5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    na igen az ssd, ide már az kell. de azt írtad, hogy 8700k-d van. annak az a turbója eleve 4.7 kell legyen. hogy jön ide a 4.3?
  • [HUN]FaTaL
    Használtam, először az easy mode-dal az összes magra, meg kikapcsoltam pár sceneryt, jobb lett a helyzet. Úgy látom a task managerből, hogy most egyértelműen a disk korlátoz, az fps is stabil 30 lett bármit csinálok és a "feketeség" ideje is lecsökkent (viszont a disk 100%, tehát egyértelműen nem tudja kellően gyorsan felolvasni róla a fájlokat).

Na azt hiszem leszedek mindent és átköltöztetem az SSD-re, aztán finomhangolok. Van egy szabad 500-as, amiről pár cuccot kell mozgatnom máshova.

Köszi a segítséget.
  • nibron
    htt-el mindenképp.
    első lépésben: AffinityMask=65532 //1111111111111100 tehát a 0-ás fizikai mag letiltva.
    viszont nem lesz akkora teljesítmény a prociban, úgyhogy néhány magot ki lehet venni. először mindig hátulról visszafelé a logikai hátsókat.
    tehát: AffinityMask=32764 //0111111111111100 tehát a 0-ás fiz. és az 5-ös log.2-es tiltva.
    következő: AffinityMask=24572 //0101111111111100 tehát 0-ás fiz. és a 4.5. log.2-es tiltva.
    és így tovább. itt a bannerban van affinitymask kalkulátor, használd.
    én futás közben a task managerrel szoktam csinálni, úgy gyorsabb. be kell állni egy bonyolultabb reptér fölé és az fmc-n beállítani, hogy ott körözzön felette. amikor változtatsz az affinitáson kell neki kb. 1 perc mire teljesen átáll. ki kell kísérletezni, hogy jó, és azt az értéket kell beírni. a 7820x-nél ha jól emlékszem a 16 szálból 7-et vagy 8-at engedélyeztem és úgy volt jó, mert egyszerűen elfogyott a teljesítmény. egy bizonyos érték felett nem vesz fel többet a proci, különben sérülnek a tápvezetékek.
  • [HUN]FaTaL
    AffinityMask mennyire?
  • nibron
    a mostani gépeken simán be lehet konfigolni a p3d-t. egyedül az extrém időjárás jelent gondot. ami a képen van az semmi. ezért is szoktam úgy felépíteni, hogy először csak magában a szimet, aztán ráküldöm az időjárást overcast-al meg mindennel, és csak utána pakolom fel az addonokat. ssd ma már kötelező, sokkal gyorsabb a proci+videó, minthogy hdd szolgálja ki, azt mindenképpen tedd át, és az affinitymask-ot is mindenképpen állítsd be. azonkívül próbáld meg 4.5 fölé picivel megemelni a procit, bőven van benne tartalék. ha másképp nem megy elég csak az első 2-3 fizikai magot (a mainthread miatt). karácsonyra csináltam egy gépet valakinek 8700k-al, és az összes mag 4.7-el megy.
  • nibron
    amit lehagytam: mostanában a p3d4-nél nem szokásom a prepar3d.cfg fájlt átirogatni. egyedül az affinitymask-ot szoktam beleírni. nincs már szükség a cfg buherálására jól beállított gép esetében. az nvidia inspectorról is leszokóban vagyok. 60 fps környékén ki szoktam hozni a gépet és ahhoz nem kell, a freesync-es gépekhez viszont nem is jó.
  • [HUN]FaTaL
    Viszont FPS-ben nincs jelenetős különbség a VC és a 2D között, 2D-ben fix 30 (le van limitálva nv inspectorral).

Még átrakom a sceneryt az SSD-re, hátha a disk fogja vissza. AffinityMaskot egyelőre nem raktam, meglátjuk :)

Nem szabályozza le a cpu-t semmi, 4,3-ra turbóz és elég jó darabot fogtam ki, mert IBT-vel sem melegszik 72-75 fok fölé, játék és szim közben méghűvösebb.

Na majd még játszom a configgal, köszi. Érdekesnek találom, hogy az FS9 mennyivel stabilabb volt bármilyen gyenge gépen, mint bármelyik utódja. Persze csúnya is volt, de nem is volt vele ennyi szívás.
  • nibron
    én is így használom (space+egér). tény, hogy eléggé mezítlábas, viszont már megszoktam. régebben használtam addont, de jó pár géptelepítés után már nem hiányzik. mostanában inkább az a gondom, hogy az xpl-ben másképp van, és állandóan összekeverem őket. egyébként ma már inkább levágnám a fszm, minthogy 2d-ben repkedjek.:)
    de azt mondod, hogy 25 körüli az fps. 2d-ben? mert akkor az nagyon nem jó attól a géptől amit leírtál. a 1060 kicsit kevés a minőségi p3d-hez, tulajdonképpen bármi az. de az fslab-al produkálnod kellene olyan 40-45 körüli fps-t. és akkor kellene megnézni mennyi ideig fekete foltos. az affinitásból a 0-ás magot hagyd ki, mert az kell a windows videómegjelenítőjének (annak a normálnál kisebb a prioritása, kell neki hagyni processzoridőt). azonkívül mostanság (4 fiz.mag felett) oda kell figyelni a processzorteljesítményre. lehet, hogy nálad leszabályoz és az a baj. töltsd le az inteltől az extreme tuning utilityt, és azzal tudod ellenőrizni. én ezt a progit használom újabban a p3d-hez gépbelövésre. alapesetekben az alaplapokon (kivétel néhány gyártó) elég rendesen vissza vannak fogva a procik, jelentős pluszt megfognak, sajna kézzel be kell lőni. macerás, de nagyon jól be lehet lőni a p3d-hez. a flytampa eham és ekch, lhsim lhbp, aes egll +még pár reptér hajlamos fekete foltozni, de max. 2-3sec ideig. és általában csak akkor amikor gyorsabban ráfordulsz. egyenesből mire odaérsz, már be kellene töltve legyen. és használd a vc-t legalább a próba idejére. ha kordináltan repülsz a busszal, bőven van idő a space+egér szüttyögésre.
  • [HUN]FaTaL
    Igen lehet, de mozogni emlékeim szerint nem. A gyári "kamerakezelés", ha lehet így hívni egyáltalán egy kalap szart se ér :)
  • nibron
    az még rendben van, hogy ne bunkóskodj, de légyszi a hülyeséget se terjeszd. a "texture_size_exp" egy alapból nem használt paraméter. a p3d-ben ha jól tudom 4-es értéken van default. és lehetőleg maradjon is így!!! ha nagyobbra vesszük, akkor elvileg a textúrák sokkal élesebbek lesznek. de van egy hatalmas hátulütője. ha 10-es értéket adsz neki, amikor elindítod a repülést, akkor akár nyugodtan el is mehetsz más dolgot intézni, mert "long long time" lesz a betöltés. egyébként amit beidéztél szöveget, pont erről szól.:) a kollégának teljesen mással van problémája, jobb ha nem kavarsz be neki még ezzel is.
  • Matth3w
    hogy ne csak bunkóskodjak,
    "If you have enable TEXTURE_SIZE_EXP=10 (4096 TEXTURE SIZE) and/or have installed AI aircraft, it will influence the loading heavily."

"
    This: TEXTURE_SIZE_EXP=10. I only use "9", which I consider sufficient on my rig and it basically doubled loading times. For some sceneries such as Switzerland Professional X, it even takes four times (!) longer to load now (I guess cause this is a photoscenery as basis"

próbáld ki hátha
  • Matth3w
    valahogy csak meg lehet oldani azthiszem space-t kell nyomni és akkor lehet az egérrél ha nem tévedek, de tény ez szarul van megcsinálva p3d-ben (ez is)

bár úgylenne, de már isten tudja mikor láttam pálinkát utoljára, volt vagy 24 órája.
  • [HUN]FaTaL
    Aha, aztán lásd mozgás nélkül normálisan az overhead panelt.

A többi nyílván nem szép, pont arra irányul a kérdés, hogy mit lehetne kezdeni vele, hogy időben töltse be a repteret :D Néhány lábbal lejjebb okés.

Nem kötözködés, de inkább a pálinka lehetett sok, nem a bejgli :D
  • Matth3w
    nyomd meg az "s" betüt
    a többi sem túl szép ha, ez vígasztal, de tényleg nem kötözködés, lehet a mákosbejgliből volt sok
  • [HUN]FaTaL
    Nem vettem még camera addont, nem az a lényeg a képen :)
  • Matth3w
    ez valami förtelmes, nem megbántás,de van aki még használ 2d kokpitet?
  • [HUN]FaTaL
    A vas lemaradt:

i7 8700k + GTX1060 6G

A HT be van kapcsolva, mert, ahogy néztem meg olvastam használja és más (simen kívüli) feladatokhoz jól jön, ezért nem kapcsoltam ki.
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2017.12.29. 15:16:25
  • [HUN]FaTaL
    Elvileg a dinamikus felhő import és az új modellek bármilyen weather engine-nel működnek. Viszont ami fura, hogy a dinamikus ég meg egy másik termékben lesz (Environment Force). Nagy a hype az biztos :) Én még kivárok, hogy mi merre :)

Más:
    Ezzel lehet kezdeni valamit? FSLabs tutorial, FlyTampa EKCH.. Mire betöltenek a ground textúrák már majdnem lent van a gép :D TextureMaxLoad 30-at már próbáltam, meg BANDWIDTH_MULT növelést is, valamennyivel jobb lett a helyzet, de nem sokkal. Próbáltam lejjebb húzkodni a csúszkákat a beállításokban, de az sem javított semmit. Shaderek defaultok. Az FPS egyébként nagyjából rendben van 25 körül, egyébként nvidia inspectorral fixáltam 30-ra (vsync refreshrate felén, triple buffer bekapcsolva).
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2017.12.29. 15:09:05
  • repvez
    Az aerosoft fs2 a napokban jelent meg és már a kalozobolben is lehorgonyzott. 129gb.
  • Hypo #3939
    és már a forumokon megy a hype:))) még ki se jott de már mindenki ez lesz az uber fasza :))))) hat meglassuk de nekem a devek irasaibol az jonn le hogy kapunk egy rakas uj texturat es uj felho strukturat a weather enginje meg.......nem arra gyurtak ahogy olvasom
  • Hypo #3938
    hat igen bar szerintem ha belefeccoltel nem si keveset p3d be nem nagyon eri meg csak igy atugrani max ha tartasz kettot egymas mellett ami sok ido, de keves repulest eredmenyezhet:) Kiprobalni mindenkepp erdemes a night ligthing mas kategoria, kicsit szokni kell de amugy minden ok vele ha elfelejted fsx es p3dt es ugy tekintesz ra mint egy mas dolog. Mentem vele par kört kis gep nagy gép nagyon szép smooth, bar semmivel nem volt nekem simabb mint p3d vel kb ugyan az a performance, Ha most kezdenem az egeszet akkor lehet mindkettore raugranek xp11 et vfr re p3d-t meg nagy gepesre hasznalnam - nem azert mert nem jo nagygépre xp11 csak vfr re jobb mint p3d ezert :)
  • [HUN]FaTaL
    REX Sky Force manual

Most már csak a terméknek kellene megjelennie lassan :D
  • nibron
    hát az xpl elég nagyot erősödött, de van még hová fejlődni. eddig jó az irány.
    az aerofly anno egy kellemes kis darab volt, egész jól el lehetett vele szórakozni. persze nem egy p3d, de azért szemre fogom vételezni, ha lesz rá időm. már csak nosztalgiából is.
  • [HUN]FaTaL
    Itt mindenki ekkora X-Plane fan lett? :D Ki kellene próbálnom már nekem is úgy látom.

Aerofly fs2? Se AI, se ATC, se időjárás, se az egész bolygót lefedő scenery. Kétlem, hogy abból lenne bármi.
  • nibron
    szóval az a lefelé kompatibilitás az igazából felfelé kompatibilitás.:) úgy kell elképzelni mint egy családfát, az ős mindig feljebb van.
    ha így csinálták volna, akkor is ki a francnak kell már akármilyen fsx klón? azért akármelyikhez viszonyítjuk, óriási visszalépés lenne. na de majd az "aerofly fs 2". az majd beveri a szöget. istenem de rég hallottam felőle, régen szerettem
  • Clidey
    Én azt sem tuttam mostanáig, hogy kint van a sötét oldalon...na kb. ennyire érdekel ez a szim...
    Valahol láttam nemrég egy diagramot, ahol a különböző szimulátorok "elterjedési" rátája volt...hát az FSW-nek ez ezrelékekben volt csak mérhető.
    Szerintem hatalmas bakit lőttek ezze a cuccal, nem hiszem hogy ez lesz nekik a aranytojást tojó tyúk...inkább picit még dolgoztak volna rajta lefele kompatibilitás terén, és adták volna ki úgy, mint egy FSX:SE 2018 ápgrédet. Akkor talán-talán lett volna némi esélyük a P3D v4.1 és az XPL11-el szemben. Így azonban egy zsákutca lesz, ami sosem fogja visszahozni a rá fordított energia töredékét sem.
  • [HUN]FaTaL
    Megnéztem a "demo" verziót, hasonlókat tapasztaltam én is. Jó lesz a P3D v4 :)
  • endy papp
    Nekem meg van, "ingyen " kaptam,de pénzt nem adnék érte még ha olyan olcsó akkor sem.
    Mivel meg van az FSX ,XPL is, így mellettük még elindítani sincs sok értelme.
    De próbáld ki lehet neked megtetszik...max vissza kéred azt a 7 eurot.
    A repcsik szépen kidolgozottak,a környezet (graf)az olyan fsx alap,a repülési fizika,már ha van benne,azt inkább hagyjuk kategória....
    Az fps szar,bocs de nem tudok jobbat írni rá....ugyan olyan instabil mint ennek a cégnek a vonat szimeknél.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.12.26. 11:37:37
  • Hypo #3930
    defaulton is csinalja nez nincs meg orbxtol de a repteren ket fajta idojaras van:))
  • nibron
    mondjuk felfoghatjuk úgy is, hogy 20kts variable wind felett kisgéppel már nem túl egészséges a reppenés.:)
  • nibron
    futottak még kategória. grafikai összehasonlítás van a youtube-on (xpl-p3d-fsw). fps rosszabb mint a p3d. igazából az fsx-el kellene összehasonlítani. de a kérdés, hogy a dg valaha fog-e belőle valami értelmeset csinálni. nekem a "vonatszimulátor"aik is elég neccesek.
  • [HUN]FaTaL
    A Flight Sim Worldot próbálta valaki? Lehet ebből valami normális sim, vagy hagyjuk kategória? Tudom, hogy EA még, de perpill igen olcsó a steamen. Nemrég jelent meg hozzá SDK, kérdés hogy az addon gyártók fognak-e hozzá kiadni cuccot, vagy mindenki marad P3D-nél. FPS, flight model, graf milyen lehet?
  • Papirzacsi
    Én is erre jutottam, köszi a megerősítést.
  • nibron
    nem kell hozzá orbx, a gyári sceneryvel is csinálja. valszeg a kbid az as16 egyik szektorhatárán van, mert a 10-es pályán teljesen más időjárás van mint a 28-on. próbáld meg a papi fölött megközelíteni, és beejteni, szerintem akkor jó lesz. valami a surface időjárással lesz.
  • Papirzacsi
    Kipróbáltam minden lehetőséget. Egyértelműen az AC2016 a ludas... Akinek van kedve nézze meg, nála is ezt csinálja e.
  • Papirzacsi
    Boldog Krajcsont mindenkinek! Egy gyors kérdés, ha valakinek van virágbolti ORBX KBID - Block Istalnd, megtenné, hogy kipróbálja Active Sky 2016-tal és nélküle, hogy mi a helyzet a széllel 28-as pályairányon? Mert már 4 alkalommal (különböző időjárásnál), hogy 28 finalen hirtelen 96 fokról 36 csomós szelet ad be, ami nem túl kellemes tekinthe, hogy inkább 180-ról fúj 10-20 csomóval.
  • [HUN]FaTaL
  • nibron
    c:\users\hunfatal\documents\prepar3d v4 add-ons\fslabs\fsl_a320_kbd.ini
    Disconnect=,
  • [HUN]FaTaL
    FSLabs A320-on nem tudja valaki, hogy lehet a PEDALS DISC gombot átállítani a vesszőről valami másra? Akár joystick gombra, vagy más billentyűre, nem jó helyen van nekem.
  • Hont
    Boldog Karácsonyt kívánok én is Nektek!
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.12.24. 15:50:07