Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Hát nekem ez egy kicsit laszvegaszos... <#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

kis lights.txt pimp

Hypo

Hypo
😊))) háááát nem pont erre gondoltam😊))) eye catching mar van dogivel urp PTP es reshade meg minden szar, en inkabb slopped runways, valos rep model szel stb ami kell bush repuleshez.

Clidey
Hát ez elkeserítő. 😞 Szóval akkor szokjunk hozzá a Dovetail által divatba hozott eyecandy fosokhoz...hát szép jövőnek nézünk elébe akkor... 😞((
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.10.08. 11:01:51

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mar nem fogjak... vagy me'g nem tette'k meg. Ugyan mas repult vele, de a szornyu, hogy igy is latszodott, hogy C64-es szintu a dolog. Gyonyoruseges, FSX/P3D ORBX kombo szinten van, gyonyoruen fut (100+ fps volt egy nem top konfigon). De szimulatornak nevezni meredek lenne 😄

-- http://www.x-plane.hu

Clidey

Hát ha az FD-t nem cseszik el, akkor beszerzendő lesz mindenképp!! <#smile>

Clidey
<#banplz><#hehe><#idiota>

Clidey
Zolibátyó, imáid meghallgatásra kerültek! <#bee1><#taps><#wave><#hawaii>

The Bush Flight Simulator

ez volt az utolsó olyan fotó ami bemutatja magát a tragédiát (kiszakadt kormány), és kegyeleti okok miatt is fel lehet tenni.<#ravasz1>
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.10.05. 21:12:55
Hypo
😊 az se volt rövid😊

[HUN]FaTaL
"a leghosszabb dev time egy addon-nak talan ez"

NGX? 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Először azt hittem fotó...aztán észrevettem hogy hiányzik a szarvkormány...ilyen amatőr hibát elkövetni képlövésnél...LOL... <#nyes>

Sziasztok!
Nem tudjátok,hogy hogyan lehet esetleg a cloud layert állítani? P3Dv4-et használok és OpusFSI a weather progim. Az FSUIPC régi verziójában lehetett állítani a cloud layert, de az 5-ös verzióban már nem. Esetleg valami alternatív megoldás?
Köszi előre is a válaszokat!
Hont
Ez se csúnya Predrag Bátyótól...

Hypo

Hypo
😊))))) elöször azt hittem megint valami vicc, a leghosszabb dev time egy addon-nak talan ez 😊)) Mondjuk a 777 nel erdekesebb gép az valahogy szerintem hát nem tudom....olyan semmilyen, jellegtelen, nem veletlen hogy pmdg 747 jobbn fogy mint a T7. 😊

Clidey
Na emberek. Lehet járulni az urnákhoz ... akarom mondani a kasszához! <#vigyor><#nevetes1><#hawaii>

Qualitywings 787 released for FSX

ááá...ez csak fotosopp.<#nyes>
Clidey
<#guluszem1><#eljen><#taps>
Tud ez a P3D is szép lenni...néha... <#hehe>

Clidey
Sejtettem, hogy az tetszeni fog! <#buck>
Már egész tűrhetően kézben van a darab amúgy. De azért még van mit csiszolni... <#vigyor3>

Hont
Pedig direkt neked kerestem ezt a képet...<#mf1>
21:9-ben annyira nem szar...<#nevetes1>
ööö...most mit is szerettél volna ezzel a képpel mutatni?<#eplus2>
mondjuk azonkívül, hogy rettentő szar a zoom.😊
Hont
Na akkor ebbe a fórumba is bemásolom:
Sziasztok!
Új vagyok itt, de pár napja telepítettem az X-Plane 11-et FSX/P3D után, (csak a VFR Hungary scenery miatt, mivel Szeged is benne van) és gondoltam én is feltöltök néhány képet, mert nagyon meggyőzött a végeredmény.
Annyit még érdekességképpen, hogy én is csináltam Szeged Sketchup sceneryt FSX alá anno, de nem adtam ki, mivel sajnos nem volt időm az autogenre, illetve watermask-okra stb. Csak fotóalap volt és a modellek. Nagyon hiányzik viszont pár modell, ami Google Earth-ben látható még, ha visszatekerjük az időt. Pl. szegedi dóm, belvárosi híd stb. Meg is találtam anno a modellek készítőjét és kértem, hogy küldje el nekem a modelljeit, ha lehetséges, mivel nincsenek fent 3Dwarehouse-on. Kaptam is választ, hogy majd valahonnan előkeríti, de sajna azóta nem jött semmi üzenet...
Viszont ahogy olvasgattam, a team összeállt és vannak modellkészítők is, szóval ezeket szeretném látni a sceneryben mindenképp, ha lehetséges (volt ilyen kérés, hogy írjuk le miket szeretnénk még látni, ha jól emlékszem). Sok sikert kívánok a készítőknek a továbbiakban és kitartást!
Végül a képek:

...cunci 😉 foleg a masodik vidijo elso fele 😉

-- http://www.x-plane.hu

Clidey

<#fogmosas><#hawaii><#integet2>

Clidey
Ha nem flowershop cucc, akkor az ofisül fórumon tegyél panaszt, aztán küld rájuk az öltönyös napszemcsis izomembereket, majd abból tanulnak! <#nyes>

Sziasztok! Használ valaki XP11 alatt Carenado CT 210 II + Reality EXP.pack kombót ? Most merültem csak bele, de egyből el is akadtam az aksi újratöltése nem igazán működik nálam. Alapból (szim indításnál) 1000 W/hr a töltöttség, Azonban ha valami oknál fogva merül hiába nyomok a recharge -ra vissza veszi 400w/hr ra és így meg gyengusz az indításhoz. Ez vagy valami bug vagy csak engem tisztel meg ezzel a hibával. Újra telepítés már megvolt a REP plugint is újra raktam , de nincs változás. Nem virágbolti!!

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Hont
Prepar3Dv4.1 releasing oktober10!!!<#awink><#vigyor2><#szeret>
Clidey
Tankjúszómács! <#hawaii><#eljen>

Hont
Sok sikert és kellemes perceket az új VGA kapcsán!
Hypo
<#taps>

Clidey
Igen tudom, hogy ezek miféle kártyák. Mint írtam is, utánaolvastam kicsit, szóval nincsenek igazából nagy elvárásaim, nem is az a cél, hogy nyerjek 10-20 fps-t.

Szóval döntöttem, és belevágtam. Ami első körben meglepett, hogy úgy néz ki a kártya majdnem, mint egy régi GeF256... 😄 Legalábbis a GTX660-hoz képest mindenképp... Olyan kis semmilyen... 😄 Sehol egy plusz tápcsati, sehol kisujjamnyi vastag hűtéselvezető-csövek. Szóval picit felvontam a szemöldököm, mikor kinyitottam a dobozt. Biztos kellett ez nekem, tudja ez a GTX660 teljesítményét?

És legnagyobb megdöbbenésemre tudja! FPS-ben nincs érzékelhető különbség, de fogyasztásra fele annyit vesz fel, súlyra a tizede (túlzással persze) a 660-asnak...ingame talán mintha a tükröződések is szebbek és nagyobb felbontásúak lennének XPL alatt (further investigation in progress).
Tehát a foglalkozás elérte célját: egy órányi repülés után pont eprócskor nem esik a felére az fps-em, mert nem fogy el a video-memória.

Ugyanitt GTX660 20k-ért vihető! 😉

Hont
Sziasztok!
Esetleg rendelt már közülünk valaki Sergey-től ilyen kiegészítőket?
Saitek B737 kiegészítők
Ha igen, mik a tapasztalatok?
tibi bácsi, az a helyzet, hogy az 50-esre végződő kártyák az nvidia-nál mindig a belépő szintű kártyát jelentik. és ha valami nem szereti a pure kártyákat az pont a repszimek. érzésem szerint 60-asnál kisebbet venni tisztán csak pénzkidobás. főleg, hogy az utóbbi időben elég rendesen ki van használva a gpu. a technológiát pedig értelmetlen összehasonlítani egy belépő és egy nem belépő kártya esetében. pl. az 560-asok sokkal jobb kártyák voltak anno, mint a 750-esek. de aki 560-asról 750-esre váltott meg is érdemelte. egyébként tanácsom ellenére sokkal általánosabb játékokhoz vásárolt egyik ismerősöm 1050-est. kb. egy hétig tartott a lelkesedés, azután lecserélte egy 1060-asra amit eredetileg is ajánlottam neki.
felhőkről: nekem az as16 + rex4 textúra jött be eddig a legszebbnek. tény és való, hogy a rex-ben sokkal szebbek a textúrák. viszont az asca ami dinamikus. már gondolkodtam azon, hogy a rex textúrákat át kellene konvertálni asca-ba. de hát mint elég sok mindenre, erre sincs időm.
Hypo
ENVTEX a legszebb sky es a felhoi se kutyak rexet toroltem a p...bs pedig eddig minden productjuk megvolt, de tul robosztus tul nehezkes , envtex es as16+asca nekem bejott egyszeru konnyu es nem 10 gb textura letoltes masolasbol all az elet egyszer belottem azota real weather full dynamic mode oszt jo napot😊 de hat izlesek es pofonok. Viszont akit esetleg érdekel

200dollar lesz az ara, http://flyhoneycomb.com/bravo-throttle-quadrant-2/
Elg jonak tunk generic ergo nem tipus fuggo de jobbnak tunik mint a saitek.

Clidey
Thanks a supportot, de azt hiszem megvárom, míg Sanyiék hegesztenek egy normális rilízt. Valahogy most nincs idegem registrykkel meg mindenféle hasonlókkal szöszmötölni... 😊))
Egyelőre nem létfontosság a dolog, van most dolgom épp elég a konkurenciánál... 😄DDD

Clidey
Köszi a véleményeket a vidkarival kapcsolatban srácok! Még tipródom rajta 1-2 napot, aztán meglátjuk... Hamarosan jövünk a részletekkel, most már ne menjenek sehova! 😄 😄 😄

Clidey
Hááát...lásd alábbi képek, Zolibátyó...
Persze, nem azt mondom hogy nem érte meg a kombó, együtt lehet vele élni, hisz azért sokszor nagyon szép felhőképet meg időjárást generál - de azért lenne még mit csiszolni a stuffon... 😊)))

Clidey
Ilyenkor jó, mikor az ember archiválja a régi ezer éves képeit... 😊
Itt van pár kép az AS16+ASCA előtti időszakból. Sima REX4 meg talán OpusFSI:

Ezek pedig tipikusan AS16+ASCA alkotta képek. A felhők kinézete szerintem szembetűnő - és sajnos nem az AS16 javára. 😞

Hypo
a nagyobb video memoria miatt mar megeri

Hypo
AS16+ASCA+ENVTEX a tuti 😊)

x-plane tekintetében biztos, hogy megéri a cserét, már csak a 4 giga miatt is (jelenleg én is 2 gigás kártyát használok - 750ti 2gb), nálam ez az egyik szűk keresztmetszet, illetve azért renderelésben is észrevehető (azonos konfigon láttam már, csak nem 750-el, hanem 1060 6gb-vel, látványos nagyon).
szóval emiatt nálam is nagyon érik a csere, bár picit bővebb kiegészítést szeretnék. jelenleg i5-4460, 16gb ram és a fent említett kártya, amit szeretnék az +16gb, 1060ti 6gb, illetve ha álmodni is szabad, akkor egy i7-es proci + 1tb ssd 😊
természetesen most halt le a kocsim és azt kell cserélnem, így a gép jó ideig jegelve :/

egyetértek, szép-szép, de még nem az igazi. némely esetben a felhők széle kifejezetten viccesen fest, néha meg unalomig hasonló vagy épp azonos pár felhő pereme.
xenviro sem rossz, de rohadt drága (drágább, mint maga a szimulátor, bár alapvetően ezek meg időjárás szimulátorok 😊), illetve némely esetben VFR tekintetében látványosabb és realisztikusabb akár egy SMP is.

Clidey
Lenne egy dilemmám hardverguruk! 😊
Adott egy Asus GF GTX660 2GB. Gondoltam lecserélem egy újabb generációs kártyára a 10x szériából. Persze százezreket nincs szándékomban rááldozni, elég nekem egy középszintű kártya is, így a 1050Ti 4GB tűnik a legmegfelelőbbnek.
Utánaolvastam teszteknek, összehasonlításoknak, és az jött ki, hogy gyakorlatilag egy centit se lennék előrébb ha lecserélném a 660-ast egy ilyen 1050-re. Tizedre pontosan ugyan azokat az összegző pontszámokat kapja mind a két kártya...
Most akkor hogy is van ez? Fejlődünk vagy nem fejlődünk? Ennek ellenére is megérné a csere?

Clidey
Nagyon jól néz ki!
Bár ezeken a felhő-textúrákon volna még mit csiszolni. Nekem valahogy a REX4+eredeti FSX felhőzet/időjárás megjelenítése tetszett a legjobban. Azóta se az AS16 se az XPL SMP nem tudta ezt megközelíteni sajnos. Az AS16 is generál sokszor "érdekes" felhőképet, ugyan úgy mint a SMP is.

X-Plane 11 + SkyMaxx Pro

hát nem biztos, hogy nem számít. nekem azért is kellett teljesen ledózerolnom a v3-at, mert állandóan összeakadt. a v4-et ezért kétszer kellett feltelepítenem. a második előtt a teljes gépet kipucoltam az előző verzióktól, és csináltam két scriptet is, hogy kicsit jobban "kompatibilissabbá" tegyem. ezeket egyelőre eleve meg kell csinálni, mert pl. az orbx, ftx sem működik túl jól ezek nélkül, és egy csomó más addon is csak a v3-as könyvtárait ismeri.
Prepar3Dv3.bat
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mklink /j "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v3 Files" "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v4 Files"
mklink /j "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v3 Add-ons" "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v4 Add-ons"
mklink /j "C:\Users\Navarro\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v3" "C:\Users\Navarro\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4"
mklink /j "C:\Users\Navarro\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v3" "C:\Users\Navarro\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4"
mklink /j "C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3" "C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4"

mklink /j "D:\FlightSim\Prepar3Dv3" "D:\FlightSim\Prepar3Dv4"

és Prepar3Dv3.reg
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Windows Registry Editor Version 5.00

"License"="Professional"
"SetupPath"="D:\\FlightSim\\Prepar3Dv4\\"

Clidey
Köszi a válaszokat meg a privit is, nálam is így néz ki a registry, csak vannak még mellette a v3.4-es bejegyzések is, de gondolom az indifferens.
Azt hiszem nem kezdek el jobbra-balra matatni, mert abból általában csak a kavarodás van, inkább megvárom, míg lesz egy stabil, ofisül, működő rilíz. Végülis annyira nekem nem sürgős. 😊
Na jah, szépen áll(na) egy NG-nek a régi Maléves festés, azért is csináltam meg anno - de eredetiben már sosem fogjuk megtudni sajna... 😞