5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hypo #2516
    de pajn, pakt, lowi, essa nem rossz :)) globalon meg gondolkodom. Gex et probaltam nem rossz amugy de
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.05. 20:56:25
  • Hont
    Ez tényleg elég nagy baj...:(
  • Hypo #2514
    :) monom a sima regiokkal soha nem volt semmi bajom es azok a legszebbek :) szoval elvagyok en igy is, persze akinek kell az vegye csak nekem ennyit nem er inkabb veszek meg par repteret :)))) mondjuk tegnap nagyon hangulatos kis repulésem volt KHQM Bowerman és kornyeke AS16+ASCA+ENVTEX fincsi volt, sajnos nem nyomogattam a screenshot gombot :)
    EZ mondjuk ha valaki PNW kornyeken repulne https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1gKPyIR9O_4xSfMQwW-NqQA8tCIM&ll=33.25139757734695%2C-99.72682549999985&z=2
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.05. 08:38:02
  • nibron
    hát azon nem is kell csodálkozni. alapvetően nem jól van megoldva a csomagok managelése, elvárja a felhasználótól, hogy szinte szakértői szinten értsen hozzá. egy éve még nekem is problémát okozott a dolog, aztán felpalléroztam magam orbx ügyben és ma már úgy-ahogy csuklóból megy, de még így sem szokott elsőre sikerülni, valamit mindig utána kell köszörülni. viszont ha belefutok egy problémába, már felismerem az okát és jó eséllyel azonnal tudom hogyan kell megoldani. és én szakmabeli vagyok, mit csináljon az aki a steam telepítésekhez szokott?:)
  • Hypo #2512
    nem is vitatom de ha annyi eurom lenne ahany forum TOPIC szol ennek a trionak a gondjairol, :)
  • nibron
    a global base csak egy textúrapakk, az nem jelent plusz terhelést, mert a meglévő textúrákat cseréli le. a repterek lokálisak és néhány kivételtől eltekintve elég jól optimalizáltak, az openlc viszont tényleg egy kakukktojás, elég sok problémát okoz. az fsglobal-t pedig megéri használni mert az lehet, hogy a kenesei magaspart nincs kellőképp kidolgozva, de pl. az alpokra egészen más szemmel tekintek mióta megvan. terhelésben egy kicsi plusz, de nem igazán van jelentősége. de ahogy azt az xplane-ben megmutatták, a global base, openlc és fsglobal csak az alapprogram készítőinek hanyagságát hivatott valamelyest javítani.
  • Hypo #2510
    :) mondjuk en vacilaltam sokat mert a regionok ugye a legjobban kidolgozott egybe cuccok toluk a global vector openlc egybe az van kb egy regionban is, es viszont amennyi gond lehet azzal a 3 al es eroforras problema lasd millio forum bejegyzes en maradok a regionoknal abbol mar meg van majdnem minden mar csak anglia es irorszag kell, es a repterek de global es vector openlc inkabb hanyagolom.
  • nibron
    xplane-ban amennyire be tudtam lőni
  • nibron
    ha jól tudom színképelemzéssel állapították meg a domborzatot. jó kérdés, hogy ebben a régióban milyen fotókat használtak, sajnos a balatonról teljes egészében el lehet mondani, hogy csapnivaló lett, a tihanyi félszigettel az élen. kíváncsi lennék az xpl-ben milyen, mert ott a balatonról amit eddig megnéztem, az elég jó.
    köszi a pta-t, pü re.
  • Matth3w
    autobrake

debizony pedig ott van.
    Utoljára szerkesztette: Matth3w, 2017.05.03. 20:09:52
  • Hont
    Ott kb ez van!
  • Clidey
    Miért, milyennek kellene lennie? Néztem a Gugli Mepszet, ahhoz képest elég jó amit az FS mutat...
  • Hont
    Köszi!
    Ez kb olyan mint nálam, már ami a domborzatot illeti...:(
    A PTA átküldtem pü-ben!
  • nibron
    parancsolj
    elkérhetném a pta beállításaidat?
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.03. 13:41:51
  • Hont
    Esetleg nem csinálnál nekem egy screent Balatonkenesei magas partról a víz felől?
    Nálam így néz ki és ez a közelében sincs az eredetinek.
  • nibron
    nekem van, én is a múltkorában vettem meg, mert nagyon utálom az eredeti mesh-t. nálam az összes van, de ha jól emlékszem lehet külön is. nem is olyan vészes a mérete az egésznek, csak 25giga. fsx-hez volt vagy 50.
  • Hont
    FS Global 2010 használ valaki?
    Eddig nekem nem volt, de most elszántam rá magam...
    Vissza tartott a terjedelme. Esetleg lehet csak európát használni?
  • saca79
    Olyan dolog ez mint amikor keresed a zoknid masik felét.. Lehet hogy magadtól megtalálnád megis az asszonynak kiabálsz hogy " hol van":)
  • nibron
    mondjuk randazzóéknál. biztos úgy gondolták, hogy ezzel könnyítenek kicsit. valóságban nem láttam még ott, ha jól tudom a 8-asnak van a landing gear panelen, még az is lehet, hogy maga a panel eredetileg a 777-esé.
    a 737-es transponderét elvileg bárhová lehet telepíteni a pedestalon, de mondjuk nem az a megszokott ami az xpl-nél van. inkább a középső szegmensben a wx radar alatt vagy ha ott van 3. comm panel (pl. bbj) akkor az alatt, vagy a trim panel fölött. amikor egy társaság elad gépet egy másiknak, ezeket az apró igazításokat el is szokták végezni, hogy passzoljon a többi géphez.
  • Matth3w
    típus válogatja, 747-ből is van olyan verzió ahol a cpt. előtt van pl.: az autobrake, vagy a pedestal-nál
  • nibron
    ez így van, de azért egy transpondert csak meg lehet találni azon a középkonzolon.:)
  • saca79
    Nálam pmdg 737 800 ban alul az ADF és a Transponder között van a Tcas kapcsoló, én ezen is ott kerestem..
  • Clidey
    Hát eddig a PMDG-t hogy repülted?

• Hedgehog9780
    Sziasztok!
    Az miért van, hogy FSX-Steam-re nem tudom feltolni a kiegészítőket? Pl az ORBX-nél amikor ki kell választanom, hogy mire szeretném telepíteni, akkor csak P3D-t látja.
  • saca79
    NÁlam a flaps az a joy beallitasban nem a 737x hez van külön rendelve hanem a standard parancshoz ugyanugy a reverse is.. Az mukodik viszont azok a parancsok amik 737x beallitasai alá pl gear up gear down vagy pár autipilot parancs nem működik így. De megprobalom total újrarakni a repcsit. Illetve ezen kívül tcas- t hol lehet bekapcsolni? Nem találom.
  • Clidey
    Az érdekes. Nekem simán megy a flaps is meg a reverz is. Ezeket tettem csak billenytűre a nézeteken kívül persze.
  • saca79
    Nem olvastam még.. Nem vagyok gép közelben.azért kérdezem nem vágom az Xplane telepítési részét... Nagyon nem volt időm elmélyülni benne. Csak valahol olvastam hogy addon gépek pluginjait külön be kell pakolni abba a mappába. Nálam azért erdekes mert ha nem másolom be akkor egyáltalán nem működnek kezelő szervek billentyű komboval .Egyik sem...
  • Clidey
    Én azt nem vágom, honnan jött egyáltalán az ötleted, hogy ezzel a pluginnel bármit is kell csinálni? Olvastál valami ilyesmit a readme.txt-ben? Vagy a ofisül topikjában?
    Semmit se kell csinálnod, azon túl, hogy a default NG-t átmásolod az Extra Aircrafts mappába, és rámásolod az update-t, amit letöltöttél (jelenleg v2.48n).

Amúgy válaszoltak már neked, nem olvastad?

"This can't be. xLua is Laminar's new standard plugin introduced with X-Plane 11 and it works on a per-aircraft basis. If you did not mess around with plugin locations, the 737's plugin will certainly not affect the C172's plugin, as it's only loaded when you load the 737, not the C172."
  • saca79
    Ismet off. XPL 11 ben használja valaki 737x modified verziót? A pluginját pontosan akkor melyik mappaba is kell bemasolni? Vagy be kell egyáltalán? Ugyanis az Xplane11/Resources/Plugin mappaban már van egy xlua nevű mappa ami a default C172 höz kell. Ha felülírom az úgy elég gáz....
  • nagyi981
    Azért az xpl 11 nek is vannak nyavajái. Nálam például, landolás után, amikor elhagyom a kifutót, és taxira fordulok, megkérem a taxi clearance-t, azonnal lefagy. Keresek egy jó ATC kiegeszítőt hátha ugy kiküszöbölhető.
  • Hedgehog9780
    Nem baj. Kipróbálom azt is
  • Hont
    Én már reggel bevásároltam...:D
    A Vektort , meg az LC honosítottam! De azt hiszem az LOWI ra is beruházok, mert nagyon nagyon tetszik! Megérdemlik! (És én is! )
  • Hont
  • saca79
    Oda? A vilag összes alkalmazasa kell hogy élvezhető legyen D
  • alert
    De ott is kell, a P3D és az FSX ugyanarra az alapra épül.
  • Hedgehog9780
    FSX-nél nem kell semmi extra program? Sry a kérdésért de egy hete kezdtem csak a szimulátorozást.
  • alert
    ORBX-éknál egész májusban 47%-os akció van minden 2017 előtt megjelent termékre.
  • saca79
    Na igen. Egyenlőre en is azt mondom hogy addonok, ai, normalis atc nélkül arra jo hogy bameszkodni.. Szellemszimulator,nem sok élet van benne, igy hamar rá lehet " unni" en már most ket hét utan kezdek visszakacsingatni FSX P3D kombora pedig FSX et el akartam mar felejteni.
  • nagyi981
    Én azért váltottam p3d-ről, mert egy erős vassal is szenvedtem a p3d optimalizálatlanságától. Meguntam, hogy írkálni kell a cfg-t, minden marhasággal, amikkel elerhetsz egy kis fps növekedést. Ja és hogy a tisztességes grafikai megjeleníteshez "ezer" programot fel kell tenni, szerintem gyalázat.
  • nagyi981
    GSX van a p3d-hez!