Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exTrem
Hont
Elárulok Neked valamit!
Szerintem ezzel a "játékkal" sokkal nehezebb szépen repülni mint reálban...
Bár nekem nincs sok tapasztalatom, de volt szerencsém B737 "Zérótime" mal repülni 14 órát...Volt benne jó pár megközelítés, átstart, leszállás. Volt hajtómű indítás és volt hajtómű leállás is Takeoff ban.
Nyilván a fotelből sok minden máshogy néz ki, de hidd el, nincs olyan sok különbség! Persze a visszacsatolások hiányoznak, ellenben ott kapcsolókat kapcsolsz, amik ott vannak ahol! Nem akad, nem fagy le , sőt át is billen ha ép akarod kapcsolni! Nekem az ott jobban ment mint itt...
Donald Trump, The First Lady, Mike Pence és én középen hátul, a jetrangerben 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.07. 15:05:17

Nem a beállításaimmal van a baj hanem a játékéval nem is azzal vagyok elégedetlen, a játék maga a gond ,de szerencsére van másik....ez meg elpihenget itt,majd csak valamikor helyre reszelik.
És akkor mi van ha a való életben is repülnek,attól lesz egy játék szim,vagy most akkor el kéne ájulnom????<#fejvakaras>
Én minden kérdésemre megkaptam a választ a megoldást is az új hardverommal kapcsolatban ,mikor elindítottam az xpl és mellette a többi "szimet"
Nem oltok én senkit,ha valaki úgy érezte szóljon,attól bocsesz.<#worship>
Próbáltam segíteni. Bár semmi konkrétumot nem írtál a konfigodrol, lehet van itt olyan hidd el aki jobban ért a hardwarehez. Attol mert elégedetlen vagy a saját beallitasaiddal még nem Velem - Velünk van a baj. Jahh es képzeld azért itt jó páran a való életben is repülnek így vagy úgy.. Ez nálam is csak hiánypótló 😊szoval szetintem mielőtt barkit leoltasz ne szégyelj kérdezni 😊lehet hamarabb találsz megoldast is.

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Asszem kicsit félre mentél...
Szarabb mint volt ki írt ilyet,de nézhetjük így is mert ahhoz képest sok javulást nem vettem észre.
Ez egy játék, utána szimulál valamit több kevesebb sikerrel és ráírják hogy szim...igaz ma már majd mindenre ráírják...
Aki többet képzel bele ott már komoly gondok vannak.
Nekem meg attól áll fel a szőr a hátamon hogy valaki azt képzeli egy egy ilyen "szimet" használ és már mindjárt pilótának ,vagy épp autóversenyzőnek képzeli magát.
Tudom nem repszim de ha tájékozott vagy-tok akkor picit a felhők fölül kilépve van más is.
Úristen azt sem tudom mi az a gta.meg a lövöldözős kacatok.
Életemben még a közelükbe sem mentem.
Nos miről is beszélek.
Iracing
Assetto Corsa
Hogy csak a legkomolyabbakat említsem autós berkekben.
Próbáld ki,én már évek óta használom mindegyiket.
Vagy olvass utána főleg az iRacinget ajánlom,ha valami ott aztán minden számol ,mind ezt online,akár 30-40 kocsinál....
Egyik se pik-pak lett olyan amilyen, évek kellettek mire annyira kiforrták magukat hogy mindent maxra tolva az új konfigommal röccenéstelenül hasítanak,úgy hogy közbe használják a gépet.(előtte is használták csak jóval kisebb graf. beállításon kevesebb fps-el döcögősebb futás teljesítmény mellett..de említhetnék még több tucat játékot köztük szimet is ami full grafon teszi a dolgát,mot már jó részt dupla fps-el "sima futással".
Úgy hogy tudom mi az a szim és különbséget tudok tenni köztük.
Itt elsősorban nem erről volt szó.
Ha már felhoztad fsx-nél semmit nem kell sehol piszkálni alá kell tenni egy normális vasat és megy röccenéstelenül akár 30 fps-el is,pl:ott most majd duplája lett nekem az fps helyenként fel ugrik 100 fölé is very hight beállításon.
Igen nem egy nyamvad monitoron....
Nem hinném hogy az órajelekkel lenne problémám ,alapból 4.3 és ha kell húzás nélkül feltornázza magát 4.8 ig 4 mag 8 szálon.
Minden eddigi szimek és játéknak elég ,ahol persze nem feleslegesen vannak a grafikai csúszkák....
Hidd el együtt tudok ezzel a játékkal így is élni,ha lesz javítva ha nem így is elköszörül ahogy szeretném,pénzt csak akkor feccölök bele esetleg többet mint a vétel ára volt ha optimalizálva lesz minden téren.
Bocs de a véleményem ,rögvest megváltozik,mihelyt kész lesz ez a játék is ja bocs szim.....

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.07. 09:45:03
nem semmi, ez már valóban fotórealisztikus 😊

Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.07. 08:40:57

Hypo
fsuipc nak a legnagyobb elonye hogy minden gepre kulon menthetsz beallitast joy axis buttons stb, ami azert eleg popec single engine, twin engine, turbo prop, jet ja és hat a gomba alkalmazhato scriptek talan a legjobb dolog😊 Nekem igy vannak cold and dark beallitasaim egy key combo es az adott gep atmegy cold and darkba....mar ahol nem tettek bele ezt az opciot a fejlesztok 😊

Hont
Teljesen egyet értek Veled!
Fel áll a szőr a hátamon, mikor játéknak nevezik öket! Játék a Minecraft...
Az OC-ban is igazad van!
Sokan esnek abba a hibába egy szim-nél hogy " játéknak" tekintik. Azert nem lehet egykalap alá venni egy GTA val stb. Itt hiába a highend azzal nem fog egyenes arányban nőni a performance se. Ez itt bonyolultabb sokkal mint egy lövöldözős játék. Egyébként hardware fejlesztésnél az ember hamar képes abba a hibaba esni hogy " birja az es sutty maxra huzgal mindent" aztán leeseik az álla hogy sz@arabb mint volt. Uj vasnál érdemes lépésről lépésre emelni a beállítást megnézni mi az amit enged. Mar FSX nél is tapasztaltam hogy egy sima VGA csere után cfg ben mennyit kellett irkálni hogy jo legyen.Hidd el beállítás lesz az. Én törölnék a helyedben minden eddigi beállítást és ha új alapod van a legelejéről kezdeném a hangolást.De ez csak a véleményem., konkrét segítséget nem tudok mivel nem ismerem a konfigodat se. Jah es még egy dolog nálam mindig van egy pici OC a procin mivel a szimek ugy vettem észre szeretik a magas órajelet. Főleg ha mondjuk erősebb VGA van.

Ja ja biztos úgy lehet ahogy írod.
Majd lécci írd meg a 3 monitoros 5760x1080 felbontásban használt tapasztalataid.
1db 27" monitoron azzal a procival sem volt gondom eddig ami régebben benne volt és írtad is hogy eljárt felette az idő.
Ezzel a configgal meg pláne.
Szerintem az nem az én hozzá értésemet tükrözi hogy a játékba több grafikai beállítás használhatatlan felesleges semmire nem jó csak az fps zabálja .
Na aki nem így véli az nem ért hozzá ahogy a játék készítő is hogy így ki merték adni....
Nem ez az első játékom ami hónapok vagy év múlva lett olyan amilyennek a megjelenéskor szánták.
Az általad említett mokolásokat meg hagyjuk,én nem azért adtam pénzt egy játékért hogy sebességekkel és mifenékkel szórakozzak azt meghagyom a hozzá értő szakembereknek.
Én használni szeretném úgy ahogy nekem tetszik ,ja hogy azt még a játék ne tudja ,ja akkor kivárom mást nem nagyon tudok csinálni.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.07. 01:59:41
hát amit írtál a sebességről az úgy konkrétan nem igaz. igenis lehet sebességet nyerni, hangolni, mifene...
inkább a hozzáértéssel lesz ott a baj.
Valszeg akkor a hardver (VGA, CPU memoria) nincs nálad finomhangolva. Nálam pont az ellenkezoje FSX P3D hez képest 100 % on megy a gpu es a cpu is. Meg kéne nézned taskmanagerben vagy CPUZ vel hogy játék közben mi hogy teker mert ez igy ahhogy le írod nem túl jo. Előző szimekben nálam a gpu 60-70 fölé sose ment itt kihajtja jol. xplane-ben nincs igazán fps gond se, elég smooth LHSim LHDC ixeg 737 plusz jopar lom scenery alá de siman 35 körüli. Max ha időjárás olyan es sok a felhő akkor megy lejjebb, de a cloud density-t meg a többi grafikai beállítást simán lehet finomhangolni a rendering option tool - al. ( és kell is! FSX ben sem és P3D ben sem volt elég csak a csúszkát huzgalni) illetve van pár dolog a grafikai beallitasban amit nem érdemes feszegetni mert még ugy sz@r ahhogy van.

Ja így értem ,de ez szerinted a játék készítőket mennyire hatja meg ,nagy ívben....
Az viszont jobban aggaszt.....
Most hogy komoly vasat raktam alá az xpl-nél semmi komolyabb előre lépést nem vettem észre,egyszerűen optimalizálatlan a játék nem használja sem a cpu-sem a gput úgy ahogy kellene ,más játékokkal ellentétben,csak az fps zabálja értelmetlenül sokszor a semmire....
Arról a kis apróságról nem is beszélve alapból az ami benne van beállítás grafika terén egy kupac trágya.....
Tudom van már "maszek" részletesebb,de attól még a játék ugyan az marad....
Úgy érzem repszim terén nem sikerül egy normálisan megírt játékot össze dobni egyik cégnek sem.....
Vagy lehet hogy van olyan csak én még nem találkoztam vele.
Bezzeg DLC-t már a megjelenés napján tolták ki hozzá és azóta is töretlenül,repcsit már lehet venni majd a játék áráért repteret meg 2-3<#levele>
Viszont értelmes javítás még nem érkezett hozzá....
Na pont ezek miatt elég nekem a jó öreg fsx,mellé az xpl ,nem hiányzik még egy férc munka a p3d személyében.
Ha autós szimek terén is ez lenne már rég a szögre akasztottam volna a kormányomat.<#wink>
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.06. 18:47:55
Ez mind ok.. csakhogy van ám épített (saját cucc)panel is on-off toogle kapcsolókkal. Amit fsuipc ben tökéletesen személyre lehet szabni. Viszont xplane ben nem. (nincs action when release this button funkcio a toogle mód meg csak push gombokkal működnek) Kéne egy jo lua script az ilyen fajta kapcsolokhoz, de ezidáig még nem találtam.

Az xpl-ben a saitek panelt igaz nem lehet külön személyre szabni(mivel az csak külön pluginnal kel életre) de a többit ,yoke,yoke gázkarok kapcsolók,rudder pedálokra azt és oda állítasz be ahova csak szeretnéd.
Nem kell, hozzá semmi más "kiskutyafüle"
Én pl a coptert úgy használom hogy pedálokkal ,yoke gázkarral, panellal amelyik kapcsolót viszi,plusz ezekkel együtt az xbox controllerrel irányítom,jól működnek együtt,személyre szabható,bármi bárhova...
Ugyan így az fsx-ben is,de ott nekem picit macerásabb volt testre szabni,hogy a pedál és a yoke,úgy működjön ahogy én szeretném......
Drágának drága. Viszont ahogy @Hypo is irja szerintem is must have, máshogy normálisan nem lehet személyre szabni a kontrollert. Én egyébként hiánylilom Xplane ből. Xpuipc meg se közelíti ugye abba nincs ilyen funkcio.

Hypo
hat mert most egy early buy discount van ennyi, a 2006 os fsuipc 4 hez sok update jott ingyen szóval érthető. De nem kell mindenkinek megvennie, mondjuk csak a keycombok es joy miatt már megéri.

na igen, erről pont az fsuipc jutott eszembe. most, hogy 64 bit van így alkalom nyílt az fsuipc5-re, ami pete szerint egy teljesen új termék. holott semmi újdonság nincs benne azonkívül, hogy 64 bites. és ugyanarra is vagyok kénytelen használni mint a 4-est. jó azt megértem, hogy szeretne hozzájutni némi pénzhez, de most akciósan 10e magyar pénz, és ezt erre most kicsit soknak tartom. azért ebben a témában mennyivel szimpatikusabb amit a pmdg vagy pl. a hifi is csinál.
kezdésnek jó az ott fellelhető orthophoto, hosszú távon azért nem ajánlom, mert nagyon régi felvételek. talán olyan 2009 környéki. persze ha ez nem zavar, akkor teljesen jó, sokáig használtam én is.

En is nemrég láttam hogy vannak fent simheaven oldalan kész ortho sceneryk plusz w2xp layerrel meg csomo landmark. Ahhoz képest egyébként durvan jól néznek ki hogy ingyenesek. FSX alá meg se közelítő lomok komoly krajcárba kerülnek...

ortho4xp zoomlevel 16, austrian landmarks az x-plane.at-ról, ill szintén innen LOWW reptér, valamint simheaven féle w2xp mixed europe.
ingyenesek.
tapasztalatom szerint bőven elég a zoomlevel 16, max azon régióban érdemes nagyobb, ahol sokat és alacsonyan repkedünk.
zl16-os tile 2,4 giga és kb 15-30 perc alatt készül el.
a fák elhelyezésén overlayeditorral lehet egyszerűen segíteni, a hazai csomagban is ezt csináltam most leginkább.
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.06. 07:39:16

teljesen jó. mondjuk a császári udvarban kicsit sok a fa. ez alap?
LOWW és környéke

na azért nemcsak átszínezték. pl. eltüntették a repcsikiválasztásnál az only favorit gombot. ahhoz azért komoly munka kellett. most minden alkalommal keresgélhetem azt a 3 repcsit a százból.
Azért hogy a főmenüben is lehet állítani a grafikai beállításokat az nagy fejlődés 😄 😄

Clidey
Hát, ha azt nézzük, még így is jobban működik mint a P3D-ben... 😄
Apropó selling point. Olyan vicces volt ahogy azt is reklámozták a v4 releasekor hogy New UI, közben meg csak annyi történt, hogy átváltott kékről feketére... 😄 Amit tulképp bármelyim júzer is megcsinálhatott magának eddig is otthon...sőt, már FSX-ben is működött anno. 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nekem ez irányú tapasztalataim pozitívak.
Eddig ha esett akkor a játékban is.
Amikor frissíted érdemes megvárni mit ír a végén mert van mikor nem tudja letölteni a friss adatokat,de ezt pirossal ki is írja.
Az is lényeges milyen időt állítasz be ,(hogy a pontos régiónak megfelelő legyen,mert ha csak kis területre időre korlátozódik,pl az eső simán eltérhet a valóságtól.
Tegnap is megnéztem(de ezt eddig is így volt) beírtam a win.időjárás keresőjébe olyan területet ahol ép esik a nagyvilágban 3-ból 3x a játékban is esett.
Nekem inkább a játék optimalizálatlanságával van bajom most hogy 3x olyan erős hardvert tettem alá, alaplap,proci,memória,mégsem érzek akkora változást.
Alig használja ki,míg más játékoknál nem ezt tapasztaltam,ott pont az ellenkezőjét tapasztalom a legtöbbnél magasabb beállításon dupla fps,simább futás teljesítmény,itt meg csak a felszínt karcolgatja a játék...
Még csak nem is nagyon melegszik viszont az fps a béka segge alatt van.....
Nem használja sem a GPU sem a CPU úgy ahogy elvárható lenne.....
Itt van elsőnek a reflection egy rakás kaka.
Az élsimítás (antialiasing)is csak az fps zabálja de érdemben nem nagyon tesz hozzá,
A HDR maxon használhatatlan,igaz high-on is elég jó.
Texture quality tök mindegy hova teszem ahogy az fps nem befolyásolja úgy érdemben ez is csak dísz ,majdhogynem.
Az world objects sem tökéletes....
Arról a kis apróságról nem is beszélve hogy 3 monitorra nincs rendesen optimalizálva.
De egyre sem mert pl.Párizs még egyen is katasztrófa fps terén de vannak még helyek.
Oké hogy 25-30 fps-el is elszaladgál a játék no de azért,ennél jobban is meglehetne csinálni....
Remélem azért hamarosan komolyabb ráncfelvarráson esik át.
marketing szempontból meg lehet nézni a p3d oldalt is. fel is van sorolva egy csomó minden ami hiányzik a szimből😊). amúgy az xpl-ben valamennyire még működik is, kb. úgy mint az fs9-ben.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.05. 08:05:21
Hypo
😊) ez igaz csak az egyik marketing selling point a 64 bit mellett a weather i volt de hat mindegy nem is hittunk benne azert annyira😊)))

Clidey
Az X-Plane ebben a tekintetben olyan, mint a P3D - ha normális rilvedört akarsz, külső stuffot kell használj. 😞

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Igen és 3-szor frissítettem is a repülés alatt. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Frequency
Az időjárás beállításakor állítsd a frissítést 15 percre,mert alapból 60 percre van állítva...lehet hogy nem szedte le az adatokat.

Vakuljak meg de még felhőt sem láttam nem esőcseppet....<#wow1>
Papirzacsi
Gondoltam, ha már éppen szakad az eső, akkor repülök egy kört benne... Hát ilyen fantasztikus zivatart csinált nekem az x-plane.

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2017.06.04. 20:03:01

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hont
Legyetek szívesek csináljatok egy screent a következő mappa tartalmáról:
C:\Windows\System32\drivers\etc
Létezik nektek "hp" nevű fájlt itt?
Csupán teszt jelleggel készült...
spmd
Tudja esetleg valaki, hogy mit kell módosítani a P3D v3-on jól működő gépeken, hogy a v4 alatt is jók legyenek? Pl. Sibwings An-2.
Látom, hogy Pl. az A2A tett lépéseket a kompatibilitás ügyében, de szerintem egy pár régebbi készítő már nem foglalkozik ezzel, így marad a "házi" barkácsolás.
a v4-hez: addig míg nem javítja a hifi az as2016-ot, és van opusfsi-d, akkor használhatod azt helyette. az asca eleve kompatibilis a v4-el, az opus is csak a simconnect-en keresztül injektálja a szimet. és a 4.0.0.0-ás simconnect felfelé kompatibilis a 61259-essel.
viszont nem árt letölteni egy fsuip510-et. a simflight beta szekcióban megtalálható. regisztrálni nem lehet egyelőre.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.03. 22:26:15
akkor nem jó hardvert használsz.<#mf1> nálam ha feltekerem, van hatása, de az fps is eldobja magát. de ez csak akkor érvényes ha van legalább 60fps-ed, 20-30-nál szinte hatástalan. miből esne lejjebb?😊))) esetleg csak nem látod😊.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.03. 22:04:58
Hont
Nekem az pl nem oszt nem szoroz!
Egyáltalán nem vettem észre, hogy terhelne bármit.
a reflections nem alkalmazásfüggő. a technológia nem tart még ott, hogy normálisan megoldja. máshol sem érdemes felhúzni, pl. a p3d-ben sem.
Az fps nem minden hiaba 25 vagy 40 is akár felhúzott reflection nál borzalamas lag van. Nem folyamatos. Több fórumon is írják hogy felejtős egyenlőre, több a gond vele mint amit hoz.

Azért az gépfüggő is ,a régi alaplap proci ram-al meg se próbáltam ezzel meg feltoltam maxra addon géppel ,szép volt. persze amellett nincs optimalizálva ezt aláírom ahogy a játék is helyenként elég döcögős.....
Az addon sceneryket reptereket még nem próbáltam,
Azért szép mikor a házak tetőablakain és a legkisebb tócsákon is megcsillannak, a fények.
A poén hogy mindezt a gép alig vette észre melegedés alig ...úgy a kártyánál úgy a procinál,még 5760x1080-nál sem ott csak picit kevesebb (5-6)fps volt
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.06.03. 20:01:09
A reflectiont csúszkát felejtsd el. Nem gép függő, nincs optimalizalva húzott I7 est is megizzasztja. 20 fps meg még egy addon gép addon reptér addon scenery es kb 5 marad 😄

Azért most is lehet rajt javítani,életre kelteni,ha legalább a tükröződés csúszkát a medium felső állásába eltolja valaki.
Itt kezd életre kelni,high-on már nagyon szép,maxon ,már annyit nem tesz hozzá,de szebb.
Persze kell hozzá gép is ,most hogy majd teljesen megújult az enyém ki tudtam próbálni.
Maxon még a 20 körüli fps-t tudta......<#kuss>
Azért a játékon is lenne még mit optimalizálni ,mert elég sok furcsaságot lehet tapasztalni.
Reméljük mi előbb egy komolyabb javítást dobnak alá.
1-2 lua script van, de szerintem nem sokat javít.
viszont, ez nem a végleges kinézete a víznek, valamelyik nagyobb frissítésben (x.1, x.2, valamelyik) jón egy nagy víz újradolgozás. még tavaly mutattak egy korai bétát, 3d hullámok, stb. szóval ha most még nem is néz ki jól, idővel változni fog 😊

Hypo
már mióta szemezgetek vele 😊))) V4 alá?