5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• endy papp
    Akkor lehet jobban járok hosszú távon ha az erre szánt pénzem az xplbe feccölöm....vagy ki tudja mit hoz a jövő????..
  • nibron
    az fd szerintem teljesen változatlan. ennek ugye függnie kell a repcsitől is, én a realair két gépét tettem át (b60,lancair), tehát eredendően egy fsx-hez fejlesztett masináról van szó, amit aztán adaptáltak p3dv3-ig. ezekkel semmi változás, próbáltam a gyárilag hozzáadott gépekkel is egy kicsit, ott sem vettem észre semmit. a realism panelen született két checkbox: "ignore weight" és "ignore forces" de ezek állítgatása után sem vettem észre semmit. mondjuk a forces paramétert talán a raptorral kellett volna próbálni:).

#3032,#3033: valóban van fps ugrás nem is kevés, de egyrészt egy vanilla alkalmazásról beszélünk mindenféle addonok nélkül, és abban a v3 is patent. viszont arról van szó mihelyt felrakok egy addont látványosan visszaesik az fps. és kb. ugyanúgy mint a v3 esetében. a flytampa dubai, vienna és aerosoft frankfurt-ot raktam fel, és miután a felhőket is beállítottam az eredeti 200 feletti fps-ből rögtön visszaesett ~50 körülire. viszont mint írtam nem is ez lenne a lényeg, mert azért a 40-50 fps még korrekt érték, de már az xpl-nél is láttuk, hogy az alacsonyabb fps is lehet élvezetes, ha nincs szaggatás. és a v4-ben alapból nincs. az már más kérdés, hogy ezt többek között olyan apró trükkökkel érték el, mint, hogy visszavették a mesh "felbontását". ezért az alap scenery-ről röviden csak egyvalamit tudok mondani: fos. ha viszont visszateszed a normálisnak megfelelő értékre rengeteg memóriát fog zabálni, szaggat és a betöltési idő HATVÁNYOZÓDIK, de az fps-ben alapvetően nem lesz változás. én is kipróbáltam jópár sceneryt és eddig egyik sem volt jó. a flytampa-hoz már tegnap is voltak javítások, meg kell nézni eddig miket javítottak, elég tanulságos és ezek után még mindig hibásak a repterek. tehát lesznek még további javítások is. valószínű, hogy felszíni textúra hibát kicsit nehezebb megoldani. a csápokat, dokkoló berendezéseket egyelőre el lehet felejteni, elég mókásan néznek ki a repterek így. szóval a lm adott a felfelé való kompatibilitásnak egy barackot.
  • Hont
    Én az Académiai verziót fogom megvenni.
  • Nyiri
    Melyiket érdemes megvenni?
  • Hont
    Egyenlőre én is csak jókat olvasok róla...
    Sajnos csak a jövőhéten tudom megvenni, mert a heti keretem az ORBX-nál hagytam...:D
  • Nyiri
    Első user jelentések elég pozitívak. FPS ugrás mindenütt. Ezt minden user alátámasztja. Sokan kipróbáltak V3 sceneryket és simán megy.
    Eddig biztató
  • kirby76
    Itt a link "pucéran": https://www.youtube.com/watch?v=NM3ypPCU2JI&t=21s
    Nekem simán elindul. Nem tudom mennyire komoly, de normálisan néz ki az irányítótorony,
    ott vannak a Citibank-os jetwayek stb. Egy LHS által készített LHBP-t (P3D-hez) pláne
    GSX-el nyilván nehéz űberelni, de azért próbálkozom megközelíteni.
    Hátha valaki tud valamit.....
  • saca79
    A video már nem elérhető.. Viszont a hozzaszolasokban ott van hogy irni kell privatot vagy emailt a sceneryvel kapcsolatban
    Amugy sose hallottam róla hogy lenne ra LHBP mármint olyan ami komoly....
  • kirby76
    Sziasztok,

kérdésem, hogy az alábbi Youtube videón lévő LHBP scenery-hez vajon hozzá lehet-e jutni?

LHBP scenery

Eddig P3D-t használtam szimulátor gyanánt, de az X-Plane 11-nek jobban tetszik az Autogen-je, nem beszélve ha ráhúzzuk az Ortho4XP-t...
    Az egyetlen bajom, hogy nincs normális LHBP scenery. Ami a GW-en van hibás, a 31L-en a pálya mellé (jobbra) rakja le a gépet az ILS :)
    A fórumon lévő már jobb, de a LHSimulations LHBP-jével (minden tiszteletem a fejlesztőké) nem lehet összehasonlítani.

Köszi előre is!
  • GTC16
    Sziasztok!
    Ha egy gépen van a P3DV3 és V4 ORBX...
    http://www.orbxsystems.com/forum/topic/135709-ftx-products-and-p3d-v4/?page=1
  • Hont
    Holnap véget ér ORBX akció!
    Nem elfelejteni...!
  • Nyiri
    Már a p3d a v2-től kezdve verziózza a user doc fájlokat. Tehát ott van v2, v3 suffix
  • Hypo #3025
    ha v3 és v4 egy gépen van akkor csak ugy tudod megoldani - hogy a mashova allitod be a user/doc foldereket, de alapbol erre a szitura nem keszultek fel csak arra hogy mi van ha FSX es P3d egy gepen van azt FTX central szepen kezeli a gond akkor van ha P3d bol ketto van
  • saca79
    És utána is csak akkor amikor majd mindenki kinyafogta magát es úgy gondolom hogy megéri. Had csamcsogjanak addig rajta legalább más karán megtanulom mikor érdemes rá áldozni
  • Nyiri
    Facebook P3D csoportban nagy hiszti van egész nap hogy "juhuhuhu ma jön". Nem is értem. Engem legalább 2-3 hónapig míg nincsenek releváns frissítések az addonjaimhoz addig teljesen hidegen hagy :)
  • Matth3w
    Oke mostmar mindenre tudjuk a valaszt, de a FD-rol senki nem szol semmit! Jo? rossz ? Valtozatlan?(=rossz)
  • nibron
    na azért azt se felejtsük el, hogy a terrain-t kicsit megritkították a v4-ben, úgyhogy a betöltési idő így persze hogy kevesebb. ha beállítok egy elfogadható értéket a betöltési idő igencsak megnövekszik (sőt hajaj, csak néztem mikor felvettem 10-re). a memóriafelhasználása pedig így meg már jóval több mint az xpl11-nél, és a mesh még mindig a béka feneke alatt van. amit pozitívumként el tudok mondani néhány nap után az, hogy a szaggatás jóval kisebb (szinte alig észrevehető) a v3-al szemben. de a rossz hír, hogy valszeg ezért is kellett megnyírbálni a mesh-t, mert ha beállítom a már említett 10-es értéket, 7700k proci 5ghz-en gtx1070-es kártyával 3200mhz ddr4-es ramokkal már megint szaggat mint állat. az előtöltés ugyanolyan rossz mint volt, úgyhogy a fekete illetve homályos betöltések továbbra is bennmaradtak a featurelist-ben.
    a videóban egyébként sem stimmel valami a v3-ban az autogen-ek környékén, mert nem állhatott volna annyi ideig 83%-on. különben a v3 így még előbb töltött volna be.
    a kompatibilitásról: eddig még nem találtam olyan komponenst ami jól működött volna. a flytampa megírta, hogy kompatibilisek a sceneryk, amiről sorban derül ki, hogy mégsem. már adtak is fixálást, de az még édeskevés, pl. egyszerű fű textúrák betonnak látszanak. csápok még bgl szinten sincsenek, rosszak a fények meg hosszasan sorolhatnám. és ezek csak a sceneryknek azon része ami a scenery, tehát nem tartalmaz kódot.
    az orbx-ről: hát lehet, hogy kompatibilisek, csak azt kellene kitalálni, hogy ha két szim van egy gépen (v3 és v4), hogyan manageljük az orbx csomagokat. mert ha csak simán átmásolom, az úgy nem jó (egy nap után feladtam ezt a fajta toszogatást).

azért javítanom kell saját magam, mert a rex textúra csomagja úgy látom hiba nélkül működik, és hát az spai csomagnál sem érzékeltem különösebb gondot. indításkor van egy kissé durva jelenet, de pár perc és normalizálódik a helyzet.
  • ekre
    ami szép lesz, végignézni az összeset, hogy melyik hol és milyen mértékben hibás :)
    pl amit már írtam, LHHH jelenleg inkább cross pálya :)
  • endy papp
    Ez igen nem is tudtam hogy ennyi repterünk van....
    Azt nem lehet valahova kitenni a bannerba hogy honnan érhetőek el ezek?
    Tudom nem a te feladatod lenne csak kérdezem.
  • endy papp
    Nem is értem....mi volt ezzel a cél?????
    Ja hogy megmutassák no fiúk mennyivel jobbat csináltuk vegyétek,vigyétek....
    Ja ja egy "hangyafasznyival" jobbat igen.
    Az Xpl kellett volna mellé tenni...
    Ennyi erővel az FSX vs P3D is bemutathatták volna.
    Na mind egy ,estére már többet tudunk,már aki megveszi vagy megkapja a frissítést .
    Kivi leszek az itteni felhasználók véleményére benyomására az új desing-el kapcsolatban,,,,
  • ekre
    Hungary VFR - zLHHungaryVFR csomag javítva, ezzel visszakerült az X-Plane 11 jóval részletesebb LHPR reptere.

az alábbi repterek (van fiktív, van már zárt) érhetőek el hazánkban:
    LHBC Bekescsaba
    LHBG Balassagyarmat
    LHBJ Baja
    LHBO Balloszog
    LHBP Budapest
    LHBR Banreve
    LHBZ Balatonkeresztes
    LHDC Debrecen
    LHDK Dunakeszi
    LHDV Dunaujvaros
    LHEC Ersekcsanad
    LHEM Esztergom
    LHER Eger
    LHFG Fehergyarmat
    LHFH Farkashegy
    LHGB Gyorszentivan-Bony
    LHGD Godollo
    LHGR Gyuro
    LHGY Gyongyos_Pipishegy
    LHHH Harmashatarhegy
    LHHO Hajduszoboszlo
    LHHY Harkany
    LHJK Jakabszallas
    LHKA Kalocsa
    LHKD Kecsked
    LHKH Kiskunfelegyhaza
    LHKK Kiskunlachaza
    LHKV Kaposujlak
    LHMC Miskolc
    LHMP Matkopuszta
    LHMR Maklar
    LHNK Nagykanizsa
    LHPC Pusztacsalad
    LHPK Papkutapuszta
    LHSP Sarospatak
    LHSS Szolnok-Szandaszolos
    LHSY Szombathely
    LHSZ Szentes
    LHTL Tokol
    LHTO Tokorcs
    LHUD Szeged
    LHZK Zalakaros

remélhetőleg hamarosan a csomag része lehet a nagy részletességben kidolgozott LHDC, LHPP, LHSA, LHSM, LHTL és LHZA
  • endy papp
    Köszi a választ.
    Gondoltam hogy azért még lesz csinosítva javítva.
    Ferihegyről felszállva első út tököl volt onnan fel a dunán,csak ámultam bámultam.
    Főleg hogy nem B.P:-i lévén ritkábban látom ezeket a részeket.
    Már türelmetlenül várom a folytatást.
    Csak így tovább...
    A nép nevében köszönjük az eddigi erőfeszítéseid is.
  • Hypo #3015
  • ekre
    teljesen jogos az észrevétel, nyugi, ne maradnak így :) az összes olyan hazai reptér ami már része az xplane-nek, az az alap reptér lesz. jó sok minden javítani való akad, lhhh pl iszonyat dimbes-dombos.
    van mit csinálni :) lhbp alap reptér, nem az, ami a videón van. hosszú út áll még a csomag előtt, ezek még masszívan az első lépések, de örülök, hogy összességében tetszik.
  • endy papp
  • saca79
    Jó lesz az. Kell hozza félmillió -ért addon nagyjabol ugyan ennyiért egy vas alá. Es lesz is vagy 15 fps. De legalább hatvannégybit....
  • nibron
    ez a flytampa egyik legremekebb alkotása. amúgy az xpl után meghogy nincs rajta orbx, behányás kategória az egész, szabály szerint rosszul vagyok tőle. úgyhogy sürgősen tele kell pakolni addonokkal, hogy elviselhető legyen. a felhőket már lecseréltem rex-esre, úgyhogy az már elviselhető, de nagyon hiányzik a pta. eddig mindegyik addonnal probléma volt, még azokkal is amelyikre azt írták, hogy működik. valami mindig hiányzik.
  • endy papp
    Na ez már valami,ha mindenhol legalább ilyen lenne azt mondom .....persze ettől sem ájulok be,de a reptér szép.
    A kiírásnál gondolom a pirosra gondolsz,bal felül.
    Az ha jól emlékszem a Fraps vidi rögzítő kiírása.
    Be lehet állítani hogy mutassa ezeket az értékeket.
  • nibron
    ebben a videóban a bal felső sarokban a kiírást mi csinálja?
  • nibron
    ebben a vidiben egyet nem értek. ha ennyire nem ért hozzá a gyerek, meg ennyire vacak a gépe, minek csinálta ezt a videót. ráadásul 1080-ban.:))
    már napok óta nézegetem a v4-et, hát miután láttam mit tud az xpl szilárd meggyőződésem, hogy ezt most így bűn volt kihozni. ezért most így nem is kérhetnének pénzt, ennek ingyenes upgrade-nek kellene lennie, mert tulajdonképpen nem is tartalmaz semmi újat. na jó a 64 bitet, de arról meg az a véleményem, hogy már a v3-nak is annak kellett volna lennie. a többi "újítás" szamóca. azt el kell ismerni, hogy a vr-eseknek kedveznek kicsit, de azt meg nem használja széles tömeg.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.30. 00:05:51
  • endy papp
    A minap pont erre repkedtem az xpl-el.
    Mikor végig néztem a vidit ,hát hogy is mondjam,fogtam a fejem ezért a játékért újra pénzt kérnek....
    Inkább vissza ülök a jó öreg fsx-be sokkal az sem rosszabb.
    A hangot vegyétek le jobban jártok.

De a többi vidi sem győzött meg jobban .
    Egyenlőre aszem kivárok,míg nem látok valami nagyon meggyőzőt.
    Na nem drága pénzen vett tuning grafikára gondolok.
    Mert ahogy elnézem az xpl-hez ingyen olyan tuningok vannak már most,hát még később hogy magasan odaver ennek a "64.bitnek", igazából az alap is.
  • Frequency
    Nem a gépedben van a hiba,az előbbi videóban Péren szálltam le...olyan mint a tiéd..
  • endy papp
    Az eddig is benne volt az alap játékban ahogy a villogó rendőr autó is némely reptéren.....
  • endy papp
    Nagyon köszönöm a segítséget.
    Műkszik.....
    Amit eddig láttam B.P.-ből nagyon tetszett,
    Most csak ennyire volt időm,majd a többit eztán.
    Csak is gratulálni tudok szép munka.
    De azért így hirtelen engedd meg hogy megkérdezzem hova tűnt Pér-reptér.?????
    Először azt hittem rossz helye járok....
    Mert ami most van nekem eléggé kevés ahhoz ami alapból benne van a játékban.
    A többit még nem volt időm berepülni.
    Azért ami szép és jó azt nem kellene megváltoztatni szerintem.
    Alap játék LHPR
    Modosított LHPR
    LHBP lehetett volna de ott én semmi változást nem láttam?
    Vagy csak az én gépembe van a hiba???
  • Frequency
    Még egyszer köszönöm a segítséget!Annyira jó lett hogy még egy villogó yardot is kiszúrtam az M1-esen :)
  • ekre
    ortho4xp és w2xp nélkül (az alábbi ini fájllal) így fest:

• ekre
    ez egy biztosan működő alap x-plane telepítéshez készült scenery_packs.ini, ez biztosan működik full packhoz, ha valamelyik nem kell, pl Budapest, akkor azt egyszerűen kivágod. zLHH kell mindenképp, ill a library-k.
    erősen ajánlott még a w2xp, illetve az orthophoto-k. egyik sem része a csomagnak, bár w2xp-re van némi esély.

I
    1000 Version
    SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - +46+20 - Szeged/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - +47+19 - Budapest/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - LHGD/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - LHUD/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - zLHHungaryVFR/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/R2_Library/
    Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.05.29. 16:17:20
  • endy papp
    Köszi.
    Még annyi lenne hogy ,mégis csak rászántam magam és "belevetettem magam a dolgok sűrűjébe"
    Az lenne a kérésem ha leírnád melyiket kell először beilleszteni a helyére? hogy jó legyen a végén a sorrend.
    Már képben vagyok valamelyest mert tegnap egyik brazil reptérnél is hasonló kép kellett tennem ,de ott 2 fájl volt és le volt írva részletesen ,melyiket kell először.
    Köszi előre is...
  • ekre
    az ortho overlay-t az ortofotók készítése során készíti az ortho4xp alkalmazás.
    ha minden hosszúsági és szélességi körhöz berakod, akkor az lesz, egyébként 1 fájl az 1x1 hosszúsági és szélességi fok területét fedi le.
  • ekre
    így van, a sorrend nagyon fontos!
    első körben jónak tűnt a scenery fájlod, most megnézve nem az :)

javítottam, így kéne kinéznie

SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - LHGD/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - LHUD/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/LHDC_v1.0/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/LHSM/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - +46+20 - Szeged/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - zLHHungaryVFR/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EBBR Brussels/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDDF Frankfurt/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDLP Paderborn-Lippstadt/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EGBB Birmingham/