Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Ott kb ez van!
Clidey
Miért, milyennek kellene lennie? Néztem a Gugli Mepszet, ahhoz képest elég jó amit az FS mutat...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Köszi!
Ez kb olyan mint nálam, már ami a domborzatot illeti...😞
A PTA átküldtem pü-ben!
parancsolj
elkérhetném a pta beállításaidat?
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.03. 13:41:51
Hont
Esetleg nem csinálnál nekem egy screent Balatonkenesei magas partról a víz felől?
Nálam így néz ki és ez a közelében sincs az eredetinek.
nekem van, én is a múltkorában vettem meg, mert nagyon utálom az eredeti mesh-t. nálam az összes van, de ha jól emlékszem lehet külön is. nem is olyan vészes a mérete az egésznek, csak 25giga. fsx-hez volt vagy 50.
Hont
FS Global 2010 használ valaki?
Eddig nekem nem volt, de most elszántam rá magam...
Vissza tartott a terjedelme. Esetleg lehet csak európát használni?
Olyan dolog ez mint amikor keresed a zoknid masik felét.. Lehet hogy magadtól megtalálnád megis az asszonynak kiabálsz hogy " hol van"😊

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

mondjuk randazzóéknál. biztos úgy gondolták, hogy ezzel könnyítenek kicsit. valóságban nem láttam még ott, ha jól tudom a 8-asnak van a landing gear panelen, még az is lehet, hogy maga a panel eredetileg a 777-esé.
a 737-es transponderét elvileg bárhová lehet telepíteni a pedestalon, de mondjuk nem az a megszokott ami az xpl-nél van. inkább a középső szegmensben a wx radar alatt vagy ha ott van 3. comm panel (pl. bbj) akkor az alatt, vagy a trim panel fölött. amikor egy társaság elad gépet egy másiknak, ezeket az apró igazításokat el is szokták végezni, hogy passzoljon a többi géphez.
típus válogatja, 747-ből is van olyan verzió ahol a cpt. előtt van pl.: az autobrake, vagy a pedestal-nál

ez így van, de azért egy transpondert csak meg lehet találni azon a középkonzolon.😊
Nálam pmdg 737 800 ban alul az ADF és a Transponder között van a Tcas kapcsoló, én ezen is ott kerestem..

Clidey
Hát eddig a PMDG-t hogy repülted? <#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok!
Az miért van, hogy FSX-Steam-re nem tudom feltolni a kiegészítőket? Pl az ORBX-nél amikor ki kell választanom, hogy mire szeretném telepíteni, akkor csak P3D-t látja.
NÁlam a flaps az a joy beallitasban nem a 737x hez van külön rendelve hanem a standard parancshoz ugyanugy a reverse is.. Az mukodik viszont azok a parancsok amik 737x beallitasai alá pl gear up gear down vagy pár autipilot parancs nem működik így. De megprobalom total újrarakni a repcsit. Illetve ezen kívül tcas- t hol lehet bekapcsolni? Nem találom.

Clidey
Az érdekes. Nekem simán megy a flaps is meg a reverz is. Ezeket tettem csak billenytűre a nézeteken kívül persze.

Nem olvastam még.. Nem vagyok gép közelben.azért kérdezem nem vágom az Xplane telepítési részét... Nagyon nem volt időm elmélyülni benne. Csak valahol olvastam hogy addon gépek pluginjait külön be kell pakolni abba a mappába. Nálam azért erdekes mert ha nem másolom be akkor egyáltalán nem működnek kezelő szervek billentyű komboval .Egyik sem...

Clidey
Én azt nem vágom, honnan jött egyáltalán az ötleted, hogy ezzel a pluginnel bármit is kell csinálni? Olvastál valami ilyesmit a readme.txt-ben? Vagy a ofisül topikjában? <#vigyor><#idiota>
Semmit se kell csinálnod, azon túl, hogy a default NG-t átmásolod az Extra Aircrafts mappába, és rámásolod az update-t, amit letöltöttél (jelenleg v2.48n).

Amúgy válaszoltak már neked, nem olvastad? <#wink>

"This can't be. xLua is Laminar's new standard plugin introduced with X-Plane 11 and it works on a per-aircraft basis. If you did not mess around with plugin locations, the 737's plugin will certainly not affect the C172's plugin, as it's only loaded when you load the 737, not the C172."

Ismet off. XPL 11 ben használja valaki 737x modified verziót? A pluginját pontosan akkor melyik mappaba is kell bemasolni? Vagy be kell egyáltalán? Ugyanis az Xplane11/Resources/Plugin mappaban már van egy xlua nevű mappa ami a default C172 höz kell. Ha felülírom az úgy elég gáz....

Azért az xpl 11 nek is vannak nyavajái. Nálam például, landolás után, amikor elhagyom a kifutót, és taxira fordulok, megkérem a taxi clearance-t, azonnal lefagy. Keresek egy jó ATC kiegeszítőt hátha ugy kiküszöbölhető.
Nem baj. Kipróbálom azt is <#vigyor>
Hont
Én már reggel bevásároltam...😄
A Vektort , meg az LC honosítottam! De azt hiszem az LOWI ra is beruházok, mert nagyon nagyon tetszik! Megérdemlik! (És én is! )<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Hont
<#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>
Oda? A vilag összes alkalmazasa kell hogy élvezhető legyen D

alert
De ott is kell, a P3D és az FSX ugyanarra az alapra épül.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

FSX-nél nem kell semmi extra program? Sry a kérdésért de egy hete kezdtem csak a szimulátorozást.
alert
ORBX-éknál egész májusban 47%-os akció van minden 2017 előtt megjelent termékre.

Na igen. Egyenlőre en is azt mondom hogy addonok, ai, normalis atc nélkül arra jo hogy bameszkodni.. Szellemszimulator,nem sok élet van benne, igy hamar rá lehet " unni" en már most ket hét utan kezdek visszakacsingatni FSX P3D kombora pedig FSX et el akartam mar felejteni.

Én azért váltottam p3d-ről, mert egy erős vassal is szenvedtem a p3d optimalizálatlanságától. Meguntam, hogy írkálni kell a cfg-t, minden marhasággal, amikkel elerhetsz egy kis fps növekedést. Ja és hogy a tisztességes grafikai megjeleníteshez "ezer" programot fel kell tenni, szerintem gyalázat.
GSX van a p3d-hez!
FSX-hez látom, hogy az Aerosoftnak van AES reptéri kiszolgáló csomagja. P3D-hez lézetik ilyen? Ha igen, ki adta ki?
alert
Kipróbáltam én is ezt az X-Plane-t és akkor már egy Airbusszal tettem, amiről fel is löktem egy videót. Régebben kértek ugyan néhányan privátban és FB-n oktató jellegű Airbus leírást, hát ez meg egy videó lett és elég primitív, de talán egy kört sikerülhet lerepülni a látottak alapján. Van alatta magyar felirat (ha bekapcsolod) néhány megjegyzéssel.

Szóval az X-Plane... el nem dobtam az agyam tőle, de a flight model tényleg érdekes. Az eddigi szimulátor élményekhez nem hasonlítható, erről már el lehet hinni, hogy repül a repülő. A kezelése ha megszokod az interfészt sokkal gördülökényebb és gyorsabb, mint P3D-ben, a szoftver tényleg folyamatos, 20-30 FPS mintha 60 lenne. A látvány tényleg szép és sok a freeware cucc, ellenben kevés a payware és az igazán jó minőség. És itt a bibi, mert szerintem a fizetős cuccok sem hoznak egy ORBX, Flytampa, stb minőséget. A scenery repterek és a textúrák jóval kidolgozatlanabbak sajnos. Az viszont tény, hogy addon nélkül is veszettjólnézki. Főleg a fények és a megvilágítás.

A JARDesign-tól nem kell sokat várni. Repülhető az Airbus, de meg kell szokni a saját kis hülyeségeit és bugjait, hogy le tudj repülni egy útvonalat. Az Aerosofthoz képest egy picit gyengébb talán, leginkább FMS-ben, viszont a repülési modellje 100x jobb és lehet élvezni. Sőt talán inkább ezt lehet élvezni.

Részletes X-Plane beszámoló majd egyszer, ha Tibcsi is elkészül vele 😄 De a szoftver megér egy próbát, tényleg.

Azt azért vedd figyelembe hogy ha a 737x modositott verziot hasznalod abban még elég sok a bug nem feltétlenül úgy működik jopar dolog mint mondjuk egy PMDG ben.Szerintem túl érzékeny is a szélre vagy az FMC nel is van par dolog ami azért fura. Pl időt nem lehet átállítani folyamatosan az UTC - t mutatja nem a Local- t ( ugye pmdg 737 ben siman át lehet állítani. Gondok vannak a VNav- al is, néha fogja magát es nem hajlandó követni az útvonalat ikyenkor újra ki be kell kapcsolni a Vnav módot. Vagy pl én a TCAs kapcsolót se talalom sehol ( vagy vak vagyok) MFD folyamatosan "TCas off " ot ír. És van még egy de ezt csak total véletlen vettem észre, ugye van neki puginja ami az egyedi kapcsolók beallitasahoz kell. Xlua néven van es be kell másolni az XPlane/ plugin mappába, csakhogy ott van mar egy ugyanilyen nevű mappa ami a default C172 fuel selector szabályozás pluginja. Ha felülirod akkor az utóbbi funkcio nem működik, átnevezni a mappat hiaba próbálod nem működik az se. Persze ha nem használod a stock C172 -t akkor ez nem gond...

Megcsináltam, de ott nem hoz javulást, azaz csak akkor tudom kikapcsolni a hibát, ha eu1 kikapcs. Gondolom az egész openLC pack-ot érdemes újratelepíteni. A sorrendet úgy állítottam be, ahogy a linkelt képen láttam.
Mi és hova van leírva a telepítéssel kapcsolatban? Leírást nem találtam.
nem biztos, hogy azt. meg kellene keresni kivel veszik össze. szerintem a vector lesz az. pipáld vissza az eu1-et és vedd ki a vectorokat egyesével. szintén azt keressük mikor szűnik meg. és akkor mindkettő uninstall majd install, de úgy ahogy le van írva, különben megint ez lesz.
de ezt csak akkor ha a sorrend tutira jó.
Megvan! A Europe1 a ludas. Akkor most openLC re-install?
na igen, a 737-es nem az a fajta repcsi, ahol csak végig kell zongorázni a kapcsolókat.😊 bár a buszon sem kell az anti ice-t bekapcsolni. azt csak akkor használjuk a földön ha extrém jegesedés van és jár a hajtómű, de felszálláskor-leszálláskor azt is ki kell kapcsolni.
Az Air pack volt a megoldás!
Köszönöm Szépen mégegyszer

<#worship>
Utoljára szerkesztette: nagyi981, 2017.05.01. 16:17:20
Ezt nagyon jól látod, 2 napja cseréltem a p3d-t x plane-re : ) Ott Aerosoft Airbust repültem
Megpróbálom alkalmazni amiket írtál, nagyon köszönöm
hát az gyorsan lejött, hogy nagyon nem vágod a 737-es rendszert. meg kellene nézned pár videót, a 737-es preparálásáról.
alapvetően két dolog akadályoz meg az indításban: az apu gen off állapotban van. a felpörgetés idejére pedig az air pack-okat ki kell kapcsolni, mert az apu nem bírja. felpörgetéskor az n2-őt nézzük, 25%-nál adjuk rá a kakaót.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.01. 16:04:24
Sziasztok!
Sajnos gondom van a 737 800X hajtóműindításával. Kezdem úgy érezni, hogy egy program bug tör borsot az orrom alá. Rengeteg videót néztem végig oktatási jelleggel, és utoljára még végigmentem az Xchecklist pontjain is, de egyszerűen nem akarnak beröffenni...

Mellékelek egy tényleg rövid videót hátha ti láttok valami fontos momentumot benne, vagy esetleg tényleg bug-ról van szó!
Szinte csak azokat a rendszereket indítom, ami nagyon szükséges a hajtóműstarthoz, tehát sok minden kimaradt.
Előre is köszi a véleményeket

737-800 Engine Start Attempt

Ja, és bocsi, de ez is X Plane 11
Utoljára szerkesztette: nagyi981, 2017.05.01. 15:56:40
az nem baj ha nincs (főleg mert az ftx ebben az esetben fiktív) nem annyira lényeg, az openlc viszont fontos, hogy ott legyen.
valahogy így
ha még ezek után is villódzik, vedd ki a pipákat egyesével az openlc_europe* sceneryk elől és nézd meg mikor szűnik meg. ha ettől megjavul és biztos jó a sorrend, akkor vagy nincs update-olva, vagy nem jól települt fel.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.01. 14:49:30
jó akkor nem hangoltad fel a vectort. a centralból el tudod indítani a settingsből (configure ftx global vector...).
egy kis bónusz: frozen surface kikapcsolása mert szar.
a lényeg: elevation corrections
először meg kell nyomnod a "run auto configuration" gombot. azután az engedélyezett listából át kell tenni lhbp-t (meg általában az összes addon sceneryt amit használsz) a tiltott listába. majd megnyomod az apply gombot.
ezután ha jó a scenery listád, már nem villódzhat.
A következőket találtam:
Vector_AEC megvan, ugyan ott ahol neked.
Vector_OBJ megvan ugyan ott ahol neked. Alatta a Vector:Fixed_APT viszont nincs, csak a sima Vector_APT
FTX viszont hiányzik.
Ahogy a listát nézem, azt tűnt fel, hogy LHS_LHBP_X-ből kettő van a listában. Viszont a Scenery Config Editor csak egyet hoz. Hmm. Furcsa.
szóval még mindig inkább az orbx scenerykkel kellene foglalkoznod. a többi most nem igazán érdekes.
valami ilyesmit kellene előállítanod:
vector_aec
vector_obj
ftx és openlc
igen, valahogy így. na most nálad a lowi van beírva az ftx beszúrási pontjához. ezt javítsd át a listában a legalsó szinten szereplő nem orbx-os scenery-re. nálam ez az "lhs_lhbp_x" és közvetlenül a "bathymetry" felett található. itt a képen nem látom, de szerintem neked is a bathymetry felettit kellene kiválasztani. az openlc-nek pedig az ftx-et választod ki.
nálam ilyen:
lenyitott állapot
kész állapot
miután beállítottad megnyomod a save gombot. msjd kilépsz és újraindítod a centralt és megnézed, hogy az általad beállított van-e ott. ha igen, jónak kell lennie, ha nem akkor jogosultsági problémáid vannak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.01. 13:44:36
Clidey
Az LHBP_City az Aerosoft LHBP-ből származik. Azt szoktuk használni az LHSim LHBP-hez is.
Régen nekem is volt ilyen villódzásos problémám, de sajnos már tökre nem emlékszem hogy oldottam meg. 😞

Nekem továbbra sem szép a magyar térkép. Próbáltam azzal, hogy eltávolítom LHS_LHBP_X-et, de az alap P3D reptér alatt is változtatja folyamatosan a térképet a repcsi alatt. Kipróbáltam más reptérnél, ott nincs ilyen.
Amit észre vettem a listádat összehasonlítva az enyémmel, hogy nekem nincs is olyan, hogy LHBP_City. Továbbra is az az érzésem, hogy két map boxol egymással.
Hont
Így gondoltad?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hont
ORBX -nál nagy akció!