5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Papirzacsi
    A lépcsőn hanyattdőlve felmászó emberek... itt a kevesebb több lett volna.
  • Hypo #3676
    van akcio ja :)
  • Clidey
    Nekem odaadták €4,87-ért
  • Clidey
    Hát igen, valóban rengeteget ront a scenery élvezeti értékén...
  • Hypo #3673
    Mit szeretnél tudni??? mert ebből "....ezt kifejthetnéd szájbarágósabban.:) holmimennyiértstb?" nem sok jött át:)))

De segitek amiben csak tudok, tehát ENVTEX es EVNSHADE megvasarolható óccón simmarket.com on. ezekhez kell az ingyenes ENVDIR ami a TOGA Projects a fejleszto oldalarol letoltheto ( eloszor install envtex es envshade majd install envdir es inditt, innentol kezdve a ket proginak egyben van a kezelofelulete,

Ha Envshadet hasznalsz elotte PTA restore original shaders, ergo PTA mar nem kell.

ASCA szuperul muxik envtex-el beallitasokban ha kell segitek ennyi, van kérdés lökjed
  • nibron
    vigyázz, azért ne vidd túlzásba!:D
    tudom, hogy igazából én vagyok a hibás, mert eleve rosszul tettem fel a kérdést. szóval helyesen: miértholmimennyiért?
    a pta-t jelenleg sem használom, de van helyette urp (a bannerból elérhető), és az asca-hoz most megjelent egy skycolor csomag ami ha jól vettem ki az envshade-el készült. kipróbáltam...nem rossz. a #3669-ban azt a 2 képet abból lőttem, bár ott nem az volt a lényeg. tegnap mentem lhbp-eddf, és hát az időjárás miatt is beszarás volt. szóval ha valamivel nem szeretek pöcsölni, azok pont ezek a beállítások, meghagyom másnak.:) kérdés, hogy az ilyen csubinak mint nekem megéri-e, nem esünk-e át a ló túloldalára azzal, hogy állandóan a beállításokkal kell vackolódni.
  • Hypo #3671
    SIMMARKET.COM
  • nibron
    ezt kifejthetnéd szájbarágósabban.:) holmimennyiértstb?
  • nibron
    próbálgatom 4.1 alatt az fslab a320-at. van benne hiba dögivel, de beszarás jó. végre egy repcsi aminek van reagálási ideje. egy kis érdekesség a képen. kap egy csokit (gondolatbeli sportszelet, azért mert nem nehéz) aki kitalálja, hogy mi?
    tudja valaki, hogy működik a tiller? mert csak a 6 fokos működik. külön van választva a rudder és a tiller.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.11.13. 19:05:46
  • Papirzacsi
    Hol hol? :-D
  • Papirzacsi
    Már már majdnem kicsúszott a számon egy ejha... de aztán megláttam a beszálló utasokat és inkább csak annyi jött ki, hogy mi a faszom ez... :-D
  • ekre
    köszi, haladgatunk :)
    lassan talán jön a az eddigi teljes csomag béta kiadása, kíváncsiak vagyunk a véleményekre :) bőven van még tennivaló, de hát ez ilyen (jónak mondom, tudom :D)

úthálózatokkal foglalkoztál már? olyan értelemben érdekelne, hogy meglévő úthálózatot szeretnék módosítani, illetve kiegészíteni.
    módosítás alatt azt értem, hogy magassági adatait módosítani, kiegészítés alatt meg hogy meghosszabbítani, toldani (úgy, hogy a generált forgalom legyen folytonos, azaz ne tűnjenek el a járművek a csatlakozási pontnál és ne generálódjon új forgalom a csatlakozási pontoknál).

néztem már én is SCSE scenery-t, brutál.
  • Clidey
    S ha már freeware scenery...hááát...ez se néz ki rosszul...

• Clidey
    Stunning!
  • Clidey
    Este beszerezzük...ennyit még beáldozunk a P3D oltárán...
  • ekre
    LHTL, kiadás előtt egy kis előzetes

• Hypo #3661
    Na Envdir+Envshade+ENVTEX+ASCa hát pta ment is a levesbe valamit nagyon eltalaltak a sracok, csak ajanlani tudom plane 6 eur :)
  • Clidey
    Teljesen mindegy melyik klubba jelentkezik, mindkettő Dunakeszin üzemel, sokszor közös starthellyel. Ugyan olyan nagy tudású, tapasztalt oktatók vannak mindkét klubban, szóval a legegyszerűbb, ha feldob a haverod egy érmét, és úgy dönti el.
  • Nyiri
    Sziasztok. Egy olyan kérdésben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy vitorlázó tanfolyam ügyében. Egy ismerősöm szeretné elkezdeni és kinézett két iskolát.
    Az egyik a Malév Aero Club a másik pedig az Optiz Nándor Repülő Klub.
    Tudtok róluk valamit? Az egyik közelebb van hozzá de drágább a másik messzebb de olcsóbb. De mindenképp a minőség a döntő szempont. Tudom van itt pár arc akinek van PPL és hátha tud segíteni. Előre is köszi
  • Clidey
    Annyit nem P3D-zek mostanság, hogy nekiálljak ilyennel vesződni... :) De azért köszi a tippet!
  • nibron
    hát ha annyira nem tetszik, bemész az asca setupjába és kikapcsolod ami szerinted nem jó. én már jópárral megcsináltam, de elég időigényes. egyébként van olyan ami felhőnek ronda, de overcastba pont jó.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.11.04. 19:35:34
  • Clidey
    Nem az injektálással van bajom, illetőleg hogy milyen real vödört generál, hanem a felhőkép vizuális megjelenítésével. Néha okádni lehetne tőle olyan ronda, unrealisztikus takony. De mint mondottam, ez tulképp mindkét szimulátorra igaz sajnos. :(

• nibron
    persze, igyekeztem némi iróniát belegyártani.:))

egyébként mi a baj a p3d időjárás megjelenítéssel? az as16 folyamatosan injektálja, úgyhogy aki azt használja az már nem sokat látja az eredetit. mondjuk nálam a szuperlapos felhők verik ki időnként a biztit de az, az as16 hibája, kellene egy paraméter a felhőmagasság minimumra. az asca-hoz be lehet szerezni plusz csomagot, és ha van jó sok időd, behangolhatod amilyenre akarod. párszor már én is emlegettem, hogy a rex4 felhőcsomagját kellene átpakolni asca-ba, mert az a csomag fényévekkel verhetetlen. szerintem még meg is lehetne csinálni (a jogi részét most ne feszegessük), mert valahol már olvastam, hogy hogyan kell az asca alá resource-okat gyártani.
  • Clidey
    Hát ezt azért picit lesarkítottad szerintem. :)
    Mert ezeken a képlövéseken például az a default XPL felhőzet enyhén szólva is röhejesen szarul néz ki. Aki látott már valaha XPL képet, az egyből rájön, hogy onnan van és nem P3D-ből.

Az én egyik fő bajom mindkét szimulátorral, hogy ahogy múlik az idő, nemhogy jobb, de egyenesen szarabb lesz a felhők generálása és kinézete.
    A default XPL felhőzet űbergagyi, bár az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az esetek 5-10%-ban viszont brutál jól is bír kinézni. De ez sajnos kurva kevés az üdvösséghez - szerintem. A kiegészítők vonalán már tapasztalható némi javulás, de még mindig fényévekre áll attól, amit szépnek lehetne nevezni. Van már bennük ugyan egy-két szép fícsör, de összességében még mindig gagyik.
    A fenti sorok ugyanúgy igazak a P3D-re is sajnos, bár ott azért a default felhőzet annyira nem vészes. Az AS16 is csak félmegoldás lett nálam végülis, mert többször látom űbergagyinak a felhőzet-megjelenítését, mintsem szépnek. Aztán ott a REX4 aminek viszont iszonyat szépek a felhő-textúrái, azonban hiába minden, mert hazab*ssza a P3D idióta időjárás-megjelenítő motorja. Hiába is állítják LM-ék az ellenkezőjét, miszerint már orvosolták ezt - hát ez nálam még mindig nem látszik...

Összegezvén, talán elsőre picit furcsának tűnhet, de szerintem a valaha szimulátorban látott legszebb, legélethűbb felhőzetet az FSX-REX páros produkálta jó pár évvel ez előtt. Olyan szép képeket talán azóta sem sikerül lőnöm, mint akkor.
    De aztán jött a LM és összetúrta a már jó fícsört, mondván, na most aztán mégjobb lesz figyeljétek csak! És jöttek a popcorn felhők. Meg vele együtt a felháborodás a júzerek részéről. Aztán adtak ki hozzá egy javítást, de ahogy én látom, annyit ért mint falábúnak a talpmasszázs.
    XPL vonalon a v10.50 előtti időkből tapasztalatom nincs, vagyis nem sok. A 10.50-ben gyakorlatilag olyan volt a felhőzet mint a 11-ben: homályos, szemet szúróan ismétlődő foltok. Amelyek néha 25-30 fokban felfele vagy lefele dőltek (nem is értem, ezzel mi volt igazán a koncepciója a LR-nek?!?)...
    Szóval itt tartunk. 2017 vége felé közeledve visszafelé fejlődik a szimulátorok ezen része. Hát szépen vagyunk. :)
  • nibron
    ezek szerint már ők is beleestek a csapdába, hogy túlságosan kozmetikázni szerették volna az "ingame" képeket. az orbx-nál egyébként is nagy múltja van a képek kozmetikázásának, de mostanra már ők is rájöhettek arra, hogy p3d-ben még egy jó darabig nem fognak olyan képeket lőni bármilyen kozmetikával mint xpl-ből. ezért megugrották ezt a dolgot. az az igazán röhejes, hogy anno kijelentették, hogy ők aztán nem fognak xpl alá fejleszteni, majd most megmutatják milyen jó ki sceneryket tudnának benne összehozni.
  • ekre
    nem lett volna gaz, ha nem hangoztatjak, hogy nem, ez nem az aminek latszik, sajat termek. emiatt gaz. elso korben arrol szolt a fama, hogy elso ingame kepek es nem mas termek, hanem sajat produktum. ez igy gaz.
  • Hypo #3651
    ebbol mar akkora hype van az osszes forumon......nem mindegy? de komolyan? az hogy meg meg se jelent dolgokrol ertekezunk annyira felesleges dolog, keprol nem nosulunk majd ha kint lesz es kiprobaltuk akkor lehet dumalni addig az egesz tok felesleges, de sajnos mar mindennel igy van legyen az telefon, uj film, auto barmi...
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.11.03. 13:20:17
  • szabeszka
    És mennyivel jobbak az XP11-es, mint a P3Dv4 "Alice in Wonderland" ORBX szcenáriók ...!
    Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2017.11.03. 09:18:01
  • ekre
    amikor az orbx keszito sem tudjak, hogy min es mivel dolgoznak :D

az uj projektjuket promoztak, a baj csak az, hogy a kepek xplane-bol valok, ortho4xp + w2xp felhasznalasaval keszult a scenery :D

allitasuk szerint p3d, pedig nagyon nem az :)

https://orbxsystems.com/forum/topic/144238-eu-netherlands-photoreal-a-few-more/
  • Hypo #3648
    ez fizetos de nem veszes es navigraphal egyutt muxik https://www.fsaerodata.com/
  • Hypo #3647
    Akit zavar hogy AIRAC updatelve de a default repterek es adok nem jók plane fmc approach pagen azokank javaslom ezt. A wolrd csomagban benne europa is. mivel p3d v4.1 ala meg nincs EIDW a defaultnak meg rosszak a frekik ami engewm rohadtul zavart:) és a runway http://www.aero.sors.fr/navaids3.html
  • Hypo #3646
    akkor még marad ahol van :) épp ősz :) bár jo lenne ha kicsit osszekapnak magukat a fiuk akar egy kis upgrade fee-ert cserebe de rafrne eleg sok munka LHBP ra.....na de oruljunk hogy ez is van egyaltalan bár........
  • nibron
    működik. éppen tegnap telepítettem egy új gépre. telepítés után be kell lépni a szimbe, és a scenery library-ban csinálni egy mentést. az helyreállítja a cfg fájl kódolását.
    amúgy én úgy tudom, hogy csak tél van meg nyár.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.10.31. 14:53:43
  • Hypo #3644
    ok köszike mondnjuk autumn lvan ergo kell latszania hgy muxik e:)
  • Nyiri
    Már működik. Nem tudom hogy a season textures megy-e. De a 64 bites dll issuet megoldották
  • Hypo #3642
    LHSIm p3d V4.1 muxik? a dll is? mert lattam seasonal textures nem mukodott, valakinek sikerult belonie lhbt-t ?
  • Matth3w
    remélem nincs nagy baj :)))
  • ekre
    indulás a Honvéd Kórházról

• szabeszka
    Köszi Ekre! Ezt tényleg gyönyörű és zabáló :)
  • ekre
    x-plane-hez w2xp csomag, eléggé egyedi, pl a shell kutak helyett mol kutak (még kezdetleges, lit textúra is épp csak elkezdve), mobiltornyok sem az alap eu libesek, hazai óriásplakátok, stb.

vigyázat, megszokott w2xp csomagoknál is jobban kajálja az erőforrásokat, szigorúan erős gépre, cserébe nagyon részletes :)

letöltés