehetőleg ne terjesszétek. Köszi! <#smile>

Hont
Köszönöm szépen az infókat REX-el kapcsolatban!
A vízre mindenképp megoldást kell találnom! Így baromi randa! Az LHSim MAS-t meg nem tudom használni, mert az évszakokat össze vissza tölti be...
Ma hajnalban Ferihegyen voltam! Apropó! Clidey mester! Milyen traffikot tegyek fel?
Hypo
😊

Clidey
Mint ahogy a neve is mutatja, ezek textúra-tömörítési eljárások. A 32bit (+alpha) nyújtja a legjobb minőséget, cserébe viszont ez foglal a legtöbbet a videomemóriából, ennek a kezelése/betöltődése a leglassabb. A DXT1 adja minőségben a legrosszabbat a három közül, ennél már csak a DXT 3 a rosszabb. Ezek a formátumok még FS2004 idején voltak népszerűek. A DXT 5 már az új szelek (persze, attól függ mit nevezünk új szélnek ugye...?) formátuma; minőségben is sokkal jobbak mint az előzőek, már majdnem olyan jó mint a 32bit. Ez a formátum a legkompatibilisebb a mai videokártyákkal és game-enginekkel, így az FSX-P3D vonalon is ez a legnyerőbb.

A belvizek textúráját a landclass layer határozza meg, onnan tudja az FS milyen textúrát rakjon oda. Szóval vagy a textúrát hekkeled meg, vagy a landclass-t. 😊

Hypo
FSX Bibliából NickN tollából: DXT1/5/5 are far higher performance than 32bit

512 and 1024 is far higher performance than 2048 or 4096

Therefore for best performance always use DXT and 1024 MAX

Hont
REX4 -el kapcsolatban lennének kérdéseim...
1,Van egy olyan hogy "Texture Compression Algorithm" ! Itt mit célszerű 32bit/DXT5/DXTI (nálam nem sok különbség látszik...)
2, Valahogy a belvizek színével kellene kicsit változtatni! Pl nálam, ha jó a Balaton színe, akkor a partoknál olyan kék, mint az Antillákon.
exTrem
Randa idő is volt itt egész nap <#shakehead>

Hont
Ma Bécs környékén tekeregtem...
Framsen
Ja értem, köszi, nem is akarom piszkálni 😊

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hont
Nem, ha így jól működik, akkor hozzá ne nyúlj...!
Amit észre vette Nálad ez a MAX BANDWIDTH érték!
Nálam pont ez a gyanús,hogy miért nem annyi,mint Nálad...!?<#wow3><#merges2>