5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #1953 off:
ha te is fejlesztő vagy, akkor tudhatod, hogy egy ilyen project nem a napi rutin része. kutatás+fejlesztési csoport foglalkozik ilyenekkel. az érdeklődési területünkön vannak sokkal hosszabb ideje futó projectek. vannak olyanok amiknek csak az engedélyeztetése, meg a licenszek beszerzése 4-6 évbe kerül, addig nem lehet élesben használni. egy könyvelő programra igaz amit írtál, ott nem térül meg belátható időn belül a befektetés ha túl hosszú a fejlesztési idő. de hál istennek nem csak olyan szoftverek vannak. -
Nyiri #1952 Akkor a cégetek tele lehet pénzzel :D Nálunk (én is fejlesztő vagyok) hókotróval tolják a pénzt, de az a projekt ami 2 éven belül nem termel profitot az nem életképes. Így csinálja a cég már a 70es évek óta és folyamatosan pluszban van és növekszik. Tehát nem mondhatom hogy szarul csinálják. -
nibron #1951 a fejlesztő cégek magánügye, hogy hogyan kommunikálnak erről a dologról. van aki hírverés csap már jó korán, aztán nem győz halasztást kérni, van aki suttyomban megoldja. a mi cégünk tulajdonképpen nem fejleszt olyan projecteket ami szükségessé tenné a 64 bitet, nekünk pusztán stratégiai érdekünk fűződött hozzá. mivel igény volt rá, megígértük az ügyfeleinknek, hogy foglalkozunk vele, de akkor még a fejlesztőrendszerünk sem tudott 64 bitet. amikor a gyártója kiadta, az használhatatlan volt, meg kellett várni a 3. verziót mire elkezdhettük használni. azután fejlesztői környezet kialakítás kb. 1.5 év alatt, és csak azután indulhatott a front-end fejlesztés. az már viszonylag gyorsan ment, mert van gyakorlatunk a multiplatformok fejlesztése területén. de elment rá összesen ~5 év. úgyhogy nem könnyű a dolog. -
Nyiri #1950 Pont emiatt érzem kamunak egy a 64 bit dolgot, főleg hogy a Lockheed nagyban kussol róla -
nibron #1949 azért mert 64 bites lesz az egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármivel is gyorsabb lenne. mitől is lenne, hiszen "csak" a címzések változnak a regiszterkezelések ugyanazok maradnak. mert pl. egy grafikus motor 32 bites integer értékekkel számol. azt nem írják át, ill. ha át is írnák többnyire felesleges, mert a számítások száma ugyanannyi marad. amivel lehet trükközni, az, hogy két 32 bites számítást összevonok egy 64 bitesbe. de ez nagyon spéci eljárás, külön odafigyelést igényel, nem igazán csinálnak ilyet.
amivel gyorsabb lehet, az a cachelés. mivel így már van memória dögivel, lehet bele nyomni a cuccost, nem kell állandóan a lassú háttértárakra várni. ezzel viszont az a baj, hogy ki is fogják használni, és ezzel át is esünk a ló túloldalára. a sok addongyártó mind igyekszik majd memóriából dolgozni, és az optimalizálást is csak a saját addonjára végzi el. nálad (felhasználónál) viszont aki ~100 addont használsz, összevonódik az egész.
a 64 bites áttérés egyébként elég kegyetlen meló, rengeteg hibával jár, a legtöbbje ráadásul olyan, hogy a fejlesztő rácsodálkozik, hogy egyáltalán van ilyen. tulajdonképpen újra meg kell tanulni programozni. mi már kb. 6 éve fejlesztünk 64 bitben is és még mindig van az áttérésből adódó hibánk. sőt a fejlesztő eszközökben is van ilyen jellegű hiba bőven. azok akik a visual studiot és .net-et használnak, külön megfogják szívni, mert ott is rengeteg a hiba, és nem látszik, hogy hol, mi. lehet majd túrni a netet 24 órában.
szóval várhatóan valszeg a 4.0-ás verzió elég beteg lesz, addonok nélkül, az fps és hardverigény talán a legkisebb problémák közé lesz tehető. az xpl11 fejlesztőinek ezen a téren teljesen jogos a kérésük, valszeg tényleg az fps kérdés jelenleg a legkisebb gondjuk. viszont már éppen ideje, hogy meglépik ezt a dolgot.
más: as16 vs. lhsim-lhbp elszállás
tegnap foglalkoztam a dologgal, főleg mivel egész nap "ideális" repülőidő volt ferihegyen. nem kell olyan bonyolult checklist, elég csak a betonon állva betölteni egy olyan időjárást mint a tegnapi, frissítés után azonnal elszáll. ha mégsem, akkor kicsit körbenézelődni. mihelyt "ránézel" egy épületre eldurran. ha kiveszem az objectplacer.dll-t nincs hiba.
ha lehet egy tippem, akkor az történik, hogy az objectplacer valamilyen szinten "monitorozza" az időjárást (valszeg a simconnect-en keresztül), és amikor elkéri mondjuk a köd adatokat elszáll access violation-al. valószínű azért mert nagyobb hosszban kap vissza adatot, mint amekkora buffert allokált neki (egyébként mindig ez van). úgyhogy az lhsimes fiúknak adva a feladat, konstans elő lehet állítani a hibát, visual studioval debuggolni az objectplacer.dll-t és már meg is van. és ha már megtalálták, akkor van a c-ben kivételkezelés is, tessék használni. -
Nyiri #1948 Indeed. Annyi lesz hogy a memóriacímzés kiterjed és annyi memóriát zabál majd a sim amennyit csak tud. OOM eltűnésén kívül sokat nem várok ettől. Ja de. Rakás addon inkompatibilitási hibát :D -
#1947 Tibcsi!
Hogy Te milyen szkeptikus vagy mostanában...!
"O jaj! Ne bombázz negatív hullámokkal már kora reggel! Gondold erősen, hogy ott lesz a híd!És akkor biztosan ott lesz! Ez egy álomszép vasúti híd! Ami biztosan ott lesz!...Ok...!"
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.02.17. 09:29:44 -
#1946 Hát én ez esetben is inkább szkeptikus vagyok.
Elég ha csak az XPL11 példájából indulok ki: fejlesztettek egy viszonylag nagy lépést, és sok júzernek megint/mégnagyobb fps problémája támadt. Persze, a szűk, atomerőművel rendelkező réteg továbbra is magasztalja az új verziót. Naná, nekik könnyű. A dev team meg kiírta a blogjára hogy fps problémákkal ne zargassák őket. :D
Szerintem ugyan ez lesz a 64bit P3D esetében is; majdnem minden amit nyerünk majd a 64bittel, az a VAS problémák megszűnése lesz. Minden más (fps esések, hardverigény, stb. stb.) továbbra is keseríteni fogják az életünket. -
#1945 Talán mert az adott repcsinek nincsenek 2D műszerei?
Mondjuk nem ártott volna, ha tudjuk milyen gépről van szó, avagy általánosságban (minden repcsit érintő problémáról) beszélsz.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.02.17. 09:03:08 -
#1944 Pont most olvasom én is!
Szerintem jó lesz... -
#1943 Ez a 64bit vagy az év hoaxa, vagy pedig krva jó lesz :D -
nibron #1942 miért ne lehetne? alapesetben ugyanúgy mint az fsx-ben, max. lehet, hogy elállítottál valamit. -
szabi9123 #1941 Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy miért nem tudom előhívni a Shift+számok kombinációval külömböző paneleket mint FS-ben, vagy nem is lehet? -
nibron #1940 úgy néz ki, tényleg az objectplacer lesz a hunyó. ha kiveszem, akkor teljesen jó, ha berakom statikusan elő lehet idézni a hibát. .net-ben száll el valahol 5-ös hibával. -
#1939 faxa kis videó, akinek esetleg elkerülte a figyelmét....érdemes
-
#1938 :( -
nibron #1937 használ valaki mesh-t? -
nibron #1936 mondjuk nálam az objectplacer elvégzi a dolgát, azután az as16 üzen, hogy leszedte az időjárást, majd az asca (tudom hogy az is az as16), hogy frissítette a textúrákat (mivel auto módban van), és közvetlen ezután száll el. ha nincs auto módban az asca nincs probléma. illetve ha így induláskor nincs, de később a flight-ben átrakom auto-ra, akkor sincs. csak betöltéskor van elszállás. -
#1935 ja igen pedalja nincs de az nekem van, viszont egy álom az a joy, ok nagy nehez robosztus de teljesen mas elemny repulni vele mint barmelyik eddigi joy es yoke omal pedig volt egy par a 20 + ev alatt:)) Persze egy yoke ot is beszereznek :) de ez tokeletes es DCS es IL2 COD ban is pöpec. Az extra gombok meg tokeletes kicsi fsuipc melo es szepen megy jo erzes a nagy femkapcsolot le billenteni APU inditasnal :) -
#1934 ja tenlyeg en is netem de sajnos a screenshot kimaradt de akkor majd hetvege fele futattok megint, nalam nem volt gond egyszer se DE az objectplace.dll vagy mi nagyon gyanus:)) FSDT hasznal hasonlo megoldast plusz ugye a warez vedelemre is belepsz a repterre es olyan 3 masodperc mulva rakja ki az epuleteket miutan lemegy a check, na valami itt ami szerintem ossze akadhat AS16+ASCA val. nekem nem szallt el de a 4 iknel mintha meg megakadt volna amikor berakta a sceneryt es toltotte az idojarast lehet hogy csak hajszalon mult hogy nem fagyott ki....mondjuk az FPS se a legjobb lhbp-n igy -
nibron #1933 hát nem pont ezzel a checklistel, de én is "szenvedek" kissé vele. ha az asca-ban valamelyik auto mód van beállítva, és betöltöm a scenariot ami az lhsimes lhbp-re rak tökmindegy milyen géppel, betöltés után kb. 30 sec múlva kressel a p3d. annyit már tudok, hogy a menus.dll-ben egy access violation történik.
sidewinder tényleg nagyon király joy volt kár, hogy már nem gyártják (illetve gyártják, de nem pontosan azt és nem is olyan jó), nem is volt azóta olyan jó joy-om, talán a mostani g940-es, de az nem az a kategória. a warthog is nagyon jó, de már nagyon speciális, és nincs pedálja. a g940-es pedálja pedig az eddigi legjobb amit eddig rugdostam, azt nem adom oda semmiért sem.:) -
#1932 megéri, jó nekem is a 10 eves ch pro pedalom van mondjuk semmi baja tok jol muxik -
#1931 Köszi, én is valami hasonlót gondolok. Bár a gázkar és a pedál nálam szintén nem bejövős, valahogy azt a párat amit eddig próbáltam, nem találtam realisztikusnak, sőt, tulajdonképpen meglehetősen kényelmetlen volt a használatuk számomra.
Na még kicsit vajúdok rajta, aztán lehet lecserélem a már tizenéves Szájdvinderem... :) -
crodgok3 #1930 Sziasztok! Lehet, hogy együgyű a kérdés, de ha egy leszállópályához több féle approach tartozik, akkor mikor melyiket kell választani? Egyet tudok, hogy tiszta időben a visual-t kell, de a többit nem tudom. -
#1929 Viszont ASCAnak van egy nagyon szuper feature-je. Full Dynamics es Global ami AS16 al egyutt mukodik csak onfly updateli a texturakat ahogy az idojaras valtozik -
#1928 igen asca adja a texturakat as16 adja az idojarast
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.14. 13:41:27 -
Nyiri #1927 AS16 jó ASCA nélkül is? -
#1926 Hali most epp Akció van szerintem erdemes bar az egyetlen igazi gond hogy AS16 nem multi sim es ergo vagy p3d vagy fsx mig asca dual simes -
Nyiri #1925 A wordwide airports mindig is érdekelt. -
Nyiri #1924 Srácok. Érdemes megvenni az AS16-t és az ASCA-t? Nem olcsó cucc. Én most a FSXWX-t használom ami ingyenes. Szeretem, de gondolom eléggé belépő szint. -
#1923 Esetleg ha érint valakit a REX -nél 50% árengedmény van! -
#1922 pöpec kis darab ugyen ez a szenzor van a dragabbakban is H.E.A.R.T.– HALLEFFECT ACCURATE TECHNOLOGY™ ! Kézre áll, jó darab és kijottek ehhez egy throttle es pedal-al is komplett kis darab. A TM Warthog-ban ( nem bántam meg ) is ez a szenzornak van egy nagyobb valtozata, ne banod meg, es FBW rendszerekhez k...jo.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.13. 22:27:47 -
#1921 Senki nem ment végig a CTD checklisten? -
#1920 Ha már joy... erről mi a véleményetek? Nekem a szarvkormányok nem jönnek be, így talán még ezt találnám a legelfogadhatóbbnak. Árban is egész jó, meg ha jól értem, nem potik vannak benne, hanem mágneses szenzorok, amelyek talán kevésbé lesznek az évek múltán káhásak... -
#1919 http://www.fsxmap.com/ 24000 FSX reptér adata keresheto szép formátumban. Kattints a reptérre vagy keress rá a feljovo palya rajzon ha raviszed az egeret tobb info jon fel. Igaz default repterek párnál az ILS a default de nem rossz
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.13. 18:07:04 -
#1918 igen jo en mar a 2 nyuztam szet:)))) .....de ez nem von le abbol hogy ar ertek aranyban tenyleg jo, annyi hogy ha megvetted utana meg veletlenul se problaj ki egy dragabb yokeot mert utana siras lesz mint nalam volt,:)) mondjuk az egy erdekes dolog hogy tul kepp a szimulatorozas egyik fo komponense de felhokre scenerykre tobbet koltenek.....:) de amugy beleposzintnek tokeletes a saitek es egy gazkar melle meg egy pedal es el vagy evekig remelhetoleg. De az is teny hogy egy jobb yoke utan egy vicc....
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.13. 16:23:13 -
#1917 Csatlakozók Nyiri kolléga mondanivalójához!
Azt a Yoke ár/érték arányban nagyon jó!
Nekem is ilyen van és nagyon szeretem! -
Nyiri #1916 Ajánlom inkább ezt
Nekem mióta megvan nagyon bejön. -
#1915 nekem tökéletesen működik, könnyű konfigurálni..már lassan több, mint egy éve -
#1914 Nagyonjó kis joj ez az X52 és nem szívesen vennék még egyet. Ha esetleg kellene másik jojra beruházni akkor legalább a gázkarját tudom használni továbbra is. Bár egy szarvon is elgondolkoztam már.. Saitek szarvról valakinek van tapasztalata, véleménye?