Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pécs és környéke. Ez a Free Mesh baromira bejön. Sokkal szebbek még a dombok is!

A többire: nos, nincs új a nap alatt - történt ilyen már a való életben is... <#nevetes1>#nevetes1>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.12. 20:34:06
Jól van optimalizálva és a textúrák is nagyon szépek!
Nagyon jók a képek!<#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Én ma LOWW - LOWS- útvonalat akartam repülni... Gondoltam nem tervezek útvonalat, hanem össze kötöm a SID-STAR-t és kész!
Persze mire minden betöltöttem, feltöltöttem és beírtam az utvonalat, eltelt jó pár perc. (Közben telefonom is volt, a fiam is csesztetett)
Lényeg a lényeg, hogy a FMC-be már LOWI-t írtam érkezésre! De akkor fel se tűnt!
Jó felhős út volt és nem is nagyon nézelődtem, meg közben böngészőt is csesztettem + telefon hegyek.
Aztán STAR pont környékén kezdett gyanús lenni a helyzet! Elkezdtem süllyedni, aztán bejelentkeztem! Még itt se tűnt fel, hogy azt mondja Innsbruck! Aztán mikor 08-t benyögte, ez már több mint gyanús volt! De nem érdekelt különösen! Azért mikor kiértem a baromi alacsony felhőből a hegyek között akkor esett le, hogy basszus én nem is ide indultam...<#mf1>#mf1>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.12. 17:48:24
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Odafelé:
Visszafelé:
Amúgy ezzel az Aztékkal megint beletaláltak a közepibe Alabeóék...ritkán ugyan, de néha sikerül nekik egy-egy jó cuccot releasélni. Ez a kis Azték egész kellemesre sikeredett. Megtartom. <#bee1>#bee1>
"If you have FTX Global Vector installed open the configuration tool/water textures and disable frozen surface, that should effect a cure."
Nálam is javult valamit a helyzet, de még nem tökéletes.
Szerintem az FTX lesz a ludas.
Dunakanyar környékén jártam.

Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.10. 12:15:04

"MAX_TEXTURE_DATA, TEXTURE_BANDWIDTH_MUL"
Gondoltam ránézek "Progressive Taxi"-ra.<#merges2>#merges2><#merges2>#merges2>
Na most akkor ezzel mit kezdjek?<#mf2>#mf2><#mf2>#mf2>

Az azonban elgondolkodtató, hogy nálad v3.1 fut, nálam meg v2.5 - és ugyan az a hibajelenség van mindkettőnknél...
Semmi újat nem telepítettem, semmit nem állítottam! Végre kezdett össze állni, most meg jön ez.<#violent>#violent>
Cypresss a másik topikban mondott valamit, amit érdemes kipróbálni...
Azt mondta, hogy nyomjunk egy Pause-t és várjunk 1-2 percet!
Valóban vissza töltődik minden!
Már csak a megoldás kell rá!
v3.2
Eddig én is bármennyit VFR-eztem soha ilyen nem volt...
Sőt! Volt olyan is, hogy reggel elindítottam egy FL120-on egy B736 és 5 óra múlva simán minden gond nélkül repült és töltött mindent hibátlanul...
Semmi mást nem telepítettem! 😞
Nálam is pár napja kezdte el csinálni. Aztán meghalt az FSUIPC-m, melyet alant ecseteltem, akkor ugye borult az összes cfg meg ini, a scenery-cfg-n kívül semmi mást nem raktam újra, minden ment a lecsóba, és hagytam hogy a P3D intézze magának, ha akarja. Azóta még nem próbáltam hogy továbbra is csinálja-e, bár nem lennék meglepve, ha nem.
Az ég az gyönyörű, de mi a szart csináljunk ezzel a hibával!
Nálam is ilyen, de csak az elmúlt pár nap óta...
Mostanában nem telepítettem semmit. Csak a Traffikot...<#wow1>#wow1><#wow1>#wow1>

Nagyon feszít mostanság egy gépújrahúzás. Az lenne az óriási kérdésem, hogy mennyire érdemes P3D-vel folytatni a szimes pályafutást, mennyit nyernék vele? Tudni kell, hogy nem volt szenvedés az X, nagyon kevés CTD, teljesen használható volt.
Ezzel a géppel nyomulok: i7 920 D0 2.66@4,2GHz, 6 GB RAM, GTX760 vga. Nem mai gép, de az X-et nagyon szépen viszi, hub reptereknél van gondja kicsit, ha be van kapcsolva az AI.
Szóval szerintetek érdemes lenne váltani, és P3D-vel folytatn a szimezést?
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Lehet hogy eddig is volt, de nem vettem észre, bár baromi randa.
Nem tölti be a textúrákat! Ill nem frissíti!
Miről beszélek? Pl Vegyünk egy elmentett szituációt!
Gyönyörűen betölt mindent! Egészen addig, amíg el nem éred a betöltés pillanatában még látszódó rész határát!
Autogent egyáltalán nem tölt, vagy csak hébe hóba és textúrát meg baromi rossz minőségben!
Aztán kimész a menübe valamit állítasz (Pl scenery részleteséget) ilyenkor újra tölt mindent és megint minden betöltődik! Aztán ahogy tovább megy a gép, megint elfogy a textúra és nem töltődik újra!
Esetleg tippek?
Történt a minap, hogy szerettem volna egy szokásos EPWA-LHBP-t repülni a PMDG777-el. A P3D indítása után, rendszer inicializálás közben egyszercsak dobott egy CTD-t. Mondom WTF?! <#guluszem1>#guluszem1>
Nosza windóz restart, P3D újraindít. Az eredmény megint egy vaskos CTD. Na basszus, megint lehet hibakeresni... Mivel az utóbbi időben semmi új cuccot nem raktam a szimulátor alá, így ötletem se volt, hol kezdjem a hibakeresést. Így első körben a repcsit akartam kizárni, ezért egy újabb teljes rendszer restart után default Maule, LHBP-n. CTD. Megint restart. Default Maule, default LFPG. CTD. Na, szóval akkor nem add-on okozza.
Na de akkor mi?
Már kezdtem ott tartani, hogy le van tojva az egész, újrarakom az egész P3D-t...de valahogy nehezen szántam rá magam, mert már olyan jól be volt lőve minden...most mindezt újrarakni...háááát...
Így egy utolsó mentő gondolattól vezérelve elballagtam a C meghajtó összes P3D-vel kapcsolatos könyvtárába, és elmúvoltam onnan azokat a fájlokat, amelyeknek a dátuma aznapi volt. Legyen az cfg, ini, xml, bármi. Majd P3D indít.
Hoppsz! Nincs CTD! <#bee1>#bee1>
Na, akkor mostmár csak azt a fájlt kellene megtalálni, ami a hibát okozza. És itt közrejátszott a mázlifaktor is mint Filpo testvéreknél a Görög hajóján <#zavart1>#zavart1> ugyanis kb. harmadik próbálkozásra eltaláltam, hogy a dll.xml okozza a bajt. Igen ám, de abba van pár bejegyzés, vajon melyik? Hát, nem volt mit tenni, xml megnyit, egy bejegyzés kitöröl, P3D indít, megvizsgál, van-e CTD. Első körben még mindig a PMDG-re gyanakodtam, de szerencsére hamar beigazolódott hogy nem ő a ludas. Hanem a Matyi. <#idiota>#idiota>
Szóval szumma-szummárum, kiderült, hogy a FSUIPC-m fosta el magát. Ha az a bejegyzés szerepel a xml-ben, betöltődés után pár másodperc, és dobja a P3D a kötelező CTD-t.
Most épp ott tartok hogy azon vajúdom, telepítsem-e újra a FSUIPC-t vagy hagyjam a francba? <#nemtudom>#nemtudom><#rolleyes>#rolleyes><#falbav>#falbav><#fejvakaras>#fejvakaras><#nyes>#nyes>
Tanulság: nem szabad hirtelen ötlettől vezérelve letúrni mindent a francba. Egy fél óra/óra hibakereséssel sok munkát spórolhatunk meg magunknak!
Két napja kiváncsiságból visszaraktam a FSX:SE-t, és aláraktam ugyan azt a REX4 setup-ot, amit a P3D-ben is használok. Hát az eredmény ég és föld! És ezúttal nem a P3D javára! Az FSX-ben se híre se hamva ezeknek a bogyó felhőknek, fényévekkel szebb és realisztikusabb a megjelenés ugyan azokkal a textúrákkal. Nem is értem, mi a p.csáért kellett a Lockheed-éknek belebarmolniuk ebbe?! <#nemtudom>#nemtudom>
AI trafik ügyében talán próbáld ezt a csomit. Van benne béta állapotú Wizz 2016 tél, meg ASL Hungary forgalom is. <#hawaii>#hawaii> Hamar töltsd le, mert nemsoká törlöm, lévén még igazából nem publikus, csak a itteni topiklakókkal osztom meg. Szóval lehetőleg ne terjesszétek. Köszi! <#smile>#smile>
A vízre mindenképp megoldást kell találnom! Így baromi randa! Az LHSim MAS-t meg nem tudom használni, mert az évszakokat össze vissza tölti be...
Ma hajnalban Ferihegyen voltam! Apropó! Clidey mester! Milyen traffikot tegyek fel?
A belvizek textúráját a landclass layer határozza meg, onnan tudja az FS milyen textúrát rakjon oda. Szóval vagy a textúrát hekkeled meg, vagy a landclass-t. 😊
512 and 1024 is far higher performance than 2048 or 4096
Therefore for best performance always use DXT and 1024 MAX
1,Van egy olyan hogy "Texture Compression Algorithm" ! Itt mit célszerű 32bit/DXT5/DXTI (nálam nem sok különbség látszik...)
2, Valahogy a belvizek színével kellene kicsit változtatni! Pl nálam, ha jó a Balaton színe, akkor a partoknál olyan kék, mint az Antillákon.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot