Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha te is fejlesztő vagy, akkor tudhatod, hogy egy ilyen project nem a napi rutin része. kutatás+fejlesztési csoport foglalkozik ilyenekkel. az érdeklődési területünkön vannak sokkal hosszabb ideje futó projectek. vannak olyanok amiknek csak az engedélyeztetése, meg a licenszek beszerzése 4-6 évbe kerül, addig nem lehet élesben használni. egy könyvelő programra igaz amit írtál, ott nem térül meg belátható időn belül a befektetés ha túl hosszú a fejlesztési idő. de hál istennek nem csak olyan szoftverek vannak.
amivel gyorsabb lehet, az a cachelés. mivel így már van memória dögivel, lehet bele nyomni a cuccost, nem kell állandóan a lassú háttértárakra várni. ezzel viszont az a baj, hogy ki is fogják használni, és ezzel át is esünk a ló túloldalára. a sok addongyártó mind igyekszik majd memóriából dolgozni, és az optimalizálást is csak a saját addonjára végzi el. nálad (felhasználónál) viszont aki ~100 addont használsz, összevonódik az egész.
a 64 bites áttérés egyébként elég kegyetlen meló, rengeteg hibával jár, a legtöbbje ráadásul olyan, hogy a fejlesztő rácsodálkozik, hogy egyáltalán van ilyen. tulajdonképpen újra meg kell tanulni programozni. mi már kb. 6 éve fejlesztünk 64 bitben is és még mindig van az áttérésből adódó hibánk. sőt a fejlesztő eszközökben is van ilyen jellegű hiba bőven. azok akik a visual studiot és .net-et használnak, külön megfogják szívni, mert ott is rengeteg a hiba, és nem látszik, hogy hol, mi. lehet majd túrni a netet 24 órában.
szóval várhatóan valszeg a 4.0-ás verzió elég beteg lesz, addonok nélkül, az fps és hardverigény talán a legkisebb problémák közé lesz tehető. az xpl11 fejlesztőinek ezen a téren teljesen jogos a kérésük, valszeg tényleg az fps kérdés jelenleg a legkisebb gondjuk. viszont már éppen ideje, hogy meglépik ezt a dolgot.
más: as16 vs. lhsim-lhbp elszállás
tegnap foglalkoztam a dologgal, főleg mivel egész nap "ideális" repülőidő volt ferihegyen. nem kell olyan bonyolult checklist, elég csak a betonon állva betölteni egy olyan időjárást mint a tegnapi, frissítés után azonnal elszáll. ha mégsem, akkor kicsit körbenézelődni. mihelyt "ránézel" egy épületre eldurran. ha kiveszem az objectplacer.dll-t nincs hiba.
ha lehet egy tippem, akkor az történik, hogy az objectplacer valamilyen szinten "monitorozza" az időjárást (valszeg a simconnect-en keresztül), és amikor elkéri mondjuk a köd adatokat elszáll access violation-al. valószínű azért mert nagyobb hosszban kap vissza adatot, mint amekkora buffert allokált neki (egyébként mindig ez van). úgyhogy az lhsimes fiúknak adva a feladat, konstans elő lehet állítani a hibát, visual studioval debuggolni az objectplacer.dll-t és már meg is van. és ha már megtalálták, akkor van a c-ben kivételkezelés is, tessék használni.
Hogy Te milyen szkeptikus vagy mostanában...! <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
"O jaj! Ne bombázz negatív hullámokkal már kora reggel! Gondold erősen, hogy ott lesz a híd!És akkor biztosan ott lesz! Ez egy álomszép vasúti híd! Ami biztosan ott lesz!...Ok...!" <#nyes>#nyes><#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.02.17. 09:29:44
Elég ha csak az XPL11 példájából indulok ki: fejlesztettek egy viszonylag nagy lépést, és sok júzernek megint/mégnagyobb fps problémája támadt. Persze, a szűk, atomerőművel rendelkező réteg továbbra is magasztalja az új verziót. Naná, nekik könnyű. A dev team meg kiírta a blogjára hogy fps problémákkal ne zargassák őket. 😄
Szerintem ugyan ez lesz a 64bit P3D esetében is; majdnem minden amit nyerünk majd a 64bittel, az a VAS problémák megszűnése lesz. Minden más (fps esések, hardverigény, stb. stb.) továbbra is keseríteni fogják az életünket.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Mondjuk nem ártott volna, ha tudjuk milyen gépről van szó, avagy általánosságban (minden repcsit érintő problémáról) beszélsz.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.02.17. 09:03:08
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Azt szeretném kérdezni hogy miért nem tudom előhívni a Shift+számok kombinációval külömböző paneleket mint FS-ben, vagy nem is lehet?
sidewinder tényleg nagyon király joy volt kár, hogy már nem gyártják (illetve gyártják, de nem pontosan azt és nem is olyan jó), nem is volt azóta olyan jó joy-om, talán a mostani g940-es, de az nem az a kategória. a warthog is nagyon jó, de már nagyon speciális, és nincs pedálja. a g940-es pedálja pedig az eddigi legjobb amit eddig rugdostam, azt nem adom oda semmiért sem.😊
Na még kicsit vajúdok rajta, aztán lehet lecserélem a már tizenéves Szájdvinderem... 😊
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.14. 13:41:27
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.13. 22:27:47
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.13. 18:07:04
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.02.13. 16:23:13
Azt a Yoke ár/érték arányban nagyon jó!
Nekem is ilyen van és nagyon szeretem!
-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!
Sziasztok! Saitek X52-es jojom Rudderje (x tengely) megadta magát, esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Ugrál össze-vissza, használhatatlan. Megoldásként olyat találtam, hogy szétszedni és egy alkatrészt kipucolni de hátha valakinek több tapasztalata van 😊
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Ingyenes dolgoknál anyagi kárt természetesen nem okozol, de erkölcsit attól még okozhatsz. Gondolom te sem örülnél annak, ha valaki a tudtod nélkül belebarmolna a scenerydbe, majd kiadná a saját neve alatt - noha esetleg az eredeti szerzőt - azaz téged - feltüntetne a readme-ben.
Én is szedettem már le a moderátorokkal olyan munkámat, amibe olyan elképesztő igénytelenséggel barmolt bele egy kölök (kb. MS Paint színvonal, vagy még az se), hogy az nem volt méltó az én eredeti munkámhoz. Ez még nem is lett volna akkora baj, hisz csak magát égeti vele, de mellékelte a komplett eredeti fájljaimat is hozzá, nem csak textúrákat, hanem mindent, a readme-ből meg ki is felejtett.
Szóval tényleg nagyon dícséretes amit próbálsz/próbáltál tenni - csak ezt maximum privátban, vagy "sötét útvonalakon", ott is csak teljesen ingyenesen tudod terjeszteni szerintem.