Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor van rá szükség, ha egy scenery-t akarsz használni, ami adott library-t igényli.
3d embereket azon reptereken fogsz látni, amelyiknél a fejlesztője használta is a library elemeit.
meglévő repterekhez te saját magad is adhatsz tartalmat (pl 3d emberek), telepíted az adott library-t, majd overlayeditor-al az adott reptérhez ugrasz és ott egyszerűen elkezded pakolgatni a library-ban található elemeket.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1265195330245227&set=pb.100002643153141.-2207520000.1497380102.&type=3&theater
Inkább ez
panel
Úgy döntöttem hogy építek egy cessna pilótafülkét.A kérdésem az lenne,hogy az instrument paneleket hátul sorba lehet e kötni,magyarul hány usb portomat fogja igénybe venni a hadművelet?És hogy milyen Yoke-ot válasszak,ezt néztem ki:
Kormány
Majd ha nem ,béta lesz felrakom ,vagyis a steam letölti,addig találok más elfoglaltságot.
Kivárom míg a játék is minden téren működő képes lesz....aminek már a megjelenéskor is ezért a pénzért annak kellett volna lennie.
De mostanában majd mindenhol ez megy kiadják félig béta állapotban,majd hónapok évek alatt kész lesz....megvárom,
Amilyen röccenéstelen majd dupla fps helyenként,,,és sima lett az fsx addig tolom azzal ha nagyon repkedni támad kedvem....<#wink>#wink>
Itt olvashatsz részletesen a tapasztalatokról
azt is tudom, hogy nem esznek, esztek meg, sőt, nagyon sok segítséget kaptam régen is. akár a fóniában, akár a műszerek helyes kezelésében.
a pénteki össznépi repülést és az emlékeim szerinti szombati oktatásokat kifejezetten szerettem.
itthon melyiket ajánlanád leginkább, melyik elterjedtebb, ivao vagy vatsim?
már csak vatsim vagy ivao kéne, hogy teljes legyen a kép (régen repültem az ivao hálózatán, de annak már vagy 10 éve, fónia akkor sem ment, most gondolom még kevésbé menne 😊)
www.smart-bus.hu
Közben azon gondolkodom, mikor is láttam az LH-nál olyat legutóbb hogy "New systems & PHYSICS" ....... Ja eszembe jutott. SOHA! 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez a játék/szimulátor annál nagyobb szabadságot ad, hogy csak egy oldalról ilyen mértékű csőlátással gondoljunk rá, bármilyen aspektusból is tekintjük a dolgot.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
egyébként pont arra gondoltam amit zoli bátyó is írt. ha ebből kiindulva összeraksz egy fülkét, akkor már eljárásokat protokollokat lehet rajta tanulni, gyakorolni. pl. az ilyen "félamatőr szimulátorok" is abból élnek, hogy odajárnak pilótapárok és gyakorolják a közös munkát.
én sem használok autószimulátorokat, legalábbis olyan szinten nem mint a repszimet (kedvedért most nem játékot írtam😄). különben is a múltkor dobtam ki a kormányom. de nem kellene ilyen erősen lenézni, azért mert te nem játszol ilyenekkel. agyilag eléggé megterhelő a melóm, és azért időnként jól esik egy kis lövölde is, esetleg szerepjáték.
az autószimekről még csak annyit, hogy mára már nagyon keményen el vannak találva, valószínű ennek köszönhető, hogy a versenyistállók is folyamatosan monitorozzák a játékosokat. magyarországról is ismerünk legalább két pilótát akik most profik, de a szimulátorból emelték ki őket. az egyik ugye a norbi gyerek, a másikat most nemtom, de aki kicsit többet foglalkozik vele mint én biztos tudja. lehet van több is, csak én akadtam el itt😊. ha úgy vesszük a wéber gabi is az, mert ő is szimes világbajnok (ha jól tudom), és onnan került át a seat-hoz (szintén ha jól tudom).
Picit "off" és hosszú is lesz ezért is elnézést...
Idézem " autóversenyes , meg egyéb szoftverekkel tölti az idejét, annak persze ez is csak egy játék!"
Maradjunk csak kimondottan az idézetben szereplő "autó versenyes szoftvereknél" nos azok valóban csak játékok......
De vannak autó versenyes szimulátorok is.....
Mondtam korábban nem árt kinézni néha a felhők mögül mert van más is mint belökni az autopilótát és elrepked a nagyvilágba ,az illető meg közbe számolja a bárányfelhőket ....
Tudom ennyire nem egyszerű ,de picit sarkítottam....
Ebből is látszik hogy nagyrészt vagy majd mindenki életében nem vezetett komoly autós szimet(hozzá teszem halkan hogy én azokat is játéknak nevezem)
Természetesen nem azokról beszélek amik csak a versenyzőknek áll rendelkezésére ,ahogy a komoly repszimek is a pilótáknak,mivel elég drágák,stb stb.
De ahogy olvasom van akinek csak az fontos hogy az ő általa használt """repszimet"" NE játéknak hívják...
Persze ez nem újdonság, vissza kanyarodva az autós szimekhez ott is sokan igazi autó versenyzőnek képzelik magukat mert nagyon jól és ügyesen terelgetik a kocsikat egy adott szimben.
Miért pont autós szimek ,mert autót vezetni mindenki tud legalább is azt hiszi,nyilván repülőt vezetni már kevesebben,de ez így van régóta,egyéb okok miatt is,de a kettőt nem is lehet egy lapon említeni ,én sem szeretném.
De ettől még nem felsőbb rendűek,még ha annak is képzelik magukat, főleg azok akik fotelból repcsiket terelgetnek,még ha vezettek is életükbe repülőt...de ugyan ez igaz az autó versenyzőkre is.
Aki meg igen, ott már más is bejátszik talán.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Egy példa több nem is kell.
iRacing autós szimulátor(keresőbe beírva rátalál mindenki)
3 hónap előfizu 10 dollár körül van így nem nagy áldozat bárki kipróbálhatja,de van lehetőség ingyenesre is,ebben elég sok minden benne van persze ,ha többre vágyik komolyabban gondolja, kemény dollárokat kell rá áldozni,Csak online élő versenyzőkkel tudsz versenyezni.....
Szerintem nem pár óra gyakorlással de több nap után sem tud érdemben HIBA nélkül körbe érni egy pályán úgy hogy közbe rajta kívül online ,még ott van 20-30 versenyző,de írhattam volna játékost is,ja és közbe nincs restart,max mehet a boxba javíttatni,ha meg 17 incidenset eléri kizárja a versenyből a játék,hozzá teszem hamar össze jön ha valaki nem figyel minden percben....
De ez nem elég tudni kell setup-ot is készíteni ,beállítani a kocsit,hogy ne csak körbe érj az uccsó helyen.
Csak nagy vonalakban ez annyira komplex sim hogy egy adott keréken a gumi hőmérsékletet kopást és egyebet is számol,még csak a kerékről volt szó,többiről nem írok mert nem ide való és hosszú a sor.
Elhangzott lenéző kijelentésben hogy aki controllerrel terelgeti az adott repülőt már ,"Pistikék"
No de le és fel tud szállni egy repülővel ha gyakorolja szinte hiba nélkül is ,főleg ha a autópilóta teszi le a gépet....
Ellenben az iRacing szimben,billet nem támogat ,controllerrel ha sokat gyakorolsz sem érsz el semmit ,
Mindenképp kormány kell hozzá hogy érdemben bele tudj szólni a versenybe,de ha csak jól akarsz szórakozni egyedül a pályán akkor is.
Nos nálam itt kezdődik egy szim,amit a mai napig játékként kezelek....több éve versenyzek vele.
Tudom van akinek ez is csak egy autóversenyzős játék de még életében nem próbálta,mert...<#rinya>#rinya>
De azért osztja az észt....
Én nem vezettem repülőt még eddig,repülőben, copterbe az anyós ülésen már ültem,de a fizikáról van nem kevés fogalmam ,ettől függetlenül is nap mint nap, a gravitáció odafent is hat sőt.
De ha ezt egy autós szimben egy kocsival (természetesen átvitt értelemben)amit itt a REPSZIMEKBEN játékokban meg lehet csinálni egy repülővel ,az a kocsi nem vesz rész tovább a versenyben,(a való életben meg ketté törne) de hogy tovább menjek ha pár pillanatra nem figyelsz már ott is a fal,másik kocsi ,gumit elfékezed túlmelegszik,stb..ja és közbe nem figyelmeztet senki semmire hogy jaj nincs kinn a futó,ja túl nagy a sebesség ,alacsonyan vagy, átesik a gép meg fityfene....
Vissza térve még a szimulációra fizikára ,azzal a terheléssel simán ketté kellene törni a kocsiknak, a levegőbe meg a repcsiknek,amit itt a repszimek játékok megengednek.
"A repülő szimulátor nem játék, hanem életforma! Szabályainak ismerete, betartása nélkül mások örömét rontjuk el."
Ez igaz az autós szimekre is már ha valaki ismeri a fogalmat.....
xpl.ben ,p3d is írhattam volna mégis kiét és hogy??,centikre repülsz a másik mellet és picit ráhúzod a kormit .....<#falbav>#falbav>
Az autós szimben ,aki szerint csak autóversenyzős játék... igenis centikre haladsz a másik mellet mögött előtt ,van tükör az iRacinben ,meg spotter ami kis plussz segítség a melletted levők helyzetérő de ez nagyon kis segítség,hátra néző gomb nincsDDD
Senki nem vezeti helyetted a kocsit mert jól megtanultad az autópilótát kezelni és a navigációt jól beállítani.
Megsúgom még "térkép" pálya rajz sincs..de még semmilyen külső kamera sem csak cokpit nézet.
Ismerni kell a pálya minden méterét,minden pillanatban...a kocsid minden rezdülését...
Itt is el lehet érni akár közel 400km/h igaz ezt ovál pályán ,de úgy hogy közbe szó szerint "rajt ülsz" az előtted lévő lökösén vagy ő a tiéden.
Összegezve csak csínyján a kijelentésekkel ,míg fogalmunk sincs miről is beszélünk....csak a felszínt karcolgatjuk.
"azok a "Pistikék" aki itt játszanak , pár év múlva kinövik és elkopnak ezekről a forumokról! Akik meg maradnak, azok nem játéknak hívják és itt lesznek amíg élnek!"
Nálam ez már kezelésre szorul......<#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: bankii, 2017.06.08. 09:03:21
Mint mondottam, nekem nincsenek tapasztalataim és nem nagyon tudom össze hasonlítani pl a Zlin-t a reál életben és itt, de majd erről Tibi ír egy pár sort! Esetleg Zolibá a cessnáról. Én max a Hawker400-ról és a B737 ről tudok nyilatkozni és persze csak a saját általam érzett dolgokat elmondani!
A BH400a amit én itt a hálón eddig fel leltem tényleg valószínű egy nagy szar, mert az közel nem úgy repül, mint a valóságban! Bár azzal a reálban kb csak pár órát repültem és a gyorsulásán kívül engem nem fogott meg annyira, mint a B737! Az viszont nem sokban különbözött ettől ami itt nekünk van! Ha hiszed, ha nem! Ami tény, hogy kiegészítők között óriási különbség van, de azért, mert egy virtuális gép FD-je szarul van megírva, attól még a reálban jó gép lehet és ezt nem lehet az alap szoftver hibájára fogni.Nyilván az hülye, aki egy ZFTT-vel veti össze de szerintem a tapasztalataim alapján aki jól repül egy adott típust az pár óra gyakorlás után képbe van a reál géppel is, persze ettől még nem lesz pilóta.
Vissza kanyarodva az eredeti vitához...
Az, aki lövöldözős és autóversenyes , meg egyéb szoftverekkel tölti az idejét, annak persze ez is csak egy játék! Fogja, felmegy az öbölbe letölti mint a BF4-t. Telepíti. Aztán ráakasztunk egy X-box kontrollert , meg beállítunk egy-két bill kombinációt és már repülhetünk is B747-el és elkezdhetjük a forumok célközönségét csesztetni, hogy vajon - miért nem marad bent az V NAV gomb pedig minden jól csinálok...
Na nekik ez játék is marad! Játszanak nyugodtan!<#nyes>#nyes>
Nekem ez egy kicsit más és volt idő amikor valóban érzékenyen érintett! Ellenben lassan ezt az érzést már kevésbé hangoztatom, mert azok a "Pistikék" aki itt játszanak , pár év múlva kinövik és elkopnak ezekről a forumokról! Akik meg maradnak, azok nem játéknak hívják és itt lesznek amíg élnek! (Persze ez megint csak az én véleményem!)
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.06.08. 07:40:29