5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
saca79 #3077 Jó lesz az csak várni kell még vele. Mint ahhogy xplane11 el is. Még keletlen mind a kettő. Figyeljétek meg 1 év múlva ugyanitt fogunk áradozni mind a kettőről hogy mennyire hibátlan, és csakis a jo tapasztalatokról fog szólni az egész! :D -
nibron #3076 pedig ha jobban belegondolsz ez van. az xpl az innovációban jóval előrébb tart mint most a p3d. és a v4-es kiadás ezt csak megerősíti. sőt nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt a kiadást már az xpl11 erőszakolta ki, annyira kényszeredettnek tűnik. az alapok az xpl-ben teljesen rendben vannak, a p3d-re ez nem mondható el, az addonok tekintetében a p3d áll jobban, de az kb. olyan mint amikor a microsoft azt hitte, hogy övék az operációs rendszerek piaca.:) egy éven belül megváltozhat. az alapok már nem annyira.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.31. 12:41:11 -
Nyiri #3075 Nekem van Switch/Multi/Radio panel is. Rengeteget szívtam velük. Én megvettem. Megérte. 737/777/747-t egyenként egy óráig átkonfiguráltam minden egyes kapcsolóra ami nekem fontos és kell. Pl. a Switch panel cessna startert átraktam az AUTO Brake-re és így tovább.
Azóta a SPAD induláskor felismeri melyik gép van betöltve a szimulátorba és betölti azt a configot a panelekre.
Nekem nagyon megérte az árát. -
nibron #3074 és már megint egy újabb videó ami megint csak nem jó semmire. ha már ilyen gépe van, és még a videókészítésre is fogékony az illető, akkor legalább az alapbeállításokkal tisztában lehetne. ez most ha jobban megnézed inkább elrettentésre van, mert első körben az látszik, hogy egy 6600k 4ghz-es procit 4.5ghz-en üzemeltetve, és egy gtx980-as kártyán csak ezt tudja kiszedni belőle. és ez inkább azért gáz, pedig igazából nem ez van.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.31. 12:31:40 -
Matth3w #3073 Koszonom
Igen azt mar en is beszereztem, fizetni erdemes erte ? Mert 14 proba mi van ha lejart nem lesz mukodokepes amit egyszer mar beallitottam?
-
Nyiri #3072 Én használok. SPAD.next -re keress rá. Az egy third party program amivel úgy konfigurálod a gombokat és a kijelzőket ahogy akarod. A gyári Saitek driverek már semmire nem jók -
Matth3w #3071 Urak!
Hasznal valaki saitek multi panel-t? Ha igen tudna nekem segiteni valaki a beuzemeleseben, elegge zavaros!
Raadasul a win 10 support is gyer! -
nibron #3070 már a 1706 az érvényes. -
saca79 #3069 NavigrapH oldalárol lehet leszedni az érvényes airac cycle cuccokat. Jelenleg ugy tom 1705 van. De! A teljes navigraph data mappa tartalmazza az összes mappat, na az neked nem kell. Hanem xplane11 hez való mappa kell meg addon gépeknek külön kell a frissítés szóval azok is kellenek majd gondolom jar design nak is van. Mint ahogy pmdg nek is. De amugy a neten minden le van irva ezzel kapcsolatban nem nagy ördöngöseg. Be kell a megfelelő helyre másolni a mappákat es kész. -
nibron #3068 nézd már meg, hogy mikori a dátum, és ha nem az amit belepumpáltál, akkor félretöltötted. velem is előfordul néha. -
ekre #3067 sajnálom, nekem ezzel hibátlan -
nibron #3066 szerintem a pmdg-el is lesz probléma, mert ugye ők gyorsan javítják a saját kódjukat (az ígéretek szerint), de használják az fsuipc-t. abból pedig pete nem tudni mikor tud kiadni egy 64 bites verziót. nagyon régi szedett-vedett a library-ja, és bár fordított belőle 64 bites verziót, jelenleg nem tudja eldönteni, hogy mindkét irányba megfelelő lesz-e. az viszont biztos, hogy verziót lép, tehát az 5-ös verziók következnek.
apropó, ha már fsuipc: a v4-ben átalakították a kontrollerek kezelését. olyan jól sikerült, hogy a v3-ban ami teljesen jól működik kontroller, az a v4-ben teljesen rossz. ha meg beállítom a v4-ben közel jól (mert teljesen jóra egyszerűen nem tudom), akkor a v3-ban romlik el. piston-os gépen ezért v4-ben nem tudom a mixture ill. propeller állásokat teljes tartományban kihasználni. és ez mind a lenszőrnél mind a b60-nál gondot okoz. -
kirby76 #3065 Ekre: azzal is ugyanez volt sajnos.
Saca79: ez a navdata story lehet, hogy megoldás, mert most próbáltam az alap B737-800-al, ugyanúgy
a pálya mellé száll le. Viszont ott az FMC írja, hogy "NAV DATA OUT OF DATE"
Segítenétek, hogyan kell ezt frissíteni?
Köszi előre is! -
nibron #3064 úgy érzem kissé (na jó nem is kissé) ellenségesen lépsz fel az xpl-el szemben. te tudod, de szerintem ettől nem lesz jobb neked.:) ha összehasonlítom a p3d-el, az utóbbiban nekem speciel sokkal többet kell mókolnom mint xpl-ben. a kérdezőnek az xpl-ben azzal van gondja amit nem is kellene használnia, de pl. az a p3d-ben meg nincs is. úgyhogy ebben pont igazad is van, hogy azzal neked tényleg nem kell foglalkoznod. illetve igazad van?
persze, vedd meg a p3d-t (én is megteszem), rakd fel lhbp-t (ja az most egy darabig nincs is), meg a flytampa vienna-t (az van és teljesen kompatibilis (kompatibilis?)), és utána gyönyörködj. kicsit szétnézel és garantáltan lefosod a bokád. már ha van egy kis szépérzéked. ebben a kiadásban a felfelé való kompatibilitást olyan szinten cseszték el, hogy azt már elmondani nem tudom. pedig ránézésre semmi sem változott. több mint egy hete próbálok átportolni a v3-ból dolgokat, de baromira sikertelen. még az orbx sem olyan egyszerű, és nem látom az okát. pedig van képzettségem és gyakorlatom ezekhez a dolgokhoz.
viszont a pro-atcx úgy látszik teljesen jól működik a v4-el, elég csak a könyvtárakat átírni. mondjuk várható is volt, mert ez is külső injektáló program és nem tartalmaz a p3d processzén futó kódot. -
ekre #3063 délután feltöltök egy frissítést, LHHH flattenelve, már nem cross pálya :)
Ortho4XP javított szolgáltatói file - ezzel elérhető a GO2 szerver is, nem hibás tile-okat fog generálni.
-
saca79 #3062 Nálam nincs ilyen.. Mondjuk en már frissítettem a navdatat. Próbáld meg aztan meglátod. -
ekre #3061 esetleg az lhbp tdg? -
kirby76 #3060 :DDD
Ez az alap, nem raktam be semmilyen scenery-t. Ha megnézed nincs terminál, irányítótorony stb.... Még ezzel sem lenne baj,
de ez az ILS dolog eléggé zavaró. Senki nem tapasztalt ilyet? -
endy papp #3059 Hát én csak a vidit linkeltem,a kérdéseidre a választ nem tudom..... -
saca79 #3058 Ez alap LHBP? Vagy valami elb@szott scenery? -
kirby76 #3057 Bocs, de én még mindig ezen kattogok:
Tegnap újraraktam a XP11-et, minden default csak a JARdesign A320-asát tettem be.
LHBP 31R ILS approach így néz ki:
A futópálya mellé a fűre "rakja le" a gépet az ILS.
Én bénázok, vagy tényleg el van rontva valami az X-Plane-ben?
Gondolom nem én vagyok az első aki így szeretne leszállni Budapest-en.... :)
-
#3056 ez default gep default scenery ugye? ja es a texture beallitas 10 esen elvileg csal default sceneryvel mukodik ? -
endy papp #3055 Nem tűnik rossznak,a vidi alapján.....
Ezt elnézve még meg is győzhetem magam a vételről.
Itt már magas beállításokkal futott....
A hó is elég jóra sikerült.
A végén Dubai nagyon ott van...
Igaz a felhők még mindig FSX szint....
A CPU-t eszi ez is rendesen.
De V-sync-et bekapcsolva elég folyamatosnak tűnik.
-
Nyiri #3054 "...bezon az XP 11 elhúzott és úgy fest egyelőre behozhatatlan előnyre tett szert..." Ez nagyon erős kijelentés. Főleg hogy az legtöbb addon gyártó bejelentette hogy 1-2 hónapon belül (némelyik egy héten belül) kiadja ingyen az update-t a V4-re. Sok mindent csinál az XPlane de hogy behozhatatlan előnyre tett szert? Több mit humoros kijelentés.
Majd évek múlva mikor már tényleg normális támogatása lesz az XPlane-nek, majd akkor.
Elég sok user review-t olvastam a V4-ről és közel sem olyan negatív mint ahogy írod. 64 bit egy jó lépés és csak jobb lesz. -
rodenj #3053 Köszi előre is. -
ekre #3052 feltoltok majd egy modositott ortho4xp config fajlt, abban sok javitas van, pl a go2 is mukodik, illetve nem hibas/ures tileokat tolt.
itthon javareszt go2, osm csak az overlay-hez -
ekre #3051 mondjuk en pont azert hagytam el az fs szeriat, mert akarmilyen tutorial es howtot olvastam, soha nem sikerult megszuntetni a blurry ground texture hibat, max egy fokkal jobb lett.
mindegyik repszim igenyel nemi manualis piszkalast, ha addonokkal pakolod tele. -
saca79 #3050 Használd a BI szervert. OSM elég leterhelt azért áll meg... Nem tudom P3D se arról híres hogy csak klikk es repülhetsz :D -
rodenj #3049 Nem vagyunk egyformák (szerencsére Valaki pl. én szeret másolgatni, beállításokat állítgatni,próbálgatni őket. Valaki meg szereti a kész rendszert, amihez nem kell és sokszor nem is lehet hozzányúlni. -
saca79 #3048 Szintén ironikusan fogalmaztam.... Amugy kinek mi. Pl en VFR re vagyok berendezkedve,jelen állás szerint nekem az XPL adja meg ehhez a nagyon jo alapot.Főleg hogy egyetlen masik szimre sincs értékelhető hazai scenery. Nálad persze más a helyzet...biztis vagyok benne hogy párhuzamosan masik szimet is fogok hasznalni V4 et talán. Viszont én várok vele jo sokat egyenlőre :D mivel semmi nincs gyakorlatilag hozza. A régi dolgaimat meg lehuzhatom a klotyon. Egyébként szerintem XPL - t túl bonyolitottad, sose kellett ennyit b@szkodni vele. Max itt is kompatibilitási problemak vannak a regebbi 10 eshez készült cuccokkal. Vagy ha total olyan scenery-t raknal fel ami még abszolut alfa béta gamma allapotban van... -
#3047 Na pont erről beszélek!
-
rodenj #3046 Megcsináltam első Ortho4XP csempémet. Kérdésem lenne, aki már járatos ebben: melyik térkép szolgáltatót használjátok? OSM-el próbáltam először, de belefagyott a letöltésbe. GO2 (google) egyáltalán nem ment, a BI (bing) viszont rendben lejött és megcsinálta. -
#3045 Persze hogy vissza! Majd amikor lesz olyan, hogy - Itt egy exe inditsd el és repülj!
Addig amíg ez megy - Ez másold ide ezt oda, aztán töröld ki azt , ezt meg ide, aztán nézd meg milyen hibakodok jöttek és azután azt fejtsd meg...
Szóval ennyi időm nincs! Én minden nap repülök, de csak max 1 -1.5 órát. Többnyire LHBP-LOWW, LOWI-LOWS, LOWI-LOWG LOWK-LHSM, utakat B736-al! Nekem hottentotta az XP és az éjszakai fények kivételével nagy visszalépés már ami a grafikát illeti! -
saca79 #3044 Nagyon szép, nagyon igaz gondolat!!! -
ekre #3043 igazából _szerintem_ nincs ultimate legjobb repszim. bár lenne! :)
az egyik ebben, a másik abban jobb a másiknál. bár nálam már jó ideje csak az XPL van fent, tagadhatatlan, hogy nyálcsorgatva nézem egyes FS/P3D szériához készült repülőgépet, vagy épp scenery-t.
persze ezek akadnak XPL-hez is, bőőőven, de azért a minőségi cuccok mennyiségileg jóval inkább az FS/P3D platformon érhetőek el.
arról nem is beszélve, hogy szerintem az XPL igazán a 10 verziónál kezdett pofásan kinézni (már a full alap, 0 addonnal), előtte erősen a háááááát kategóriát képviselte (nálam)
jó ideig nálam is az volt a bevált, hogy egy időben több szimulátor volt telepítve a gépemre és épp az aktuális repülési kedvnek megfelelő .exe fájlt indítottam :) (FS2004 rengeteg addonnal, FSX és XPL, szép meló volt karbantartani ezt a hármast :D)
mondjuk bevallom, nosztalgia gyanánt számtalanszor megnézek egy random "history of flight simulation" videót és kellemes emlékeket idézek fel, mikor CGA monitoron repkedtem az FS 4.0 verziójával, az iskolai földrajz atlaszomba ceruzával rajzolgatva a repült útvonalaimat, vonalzóval próbálván "bemérni" a jelenlegi helyzetemet :)
addig jó, míg van miből választanunk, én örülök bármely új szimulátornak, vagy egy meglévő folytatásának. -
saca79 #3042 Majd visszarakod :D -
#3041 Én meg már zúzom is le az XP-t a tartalék particióról és már megy is fel a v4! :D
Az elején is szkeptikus voltam vele és ez a két hét ami időt rászántam, szerintem csak időfecsérlés volt...
Majd én megvárom az XIP! :D -
#3040 Igen FPS novekededés mindenutt bár az meg nem jelenti hogy valami jobb:)) Bar ahogy olvasom a CPU gond ugyan az mint V3 ergo task manager high priority affinity core 0 disabled egy rovid ideig majd vissza kapcsol es mar muxik minden....
-
saca79 #3039 Ez a különbség a neten terjengő legendák es a tapasztalat között. Persze írnak mindenfélét huu de milyen jo 200 fps dinamic light 64 bit.. Ahham de megint milyen kompormisszumokkal? Abból mar szerintem egy jó ideje elég. Én vártam p
A V4 et gondoltam majd azok az addon gépeim vagy scenery- k majd ellesznek rajta. Szamitottam rá hogy nem igy lesz. Nagyon nem lepődtem meg.. Megint lehet elölről felepiteni egy új szimet ami megint majd csak kompromisszumokkal fog működni mint az FSX. -
szabeszka #3038 A p3d v4 úgy néz ki kudarc. nemzetközi fórumokon érezhtő a csalódás. nem adok érte pénzt. a defult scenery-vel van pl fps javulás, de randa, és egyébként nagyjából ugyanaz minden. nem gondoltam volna, de igaz. bezon az XP 11 elhúzott és úgy fest egyelőre behozhatatlan előnyre tett szert, még az egyes funkciók megléte nélkül is....