5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• exTrem
    Sziasztok! Olyan "probléma" állt elő, hogy eddig minden hiba nélkül működött a Fraps p3d alatt de egy ideje egyáltalán nem. Nem tettem fel semmi újat, szimplán olyan mintha nem is futna a progi a háttérben. P3d előtt nyitom meg mindig admin módban de semmi. Valaki találkozott már ilyennel? Esetleg tudtok másik képlopó programot ami rögtön menti a képet amit csinálok? Videót nem csinálok nagyon úgyhog kifejezetten csak arra kellene, hogy egy-egy repülés alatt megörökítsek pár pillanatot.
  • Hypo #2555
    :) én már egy ideje szemezgetek vele, a másik fizetos van meg, csak nem nagyon szeretem ugyan azt megvenni de ez ugye itt nem ugyan az :))
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.08. 22:09:00
  • Hont
    Először szkeptikus voltam vele bevallom őszintén!
    De annyira tetszik, hogy nem bírom itt hagyni! Először virág bolti volt, de azt gondoltam, hogy ez dupla ennyi pénzt is megér!
    Nem bírok betelni vele!
    Most is ott pörgök...:D
  • saca79
    Félre értettel ORBX LOWI megéri a pénzt a többi egy lyukas huszast nem ér, igy akartam irni D
  • Hont
    Természetesen LOWI az!
    De igen! Megvettem!
    Szerintem az egyik legszebb és legjobban optimalizált kiegészítő!
    Imádom!
  • saca79
    ORBX LOWI ra szavazok ha kell! A többinél semmi különbséget nem látok.. Remélem pénzt nem adtál értük D
  • Hont
    Azért ez így kicsit ki van sarkítva....
    Én pl örömmel veszek minden repüléssel kapcsolatos infót, képet, bármit...
  • endy papp
    Mert már itt az XPL sem igazán "elfogadott",de annak a topikja meg már évek óta halott.
    Ahhoz több köze van a készítők révén mint ehhez ,de nekem tök mindegy,engem nem zavar se itt se ott.
  • Solt
    Azt már nem követem, de egyébként miért az fsx topik a megfelelő ennek a hírnek? :)
  • Hedgehog9780
    Szépnek ígérkezik.
  • Matth3w
    Innsbruck
  • endy papp
    Azt megtudhatnám hogy melyik reptér ez???
    Megnézném a másik szimekben is, milyen....
    THX előre is.
  • endy papp
    Pár napja linkeltem a vidit a megfelelő topicjába (FSX)
  • Hont
    Igen!
    Igazatok van! Erre én nem is gondoltam, hogy LOWI-hez mesh is van...
    A felső alap a második meg az FSGlobal! A legalsó + ORBX LOWIv1.05

• Solt
    Urak,

Ez volt már? LINK
  • Hypo #2541
    jaja az lesz a gond ahogy sejtettem, lowihoz van mesh...
  • nibron
    na itt most az lenne a gáz ha eltérés lenne.:) orbitális szégyen lenne, ha a lowi sceneryhez nem adtak volna rendes mesh-t.
    kapcsold ki az orbx lowi-t, és nézd meg az alappal ki-bekapcsolt mesh-el.
  • Nyiri
    Ha fizetős LOWI-n nézed akkor szerintem nem számít hogy van e FS Global vagy nincs.
  • Hypo #2538
    de mi az orbx scenery ahol nezed? sima ftx global? vagy aiport mert lowi nal raktak bele mesht is ha jol tudom ergo ott az felulirja nem?
  • Hypo #2537
    ftx global csak textura, Openlc az landclass , a regionoknal adjak mindent plusz mesht a globalba az nincs erre hivatot a FSglobal ami mesh.
  • Hedgehog9780
    Szép! De sajnos különbséget nem látok benne. Alaphelyzetben mi a kettő működése/célja közötti különbség? Ha FS Globál telepítve van, akkor FTX Globalt telepíteni kell/érdemes ?
  • Hont
    A felső kép FSglobál 2010 aktív, az alsón inaktív...

• Hypo #2534
    shadowplay muxik nalam rendessen semmit nem allitottam default, de en mindig az experience drivert toltom az lett frissitve, lehet emaiatt passz, viszont FTX NORWAY fantasztikus megerte megvenni!!!!!!!
  • Hont
    Nálam így néz ki...
  • alert
    És mire van állítva a domborzat részletessége, felbontása a P3D-ben?
  • nibron
    ctrl-j, de egy csomó helyen nem működik. azonkívül a lépcsőt le kell tiltani a konfigban, vagy a jetwayt engedélyezni. pushback is egy csomó helyen rossz.
  • nibron
    :)
    balatont nem szoktam használni, bár badacsonyt éppen néztem vele, hát nem is tudom. xpl11-ben kicsit jobb. lowi-n valszeg azért nincs változás mert használod az orbx lowi-t. most repülök nizza környékén, az jó. általában az alpok eddig tetszett. münchen környéke is elég jó, malagát is szeretem. nem bántam meg, hogy megvettem, az eredetit nagyon utáltam, így most sokkal jobb.
  • Hont
    Kipróbáltam az FSG2010-t...
    Tök őszintén mondom, hogy se LOWI-nál, se a Balaton környékén nincs semmi különbség...:(
  • Hedgehog9780
    GSX-ben lehet valahogy a csápokat működtetni, hogy azon keresztül történjen az utasok ki és beszállása?
  • endy papp
    Nos nálam úgy működik, bármikor elindíthatom(játékon-belül-kívül) nem kell hogy játék fusson.
    Bármikor leállíthatom,ha nem állítom le akkor akármeddig képes felvenni,persze míg a Pc tárhely be nem telik.DDD.
    Így aztán nem maradhatok le semmiről.
    Annyi van hogy 3.8GB után(15perc) új vidi fájlt kezd,vagyis saját maga automatikusan darabolja ,persze ezt felvétel közbe nem veszed észre.
    Minden másodperc meg van nem veszik el.
    Én még konvertálni szoktam ,igaz ront a minőségen picit de így a YouTube hamarabb felteszi mint eredetiben.
    Mint írtam is nagy felbontást 3 moncsit nem kezel,de akkor vissza állítom ha fel szeretnék venni ennyi.
    Minden játékomnál ugyan így működik.
    Ezt a vidit csak a hang probléma miatt vettem fel amit Hont kolléga felvetett én nem tapasztaltam semmi gondot.
    Ez is konvertált így nem a legtökéletesebb és nem akadás mentes bocs érte,de 3-4 óra vagy több,mire nálam 1.7 GB feltol így meg csak 182 MB. fél óra
  • Clidey
    Nálam sem működik sajnos. Pedig tényleg rohadt jó dolog volt, imádtam használni.
    Érdekes amúgy, mert a menüjében viszont még szerepel a fícsör...lehet be kéne őket perelni pár millió dollárra! :)
  • Papirzacsi
    Jobban bírtam, mikor még a shadowplayt utólag bekapcsolva, lementette az utolsó 5 percet. Így nem lehetett lemaradni semmiről. Viszont újabban nálam valamiért ez a ficsőr nem működik. Kivették vajon? Ki mit tapasztalt?
  • Hont
    Kipróbáltam amit EndyPapp javasolt...
    Ezt a videót ShadowPlay-l rögzítettem!
    Minőségre meg gyorsaságra a célnak nagyon is megfelel!
    Terjedelemre is kb 1/4 mint amit FRAPS vesz fel! (arról nem is beszélve, hogy nem kell előbb elindítani, hanem nyomod a alt/F9-t és már veszi is )
    Viszont valami a hanggal nem ok! Valami codek lehet, de nem jövök rá! Esetleg van valakinek ötlete?

Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.05.06. 17:57:29
  • nibron
    igen, a repterekhez nem feltétlenül kellenek a területek.
    vannak az alapok: global base (textúra és autogen csomag az alapokat cseréli le mivel nem scenery, sorrendre nincs hatással), fsglobal (mesh), vector (határvonalak,utak,vasutak,ilyenek), openlc (landclass).
    ezekre épülnek fel a nagyobb régiók: pl. australia
    azután ezekre a repterek.

ha bármelyiket kihagyod lelked rajta, végül is senki sem kötelezhet, hogy vedd meg. de az openlc-kkel és a vectorral vigyázni kell, elég sok galibát okozhatnak.

múltkorában szó volt róla, hogy nem fejlesztenek xplane alá. ahogy most elnézem igazából csak a reptereket kellene, mert a mesh, a global base, a vector és az openlc is tulajdonképpen benne van az xpl-ben. fotóalapú régiókat pedig lehet csinálni az ortho-val.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.06. 11:54:27
  • Hypo #2522
    ORBX nak két Vonala van, a REGIONS - Amik "kisebb" területet dolgoznak fel de azt ami a csövön kifér:) A Másik vonal a Global, Ami nagyobb területet fedd le de "kevesebb" részletességgel, ehhez külön vehetsz Vectort és OpenLC EU és NA/CAN. Mind a két vonal szépen működik egymással.

Ha VFR vagy IFR de nem Airline akkor a régiók olcsóbb és jobb választás, ha vegyes akkor talán elég a global meg openlc, Vector - én elsőre kihagynám
  • papa10000
    Szia!
    Olvasom az ORBX-al kapcsolatos beírásodat.
    Elbizonytalanítottál:)
    Eddig úgy olvastam, hogy a Base+Vektor+LC europa megléte, alap a többi FTX programhoz.
    A hsz.-ből azt veszem ki, hogy pl. feltegyem a FTX US PAYA sceneryt, nem kellenek ezek.
    Vagy nem jól értelmezem.
    Végül is mit célszerű feltenni?
    Kösz!
  • Nyiri
    PMDG bejelentette hogy fog fejleszteni az DoveTail játékhoz. Tehát az is moduláris lesz? :) Meglátjuk
  • endy papp
    Az nVidia kártyáknak van beépített felvevője ami 0 fps esést eredményez,full hd-ban vesz fel,észre sem venni hogy közbe megy a felvétel.
    1 monitorra tökéletes ,sajna 3-at nem kezeli....
    Ha alapból mindenféle plusz grafikai tuning nélkül tudná ezt a p3d azt mondanám már veszem is meg,a gyenge fps-ről nem is beszélve, de hogy ennyit kell hozzá "módolni" plusszba költeni,hogy ilyen szép legyen...az xpl is megteszi.
  • Hont
    Ez meg a Balatonfűzfői öböl, valamint Kenese.
  • Hont
    Ma tekeregtem kicsit Tihany körül...
    Amit megfigyeltem, hogy a Fraps miatt van, hogy ilyen durván beakad...