5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    hát azt nemtom mennyire szarnak ránk (azért európában is elég elég erős tábora van az fs-nek), és kis országunk vasúthálózatát megnézegetem, nagyjából még stimmel is, de az a módszer ahogy azt odabták na az szúrja már a szemem évek óta. az xpl-nél azért megmutatták, hogy lehet ezt egy fokkal jobban is csinálni. amikor legutóbb xpléneltem, pont azon gondolkodtam, hogy ebből már lehetne általános szimet csinálni. autóra, vonatra, hajóra, bringára mittoménmire...
    az is biztos, hogy településileg is elég elvetemült módon alkotott az orbx, az xpl-nél közel tökéletes az a megoldás amit megalkottak. kíváncsiságból megkeresgéltem az összes ismert rokonom lakóhelyét, és teljesen jól működik a dolog, az orbx-nél egy ilyen hülyeségre esélyed sincs.
  • saca79
    Erre szerintem egyszerű a magyarázat. Ahhogy a korábbi ORBX régiókból is látszott sz@rnak europara inkabb az amerikai piacra építenek oda érdekes módon még ingyenesen is rengeteg nagyon jol kidolgozott scenery van. Sőt közép európát el lehet felejteni ha erről van szó. Szerintem ez az egész eu vector valami auto generalt [email protected] van város oda raktak egy kupac valamit ugyanigy az utakkal stb... Tudom most fogtok jönni azzal hogy " hat de ott van skocia meg norvégia"
  • nibron
    a másik, ahogy az orbx odahányta az utakat és a vasutat az nagyon gáz. lhbp-n felszállás után a gile3d-n repülve mindig dobok egy hátast ferencvárostól. az xpl-ben sem hibátlan viszont lenyűgöző ahogy él az a közeg. a másik, hogy be vannak sorolva az utak. van autópálya, főút, közút stb.
  • nibron
    megnéztem, a "resources/default data/earth_nav.dat" fájlban van az alábbi 3 sor:

4 47.447583333 19.254083333 431 10950 25 312.474 BPR LHBP LH 31R ILS-cat-III
    6 47.423777778 19.289805556 431 10950 25 300312.474 BPR LHBP LH 31R GS
    12 47.423833333 19.289861111 431 10950 25 0.000 BPR LHBP LH LISZT FERENC INTL DME-ILS

na most: a két utolsó sorban a szélességi-hosszúsági adatoknak szerintem meg kellene egyezniük. ha ezzel ki lehet javítani, akkor inkább a navigraph-nak kell szólni, azonfelül akkor a 13R irány is hibás.
  • saca79
    Olvastam picit forumon nem egyedi. Nem pont LHBP -n de máshol is előferdül. Hát ott hiába kopogtatsz.szerintem ajtó sincs :D kell valaki aki helyére rakja. FSX hez volt az AirportFacilitator azzal helyre lehetett rakni a siklópályát. Itt nem tudom... Illetve egy dolgot találtam ma. Hiaba van frissitve a navdata megnéztem mar kíváncsiságból az stock 172 GPS ben. Ott azt irja navdata out of date. Szvsz nem biztos hogy elég bemásolni a costum data mappába a frissitest! Resources/ default data mappaban is vannak dat fájlok valamint CIF mappa szerintem ezt is felül kell irni. Nem tuti még nem neztem meg de nem tart semmibe.. Eredetit ki kell menteni es bemasolni az újat.. Hátha.
  • kirby76
    Köszi Saca, akkor a natív scenery szar valszeg. Ezzel kopogtassak a Laminal Research-nél? Elhajtanak a csipába..... :-D
  • Clidey
    Ha magában nézem csak a képet, azt mondom, nagyon szép. De ha mellé teszek egy valós fotót, azt kell mondjam semmi köze a valósághoz. :(
  • saca79
    Na megnéztem több gépen is 31R alap scenery. Vagyis nem alap mert @ekre féle VFR van fent. Igazad van nem jo a siklópálya. Ha napon nézem ott jo helyre rajzolja. Érdekes. Nekem eddig nem tűnt fel mivel nem nagyon szoktam ILS landingolni de sz@ar valoban.
    @nibron pont ezt akartam mondani hogy a kettőt össze kellett volna gyúrni es csinálni egy Plane3d V1 et :D
  • kirby76
    Frissítettem mind2t (A320, B737), de a szitu ugyanaz. Megőrjít ez az egész. Ráadásul a 13L-en nem is működik a localizer....
    Légyszí valaki nézzen már meg a 31R-en egy ILS megközelítést, hogy a futópályán landol-e a gépe.
    Ja, X-Plane 11-ről beszélünk.

Köszönöm!
  • nibron
    nekem is a gyanúm, hogy valahol keveredik a v3 és v4. sohasem volt ilyen gondom. úgyhogy ha van erre lehetőséged eleve külön telepítsd, biztos könnyebb lesz.
    az a festés nem az opcenterből van, megadhatnád az elérhetőségét. gyűjtöm a lufis gépeket, valamikor ott dolgoztam.

#3147: na igen, milyen jó lenne átvenni az alapsceneryt és a fénykezelést a p3d-be. az fd-ről már nem is beszélve.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.01. 15:05:45
  • saca79
    Ugyanez XPL11-ben .Teljesen alap.

• Hont
    50% Akcio REX-nél!
  • Hont
    Ez PMDG 736.
    Talán hétvégén lesz időm és elkezdem a v4 telepítését...
    Megpróbálom úgy, hogy a v3 ssd lehúzom és kiváncsi vagyok, hogy szüz telepítésnél mit csinál a Central3 a jogtiszta orbx kacatokkal...
    Nekem abban pl pont az testszett, hogy nem kell vele cseszekednI. Kifizeted , települ, használod! Abszolút bolondbiztos! Főleg így, hogy megmutattad, hogy a Library-t hogy lehet beállítani! Nekem ez a rendszer nagyon bejön!
  • szabeszka
    Ekre, egyéb kedves barátok! Átdobnátok ezt a két fájlt nékem? Nem tudom, mert nincs annyi időm "leorthózni" újból komplett Pest megyét, és most a másik gépemen is hibákat ad az XP, mert ott járok, hogy telepítettem a laptopomra is kiszűrvén mi a g...i van. Email címem alul. És köszi!

1. Custom Scenery/zOrtho4XP_+47+019/terrain/92192_144928_BI18.ter
    2. Custom Scenery/zOrtho4XP_+47+019/textures/92192_144928_BI18.dds

[email protected]

:)

• nibron
    hát ja, v3-ban nekem is valami hasonló van addon hegyek eredményeképpen. a v4-ben még a felhő árnyékok sem akarnak rendesen muzsikálni. az orbx-al pedig egyszerűen nem bírok, már írtam nekik levelet, de még nem válaszoltak. érdekes, hogy az elfordulásos képen már legalább az orbx base textúráinak kellene lennie, de az sem működik, pedig már vagy háromszor ellenőriztem, hogy jó-e. már azon gondolkodom, hogy a registryben ha átírom a p3dv3 könyvtárbejegyzéseit, hogy a v4-es könyvtárra mutasson, akkor jó lesz-e.
    a pmdg 736-osnak van lufis festése, vagy ez melyik gép?
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.01. 13:54:48
  • endy papp
    Nem tudom de az oroszok tolják vele.
    Oroszul tudóknak előny...
  • Tompoxxx
    Köszönöm a gyors választ...
  • ekre
    scenery_packs.ini sorrenden múlik az egész, a zPhotoXP_+47+019_16_Budapest_XP10_2012-10 legyen az alján (ha van HD Mesh-ed, akkor a mesh fölé menjen), majd mondjuk legfelülre (első) mehet a Hungary VFR - +47+19 - Budapest. a VFR csomaghoz KELL az alap zLHH csomag, nélküle be sem tölt az XP, illetve az opensceneryx (betölt, ha nem lenne fent, de visít, hogy nem ok, ill az opensceneryx modellek így hiányozni fognak)!
    ami erősen ajánlott még, az egy w2xp telepítés. nagyon sokat dob. remélhetőleg ez is (ill ennek egy módosított változata) is a csomag része lesz majd.

egy példa scenery_packs.ini a fentieknek megfelelően

I
    1000 Version
    SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - +47+19 - Budapest/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/!!!Hungary VFR - zLHHungaryVFR/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/zPhotoXP_+47+019_16_Budapest_XP10_2012-10/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/zzz_hd_global_scenery3/
  • Tompoxxx
    Megoldható-e, hogy a "zPhotoXP_+47+019_16_Budapest_XP10_2012-10" és a "Hungary VFR - +47+19 - Budapest" egyszerre legyen fenn úgy, hogy pl. Margit sziget látsszon?. Ha igen, hogyan?
  • saca79
    Probalj vele egy hosszabb kb 30- 40 perces kórt.Más gond is lesz ott. Várok akkor ezzel is
  • ekre
    nemsokara frissitik, mar beta frissitese van. taxizni lehetetlen most vele.
  • saca79
    És ez működik 11 en? Azt olvastam hogy részben csak... Meghogy a pluginja nem kompatibilis vele.
  • ekre
    webshop
  • Hont
    Elfordultam én is 90'-al és nálam ez van...
    Igaz scenery nélkül...
  • saca79
    Khmm... Honnan hogyan?
  • ekre

nadejo, ez is felkerult a listara :D
  • saca79
    Sajnos ilyen a " gamer" világ. Nezz körül mindenhol tele vam free to play cuccal. Viszont hogy barmit elérj benne mindent meg kell venni. Ez is ilyen. Veszel egy alapot amit saját kedvedre belakhatsz.egyébként kinek mire van igénye mit repül hol repül. Erre jo pl ORBX hogy regiokra van osztva. Kerül amibe kerül ha valaki ott es azzal a geppel akar repulni az meg fogja venni előbb utobb. Nem is az árral van a baj. Hanem amit beszéltünk korábban, mennyire tartják az adott dolgoz naprakészen, es mondjuk nem kell majd minden update nél ujra megvennem.
  • ekre
    pontosan. főleg, hogy alapvetően csak VFR repülök, voltak kósza kisérletek, hogy én és az IFR, IVAO-n is repültem, de az IFR nem az én világom. bár tagadhatatlan, hogy az IVAO-s élmény felejthetetlen, élő ATC, többi pilóta, stb. Vatsim-et ajánlották helyette, kevésbé kötött. Vatsim kimaradt.

nem olcsóak, de szerintem megéri. főleg, ha akciós, bár épp nem az. bár picit én is drágának vélem a flightsim kiegeket, de csak azért, mert nem hazai pénztárcánkhoz mért az árak alakítása :(
    általában ha megtetszik egy fizetős scenery, megnézem, hogy ingyenesen mi érhető el. ha mákom van, van jó ingyenes is. ha nincs mák, akkor jön a számolgatás.
    amúgy pl ami kifejezetten jó ingyenes scenery, az MisterX scenery csomagjai. pl a San Francisco scenery jóval jobb, mint számtalan ingyenes (nézd meg, érdemes, majdnem hozza azt a szintet, mint az alábbi fizetős NY és WDC)

az jobban zavart, mikor megvettem az MS Flight összes DLC-t, majd rá kb 2 hónapra lehúzták a rolót, offline sem működött tovább :D
  • endy papp
    Jó Jó de a két város árából vetted a komplett játékot,azért ezek ennyit nem érnek szerintem,
    De akkor ha meglesz csak itt repülsz....???
    Igaz egy repcsi sem annyit amit elkérnek érte.
    De persze mindenki arra költ amire ép ingere van.
    Egy leárazott coptert én is vettem 19 dodoért de nem bántam meg mert nekem bejönnek és ilyen ingyenesbe nincs,és jó vele repülni.
    Pont azt ami az ablakból látszik.
    Gondolom ugyan így vagy vele te is,ha egyszer ezek jönnek be nem sajnálod rá a manit.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.01. 08:53:12
  • ekre
    aha, Washington XP kiegben pár helyen fellelhető :D

• saca79
    Donald Trump??? ::D
  • ekre
    ahj, hétvégén be kéne vásárolnom....

New York XP

Washington XP

• saca79
    Szép! Viszont: addon reptér, addon sky, addon night.. Egy alap éjszakai vagy akár nappali látványra lennék kivancsi. Illetve valaki irta itt korábban hogy elment mar ez az egész a látvány irányába.. Persze fontos de masodlagos szerintem. Picit irjatok mar róla hogy milyen benne repülni. Magam részéről elhiszem hogy orbx aerosoft stb cuccok milyen szépek. ( volt van nekem is) de nem azert venném meg mert telepakolva szép. Ha van tapasztalat FD ről stb az jobban erdekelne. Esetleg valaki probalt már rajta V3 hoz készült vagy azon működő addon gépeket?
  • endy papp
    Szerintem is nagyon szép a reptér....de ami mellette van közvetlen az FSX szint,szerintem.
    A felhők nekem,továbbra sem tetszenek,nálam az fsx-ben különösebb mokolás nélkül sem sokkal rosszabbak...
    Pontosan ez melyik reptér(kod elég) ha a hétvégén lesz gépem meglesem xpl-ben .
    Az fps elég karcsú de ha folyamatos akadásmentes akkor semmi gond.
  • Hont
    Csillámpóni...?
    Szerinted mi volt a kivetni való abban a videóban? (melyikre gondolsz)
  • ekre
    teljes logot dobj be
  • szabeszka
    "napok óta szenvedsz vele, és még nem jutottál el odáig"
    1, Na öregem, "nem őríztünk együtt libát"....
    2. Tegnap raktam újra. Tehát itt tartok.
    3. Ha nincs fent custom scenery nincs gond. Ha van, akkor ledob. Pl. orthofotókkal megspékelt helyzetben elszáll, ha csak a default sceneryből indulok akkor rendben. Zavaró, hogy előzetes hibajelzés nélkül.

Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2017.06.01. 07:12:55
  • nibron
    felejtsd már el az oom-ot 64 bitben. azért kicsit jobban meg kellene dolgozni, hogy azt elérhesd:).
    a hid (human interface device) bridge shutdown, az usb eszközzel való kapcsolat megszakítását jelenti. nem valószínű, hogy ez okozza az elszállást, inkább már csak a kilépéshez tartozó üzenet. valószínű, hogy a kontrollereddel való bontásra utal.
    azt mondjuk nem értem, hogy már napok óta szenvedsz vele, és még nem jutottál el odáig, hogy leszeded teljesen, majd újrarakod, és lefigyeled mikortól lép fel a hiba. valszeg már itt tartanék, ha ennyire nem találnék kapaszkodót.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.01. 04:23:38
  • szabeszka
    0:03:15.472 D/HID: HID Bridge Shutdown
    ----- X-Plane has shut down -----

???
    Ez oom ?
  • Matth3w
    köszönöm szépen ! :)