5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    hát így első kinézetre a v4 totál ugyanaz mint az elődje. mondjuk az ui változott, de engem speciel inkább zavar ez a majdnem feketén rikító fehér. a v3-ban azért nincs ekkora kontraszt. a sceneryn első ránézésre semmi változás. a két realair gépemet beraktam alá, a b60-at próbálva úgy néz ki egész jól működik, csak hanghibát találtam. nem szól a gear up/down és a fékszárnyak. a hangok kezelése gauge-ban van lehet, hogy az a probléma (32 vs 64 bit)?
  • saca79
    Nagyon jók a csomagok.. Mondjuk nálam LHUD aszfalt pálya közepe még mindig csak gyep sajna.. Minden livery fent van pedig opensx stb. Igy sem jo.
  • Tompoxxx
    Sziasztok! Ezt szó szerint értem, de akkor sem tudom, mit kell ide beírni. Kérem, segítsetek...(X Pilot.com regisztráció)
    "What flight simulator is X-Pilot made for?" ???
  • Tompoxxx
    Köszönjük. Big Like...
  • szabeszka
    Csak gyorsba, nehogy te légy a következő LHSim Kft.... :))
  • ekre
    ezek textúrák, az objektumokat betölti, de az említett textúrák hiányoznak. van amit már cseréltem, de még hiányolja, mert az eredeti obj is ott van. később javítom ezt is, ez "csak" kozmetikai hiba.
  • rodenj
    Szia, köszi a munkád, tetszik.
    Viszont elég sok object-et hiányol a budapesti:
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource '257b2su1.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'kashiwa_soccerstadium.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'kashiwa_soccerstadium.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'sco_noaa_waterttower1.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'roof_red_tile_01c.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'railroadbridgesides.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'sco_gen_checkershed.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'ba_w2.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'ba_w1.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'air_w8.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'air_tb1_2.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'air_w8.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'air_w7.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'sky_w_white2.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'drkgray3.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'sky_w_white1.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'ag_eururban02.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'ap_tb5_6.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'ap_w6.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'ap_w6.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'railroadbridgesides.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource '257b2su1.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'baddata.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'air_w7.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    0:00:29.986 E/SCN: Failed to find resource 'air_tb1_2.dds', referenced from file 'Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/objects/'.
    És ezek tényleg nincsenek ott. ???
    Üdv, R.J.
  • saca79
  • szabeszka
    LÁJK !
  • alert
    48 órán belül megjelenik az iXEG 737 v1.1 update. Hivatalosan még mindig nem X-Plane 11 kompatibilis, de a legtöbb kompatibilitásból adódó hibát javították. Az update ingyenes.

• saca79
    Vannak jo kis GA gépek
  • Matth3w
    x-plane.org on sale

• ekre
    igazán nincs mit :)
    r2 és opensceneryx amúgy ajánlott, nagyon sok scenery használja.
    véget nem érő folyamat, nincs az a vinyó mennyiség, ami elég lenne :D
  • endy papp
    Ja hogy minden kell hogy működjenek a dolgok.....
    Á annyira nem rossz nekem az alap map hogy ennyi mindent feltegyek ennyiért...
    De persze köszi a segítséget.
  • ekre
    opensceneryx telepítve van? budapesthez kell, gödöllőhöz r2 is.
  • endy papp
    Ja kösz a segítséget ,de azzal is hibát ír így nem kísérletezem tovább.....
    Jó nekem az ami benne van, csak kivi lettem volna mit hoztál össze...
  • ekre
    de, csak mindenféleképpen kell hozzá az első, all in one alatti csomag (Hungary VFR - zLHHungaryVFR)
    kivéve a Hungarian Airspaces, mert az a CustomData\airspaces alá kell (xplane alap gns gps-hez hazai légterek)
    Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.05.27. 14:04:35
  • endy papp
    Üdv .
    Ezek nem olyanok hogy letöltöm kicsomagolom és beillesztem a Custom Scenery mappába és kész használom???
    Budapest nem működik ahogy leírtam.
    Kell még valamit mókolni hogy befogadja a játék??.....
    Előre is thx a segítséget.
  • szabeszka
    ThX ! Ez nagyon jó ... !!!
    Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2017.05.27. 13:06:03
  • ekre
    csináltam egy google sheet-et, a csomag nevére klikk a letöltéshez. library-k is belinkelve (open és r2). töltésnél a hibajelzések javítva, elérhető Sörös István LHGD scenery-je, némi módosítással (van úthálózat, további épületek).

csomagok
  • saca79
    Nem kéne. Olvass bele a log fájlba ide jegyzetel minden infot XPL. Ott lesz a vége felé miert volt a CTD. Egyébkén általában valamilyen régebbi plugin szokta okozni. Olyan addon gépeknél ami 10.esre készült. Mondjuk nálam egyik carenado gep SASL pluginja offolta ki.
  • ekre
    volt még pár hiba, azokat javítottam. már amit megtaláltam, a valószínűleg több tucat mellett, amit meg nem. :D
  • ekre
    köszönöm!
    van egy nagyon régi Aerosoft-os, 2004-hez készült a LHBP scenery-m, amit a jó ég tudja már, hogy honnan szedtem és ki konvertált. még xp9-hez :) szép, régi ugyan - ezért elavult, viszont nem vészesek a hibák. ezt nem mellékeltem, a YT videó végén látható.
    erre kérek majd engedélyt (hiába forog közkézen, én nem akarom így terjeszteni), vagy pedig amin még gondolkozom, hogy az LHSim-es csapatnak írok egy levelet, hogy konvertálhatom-e valamelyik frissebb, fsx-hez készült LHBP scenery csomagjukat. már ha egyáltalán szerény tudásommal használható művet tudok belőle csinálni.
  • Hont
    Az nem létezik...
    XP ben nincs OOM!
    Az atom stabil!
    Vagy még is?
  • szabeszka
    XP 11 kérdés: van hogy high beállításoknál kifagy, majd hibaüzi nélkül offol. Gyanítom ez "oom". Szerintetek?
  • szabeszka
    Most úgy néz ki rendben van. Korábbi budapest tgd volt fent, azt levettem és jól működik. Jól értem, hogy BUD - nál az épületek még nem láthatóak? A pálya és környéke nagyon szép. Köszi.
  • Clidey
    No problem!
    Mondjuk, ha emlékeim nem csalnak, az LHHH cuccaim külön scenery-ként sosem kerültek kiadásra, azok egyedül az Aerosoft FSX LHBP v2-ben szerepelnek, szóval valszeg onnan van neked is. De ezért ne vedd ki őket, ha bárki kérdezi, mondd hogy én adtam oda őket!
  • Clidey
    "Jó miután szépen körbenyaltuk a LHSimet, mert egy fizetős termékük után leállították a supportot"

Csak a magam nevében beszélhetek, de én nem gondolom, hogy körbenyaltam volna őket. Pusztán feltettem egy kérdést, amire mostanáig sem tudtatok ti fanyalgók válaszolni. Nevezetesen, hol ígérte az LHSim, hogy naprakészen tartja az összes általuk készített scenery-t? Pláne az ingyeneseket!
    A support nem erről szól legjobb tudomásom szerint. Hanem arról, hogy azokat a hibákat-bugokat javítják ki, amely a scenery használatát akadályozzák meg. Azokat kijavították? Kijavították. Akkor nem értem továbbra sem, mi a hőzöngés tárgya.
    Nagy összegekben mernék fogadni, hogy az Aerosoft, FlyTampa stb. kiadók sceneryjei sem úgy néznek már ki rég óta a valóságban, mint ahogy jelenleg a szimulátorban. Oda miért nem jártok hőzöngeni? Az miért nem zavar benneteket?

"megkérdezném hogy ha nem magyar csapat, akkor is így állnánk hozzá? Nem hinném."

Nos, természetesen itt is csak a magam nevében beszélhetek, de ott van például a SibWings An-2, vagy az Aerosoft Wilga. Mindkét gép a nagy kedvenceim közé tartozik. És egyiknek sincs P3D supportja. Sőt, FSX sincs tulajdonképpen. Mégsem mentem a fórumukra abajogni, hogy kérem megvettem a cuccotokat, és ez a hála?! Elfogadtam a helyzetet, hogy ha lesz egyszer P3D változat akkor örülök, ha meg nem, akkor így jártam. Amikor vettem ezeket az addonokat, teljesen jól használhatók voltak, és használhatóak lennének mind a mai napig - ha lenne még FSX-em. De nincs. Hát így jártam. Ha nagyon akarok ezekkel a gépekkel repülni, megoldom házon belül egy kis hekkeléssel, és ennyi.

"Egyébként szoftverfejlesztőként dolgozom 1.5 évtizede. Egy eladott termék után kell support, legalább válaszolni egy kurva emailre."

Na akkor neked kellene a legjobban tudnod mit jelent az, hogy support. A support nem az adott termék további fejlesztéséről szól, hanem ha a jelenlegi megvásárolt termékkel van gondja a vásárlónak ami befolyásolja a használatát, azt megoldják. Én amennyire tudom, erre mindig reagáltak is az LHSim-es fiúk.
    Azért egy nem egymásba illő beton-felfestés nehogy már befolyásolja a használatot! Ennyi erővel azt is kritizálhatnád, hogy miért nem szebb, vagy másabb textúrát tettek ide vagy oda!

"Na beírás megtörtént az LHSim részéről. Ma. Olyan nesze semmi fogd meg jól."

Nem értem mit vársz. Még meg sem jelent a v4, azt se lehet tudni milyen konkrét újítások lesznek benne, SDK sincs még sehol, te meg konkrétumokat vársz?! Vagy mégis mit? Tőled is követelnek a munkahelyeden egy, majd még valamikor a jövőben megjelenő programhoz, hogy konkrétumokat közölj a támogatásáról?? Nem hinném...
    Azt se tudják még, mivel állnak majd szembe! Ha kicsit körbenézel a neten, az összes kiadó csak óvatos bejelentésekkel operál, kivéve persze azokat, akiknél már napok-hetek-hónapok óta ott figyel a v4 bétája, és már jobban belelátnak, mit hoz a RC. Azok bátran kijelenthetik, hogy május 30 után (pl.) két héttel kiadják a v4 verziójukat a termékükből. Vagy akár mindjárt másnap. Mert megtehetik!

"Van jó pár hiba az LHBP-n. Taxiutak szarul futnak. Nem illenek egymásba a csíkok. Itt/ott nem jó az árnyék. Rendesen le lettek jelentve. Support fórumon. Ez nem UPDATE hanem maintenance. Tehát FSX-ben is szar. Ezt is be tudjátok védeni?"

Lásd fenti mondatomat a nem futó csíkokról. De ha az nem győz meg, akkor meg csak továbbra is azt tudom mondani, hogy majd akkor panaszkodj ilyenekre, ha az LHSim-nél főállásban fognak napi 8-10 órában a scenery készítéssel foglalkozni, és 15-20-40 ezer forintot kérnek el tőled egy-egy termékükért! Addig meg szépen törődj bele abba, hogy az általad oly aggasztó hibák vagy ki lesznek javítva, vagy nem. Vagy a jövő héten, vagy két év múlva.
    Látod ez a különbség az LHSim, meg te közted, akinek kutya kötelessége éjjel 2-kor is felvenni a telefont! :)
    Mindazonáltal, ez akár tartozhat az ízlések és pofonok kategóriába is; én is rengetegszer megfordulok Ferihegyen, és elvétve láttam csak ezeket a nem egymásba érő csíkokat. Az árnyékos hibát meg még nem is tapasztaltam - biztos nem figyeltem eléggé. De nálam ezek olyan huszad rangú bugok, hogy ettől még tökéletesen jól használható marad a scenery.

Na, meg vagy elégedve a bevédésemmel? :DDDDD
  • ekre
    küldjétek el a log.txt-t, nagy hiba nem lehet, mert akkor be sem töltene.
  • ekre
    hidd el, tényleg nem áll szándékomban lenyúlni bárki munkáját, vagy érdemét. nem mostanában kezdtem összeszedni hazánkhoz kapcsolódó xplane tartalmakat (xplane 9 óta), ami számomra újdonság, hogy egyszerűen tudok konvertálni sketchup-ból. így a fent említett LHDK, illetve LHHH jó ideje megvan (ahogy látom, 2010 óta használom őket), őszintén, azt sem tudom, hogy már honnan.
    elnézéseteket kérem, tényleg nem akartam senkinek sem csalódást okozni, ez nem egy nyúljunk le mindent amit lehet akarna lenni.
    mindenesetre köszönöm, ha nincs ellenetekre és maradhat.

jelenleg jóval nagyobb a gépigénye a w2xp scenery-s loww környékének, mint w2xp+sketchup modellek lhbp környékén, szóval nem tartok tőle (amúgy átlagosan 50-100 poligon 1 épületmodell, kivéve persze amelyik nem, pl a budapest eye tipikusan nem ilyen :))
  • endy papp
    A brazilok ezt így oldották meg....az xpl-ben,teljesen ingyen,bárki számára elérhető......
    A 10-re és a 11-re is egyben letölthető egy-egy reptér és van különbség a kicsiknél is.
    A kicsiknél ,nagyoknál elindul az élet amint a reptérre kerülsz, nem úgy érzed egy reptéren magad mint egy lakatlan szigeten,max ahol hívásra oda gurul egy tartályos azt csókolom....
    A körítésről nem is beszélve,a sok mozgó objekt,stb.....
    A minap már repkedtem Braziloknál de most még inkább "átköltözök néha napján.
    Van látni való rendesen.....
    Tudom sok embernek nem ez a lényeg mert 10 ezer méter felett tök mind egy ,még felhőkkel se nagyon találkozol....de azért na.

Pár kép.
    Tefe

ugyan az

itt pedig Rio

ugyan az

Az nem az én copterem az anyahajó felet,alapból itt semmi nincs csak a sziget.

• Nyiri
    Még valami ha már support. Ez nem update az új verziókra vagy valami. Van jó pár hiba az LHBP-n. Taxiutak szarul futnak. Nem illenek egymásba a csíkok. Itt/ott nem jó az árnyék. Rendesen le lettek jelentve. Support fórumon. Ez nem UPDATE hanem maintenance. Tehát FSX-ben is szar. Ezt is be tudjátok védeni? Ez is természetes hogy nem érdekli a csapatot?

Na mindegy. Én elegedtem a témát.
  • Nyiri
    Jó miután szépen körbenyaltuk a LHSimet, mert egy fizetős termékük után leállították a supportot, megkérdezném hogy ha nem magyar csapat, akkor is így állnánk hozzá? Nem hinném.

Én csak mondtam hogy P3D alatt nem megy egy rakás feature. Ennyi.

Egyébként szoftverfejlesztőként dolgozom 1.5 évtizede. Egy eladott termék után kell support, legalább válaszolni egy kurva emailre. Hogy "így jártál" vagy mondjuk beírni a kurva fórumba hogy így jártatok. Engem pl hajnal 2kor is felhívhatnak ha gáz van. Mert támogatom az általam fejlesztett rendszert.

Na beírás megtörtént az LHSim részéről. Ma. Olyan nesze semmi fogd meg jól.
    Nem bántam meg hogy megvettem a LHBP-t, megérte a pénzt. De tény hogy kicsit csalódott vagyok hogy utána nulla infó hogy lesz e valami vagy hogy nem lesz. Most lett, de okosabbak nem lettünk.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.05.26. 22:57:54
  • Clidey
    Miért ne lehetne? Csak először gondolkodni kéne a miérteken, nem pedig egyből besértődni...hisz nem az volt a célom (gondolom Hont-nak és Tomibának sem).
    Nem azt mondom hogy ásd bele magad a scenery és repcsi gyártás rejtelmeibe, csak azon gondolkozz el, miért készül egy-egy minőségibb add-on hosszú hónapokig-évekig... Bizonyára azért, mert nagy valószinűséggel nem főállásban napi 8-10 órában fejlesztik őket. A developerek döntő többségének van más szakmája, munkája, elfoglaltsága. Igen, PMDG-éknél is. Igen, Aerosoftéknál is.
    Szóval lehet élni kritikával, ha nem azt kapod a fejlesztőtől, amit ígér neked. Sőt, akkor kell is! De úgy hiszem, esetünkben mindent megkaptunk, amit ígértek nekünk, sőt, annál sokkal többet is.
  • CptSAB
    Benne van a felhasználói leírásban, hogy P3D 3.x vagy 4.x-el kompatibilis lesz bármi amit mondjuk aktuálisan mondjuk 2.0-nál adnak ki? Nem. Megvettél egy terméket aminek van támogatása x verzióra. Na ne már, hogy a Skodát akkor most én buzeráljam, hogy a 27 éves Favoritomhoz ugyan már készítsen gyári alkatrészt, mert hiszen Skoda simpy clever... El vagytok ti nagyon távolodva a realitásoktól, ez a baj. Nem kötelessége az LHSimnek sem, hogy "életetek végéig" patcheljen valamit. Amiért fizettél, azt megkaptad, használhatod. Anno én is megvettem, örülök neki, nem sajnálom egyetlen forintját sem, nem akarták megvágni a hazai közösséget, az árak barátiak voltak.
    Reklamálni meg menjetek szépen a Lockheedhez, hogy ugyan már, miért változnak úgy a modulok, hogy megszűnnek visszafelé kompatibilitások.
    A juzereknek köszönhető a flightsim.com, avsim.com, avsim.ru, flightsim.cz, simviation.com stb.. stb.. oldlak milliónyi sceneryje, repaintja, textúracsomagok, hangok elkészítése, letölthetősége. Asszem elég sokan a nagyvilágban hozzáadtak valamit a szimhez. Függetlenül attól, hogy az mikor milyen minőséget ütött meg, annak az illetőnek és rajta kívűl szinte minden esetben legalább több száz embernek valamiféle pluszt jelentett. Asszem LHsim cuccainak is elég szép része free puszi volt. Sármellék, Debrecen, a Landmark, Tibi Ai csomagja, a MAS X.

• Hont
    Nem erről van szó!
    Mindenkinek lehet saját véleménye!
    Csak azt gondolom, hogy Tomi , Tibi és a többi "öreg rája" akik a kezdetektől itt vannak és láttak már ezt azt, azok tudják, hogy mi mennyi munka!
    Tomi már akkor sceneryt gyártott, amikor én még azt se tudtam, hogy mi az a flaps... (Most se tudom...:D)
    Szóval szerintem nagyon nem látunk a díszletek mögé!
  • Clidey
    "Igen tudod hány saját festést csináltam már GA gépekre. Amit meg se merek osztani mert majd jon valaki azzal hogy... Hát de a jogok meg engedely?"

Ha mindenki így gondolkodna ahogy te, nem lenne tele a flightsim meg az avsim.com repaintokkal!
    Pedig nagyon egyszerű a helyzet. Venni kell a fáradtságot, elolvasni az adott repcsihez általában mellékelt readme-t, amiben egyértelműen le szokott lenni írva mit lehet és mit nem. Ha meg eleve van hozzá repaint kit, akkor még egyszerűbb a helyzet, hisz itt eleve arra számít a repcsi készítője, hogy te majd akarsz hozzá festéseket csinálni. Tehát azokat - és csakis azokat! - a fájlokat amik a repaintodat tartalmazzák, becsomizod, írsz mellé egy readme-t hogy kinek-minek-hova-miért, meg egy-két szkrínsotot és utána a legnagyobb lelki nyugalommal tolhatod föl a netre. Senki nem fog téged bíróság elé citálni miatta.
    Persze, vannak extrém esetek, mikor egy lelkes amatőr csinál egy repaintot kb. ms paint stílusban, - épp csak nem hányja magát el az ember mikor ránéz - szépen becsomizza, de mellé rakja még az egész repcsit, műszereket, mindent, aztán odaírja egy txt-ben hogy ő csinálta az egészet... Na, ilyen gyerek munkáját vihartempóban szedettem le az avsim.su-ról...szegény moderátor meg sűrűn kérte az elnézést, pedig nem is ő tehetett róla... Na de ez tényleg egy kirívó eset volt.
    Egy szó mint 5643874665, töltsd fel a repaintjaidat, és lássuk őket!
  • saca79
    Egy ujabb fórum ahol nem lehet kritikat vagy véleményt megfogalmazni.... Ha nem témába vág azért ha meg túlságosan abba vág akkor azért...
  • Clidey
  • Clidey
    A véleményformálóktól-kritizálóktól-fanyalgóktól csak annyit kérdeznék innen a pálya széléről: ígérte nektek valaha is az LHSim, hogy a megvásárolt vagy az ingyenes sceneryjüket folyamatosan tovább fogja fejleszteni, hetente/havonta/negyed évente frissíti majd? Mutassátok már meg a readme.txt-jükben hol van ez leírva, mert én nem találom!

Amikor megvettetek, vagy ingyen letöltöttetek egy munkájukat, oda volt írva melyik szimulátorral kompatibilis. Működik? Működik! Minden további update csakis és kizárólag az Ő jóindulatukon, és kedvességükön alapszik, senkinek semmi joga nyafogni, hogy miért nem rakják már bele azt vagy azt a dolgot!
    Ha a mellékelt readme-ben egyértelműen leírták volna, hogy az épp megvásárolt sceneryjükhöz rendszeresen érkeznek majd a további fejlesztések, modernizálások, stb., na akkor lenne jogotok szájat tépni.

Komolyan nem értem néha a júzereket...tök jól be bírnák szabályozni, mit csináljon egy fejlesztő... Csak arról nagyon kevés átlagos felhasználónak van fogalma, hogy egy-egy ilyen scenery, röpcsi, miegyéb milyen hatalmas munkával jár! És sok fejlesztőnek ezek a dolgok a szabadidejükből megy el, amit tölthetnének akármi mással... Kicsit el kéne már gondolkodni ezeken a dolgokon.

Ahányszor én már hallottam széles e interneten, hogy "na majd én, majd én nekiállok, és hűűű micsoda szupi kiegeket fogok nektek rittyenteni...!" Aztán picit alább hagyott a lelkesedés, mikor jöttek az első akadályok. És persze végül soha nem lett semmi azokból a beígért hipiszupi cuccokból.

Szóval ezeket a dolgokat kellene kissé átgondolnotok mielőtt nekiálltok itt elégedetlenkedni.