Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és amikor legközelebb elindítod a centralt és megnézed a beállítást, akkor úgy néz ki, hogy nem mentette, tehát visszatette az ftx helyét a top-ra? mert akkor rendszergazda, meg jogok meg ilyesmi, vagy csak egyszerűen nem nyomtad meg a mentést.

szerk: amikor azt írtam "első reptér", akkor az alatt a listában a legalsót értettem. te is?
dobj egy képet róla, amikor le van nyitva a combo.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.30. 19:39:45
Okés, de szerintem lehetne XPlane topic.

Hont
Na ez nálam nem akar működni!
Persze azt az egyet amit megadok, azt előre teszi, de a többit minden FTX Central3 indítás után megint vissza szórja legalulra...
nem baj, nem lehet mindenki tökéletes.:)
Számomra érdektelen. Nem használok XPlane-t :)

kifejezetten neked mondom.:)))
a settings-ben a "library insertion point"-nál az "ftx"-hez kiválasztod az első repteredet, az "openlc"-hez pedig az "ftx"-et. azután megnyomod a save gombot és jössz egy csokival.:)
Hont
Nálam a Centrál3 diktátorkén működik...
Az ORBX cuccokat hozza legfelülre!
Nekem EyeCandy megoldása vált be a !
Bármikor futtatom a Central3-at valami konfigurálás miatt, akkor utána el kell indítanom a Scenery Config Editor-t és a helyére húzkodni a reptereket!
#2444 Kifejezetten Neked mondom, hogy a repterek vannak mindig minden felett! De itt a fenti GYIK-ban találsz infót róla!
hmm. az nem telepít. lehet, hogy az lhs ad ki valami hangot és az okozta?
csak pmdg 737-et
ha telepítettél pmdg 777, 747-et vagy az aerosoft buszát akkor telepedett raaspro is.
Elvileg sem fscrew sem pedig raaspro nincs telepítve. az orbx-et megpróbálom rendbe tenni
akkor csak a raaspro csomag okozza a hibát. vagy letiltod, vagy az előbb írtak szerint újratelepíted.
mondjuk engem halálra idegesít, úgyhogy nálam globálisan tiltva van.

úgy ell érteni, hogy a scenery listában az lhs-nek az lhbp alatt kell szerepelnie. tehát az lhs réteg az lhbp alatt van.

villódzás, az orbx miatt van. a central 3-al próbáld helyrerakatni, ha nem megy, akkor az orbx-eket egyesével kapcsold ki, és meglátod melyik csinálja.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.29. 23:56:03
na ez elég is. az xaudio2_7.dll-ben keletkezik egy access violation. valószínűsítem, hogy használod az fscrew csomagot és ez okozza a galibát. a javítása elég kellemetlen. mivel ez egy inkompatibilitási hiba, ezért egy csomó dolgot le kell szedni, és újra felrakni.
directx redist pack (csak újra felrakni)
vcc redist (leszedni és újrarakni) azt nemtom melyiket, meg kell nézni a doksiban melyiket használja, és a 32 és 64 biteset is.
fscrew csomag (leszedni és újrarakni)
raaspro csomag (nemtom fejből nem bizta, hogy jó) (leszedni és újrarakni)
Eltávolítottam. Most jó lett . Landolás után nem dobott ki.
De a textúra még villódzik.
sry, de ezt nem értem: " Lényeg, hogy LHS- LHBP alatt legyen!"
Hont
Az nem szokott galibát csinálni...
Lényeg, hogy LHS- LHBP alatt legyen!
spmd
Keresek valakit, aki ért a komolyabb programozáshoz vagy tudna benne segíteni, mégpedig az AI csomaghoz szeretnék valami olyan modult, ami online a flightradar-ról szedné le a reális járatinformációkat. Létezik is valami ilyesmi program, csak az túl bonyolult és körülményes a telepítése. Valami egyszerűre gondoltam, ami kiválthatná a flight plan-eket.
OK.
Akkor próbálom eltávolítani a Landmarkot.
spmd
Nem kell semmi más az LHSim-es LHBP-hez.
A hivatalos weboldal azt írja, hogy igen.

De ha nem, akkor a Hungary Landmarks sem kell?
Az orbx-et úgy telepítettem, ahogy alább a GYIK-ben van. Csak a Tree-t telepítettem utólag. Ha ez a gond, akkor arra csak a teljes Re-Install lesz a megoldás?
lhsim oldalán nem találtam erre megoldást.
Hibanapló: Egyszerre két belyegyzést dobott:
1;
Alkalmazás: Prepar3D.exe
Keretrendszer verziószáma: v4.0.30319
Leírás: A folyamat egy nem kezelt kivétel miatt meg lett szakítva.
Kivétel adatai: kivételkód: c0000005, kivétel címe: 7747A5E0

2;
A hibát okozó alkalmazás neve: Prepar3D.exe, verzió: 3.4.9.18400, időbélyeg: 0x57d9b14e
A hibát okozó modul neve: XAudio2_7.dll_unloaded, verzió: 9.29.1962.0, időbélyeg: 0x4c0641e5
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x0003a5e0
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1670
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d2c0cf31f3f981
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\Games\Prepar3D\Prepar3D.exe
A hibát okozó modul elérési útja: XAudio2_7.dll
Jelentés azonosítója: 0207a37a-0859-4c41-8fe1-139113520d0a
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:
spmd
SPAI Traffic info: YouTube vagy Facebook
Honfitársaknak nem kötelező adományozni, csak egy privát üzenetet küldeni majd válaszban a teljes verzió linkjét küldöm.
kell hozzá a base pack?:) ezt hol olvastad? még sohasem raktam fel.
a textúra villódzás inkább az orbx miatt szokott lenni. valahol nem jó a scenery sorrend, vagy a scenery beállítások nem jók az optionsban.
a nem megfelelő működés hibaüzenet még kevés arra, hogy meg lehessen mondani mi a gáz. windows naplóban meg kellene nézni melyik modul milyen hibakóddal szállt el. nem hiszem, hogy oom mert az nem azt írja ki hanem, hogy elfogyott a memória. lhsim fórumán nézted már? lehet újra kell telepíteni a c++ csomagot, vagy ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.29. 22:33:19
Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon és a szimulátorozásban is. P3D 3.4-ben a következő szituációval szembesültem többször is:
Amikor LHBP-én landolok, akkor a landolás után (akár a kifutón, akár taxin) felugrik az ablak, hogy a P3D nem megfelelő működés miatt leállt és bezárul. Alapból OOM-re gondolhatnánk, de miért mindig akkor és ott? Amit még ezen felül észrevettem, hogy Magyarországi térképpel valami NOK. Repülés közben azt látom, hogy a térkép alattam négyzetenként változik. Egyszer egy erdős/rétes rész, másszor pedig egy utca részét tölti be.
Mivel LHBP-t megvásároltam és ott írják, hogy kell hozzá a Base Pack. Ezt sajnos P3D 3.4-re nem tudom telepíteni, mert 2.0-t ajánl fel maximum a telepítő.
Erre a hibára és a Base Pack telepítésére tudnátok nekem megoldást?
Előre is köszönöm.
Köszönöm!
Hosszúhétvége-> minden lesz csak alvás nem!
Clidey
Kicsit pontosítanék-helyesbítenék:

Az X-Plane 11\Aircraft\Laminar Research mappából kell a Boeing B737-800 mappát átmásolni az X-Plane 11\Aircraft\Extra Aircraft mappába, majd átnevezni Boeing B737-800X mappára. Aztán ebbe a mappába belemásolni az update-t (2.48m a legutolsó) és felülíratni a már ott levő fájlokat.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nagyon köszönöm. Ugy erzem még ma este nekiállok : )
azért az alapértelmezett szabály, hogy az eredetihez nem nyúlunk. nem csak azért mert ezzel megsérted a licenszszerződést, hanem azért is mert bármikor szükség lehet az eredetire. mint például most is.:)
az aircraft mappába átmásolod ez eredeti 737-es mappát. átnevezed mondjuk b737-800x-re. ebbe másolod be a legutolsó upgrade-t. ha a teljes csomagot töltöd le, külön az upgrade-t nem kell, mert benne van. a teljes csomagban van pár dolog, pl. egy jóval "harapósabb" hang a géphez, bár azzal is lenne még elég tennivaló.
Ugy tervezem, hogy leszedem a 310 MB-os mappát, majd leszedem csak az utolsó upgrade-et, a mappat beteszem a default 737 helyére és az upgade-del felülírom amit szeretne. Ennyi ha jól gondolom : )
legegyszerűbb, hogy a youtube-on rákeresel az "spai" szóra. alatta mindent megtalálsz vagy facebook.

#2425: elég mindig csak az utolsót upgradelni (és nem kell mindegyiket), de ha először csinálod, nem árt ha leszeded a teljes csomagot. van benne információ is, amúgy pofonegyszerű.
Minden updatet le kell tölteni, vagy a legutolsóban minden benne van és elég csak azt?
Nagyon Köszönjük! Donate? Hol lehet? Egy linket erre is dobhatnal..

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Nincs is azzal gond... Csak random " szetkapcsol" aztán b@szik fordulni...ki kell szállnom arrébb tolni.. D

<#eljen><#worship>
Köszi srácok.
Akkor holnap leszedem.
igen az. és szinte naponta változik. kb. 3 napja szedtem le a k-s verziót, és most látom, hogy már az m-es az aktuális. elég jól használható.
Köszi Clidey!
Sajna csak holnap tudom megnézni a linket, ez ingyenesen letölthető?
spmd
Elkészült a legújabb SPAI Traffic verzió (BASIC és V6). A BASIC a legújabb V6 egyszerűsített változata. Nincs kisgépes és Cargo forgalom. Akinek szüksége van a teljes V6 verzióra, az kérem írjon nekem privát üzenetet és küldöm a linket, mivel ez nem publikus.
SPAI BASIC letöltés: FSX verzió , P3D verzió
Nálam is mindegyik vezérlővel(saitek yoke ,pedál és xbox controlerrel) a Yaw-al együtt fordul az orrfutó alapból, nem állítottam rá egyiket sem.
Szerintem ez így jó,lehet vele taxizni leszállás után is előtte is.
Még a meghibásodást kell belőnöm jobban mert most 200-on van és elég sokat kell szervizelnem.<#wink>
Kár hogy nincs olyan opció hogy be kellene állni a hangárba javítani ilyen esetben ,meg a manuális tankolás sem lenne rossz kútnál ,persze ezek nélkül is együtt tudok vele élni.
Igaz a minap hívtam a szerviz kocsit oda is jött egy ,utána egy tartályos de hogy mit is csinált.....,még ennek utána kell nézzek....
Pár érdekes kép tőlem is
Nem árt az óvatosság vidéki reptereken..
Sirályok Fertőszentmiklóson.
Wiener Neustadt reptér,volt köztük agancsos is de később jött....
A rend éber őrei villogót használva az M1-en.
New York Central Park

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.04.29. 14:05:21
Clidey
Szerintem a hiba nem a te készülékedben van. Bár a 747-est még nem próbáltam, de pl. a default 737 sem képes egy mezei ILS approach megrepülésére, ezért is hozták létre például ezt a projektet.
Szóval szerintem a 747 is hasonlóan buta mint az alap 737. De hát ezek nem is arra lettek készítve, hogy tudjon mindent amit kell, hanem hogy a kezdő kocapilóták ha leülnek a számitógép elé, fel- meg le tudjanak szállni, és elmondhassák magukról hogy ők bőjing pilóták. <#email><#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nyilván hülye kérdés, de xpl11-ben sikerült már valakinek 747-tel ils landig-et végrehajtani? 2 napja próbálkozom és egyszerűen nep kapja el a localizert meg a g/s-t. Több éves p3d airbus x tapasztalat után rohadtul frusztrál (és akkor nagyon finoman fejeztem ki magam). Szépen elrepülök a kifutó felett tökéletes szögben, megközelítésnél nem akarja leadni az orrát. Kezdem gyanítani hogy nálam nem stimmel valami
Clidey
Nálam sosem volt gond a kormányolással...igaz sosem használtam szarvakat, csak sima mezei joyt. <#smile>

Clidey
Ezek nem NSFW képek, te! <#bee1><#idiota><#law><#nyes>

Clidey
<#eljen><#hawaii><#eljen>

Clidey
Hát még erőteljesen tesztelgetem, szóval még nem mondtam le róla.... <#wink>

Clidey
És? Nem szeretsz minket olvasgatni? <#eplus2><#idiota><#law>

valamelyik nap felraktam egy saitek yoke-ot, és kipróbáltam. hát így sem jelentkezik az általad leírt probléma. több kontroller is próbáltam, úgy sem. sorry
spmd
Én P3D-re az EditVoicePack XL-t használom. Szerintem lényegesen jobb a gyári ATC-nél.
Hont
Nem is arra találták ki...Nem kell taxizni!
Repülni kell! Taxizni taxiz az FSX-ben! Repülni repülj a XP-ben és ámulj a P3D ben...:D :D :D
Nem tudom ki hog van vele de nálam még mindig gondok vannak XP 11 ben az orrfutó irányításával. Eleve ugy kezdődött hogy nálam a csűrő forgatja alap beállításban ( ezt meg sem lehet változtatni sehol) pl rudderhez nem is lehet párosítani ilyen beállítás nincs. Ok megszoktam hogy takeoff- nál kb 20 csomoig a yoke- al iranyitok majd át az oldal kormányra. Csakhogy random fogja és landing után beszarik az egész és lellasitva sem hajlando elfordítani az orrfutót.. Gondoltam véletlen megnyomtam valami gyorsgombot ami letiltotta... Végig néztem van olyan hogy "toggle nose wheel steering" de az sem segit. Ujra kell inditani az egészet hogy ujra életre keljen. Lehet külön vezerlőre rakni amugy az orrfutót csak ahhoz kéne egy kormany vagy masik cucc. Igazán nem értem, Idegesítő mert teljesen random jön elő es gyakorlatilag landing utan képtelenség taxizni....

azért budapestet még erről a szar:) képről is felismerni. mondjuk a pályaudvarokra húzhattak volna valami épületet. így úgy néz ki mint egy rendező. apropó képek: görgő és ínhüvely védelem érdekében jó lenne használni a spoilert.