5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
saca79 #3237 En is nemrég láttam hogy vannak fent simheaven oldalan kész ortho sceneryk plusz w2xp layerrel meg csomo landmark. Ahhoz képest egyébként durvan jól néznek ki hogy ingyenesek. FSX alá meg se közelítő lomok komoly krajcárba kerülnek... -
ekre #3236 ortho4xp zoomlevel 16, austrian landmarks az x-plane.at-ról, ill szintén innen LOWW reptér, valamint simheaven féle w2xp mixed europe.
ingyenesek.
tapasztalatom szerint bőven elég a zoomlevel 16, max azon régióban érdemes nagyobb, ahol sokat és alacsonyan repkedünk.
zl16-os tile 2,4 giga és kb 15-30 perc alatt készül el.
a fák elhelyezésén overlayeditorral lehet egyszerűen segíteni, a hazai csomagban is ezt csináltam most leginkább.
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.06. 07:39:16 -
nibron #3235 teljesen jó. mondjuk a császári udvarban kicsit sok a fa. ez alap? -
ekre #3234 LOWW és környéke
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
nibron #3233 na azért nemcsak átszínezték. pl. eltüntették a repcsikiválasztásnál az only favorit gombot. ahhoz azért komoly munka kellett. most minden alkalommal keresgélhetem azt a 3 repcsit a százból. -
endy papp #3232 Párizs.... pihenő a tetőn -
Nyiri #3231 Azért hogy a főmenüben is lehet állítani a grafikai beállításokat az nagy fejlődés :D :D -
#3230 Hát, ha azt nézzük, még így is jobban működik mint a P3D-ben... :D
Apropó selling point. Olyan vicces volt ahogy azt is reklámozták a v4 releasekor hogy New UI, közben meg csak annyi történt, hogy átváltott kékről feketére... :D Amit tulképp bármelyim júzer is megcsinálhatott magának eddig is otthon...sőt, már FSX-ben is működött anno. :D -
endy papp #3229 Nekem ez irányú tapasztalataim pozitívak.
Eddig ha esett akkor a játékban is.
Amikor frissíted érdemes megvárni mit ír a végén mert van mikor nem tudja letölteni a friss adatokat,de ezt pirossal ki is írja.
Az is lényeges milyen időt állítasz be ,(hogy a pontos régiónak megfelelő legyen,mert ha csak kis területre időre korlátozódik,pl az eső simán eltérhet a valóságtól.
Tegnap is megnéztem(de ezt eddig is így volt) beírtam a win.időjárás keresőjébe olyan területet ahol ép esik a nagyvilágban 3-ból 3x a játékban is esett.
Nekem inkább a játék optimalizálatlanságával van bajom most hogy 3x olyan erős hardvert tettem alá, alaplap,proci,memória,mégsem érzek akkora változást.
Alig használja ki,míg más játékoknál nem ezt tapasztaltam,ott pont az ellenkezőjét tapasztalom a legtöbbnél magasabb beállításon dupla fps,simább futás teljesítmény,itt meg csak a felszínt karcolgatja a játék...
Még csak nem is nagyon melegszik viszont az fps a béka segge alatt van.....
Nem használja sem a GPU sem a CPU úgy ahogy elvárható lenne.....
Itt van elsőnek a reflection egy rakás kaka.
Az élsimítás (antialiasing)is csak az fps zabálja de érdemben nem nagyon tesz hozzá,
A HDR maxon használhatatlan,igaz high-on is elég jó.
Texture quality tök mindegy hova teszem ahogy az fps nem befolyásolja úgy érdemben ez is csak dísz ,majdhogynem.
Az world objects sem tökéletes....
Arról a kis apróságról nem is beszélve hogy 3 monitorra nincs rendesen optimalizálva.
De egyre sem mert pl.Párizs még egyen is katasztrófa fps terén de vannak még helyek.
Oké hogy 25-30 fps-el is elszaladgál a játék no de azért,ennél jobban is meglehetne csinálni....
Remélem azért hamarosan komolyabb ráncfelvarráson esik át.
-
nibron #3228 marketing szempontból meg lehet nézni a p3d oldalt is. fel is van sorolva egy csomó minden ami hiányzik a szimből:)). amúgy az xpl-ben valamennyire még működik is, kb. úgy mint az fs9-ben.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.05. 08:05:21 -
#3227 :)) ez igaz csak az egyik marketing selling point a 64 bit mellett a weather i volt de hat mindegy nem is hittunk benne azert annyira:)))) -
nibron #3226 hifi-nél as2016 és asca open béta -
#3225 Az X-Plane ebben a tekintetben olyan, mint a P3D - ha normális rilvedört akarsz, külső stuffot kell használj. :( -
#3224 Igen és 3-szor frissítettem is a repülés alatt. :-D -
#3223 Az időjárás beállításakor állítsd a frissítést 15 percre,mert alapból 60 percre van állítva...lehet hogy nem szedte le az adatokat. -
endy papp #3222 Vakuljak meg de még felhőt sem láttam nem esőcseppet.... -
#3221 Gondoltam, ha már éppen szakad az eső, akkor repülök egy kört benne... Hát ilyen fantasztikus zivatart csinált nekem az x-plane.
Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2017.06.04. 20:03:01 -
#3220 Legyetek szívesek csináljatok egy screent a következő mappa tartalmáról:
C:\Windows\System32\drivers\etc
Létezik nektek "hp" nevű fájlt itt?
-
endy papp #3219 Csupán teszt jelleggel készült...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#3218 Tudja esetleg valaki, hogy mit kell módosítani a P3D v3-on jól működő gépeken, hogy a v4 alatt is jók legyenek? Pl. Sibwings An-2.
Látom, hogy Pl. az A2A tett lépéseket a kompatibilitás ügyében, de szerintem egy pár régebbi készítő már nem foglalkozik ezzel, így marad a "házi" barkácsolás. -
nibron #3217 a v4-hez: addig míg nem javítja a hifi az as2016-ot, és van opusfsi-d, akkor használhatod azt helyette. az asca eleve kompatibilis a v4-el, az opus is csak a simconnect-en keresztül injektálja a szimet. és a 4.0.0.0-ás simconnect felfelé kompatibilis a 61259-essel.
viszont nem árt letölteni egy fsuip510-et. a simflight beta szekcióban megtalálható. regisztrálni nem lehet egyelőre.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.03. 22:26:15 -
nibron #3216 akkor nem jó hardvert használsz. nálam ha feltekerem, van hatása, de az fps is eldobja magát. de ez csak akkor érvényes ha van legalább 60fps-ed, 20-30-nál szinte hatástalan. miből esne lejjebb?:)))) esetleg csak nem látod:).
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.03. 22:04:58 -
#3215 Nekem az pl nem oszt nem szoroz!
Egyáltalán nem vettem észre, hogy terhelne bármit.
-
nibron #3214 a reflections nem alkalmazásfüggő. a technológia nem tart még ott, hogy normálisan megoldja. máshol sem érdemes felhúzni, pl. a p3d-ben sem. -
saca79 #3213 Az fps nem minden hiaba 25 vagy 40 is akár felhúzott reflection nál borzalamas lag van. Nem folyamatos. Több fórumon is írják hogy felejtős egyenlőre, több a gond vele mint amit hoz. -
endy papp #3212 Azért az gépfüggő is ,a régi alaplap proci ram-al meg se próbáltam ezzel meg feltoltam maxra addon géppel ,szép volt. persze amellett nincs optimalizálva ezt aláírom ahogy a játék is helyenként elég döcögős.....
Az addon sceneryket reptereket még nem próbáltam,
Azért szép mikor a házak tetőablakain és a legkisebb tócsákon is megcsillannak, a fények.
A poén hogy mindezt a gép alig vette észre melegedés alig ...úgy a kártyánál úgy a procinál,még 5760x1080-nál sem ott csak picit kevesebb (5-6)fps volt
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.03. 20:01:09 -
saca79 #3211 A reflectiont csúszkát felejtsd el. Nem gép függő, nincs optimalizalva húzott I7 est is megizzasztja. 20 fps meg még egy addon gép addon reptér addon scenery es kb 5 marad :D -
endy papp #3210 Azért most is lehet rajt javítani,életre kelteni,ha legalább a tükröződés csúszkát a medium felső állásába eltolja valaki.
Itt kezd életre kelni,high-on már nagyon szép,maxon ,már annyit nem tesz hozzá,de szebb.
Persze kell hozzá gép is ,most hogy majd teljesen megújult az enyém ki tudtam próbálni.
Maxon még a 20 körüli fps-t tudta......
Azért a játékon is lenne még mit optimalizálni ,mert elég sok furcsaságot lehet tapasztalni.
Reméljük mi előbb egy komolyabb javítást dobnak alá.
-
ekre #3209 1-2 lua script van, de szerintem nem sokat javít.
viszont, ez nem a végleges kinézete a víznek, valamelyik nagyobb frissítésben (x.1, x.2, valamelyik) jón egy nagy víz újradolgozás. még tavaly mutattak egy korai bétát, 3d hullámok, stb. szóval ha most még nem is néz ki jól, idővel változni fog :) -
#3208 már mióta szemezgetek vele :)))) V4 alá? -
endy papp #3207 Épp ma láttam hogy van ami hullámosabbá teszi de ez is lua, gondolom ezt te is olvastad.
Valami 3-féle megoldást láttam,de hogy aztán érnel é valami.
Na igen számomra is eléggé lehangolóan néz ki. -
saca79 #3206 Egyébként XP11 ben a vízzel lehet valamit kezdeni? Valami kis reflection vagy esetleg par hullám stb. Igy olyan mintha egy nagy sötétkék paca lenne.. Nem sok élet vam benne. Próbáltam egy lua scriptet az annyit valtoztatott hogy sima lett a felület nem pedig kockás. -
#3205 Zoli bácsi?
-
endy papp #3204 -
saca79 #3203 Readme ben ott van mi kell hozza.MisterX
library természetesen valamint Autogate plugin ha akarsz működő csápokat. Tökéletes 11 alatt. -
ekre #3202 megy xp 11-el, de mindkét esetben kell a misterx library is (talán még más is) -
endy papp #3201 Ez az ingyenes verzió?
Ez a 10-hez van nem?
A minap valamelyiket letöltöttem de nem működött.
Melyik a jó verzió?
Köszi.
-
saca79 #3200 Én ettől a Misterx X SanFrancisco-tól lehasaltam :) Rég láttam ilyen jó freeware scenryt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#3199 ...meg egy kis ENVTEX, meg egy kis REX4 SC...meg egy kis PTA... -
nibron #3198 megcsinálta a pmdg a 747-est v4-re. csak most már azt lenne jó tudni, hogy kellene feltelepíteni ha van fenn v3.:) most tényleg muszály gányolni?