5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#3197 Tévedsz! Azért hogy ilyen legyen, nem kell külön fizetni, megveszed Corfu-t és már ilyen is lesz! :D
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.06.02. 17:50:51 -
endy papp #3196 Értem én vagyis alapból ugyan itt nem ez és így van a játékban...ezért meg külön fizetett hogy ilyen legyen,de ha tévednék bocsi. -
nibron #3195 ez nem tupírozott, hanem egy ilyen részletességű addon. -
nibron #3194 ha már ugyanazt kell telepíteni, igazán megcsinálhatták volna, hogy ne kelljen két helyre. ki a fene bírja már ssd-el ezt a sok orbx-ot:)? ez így most egy kissé előrelépés, de még nem az igazi. úgy látszik kénytelen leszek manuálisan telepíteni, de akkor le kell szednem a v3-ból is az orbx-okat. na majd megláttyuk:)...
hát elég jó videót hozott össze a srác, de azért kár a zoomért.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.02. 16:18:27 -
endy papp #3193 Ahogy a legtöbb ez is "feltupírozott" ha az alap ezt tudná mindenki ezzel tolná..... -
#3192 ORBX FTX CENTRAL P3d V4 readyhttps://orbxdirect.com/ftxcentral -
#3191 jaja néztem én is már elég szép:) bár a zoom level az azert vicces igy egy 172 ben sose latsz max ha az elso ulest kiveszed es hatulrol repulsz :)))) de eleg jo a video -
ekre #3190 hihetetlen, szebbet még nem láttam! -
ekre #3189 szerintem az egyik legjobb freeware, a sok közül :) -
saca79 #3188 Ingyenes MisterX KSFO+CITY
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
ekre #3187 azoknak, akik szintén szeretik a heliket (nem a jármű a lényeg, azt a moddolgatás miatt szeretem használni, gyors és stabil vtol).
fiktív LHFI ICAO kódot kapta, Péterfy Sándor kórház, a fiumei úton. szerencsére az épület is elérhető a sketchup warehouse-ban, szóval az is bekerült :)
kirby76: youtube-on keress rá
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.02. 13:00:46 -
saca79 #3186 na ez már valami!! -
nibron #3185 na+ a főnökség is előírja a manual landingot, hogy legyen gyakorlata a pilcsiknek. -
#3184 -
kirby76 #3183 Ez tök jónak tűnik. Hozzá lehet jutni ehhez a sceneryhez? -
ekre #3182 megnéztem a gyári 737-el, nálam így fest 31R ILS.
viszont szerintem nekem Papirzacsi által is említett Kozma féle LHBP van meg, ami nem pontosan van elhelyezve. online elég problémás lehet :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#3181 ha a körülémények adottak azért a pilóták kézzel szallnak fel es le hogy legalabb valami erdekes is legyen ne csak admin feladatok:))) -
Nyiri #3180 :D
-
ekre #3179 Robin Peel kell neked (nekünk :)), itt felveheted vele a kapcsolatot:
Robin Peel - X-Plane.org
-
saca79 #3178 Erre ia megvan a szabály.erősen metar függő abban ott van alatalabn milyen szabály érvényes az adott reptéren. Har rosszak a látási viszonyok es a repter is CAT III akkor autoland. De ha szoktal hallgatni live ATC-t akkor tapasztalod hogy ettől el lehet térni. Lehet kerni ILS aproachot" jó időben "is. De szigorú szabálYok vannak. Az ATC dönti el hova melyik pályára mit enged.Van itt szerintem aki ezt meg tudja erősíteni :) de en úgy tudom nagy altalanosagban a glide slope ra állást követően landing chek majd nagyjabol 1000 ft nel disangage es manual landing. De ugye vannak repterek ahol a megközelítés is es a landing is teljesen manual. Pl LGSK 02 palya az egyik kedvencem ilyen téren... -
kirby76 #3177 Én évek óta repülgetek, nem rendszeresen, mert idő az nincs.
De már nagyon régóta szerettem volna megtanulni a műszeres repülést.
Sikeres ILS landolást kb. 2 hete hajtottam végre először. :-) Vicces, hogy gyakorlatilag magától száll le a gép,
csak a gázt kell elvenni a kilebegtetéskor. Kíváncsi lennék, hogy a valóságban is így teszik-e le a gépeket ILS-el
rendelkező reptereken.
De a VOR-VOR is nagyon tetszik. Persze még millió dolgot meg kell tanulnom, de izgalmas világ ez is.
ekre: ha megvan az ember neve esetleg email címe, megosztanád és írok neki? Köszi! -
saca79 #3176 Na annak örülnénk itt páran! Bar en se vagyok az a nagy autoland huszár. Még Airline is csak loc capture ig aztan disangage mindent...és ranyaljuk a betonra kézzel :D -
ekre #3175 muszer alapjan is jonak tunt, ill latvany alapjan. de mondom, en es az IFR, kulon vilag :) (meg kene mar tanulnom...) -
ekre #3174 vagy be kell szerezni egy jo lhbp scenery-t. van laminarnal egy srac, ezeket a hibakat neki kell jelenteni, napokon belul javitjak. elokeresem, mert nem jut eszembe a neve -
saca79 #3173 Ne ijedj meg. Mapon nekem is jo helyre rajzolja a siklópályát.
Ez érdekes mert pl FSX ben is volt olyan hogy rossz volt az ils pozicio de ott ha megnezted rossz helyre is rajzolta az ILS -t ezt kellett facilitator-al rápakolni szépen a pályára. Itt más a helyzet... Én gyanítom hogy LHBP van rosz pozicion. -
kirby76 #3172 köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat!
Vicces, mert a Gatewayen ezt írja egy kommentelő a legfrissebb LHBP-re:
"Landing with ILS on LHBP 31R RW ends with landing wrong position."
És ezt:
"Plane will land right next to the runway instead of on the runway."
Meg ezt:
"There are autogen roads (and cars) at LHBP on apron, taxiways and inside of the boundary of the airport."
Ez utóbbi is elég zavaró.
De ezek szerint ezzel együtt kell élni. Vagy Nem használni ILS-t ezeken a pályákon. -
ekre #3171 pedig latod, csak kerni kell :)) -
#3170 Ha megnézed Google Earthben ezeket a koordinátákat, akkor tökre rendben vannak, nem kell ezeken átírni semmit. Kérdés, hogy a pályairányt ez a navdata true vagy magnetic headingben érti. Érzésem szerint true, mert 312 és így lesz a 308 magnetic belőle. Könnyen meglehet, hogy pár tized fokot hibázik a dolog, de akkor nem a pályával párhuzamosan hoz be az ILS, vagy a másik nagyon kézenfekvő dolog, ami pl. a kozma féle budapestben is jelent volt/van, hogy rossz helyen van a pálya. :-D -
#3169 köszi hogy emlitetted mert már nekem is b... a csöröm :))))))) -
#3168 Mágneses elhajlás...? -
ekre #3167 nálam úgy fest, hogy jó az ILS (IFR analfabéta vagyok, azért is mondom, hogy úgy fest :D)
jahm, amúgy régebben a local map-en lehetett állítani az ILS pozícióját, 11-ben ezt már nem találtam :(
amúgy meg azt hiszem, hogy adott reptér nav.dat állománya (később megnézem), ill érdemes lehet airport gateway-ból befrissíteni a repteret és adatait.
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.02. 07:20:32 -
nibron #3166 közben megnéztem én is, a navdata-al nem lehet javítani. átírtam a kordikat egy biztosan jó állományból és ugyanaz. egyébként nem csak a pozíció nem jó, hanem az irány is picit 1-2 fokot jobbra visz. -
nibron #3165 ugyanarra az állománynak az ide-oda másolását felejtsd el. azzal csak nagyobb kárt csinálsz mint ami már van. ha csak az alap xplane-t vesszük, akkor annak a default data-ban kell lennie.
mind a két kordit kipróbáltad? mert ugye nem tudjuk melyik a jó.
egyébként ezek az eltérések az összes szimulátorban előfordulnak. valakinek mostanában gondja volt az autoland-al, és lhbp 13r-en valamelyik nap kipróbáltam p3d-ben, és szerintem kicsit jobbra teszi le a gépet az lhsim-es lhbp sceneryvel. eddig nem tűnt fel mert nem használok autoland-ot és annyira kicsi az eltérés, hogy ott a műszeren sem vettem észre eddig. ott már úgyis mindig "visual"-ban vagyok. pilóta azért van, hogy korrigáljon:). -
kirby76 #3164 Megcsináltam amit javasoltál: beraktam a NAVDATA fileokat a /X-Plane 11/Custom Data-ba is. Semmi.
Átírtam a resources/default data/earth_nav.dat fileban a koordinátákat de semmi.
Pedig épp arra gondoltam, mielőtt olvastam volna a postodat, hogy nem a repülőben, hanem magában
az X-Plane-ben, azaz a repterekben keresendő a hiba. De hiába állítottam ugyanarra a két szélességi-
hosszúsági adatot, semmi nem változott.
Pfff, tetszik az X-Plane, csak el kell felejtenem LHBP-t. :-(
-
saca79 #3163 En ebben a mapban is felül irtam a fájlokat. Még nem néztem meg a glide ot de stock GNS430 ugyanugy out of data.... B@szki. Hat hogy az @nyjaba lehet ezt frissíteni. Vegyem ki belőle az elemet? Xplane.org on is téma amugy. Megoldást tartalmazó bejegyzést én egyenlőre nem találtam. -
saca79 #3162 kb két oldallal ezelőtt irtam is erről az approl.De azóta már en se használom :D azért egy normalis flightmap fizetős. És nem is olcsó. Xplane2gps gyakorlatilag egy android app amivel álhelyet engedélyezed a telefonodon majd wifin keresztül xplane el párosodik. A buta telefon azt hiszi ott vagy ahol az xplane ben...
. ergo a telefonodon lévő bármilyen gps, térkép, stb alkalmazason nyomon követheted az utad. -
ekre #3161 jogos, ezentúl így küldöm a nagyobb postokat :)
igen, jó kis app nagyon! naviator-al kiegészítve főleg :) -
nibron #3160 kircsi:))) érdekes app. az a neve, hogy "xplane to gps"?
nem szeretnék senkit sem cseszegetni, de szerintem ezeknél a féloldalas bejegyzéseknél kellene használni a spoiler gombot, mert egyrészt így nem kellene annyit görgetni, másrészt így most nagyon megnehezíti a visszaolvasást. -
ekre #3159 viccet félre téve, én kipróbáltam.
telefonon x-plane to gps (a telefonod gps-e azt hiszi, hogy az x-plane-ben lévő pozíciódon van, repülős navi appokhoz király).
szóval x-plane to gps indít, átültem egy kocsiba és hazavezettem, gps navigáció alapján :) -
ekre #3158 frissítés, a megszokott módon.
frissült:
alapcsomag (zLHH) - némi flatten, reptér hibák javítása
Budapest - új épületek, exclusion zone-ok, erdősítés
LHGD új épületek, exclusion zone-ok, erdősítés
újonnan bekerült:
Balaton (na jó, még csak 1 épület, LHSK torony)
Ortho4XP Overlay (NEM az orthophoto-k, hanem a programmal készült overlay - úthálózat stb)
példa scenery_packs.ini, újdonságokat figyelembe véve:
I
1000 Version
SCENERY
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - +46+20 - Szeged/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - Balaton/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - LHGD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - LHUD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - zLHHungaryVFR/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/