5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#3717 Na ja, ezért írtam én is, hogy párhuzamosan használom a két szimulátort - bár meg kell mondjam, nekem a nagygépek is jobban tetszenek már az XPL-ben, mint a P3D-ben. Valahogy azok is sokkal élethűbben repülnek. Ezt nyugodt időjárásban nem annyira venni észre, de ha van egy kis oldalszél, meg gusty, akkor már ég és föld a különbség az XPL és a P3D között - az XPL javára. Nézd meg például ezt a videót:
Ilyen mozgást soha nem fogsz látni P3D-ben a PMDG NG-től. Pedig szerintem ez a realisztikusabb, nem amit az NGX művel. :)
A haldokló monitor színekhez pedig, tessék P3D színvilág... :)))
Így már jó? :))) -
#3716 (Közben ápdételtem az előző hozzászólásom :))))
Persze, erre mondtam hogy ízlések és pofonok kategória. Nekem speciel sokkal realisztikusabbnak hat az XPL fakóbb, pasztellesebb színvilága, mint a P3D színkavalkádja. Amúgy meg létezik már XPL alá is reshade, szóval akár P3D szintűre is pimpelheted a színvilágot ha épp arra szottyan kedved. :) -
#3715 Na köszi ezt találtam en is tegnap csak nem voltam biztos benne:) Nekem igazabol egy bajom van vele de ez lofax valahogy nekem minden xp11 kepen a szinek mintha haldokolna a monitor.... fura persze p3d v4 bizonyos beallitasokkal mar inkabb rajzfilm mint valosag ez is teny, de valahogy az objectek szinei olyan soha nincs pure feher az is sargas, de persze szokható. az Ejszaka viszont odabax az TENY:) messze veri a konkurenseket. -
#3714 JA persze, ezzel én is igy vagyok általában, de mivel mostanában eleg komolyan nyomom a 737800 at VA ban igy ezert ugrottam p3d v4 re es csak olyan addon van fent ahova repulok, jelenleg ez EU ergo Global es openLC eun kivul csak a repterek:) Vegre 60FPS és smooth ennyi, de az biztos hogy VFR re most nagyon kiprobalnam lattam en is par eleg utos videot utomunka nelkulit :) Valami kis guideot a must have addons es azok felrakasarol azert egyszer osszedobhatnal:) Sajnos kezdek lustulni:) Persze egy bizonyos tweak edit stb van p3d vel is nem vitatom de azt se szeretem annyira:) csak ha muszaj. Valahogy ugy kepzelem hogy XP11+ a legjobb free sceneryk VFR es ez lenne a VFR/Kisgepes platformom P3d meg az Airline. Szóval tippek johetnek privatban itt is:) Epp Black Friday sales mindenutt ugy hogy paypal forrosodik:))) -
#3713 Szerintem max a színárnyalattal lehetnek a gondjaid, a felbontásra nem hiszem hogy lehet panasz manapság az ilyen kvalitású add-onoknál... :)
Az árnyalat meg sokmindentől függ XPL esetében: mennyire süt a nap, merre van épp a nap, milyen a napszak...ugyanis ahogy megfigyeltem, az XPL-ben egymással is kölcsönhatásban vannak a felületek, tehát nemcsak tükröződnek egymásban adott esetben, hanem visszaverik/elnyelik a másik fényét. Na ez az amit a P3D nem tud, ettől lesz olyan "valós atmoszféra" fílingje az embernek, mikor "beül" egy kokpitbe az XPL-ben.
Lehet ha más napszakban vették volna fel a videót, sokkal világosabb lett volna a kokpit. Illetőleg az is kérdés, milyen Airbust vettek alapul a fejlesztők a textúrázásnál. Mert pl. amikor én festettem az AS Airbushoz a Wizz livery-t, kértem Wizz-es cimboráktól kokpit képeket, hogy lássam, árnyalatban kell-e módosítani. És kiderült, hogy a régebbi évjáratoknak sötétebb tónusú a kokpitje, az újabbaknak (mint amiket a Wizz is használ) világosabb. Így maradtunk annyiban, hogy az Aerosoft jól eltalálta az árnyalatot, nem kellett hozzányúljak. :)
Az NG-t nem kell keresd, ha van telepítve XPL-ed, már ott van. :))) Csak picit fel kell okosítsd. Azt kell letöltened innen. ;) Ha elakadtál esetleg, szólj, segítek. Bár tök egyszerű a folyamat, úgy hogy szerintem nem lesz problémád vele.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.11.24. 09:00:02 -
#3712 Szerintem sem vitázunk Zoli bátyó - eszmét cserélünk inkább. ;)
Szóval én most ott tartok, hogy inkább indítok egy XPL-t mint egy P3D-t. De ha már nagyon hiányzik az elviselhető ATC meg az AI, hogy tele legyen az égbolt, akkor repülök egyet P3D-ben. Ezt mondtam a kezdetektől fogva, csak nem mindenki hallja meg/akarja meghallani: párhuzamos használatra rendezkedtem be jelenleg - habár az is igaz, hogy jelenleg az arányok igencsak eltolódtak az XPL irányába. :) -
#3711 ORBX 45% off End of Yare sale! -
ekre #3710 orthophotok mellett havas táj? igen, simtiles-al! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
ekre #3709 hááát, annak idején én is azért váltottam xpl-re, mert kevesebb a szívás. ott is van, de jóval kevesebb. -
#3708 Na mondjuk ez fsxben/p3dben is megvan :) Ezt a sceneryt ide tolod, oda tolod, ezt a bgl-t deaktiválod, az a kettő nem kompatibilis egymással, hiába azonos területet fednek le, itt miért nincs autogen, ctd leszálláskor stb. :D
Tény hogy a gépekkel nem szokott gond lenni (már ha nem bug okozza) -
#3707 Nem értem miért mondod ezt...?!
Hisz csak telepíted, aztán felül írod, utána bemásolod, aztán convertálod , ezután törlöd, aztán letöltöd ,majd kiválogatod a nem odavalót, után megint telepíted és aztán kijön egy log fájl, amit ha kimásolsz és felteszed a facebukra ahol megmondják, hogy ök még soha nem találkoztak ezzel a hibával...
Na én ezek szerint szelektív hallású, látású és enyhén degenerált topik társ vagyok, mert kivárom, amíg lesz egy használható valami... -
Matth3w #3706 XPL NG-n szerintem a ZIBO félét értette?!?!?!, bár az is igyenes. szóval lehet van valami amiről én sem tudok? -
#3705 lehet csak a videó miatt de valahogy a szín és textúra, bár a kijelzők rendben,, mondjuk kicsit mintha azért erőlködne a computer. Merre nézzem az XPL NG-t? -
#3704 Te Maestro én nem P3d vagy FSX VS XP11 vitát kezdtem, az első mondatod a válasz arra amit felvetettem a többivel én nem is vitatkoznék:)
c172 re meg utaltam hogy nekem mar uncsi ennyi: Szerintem jo lesz nemsokára boven valasztek és az csak nekünk jó jobb verseny:) De egy dolgot azert halkan megjegyeznek ami nagyvonalakban mindegyik szimre igaz de XP11 re jelenleg nagyon is. Azért a legtöbb dologhoz azért elég sokat kell tökölni persze ha mar vágod más de akkor is azért még egy kicsit körülményes, Na Peace:) -
Solt #3703 Urak!
Lehet arról tudni valamit, hogy a natív VR támogatás mikor érkezik az X-Plane 11-hez? -
#3702 Való igaz, jelenleg még nem tart ott az XPL NG, mint a PMDG, de a végcél egy 100%-os FMC szimuláció - a fejlesztő srác saját bevallása szerint is képes a leprogramozására, és segítik valódi NG pilóták a fejlesztésben...szóval nem lesz rossz ha egyszer készen lesz teljesen; de már a jelen állapot is kurvajó szerintem. Grafikailag az alap XPL NG-t használja (bár már létezik ehhez is egy csomag, ami ezt spécizi mégtovább), ami szerintem jelen állapotában is sokkal szebb a PMDG torz kokpitjénél. Meghibásodásokról nem tudom hogy lesznek-e majd benne, de őszintén megvallva, engem totál hidegen is hagy; sosem érdekelt ez a része egyetlen add-onnak sem. A többi PMDG eye-candy szintén nem izgat (milyen tipusú legyen az MCP meg hasonlók). Továbbá van hozzá fullos hang-csomag is, ami szerintem mérföldekkel jobb a PMDG-nél, nemcsak a hajtómű hangok miatt, de azért is, mert az utastérben VALÓDI utastér-hangok vannak (utasok beszélgetése, sztuvik utastájékoztatása, sokkal csendesebb és tompább hajtóműzaj, stb.stb. PMDG a fasorba sincs ezekhez képest :P)
Szóval nekem már jelen állapotában is tökéletesen megfelel ez az NG. :)
Lesz hozzá remélhetőleg még az idén full passenger cabin, valamint 6-7-900-as visual modell akár az új wingletekkel is.
Ja, és ez mind-mind TELJESEN INGYEN...
Azt nem igazán értem, mit találsz ezen az Airbuson "egyszerűnek"...mi az amit hiányolsz? Persze ez erősen ízlések meg a pofonok kategória, de szerintem totál rendben van mind textúrailag, mind 3D modellileg. Vagy arra a "gyengusz" kis eső-effektre gondolsz a szélvédőn, amit az FSX/ P3D-ben még soha nem láttál, és még hosszú évekig nem is fogsz? :))))
Kisgépes vonalon is akadnak szép cuccok, többek közt van A2A-hoz hasonló szintű C172 illetve Beech Baron is...
Na de itt most be is fejezem gyorsan, mert a szelektív hallású-olvasású topiktársak megint megköveznek, mit dícsérem itt már megint az XPL-t agyba-főbe... Igaz, mikor a (nem kicsi) hiányosságait ecseteltem, az valahogy egyikükben sem ragadt meg....azt nem emlegetik fel sosem... De sebaj. :))) -
#3701 jo kis video bar a VC eleg.....egyszeru :) már ami a látványt illeti -
#3700 hát ha te mondod maestro:))) bar NGX nincs sajnos ami meguti a PMDG-t airbust meghagyom a laptop pilotaknak :)))) a regi tipusok meg annyira nem hoznak lazba:) majd ha mar minden ami fsx ala letezett na az lesz szép világ mert a cessna 172-t mar elegge unja az ember:)))) -
#3699 Van még nagyon jó 727, 737-200, 737-800 NG (nem az x737 az sajnos egy szar - bár ingyenes), 747, CRJ-200, MD-80, és készül egy FSLABS szintű A320 is (bár én inkább arra saccolnék hogy jobb lesz nála, már csak a műszerek fps-e miatt is):
Szóval szerintem minden P3D-ben megszokott bringa létezik már XPL alá is, legalább olyan, de inkább jobb minőségben. :) -
#3698 ja persze nem is allitottam az ellenkezojet:) de ez csak egy:) de lesz majd tobb is remelhetoleg. Egyébként aki kicsit fel akarja dobni az otthoni szimulatorat opencockpits-nel jo kis akciok 737MCP v3 +EFIS 470 eur plug and play es meg mas nyalanksagok :) -
Matth3w #3697 Azert ixeg nem olyan rossz ;) -
#3696 szépek nagyon, dehát xp11 most már a sok free meg fizetos cuccal elég pöpec tud lenni:) reméljük lesz pár jól kidolgozott gép is hozzá carendo szint felett ugy kb PMDG vagy FSLABS szinten
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.11.23. 08:41:55 -
#3695 Ezek a képek olyan szarul néznek ki, hogy nem találok rá szavakat... -
#3694 ENvtex nativan tamogatja az ASCA-t Full dynamic es Global allapotban, eleg jo kis combo. -
#3693 ASCA és ENVTEX együtt?
Asszem én elvesztettem a fonalat az utóbbi években :D Nem mind a kettő a textúrákat cseréli? -
#3692 AS p3d +ASCA+ENVDIR+ENVSHADE+ENVTX es letudva a nagyja :) hozza egy ftx global meg openlc mas nem is kell meg par repter:) -
#3691 Hát az a ~3000 Ft tényleg eszement sok érte, de ha már kijött volna warezbe, rég letöltötted volna... -
#3690 Bárcsak az lenne...! -
nibron #3689 kivéve az lhdk-t, mert az 15usd. -
#3688 Tibikém!
A XY Plane -hez pláne nem kell vásárolni, mert ahhoz minden ingyenes... -
#3687 Illetve v4 alá ASP4. -
#3686 Az egész simmarket?
Bocs :D
Időjárásra ha jól látom az AS2016 ajánlott. Textúráknak ASCA vagy REX, esetleg ENVTEX vagy más? :D -
#3685 Akkor én azt hiszem veszek idén egy Simmarket-et! -
#3684 Szia Ádám!
ORBX , REX, Simmarket, LHSim voltak tavaly 30-50% kal olcsóbbak! Én is már rakom félre a pénzt ...:D
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.11.21. 19:35:11 -
#3683 Hali!
Mostanában kicsit több időm lett, gondoltam újra szimulátorozom :)
Karácsonykor mennyire jellemzőek az akciók? Ebben a hónapban gépcsere van, így nem biztos, hogy költenék rá, de ha a black friday miatt karácsony környékén nem szoktak akciózni akkor lenne, amit behúznék. :) -
#3682 NGX hez https://rdpresets.weebly.com/737-yoke.html -
nibron #3681 hát ha kellőképpen nagyméretű az a sör, akkor talán elég az a három.:)
én mondjuk első körben a röhögéstől dobtam egy hátast, egy "ilyet sem látunk mindennap" felkiáltással. és rögtön eszembe jutott egy magyar film amit visszafelé vettek fel (egészséges erotika). -
#3680 Hja, amúgy láttalak már felmenni az 1etem lépcsőjén három sör után - gyakorlatilag mintha ezekből az XPL emberkékből láttam volna egyet! -
#3679 A hajtóművek mögé kellett volna csinálni egy ilyen "darált hús kupacot"...Járó hajtóműnél bócorognak az az emberkék jobbra balra...:D -
#3678 Possible válaszaid:
Ver. 1:
Akkor meg azért húznád a szád, hogy elanimálódnak a muksók a lépcsőig, ott meg eltűnnek a *csába.
Ver. 2.
Ott sertepertélnek az embörkék a gép körül, de felszálni rá egyik se tud...milyen gáz már!