5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
endy papp #2717 Direkt nem írtam hozzájuk kommentet.....
Minden ALAP semmilyen "mokolás" nincs benne.
Ezt tudja alapból a játék.
Szerintem nagyon (számomra) nem is kell hogy szebb legyen.
Tegnap este Sydney-ből Camberra felé a napfelkelte valami gyönyörű volt.
Majd mindig real idő és időjárást állítok be ha repkedek.
Itt egy vidi ez nem onnan van hanem Miamiból,a végére elvesztettem a kontrolt picit,....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
saca79 #2716 Esetleg ha lenne időd segíthetnél pár mondantban hogy és mit kell még belőni Ortho4xp ben. En csak egy leirast lattam hozzá ott pluszban csak ugye a dir elérési utakat kell megadni az overlay nek meg kipipalni az earth mapon a build füleket. OSM el próbáltam de nalam folyamatosan hibauzenetet ír ki az ablakban " retry download in 10 min "vagy hasonló és nem éri el a szervert. -
#2715 hali nekem az ngx reboot van meg abba mindket verzio benne a voice es a button de en a button controlt hasznalom, az elodje is megvolt igy van osszehasonlitas kezelhetobb jobb es tobb eljarast tamogat. -
#2714 SimMarketten 30% engedmény van az FS2CREW cuccokra!
Használja valaki? Melyiket lenne érdemes megvenni 736 hoz? -
Fantasy18 #2713 azok a fátyol felhők milyen addon? olyannal még nem találkoztam x11 ben szóval gondolom az addon. -
endy papp #2712 Pár kép tőlem is,ha nem gond...
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5 -
saca79 #2711 "van még egy csomó beállítás is" nah jah... Ez csak úgy spontan próba volt. Tanulom az alakalmazast. Viszont OSM szervere nálam sose működik csak a BING. Eddig annyira futotta hogy ZL 17 ami tűrhető zoom a többiről egyenlőre nem sok fogalmam van D -
endy papp #2710 Én nem rendeltem semmit sehova alapból tudja azt amit.
Azért is írtam csak beraktam a plugint a helyére és a kis gépeket ezzel indítom,persze van mikor még kell pár kapcsoló némelyikhez, de az már csak hab a tortán.
-
#2709 Nem jól állítottad be. A részletesség elég jó, de ha megadod neki az OpenStreetMap-et is, akkor generál autogent mindenhova és nem lesz lapos sem... meg van még egy csomó más beállítás is.
-
nibron #2708 ilyenkor gondolkodom el azon, hogy az autogent bizonyos magasság felett automatikusan ki kellene kapcsolni. -
saca79 #2707 Nálam az FSX és a P3D se néz ki így, akárhogy "szeretném"... még ORBX összes cuccával,tele pumpálva se, és azért azt ne felejtsük el hogy ez nem egy PNW vagy CRM terület ez simán egy nagy büdös puszta ráadásul kis hazánk ami sehogy nem néz ki egyik alatt se sajnos. Én látom benne a fantáziát,főleg hogy ingyenes sok olyan addon ami a másik kettőnél egy vagyon ..Egy baj van ezzel nincs hozzá egy normális AN-2 es :D pedig pont permetelő szezon van .... -
saca79 #2706 Én is csak kíváncsiságból használtam amúgy nem szeretem pont azért amit irtál..2500 nál kezd jól kinézni amúgy egy lapos sz@r :D viszont VFR re bámészkodni tökéletes (mondjuk 1 kocka nagyjából egy fél megye 8Gigusz szóval na) pl én a balatont szívesen körbe repülném így ....( amúgy nincs autogen sajna :( -
Nyiri #2705 Milyen irányba akartad rontani az arányt? :D -
#2704 Na most ezeken a képeken vagy van autogen, és akkor curvajól, relaisztikusan beleolvadnak a tájba, vagy nincs rajtuk, és csak sima ground textúra van, ami viszot akkor földközelben foscsi lehet nagyon. Mint ahogy a FSX/P3D-s guglimaps-os hasonló alkalmazást is totál feleslegesnek tartom. :) -
saca79 #2703 Újra rontanám picit az arányt :D de én tényleg csak kedvcsinálónak illetve cak hogy megosszam a tapasztalataimat ,hátha valakinek jól jön..
Gondoltam picit belemerülök XP11 be készítettem egy saját területet Ortho4xp vel egy kis reshade,bloom ,minden teljesen ingyenes,csupán magáért a szimért fizettem és valahogy jó fél óra alatt ezt sikerült kihozni belőle :
-
Nyiri #2702 Ez egy tök jól repülhető gép mégis mit bénázott ennyit a landoláskor? Főleg hogy szélcsend volt
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.05.15. 18:04:26 -
#2701 ja ezek egyike se tud repulni :)))) de a video nekem bejott :)))))) -
nibron #2700 ritka szarul landolt a pali. lapos megközelítés, magasan érkezés alacsony sebességgel. mondjuk a td sem az időjárás miatt volt koppanósabb a kelleténél. -
#2699 Na de legyen kis P3d is azert ez jó, semmi extra semmi tulszines kornyezet de jó akkor is legalabb is nekem tetszett:) -
saca79 #2698 Gondolom azert valahogy hozzá kéne rendelni az adott kapcsolóhoz a dolgokat. Vagy előre scriptelve van? -
endy papp #2697 Hát pedig ha nekem ment akkor neked nem jelenthet problémát.....
Nekem csak a plugin letöltési hely ,megtalálásával telt el sok idő mert rosszat kerestem....
Berakod a megfelelő helyre azt annyi,de a kibontottak közül csak az Xsaitekpanels mappát rakd be ide.
steam /steamapps /common/ xplane11 /resoures/ plugins
Utána csak kapcsolgatni kell,nyilván a nagy gépeknél ez nem elég de a kicsiket simán viszi végül is arra lett kitalálva.... -
saca79 #2696 Köszi.De vesszek meg ha értem ennek a működését :D -
saca79 #2695 Enyhén szólva butaság lenne P3D -t csak úgy törölni Xplane miatt.Én is párhuzamosan használom sőt FSX-em is megvan meg is marad. Xplane teljesen más ,amiben a másik kettő nem jó abban ez kárpótol pl éjszaka élmény repülni...én se erre építettem a hardvert, de hiába is fejlesztettem agyig az eredmény a másik kettőnél soha nem nyűgözött le.Erre tessék felrakom Xplane-t ugyanarra a vasra agyon húzva, már lassan belakva is folyamatos nem kell külön hónapokat tölteni mindenféle mókolással. De attól a másik kettő se sz@ar, egyszerűen én megörültem hogy végre a hardverbe fektetett rengeteg pénz értelmet nyert :D -
endy papp #2694 Parancsolj.
Pro Flight™ Switch Panel plugin -
#2693 na fel is raktam a FLY!-t :))) eredeti 7 cd rol.... -
#2692 "fasorban sincs a P3D meg kb. köpködni kellene, miközben éveket játszottak vele megelégedéssel."
Leírom milliomodszorra is: PÁRHUZAMOSAN használom a P3D-t meg az XPL-t!! Te ebből mire következtetsz??? Valamit te nagyon félreolvasol itt, ha neked az jön le, hogy szerintem-szerintünk köpködni kellene a P3D-t!! -
#2691 Tudod, még meg is értenélek, ha feldobtál volna egy ONtopik témát, és ahelyett hogy válaszoltak volna neked, nekiállt volna mindenki XPL-el OFFolni. De nem így történt.
Nem értem, miért lenne jó az neked, hogy egy pangó topikot kelljen figyelgetned, ahol napokig nem születik új hozzászólás, mert épp nincs téma...ahol OFFolni meg nem szabad mert jajaj, nem lesz a topik átlátható (számodra)...! Pffff....
Ahelyett, hogy egy baráti csevejt kelljen olvasnod - s ha már itt tartunk, ami annyira nem is OFFtopik, hisz a P3D vs XPL a téma...azért meg már ne minket hibáztass, mert neked nem tetszik az épp tárgyalt téma! Vagy bocs, hoztál fel új témát? Én nem találom, segíts, hol van? -
#2690 Nagyon sajnálom hogy nem olvasod el a hozzászólásaimat. vagy ha elolvasod, nem érted meg a benne foglaltakat.
Pedig nagyon sokszor, sokféleképpen leírtam már ugyanazt, direkt a te kedvedért. Hátha megérted.
Ha ezek után is úgy érzed, hogy nem tetszik neked ez a topik, én nem tartóztatlak. -
#2689 ez igy is van jól, ne érezd magad ettől kitaszitottnak, mert erről szó sincs, én is idepofátlankodtam közben még p3d -m sincs a lentebb leirt okok miatt de ez az egyeduli indok:) V4 más tészta ha olyan lesz amire várok akkor biztos hogy kirpobalom. Jelenleg nálam is ugyan ez a szitu sajnos kevés idom van pepecselni inkabb repulni akarok, Ezert is maradt meg FSX SE DX10 fixerel es az osszes bevasarolt addonom muxik ennyi. Persze neha en is elcsabulok par yt videotol nalam nincs olyan latvany de nem panaszkodom:) -
Nyiri #2688 Nekem az elmúlt 1 hét iránya nem tetszik. Folyton azt bizonygatják hogy a fasorban sincs a P3D meg kb. köpködni kellene, miközben éveket játszottak vele megelégedéssel. Fenntartásokkal, de megelégedéssel. Így most hogy kijött egy új cucc máris egy tré szar.
Én próbáltam az XPLane 11 demót, nem rossz. A legnagyobb problémám az hogy nincs 2 hetem belőni a cuccot hogy számomra élvezhető legyen. Elég sok hardverem van amit nem kezel. P3Dhez vettem cuccokat amit megelégedéssel használok. 100 repülésemből 1 megy a tönkre fagyás miatt. Szépen belőttem a grafikát és a hardver kezelést úgy hogy számomra szép és látványos és tök jó a hardver kezelés.
Arról nem is beszélve hogy az XPlane a piedesztálra emelés mellett is rengeteg kompromisszummal jár. Nekem kevés az időm ahhoz, hogy ezeket megszokjam és szenvedjek vele. Heti 4-5 órám van "játszani" ezt hibátlanul tudja most a P3D
Én nagy reményeket fűzök a v4-hez. Láthatóan folyamatosan fejlődött a P3D. El kell ismerni hogy a világítás kezelés is folyamatosan frissült és fejlődött. Én kivárom. Szerintem jobb lesz. De akkor sem fogom sárral dobálni ha végül pár év múlva leváltom, ugyanis több száz órát szórakoztam vele. Számomra még verhetetlen, minden hibájával együtt.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.05.15. 11:31:05 -
#2687 én sose mondtam hogy szar p3d csak nekem speciel a váltás tul sokba kerulne annyival meg nem jobb a jelenlegi FSX SE-nél nekem,. szóval nálam ez a fő indok, ORBX nal meg menne mert ott dual installer van de sajnos par cuccnal nem es azok eleg dragak ujra megvenni hogy kb ugyan azt kapjam. V4 egy masik teszta de az majd kiderul ha megjelenik . Kb most olyan 300 EUR addont kene megvennem ujra de lehet tobbet namar most 300 euroval nem lesz jobb a p3d m mint most az fsx se ergo nem eri meg NEKEM. ha nem lenne ennyi olyen addon már rég a gépen lenne p3d. xp11 69 eur akkor mar max azt vennem meg kiprobalni aztan majd jon V4 eldol melyikre lehetne erdemes hosszabb tavon valtani.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.15. 11:16:01 -
#2686 jaj tudod hogy nem errol beszeltem:))) nekem nincs is xplane szoval ne utalj :))) annyit mondtam hogy ha barki osszehasonlitgatni akar akkor a defaultokat nezze, aztan utana nezze addonokkal es ar ertek aranyban is ennyi ha objektiv kepet akar kapni. az meg hogy mikor jelent meg az hogy jon ide? Ahhoz hogy hasonlo visualt kapjal p3d re is es fsx re is kolteni kell nem keveset mert a defautl egy szar, ennyi -en tobbet nem is mondtam, nem versenyezni akartam aket szim kozott, izlesek es pofonok na meg persze vannak az objektiv tenyek:) En meg mjindig FSX SE-t hasznalok mert p3d engem annyira nem gyozott meg foleg azok az addonok amiket sajnos ujra megkene vennem annyit nekem nem er, ileltve a vegen ugy is ugyan azokhoz a hibakhoz jutok el akkor inkabb maradtam FSX SE platformon megvan minden addon ami kell es elvezem a repkedest, nem a legtokeletesebb de nekem eleg. Szoval csak nezd a forumot Nyiri ne lepj le :))
-
Nyiri #2685 Szvsz hagyom a picsába ezt a topicot. Javaslom nevezzük át. 1 hete arról szól hogy mekkora tré a P3D és mennyire kurva jó az X-Plane. Engem az X-Plane nem érdekel. Győztetek. Ez van. Maradok az angol fórumoknál. -
Matth3w #2684 A P3D ugyan ez! Akkor hasonlitsuk azzal , az nem 12 eve jelent meg -
Nyiri #2683 Ja tényleg, hasonlítsunk össze egy fél éve megjelent cuccot egy 12 évvel ezelőttivel. (FSX/XPlane 11) -
#2682 Lehet csak az agyon szaturalt rakzfilmszeru meglejenes hianyzik neki ami p3d ben van plane a sok enb es reshade es utp es tarsa lassan mar egy disney filmet is lever:))) de komolyra forditva, a default p3d-t erdemes a default xp11 el osszerakni, aztan utana johet a fizetos es ingyenes addon ok, defaulton azert meg nagyanyam is veri mind p3d-t mind fsx et azert ezt valljuk be:) mindketto olyan csunya hogy csak na, aztan ahogy rakerul par szaz euro azert kezd megszepulni:) de mindegiknek meg van a saját bája. És azért jo sok év es gyujtogetett add onok utan az ember nem konney valtana. De szerintem még nem jott el a váltás ideje de a Parhuzamos dolog nem rossz:) azert eg jo IFR-t 737 el meg p3d vagy FSX ben repulnem :) de bizonyos vfr sot ejszaka xp11 ben
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.15. 08:28:05 -
#2681 Kipróbáltam ezt a Zibo737-t!
Legalább nem torz...
Egyenlőre ismerkedünk!
Peti!
Köszönöm a linkeket!
Esetleg ezzel a "Comodore64" re gyártott vegetációval lehet valamit kezdeni? -
#2680 Hát nekem pedig a hozzászólásaid alapján nagyon úgy tűnik, hogy már annyira "belaktad" az FS-t és azok klónjait, hogy már nem tudsz teljesen elvonatkoztatni tőlük, akarva-akaratlanul is azt keresed az X-Plane-ben. Pedig ez egy teljesen más műfaj. :) Kb mintha a Linuxot hasonlítanád össze a Windows-al, vagy a Boeinget az Airbussal. :)))
Persze, mondom, ez valszeg csak nekem tűnik így, szóval ne haragudj rám ezért.
Szóval szerintem használd most rendszeresen az elkövetkezendő hetekben, repülgess vele amikor csak tudsz, és persze minőségi cuccokkal. Aztán majd egy hónap múlva kiváncsi leszek a véleményedre. :)
A lényeg, hogy picit akarni is kell megismerni a programot. Mert ha úgy állsz hozzá hogy "á, most megint mit fárasszam magam ezzel a szarral", akkor nem sok értelme van.
Félreértés ne essék, nem akarlak én "megtéríteni", hisz egy szimulátor használata vagy nem használata ízlés kérdése is. Legjobb példa erre én magam vagyok; próbáltam az X-Plane majdnem minden verzióját a v6 óta, de eddig egyiket sem fogadta be a szervezetem, se grafikailag, se tudásilag, se sehogy. Pedig sok fícsör már a v6-ban is benne volt, csak még nem a (nekem) megfelelő nívóban. Ezért pár nap/hét után töröltem is le mindegyik verziót. De ebben a 11-ben végre megláttam a lehetőségeket. És már grafikailag is az általam elfogadható szintre emelkedett. Illetőleg ez már a v10.51-nél következett be, amire a 11 csak még rárakott egy lapáttal.
De mivel még mindig nem tud nagyon sok számomra fontos fícsört, ezért is rendezkedtem be egy párhuzamos használatra. Amit az egyik szimulátortól nem kapok meg, megkapom a másiktól, és vica versa. Az volna a tök jó, ha valaki összegyúrná a P3D-t meg az X-Plane-t...na az már a tökéletes szimulátorhoz nagyon nagyon közel állna! :)
Ezért is vagyok roppantmód kiváncsi, mit gurít a LM a v4-el. Mert most a v11 felrakta a lécet jó magasra, ha ezzel a v4 nem tud lépést tartani, akkor bizony sok customert veszíthet pillanatok alatt. Én nagyon örülnék, ha a v4 megjelenése után azt mondhatnám hogy igen, feleslegesen foglalja a helyet a v11, mert a P3D mindent tud! De gyanítom, erre még jódarabig nem lesz esély, marad a párhuzamos használat. Ami valahol talán nem is baj... -
#2679 x-plane.org beírod jobb felül a keresőbe hogy "malév" és már dobja is kifelé -
#2678 A Balatonhoz és máshoz is ajánlom egyébként Fábián András (alpilotX) az egész bolygóra kiterjedő és régiónként letölthető ingyenes UHD Mesh Scenery V3 kiegészítőjét (közvetlen link ~2GB). Országunk pont ketté van szelve, de ez a terület fedi a Balatont. A teljes mesh szerintem 100GB felett van. A telepítést precízen a leírás szerint kell végrehajtani. A Scenery Enhancement Packages-ben rengeteg hasznos dolgot találsz, amivel megváltoztathatod az eget, felhőket, színvilágot, HDR beállításokat, textúrákat, stb, mind ingyen. Érdemes a listát a "legtöbbet letöltött" vagy a "legtöbb commentet kapott" stb szerint rendezi és így megtalálhatod a legfrissebb vagy legérdekesebb dolgokat. Figyelni kell, hogy mi az, ami nem kompatibilis XPL11-el, sok minden azonban már az. Egy jó kis reshade és bloom presetet mindenképpen ajánlott keresni vagy sajátot kreálni. A legjobb beállításokhoz és optimalizáláshoz (amivel akár +10, +15 FPS is nyerhető) erősen ajánlott a Rendering Options for X-Plane 11. Ennek a működéséhez szükséges a FlyWithLua, ami rengeteg okosságot tud és scriptelhetővé teszi a szimulátort. Mindennek el kell olvasni a leírását, mert el lehet b@szarintani a dolgokat. Vannak különböző textúra pakkok, amik pl az autogen objektumok textúráinak a megváltozásával gyorsítják a szimet észrevehető minőségromlás nélkül. Az OrthoXP-ről biztos hallottál, kijelölsz egy régiót és letölti hozzá a Google vagy Bing műholdképeket akár OpenStreetMap-es vektoros adatokkal együtt. Egy kis utómunkával kiszedhető a műholdfotó (ha az nem érdekel vagy rossz minőségű vagy nagyon lassít) viszont bent tudod hagyni az alap scenery-ben a letöltött vektoros adatokat. Így aztán a legkisebb faluban az utolsó ház is a helyén lesz még balatonröcsögén is. Kb végtelenek a lehetőségek. A P3D-ben egy hasonló dologhoz hetekig bújtam az SDK-t és a fórumokat mire rájöttem, hogy nem megoldható :D szoftvert kellene írni hozzá.
Utoljára szerkesztette: alert, 2017.05.14. 19:42:57