5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#2877 Hát igen. Évek óta másról sem szól egy-egy újabb verzió, mint a grafikai tuningról. Az alap dolgokhoz meg szinte sosem nyúlnak. Ugyan az az FD van már tizen éve, ugyan az az ATC szintén tizenéve, ugyan az az AI...
Persze értem én, hogy miért ez a fontossági sorrend. Elég nehéz volna eladni egy új verziót azzal, hogy mostantól okosabb az AI és valósághűbb az ATC forgalmazás. Viszont ha van egy jó dynamic light, meg 64bit meg hűhahűha, az azért marketing szempontból kifizetődőbb.
Meg persze nehéz meghúzni azt a határt is, hogy meddig okosodjon a szimulátor maga, és honnantól hagyjuk "gazdagodni" az add-on developereket... -
#2876 en örülnék egy jo base simnek es p3d v4 eleg igeretes persze kell egy kis ido.. -
#2875 de a 64 bit es alap lehet egy uj kezdet itt es v4.4 re lehet mas dolgokat is fejlesztenek majd mert legalabb nem kell tartani az OOM-tol:)
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.24. 16:52:36 -
#2874 szar:) nekem ott se nagy csalogato ezek a feature-ok.. de a tobbsegnek a kinezet a fontos, nekem is fontos de elso sorban a repulesi dolgok erdekelnek utana csak a kinezet -
Nyiri #2873 XPlane-ben fel van hypeolva a dynamic light... Itt meg "meh"? Xplane-ban milyen ATC van? -
#2872 A2A dynamic lighing tok jo mostantol flashlightal tudunk vilagitani a cabinban is.......mondjuk en ezekre a feature-ekre mondom hogy nice de inkabb egy jobb atc vagy up to date nav data mint ez,,,,http://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=59749#p460239 de scenery simulatorban ezek fontos featureok
-
#2871 Az a baj, hogy egyelőre még nem fogjuk ismerni, hogy mit tud, hiába jelenik meg. Amennyire a promo videokból és az előzetes beszámolókból számomra kiderül nem rossz, de több dolog is felmerül. A dinamikus fények tényleg csak félig azok, először is olyan scenery kell hozzá, másodszor limitálva van a fényforrások száma és a spread, tehát egy nagyobb reptér scenery nem tudom ezt hogy fogja megoldani. Amikor hátratolnak a 2-es terminálról még meg leszek világítva, de amikor elgurulok a négyes terminál előtt vagy a de-icing padnál, akkor már nem? Valamelyik repcsi bevilágít valamelyik nem? És az AI? Ez mind kérdéses. Az effektek és a 64bit miatt egyértelműen lejön, hogy sokkal nagyobb méretű textúrákat és külön LOD-ot vezettek be egyrészt a látvány javítására, másrészt hogy csökkentsék a blurry textúrákat. Ez jól is működhet, de ennek az a másik oldala, hogy egy nagyobb scenery tényleg szép lesz, ha van legalább 32GB ddr3 de inkább ddr4 memória a gépben és egy minimum 6gb-os újabb videókártya. Megjegyzem ez az xplane alatt is számít. Az orbx előzetes képei tényleg szépek, de ezek mind statikus beállított screenshotok. Bárki készíthet ilyet, ha ott hagyod slew módban a gépet negyed órára, hogy töltsön be mindent. Az ígéretek szépek, most már csak ki kell várni, amíg az addonokat frissítik és kiderül minden. -
endy papp #2870 Szerintem addig jó míg nem láttad-tuk mert amit eddig villantottak az eléggé fsx+1 fokkal jobb.
Tegnap repkedtem erre arra M.O. területe(XPL) mint mindig real időjárásra volt állítva,az eső nagyon komoly (igaz nem folyik a szélvédőn FSW modjára) de az hogy pár méterrel arrébb esik amott meg nem (ugyan azon a magasságon),eddig csak azt tapasztaltam hogy magasságonként változott.
Én drukkolok hogy a P3D V4 jobb legyen mint az XPL mert akkor val. színű vétel,de majd ti akiknek megvan ez is az is majd úgy is elmondjátok a tutit ,az biztos el nem kapkodom a vételét.....
A tegnapi vidik amit itt láttam az esőről, a felhőkről a tájról engem annyira nem nyűgözött le.
Jó a repterek talán igen.
Nem tudom valami "becsipődés" p3d-nél hogy majd mindig az innsbruck reptere köszön vissza ,más jól kinéző tájat nem tudnak mutogatni,persze ez apró szúra-piszka részemről....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.05.24. 13:06:15 -
#2869 Így van. Mégsem villog a villogó csak villog... Pedig villognia kéne v4 módjára, ha nem lenne itt valami titok lappang! -
Nyiri #2868 Így van. GTA5-ből 80 milliót adtak el és még most is úgy fogy mintha tegnap jött volna ki. 1.7 milliárd dollárt termelt eddig. Gondolom picit más a költségvetése a csapatnak.
Ez egy szűk rétegnek készülő cucc mint ahogy írtad, teljesen más költségvetéssel. -
Nyiri #2867 Benne van a videóban, hogy ez már a GSX V4-re frissített verziója csinálja. -
#2866 Na de az a deicing kocsi már használja az új fény-effekteket, mint az kiderül a videóból... -
#2865 Hát ez az, hogy én se! Most mit is takar akkor ez a "new rain/snow effect"?
Igen, fejlődik, ez tény, csak nagyon-nagyon lassan - bár ez valszeg az elég szűk vásárlói rétegnek tudható be sajna. -
Nyiri #2864 Szerintem oda/vissza kompatibilis a cucc és addon függő. Tehát szvsz a p3d v3 addon reptereken még mindig előre világított texturak lesznek, mert nincs telepítve világítás. Az update előtt a gépeken is sima gagyi villogók lesznek. -
#2863 én ég olyat nem láttam de a scenery szimulator azrt fejlodik szemre...a repules ugyis csak masodlagos :) Mondjuk inkabb a hardware n muljon a teljesitmeny mint a mostani szitu hogy tok mindegy a hardware egy bizonyos pont felett nem segit...talan most majd segit -
#2862 Valaki tudna linkelni ide egy olyan videót amiben az állítólagos új rain effekt látható? Mert ami eddig lett ide rakva, illetőleg a tecsőn találtam, ott tökre semmi változást nem látni az eső effekten... -
#2861 Na, azért egy csalafintaság kiderült: a villogóknak nincs dinamikus fénye. Magyarán akkor ez nem egy full dinamikus fény-effekt, csak egy fél-dinamikus, lévén ezek szerint nem minden fényforrásra vonatkozik.
na de majd meglátjuk, mit mond erre az SDK... -
#2860 "ezt kutasd fel és töltsd le, írd felül majd alakítsd át és utána másold be, majd konvertáld és a végén ötpercenként indítsd újra"
Ezt az XPL kapcsán írtad? Mert ha igen, akkor nem tudom te milyen sceneryket használsz, de én még egy ilyennel sem találkoztam!
"Válogassam ki pistike házaiból, hogy melyik tetszik, melyik nem..."
Ilyennel sem. Olyan van, hogy bizonyos repterekhez még plusz KOMPLETT objekt csomagokat kell letölteni. De azok meg egy kattintással megtalálhatók. Mondjuk szerintem is picit kényelmetlen, meg bosszantó hogy további súlyos száz megabájtokkal kell gyarapítani az XPL könyvtárát, amelyekből legtöbbször csak a tizedét használja fel az általad használni kívánt scenery...
"Csinálja csak meg az ORBX én meg inkább fizetek érte és repülök!"
Ez a legkényelmesebb, hát persze. De ilyen metódusú is van sok XPL-hez is...
"Én személy szerint nem várok sokat a v4-től, amire én használom a v3 is tökéletes!"
Aha, ezt mondtad a v2.5-re is... -
endy papp #2859 Szép ez a reptér ,de majd mennyi lesz ilyen ,főleg ami nem amcsiban van...
No meg ahogy tisztítják a repcsit este és pakolnak befelé....
-
#2858 Na ja, csak azt az időszakot kell átvészelni, amíg a júzerek által használt add-onok nem lesznek kompatibilisek a v4-el. Addig lehet gyűjtögetni a a hardverre valóban... -
#2857 -
#2856 Én meg inkább áldozok rá, de engem ez a mostani mekkelek örület, hogy - ezt kutasd fel és töltsd le, írd felül majd alakítsd át és utána másold be, majd konvertáld és a végén ötpercenként indítsd újra, mert hibaüzenet nélkül kilép...
Próbálom nyomon követni az eseményeket, de számomra kezd nevetséges lenni!
Válogassam ki pistike házaiból, hogy melyik tetszik, melyik nem...
Értem én hogy ez a jövő, meg az alkotási szabadság, de én nem vagyok informatikus!
Csinálja csak meg az ORBX én meg inkább fizetek érte és repülök!
Én személy szerint nem várok sokat a v4-től, amire én használom a v3 is tökéletes! -
saca79 #2855 Na igen..., Arrol fog szólni mennyit kell rákölteni a sok megvásárolt addont meg huzhatom le. Ha nem lesz sokkal sokkal jobb mint xp11 akkor valószínű hogy nem engedem meg magmnak 100 ezreket aldozni rá. -
#2854 AS16 jön V4 re nemsokára mondjuk sajnos ott mindenkepp meg kell venni hanem volt eddig kulon p3d verzio, ENVTEX rol meg nem tudok bár forumon kerdeztek elvileg siman fog mukodni meglassuk. A2a free of charge , igazabol a repterek lesznek erdekessek.
Azért vicces ugye mindenki oda van hogy vegre nem lesz OOM es kismillio addon PTA preset 777/737 sok ai es jo legalabb nem elsz OOM, es ez igaz bar arra a 20 fps re kivancsi leszek LÁ) de legalább megint mint 2000 ben a hardwareunk lesz a határ :) lehet sporolni a 1090GTX 16GB DDR 5 -
#2853 -
Nyiri #2852 Megkérdeztem a FlyTampa facebook oldalán, hogy ez most dynamic lighting vagy PS. Válasz:
"It's stock Prepar3D 4 with Dynamic Lights placed in the floodlights. No editing."
Ez elég fasza. -
ekre #2851 wow -
Nyiri #2850 Elolvasva amit az ORBX írt, elég biztató -
#2849 OBX nal felrakták megnézték par kepen 41 fps de mondjuk elég komoly http://www.orbxsystems.com/forum/topic/135405-prepar3d-v4-64bit-orbx-preview-4k-screenshots/ -
#2848 Szerintem ez egy sandbox 64 bit es az add on fejlesztokre van bizva meddig tudjak pusholni. -- meglássuk OOM siras nem lesz max fps -
Fantasy18 #2847 lehet egyedül vagyok ezzel de engem nem győzött meg.. és az a "new rain" is elmarad attól amit úgy 2017ben vár az ember.
-
Nyiri #2846 Azért a feature listában nincs írva a hypeoltak között hogy new FD gondolom az nem lesz :D -
#2845 A kép tanulsága szerint nem. -
Nyiri #2844 Nem lesznek fekete gépek kivilágított reptéren? :) -
Nyiri #2843 Megszólalt a PMDG:
"Again I want to stress that PMDG customers who have already purchased our products for Prepar3D v3 **as of the day we release the Prepar3D v4 compatible version** will receive the update at no cost..." -
Úgy fest megvilágítás terén közel ugyan az lesz mint az XPL. Ami jó jel. -
ekre #2841 p3d-vel nem repültem sokat, abban mennyire jellemző az fs széria már-már védjegyének számító blurry tile textúra effektusa? itt is gyakori társ, vagy azért jóval jobban hangolható és ezzel megszüntethető a jelenség? -
#2840 Hát, jobb később mint még később... -
#2839 "New Rain & Snow FX"
YEAAAAAAAAAAAAAH BAAAAABY!!! -
#2838 SZOVAL HOGY NE LEGYEN BLUR LEHET MOST MAR VGA-BA IS FEKTETNI :))