5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• saca79
    Ha próbál is valaki csinalni akkor megy a sárdobálás.... Kinek van kedve? A másik hogy a linkre reagáltam nem úgy unblock az LH SIM tevékenységére.. Miszerint valaha valmikor talán 64 bit ( 2017 ben) verzio a repterekbol stb.
  • Hont
    Na figyeljetek egy kicsit fiatal titán barátaim!
    Teljesen igaza van Tominak!
    Kérdezem, megveszel egy tv-t és utána ha kijön egy jobb felbontású , akkor szólsz, hogy updateljék?
    Itt pl LHBP és a többi FS9-re és FSX re készült!
    Az, hogy működött P3D alatt is, az egy nagy szerencsénk!
    Fikázni lehet persze mindent!
    Én is örülnék, ha nap mint nap jönne valami kis plusz, de ezt kierőszakolni nem lehet!
    A véleményeteket elmondhatjátok, de azért egy kicsit gondolkodjatok, mielőtt beindul a köpködés!
    Amit az asztalra letettek az azért nem semmi! Eddig ki csinált hasonlót? Ja Ti nem? Miért? Én örömmel fizetnék érte...
  • Clidey

Maximálisan egyet értünk Tomibá!!!!!
  • saca79
    Jah a masik hogy eszaki szomszadaink... Khmm... Igen tudod hány saját festést csináltam már GA gépekre. Amit meg se merek osztani mert majd jon valaki azzal hogy... Hát de a jogok meg engedely? Sz@rom inkabb le elvan a saját kis vilagomban.. Gondolom sokan masom is vannak igy akik tennének hozzá, de az is haza mentalitás hogy ha valami van, akkor az a masodik kérdés, hogy honnan van mennyi vot...
  • saca79
    Szerintem is a kritika jogos es senki nem a csapat tagjait " basztatta" hanem azt hogy vasaroltunk valamit amit lehuzhatunk a WC ben. Sehol nem jo mar lassan es törekvés sincs arra hogy jo legyen. Én elhiszem hogy van család van magánélet.... Nekem mint vevőnek mit kéne hozzá adnom? ( azon kívül hogy örömmel fizettem érte, gondoltam magyar csapat támogatom ezen ne múljon.) de utána?
  • endy papp
    Akkor egy kis Dunai vízre szállás.....
  • szabeszka
    Tükrözi bizony. Ugyanis ez a piac, amire LHSim nem tud vagy nem akar felcsimpaszkodni. Joga van mindenkinek elmondani a véleményét egy termékről! Egy user-nek meg nem hozzáadott értéke kell hogy legyen, hanem véleménye. Na nehogy már az menjen itt, hogy valaki előállít valamit, amit elad és ezért sérthetetlen forever, a vásárló meg kussoljon. Ha nem tetszik pl. egy televízó, akkor kinyílváníthatom a véleményemet pl. egy fórumon. Na pont így van a sim világában is. A mentalitás jó: a vásárló kritizáljon !!!
  • CptSAB
    Nem értem miért basztatjátok az LHSimes csapatot? A hazai flightsimmer közösség rohadtul nem erőltette meg magát produktívan az elmúlt évtizedben. Elkészült pár repülőtér, szépek, használhatóak x verzióig. Fura, hogy 1-2 évig ajnároztátok, "screenshotbajnokságot" rendeztetek velük. Most meg rinyáltok. P3D-vel megszűnt az a fajta kontinuitás, hogy minden mindennel visszafele jó, vagy minimális átalakítással átalakítható. Nem látok bele, és nem is akarok, hogy a csapat tagjai mivel töltik el idejüket, mennyi energiát tudnak vagy akarnak még szentelni a dolgokba, de ez a rinyálás, tipikusan tükrözi a hazai mentalitást. 8 évvel ezelőtt is azt mondtam, fel kell nézni északi szomszédunk honlapjára és megnézni, hányan szerkesztgetnek, készítgetnek ezt azt. Nálunk csak a hiénázás megy, meg a fanyalgás, de hozzáadott érték a juzerek részérő az nulla, duplásan. Ez a véleményem..
  • saca79
    LHBP FSX ben és P3D ben is nagyjából ok de LHDC P3D ben mar fostalicska. A többi LH Sim- es addonrol ne is beszéljünk. Most nem azt mondom hogy építsék újra de legalább egy konvertálás vagy mondjuk par új lámpa is boldoggá tenne....szerintem jobban járunk ha elkezdjük magunknak megépíteni az új ultra modern 64 bites szimre a magyar reptereket mert nem hiszem hogy egyhamar valaki neki állna. Akár fizetős akár nem.
  • Nyiri
    Én megvettem a LHBP-t. Ami FSX-ben okés, de P3D-ben egy csomó funkció nem megy. Docking system meg egyebek. Nulla update. Tehát én sem vagyok túl bizakodó
  • szabeszka
    Bízom benne, hogy Ekre elmondja, mi is a gond.
  • saca79
    Én nem vagyok ennyire optimista velük kapcsolatban. Rieka hány éve készül? Es a meglévő repterek? Update vagy valami? Ráférne jó párra egy kis pofozás.. 64 bit.. Nevetseges mintha legalább a 90 es években járnánk...
  • saca79
    Nálam ugyanez az LHUD val is.Nálam is fent van opensx. De ha jól értelmeztem ez a pakk csak akkor működik ha ortho4xp is van alá pakolva. Nálam ugyan nem omlik össze de ortho nélkül hiányos a cuccos...
  • szabeszka
    Kedves Ekre!

Ezt írta ki hibának, miután felraktam a BUD VFR frissítést, majd XP11 is off... Hogyan kell telepíteni? Én csak beraktam az unzippelt mappát a custom-be és hozzáírtam a mappa nevét az .ini-hez. /OpenScenX fent van./
    "There was a problem loading the scenery package:
    Custom Scenery/Hungary VFR - Budapest/
    The scenery may not look correct."

Köszi!
    Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2017.05.26. 16:37:25
  • Nyiri
    Még él :)
  • saca79
    AJJÉ hogy használja

Utoljára szerkesztette: saca79, 2017.05.26. 12:46:02
  • Clidey
    Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy egy nagy humbug ez a Dynamic Lighting. Gyakorlatilag csak a felhasználó repülőjére korlátozódik. Meg az APRON lámpaoszlopaira. De se az AI, se az utakon az autó forgalom, se az útszéli lámpaoszlopok a városokban nem használja. XPL-ben meg ugye minden és mindenki használja aki fényt bocsát ki. :)
  • Clidey
    "a repterek wed airport gateway-bol jonnek, opensceneryx objektumokkal "

Ezt csak azért furcsállom, mert felfedezni véltem a komplett LHDK és LHHH scenery textúráimat és objektumaimat, amit én készítettem anno Zacsival még FS2004-hez. Néztem a postaládám, de nem találtam erre vonatkozó "lehet-e" üzenetet. Nincs gond, természetesen használhatod, csak jól esett volna, ha. :)

Annyira nem vagyok képben, és nem is foglalkoztam az XPL scenery készítésével, és annak rejtelmeivel, ezt hogyan töltögeti be futás közben, de gondolom nem mindegy hogy egy tile 5 vagy 50 megabájtos. Nálam legalábbis érezhetően hatalmas különbség van ha Ferihegyről LOWW felé repülök vagy ha LHDC felé. :)
  • ekre
    Frissítés

Hungary VFR - Budapest
  • Hypo #2898
  • Nyiri
    P3D V4 shots

Igazából lehetne FSX is :D A lényeg hogy 64 bit
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.05.25. 22:21:42
  • saca79
    Jahh bocs opensc nélkül néztem.. Azt hittem nem kell hozzá. Meglesem azzal..
  • ekre
    koszi amugy! (logot kuldj, ha opensceneryx fent lenne es ugy hibazik lhud)
  • ekre
    opensceneryx fent van? azert attetszo, mert orthophoto miatt a kifuto texturaja attetszo, igy az alatta levo orthophoto van (neked az nincs fent, igy grasst latsz. ezt javitom majd)
  • saca79
    Kipróbáltam a szeged VFR-t illetve hozzá a módosított LHUD -t nálam a reptér nem igazán működik. A pálya közepe grass illetve hibaüzi is van :
    There was a problem loading the scenery package:
    0:01:46.964 E/SYS: | Custom Scenery/LHUD/
    0:01:46.964 E/SYS: | The scenery may not look correct.
    0:01:46.964 E/SYS: | Please see the log.txt file for detailed error information.
    0:01:46.964 E/SYS: | (io_dsf.cpp:636)
  • endy papp
    Ezzel tényleg ilyen nehéz leszállni, irányítani sem könnyű,vagy ennyire béna vagyok,tudom az utóbbi, 2-ből még egyszer sem sikerült leszállni....
    Igaz most mentem vele először.
    Ezt tényleg ki kell ismerni és gyakorolni kell rá....
    AHTOHOB
  • endy papp
    Többek között ez is megy a xpl 11-el pedig a 10-ből van.
  • ekre
    koszonom, bar az en erdemem nem sok, csak a megfelelo helyrol osszeszedem amit lehet. orthophoto szinte biztos, hogy nem lehet a resze, de ahhoz csinalok egy egyszeru, magyar nyelvu leirast (az ortho4xp overlayeket tartalmazhatja, csak a fotokat nem :))

1 zl16-os tile kb 2-2,5gb es 15-30 perc alatt keszul el - gepfuggo, zl17 kb 8 giga es olyan 2-3 ora. erdemes ugy kesziteni, hogy adott tile-on belul a varosok zl17 felbontasban, mig a nem lakott, erdos stb reszek zl16 felbontasban keszuljenek. itt viszont nagyobb esellyel lesz messzirol is jol lathato szinatmenet a texturak kozott (egyenkent ha minden igaz, dolgoznak egy algoritmuson, ami arra hivatott, hogy az ilyen szinatmeneteket javitsa)
  • szabeszka
    Köszönjük neked, EKRE az aktivizmusod és a munkád!!!!!!!!!!!!!!!
  • ekre
    ja, amugy koszonom a teljesen helyen valo eszrevetelt!
  • ekre
    amugy nem egyedi, nem en talaltam fel a spanyol viaszt, simheaven-es vfr csomagok miatt kezdtem el en is, azok ugyanigy keszulnek.
  • ekre
    a repterek wed airport gateway-bol jonnek, opensceneryx objektumokkal (hacsak ezt most nem szurtam el, lhtl vagy lhbp lehet, megnezem este, de emlekeim szerint wed-es, nem az lhsimes / aerosoftos).
    a texturakat kesobb optimalizalom, meretet tekintve. van olyan, ahol valoban nagy resze fekete, azzal mar nem szorakoztam, hogy megnezzem, hogy valamelyik epulet texturai elfernek 1024x1024-ben,vagy mindenkepp 4096x4096 kell. illetve igyekszem kisebb poligonszamra bontani, amit lehet.
    sajnos van jo par olyan epulet, ahol az alap texturak felbontasat nagyon vissza kell vennem, hogy megfeleljen az xplane textura kovetelmenyeinek. ilyen esetben meg az is elofordulhat, hogy tobb reszre bontom a 3d modellt es kulon-kulon helyezem el azokat egymas melle (xplane eseteben amugy eleg sok scenery ezt az eljarast alkalmazza, bar ez fsx-nel is jellemzo volt).
    egy kozepes gepen vegeztem mar tesztet, tobb szaz objektumot pakoltam le, meglepoen jol kezelte az xplane.
    az eddigi legnagyobb tile (teszt jelleggel keszult) 30gb helyet foglalt.
    teny, hogy a legjobb megoldas az konkretan az lenne, hogy nullarol kezdve, a teljes 3d modellt es a texturait az elejetol megcsinalni, de akkor az lesz mint most, hogy egyaltalan nincs magyar vfr csomag (xplane-hez foleg, mert azert p3d-hez, fs sorozathoz akad).
    amin jelenleg nagyon erezheto a nem optimalizalt modellek es texturak hasznalata, az a memoria fogyasztas.
    javits ki, ha tevednek, de xplane eseteben az nem befolyasolja a mukodest, hogy 1,vagy 20 tile tartalmaz ilyen modelleket, mert mindig adott tilet tolti, ha egyikbol atlepsz a masikba, ellenorzi a hatterben es fokozatosan tolti be, ill a masikat ki,tehat 1 idoben tenylegesen 1 tile-al foglalkozik.
  • Clidey
    A repterek textúráira, objektjeire nem vonatkoznak a jogok?

S ha már így szóba került...nagyon szép és jó amit csinálsz, csak szerintem ennek a google maps-ból való objekt kiszedésnek hosszú távon nem sok értelme lesz. Ezek az objektek ugyanis eredetileg nem szimulátorok számára lettek készítve, ebből fakadóan semmilyen mértékben nincsenek optimalizálva. Legfőképp a textúráik. Rengeteg objektnél fordul elő az, hogy egy 2-4 megás textúra fele üres. A másik felén meg sokkal kisebb felbontású grafika van, mint amit maga a textúra megengedne. Ráadásul a textúrázási metódusok (mappolások) sem a szimulátor számára "egészségesek".
    Egy darab átlagos scenerynél ez még nem jelent akkora problémát, de egy nagyobb területnél - vagy egy egész országnál - már bizony rettentő sok felesleges helyet, memóriát, és adatot foglal el.
    Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.05.25. 09:44:14
  • ekre
    jahm, ez utóbbihoz KELL az opensceneryx (igyekszem úgy dolgozni, hogy egyébként ne kelljen egy library sem)
  • ekre
    Hungary VFR - Budapest

csak épületeket, reptereket tartalmaz (BP közeliek), jogok hiányában sem orthófotót, sem w2xpl scenery-t nem tartalmaz (még)
  • ekre
    ajanlom ezt az xpl-es fb csoportot
    X-Plane Next Generation
  • Hypo #2881
    Sose írjatok telefonról borzalmas:))) Szóval P3D v4 már picit más tészta abból a szempontból hogy ennél már sokkal több indok van arra hogy váltsak, pláne úgy hogy sok olyan add-onom van ami jo lesz azon is. szóval amint tobb tapasztalat lesz vele, meglesz a switrch :)
  • Hypo #2880
    Félre értettél de lehet én nem fogalmaztam jól akkor sorry. De akkor pár pontra reflektálnék:
    Nincs X-planem, de próbáltam.
    Nincs p3d-m mert ahogy írtad is igen elég sok év alatt elég sok add-on jött fsx-hez így amikor fsx-se kijött nekem az volt a járhatóbb út.
    Nem kárhoztatok senkit mert új játékot vesz és nem ragaszkodik a régihez. Én spec elég sok játékot veszek, konzolra is:) na meg hát steam-en akciókat nem birok kihagyni:)

X-plane wishlisten amint jön egy akció meglesz :)

Igazad van nem mindenki pilóta, vagy lesz pilóta. Bár szerintem aki tudja próbálja ki:)
    Ezért is vannak ma már olyan fejlesztési irányok, amik az ilyen emberkéket szolgálják ki. FSW AEROFLY ilyen, Ezért is éri azokat sok kritika mert olyanok is akarjak akiknek nem szol az a game. Flightsim school detto.

MS Flightsim mindig is az aviation iránt érdeklődök nem csak game szinten egyetlen platformja maradt, - anno Propilot es Fly kozott is volt különbség.-. és ez a tipus volt a tobbségben aztan persze ez kezdett változni. De pl PMDG NGX a legelterjetttebb add on elég komplex. nem az egy oras felszallok megyek egy kört-re találták ki.

P3d a szebb és jobb gfx lehetőségek miatt mar azokat is megszólította akik nem akartak 2014 ben is kokckák felett repülni.
    Addon scenery-k szebbek voltak tele israktak OOM de ez egy masik torténet.

Semmi bajom azokkal akik önfeledt repülésre vágynak igazuk van jo is az, es ha o nekik ezt a p3d adja vagy xplane vagy fsx mindegy .

Szimulator persze igazad van bár ezekre a felhasznalok mar inkabb tekintenek scenery szimulatorkent mintsem rep szimkent az hogy ez jho vagy rossz az teljesen mindegy.

IL2 vel is nyomom még és az szimulator bizonyos dolgokban jobb mint ezek, de sokban meg se kozeliti. DCS world detto

De szerettem volna ha akarmelyik szim : p3d, xplane 11 kicsit koncentral magara a repulesre is jobban ENNYI AZ EGESZ:) fsx se semmiben nem jobb ugyan azok a hibai :)

Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.24. 18:34:51
  • endy papp
    Ha jól olvastam a minap az fsx sg fórumán az egyik hsz-ban FSX-et használod a p3d nincs is meg.
    Gondolom ott sem az alap fsx-et használod ,legalább is ezt írtad,ha a grafika abszolút nem érdekel.....de azért mindenből a legjobbat rátetted orbix,stb.....mert azért az úgy eléggé elavult......persze "ízlések és ficamok"
    Ebből nekem az jön le hogy számodra máig az a legjobb összességében, ha mindent számításba veszünk.
    Írtad is hogy okkal mivel abba elég sokat beruháztál ahhoz hogy ott hagyd.
    Na igen itt kezdődik az elfogultság valami iránt mikor valamibe százezreket (nem tudhatom hogy annyit é) bele feccöl valaki azt nem szívesen dobja a polc alá.
    De nem mindenki gondolkodik így ezért is veszik meg sokan ha kijön egy újabb játék és nem ragaszkodnak egy több mint tízéves kövülethez még ha az "jó" is.
    Én is nem keveset repkedtem vele és használtam,költöttem is rá,de mikor az xpl megjelent nem is volt kérdés hogy váltok és nem csak azért mert a kinézet a fontos.
    Azért a 21 században ne "baltával faragják" a játékok grafikáját és ha azt akarod hogy szép-szebb legyen százezreket kell költeni rá és mókolni lépten-nyomon hogy valahogy kinézzen,ja és működjön minden úgy ahogy kellene alapból.
    Ennek fényében nem csodálom hogy "nem tetszik" az xpl és a p3d sem annyira hogy megvedd és használd.
    Ha tévednék akkor sorry...
    Ja igen és nem mindenki akar feltétlen pilóta lenni ,de attól még hogy egy ilyen játékot (itt elsősorban az elméleti dolgokra értem ) profin tud kezelni ,mert.... .nem lesz belőle pilóta,még ha sokan annak is képzelik magukat emiatt......(általánosságban értem,volt itt a minap valaki aki írta a hsz-ban,a való életben is repült mint pilóta) ezek akkor is csak egy játékok ,amik valamit szimulálnak a való életből több kevesebb sikerrel,minden területen,még ha szimulátornak nevezik is mindet.....
    Szerintem nagyon sokan csak önfeledt repülésre vágynak gyönyörködni a tájban,lehet ez képezi a vásárlók nagy részét és nem arra hogy "1 óráig" csak beállítsák az útirány meg beröffentsék a gépet,mert ez a valóságban is így van.
  • Clidey
    Azért meg lehet nézni egy-egy XPL verzió changelogját...vagy beleolvasni az ofisül blogjába...bőven nyúlkálnak bele az FD-be is egy-egy új rilízkor. Ugyan ez a P3D-re a legjobb indulattal sem mondható el.
    De persze nem akarok fanyalgónak tűnni, jó lesz ez a v4 is, váltani is fogok rá, amint elérhetőek lesznek alá az általam használt pár gép ápdétjei.