5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#2677 Az ízléssel nem lehet mit tenni és ezért jó, hogy van xpl és p3d is :) Majd ha az ízlésed szerint beállítottad az xpl-t, akkor derül ki végleg. Nyilván nem elvárás senkitől, hogy ugorjon át egyik simből a másikba. A látókör szélesítése viszont mindig hasznos. -
Matth3w #2676 Urak azert ahhoz kepest, hogy ez egy default 737 szep a modell, osszehasonlitas kepp a p3d ben talalhatoval! Ms biztos eladta volna mint fizetos kieget :D -
#2675 Odáig már eljutottam, hogy Saca tanácsolta megnéztem ablak módban és úgy van kurzor, így már hozzá férek a beállításokhoz, mert eddig semmit nem értem el egér nélkül!
A fények mint ahogy Tibi felső képén is látszik teljesen rendben lennének, de az apron lámpái olyanok, mint amikor kötöhártya gyulladásom van...:(
TIBI!
Hidd el nem vagyok elfogult! Próbálom más szemmel nézni és próbálom meglátni benne a lehetőséget!
De lehet az én izlésem szerint beállított P3D nekem egyenlőre jobban bejön! Most is mentem ezzel is azzal is a Balaton körül egy kört és egyenlőre nem az amit én szeretnék! De biztos ha foglalkozunk vele és ezt is elkezdjük mókolni akkor biztos jobb lesz mint amilyen most nekem a P3D! -
saca79 #2674 öööö az a festés??? megöl a sárga irigység -
#2673 Itt is rengeteg apró tweaket lehet letölteni, amivel teljesen testreszabhatod a fényeket, árnyékokat, beállításokat, reshade, bloom, stb és garantálom, hogy tetszeni fog ha rászánod egyszer az időt. Nehéz összehasonlítani ilyen szempontból a P3D-vel, mert én pl FPS-t nyertem, amikor mindent beállítgattam és a reshade meg bloom effekt nem lassította be, pedig a P3D meghasal tőle. Ha nem így látod, akkor ott tényleg valami rendszerbaki vagy driver probléma lehet. A kurzor, a settings és a TrackIR is erre utal. Nem akarlak meggyőzni és ajnározni sem tovább az xpl-t, csak jelezni szeretném, hogy szerintem valami ott nem jó. -
#2672 Még jó, hogy (többször is) írtam-írtuk, hogy a Zibo 737-est használd... Teljesen átírt FD-je van, és a gép rendszerei is hatványokkal tudnak többet a default 737-800-asnál. A default 737-el egy ILS approach-ot se lehet csinálni, annyira gagyi a műszerezettsége!
Egy professzionális 3D hangcsomag is készül hozzá - ingyenesen! Lásd:
A felső menüsor autohide-os, csak akkor jön elő, ha az egérkurzort odaviszed. Ha nálad ez nem így működik, akkor a rendszered van valahol elkapálva, mert nálam is, és még sokezer másik embernél hibátlanul működik. Azt sem tartom kizártnak, hogy ezúttal is a hipiszupi Win10 a ludas........
Nem tudom mit értesz a "túl csilivili" alatt...szerintem abszolúte nem az. Én inkább reálisabbnak mondanám sokkal mint a P3D-t. Lásd például az alábbi két képet is:
Bár végülis...lehet tényleg szebb a P3D totál fekete repülője, miközben körülötte az összes reflektor világít mint a karácsonyfa... Meg a totál béna Nap általi megvilágítása is... Hol látni a P3D-ben olyat, hogy a lemenő nap narancssárgán világítja meg a PMDG NGX-et?
Persze, egy bizonyos nyitott hozzáállás is kell, ha alapból elfogult - vagy drasztikusabban mondva: elvakult - vagy P3D-vel szemben, akkor a legszuperebb másik szimulátor sem fog tetszeni ha nem az van ráírva hogy Lockheed Martin...
És napokat-heteket kell használni, egy órából semmi messzemenő konzekvenciát nem tudsz levonni.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.05.14. 17:49:21 -
saca79 #2671 Hat valószínű valami sáros a rendszereddel. Milyen TrackIR szoftvert használsz. 64bit es kell a régebbieket nem támogatja. Szoval freetrack kilőve. Ajánlom próbáld ki a HatTrack et. Egyszerű mint a facsipesz nálam tökéletesen mukodik. Settingsben engedélyezni kell a trakcir használatát! A 737 valóban egy szégyen. A zibo féle fejlesztett verzio már valami de a hangja annak is a mohácsi busojarasra való ilyeszgetni a gyerekeket. Addon gépek viszont jobban viselkednek a szimben. Alap gépek közül csak a c172 amire azt mondom én is hogy na...
@endy papp milyen plugint sikerult szerezni kapcsolohoz mert en is azzal " küzdök" -
#2670 Akkor mondok én is véleményt 1 óra távlatából!
TrackIr nálam nem működik!
Egérkurzor csak ablak módban van!!
A éjszakai fények nem csúnyák ez biztos, bár a túl csili vili nekem nem jön be!
A default cessna nem rossz!
A default 737 úgy repül, mint egy szappantartó a hangja gyalázatos!
Az alap tényleg akadás mentes és villámgyorsan betöltődik!
A Settings nálam csak akkor látszik, mikor legelőször betölt, aztán ez a fül eltűnik!
Nekem személy szerint a P3D egy csoda ehhez képest.De hagyom magam még mindig meggyőzni!
#2667 Köszönöm szépen!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.05.14. 17:19:34 -
#2669 Izgalmas!
Azt vettem észre, ha megnyomom a "WINDOWS" billentyűt, akkor ugye megnyilik a startmenű és megjelenik a kurzor is! Amikor vissza megyek az X-plane ablakra, akkor megint eltűnik...
De mikor a star menű fent van, akkor mellette a kurzor kapcsolja a kapcsolókat. -
endy papp #2668 Nálam a demonál is működött elsőre,rendesen minden és a megvásároltnál is(megvetted vagy warez verzió???) semmit nem kellett beállítanom,pedig nagyon amatőr vagyok repszim téren hozzátok képest......
Csak a "Saitek Pro Flight Switch Panel"-hez kellett egy plugint feltenni hogy mindent tudjak onnan(majdnem mindent) kapcsolgatni.
Valószínű a hiba az ön készülékében,beállításaiban van.... -
saca79 #2667 Ablakos nézetben is próbáltad? Ugyanez? -
#2666 Az a furcsa, hogy a Demot próbáltam pár hónapja és ott is ez volt... -
saca79 #2665 Az erdekes... Ott a hiba a rendszerben van akkor. Mondjuk nálam a virág bóti verzio nem működött túl jol, a joyt folyton ledobalta es crashelt is folyamatosan kernelbase.dll hibaval. -
#2664 Na ez az!
Nálam nincs kurzor...
A menü is vagy megjelenik, vagy nem!
-
saca79 #2663 Settings/majd felül a sorban -joystick. Kivalasztod a legördülőben melyik usb eszközt szeretnéd konfiguralni majd rendelsz hozzá axist, gombot, kapcsolot stb. Ugyanez a key settingsel is. De az egérrel is lehet kapcsolgatni a cockpitben barmit alapbol. -
#2662 Na várjatok!
Akkor ezek szerint, a kapcsolókat csak ha konfigurálom valami billentyűparancshoz akkor tudom használni?
Egyenlőre a menűben sem találom pl a beállításokat. :( -
saca79 #2661 Xplane be a jobb egér gomb nyomva tartásával lehet forgatni a nézetet. Illeve a pont és vessző a zoom stb. Viszont ha az "enable trackir" a menuben be van kapcsolva akkor a fentiek nem működnek se a hatswitch se az egér... Ahhoz azt ki kell kapcsolni. De tudsz hozzá gyorsgombot rendelni amivel kikapcsolod es lehet máris forgatni manualisan. Ha meg elallitagattad véletlen akkor csak " set default" a joy beallitasoknal es vissza áll minden eredetire. -
#2660 Valamit elszúrtam, mert egyáltalán nincs kurzorom...
Jobb egérgombbal nálam a nézet változik...
Bal egérgombbal meg semmi... -
#2659 Én bevallom kétszer szavasztam, de csak muszájból, mert anélkül nem lehet megnézni az eredményt... na nem mintha sokat változtattam volna az eredményen ezzel. -
#2658 Szerintem meg lassacskán lecseng a téma, és megszűnnek az XPL-es hozzászólások. Aztán majd ha megjelenik a P3D v4, akkor meg az lesz porondon. Ennyi. -
#2657 És tetszik nyomni a jobb egér gombot? -
#2656 Feltettem ezt az X izét!
Lehet én vagyok béna, de nálam az egér semmit nem csinál...
-
saca79 #2655 Esküszöm hogy egyszer szavaztam D. Szerintem mindenképp legyen külön topikja az mindegy hol...milyen formában. -
#2654 Sziasztok!
Mint látjátok ez a szavazás nem jött össze teljesen, mert ezek az eredmények nem gondolom, hogy a valóságot mutatják, ugyan is szerintem nem használják (-juk) 47-n ezt a forumot...!
Sajnos ennél a szavazásnál nem találtam olyan beállítást, hogy egy IP címről csak egyet lehessen voksolni...
Ez van!
Az eredmény most így áll!
-
saca79 #2653 Steam-en drágább most 5 euroval valamiért. Én a hivatalos oldalon vettem, és nem a demo győzött meg, max arra jo hogy aki még soha nem látott szimulatort kipróbálja.. Utána kell nézni alaposan, olvasgatni forumokon stb. Vakakinek nagyon be fog jönni FSX P3D után valakinek meg nem. Én mindhármat használom és jelenleg csak azert nem mondok le a masik kettőről mert elég sokat raforditottam már, van rengeteg olyan area vagy gép ami Xplane11 ben nincs meg. Ezek ellenére nálam Xplane áll nyerésre. Meglátjuk mit alkot majd az LM csapata. -
endy papp #2652 A szavazás alapján nem úgy néz ki mint ha kellene neki új topik.
Ha vissza olvasol pár oldalt és a steam-n is elolvasod az értékeléseket plusz ingyen kipróbálhatod a demoját,szerintem minden kérdésedre megkapod a választ.
Valószínű nem azért megy újra és újra róla a diskurzus mert a kutyát nem érdekli az xpl 11,gondolom "hamarosan" úgy is csak a p3d-ről
megy majd ha alapból min tudja azt amit az xpl11 vagy jobbat villant.
Csak győzzük kivárni..... -
papa10000 #2651 Nos, akkor mikor nyílik a X_Plane fórum? Mert nagyon az irányba fordulnak a dolgok.
Nem mintha érintett lennék. De ha van sok olyan fórumtag, akiknek sok tapasztalata a van az XPL11-ről és tudnak vásárlási, telepítési, beállítási, kezelési stb gyakorlati tanácsokat adni, akkor induljon a fórum.
20eft-ért egyenlőre nem fogom tudni megvenni, de ha sok pozítívumot fogok olvasni, akkor majd gyűjtök rá.
Megvallom őszintén, én legszívesebben az FS9-et használom, annak ellenére, hogy feltételezem többet is tudna a gépem. De valahogy az nőt a szívemhez.
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
108.4
Score:
2730
Min FPS:
29.4
Max FPS:
232.3
System
Platform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (3392MHz) x4
GPU model:
Radeon (TM) RX 480 Graphics 22.19.162.4 (4095MB) x1
Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 fullscreen
Preset
Custom
Quality
High
Tessellation: Disabled
35 Kb-os képet nem tudok csunálni, ezért másoltam be így az adatokat
-
Fantasy18 #2650 több mint csinos!! repűlőkön kívül minden más free addon.
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2017.05.14. 01:12:14 -
saca79 #2649 Xpl11 nél hatalmas ötlet ez az OSM vagy BING szerver támogatás. Bár van azért még mit fejleszteni ezen is. Ortho4xp vel és w2xp vel is próbáltam két kisebb területet. Kb egy fél megyényi terület 6-8 giga le konvertálva előbbi szoftverell lehet jatszani a zoom levellel mondjuk viz felületek felett ezzel lehet nyerni adatmennyiseget. Hátránya, legalább is nálam hogy közelről csunya a scenery,fl25 től kezd élni, és térkép változó színegyensúlyai is zavaróak illetve egyetlen minimalisan konvertálható terület is 1 óra minimum mire kész .. Persze legalabb nem kell napokig, órákat tölteni elotte.
-
#2648 ui.: javítom magamat.. egy francia fórumon azt írták, hogy működik az AgenT alkotta agn file FSX alatt, ha túlpakoljuk a 300 ház / 600 fa limitet. Ha már tettem egy kijelentést, amit lám lám cáfolnak a franciscusok, ők pedig igazán érthetik a csíziót, mert az FSET nekik köszönhető. Így fogtam, és teleszórtam kb. 600 épülettel 2/3 a cellát. Bemásoltam, feltoltam fullra az autogen buildings density csúszkát, had szóljon, füstöljenek a ramok és az i3. Ott volt hiánytalanul mind.. most már csak a fákkal kell játszani, ha azok is megjelennek, akkor visszaszívtam teljesen az AgenT-ről írtakat, de magáról az FS9/X/P3D engine bénaságáról írtakat tartom. -
#2647 Tökre megértelek, sajnos ez egy limitje a dolognak. Én is letettem anno jónéhány tízezer házat és fát kézzel :D Mégegy érv az X-Plane mellett. -
#2646 Az a baj Peti, hogy nagyon elnagyolt. A Laminarnal már az XPL10-nél nagyon ráéreztek arra, hogy egy település életszerűségét az utcákkal igencsak meg lehet növelni. Az ORBX Lc. és Vec. tényleg sokkal élvezhetőbbé teszi a dolgot, és se FSX se P3D nem is lenne a gépemen, ha azt a moslék default LOD13 cellás sakktáblát kellene használni. Amely arról szól, hogy a széleken összeilleszthető textura mappok milyen keverésben ismétlődjenek. Lockhed akkor tudna nagyot hozni, ha beemelnék az OSM adatait egy újragondolt landclass mellett. Maradhatna bőven az ORBX, csak éppen át kellene írni a települések vectoros és autogenes szerkezetét. Sajna hiába a pontos úthálózat, ha a lc mappok utcáit keresztbe szántja, a házak mindenféle irányban állnak az utakhoz viszonyítva. FS9 alatt volt egy frappáns utility az AgenT. A fotóalapokra simán rá lehetett húzni az utcákat. FSX/P3D-re már ilyen szerkesztő sincs. Két hete leszedtem Kaposvárt fullba, körbevágtam, kialfáztam, nekiestem a színezésnek, hogy feküdjön ORBX alatt, elment a kedvem.. amikor ráeszméltem hogy durván tizenegynéhány ezer épületet és vagy legalább százezer fát kell így vagy úgy leraknom, átvillant az agyamon, hogy igen, nagyon fasza lesz Kaposújlak és Taszár között, de biztos hogy én ezt vagy fél évig akarom készíteni, napi több órában. Mert amíg AgenT-el 300 épületet felhúztam max. 10 perc alatt (beforgatva, paraméterezve, utcákkal), itt csak a töredéke lesz.. nagyon a töredéke. És akkor ott van még a leszedett 22 falu plusz Dombóvár.. Na nem.. bármilyen pöpec is lenne a Kaposvölgye.. de akinek hét anyja van.
Utoljára szerkesztette: CptSAB, 2017.05.13. 17:08:54 -
#2645 ORBX-nak ha régiója nincs is, de van Európa landclass és vektoros kiegészítője, azzal azért a helyére kerül egy csomó falu :) -
#2644 1. Van biza.. és FSX után azért eléggé ütős volt a látvány. :) Amíg tudja tartani a gép a 25 fps-t addig nem kapcsolom ki ezeket a ficsőröket. Elvégre pont ezek a pluszok voltak amik tereltek a párhuzamos használatra (pl. felhők, táj, kabin fejlesztett árnyékolása). Sokkal finomabban fut a P3D 2.4 mint az FSX, nem jönnek a mikrolaggok, nem rángat úgy mint FSX. Valszeg a procifejlesztésemet elhalaszthatom.. de mindenképpen marad X helyett.
2. DTG: szerencsétlen ötletnek tartottam eleve az FS DTG-hez kerülését, és ezeken az alapokon egy "új" szimulátor készítését, ugyanis már most elég macera, hogy van FSX, FSX SE, P3D, most lesz még FSW. Szerény véleményem, hogy ez zsákutca. De a Microsoft berkeiből csupa ilyen blama jött. Sokszor érthetetlen hogy mit művelnek platformokkal széles az informatika világában.
3. XPL11: nyári szabi alatt mindenképpen újra felteszem majd, hozzá az sdk cuccokat, majd elválik. Abszolút patentos az optimalizálása, igaz halálcsillag méretű bakinak tartom az AI/ATC hiányosságát ill. nemlétét. Grafikailag nagyon feladták a leckét több dologban is. Ha csak azt az 50 gigás sceneryt nézzük.. ugye hogy ugye merre kellett volna indulnia már eleve FSX-nek is.. az meg hogy P3D-ben ugyanazt a hányadék default sceneryt tolták elénk. Egy szép Közép-Európa Scenery ugye nincs. ORBX-nál én nyomát sem láttam, hogy akárcsak terveznék. Úgy fog P3D is emlékké válni, hogy Németországnál, Ausztriánál megáll majd a nagy lelkesület. XPL-ben meg tessék itt van. Felismertem a Kapos menti falvakat, városokat, mert megvannak az utcák. Nem mondom hogy hibátlan, mert a települések szélein lévő textúra erdősítése az azért vicc, de Őcsényből simán elrepültem Kaposvárra, követve az ismerős tájat. Nem összevissza agn pacák halmaza egy település.
4. Majd egy év múlva talán érdemes lesz újra azon "vitázni" melyik mire vitte. P3D a 64 bittel tud-e villantani, vagy "átvesznek-e" innovatív ötleteket. XPL kitud vajon majd törni a maga szűkebb user csoportjából? Kijavítják vajon az ATC/AI nemlétét? Mert aki nem akar online hálózaton ranglétrázni, annak ez elég sovány.
5. szavaztam :D
-
#2643 Figyeljetek egy picit!
Itt felül a menüben beraktam egy szavazást!
Legyetek szívesek bejelölni a Nektek színpatikus megoldást!
Köszönöm szépen!
-
saca79 #2642 LHSM környéke ..
Ortho4xp ZL17 a terület ,alatta alap. -
#2641 Mindenről folyik a szó, ami polgári repszim! :)))) -
#2640 Nem kell mindjárt besértődni, nem azért mondtam! Csak leírtam én mit látok, és gondoltam, erre majd elmondod, mi az amit nem vettem észre, és amire alapozod a véleményed. Erre inkább nekiállsz durcizni. :/
Sajnálom hogy nem olvasol elég figyelmesen; sosem írtam hogy az X-Plane a legjobb és hogy hibátlan. Számtalanszor leírtam, hogy mivel mindkét szimulátorban vannak jó és vannak rossz dolgok, én párhuzamosan használom őket. Igaz, mostanság az X-Plane van többségben, de attól függetlenül még ugyan úgy fogok P3D-ben is repülni továbbra is. Ebben az FSW-ben meg nem látom az akkora perspektívát, mint azok akik most nyálcsorgatva hájpolják (by Zolibácsi :D).
Végezetül, engem sosem zavart az sem, mikor bárki itt a topikon nekiállt offolni (kivéve persze a direkt warezt). Elolvastam, vagy átugrottam. Ennyi. Nem csináltam belőle nagy ügyet, hisz vagyunk - szerintem - itt egymással olyan viszonyban, hogy ennek bőven bele kell férnie. Arról nem is beszélve, hogy olyan sem történt soha, hogy nagyban ment az off, jött valaki egy szimulátoros témával, és "el lett nyomva", inkább ment továbbra is az off. Szóval e témában sem igazán értem az álláspontod. De ez meg az én egyéni szoc problémám. Majd kialszom. -
papa10000 #2639 Kösz!
-
#2638 DTG új flight sim-jéről https://youtu.be/qBP7dQdek-w szebb mint default FSX es P3d és kisebb.