Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért kiváncsi lennék, a Tanár urunk mit szól ehhez az ideához...! <#crazya>#crazya>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.03.26. 18:56:56
Előttem hárman, mögöttem is egy gép. Legelső leszáll, előttem menő és én is Go around! Gondoltam meglesem merre fog vissza kavircolni pályairányra! Először elindult párhuzamosan 160' vissza felé, majd a fertőtó vonalában, mikor jobb fordulóba kellett volna kezdeni, Ö bal fordulót csinált! Elindult Pápa irányába majd Celldömölk -Sárvár felett vissza fordult pályairányra és előttem leszállt. 😄
Nem valami költség hatékony megoldás volt...😊
Bocs, lehet talán félreérthetően fogalmaztam, nem a reptéren van sok Cessna hanem a levegőben! Kár hogy nem csináltam róla screenshotot tegnap. 😞
Közeledvén LaGuardiához, kíváncsiságból nyomtam egy klikket az AI Aircraft listára, és hát picit meglepődtem, mikor harmincnyolc perc húsz másodpercig csak görgettem az AI gépek listáját lefelé...annyian voltak... 😊))) És volt több mint egy konkrét oldal ami csak a 182-es Cessnákat sorolta.
Azt hozzáteszem gyorsan, nálam a légiforgalom mindig 100%-on van, két elgondolásból. Az egyik, hogy csakis így fogom azt a forgalmat látni, amit a forgalom készítője elgondolt. Ha már lejjebb venném, kimaradnának járatok, már nem látnám azt a forgalmat, ami pedig - elvileg, nagy vonalakban - a valóságban létezik. A másik ok, hogy sok AI forgalom készítő rosszul, vagy hanyagul paraméterezi a menetrendet, és nem törődik azzal, hogy hány %-os értéknél jelenjen meg egy adott forgalom. Épp ezért én a saját készítésű forgalomjaimnál direkt mindig 1%-ra állítom ezt az értéket, hogy a szimulátorba bárhova is van álítva a csúszka, a forgalmam minden esetben jelenjen meg.
Hja, mégvalami. Néztem ezeket a Wizz-es A320-asokat. A hangjuk tök jó, de a textúráik...eléggé csúnyák és pontatlanok sajnos. 😞
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.03.26. 12:26:46
Jönnek sorban a gépek!
Az előbb egy 777 OE-LPA érkezett!
Ez tényleg nagyon szépen hosszan kilebegve ért földet! élmény volt nézni!
Előtte egy TVR jött, az sem volt csúnya, de nagyon rövidre érkezett és baromi hamar megállt! Aztán majd két percig poroszkált, mire az első kijáratot elérte! Közben ketten átstartoltak...Aztán jött egy kis AirBus, na az is szinte le esett a B777-hez képest!
De a forgalom változatosnak tűnik...
Most egy Fokker érkezett, ez is szépen lebegett, de nagyon hamar lelassul...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.03.26. 12:16:18
Nálatok ha az FTX centrált futtatjátok nem rendezi át a Library-t?
P3D settings ben a Library-ban feltolom a airportokat a tetejére. Aztán ha valami miatt az FTX Centralt elíndítom, az összes ORBX cuccot feltolja és a repterek megint alulra kerülnek...<#idiota>#idiota><#merges2>#merges2><#rinya>#rinya>
Akkor nálam valami nem ok, ezek szerint vagy elbeszélünk egymás mellett!
Az igazat megvallva egyáltalán nem szoktam cseszegetni a forgalmat!
Nálam ezek vannak:
Airline traffic density. 0-100%
General aviation traffic density. 0-100%
Airport vehicle density. 0-6 lehetőség.
Vagy nem jó helyen járok?
Közben már én is így megcsináltam, csak már nem igazán emlékeztem, hogy mi hogy volt ...
Aztán maradtam a törölgetésnél!
<#worship>#worship>
A Traffic 30% ra van húzva.
Pl WIZZ gépekkel egyáltalán nem találkoztam.
Igaz Cessnaval sem találkoztam...
egyébként el tudnék képzelni valami helikopter IA forgalmat is amibe akár egy biznisz kisgépes szekció is lenne.
Vissza térve a SPAI-ra!
Említetted, hogy a gépek landolásán is próbálsz alakítani!
Az előbb LOWW -n a 34 pályára jött egy kis AIRBUS, ami elég rövidre és meredekre érkezett! Nagyon szívesen segítek a tesztelésben, csak mond el, hogy mit hol figyeljünk és akkor talán könnyebb lesz az optimalizálás!
Mivel jelenleg épp megérkeztem az Egybesült Államokba, így az ottani viszonyokról is tudok írni - legalábbis KLGA körzetében a légtér *urván zsúfolt, lehet beállni a sor végére... 😊 Ha nem kezel vagy 300db AI gépet akkor egyet se... ebből van vagy 100db 182-es Cessna... Szóval emiatt van ám fps esés is, pedig csak egy egyszerű freeware KLGA-t tettem fel, pont erre számítva.
A textúráknál mindegy hogy bmp vagy dds, a lényeg a tömörítési (DXT) formátum. A driver úgyis átrakja a saját "nyelvére" a bmp-t vagy a dds-t. Legalábbis ezt olvastam régebben valami nvidia fórumon.
A mellékelt AI modell sajnos nem FSX/P3D kompatibilis. Fut-fut rajta, de apró hibákat és lassulást okoz.
A P3D-hez és a későbbi frissítéseihez már mindenképpen ajánlatos a DXT5 tömörítésű DDS fájlok használata (ezt írja is a Lockheed Martin valamelyik SDK manuáljában).
Az uninstall egyszerű. A Airplanes mappából törölni az összes WoA_ kezdetű repcsimappát, majd ugyan ezt tenni a scenery/world/scenery mappában is azokkal a bgl-ekkel, aminek a nevében az van hogy _WoA_. Fog maradni pár megabájt szemét a textures mappában, de azokat csak úgy tudod kitörölni, ha tudod melyikek azok. Én például az én forgalmamnál tudom. 😊 Mert anno amikor telepítettem, csináltam egy backup zippet pontos könyvtárszerkezettel, amiből tudom, mi-hova lett települve. 😊
Az érkezési hibából tudtam, sikitozott is érte az AIFP amikor csináltam, de megfigyelésem szerint túl nagy fordulóközi idővel számol (asszem' valami 1 óra körül) ami kicsit felesleges, jóval rövidebb idő alatt is meg tud fordulni egy járat, még ha azt vesszük hogy az indulásuk sem percre pontos, de akkor is bőven belefért volna az időintervallumba.
Az AI modell úgy emlékszem teljesen FSX/P3D komfort, és formailag, LOD modellileg meg textúra minőséfileg ezt találtam a legszebbnek.
De akkor mindjárt meglesem mit alkottál ebben az 5.1-ben. 😊
Úgy értettem, hogy minden egyes lajstromhoz tartozó heti menetrend szerepel-e a bgl-ben? Aminek ugye nem követelménye hogy minden egyes lajstromhoz tartozzon külön textúra is.
Az én Wizz forgalmam is úgy van megcsinálva, hogy van a 4 féle festés (A320 régi festés sharklettel, régi festés winglettel, új festés winglettel, A321 új festés winglettel), és ehhez vannak kapcsolva az egyéni lajstromjelek és azok heti menetrendjei.
Tibi! Te hogy szeded le a Woa -t ?
SPMD! Képtelen vagyok letölteni! Vagy nagyon fáradt vagyok vagy nem tudom, de nálam csak a PDF jelenik meg...😞
2db. 321 és 2db. sima, illetve 2db winglet-es 320 van benne. Lajstromra lebontva nem látom értelmét, hisz az csak közelről látszik és feleslegesen nagyobbá tenné a csomagot és nőne az amúgy sem kicsi terhelés a szimulátorra. Festésre és modifikációra így is mind benne van. Volt. pl. olyan AI csomaggal is dolgom, ami több mint 15GB-os volt és tele volt azonos festésekkel (ráadásul nagy felbontásúval és rosszul konvertálva) amiken csak a pici lajstromszám volt más.
És mennyi A321 van? Az összes? LXA-LXP-ig? Meg az összes A320 is?
Ment a privi. 😊
Ezt a bugot nem igazán értem ahogy írod. Hisz pont az ellenkezője áll fenn: csak akkor jelenik meg a forgalom, ha FS9-es bgl-ként konvertálom. Ha FSX vagy P3D v3 kompatibilisként, akkor egyszerűen nem jelenik meg a forgalom. A többi forgalom természetesen ugyan úgy működik tovább, mint addig is tette.
Az ASL forgalmat becsomizom, és küldöm privibe. Próbáld majd ki, nálad mit mutat.
Nagyon szépen megköszönném az ASL pakkot, akkor beteszem azt is.
Jelenleg a modellek fizikáját javítom. Nem lesz többet olyan gép, amelyik szinte leesik a pályára. A lehetőségekhez képest próbálom a legélethűbb leszállást beállítani szép kilebegtetéssel és megfelelő siklószöggel. Némely gép lassulása is brutális, így azokat is kijavítom, hogy ne álljanak meg 5m-en belül.
Az én saját irományú Wizz forgalmam 2015 év végi, ráadásul a lelkesedésem is alább hagyott, így csak az első két 321-es repül benne, a legfrissebb meg már ugye az LXP, ami alig egy hetes. Szóval vannak hiányosságok nálam is. 😊
Olimpiai festéseket szerintem is tényleg értelmetlen már belerakni, hamarosan úgyis vissza lesznek alakítva. Jól kidobták a dollárokat az ablakon Wizzék e tekintetben...
Érdekes ez a FlyTampa dolog, hogy egy AI bele tud kavarni a scenery-be...de ha ők írják akkor biztos úgy van. Pörgő épületet ugyan én is tapasztaltam Wiennába, de én valami scenery hibára gyanakodtam. Ezek szerint akkor mégse.
Ha esetleg igényt tartasz az ASL forgalomra, mind a hat festés variációval, szívesen odaadom. A KAD menetrendje a mai napig bezárólag a legfrissebb, a többi pedig 2016 év végi.
Hja mégvalami. Érdekes dolog ez az AIFP; fennen hírdeti hogy tökre kompatibilis a P3D v2 és v3-al, meg FSX-el meg mindennel, mégis ha nem FS9-ként konvertálom a bgl-t hanem mondjuk v3-ként, akkor egyszerűen nem jelenik meg a forgalom...érdekes a jelenség.
A FlyTampa és némely scenery-nél titokzatos okokból a régebbi modellek (FS9) bekavartak bizonyos objektumoknak, pl. elrepülő táblák, vibráló talajtextúrák, pörgő házak stb. Tudnak a hibáról a készítők és Ők írták, hogy át kell alakítani csak FSX/P3D kompatibilissé az MDL fájlokat. Ez megtörtént és most már nincs semmi probléma, illetve a régebbi modellek betöltési ideje is drasztikusan gyorsabb lett. A lényeg, hogy amelyik modell nem tudja fogadni az árnyékokat, az érdekes módon bekavar sok mindenbe.
Pár kérdésem azért volna: a Wizz menetrendet Te írtad az alapoktól kezdve, vagy valahonnan letöltötted? Csak azért kérdem mert ahogy írod a ridmiben 2016-os menetrend szerint közlekednek, abban meg már elég sok 321 is szerepel. Mi a helyzet a festésükkel? Van már új 320-asban is?
A FlyTampa érdekesen viselkedő objektumok alatt mit értesz? Hogy van hatással az AI egy addon scenery objektumra?
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot