5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
ekre #3277 életemben először repültem az fseconomy-val, aki nem ismerné, annak ajánlom figyelmébe.
már csak vatsim vagy ivao kéne, hogy teljes legyen a kép (régen repültem az ivao hálózatán, de annak már vagy 10 éve, fónia akkor sem ment, most gondolom még kevésbé menne :)) -
kisgabi87 #3276 https://flightsimnexus.com/active-sky-announced-x-plane/ -
Solt #3275 A VR és a Vulcan támogatás nagyon jól hangzik! Epekedve várjuk... -
#3274 Summer = Nyár
Közben azon gondolkodom, mikor is láttam az LH-nál olyat legutóbb hogy "New systems & PHYSICS" ....... Ja eszembe jutott. SOHA! :D -
endy papp #3273 Mikor????
-
#3272 -
ekre #3271 grand canyon, felso kep xplane, also a valosag
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
saca79 #3270 :D egyszer próbáltam... Szakadtam a röhögéstől -
#3269 GOAT szimulatort mindenkinek :))))) -
#3268 Fel kell visítanom azon, hogy XY otthon egyedül ülve, bénázva, saját maga által kitalált szabályok szerint, vagy éppen azokat be nem tartva játszva/szimulátorozva elrontja mások élményét.
Ez a játék/szimulátor annál nagyobb szabadságot ad, hogy csak egy oldalról ilyen mértékű csőlátással gondoljunk rá, bármilyen aspektusból is tekintjük a dolgot. -
#3267 Srácok! Akkor játszatok!
Én inkább megyek repülni...! -
nibron #3266 ugye, hogy ugye...látod nem okoztam csalódást neked, hidd el bánnám a dolgot.
egyébként pont arra gondoltam amit zoli bátyó is írt. ha ebből kiindulva összeraksz egy fülkét, akkor már eljárásokat protokollokat lehet rajta tanulni, gyakorolni. pl. az ilyen "félamatőr szimulátorok" is abból élnek, hogy odajárnak pilótapárok és gyakorolják a közös munkát.
én sem használok autószimulátorokat, legalábbis olyan szinten nem mint a repszimet (kedvedért most nem játékot írtam:D). különben is a múltkor dobtam ki a kormányom. de nem kellene ilyen erősen lenézni, azért mert te nem játszol ilyenekkel. agyilag eléggé megterhelő a melóm, és azért időnként jól esik egy kis lövölde is, esetleg szerepjáték.
az autószimekről még csak annyit, hogy mára már nagyon keményen el vannak találva, valószínű ennek köszönhető, hogy a versenyistállók is folyamatosan monitorozzák a játékosokat. magyarországról is ismerünk legalább két pilótát akik most profik, de a szimulátorból emelték ki őket. az egyik ugye a norbi gyerek, a másikat most nemtom, de aki kicsit többet foglalkozik vele mint én biztos tudja. lehet van több is, csak én akadtam el itt:). ha úgy vesszük a wéber gabi is az, mert ő is szimes világbajnok (ha jól tudom), és onnan került át a seat-hoz (szintén ha jól tudom). -
endy papp #3265 Próbálom úgy megfogalmazni,hogy senkit ne bántsak meg, akit meg sikerülne attól elnézést.
Picit "off" és hosszú is lesz ezért is elnézést...
Idézem " autóversenyes , meg egyéb szoftverekkel tölti az idejét, annak persze ez is csak egy játék!"
Maradjunk csak kimondottan az idézetben szereplő "autó versenyes szoftvereknél" nos azok valóban csak játékok......
De vannak autó versenyes szimulátorok is.....
Mondtam korábban nem árt kinézni néha a felhők mögül mert van más is mint belökni az autopilótát és elrepked a nagyvilágba ,az illető meg közbe számolja a bárányfelhőket ....
Tudom ennyire nem egyszerű ,de picit sarkítottam....
Ebből is látszik hogy nagyrészt vagy majd mindenki életében nem vezetett komoly autós szimet(hozzá teszem halkan hogy én azokat is játéknak nevezem)
Természetesen nem azokról beszélek amik csak a versenyzőknek áll rendelkezésére ,ahogy a komoly repszimek is a pilótáknak,mivel elég drágák,stb stb.
De ahogy olvasom van akinek csak az fontos hogy az ő általa használt """repszimet"" NE játéknak hívják...
Persze ez nem újdonság, vissza kanyarodva az autós szimekhez ott is sokan igazi autó versenyzőnek képzelik magukat mert nagyon jól és ügyesen terelgetik a kocsikat egy adott szimben.
Miért pont autós szimek ,mert autót vezetni mindenki tud legalább is azt hiszi,nyilván repülőt vezetni már kevesebben,de ez így van régóta,egyéb okok miatt is,de a kettőt nem is lehet egy lapon említeni ,én sem szeretném.
De ettől még nem felsőbb rendűek,még ha annak is képzelik magukat, főleg azok akik fotelból repcsiket terelgetnek,még ha vezettek is életükbe repülőt...de ugyan ez igaz az autó versenyzőkre is.
Aki meg igen, ott már más is bejátszik talán.
Egy példa több nem is kell.
iRacing autós szimulátor(keresőbe beírva rátalál mindenki)
3 hónap előfizu 10 dollár körül van így nem nagy áldozat bárki kipróbálhatja,de van lehetőség ingyenesre is,ebben elég sok minden benne van persze ,ha többre vágyik komolyabban gondolja, kemény dollárokat kell rá áldozni,Csak online élő versenyzőkkel tudsz versenyezni.....
Szerintem nem pár óra gyakorlással de több nap után sem tud érdemben HIBA nélkül körbe érni egy pályán úgy hogy közbe rajta kívül online ,még ott van 20-30 versenyző,de írhattam volna játékost is,ja és közbe nincs restart,max mehet a boxba javíttatni,ha meg 17 incidenset eléri kizárja a versenyből a játék,hozzá teszem hamar össze jön ha valaki nem figyel minden percben....
De ez nem elég tudni kell setup-ot is készíteni ,beállítani a kocsit,hogy ne csak körbe érj az uccsó helyen.
Csak nagy vonalakban ez annyira komplex sim hogy egy adott keréken a gumi hőmérsékletet kopást és egyebet is számol,még csak a kerékről volt szó,többiről nem írok mert nem ide való és hosszú a sor.
Elhangzott lenéző kijelentésben hogy aki controllerrel terelgeti az adott repülőt már ,"Pistikék"
No de le és fel tud szállni egy repülővel ha gyakorolja szinte hiba nélkül is ,főleg ha a autópilóta teszi le a gépet....
Ellenben az iRacing szimben,billet nem támogat ,controllerrel ha sokat gyakorolsz sem érsz el semmit ,
Mindenképp kormány kell hozzá hogy érdemben bele tudj szólni a versenybe,de ha csak jól akarsz szórakozni egyedül a pályán akkor is.
Nos nálam itt kezdődik egy szim,amit a mai napig játékként kezelek....több éve versenyzek vele.
Tudom van akinek ez is csak egy autóversenyzős játék de még életében nem próbálta,mert...
De azért osztja az észt....
Én nem vezettem repülőt még eddig,repülőben, copterbe az anyós ülésen már ültem,de a fizikáról van nem kevés fogalmam ,ettől függetlenül is nap mint nap, a gravitáció odafent is hat sőt.
De ha ezt egy autós szimben egy kocsival (természetesen átvitt értelemben)amit itt a REPSZIMEKBEN játékokban meg lehet csinálni egy repülővel ,az a kocsi nem vesz rész tovább a versenyben,(a való életben meg ketté törne) de hogy tovább menjek ha pár pillanatra nem figyelsz már ott is a fal,másik kocsi ,gumit elfékezed túlmelegszik,stb..ja és közbe nem figyelmeztet senki semmire hogy jaj nincs kinn a futó,ja túl nagy a sebesség ,alacsonyan vagy, átesik a gép meg fityfene....
Vissza térve még a szimulációra fizikára ,azzal a terheléssel simán ketté kellene törni a kocsiknak, a levegőbe meg a repcsiknek,amit itt a repszimek játékok megengednek.
"A repülő szimulátor nem játék, hanem életforma! Szabályainak ismerete, betartása nélkül mások örömét rontjuk el."
Ez igaz az autós szimekre is már ha valaki ismeri a fogalmat.....
xpl.ben ,p3d is írhattam volna mégis kiét és hogy??,centikre repülsz a másik mellet és picit ráhúzod a kormit .....
Az autós szimben ,aki szerint csak autóversenyzős játék... igenis centikre haladsz a másik mellet mögött előtt ,van tükör az iRacinben ,meg spotter ami kis plussz segítség a melletted levők helyzetérő de ez nagyon kis segítség,hátra néző gomb nincsDDD
Senki nem vezeti helyetted a kocsit mert jól megtanultad az autópilótát kezelni és a navigációt jól beállítani.
Megsúgom még "térkép" pálya rajz sincs..de még semmilyen külső kamera sem csak cokpit nézet.
Ismerni kell a pálya minden méterét,minden pillanatban...a kocsid minden rezdülését...
Itt is el lehet érni akár közel 400km/h igaz ezt ovál pályán ,de úgy hogy közbe szó szerint "rajt ülsz" az előtted lévő lökösén vagy ő a tiéden.
Összegezve csak csínyján a kijelentésekkel ,míg fogalmunk sincs miről is beszélünk....csak a felszínt karcolgatjuk.
"azok a "Pistikék" aki itt játszanak , pár év múlva kinövik és elkopnak ezekről a forumokról! Akik meg maradnak, azok nem játéknak hívják és itt lesznek amíg élnek!"
Nálam ez már kezelésre szorul......
-
#3264 PMDG facebook oldalán cover image-t cseréltek elég érdekes:) -
#3263 szerintem van pár fogalom zavar és emiatt beszéltek el egymás mellett:)) FSX vagy P3d nagygépek tekintetében gondolok it NGX, 777, FSlabs320, nem repszimulator hanem sokkal inkabb eljaras szimulator, ami azért más megközelités mint a szimplán rep szim. A legitarsasagok szimulatorai se egyformak van ahol csak az eljarasok begyakorlasa a lenyeg, van ahol azert ehhez meg jon par fizikai dolog is. De messze nem egy autoszimulator:) -
bankii #3262 A repülő szimulátor nem játék, hanem életforma! Szabályainak ismerete, betartása nélkül mások örömét rontjuk el.
Utoljára szerkesztette: bankii, 2017.06.08. 09:03:21 -
#3261 Abban 1000%-ig biztos voltam, hogy Te megint külön véleményen leszel, mint eddig általában! De ez így jó, mert különben egyszínű lenne a világ!
Mint mondottam, nekem nincsenek tapasztalataim és nem nagyon tudom össze hasonlítani pl a Zlin-t a reál életben és itt, de majd erről Tibi ír egy pár sort! Esetleg Zolibá a cessnáról. Én max a Hawker400-ról és a B737 ről tudok nyilatkozni és persze csak a saját általam érzett dolgokat elmondani!
A BH400a amit én itt a hálón eddig fel leltem tényleg valószínű egy nagy szar, mert az közel nem úgy repül, mint a valóságban! Bár azzal a reálban kb csak pár órát repültem és a gyorsulásán kívül engem nem fogott meg annyira, mint a B737! Az viszont nem sokban különbözött ettől ami itt nekünk van! Ha hiszed, ha nem! Ami tény, hogy kiegészítők között óriási különbség van, de azért, mert egy virtuális gép FD-je szarul van megírva, attól még a reálban jó gép lehet és ezt nem lehet az alap szoftver hibájára fogni.Nyilván az hülye, aki egy ZFTT-vel veti össze de szerintem a tapasztalataim alapján aki jól repül egy adott típust az pár óra gyakorlás után képbe van a reál géppel is, persze ettől még nem lesz pilóta.
Vissza kanyarodva az eredeti vitához...
Az, aki lövöldözős és autóversenyes , meg egyéb szoftverekkel tölti az idejét, annak persze ez is csak egy játék! Fogja, felmegy az öbölbe letölti mint a BF4-t. Telepíti. Aztán ráakasztunk egy X-box kontrollert , meg beállítunk egy-két bill kombinációt és már repülhetünk is B747-el és elkezdhetjük a forumok célközönségét csesztetni, hogy vajon - miért nem marad bent az V NAV gomb pedig minden jól csinálok...
Na nekik ez játék is marad! Játszanak nyugodtan!
Nekem ez egy kicsit más és volt idő amikor valóban érzékenyen érintett! Ellenben lassan ezt az érzést már kevésbé hangoztatom, mert azok a "Pistikék" aki itt játszanak , pár év múlva kinövik és elkopnak ezekről a forumokról! Akik meg maradnak, azok nem játéknak hívják és itt lesznek amíg élnek! (Persze ez megint csak az én véleményem!)
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.06.08. 07:40:29 -
nibron #3260 szerintem abszolúte nem jogos, ha felhorkansz azon mert az fs-t lejátékozzák. mert tulajdonképpen az. azért egy profi szimulátortól nagyon de nagyon messze van. az sem igaz, hogy nehezebb repülni vele. ebben a játékban a gépeket sokkal jobban túlterhelheted úgy, hogy semmi következménye nincs, még a határértékeket sem kell betartani, jóformán még az ökölszabályok sem érvényesek. a fizika sem olyan amilyennek lennie kellene, és még hosszasan sorolhatnánk. a valóvilág vagy egy profi szimulátor már nem ennyire "elnéző". persze technikák eljárások gyakorlására jó/elmegy, de "vezetni" ezen sosem tanulsz meg. attól nem nehezebb, hogy itt egy gomb megnyomásához két kézre van szükség, az csak technika. amit aztán a ténylegesen repülő kollégáknak az életben még véletlenül sem szabad átültetni, különben könnyen úgy járhatnak mint Szüle Zsolt álkapitánya aki a to/ga gombot az mcp panelen kereste:). szóval valójában inkább játék ez, még akkor is ha azt látjuk, hogy az idő múlásával egyre komplexebbek lesznek a modellek/rendszerek. aztán van még egy olyan dolog ami már elég régóta fúrja az oldalam. mégpedig az, hogy készakarva mennyire torzítanak a valóságon azért, mert nem akarnak mindenki számára elérhető potenciális terrorista kiképzőszoftvert előállítani? ezért aztán csúsztatnak itt egy kicsit, meg ott egy kicsit. mondjuk ennek ellenére egy olyan szintű szimulációt ma már simán meg lehet csinálni, mint amit a germanwings öngyilkos pilótája is megcsinált. -
#3259 igen annyi a kulonbseg hogy a gep elott admin modba vagy :) mig a repulon azert te iranyitasz az erzekeiddel is .. :)) De tény hogy az eljarasok miatt nincs akkora kulonbseg, de mondjuk egy airliner pilot aki csak azt repuli masra nem is marad ideje zavarba lehet hozni egy kis geppel :))))))))) -
#3258 Jó lesz ez! Pár hónap és össze áll! -
#3257 PTA P3Dv4-hez -
#3256 Elárulok Neked valamit!
Szerintem ezzel a "játékkal" sokkal nehezebb szépen repülni mint reálban...
Bár nekem nincs sok tapasztalatom, de volt szerencsém B737 "Zérótime" mal repülni 14 órát...Volt benne jó pár megközelítés, átstart, leszállás. Volt hajtómű indítás és volt hajtómű leállás is Takeoff ban.
Nyilván a fotelből sok minden máshogy néz ki, de hidd el, nincs olyan sok különbség! Persze a visszacsatolások hiányoznak, ellenben ott kapcsolókat kapcsolsz, amik ott vannak ahol! Nem akad, nem fagy le , sőt át is billen ha ép akarod kapcsolni! Nekem az ott jobban ment mint itt... -
ekre #3255 Donald Trump, The First Lady, Mike Pence és én középen hátul, a jetrangerben :D
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.07. 15:05:17 -
endy papp #3254 Nem a beállításaimmal van a baj hanem a játékéval nem is azzal vagyok elégedetlen, a játék maga a gond ,de szerencsére van másik....ez meg elpihenget itt,majd csak valamikor helyre reszelik.
És akkor mi van ha a való életben is repülnek,attól lesz egy játék szim,vagy most akkor el kéne ájulnom????
Én minden kérdésemre megkaptam a választ a megoldást is az új hardverommal kapcsolatban ,mikor elindítottam az xpl és mellette a többi "szimet"
Nem oltok én senkit,ha valaki úgy érezte szóljon,attól bocsesz. -
saca79 #3253 Próbáltam segíteni. Bár semmi konkrétumot nem írtál a konfigodrol, lehet van itt olyan hidd el aki jobban ért a hardwarehez. Attol mert elégedetlen vagy a saját beallitasaiddal még nem Velem - Velünk van a baj. Jahh es képzeld azért itt jó páran a való életben is repülnek így vagy úgy.. Ez nálam is csak hiánypótló :)szoval szetintem mielőtt barkit leoltasz ne szégyelj kérdezni :)lehet hamarabb találsz megoldast is. -
endy papp #3252 Asszem kicsit félre mentél...
Szarabb mint volt ki írt ilyet,de nézhetjük így is mert ahhoz képest sok javulást nem vettem észre.
Ez egy játék, utána szimulál valamit több kevesebb sikerrel és ráírják hogy szim...igaz ma már majd mindenre ráírják...
Aki többet képzel bele ott már komoly gondok vannak.
Nekem meg attól áll fel a szőr a hátamon hogy valaki azt képzeli egy egy ilyen "szimet" használ és már mindjárt pilótának ,vagy épp autóversenyzőnek képzeli magát.
Tudom nem repszim de ha tájékozott vagy-tok akkor picit a felhők fölül kilépve van más is.
Úristen azt sem tudom mi az a gta.meg a lövöldözős kacatok.
Életemben még a közelükbe sem mentem.
Nos miről is beszélek.
Iracing
Assetto Corsa
Hogy csak a legkomolyabbakat említsem autós berkekben.
Próbáld ki,én már évek óta használom mindegyiket.
Vagy olvass utána főleg az iRacinget ajánlom,ha valami ott aztán minden számol ,mind ezt online,akár 30-40 kocsinál....
Egyik se pik-pak lett olyan amilyen, évek kellettek mire annyira kiforrták magukat hogy mindent maxra tolva az új konfigommal röccenéstelenül hasítanak,úgy hogy közbe használják a gépet.(előtte is használták csak jóval kisebb graf. beállításon kevesebb fps-el döcögősebb futás teljesítmény mellett..de említhetnék még több tucat játékot köztük szimet is ami full grafon teszi a dolgát,mot már jó részt dupla fps-el "sima futással".
Úgy hogy tudom mi az a szim és különbséget tudok tenni köztük.
Itt elsősorban nem erről volt szó.
Ha már felhoztad fsx-nél semmit nem kell sehol piszkálni alá kell tenni egy normális vasat és megy röccenéstelenül akár 30 fps-el is,pl:ott most majd duplája lett nekem az fps helyenként fel ugrik 100 fölé is very hight beállításon.
Igen nem egy nyamvad monitoron....
Nem hinném hogy az órajelekkel lenne problémám ,alapból 4.3 és ha kell húzás nélkül feltornázza magát 4.8 ig 4 mag 8 szálon.
Minden eddigi szimek és játéknak elég ,ahol persze nem feleslegesen vannak a grafikai csúszkák....
Hidd el együtt tudok ezzel a játékkal így is élni,ha lesz javítva ha nem így is elköszörül ahogy szeretném,pénzt csak akkor feccölök bele esetleg többet mint a vétel ára volt ha optimalizálva lesz minden téren.
Bocs de a véleményem ,rögvest megváltozik,mihelyt kész lesz ez a játék is ja bocs szim.....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.07. 09:45:03 -
ekre #3251 nem semmi, ez már valóban fotórealisztikus :)
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.07. 08:40:57 -
#3250 fsuipc nak a legnagyobb elonye hogy minden gepre kulon menthetsz beallitast joy axis buttons stb, ami azert eleg popec single engine, twin engine, turbo prop, jet ja és hat a gomba alkalmazhato scriptek talan a legjobb dolog:) Nekem igy vannak cold and dark beallitasaim egy key combo es az adott gep atmegy cold and darkba....mar ahol nem tettek bele ezt az opciot a fejlesztok :) -
#3249 Teljesen egyet értek Veled!
Fel áll a szőr a hátamon, mikor játéknak nevezik öket! Játék a Minecraft...
Az OC-ban is igazad van! -
saca79 #3248 Sokan esnek abba a hibába egy szim-nél hogy " játéknak" tekintik. Azert nem lehet egykalap alá venni egy GTA val stb. Itt hiába a highend azzal nem fog egyenes arányban nőni a performance se. Ez itt bonyolultabb sokkal mint egy lövöldözős játék. Egyébként hardware fejlesztésnél az ember hamar képes abba a hibaba esni hogy " birja az es sutty maxra huzgal mindent" aztán leeseik az álla hogy sz@arabb mint volt. Uj vasnál érdemes lépésről lépésre emelni a beállítást megnézni mi az amit enged. Mar FSX nél is tapasztaltam hogy egy sima VGA csere után cfg ben mennyit kellett irkálni hogy jo legyen.Hidd el beállítás lesz az. Én törölnék a helyedben minden eddigi beállítást és ha új alapod van a legelejéről kezdeném a hangolást.De ez csak a véleményem., konkrét segítséget nem tudok mivel nem ismerem a konfigodat se. Jah es még egy dolog nálam mindig van egy pici OC a procin mivel a szimek ugy vettem észre szeretik a magas órajelet. Főleg ha mondjuk erősebb VGA van. -
endy papp #3247 Ja ja biztos úgy lehet ahogy írod.
Majd lécci írd meg a 3 monitoros 5760x1080 felbontásban használt tapasztalataid.
1db 27" monitoron azzal a procival sem volt gondom eddig ami régebben benne volt és írtad is hogy eljárt felette az idő.
Ezzel a configgal meg pláne.
Szerintem az nem az én hozzá értésemet tükrözi hogy a játékba több grafikai beállítás használhatatlan felesleges semmire nem jó csak az fps zabálja .
Na aki nem így véli az nem ért hozzá ahogy a játék készítő is hogy így ki merték adni....
Nem ez az első játékom ami hónapok vagy év múlva lett olyan amilyennek a megjelenéskor szánták.
Az általad említett mokolásokat meg hagyjuk,én nem azért adtam pénzt egy játékért hogy sebességekkel és mifenékkel szórakozzak azt meghagyom a hozzá értő szakembereknek.
Én használni szeretném úgy ahogy nekem tetszik ,ja hogy azt még a játék ne tudja ,ja akkor kivárom mást nem nagyon tudok csinálni.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.07. 01:59:41 -
nibron #3246 hát amit írtál a sebességről az úgy konkrétan nem igaz. igenis lehet sebességet nyerni, hangolni, mifene...
inkább a hozzáértéssel lesz ott a baj. -
saca79 #3245 Valszeg akkor a hardver (VGA, CPU memoria) nincs nálad finomhangolva. Nálam pont az ellenkezoje FSX P3D hez képest 100 % on megy a gpu es a cpu is. Meg kéne nézned taskmanagerben vagy CPUZ vel hogy játék közben mi hogy teker mert ez igy ahhogy le írod nem túl jo. Előző szimekben nálam a gpu 60-70 fölé sose ment itt kihajtja jol. xplane-ben nincs igazán fps gond se, elég smooth LHSim LHDC ixeg 737 plusz jopar lom scenery alá de siman 35 körüli. Max ha időjárás olyan es sok a felhő akkor megy lejjebb, de a cloud density-t meg a többi grafikai beállítást simán lehet finomhangolni a rendering option tool - al. ( és kell is! FSX ben sem és P3D ben sem volt elég csak a csúszkát huzgalni) illetve van pár dolog a grafikai beallitasban amit nem érdemes feszegetni mert még ugy sz@r ahhogy van. -
endy papp #3244 Ja így értem ,de ez szerinted a játék készítőket mennyire hatja meg ,nagy ívben....
Az viszont jobban aggaszt.....
Most hogy komoly vasat raktam alá az xpl-nél semmi komolyabb előre lépést nem vettem észre,egyszerűen optimalizálatlan a játék nem használja sem a cpu-sem a gput úgy ahogy kellene ,más játékokkal ellentétben,csak az fps zabálja értelmetlenül sokszor a semmire....
Arról a kis apróságról nem is beszélve alapból az ami benne van beállítás grafika terén egy kupac trágya.....
Tudom van már "maszek" részletesebb,de attól még a játék ugyan az marad....
Úgy érzem repszim terén nem sikerül egy normálisan megírt játékot össze dobni egyik cégnek sem.....
Vagy lehet hogy van olyan csak én még nem találkoztam vele.
Bezzeg DLC-t már a megjelenés napján tolták ki hozzá és azóta is töretlenül,repcsit már lehet venni majd a játék áráért repteret meg 2-3
Viszont értelmes javítás még nem érkezett hozzá....
Na pont ezek miatt elég nekem a jó öreg fsx,mellé az xpl ,nem hiányzik még egy férc munka a p3d személyében.
Ha autós szimek terén is ez lenne már rég a szögre akasztottam volna a kormányomat.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.06. 18:47:55 -
saca79 #3243 Ez mind ok.. csakhogy van ám épített (saját cucc)panel is on-off toogle kapcsolókkal. Amit fsuipc ben tökéletesen személyre lehet szabni. Viszont xplane ben nem. (nincs action when release this button funkcio a toogle mód meg csak push gombokkal működnek) Kéne egy jo lua script az ilyen fajta kapcsolokhoz, de ezidáig még nem találtam. -
endy papp #3242 Az xpl-ben a saitek panelt igaz nem lehet külön személyre szabni(mivel az csak külön pluginnal kel életre) de a többit ,yoke,yoke gázkarok kapcsolók,rudder pedálokra azt és oda állítasz be ahova csak szeretnéd.
Nem kell, hozzá semmi más "kiskutyafüle"
Én pl a coptert úgy használom hogy pedálokkal ,yoke gázkarral, panellal amelyik kapcsolót viszi,plusz ezekkel együtt az xbox controllerrel irányítom,jól működnek együtt,személyre szabható,bármi bárhova...
Ugyan így az fsx-ben is,de ott nekem picit macerásabb volt testre szabni,hogy a pedál és a yoke,úgy működjön ahogy én szeretném......
-
saca79 #3241 Drágának drága. Viszont ahogy @Hypo is irja szerintem is must have, máshogy normálisan nem lehet személyre szabni a kontrollert. Én egyébként hiánylilom Xplane ből. Xpuipc meg se közelíti ugye abba nincs ilyen funkcio. -
#3240 hat mert most egy early buy discount van ennyi, a 2006 os fsuipc 4 hez sok update jott ingyen szóval érthető. De nem kell mindenkinek megvennie, mondjuk csak a keycombok es joy miatt már megéri. -
nibron #3239 na igen, erről pont az fsuipc jutott eszembe. most, hogy 64 bit van így alkalom nyílt az fsuipc5-re, ami pete szerint egy teljesen új termék. holott semmi újdonság nincs benne azonkívül, hogy 64 bites. és ugyanarra is vagyok kénytelen használni mint a 4-est. jó azt megértem, hogy szeretne hozzájutni némi pénzhez, de most akciósan 10e magyar pénz, és ezt erre most kicsit soknak tartom. azért ebben a témában mennyivel szimpatikusabb amit a pmdg vagy pl. a hifi is csinál. -
ekre #3238 kezdésnek jó az ott fellelhető orthophoto, hosszú távon azért nem ajánlom, mert nagyon régi felvételek. talán olyan 2009 környéki. persze ha ez nem zavar, akkor teljesen jó, sokáig használtam én is.